May 11
✏️ #گزارش_هفته | احیاگر مقاومت
👈نگاهی به کارنامهی درخشان شهید حاج قاسم سلیمانی
🔹رهبر معظّم انقلاب اسلامی در پنجمین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی به کارنامهی پُربار این سردار جبههی مقاومت و برخی از ویژگیهای خاصّ این شهید بزرگوار پرداختند و زندگی و عملکرد او را الگویی برای دیگران توصیف کردند. ایشان، در ابتدای بیانات خود، به اشتیاق مردم برای زیارت مزار شهید سلیمانی و عزّت این شهید والامقام اشاره کردند و این عزّت را ناشی از اخلاص او در طول حیات خود دانستند: «وقتی برای خدا کار میکنید، خدا هم اینجور جواب میدهد. [البتّه] این در دنیا است؛ حالا مقامات او در عالم رحمت الهی و نعمت الهی برای ما قابل تصوّر هم نیست، امّا پاداش دنیویاش این است که ملاحظه میکنید: این مرقد او است که هزاران نفر راه میافتند میروند مرقد او را زیارت کنند. این عزّت را خدا میدهد؛ وقتی بااخلاص کار کردیم، خدا هم اینجور جواب میدهد. بعضیها برای عزّت دنبال ابزار و وسیلههای غلط حرکت میکنند.»
🔹معمار منطقه
رهبر انقلاب، در ادامه، به ماجرای حملهی آمریکا به افغانستان و عراق اشاره کرده و تأکید کردند هدف اصلی از حملات به شرق و غرب ایران، در نهایت، جمهوری اسلامی بود؛ امّا شهید سلیمانی با درایت، تیزبینی، موقعیّتشناسی، شهامت و اقدام بموقع، از این تهدید خطرناک فرصت ساخت و روند تحوّلات منطقه را به سمتی برد که نهتنها اهداف آمریکا برای شکلدهی «خاورمیانهی جدید» محقّق نشد بلکه در نهایت، منطقهی غرب آسیا به صورتی درآمد که بسیاری از تحلیلگران غربی به شماتت دولت آمریکا بابت حمله به افغانستان و عراق پرداختند و برندهی نهایی این جنگها را جمهوری اسلامی ایران دانستند.
آنکه این دستاورد بزرگ را رقم زد و تهدید اشغال عراق توسّط آمریکا را به فرصتی برای مردم عراق و به دنبالش جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرد، سردار سلیمانی بود. با ظهور داعش به عنوان یک گروه تروریستی خطرناک و ساختهوپرداختهی آمریکا نیز، بار دیگر، این شهید سلیمانی بود که با ورود بموقع به میدان و سازماندهی جوانان شجاع عراقی، مانع سقوط عراق و تسلّط این گروه تکفیری و خطرناک بر منطقه شد.
🔹چه کسی جز او میتوانست؟
توجّه و دقّت در این نکته هم ضروری است که ورود ایران به میدان عراق و سوریه ورودی هوشمندانه برای دفع خطری بود که تا بیخ گوش ایران آمده بود و در صورت تسلّط بر عراق و سوریه، وارد فاز اصلی حرکت خود میشد: «داعش را درست کردند، نه برای اینکه فقط در عراق مسلّط بشود؛ هدف اصلی و نهایی ایران بود. ... کدام فرمانده دیگر قدرت داشت میتوانست کارهایی را که او انجام داد انجام بدهد؟ به یک منطقهای که در محاصرهی ۳۶۰ درجهای دشمن است، شهید سلیمانی با بالگرد وارد این منطقه میشود، در محاصرهی کامل دشمن جوانهای خوبی در آن منطقه هستند که دستتنها هستند، فرماندهی ندارند، چشمشان که به حاج قاسم سلیمانی میافتد، جان پیدا میکنند، روحیه پیدا میکنند، انگیزه پیدا میکنند، محاصره را از بین میبرند ... چه کسی میتواند این کارها را انجام بدهد؟ ... سردار شهید سلیمانی کسی بود که با شجاعت مثالزدنی در صفوف مقدّم و در خطرناکترین جایگاهها حضور مییافت و شجاعانه میجنگید و او یکی از مؤثّرترین عوامل در شکست عناصر تروریست داعش و اشباهش در سوریه و عراق بود.» ۱۳۸۹/۱۰/۲۷
🔹احیاگر مقاومت
نکتهی دیگری که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند، احیای مقاومت در منطقه از سوی شهید سلیمانی بود. آنچه امروز به عنوان «جبههی مقاومت» میشناسیم، در واقع، میراث سردار سلیمانی است؛ جبههای که نقشههای ریز و درشت آمریکا و دنبالههایش را در منطقه به شکست کشانده و پس از این نیز چنین عمل خواهد کرد. دشمن اگرچه سعی دارد این جبهه را به نیروهای نیابتی ایران فروکاسته و ماهیّت آن را زیر سؤال ببرد، امّا این جبهه یک ماهیّت اعتقادی و مستحکم دارد که با ترور و بمباران نهتنها از بین نمیرود، بلکه مستحکمتر نیز میشود: «دشمن پلید و زبون چون نمیتواند به تشکیلات مستحکم حزباللّه یا حماس یا جهاد اسلامی و دیگر سازمانهای مجاهد فیسبیلاللّه صدمهی جدّی بزند، ترور و تخریب و بمباران و کشتار غیر نظامیان و داغدار کردن غیر مسلّحین را نشانهی پیروزی خود قلمداد میکند. نتیجه چیست؟ محصول این رفتار، تراکم خشم و افزایش انگیزهی مردم و سر برآوردن مردان و سرداران و رهبران و ازجانگذشتگان بیشتر، و تنگتر شدن حلقهی محاصرهی گرگ خونآشام، و سرانجام، حذف وجود ننگین او از صحنهی وجود است، انشاءاللّه.» ۱۴۰۳/۷/۱۳
✏️ادامه👇
✏️ ادامه #گزارش_هفته
🔹برکت شهادت
همانطور که ترور ناجوانمردانهی سردار سلیمانی موجی گسترده را در جامعهی ایران و حتّی فراتر از آن ایجاد کرد: «خدای متعال ... به خون شهدا برکت داد. شما ملاحظه کنید، مثلاً فرض کنید شهیدی مثل شهید سلیمانی در راه خدا به شهادت میرسد، یک ملّت تکان میخورد، یک ملّت حرکت میکند و تمام این خطوط توهّمیای که بین آحاد ملّت هست به هم میریزد و ملّت یکپارچه راه میافتند؛ این برکتی است که خدا به خون شهید داده.» ۱۴۰۲/۵/۲۲
دفاع سرسختانه از حرمها و اماکن مقدّس، دیگر ویژگی مهمّ شهید سلیمانی بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند؛ از حرم ائمّهی اطهار و اعتاب مقدّسه گرفته تا ایران اسلامی ــ که از منظر این شهید، حرم بود ــ و بیتالمقدّس، اوّلین قبلهی مسلمین و مورد توجّه و حسّاسیّت همهی مسلمانان جهان.
🔹سه پاسخ به یک شبهه
در همین بخش از بیانات بود که رهبر انقلاب، به صورت واضح و صریح، به یکی از شبهاتی که عدّهای از روی ناآگاهی و البتّه قطعاً عدّهای نیز آگاهانه و مغرضانه مطرح میکنند، اشاره کردند: «تصوّر میکنند و به زبان میآورند و شاید ترویج میکنند که با حوادث اخیر منطقه، خونهایی که در راه دفاع از حرم ریخته شد، هدر رفت!»
رهبر معظّم انقلاب اسلامی سه نکتهی مهم را در پاسخ به این شبهه بیان کردند. نکتهی اوّل همان موضوع فوق است؛ یعنی دفاع از حرمها. اگر شهید سلیمانی و یارانش در جبههی مقاومت نبودند، بدون شک، آسیب جدّی به بسیاری از این حرمها وارد میشد. حملهی تکفیریها در اسفند سال ۱۳۸۴ به حرمین عسکریّین و انفجار و تخریب بخشی از این مکان مقدّس، گویای خطری است که اعتاب مقدّسه را تهدید میکرد. همانطور که گفته شد، ایران اسلامی نیز از منظر شهید سلیمانی حرم بود و امنیّت ایران و جلوگیری از تعرّض داعش به مرزهای کشور، بیشک، مدیون فداکاری این مرد بزرگ است.
نکتهی بعدی نگاه قرآنی به ماجرا است. در منطق قرآنی، حرکت و جهاد در راه خدا شکست ندارد: «اساساً در فرهنگ قرآنی، هر خونی که در راه خدا ریخته بشود، بجا ریخته شده، هدر نمیرود؛ هیچ خونی هدر نمیرود؛ حتّی اگر چنانچه پیروزی حاصل نشود، خونی که ریخته شد، هدر نمیرود. خون جناب حمزه در اُحد ریخته شد؛ هدر رفت؟ نه. بالاتر از همه، خون سیّدالشّهدا علیهالسلام در کربلا ریخته شد؛ هدر رفت؟ نه. خونی که در راه حق ریخته میشود هدر نمیرود.» تاریخ نشان داده است که ریخته شدن این خونهای پاک، زمینهساز دستاوردهای ماندگار و پیروزیهای بزرگ در آینده است.و بالاخره آنکه مدافعان حرم با ایثار و فداکاری خود، زنده بودن انقلاب را اثبات کردند: «حوادث این چند سالی که شهید سلیمانی و یارانش و دوستانش در آن فعّال بودند و نمایان بودند، از جمله حوادث دفاع از حرم، نشان داد که انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی سرزنده است، باطراوت است، درخت ثمربخش است.» و این همان چیزی است که دشمن از آن وحشت دارد و سعی دارد با هر ترفند و روشی که میتواند، خلاف آن را القاء کند.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
📝 #یادداشت_هفته | رسانه؛ عامل پیروزی در جنگهای امروزی
👈تحلیلی بر پیام کوتاه امّا راهبردی رهبر انقلاب به رسانهی ملّی
🔹پیام رهبر معظّم انقلاب اسلامی به «همایش افق تحوّل رسانهی ملّی» اگرچه کوتاه امّا از نظر مضمون و محتوا بسیار مهم و قابل تأمّل است؛ پیامی که محتوای مهم و کلیدی آن در شرایط حاضر میتواند و باید چراغ راه رسانهها قرار گیرد، امّا متأسّفانه برخی کوشیدند به جای پرداختن به اصل موضوع و پیام، به حواشی پرداخته و بعضاً اهداف مورد نظر خود را به این واسطه دنبال کنند!
🔹پیام چه بود؟
رهبر انقلاب در این پیام خطاب به رئیس رسانهی ملّی فرمودهاند:
«جناب آقای جبلّی! شما و این حضرات نقش بیبدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان ــ که بیش از همیشه است ــ میدانید. امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندن پیام و روایت او از واقعیّت رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصهی مهم باید دقّت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است.»
🔹مخاطب کیست؟
قبل از هر چیز باید توجّه داشت این پیام اگرچه در پاسخ به درخواست رئیس رسانهی ملّی صادر شده، امّا بدون شک مخاطب آن فقط صداوسیما و مدیران و دستاندرکاران رسانهی ملّی نیستند. همانطور که رهبر انقلاب در دیدار اخیر مدّاحان، این قشر را «رسانه» دانستند و خطاب به آنان رهنمودهایی را دربارهی چگونگی استفادهی درست و بهینه از این «رسانه» بیان فرمودند ــ که بدون شک، آن رهنمودها منحصر به قشر مدّاحان نیست ــ پیام مذکور نیز از همین جنس بوده و دایرهی مخاطبان آن بسیار گسترده است.
سایر رسانهها اعم از مطبوعات و رسانههای دیجیتال، صاحبان تریبون، فعّالان فضای مجازی و در یک کلمه هر کسی که به هر نحوی حرف و سخن و پیامش به مخاطبی میرسد، مخاطب این پیام است و البتّه که بار مسئولیّت هر کدام از این رسانهها یکسان نیست و عوامل مختلفی در تعیین میزان این مسئولیّت نقش دارند. ناگفته پیدا است که صداوسیما به عنوان «رسانهی ملّی» مسئولیّتی سنگین و بزرگ در این میدان خطیر و مهم دارد. رهبر انقلاب، خود نیز بر گسترده بودن این دایره تأکید دارند. ایشان در یکی از بیاناتشان، ضمن تأکید بر «جهاد تبیین» و مقابله با جنگ رسانهای دشمن علیه انقلاب و جمهوری اسلامی، مخاطب این مطالبه را اینگونه معرّفی میکنند: «متولّیان رسانهها در درجهی اوّل مسئولند؛ چه رسانهی ملّی و چه سایر رسانههای گوناگون، چه فضای مجازی، چه مجموعهی مطبوعات، همه موظّفند در این زمینه وارد این میدان بشوند و هر کسی که یک مرکزی و منبری برای حرف زدن با افکار عمومی جامعه دارد، در این زمینه موظّف است.» ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
📝ادامه👇
📝 ادامه #یادداشت_هفته
🔹تأکید چندباره
آنچه رهبر انقلاب در این پیام کوتاه عنوان کردند، از منظری جدید نیست؛ چرا که ایشان پیش از این نیز بارها دربارهی اهمّیّت کار رسانهای و تبلیغی، بیانات مشابهی داشتهاند و از این منظر میتوان گفت پیام جدید، تأکیدی بر اهمّیّت موضوع است و نشان میدهد همهی مخاطبان آن باید تلاش بیشتری برای رسیدن به نقطهی مطلوب داشته باشند. برای نمونه، ایشان ابتدای امسال و در دیدار سالانه با شاعران تأکید کردند: «امروز در دنیا چالشها و درگیریها چالشهای رسانهای است. بیش از آنچه موشک و پهپاد و هواپیما و ابزارهای جنگی و مانند اینها تأثیر بگذارند در عقب راندن دشمن، رسانهها هستند که تأثیر میگذارند و دلها را تحت تأثیر قرار میدهند، ذهنها را تحت تأثیر قرار میدهند. جنگ، جنگ رسانهای است؛ هر کس رسانهی قویتر داشته باشد، در اهدافی که دارد ــ هر هدفی ــ موفّقتر خواهد بود.» ۱۴۰۳/۱/۶
و یا در دیدار سه سال پیش با مدّاحان هشدار دادند: «این را من از روی اطّلاع عرض میکنم که امروز انبوهی از رسانهها ــ نمیشود شمرد، بخصوص با این وضع فضای مجازی ــ با هزاران متخصّص، متخصّص هنر، متخصّص رسانه، متخصّص علوم ارتباطات، با پشتیبانی مالی انبوه، با پشتیبانی امنیّتی انبوه در کارند؛ برای چه؟ برای اینکه در نظام جمهوری اسلامی افکار را برگردانند، مذاقها را برگردانند، ایمانها را و باورها را تضعیف کنند، تخریب کنند؛ این[جور] است. حالا دیگران برای کشورهای دیگر چه کار میکنند، آنها بحثهای دیگری است؛ این مطلبی که من عرض میکنم، هدفی است متوجّه به کشور ما، مردم ما، جمهوری اسلامی ما، باورهای ما، اعتقادات ما. هزاران دستگاه دارند در این زمینه کار میکنند با پولهای گزاف و پشتیبانیهای گوناگون. خب، این یک حرکت شیطانی است و جبههی شیطان است.» ۱۴۰۰/۱۱/۳
ایشان چند سال پیش از آن نیز ابزار رسانه در دست دشمن را به سلاح شیمیایی تشبیه کردند و دربارهی اثرات آن تأکید کردند: «ابزار رسانه ابزار مهم و اگر دستِ دشمن باشد، ابزار خطرناکی است. ابزار رسانه را تشبیه میکنند به سلاحهای شیمیایی در جنگ نظامی؛ سلاح شیمیایی را وقتی میزنند، سلاح شیمیایی تانک و تجهیزات را از بین نمیبرد؛ تجهیزات میماند و انسانها از بین میروند و از قدرتِ استفادهی از ابزار میافتند؛ سلاح شیمیایی در جنگ نظامی اینجوری است؛ ابزارِ رسانه هم اینجور است. امروز از تلویزیون، از رادیو، از اینترنت، از شبکههای اجتماعی، از انواع و اقسام وسایل فضای مجازی، علیه افکار عمومی ما استفاده میشود.» ۱۳۹۷/۷/۱۲
🔹نسبت رسانه و جنگهای امروزی
جنگهای امروزی اساساً با جنگهای گذشته تفاوتهایی دارند. جنگهای امروز پیچیدهتر و ابزار آنها متنوّعتر شده است. اصطلاح «جنگ ترکیبی» یا «جنگ هیبریدی» که در سالهای اخیر بهکرّات به گوش میخورد، ناشی از همین واقعیّت است. رسانهها، در جنگهای ترکیبی، نقشی مهم و اساسی دارند؛ آنقدر مهم که میتوانند حتّی یکتنه سرنوشت یک نبرد را تعیین کنند.اگر به طور ساده مخاطبان یا گروههای درگیر جنگهای ترکیبی را تقسیمبندی کنیم، میتوان بهاختصار از این سه گروه نام برد: رهبران، نظامیان، مردم؛ رسانههای دشمن میتوانند روی هر سه گروه اثرات خاصّ خود را بگذارند. رسانه میتواند با عملیّات روانی، محاسبات رهبران و تصمیمگیران ارشد را دچار خطا کرده و آنان را دچار گمراهی و تصمیمات غلط و مهلک کند، نظامیان حاضر در میدان نبرد را به طوری مرعوب و متزلزل سازد که بدون جنگ همهجانبه و سخت، روحیّهی خود را باخته و میدان را به حریف واگذار کنند و بالاخره آنکه مردم را به عنوان بزرگترین گروه مخاطب، فریب داده و واقعیّتها را قلب کرده و باعث شود مردم آنجایی که باید در صحنه حضور بیابند، دچار غفلت و تزلزل شوند و یا حتّی عدّهای در راستای اهداف دشمن، دست به اقدام بزنند.
🔹مثلّث اثرگذاری
همانطور که رهبر انقلاب در پیام خود تأکید کردهاند، «دقّت و تلاش و ابتکار» باید در دستور کار اهالی رسانه قرار گیرد. گاهی کار و تلاش زیادی انجام میشود امّا چون دقیق و فکرشده نیست، اثربخشی اندکی دارد یا حتّی ممکن است اثر معکوس و مخرّب داشته باشد. در خصوص لزوم تلاش نیز همین بس که دشمن با تمام توان و ابزار خود به میدان جنگ رسانهای آمده و در چنین وضعیّتی باید کار جهادی و خستگیناپذیر کرد. و بالاخره عنصر ابتکار تکمیلکنندهی این مثلّث است. در دنیای امروز، با وجود انبوهی از رسانههای رنگارنگ، راه یافتن به ذهن و قلب مخاطب و اثرگذاری بر آن، ساده و آسان نیست؛ ابتکار، آن عنصری است که میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
تابلو اعلانات ۴۷۷ خط حزبالله.pdf
7M
📝 نسخه #تابلو_اعلانات | شماره ۴۷۷ نشریه خط حزبالله
💻 @Khatt_khamenei
🌷 این شماره هفتهنامه خط حزبالله به روح مطهر شهید سیدحسین علمالهدی تقدیم میشود.
📜 khl.ink/khat | #با_این_ستارهها
🌷 دعوت رهبر انقلاب به تحقیق و نوشتن درباره امام جواد، امام هادی و امام عسکری علیهمالسلام
📜 khl.ink/khat | #خبر_هفته