بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِیمِ
یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ؛ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَار؛ِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ؛ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ
🔻در آستانه عید سعید نوروز و تقارن آن با ماه مبارک و آسمانی رمضان که هنگامه تجلی مواهب الهی بر جهان هستی و فصل دگرگونی شگرف طبیعت و ایمان به شکوه و عظمت قدرت بی همتای الهی است،
👌🏻با نهایت خرسندی این عید خجسته را خدمت شما تبریک عرض می نمایم و سالی سرشار از موفقیت،کامیابی وایامی نیک در ظل الطاف حضرت حق تعالی و در سایه سار عنایات حضرت ولی عصر(عج) برایتان مسئلت دارم.
ارادتمند شما محسنی🙏
📌 پنجشنبه
☀️ ۲ فروردین ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۱۰ رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 21 مارس 2024 میلادی
📎 #تقویم
🍃💜زندگینامه حضرت خدیجه سلام الله علیها:
🍃🌷🍀اُمّ المؤمنین، حضرت خدیجه کبری(س) دختر خویلد بن اسدبن عبدالعزی نخستین همسر رسول خدا(ص)، از زنان خاندانی شریف، اصیل و ثروتمند و تاجر ؛ نامدار عرب و اسلام می باشد.
🍃🌷🍀☀️ وی با این که در عصر جاهلیت، در
سال ۶۸ پیش از هجرت در مکه معظمه دیده به جهان گشود و در آن شهر قبیله گرا و طایفه مدار رشد و کمال یافت،
🍃💐☀️ایشان در عفت، نجابت، طهارت، سخاوت، حسن معاشرت، صمیمیت، صداقت، مهر و وفا با همسر، کم نظیر بود و وی را در آن عصر، طاهره و سیده نساء قریش می خواندند و در اسلام یکی از چهار بانویی که بر تمام بانوان بهشت فضیلت و برتری دارند، شناخته شد و جز دختر ارجمندش حضرت فاطمه زهرا(س)، هیچ بانویی این مقام و فضیلت را نیافت.
🍃🌸💫القاب حضرت خدیجه (س):👇
🍃🌷 طاهره به معنی پاک سرشت
🍃🌷صدیقه
🍃🌷بانوی بانوان
🍃🌷ام المؤمنین
🍃🌷مبارکه
🍃🍀 ایشان از جوانی به کسب و کار و تجارت پرداخت ؛ تا اینکه همین کسب و کار (تجارت ابریشم و ...) موجبات آشنایی ایشان با حضرت محمد (ص) را فراهم نمود.
🍃🍀در ابتدای کار درستکاری، امانتداری و صداقت حضرت محمد (ص) توجه ایشان را جلب کرد و در نهایت منجر به ازدواج ایشان و پیامبر مکرم اسلام گردید.
🍃🍀ایشان اولین زنی بود که اسلام آورد و نماز خواند و این برای پیامبر (ص) بسیار ارزشمند بود که در شرایطی که هیچ یار و یاوری نداشت خدیجه (س) کاملا از وی حمایت کرد.
🍃🍀حضرت خدیجه (س) بعد از ازدواج با حضرت محمد (ص) ؛ همه ثروت خود را برای توسعه دین اسلام خرج کرد.
🍃🍀خدیجه (س) پس از ازدواج با پیامبر (ص) مورد آزار و اذیت بانوان قریش قرار گرفت، وضعیت ایشان پس از اسلام آوردن، حتی بدتر شد. طوری که برای وضع حمل او هیچ زنی برای کمک نیامد و خدا برای کمک به او چهار بانوی بهشتی را فرستاد.
🍃🍀ثمره ازدواج حضرت خدیجه س و پیامبر ص بدنیا آمدن حضرت فاطمه الزهرا س بود.
🍃🌷💔سرانجام این بانوی فداکار، پس از یک عمر تلاش و کوشش و 25 سال خدمت به رسول گرامی(ص) و دین مبین اسلام، پس از بازگشت از محاصره قریش در شعب ابی طالب به مکه معظمه، در دهم رمضان سال دهم بعثت، جان به جان آفرینان تسلیم و روح مطهرش به اعلی علیین عروج نمود ودر قبرستان ابوطالب در مکه در کنارِ مادر؛ جد و اجداد پیامبر ص دفن گردید.
🍃🌷💔پیامبراکرم(ص) در شأن همسرش خدیجه(س) فرمود: سوگند به خدا، پروردگار کسی را بهتر از خدیجه نصیبم نکرد.
🍃🌷🍀زیرا در حالی که مردم، کفر می ورزیدند، او به من ایمان آورد؛
🍃🌷🍀 در حالی که مردم تکذیبم می کردند، او مرا تصدیق کرد؛
🍃🌷🍀 در حالی که مردم محرومم کرده بودند، او با دارایی های خود با من مساوات کرد.
🍃🌷🍀 و خداوند از او به من ؛ نور چشمم فاطمه الزهرا س را عطا کرد.
🍃📚منتهی الآمال
🍃📚تذکره الخواص
🍃📚رمضان در تاریخ
وفات #حضرت_خدیجه سلام الله علیها تسلیت
🔻پاسخ به دو شبهه دربارۀ حضرت امالمؤمنین خدیجۀ کبری سلاماللهعلیها
✍🏻 #محمدتقی_عارفیان
۱. آیا حضرت خدیجه سلاماللهعلیها در هنگام ازدواج با پیامبر چهلساله بودند؟
۲. آیا ایشان پیش از ازدواج با پیامبر ازدواج کرده بودند و فرزندانی داشتند؟
🔸#علامه_مجلسی رضواناللهعلیه در جلد شانزدهم #بحار_الانوار از قول ابنعباس نقل کرده است که سن حضرت خدیجۀ کبری سلاماللهعلیها هنگام ازدواج با رسول خدا صلیاللهعلیهوآله ۲۵ سال بوده است. بسیاری از محدثان و مورخان نیز همین روایت را درست دانسته، و سن آن حضرت هنگام ازدواج با پیامبر را ۲۵ سال گفتهاند. صاحبان این قول عبارتاند از: #ابن_سعد، #ذهبی، #اربلی، #ابنعساکر.
آنچه دربارۀ دو بار ازدواج کردن حضرت #خدیجه_دختر_خُوَیلِد پیش از ازدواج با حضرت #محمد_بن_عبدالله و فرزند داشتن آن حضرت از شوهران سابقش نقل شده، درست نیست، و دراینباره ابهامات بسیار جدی وجود دارد.
#ابنشهرآشوب نقل کرده است که #احمد_بلاذری و #ابوالقاسم_کوفی در کتابهایشان و #سیدمرتضی_علمالهدی در #الشافی_فی_الامامه و #شیخ_طوسی در #تلخیص_الشافی دراینباره تذکر داده، و همگی گفتهاند که پیامبر صلیاللهعلیهوآله با خدیجه سلاماللهعلیها ازدواج کرد، درحالیکه ایشان دختری باکره بود. ابنشهرآشوب حتی نقل میکند که این گفته در کتابهای #الانوار و #البدع نیز تأکید شده است.
#علامه_جعفر_مرتضی، محقق معاصر شیعه نیز در کتاب ارزشمندش #الصحیح_من_سیرةالنبی_الأعظم، شواهد و قراینی فراوان اقامه کرده است که نشاندهندۀ اختلاف سنی بسیار کم پیامبر اکرم و خدیجۀ کبری و ازدواج نکردن آن بانو پیش از وصلت با حضرت رسول است.
وی مینویسد: مطابق تحقیق دانشمندان آگاه، حضرت خدیجه سلاماللهعلیها هنگام ازدواج با پیامبر صلیاللهعلیهوآله ۲۵ یا ۲۸ساله و دوشیزه بوده، و روایت ۴۰ساله بودن آن حضرت یک روایت غیرقابل اعتماد است.
همچنین آن دو نفر که گفته شده است شوهران قبلی آن حضرتاند، شوهرخواهر او بودهاند که نامش "هاله" بود، و فرزندانی را که به آن حضرت نسبت میدهند، مربوط به خواهر اوست.
بسیاری از علما و مراجع شیعه، از جمله #آیتالله_مکارم_شیرازی حفظهالله نیز این مطالب را تأیید کردهاند.
🌸 حضرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله دربارۀ حضرت خدیجۀ کبری سلاماللهعلیها فرمودند:
وَکانَتْ مِنْ اَحْسَنِ النِّسَاءِ جَمَالاً وَاَکْمُلُهُنَّ عَقْلاً وَاَتَمَّهُنَّ رَأیاً، وَاَکْثَرُهُنَّ عِفَّةً وَدِیناً وَحَیاءً وَمُرُوَّةً وَمالاً؛
خدیجه از زیباترین زنان، و کاملترینِ آنان ازنظر عقل بود. در رأی و نظر کاملترینِ آنان بود، و ازنظر عفت و دیانت و حیا و مروّت و مال سرآمد آنان بود.
📚 الموسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء سلاماللهعلیها، ج۲۱، ص۳۷۱.
#ام_المؤمنین
#حضرت_خدیجه
#یاریکنندۀ_پیامبر_خدا
#اَلسَّلامُ_عَلَیْکِ_یا_أَوَّلَ_الْمُؤْمِنات
#استوری
وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها
14030101_43954_64k.mp3
24.7M
🎙 صوت کامل سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب اسلامی در جمع اقشار مختلف مردم.
۱۴۰۳/۱/۱
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※•
6.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گوش جان بسپاریم به آیه امروز، یعنی آیه ۳۱ سوره مبارکه توبه... 🌿
راستی برای دیدن بقیه محتواها، شرکت در آزمون و ارسال کنش، اینجا رو کلیک کنید تا صفحه این آیه رو تو سایت مسطورا ببینید.
#شنیدن_آیهها
#مسطورا
#فرصت_زندگی_با_آیهها
🌙 برای پیوستن به کانال مسطورا، اینجا کلیک کنید.