فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلنگر
💜"کتابدانه نجفآباد"💜
@KetabdaneNajafabad
🔺️"موفقیتها و دستاوردهای زندگی، رابطهای مستقیم با داشتن چارچوبِ ذهنیِ درست دارد."🔻
◀️ حالا سوال اینجاست که داشتنِ یک "چارچوبِ ذهنی درست" به چه معناست؟
🔹️ "چارچوب ذهنی درست" به این معناست که ما برای تغییر، به چیزی بیشتر از آگاهیِ صِرف به اینکه تغییر ضروری است نیاز داریم!
یعنی:
📚ما علاوه بر آگاهی به لزومِ تغییر:
🔹️نیاز داریم باور داشته باشیم که ایجاد تغییر، امکانپذیر و شدنی است و ما از پسِ آن بر میآییم؛
🔹️نیاز داریم خواهانِ ایجادِ تغییر باشیم؛
🔹️و نیاز داریم متعهد شویم برای آنکه آن تغییر مورد نظر اتفاق بیفتد هر کاری لازم است انجام دهیم.
📚 پس اولین گام برای تبدیلشدن به یک کتابخوانِ حرفهای، با تمرکز و درک بالا این است که بپذیریم این کار شدنی است و باور داشته باشم که من میتوانم به چنان شخصی تبدیل شوم! آنگاه با تمام وجود خواهان رسیدن به آن جایگاه شوم و در نهایت، با جدّیت و همت در راه تحقق آن هدف حرکت کنم.
#کتابخوان_حرفهای_شو
💜کتابدانه نجفآباد🔻
@KetabdaneNajafabad
🔹️مهارتهای کتابخوانی حرفهای"۱"🔹️
💥فقط یک لحظه فکر کنید که قرار باشد به جای خواندن یکباره کلمه "استراحت" آن را با حروف تفکیکشده بخوانید:
"ا س ت ر ا ح ت"
-این شیوهی از خواندن، چقدر توان و زمان و انرژی از شما میگیرد؟
-آیا در چنین حالتی اصلاً فرصت میکنید به مفهوم واژه استراحت فکر کنید؟ یا کاملاً درگیر الفبا میشوید؟
◀️ درست شبیه همین مثال، وقتی مشغول مطالعه یک متن هستید کلمات بسیاری هست که با کلمات پیش و پس خود با هم معنا پیدا میکنند و تلاش و عادت به اینکه یکباره هر یک از آن گروهکلمات را با هم ببینید و بخوانید، میتواند ذهن شما را از صرف انرژی برای خواندنِ تکتکِ آن کلمات دور کرده و بر درک بهتر پیام متن متمرکز کند.
🔹️چشم ما هنگام مطالعه با حرکات مداوم "پرش-توقف" روی سطور، یک متن را برای درک معنای آن از سوی ذهن، اسکن کرده برای مغز ارسال میکند؛ بر این اساس برای داشتن مطالعهای حرفهایتر، باید تمرین کنید تا نقاط توقفِ چشمِ خود را حین مطالعه، آگاهانه انتخاب نمایید.
🔹️اگر به جای خواندنِ تکتک کلمات، عادت کنید گروههای مرتبط و معنادارِ کلمات را با هم ببینید و بخوانید و چشم خود را در مرکز گروهکلمهها و نه در مرکز هر یک از کلمهها متوقف کنید، علاوه بر اینکه سرعت مطالعهتان افزایش مییابد، قطعاً درک بهتری هم از متن پیدا میکنید.
🔹️در هر حوزهای که مطالعه میکنید (از ادبیات و مدیریت گرفته تا روانشناسی و فلسفه، یا سایر حوزههای علوم)، گروهکلمههای بسیاری وجود دارند که معمولاً با هم همراه هستند و اگر عادت کنید آنها را شناسایی کرده، هنگام مطالعه هر گروهکلمه را با هم ببینید و بخوانید، هم سرعت مطالعه شما افزایش مییابد، هم ظرفیت بیشتری از ذهن خود را برای فهمیدنِ متن آزاد کردهاید.
✅️ تمرینک:
سعی کنید برای شروعِ این تمرین، عبارتهای دو یا سه کلمهای را در حوزه مطالعه خود شناسایی کرده و در حکم یک کلمه در نظر بگیرید.
مثلاً ترکیبِ "سرعتِ مطالعه"، را میتوان یک کلمه در نظر گرفت (حد و مرز کلمهها صرفاً یک قرارداد است؛آیا لب+خند را واقعاً دو کلمه فرض میکنید؟!).
🔹️"تغییرات فناورانه"، "موتورهای پیشرفت"، "رویکرد شناختیادراکی"، "طبقه متوسط شهری" و امثال این عبارتهاتهای دو یا چند کلمهای را در هر متنی میتوان در حکم یک کلمه (کلمههایی ترکیبی) درنظر گرفت. در حدی که خودمان را عادت بدهیم هنگام مطالعه چشممان در میانهی هریک از آنها متوقف شود و نه روی تکتکِ اجزایشان.
#کتابخوان_حرفهای_شو
💜کتابدانه نجفآباد💜
@KetabdaneNajafabad
#تلنگر
💜کتابدانه نجفآباد💜
https://eitaa.com/KetabdaneNajafabad
🔸️قلّه یا پناهگاه🔸️
🔹️کوهنوردان کوههای آلپ با رسیدن به نیمه راه، در استراحتگاهی که در آنجا ساخته شده، برای استراحتی کوتاه توقف میکنند. آنان اگر صبح زود کوهنوردی را آغاز کرده باشند، موقع ناهار به آن استراحتگاه میرسند.
🔹️صاحب آن استراحتگاه طی سالیان دراز، متوجه رخدادنِ اتفاق جالبی شده است. وقتی کوهنوردان وارد استراحتگاه میشوند و گرمای آتش را حس کرده، بوی غذا به مشامشان میرسد، برخی از آنان وسوسه شده، به همراهان خود میگویند:
"میدانی! فکر کنم بهتر است همینجا منتظر بمانم تا شما به قله بروید و برگردید. وقتی برگشتید با هم پایین میرویم."
🔹️این کوهنوردان نیمهراه، وقتی کنار آتش مینشینند و آواز میخوانند، دچارِ هالهای از خشنودی و شعف میشوند. در همین هنگام مابقی گروه لباسهایشان را میپوشند و مسیر خود را به سوی قله ادامه میدهند.
🔹️یکی دو ساعت بعد، همچنان فضای دوستداشتنی و شادیبخشی کنار آتش وجود دارد و اوضاع به خوبی و پر از هیجان در پناه آن خانه کوچک و گرم سپری میشود. اما حدوداً سه ساعت بعد، این کوهنوردانِ جامانده، آرام شده، به سمت پنجره میروند و به بالای کوه مینگرند! آنها در سکوت به دوستانشان که در حال بالا رفتن از قله هستند، نگاه میکنند... .
🔹️فضای استراحتگاه از حالت شادی و لذت، به چیزی شبیهِ سکوت مرگبار و غمانگیز مراسم تشییع جنازه تبدیل میشود!
این ماندگانِ در نیمه راه، متوجه میشوند که دوستانشان، وقتی آنها در پناه گرمای لذتبخش آنجا به شادی و استراحت مشغول بودهاند، در حال پرداختنِ بهای رسیدن به قله بودهاند!
🔹️چه اتفاقی افتاد؟!
راحتی موقّت پناهگاه، سبب شده بود آنها دست از باور عمیقشان به هدفی که برایش به کوه زده بودند، بردارند و ... !
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
🔹️این، برای هر یک از ما نیز ممکن است اتفاق بیفتد. آیا در زندگی ما هم پناهگاههایی وجود دارد که مانع رسیدن ما به قله و سببِ رها کردنِ اهدفمان شده باشد؟
🔹️کار و زندگی از دو قسمت تشکیل شده است:
"قلّهها" و "پناهگاهها"
در پناهگاه، امنیت و آسایش وجود دارد، خطری جان شما را تهدید نمیکند، از سختی کشیدن و تلاش خبری نیست، ریسکی وجود ندارد، امّا:
"برای تجربه نابِ زندگی، صعود کردن و قرار گرفتن در اوج، باید از لذّتهای زودگذر گذشت و متعهّدانه در راه رسیدن به هدف، با گرمای درونی باور، سختی و سرمای راه را به جان خرید و بر چالش قلًه غلبه کرد."
#آگاهی
#داستانک
💜کتابدانه نجفآباد💜
@KetabdaneNajafabad