امسال ۱۹۵ تیم رزمی کار ووشو که در مجموع ۱۵۰۰ ورزشکار می شدند از ۷۳ کشور جهان در این جشنواره جهانی شرکت کردند.
وانگ ژی، معاون رئیس کمیته برگزاری این جشنواره درباره این جشنواره گفت هدف اصلی الز برگزاری این جشنواره آشنا شدن ووشوکارهای سراسر جهان با یکدیگر و گسترش اطلاعات و تبادل نظر بین آنهاست.
این جشنواره نخستین بار در سال ۱۹۹۱ برگزار شد و از آن سال به بعد هر سال کشور چین میزبان برگزاری جشنواره شائولین تحت نام «هنرهای رزمی دوستانه، پیشرفت جهانی» است.
آنچه بر شائولین گذشت
معبد ۱۵۰۰ ساله شائولین از زمان خاندان تانگ، محل یادگیری و آموزش هنرهای رزمی بود.
در دوران حکومت پنج خاندان سلطنتی، راهبان این معبد بیش از ۱۰۰ فن را ابداع کردند. وقتی خاندان مینگ بین سال های ۱۳۶۸ تا ۱۶۴۴ بر چین حکومت می کرد، هنرهای رزمی شائولین به نقطه اوج خود رسیده بود و شهر دینگفنگ که معبد اصلی شائولین در آنجا قرار دارد تبدیل به مرکز هنرهای رزمی شده بود.
@KongFoo
اکنون شهر ژنگژو یکی از مشهورترین مراکز هنرهای رزمی در سراسر دنیاست تا جایی که اگر شخصی متولد این شهر باشد به احتمال زیاد در زمینه هنرهای رزمی مهارت زیادی دارد. در سال ۱۹۹۱ اولین جشنواره هنرهای رزمی ژنگژو در چین برگزار شد و با برگزاری چنین فستیوالی نه تنها گردشگران بسیاری به چین و شهر ژنگژو آمدند بلکه رشد اقتصادی این شهر نیز در زمان برگزاری جشنواره بیشتر شد و از آن زمان به بعد این جشنواره به صورت سالانه برگزار می شود.
از دیگر هنرهای رزمی که در این جشنواره به نمایش گذاشته می شود کونگ فوی چینی، کونگ فوی شائولین و دیگر فنون است.
انواع هنرهای رزمی شائولین
کونگ فوی چینی
کونگ فویچینی تلفیقی از تکنیک های دفاع شخصی و سلامت روانی است. می گویند که تاریخ این هنر رزمی بسیار کهن است وبه اجتماعات اولیه چینی ها برمی گردد، یعنی زمانی که افراد در نبردهای شان با چوب به همدیگر حمله می کردند. با گذشت زمان تجربه های شخصی افراد روی هم جمع شد و زمانی که خاندان شانگ به قدرت رسیدند تمرینات کونگ فوی چینی پررنگ تر شد. جالب اینجاست که شکار هم جزئی از تمرینات این هنر رزمی در نظر گرفته شد.
کونگ فوی شائولین
کونگ فوی شائولین در همه جای دنیا بسیار مشهور است. مهمترین هدف از این کونگ فو حفظ سلامتی افراد و درمان بیماری است. در بین ورزشکاران شایع است که اگر شخصی کونگ فوی شائولین را بلد باشد می تواند یک محافظ بسیار قدرتمند شود و در گذشته های دور نیز چنین بود و رزمی کارهای کونگ فوی شائولین، از کوهستان های مهم و معابد در برابر تهاجم بیگانگان دفاع می کردند.
مدال آوران مسابقه
در مسابقه رزمی که در این جشنواره برگزار شد رزمی کارهای ژاپنی خوش درخشیدند. هفت ورزشکار ژاپنی در ۱۵ رشته رزمی، هنرنمایی کردند و ۲۴ مدال از جمله دو مدال طلا، ۱۰ نقره و ۱۲ برنز برای کشورخود به ارمغان آوردند.
@KongFoo