eitaa logo
#کارِفرهنگی | sadatstu.ir
1.4هزار دنبال‌کننده
316 عکس
99 ویدیو
138 فایل
#بسم_الله نشرِ تجربیاتِ چند سال کارِفرهنگی در: 💻 تارنما (سایت): Sadatstu.ir 🔰 کانال اصلی: @sadatstudent ☎️ ارتباط: @Sadatstu_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
۲ | کلید توی خود اونهاست! احتمالا برای شروع کارفرهنگی خودتون با مشکلاتی مثل نیرو یا موانع مالی رو به رو شدید؛ راه حل؟ مثلا اول از خودتون بپرسید به چه "افرادی" نیاز دارم؟ طبعا نویسنده/ طراح/ عکاس/ خبرنگار یا... بعد به جای "افرادی" کلمه توانایی رو بزارید و از وجود خودتون استفاده کنید... :: یادتون باشه هیچ کس با توانایی های مدنظرتون به دنیا نیومده و یادگرفتن هیچ کاری سختی نیست اگر واقعا به این ایمان دارید!
۳ | "ما یک گروه ایم و نمی تونیم کنیم و..." شاید این جمله را بارها گفته یا دیده باشید کاملا حقدار هم هست اما راه حل؟ خیلی از کارها را وقتی میخوایم انجام بدیم، "بِ" اولش "پِ مثل پولِ" ؛ قبول! اما اگر این کار یا چیز، یک وسیله مورد علاقه ما بود برای تهیه هزینه اش چه کارها که نمی کردیم؟؟! از اقوام یا دوستانی که می تونید کنید یا اگر توانایی خاصی دارید برای گروه هایی که توانایی مالی دارند یا اینکه اگر شغل خاصی دارید از درآمد آن کار در این سرمایه گذاری کنید! یا...
۴‌ | "میدونی دلم میخاد یه بکنم اما نمیدونم چه کاری؟!!" پیش میاد که این حرف رو از افراد مختلف بشنویم یا حتی خودمون به دیگری بگیم. باید چی کار کرد؟ و شما اولویت شماست در این زمینه ها توی اینترنت جستجو کنید و دنبال سازمان، گروه یا وبی باشید که کار مورد نظر رو انجام میدن؛ اگر پیدا کردید که درخواست بدید تا با حضور شما کار ارائه بشه و اگر نبود خودتون شروع کنید... :: فراموش نکنید کارهایی هست که فقط بدست شما باید انجام بشه و اگر دنبالش نرید انجام نخواهد شد!
۵ | "میخام کار کنم اما ؟" همه ی کارها قرار نیست گروهی شروع بشه، اما میتونه گروهی ادامه پیدا کنه؛ پس در طول کار حتما به دنبال باشید. و هیچ لزومی وجود نداره افرادی که در گروه شما عضو خواهند شد شمارو همراهی کنند پس در هر لحظه تنهایی مجدد رو داشته باشید؛ این مسیری هست که خود ما طی کردیم! :: در پایان افرادی را انتخاب کنید که ملاک های را برای شما داشته باشند تا در سالهای آینده به حضورشان در کنار خودتان کنید!
۶ | "من میخام کار کنما اما نمیدونم چی بنویسم؟! آخه نیستم..." نیاز به کار را درک کردیم و توانایی کار را هم داریم اما اطلاعات کافی نداریم! راه حل روشنه کلید توی است. در زمینه موردنظر برید بخرید یا از طریق کتابخونه ها به منابع دسترسی کنید. برای نوشتن یک متن لااقل باید رو بخونید و بعد بنویسید! :: حتی اگر این کارهارو هم ندارید (!) متن جدیدترین کتاب مرتبط با موضوع را هم که عیناً بیارید به خاطر سرانه مطالعه بسیار بالای کشورمون جدیدِ!
۷ | "ایده های ای دارم اما شرایطش رو ندارم می تونید کمکم کنید؟" برخی کارها ایده هایشان بهترینند اما به هیچ وجه با ما راه نمیاد و قادر به پیاده کردنشون نیستیم! راه حل؟ اگر با نَفسِ خودتون کنار اومدید ایده رو در اختیار کسی قرار بدید که قادر به اجرای اون هست اگر نه صبر کنید تا شرایط مهیا و ایده را اجرایی کنید. (در عین حال برای ایجاد شرایط بهتر هم کنید!) :: فراموش نکنید که برخی از شرایط را خودمون به خودمون می کنیم! مثلا برای تولید یک کلیپ یا مستند نیاز به دوربین داریم و منبع مالی نداریم آیا حالا باید ایده را بایگانی کنیم یا اینکه دوربین موبایل رو باز کنیم؟
۸ | "برای چی کار کنم؟" اگر قصد شروع کار در فضای مجازی را دارید اولین قدم یا سایتی با یک نام متناسبِ موضوع انتخابی شماست. گام بعدی ایجاد یک راه ارتباطی در شبکه های اجتماعی هست که با توجه به کارِتون که قصد ارائه چه محتوایی را دارید (مثلا تصویر محور هستید شبکه اجتماعی خاص مثل لنزور یا اینستاگرام) شبکه اجتماعی خاصی را انتخاب کنید. :: در عین حال فعالیت در را فراموش نکنید!
۹ | "چرا باید مطالب داشته باشه؟" قطعا شما هم با فعالیت هایی آشنا شدید که به علت محور بودن شما رو خسته کردند مثل ما! اما چرا تصویر؟ ما عاشق های تصویری، کسب بیشترین در کوتاه ترین و به معنای واقعی کلمه هستیم (!) پس باید برای مخاطبین به خودمون کوتاه ترین راه ها رو ارائه بدیم که کارهای صوتی و تصویری هستند. :: (به علاوه) افراد زیادی نیستند که به تغییر و اصلاح تصاویر باشند پس لینک و عنوان مجموعه ما در حدود قابل توجهی خواهد شد!
۱۰ | "شرمنده نمیرسم..." با کلی زحمت و حساسیت از بین افراد یارگیری کردید و گروه تشکیل دادید حالا سر وقت مسؤلیت دادن جواب میگیرید که و نمی تونیم! راه را اشتباه رفتیم؛ باید این نکته که کارفرهنگی حالا در هر فضایی دقیقا محور و گونه هست را جا می انداختیم تا هر عروسک ترک برنداشته ای برای و هوا عوض کردن اعلام آمادکی نکند که شروع نکرده هم جا بزند... :: قبل از شروع باید بدانید که گاهی باید طراحی ایده داشته باشید، هم فکری کنید از وقت مهمانی، تفریحات، خانواده و ... بزنید و کارفرهنگی کنید.
۱۱ | "دلم میخاد کار کنم اما ..." در پیچ و خم های مسیر کارِفرهنگی؛ همراه با پیشرفت، هجمه های بیشتر خواهد شد و یا حتی و تلاش هایی که برای شما می کنند و یا خود شما، به مرور نسبت به کار تان خواهد کرد! راه حل؟ یکی از منابع ارزشمندی که ما در اختیار داریم سیره شهدایی هست که کارِفرهنگی را در خودشون قرار داده بودند، سعی کنید ارتباط معنوی داشته باشید و از اونها :: یکی از این شهدا شهیده دانش آموز است.
📥 دریافت مستند این شهیده: lish.ir/H7L
۱۲ | "ما که این همه کار می کنیم چرا کسی نمیشه؟" گروه تشکیل دادید، مطالعه کردید، ساعت ها وقت گذاشتید و... اما ؟ بازارش کسادِ کسادِ! راه حل؟ قبل از هرگونه نظردهی، کار خودتون رو کنید؛ ممکنِ اون قدری که شما فکر می کنید کارتون خوبِ، خوب نباشه! و در نتیجه خودش رو جذب نکرده؛ از افراد مختلف کنید و سعی کنید تون را بالا ببرید.
۱۳ | " هم نتیجه اش خوب بود پس چرا کسی نمیشه؟" اگر جزو افرادی هستید که کارفرهنگی رو مشابه یک خدماتی متصور هستند باید افراد موفق در این زمینه رو کنید و کار آنها را در زمینه فرهنگی کنید؛ به عنوان مثال بخش بسیار مهم همه فعالیت های اقتصادی واحد هست (!) برخی از شرکت ها حتی تا هزینه تولید را صرف تبلیغ (!) و به این وسیله آینده فروش تولیدات خودشون رو می کنند و... :: شاید با ارتقای توانایی ها و... که قبل تر درباره اش صحبت کردیم توانسته باشید های کارفرهنگی را بدید اما با وجود راه های بدون هزینه مالی (صرف و زیاد) باید درآمدهایی را برای این کار کنار بگذارید...
۱۴ | "این کارایی که شما میگید با نمیشه!" بله اگر بخواید کارفرهنگی درست و در فضای مجازی انجام بدید پای نشستن هم دارد و باید کشید. به طور مثال اگر ما یک برنامه صوتی را منتشر می کردیم؛ در پشت صحنه اش، فقط گاهی به علت محدودیت امکانات متن اصلی را با موبایل ضبط کردیم! :: شاید جالب باشه بدونید که با مسؤل یکی از پویش های در تلگرام و اینستاگرام صحبت می کردم و برخی از عیوب کارهاشون رو تذکر می دادم، ایشان هم به دنبال این بودند که کارها را با موبایل انجام بدن(!) در نتیجه خودشون رو در سطحی از پیشرفت می کردند. [حالا حساب کنید شما که ...]
۱۵ | "چطوری توی گروهم باشم؟" ایرانی جماعت اسمش بد در رفته که توی خوب نیست(!) آیینه تمام نمای رد این موضوع هم 8 سال دفاع مقدسِ. علل مختلفی را میتونیم نام ببریم؛ مثلا ممکنه اصلا با ی یک مدیر و مسؤل آشنا نباشید، یا اینکه دارید نیروی شما های خودتون را داشته باشِ! یا شاید درک صحیحی از نیروی خودتون ندارید؛ یا بار همه ی رو بر دوش نیروهاتون میگزارید یا... :: برای اینکه مدیر خوبی باشید قطعا باید یک مدیر خوب بودن را کنید برای این کار "مطالعه" زندگی و را پیشنهاد می کنم و در وهله بعدی زندگی شهید خودمون هم گزینه خوبی هست...
۱۶ | "اعضای کانالم دیگه میخام ادامه ندم..." گفتیم که تون رو بشناسید برای این بود که و منیت رو از کارهاتون حذف کنید وقتی من کنار رفت و صرفا دنبال کار باشید روی عدد نخواهید شد. :: در راه اسلام زمانی بود که دنبال "یک نفر مستمع" برای بیان حرف حق بودند در حالی که ما الآن به خیلی بیشتری داریم. بقا و تلاش ما برای همین تعداد مخاطب ولو کم، نشانه ما به کار و به دنبال کنندگان مون هست.
۱۷ | "الآن فکر میکنم نه تنها کارفرهنگی بلکه... " کارفرهنگی خودتون رو شروع کردید و سعی کردید از چیزی کم نگذارید اما الآن با نگاه به گذشته روشنی نمی بینید؛ چرا؟ جواب های مختلفی را می تونیم به این سوال بدیم اما یک عمومی وجود داره و اینکه ما دنبال خودمون نبودیم(!) ناگهان که رسالت ما کارفرهنگی هست و شروع کردیم؛ درحالیکه ما اصلا برای چنین کاری نشده بودیم!! :: ارزشمندی که بین همه ما وجود داره اینِ که می دونیم کاری را انجام بدیم؛ ولی قرار نیست همه فعالیت فرهنگی به معنی انجام بدند و خیلی ها باید وارد عرصه های اقتصادی، سیاسی و... [بگذریم!]
۱۸ | "میخام اسم بزرگ بالای کار باشه..." وقتی میخواید کارتون رو کنید ترجیحا اسم خودتون رو داخل کار نگذارید(!) و با نام مستعار(کنیه یا لقب) باشید، این طوری اگر روزی کارتون شد فکر نمی کنید این شما هستید که بزرگ شدید و دچار بزرگ بینی و نمی شید؛ از طرفی وقتی تعلق کار نسبت به شما برای مخاطبین باشه اگر از اقوام، دوستان یا... کسی محتوای شما باشه به خاطر حضور شما پشت کار، از شما(کار) نمی کنه...!
۱۹ | "فقط باید اون بالا آقا و امام باشه والسلام!" امروز عملا کارفرهنگی به دو دسته تقسیم میشه، جبهه ای که از این شعارها می کنند و جبهه ای که...؛ بخش کارفرهنگی شاید کار برای همین جبهه دوم باشِ یعنی حرف ها را در شکل و شمایلی بزنیم که دوم هم به جبهه اول و نزدیک تر بشن! :: ها زیبا هستند اما نیستند! یعنی در فعالیت های فرهنگی هر قدر شعارها مخفی تر، عملکرد عادی تر و تر بر آرمان های ما باشد، جامعه مخاطب بیشتر می شوند و مخاطب از هرگونه صرفا متوجه فعالیت ما خواهد بود.
۲۰ | "میدونی چند سال کارفرهنگی کردم؟ ..." هرچیزی یک و پیش زمینه‌ای نیاز داره، اینکه ما احساس نیاز به کارفرهنگی بکنیم و با هر توانی کنیم ارزشمند به نظر میرسه به اینکه قبل از شروع در زمینه مورد نظر کافی بدست بیاریم! به دفعات افراد زیادی را دیدم که مشغول بودند اما ابدا از جهت علمی و غنی نبودند(!) وقتی با این افراد بحث منطقی می‌کردم هرگز زیر بار نمی‌رفتند که می‌کنند و حتی اینکه در اشتباهی مشغول به کار هستند(!!) برای توجیه خودشان گاهاً فوق العاده خودشان را معرفی می‌کردند و... :: به این فکر کنید که اگر غلطی انجام بدید و در زمینه اشتباهی با علم کارفرهنگی انجام بدید چقدر امکان مخاطبین خودتون را به وجود میارید و شاید به نفع کار می‌کنید!
۲۱ | " برم کنم؟!! یعنی چی؟ ..." در هر جایگاه و شکلی که کارفرهنگی می کنید اگر چیزی که در شما شده را تبلیغ کنید به سرعت خودش را خواهد گذاشت و بالعکس اگر چیزی را تبلیغ کنید که به آن نمی کنید نه تنها تأثیر چندانی نخواهد گذاشت بلکه نسبت شخصیت شما هم خواهد شد... :: در سالی توفیق زیارت امام رضا (علیه السلام) شد و در مشهد حجت الاسلام علی را دیدم. پایگاه سادات را معرفی کردم و پرسیدم که با شرایط ما چیزی از پدر به ذهنشون میرسه که هدایتگر ما باشه؟ گفتند پدر همیشه تأکید داشتند که در مقام چیزی را منتقل کنیم که خودمون هستیم.
هدایت شده از #چی_ببینید | sadatstu.ir
🎥 #ببینید | #مستند "شکوفه های زمستان" داستان اصغر نقی‌زاده، محمد ناصری، امیرحسین ‌فردی، بهزاد بهزاد‌پور، فرج‌الله سلحشور، حمید شریفی و چند هزار بچه دیگر #مسجد جوادالائمه که... 📥 دریافت: cmmt.ir/6J
۲۲ | "مسجد و و دانشگاه و اینارو دیگه ولش کن...!" گذشته را به یاد بیارید (!) از چه زمانی فکر کردیم و فهمیدیم که باید در کارفرهنگی انجام بدیم؟! دیر زمانی بود که مساجدی مثل جوادالائمه تهران و پایگاه های و های اسلامی در مدارس و ها به شدت بودند و کارهای فوق العاده و بعضاً به یاد ماندنی و تاریخی انجام می دادند و کمتر کسی به فکر فضای مجازی بود تا روزی که به ما نهیب زدند که آهای حواستون کجاست؟ پس به علت یا ... فعالیت ها تنها به اینجا شد و رفته رفته غرق شدیم تا اینکه آنجا، بیرون را، کردیم...
📩 مطالب و آرشیو ما را در سایت هم دنبال کنید: 🌐 www.sadatstu.ir
۲۳ | "ان شاءالله که شد شروع می کنیم..." مسئله امروز یا چند سال اخیر نیست، مدت هاست که خیلی از ما با این که هر زمان سرمون شد کارفرهنگی می کنیم به صورت فصلی و کاری را انجام میدیم و خیلی مواقع هم اصلاً ادامه اش نمیدیم و فراموشش می کنیم...(!) علت این اتفاق چیه؟ شخصاً فکر می کنم چون تعریف و صحیحی نسبت به کارفرهنگی نداریم(!) چرا که کارفرهنگی اصلا در شروع خلاصه نمیشه بلکه در تداوم و هست که "هویت" خودش را پیدا می کند. مثال این موضوع هم حضرت محمد (صل الله علیه و آله و سلم) هست... :: تصور کنید در ساحلی ایستادید و تصمیم میگیرید کارفرهنگی کنید پس به روبه رو شیرجه می زنید و شروع به شنا می کنید بعد از مدتی سر بر می گردانید و تا به نگاه کنید ولی چیزی جز دریا نمی بینید(!) بعد به رو به رو نگاه می کنید و باز هم چیزی جز دریا نمی بینید(!) منظورم چیه؟ شروع کارفرهنگی به ماست ولی پایان داستان باز هست و افرادی را که شان کردیم نمی توانیم در این دریا سرگردان کنیم...