💠 درباره نوچه پروری
🔹یکی از موارد تحریف، معنا کردن کار تشکیلاتی به نوچه پروری است. برخی سمّ نوچه پروری را به مدیریت ها تزریق می کنند، به ویژه جوانان انقلابی را آلوده می سازند و از این کار به عنوان تشکیلاتی بودن و داشتن سرمایه انسانی یاد می کنند.
🔹تشکیلاتی بودن با همکاری، انسجام، با ارتباط، برنامه ریزی و هدفمندی، با شناخت نیروها و تقسیم کار و مشارکت، با تقدم ضوابط بر روابط با نظارت و ارزیابی متقابل نیروها معنا پیدا می کند. این مولفه ها اگر همه با هم باشد، استحاله فرد در تشکیلات را شاهد نیستیم. در غیر اینصورت، تشکیلات و سازمان هم طاغوتی خواهد بود، حتی اگر نام اسلام و مردم را در پیشانی داشته باشد. تشکیلاتی کار کردن، خوب است، هر چند می تواند دچار آفت باشد.
🔹اما نوچه پروری از آغاز، خودش یک آفت است. روابطی بر اساس منفعت متقابل شکل می گیرد هر چند ممکن است توهم خدمت و مبارزه و ...در بین باشد. روابط افراد در نسبت با یک فرد تنظیم می شود. یکی، شمع جمع می شود و بقیه، جایگاه و هویت خود را در نسبت با او - و نه در نسبت با اهداف و ضوابط - تعریف می کنند.
🔹در نوچه پروری، یک فریب بزرگ وجود دارد. افراد توسط فردی که محور است، رشد پیدا نمی کنند؛ بلکه به خدمت گرفته می شوند، در ازای فرصت خدمت، متنعم می شوند؛ و همزمان مدیون می گردند. جزء تیم می شوند -تیم مدیریتی، تیم رسانه ای - در عوض، فردیت و قدرت تشخیص را واگذار می کنند. تا آنجا که چشم باز می کنند و می بینند صحبت از ضابطه حرکت و تشخیص فردی، به ناسپاسی و قدر نشناسی و تک روی معنا می شود.
🔹نوچه پروری، یک آفت است. به چاپلوسی و بی شخصیتی دامن می زند. افرادی تحویل می دهد بی هویت و بی ضابطه که می توانند تناقض ها را با وقاحت جمع کنند. نوچه پروری یک شیوه طاغوتی برای پیشرفت و گسترش نفوذ است.
🔹خطر مهم نوچه پروری بین نیروهای انقلابی این است که نیروهای انقلابی را به نام ارزش ها، به نام انقلاب از انقلاب می گیرد. نیروهای انقلابی را به افرادی فرصت طلب، توجیه گر و محافظه کار تبدیل می کند که خدمت را هم به چشم فرصتی برای جلب منفعت و تثبیت جایگاه و نردبانی برای دستیابی به جایگاه دیگر تبدیل می کند. نوچه ها هم از رشد نوچه پرور، شاد می شوند؛ او که رشد کند، نوچه ها هم بزرگ می شوند ...
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠شگفتی فوتبال؛ شاخص ایران خواهی و وطن دوستی
فوتبال فراتر از ورزش یک پدیده اجتماعی و از اختراعات شگفت بشر است. می تواند برای جوامع غم و شادی بیافریند. روح جمعی آنان را متجلی و متبلور کند و داشته های ولو پنهان یک ملت را آشکار کند و لحظات تعیین کننده و خطیر زندگی جمعی ملت ها را، تدبیر کند.
شاید کسی فکر نمی کرد فوتبال با همه شگفتی هایش برای ملتی مانند ملت ایران به شاخص و به مرز و خط کشی تبدبل شود که وطن دوستان را از خصم وطن، ایران گرایان را از ویرانی خواهان ایران جدا و تفکیک کند. اما فوتبال برای ملت ایران در سال ۲۰۲۲ و در صحنه جهانی این کار را کرد. فوتبال به شاقولی تبدیل شد که ویرانی طلبان و ایران گرایان را از هم تفکیک کرد. ویرانی طلبان همه کار کردند که ایران و ایرانی در همه صحنه ها از جمله فوتبال بازنده باشد و همه صحنه های زندگی اش را با شکست روبرو کنند. همه کار کردند تا تیم فوتبال ایران را تحریم کنند و راه ورودش به جام جهانی ببندند یا در این روزها حضورش را منتفی کنند و در جریان بازی ها به نماینده تحقیر ملت ایران تبدیل کنند تا جاییکه شکست تیم ملی را جشن بگیرند و احساس افتخار کنند.
اما فوتبال نشان داد که فراتر از سیاسی بودن با نبودن، سیاست ساز و تدبیر کننده است و در یک لحظه خطیر می تواند همه تیرهای بلا و دشمنی را از ملتی دفع و بر سر دشمنانش بکوبد. این جدیدترین معجزه و شگفتی فوتبال است که برای ملت ایران اتفاق افتاد. در جایی که سیاست متعارف و شناخته شده از رمق افتاده است، فوتبال اژدهای چند سر دشمنی و دیو ایران ستیز را به زانو دراورد.
✍پرویز امینی
@Kolbe_Andishe_Farhang
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠از این برد بسوزید و ناراحت باشید!
🎥عصبانیت شبکه سعودی اینترنشنال از برد تیم ملی ایران: من از برد تیم ملی ایران خوشحال نیستم!
🔹اینها باید یک حرکتی میکردند که سمت درست مردم بایستند. هم سرود خواندند هم خوشحالی کردند. من حتی نمیتوانم به آنها خسته نباشبد بگویم!
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠منطق صفر و صدی
پس از برد تیم ملی در مقابل ولز گروهی با محکوم کردن شادمانی بازیکنان و سپس مردم، غمزدگی جامعه را مهمترین مانع از شادمانی دانسته و اندوه حاکم بر قلب مردم را دلیل موجهی برای پرهیز از شادی فردی و جمعی در جامعه می دانند.
صرفنظر از خوشحالی سیاسی بخشی از همین جمع پس از شکست ایران در مقابل انگلیس آنچه قابل تامل است منطق صفر و صدی آنان است.
از دید آنان ناراحتی در یک زمینه دلیل کافی برای ناراحتی در همه زمینه هاست و کسی که در حال بد مردم شادی کرده یا شادی می آفریند مولد نفرت در جامعه است.
این دیدگاه افراطی که شادی و غم را نه یکطیف گسترده که یک نقطه می پندارد در واقع معتقد است در زمان ناشادی جامعه باید به آتش این ناشادی دمید تا حتی لحظه ای شادی به قلب مردم وارد نشود.
بن مایه این ایده، آشکارا سیاست زدگی فرایند تصمیم گیری است که در بیشتر ارکان جامعه رسوخ کرده و خط و جناح هم نمی شناسد. از مذهبی و انقلابی تا لاییک و ضدنظام همگی به نوعی درگیر این سیاست زدگی و تفکر صفر یا صدی هستند.
اینان عمدتا جامعه را دو دسته می بینند که یا دقیقا شبیه آنها فکر می کنند یا کاملا علیه آنها هستند. از این رو اگر ناشادی در سمت آنان باشد باید برای همه باشد و اگر برای جمع زیادی باشد باید در همه عرصه ها باشد.
در منطق این جماعت حتی شادی های کوچک هم با غم های بزرگ رابطه ای ندارند. چون جامعه (یعنی باورمندان به باورهای ما) غمناکند پس باید همگان و در همه زمینه ها غمناک باشند و اگر لبخندی به لبی نشست نفرت پراکنی است.
شادی کوچک بازیکنان تیم ملی یا مردم پس از برد فوتبالی مقابل ولز از دید همین جماعت، نفرت پراکنی است.
در مقابل نیز، در روزهای ماتم گروه مقابل، شادی را ضرورت روانی انسان و جامعه عزادار را جامعه تباه تلقی کرده و سمت مقابل را به مرده پرستی متهم می کنند.
سوی دیگر این جریان نیز دقیقا همین گونه رفتار می کنند. شادی خود را شادی همه ملت و غم خود را غم عالم می پندارند و در غم های دیگران کمترین اندوهی به دل خود راه نمی دهند.
این منطق و این رویکرد، بزرگترین دشمن یک ملت واحد و یک آرمان مشترک است.
✍محمدرضا اخضریان کاشانی
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠آینده انقلاب اجباری
همه میدانیم که مطالبهی اصلی بزرگترین انقلاب فمینیستی دنیا ! در این دو ماه اخیر، «آزادی» به معنای نفی محدودیتهای اجتماعیِ اجباری بود. جنبشی که از اساس در نفی «اجبار» شکل گرفت اما در امتداد خود به طرز خشن و عریانی به اجبار متوسل شد. اعتصابهای اجباری، موضعگیریهای اجباری، همراهیهای اجباری، سکوت اجباری، دروغ گفتنهای اجباری و... همگی نشان دهنده این واقعیت است که این ناجنبشِ فمینیستی در واقعیتِ جامعه ایران، حتی به مرحله انعقاد نطفه نیز نرسید. اما به زور حمایتهای اجباری در ساحت بازنمایی، اکنون در مرحله تاسیس دولت موقت به رهبری شورای انقلاب قرار دارد!
واضح است که جنبشی که مبتنی بر خیزش سراسری و همراهی عمومی مردم بوده و از متن جامعه برخواسته باشد، نیازی به اِعمال خشونت برای همراه سازی مردم ندارد. جنبشهای مردمی بدون تهدید و ارعاب، بازار را با خود همراه میکنند، ارتش را با خود همدل میکنند، حمایت اشخاص و چهرهها را کسب میکنند، تودهها و اقشار اجتماعی را در خیابان نگه میدارند و... لذا اگر برای همراهی همه اینها از فحش و تهدید استفاده کردیم، یعنی جنبش ما نماینده مردم جامعه نیست.
اما به راستی ارمغان این انقلاب اجباری برای ایران چه خواهد بود؟ انقلابی که برای کسب مشروعیت و توفیق خود دست به اجبار همراه با خشونت و ارعاب مردم میزند، آیا در امتداد خود «آزادی» را به رسمیت خواهد شناخت؟! آیا اقلیتِ مستبد و سنگدلی که برای کسب مشروعیت انقلابشان با فحش و تهدید و خسارت از مردم و نخبگان اجتماعی یارگیری میکنند، در هنگام قدرت به حقوق و آزادیهای اجتماعی مردم التزام خواهند داشت؟ مردمی که در زمانهی بیقدرتیِ این اقلیت، برای شادیِ ملی خود با تمسخر و تعرض مواجه میشوند، آیا در زمانهی قدرتمندی آنها امکان انتخاب نوع پوشش، برخورداری از عدالت اجتماعی، آزادی بیان و اندیشه و... را خواهند داشت؟!
زهی خیال باطل! انقلابی که بنیادهایش بر «اجبار» استوار است، حکمرانیِ مستبدی نیز خواهد داشت...
✍ابوالفضل اقبالی
@Kolbe_Andishe_Farhang
نعمت جمهوری اسلامی.pdf
28.76M
💠نعمت جمهوری اسلامی
✍ محمدصادق شهبازی
🔹 حفظ جمهوری اسلامی از حفظ یک نفر- ولو امام عصر باشد- اهمیتش بیشتر است؛ برای اینکه امام عصر هم خودش را فدا می کند برای اسلام و همه انبیا از صدر عالَم تا حالا که آمدند، برای کلمه حق و برای دین خدا مجاهده کردند و خودشان را فدا کردند. (صحیفه امام، جلد ۱۵)
@Kolbe_Andishe_Farhang
- ناشناس.mp3
5.22M
💠 بیدردی!
🎙حسن رحیمپور ازغدی
🔹تفاوت بسیج دانشجویی دوره ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با بسیج دانشجویی متعهد و انقلابی دهه ۵۰ و ۶۰ چیست؟
@Kolbe_Andishe_Farhang
23.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠مستند «حق زن»
🎥روایت مجادلات جلسات قانون اساسی پیرامون «برابری زن و مرد»
🔹در زمان برگزاری مذاکرات قانون اساسی، شایعاتی درباره پایمال شدن حقوق زنان در اصول قانون اساسی مطرح میشد. به عنوان نمونه روزنامه آیندگان در ۶ مرداد ۵۸ از گردهمایی چریکهای فدایی خلق خبر داد که در آن گفته شده بود: «این قانون از اساس برابری را نقض کرده است و از زن فقط یک موجود خانهنشین میسازد.» یا مطابق نقل روزنامه اطلاعات در ۷ آبان ۱۳۵۸، اتحاد ملی زنان از تمایلات قشری و تصویب قوانین کهنه بر خلاف برابری زنان با مردان به بهانه احکام اسلام انتقاد کرده بود.
🔹اما حقیقت ماجرا چه بود؟ آیا حقوق زنان نادیده گرفته شده بود؟ خبرگان قانون اساسی چه نگاهی به برابریِ حقوقیِ زن و مرد داشتند؟
بخشی از مذاکرات اصل ۲۰ و ۱۱۵ قانون اساسی و گفتگوهای مهمی که درباره حق زنان رد و بدل شده، باعث فهم بهتر جایگاه زن از نگاه قانونگذاران و اختلافات مهمی که بین آنها بوده میشود.
http://www.azadfekrischool.ir
@Kolbe_Andishe_Farhang
Rahimpoor digital final_1-.pdf
9.36M
💠پیشگامان رهایی
✍حسن رحیمپور ازغدی
🔹 گریزی دقیق بر راه و رسم مسلمانی حقیقی و بسیجی بودن واقعی
@Kolbe_Andishe_Farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠دوش وقت سحر از قصه نجاتم دادند
🎙شهید محسن فخری زاده
🔹انتشار به مناسبت سالگرد شهادت دانشمند برجسته هستهای و دفاعی
@Kolbe_Andishe_Farhang
8.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠تورم مساله ای داخلی است!
🎥فرهاد نیلی در برنامه شیوه
تورم مسالهای داخلی است و بدون حل مساله تحریم میتوان آن را حل کرد به شرط آن که اقتدار بانک مرکزی را بپذیریم.
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠نمودار تلخ اقتصاد ایران
✍صادق الحسینی
رشد پایین در دهه ۹۰ نه تنها ایران را ضعیف کرده که یک خطر تمدنی است: تولید ناخالص داخلی #ایران، #ترکیه و #عربستان در ۲۰۱۰ دقیقا برابر است، اما پس از ده سال اقتصاد ایران نصف ترکیه و ۶۰ درصد عربستان است! ضعف در رقابت به کنار، مردم رفاهشان را مقایسه میکنند و از آینده ناامید میشوند.
این معنای مشخص و تاریکی برای سیاست و سیاستگذار ایرانی دارد. اگر این روند ادامه یابد و شکاف ایران با رقبای منطقهای بیشتر شود، حتی اگر اعتراضات داخلی بصورت موقت کاهش یابد، #ایران_قوی محقق نخواهد شد. ایرانی هم که قوی نباشد بدلایل مختلف زمین جنگآوری جنگسالازان شرق و غرب میشود…
@Kolbe_Andishe_Farhang