♦️ آداب شرکت وکلا در جلسه دادگاه ( بخش سوم )
۱۳-همچنانکه در آغاز این مبحث گفتیم، ممکن است دادگاه طرفین را به سازش دعوت کند. گفتیم که موافقت با سازش کار وکیل نیست، حتی اگر این اختیار را در وکالتنامه داشته باشد. به ویژه وقتی وکیل دعوای خود را به حق و ارکان آن محکم و ادله را نیز متقن میداند، دلیلی برای پذیرش پیشنهاد سازش وجود ندارد مگر در صورت تمایل بلکه اشتیاق صریح و کتبی موکل. بالعکس اگر دعوا چندان محکم نباشد، طبعاً باید از پیشنهاد سازش استقبال شود اما حتی در این مورد هم باید توافق کتبی موکل وجود داشته باشد. اگر سازش حاصل شد باید دقت شود در سازشنامه تنظیمی یا گزارش اصلاحی دادگاه – که معمولاً همان سازشنامه در گزارش اصلاحی دادگاه منعکس میشود – نکات ذیل رعایت شود:
الف – مفاد سازش نامه یا گزارش اصلاحی باید کاملاً روشن و صریح و بدون ابهام باشد.
ب – تعهدات طرفین قابل اجرا بوده و اجرای آنها منوط به تحقق اموری که از حیطۀ اختیار طرفین خارج است، نباشد.
پ – آنچه مورد توافق طرفین است مربوط به حقوق افراد دیگر نباشد.
ت – برای اجرای مفاد سازشنامه مهلت کاملاً مشخصی تعیین شود.
ث – روش احراز تخلف هر یک از طرفین – که باید مقدمۀ صدور اجرائیه باشد – به طور روشن و مشخص بیان شود.
منبع: کتاب هنر دفاع در دادگاهها
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
🟡 سازمان قضائی از عهد صفویه به بعد ( بخش چهارم )
سِر جان مَلکُم که از طرف حکومت هندوستان مأمور ایران بود، در کتاب تاریخ خود، شّمه ای درباره امور قضائی ایران بیان کرده که با تجدید نظر در ترجمه، قسمتهایی از آن به اختصار نقل می شود:
پادشاه، حاکم عرف است و در حقیقت عرف همان اجرای احکام پادشاه است، الا اینکه علی الظاهر در آن ملاحظه رسوم و عادات مردم را می کنند. مأخذ این رسم بلاشک از آنجاست که چون سلاطین ایران، اسلام اختیار کردند، مایل نبودند حکومت و رسوم آبا و اجدادی خود را نیاز محراب شریعت کنند. لهذا از قوانین شرع، آنچه را مقدس و لازم می دانستند، اختیار کردند و از قوانین دیگر آنچه با اغراض و رسوم حکومت خودشان بیشتر مطابقت داشت، به عنوان قانون عرف حفظ نموده اند . لیکن اجرای این قوانین همیشه به اقتضای ضعف و قوت و میل و طبیعت سلاطین اختلاف داشت، چنانکه در عهد سلطان حسین صفوی منقول است که جمیع امور بر مجاری شرع می گذشت و در زمان نادر شاه به حکام عرف رجوع می شد . متشرعین مدعی هستند که چون شریعت از جانب خداست، پس باید فیصله همه کارها توسط حكام شرع باشد. اما حكامِ محاكم عرف، به کمک دولت می توانسته اند کار محاکم شرع را به حل اختلافات مربوط به عبادات و فرایض مذهبی و ارث و نكاح و طلاق و عقود و معاملات و بیع و شری و امور حقوقی دیگر محدود سازند، ولی (رسیدگی به جنحه و جنایت مانند ) سرقت و تقلب و قتل و جرائم کبیره یا آنچه موجب اغتشاش و اختلال نظم عمومی است، مختص حکام عرف است. عند الاقتضا حكم قتل را نیز به حاكم شرع ارجاع می کنند و بعد از ادای شهادت و فتوای شیخ الاسلام، حکم جاری میشود.
برگرفته از کتاب تاریخ حقوق
نویسنده: علی پاشا صالح
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
🟡 سازمان قضائی از عهد صفویه به بعد ( بخش پنجم )
در بیان مشاغل «صدر الصدور» و «مجتهد»
قبل از سلطنت نادرشاه، امنای شرع همه صاحب قدرت و ثروت بودند. رئیس ایشان «صدر الصدور» را نایب امام می دانستند. اختيارات «صدر الصدور» بسیار وسیع بود. جميع افراد طبقه روحانی از او تبعیت می کردند. «صدر الصدور» در پایتخت سکونت داشت و به تصويب پادشاه، قضات مهم کشور را تعیین می نمود... شاه عباس بزرگ خواست این را منصب را موقوف کند. لهذا پس از مرگ «صدر الصدور» کسی بجای وی معین نشد ولی نبیره او، «شاه صفی» چون به سلطنت رسید، از بیم اینکه مبادا فتنه ای حادث شود، مصلحت در آن دید که به منظور تضعیف «صدر الصدور» ، منصب مزبور را میان دو کس تقسیم کند. یکی را «صدر الصدور خاص پادشاه» و آن دیگر را «صدر الصدور عام» یعنی برای خلق مقرر دارد. نادر شاه نه تنها این منصب را موقوف کرد، بلکه اراضی و املاکی را که برای مخارج تأسیسات مذهبی وقف شده بود، به نفع قشون ضبط كرد و املاك مزبور بعد از آن تاریخ هرگز کاملاً مسترد نشد و احتمال نمی رود این طبقه دیگر بار اقتدار گذشته را بدست آورند. نادرشاه وظیفه مختصری برای کسی که صاحب این مسند بود مقرر نمود و لقب «نواب» هم هنوز با مستمری در نسل او باقی واحترامات فائقه در حق وی مرعیست.
اما «مجتهدين».... از روزی که منصب «صدر الصدور» ملغی گردید، قدرت بیشتری نصیب «مجتهدین» شده است. تعریف احوال «مجتهدین» خالی از اشکال نیست، زیرا مردمی هستند که نه منصبی دارند و نه منصبی قبول می کنند ، بلکه به مقتضای مدارج عالیه علمی و مراتب زهد و پرهیزکاری و صلاحیتی که در ایشان است در هر شهری که سکنی داشته باشند، مرجعیت دارند و قاطبه اهالى بى سر و صدا «مجتهدین» را هادی خود در امور دینی و حامی خود در برابر تعديات و مظالم فرمانروایان عرفی می دانند و چنان در تعظیم و تکریم ایشان مجاهدت می نمایند که حتی پر نخوت ترین سلاطین در تجلیل آنان ناگزیر با مردم هم آواز می شوند -گو اینکه در باطن احترامی قائل نیستند- لكن استفاده مردم ایران از نفوذ مجتهدین منحصر به این نیست که گاه گاه برای صدور حکم شرع از ایشان استعانت جویند . احترام حکم شرع به سبب مکارم اخلاق و منش استوار امنای شرع است و پادشاهان از تعرض به احکام شرع بیم دارند و چه بسا برای جلب قلوب مردم، خود پادشاهان بسیاری امور را به رای مجتهدین وا می گذارند. وقتی که هیچکس را برای شفاعت از مقصری جرأت نزدیک شدن به پادشاه نباشد و یکی از مجتهدین در مقام شفاعت بر آید، پادشاه نمی تواند گوش ندهد . خانه «مجتهدین» پناهگاه مظلومین است . شهری که اقامتگاه مجتهد است و آن شهر را مجتهد برای دوری از محیط ظلم و بیداد اختیار کرده باشد، در بعضی موارد پادشاه دست تطاول به چنین شهری دراز نمی کند.
قضات محاکم همواره صورت مسائل را بر ایشان عرضه می نمایند و فتوای ایشان را طلب می کنند و فتوای مجتهد نسخ نمی شود، مگر به فتوای مجتهد.
برگرفته از کتاب تاریخ حقوق
نویسنده: علی پاشا صالح
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
♦️ لوازم و ابزارهای کار وکیل ( بخش اول )
هر کاری را با داشتن ابزارهای کامل و مناسب و آموزشها و آگاهیهای کافی میتوان به خوبی انجام داد. در دست نداشتن ابزار مناسب انجام برخی کارها را چنان دشوار میکند که گاه به انصراف از انجام آن منجر میشود.
نداشتن آگاهی و اطلاعات کافی هم میتواند باعث منتفی شدن اصل قضیه شود. به عبارت دیگر با داشتن اطلاعات و بدون ابزار کافی و مناسب شاید بتوان کاری را، به زحمت و ناقص انجام داد اما بدون اطلاعات و دانش انجام کار میسر نیست حتی اگر ابزار کافی و کامل در اختیار باشد.
ابزار کار وکیل کلمه و جمله و کلام است. از این جهت بین وکالت، معلمی، وعظ و خطابه و برخی مشاغل دیگر مشابهت وجود دارد. اما در وکالت نفس بیان مطلب یا ایجاد مفاهیم خاص در ذهن مخاطب یا دلالت و نصیحت، هدف نیست. بلکه از ابزار کلمه و کلام برای اثبات مدعی و اثبات حق یا بیحقی استفاده میکند. از این رو استفاده از این ابزارها باید توأم با علم و آگاهی کامل باشد.
ابزار کار وکیل کلمه و جمله و کلام است. او این ابزار را به صورت گفتار و نوشتار به کار میگیرد. بنابراین باید چیزهایی در اختیار داشته باشد که گفتار و نوشتارش را رسا و مؤثر و منطقی و زیبا کند.
واضح است که این «چیزها» باید با نظام حقوقی که وکیل در آن کار میکند سازگار باشد همینطور با ساختار اجتماعی و اخلاقی و فرهنگی سرزمین محل کار وکیل. با این مقدمه میتوانیم بگوئیم آنچه خواهد آمد ابزارها و آگاهیهایی است که همۀ وکلا – صرفنظر از تخصصشان – به آن نیاز دارند:
الف – تسلط به زبان مادری شامل:
۱- تسلط به دستور زبان فارسی (حداقل در حدّ دستور مشهور به «پنج استناد» یا دستور زبان فارسی مرحوم مشکور)
۲- تعداد بالای ذخیرۀ لغات فعال: توضیح اینکه مردم عادی با تحصیلات کم برای بیان منظور و رفع حوائج خود از تعداد معدودی لغت استفاده میکنند.
این تعداد در افراد تحصیلکرده، که در علوم فنی و پزشکی تخصص داشته باشند، البته بالاتر از مردم عادی است و لغات و اصطلاحات حرفهای آنها را نیز شامل میشود. اما کسانی که با علوم انسانی سروکار دارند باید گنجینۀ بزرگی از لغات فعال برای خود تدارک ببینند. این امر با مطالعه متون مختلف و به خاطر سپردن لغات و اصطلاحاتی که در آنها به کار رفته میسر میشود. ضمناً باید سعی کنیم هر لغت یا اصطلاحی را که جدیداً میبینیم و یاد میگیریم هر چه زودتر و به طور مکرر در نوشتار و گفتار خود به کار ببریم تا فراموش نشود.
نکته قابل ذکر این است که باید سعی کنیم الفاظ غلط – هر چند مصطلح و حتی بر زبان بزرگان جاری باشند – به ذخیره لغات فعال ما وارد نشوند. همینطور کلمات و مفاهیم خارجی که معادل فارسی دقیق و درست دارند به این گنجینه راه نیابند. مثلاً استفاده از قید مجعول «گاهاً» به جای «گهگاه، گاهی» که حرف «گ» فارسی را به تنوین ویژۀ کلمات عربی مزیّن! کرده، وقتی در گفتار افراد تحصیلکرده به ویژه حقوقدانان شنیده میشود، احساس بسیار نامطبوعی در شنونده ایجاد میکند. یا با شنیدن یا خواندن کلماتی چون «پا را دایم» و «کاریزما» ناچاریم هر بار به کتاب لغت مراجعه کنیم.
داشتن ذخیره بالای لغات فعال را برای یک حقوقدان و وکیل میتوان به وضعیت تیراندازی تشبیه کرد که سلاحهای متعدد و فشنگهای بیشمار در اختیار دارد و بنابراین در زدن هدفهای گوناگون موفقتر از تیراندازی است که فقط از یک سلاح و برای آن از یک نوع فشنگ استفاده میکند.
منبع:کتاب هنر دفاع در دادگاهها
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
📌 کلینیک حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان با همکاری بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد دامغان برگزار می کند :
🔵 برگزاری کارگاه بایسته های نگارش اداری
🟡 مدرس : احمد صفیخان
🔷 رزومه و سوابق اجرایی
▪️نماینده سابق بنیاد مستضعفان
▪️مشاور ثبتی شرکت های کشت و صنعت
▪️نویسنده کتاب بایسته های نگارش اداری
▪️و...
🟡 سرفصل ها :
✍...شیوه درست نویسی بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
✍...نحوه نگارش نامه های اداری
✍... بررسی و تحلیل نامه های اداری سازمان ها، ادارات و شرکت ها
🔰 به همراه اعطای گواهی شرکت در کارگاه
🔰 به صورت حضوری و مجازی
🗓 زمان برگزاری : پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
⏰ ساعت : ۹ الی ۱۲
🏢 مکان برگزاری : سالن کاتوزیان دانشکده حقوق دانشگاه آزاد دامغان
💰هزینه شرکت در دوره :
▪️حضوری : ۱۵۰ هزار تومان
▪️مجازی : ۱۰۰ هزار تومان
💳 واریز هزینه به شماره حساب دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان( بانک قرض الحسنه مهر ایران )
۴۴۰۲- ۱۱- ۹۲۷۷۰۹- ۲۱
شماره شبا حساب دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان نزد بانک قرضالحسنه مهر ایران جهت واریز وجه از طریق نرم افزار بانک های دیگر(بصورت پایا و یا ساتنا)
IR23 0600 4402 0110 0927 7090 21
📱جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
۰۹۱۹۶۶۰۵۳۵۶
https://eitaa.com/Legal_clinic_Damghan_2008
سلام عزیزان جان
دوستانی که برای تور عدلیه ثبت نام نهایی انجام داده اند فردا دوشنبه مورخ ۲۱ اسفند ساعت ۷/۳۰ ان شاءالله درب ورودی دانشگاه حاضر باشند
♦️ لوازم و ابزارهای کار وکیل ( بخش دوم )
۳- تسلط به ادبیات زبان فارسی: از قدیم الایام قضاوت و وکالت با ادبیات آمیخته و به زبان دیگر، بیشتر قضات و وکلا ادیب بودهاند. این حالت با طبع کار قضا و وکالت و بایستههای آن کاملاً سازگار است. اما با افسوس باید گفت که با گذشت زمان این ترتیب بر هم خورده است. در گذشته کسانی که به ادبیات علاقهمند و احیاناً در علوم ادبی چیره دست بودند به دانشکده حقوق رو میآوردند و به این ترتیب – بنابر اصل – کسانی «حقوق خوان» میشدند که ابزارهای لازم «حقوق خوانی» را در دست داشتند و در دانشکدۀ حقوق و کارآموزی قضاوت یا وکالت این ابزارها را صیقل میدادند و کاراتر میکردند. امروز – به دلایلی که بحث در اطراف آنها از موضوع ما بیرون است – وضع چنین نیست.
آرائی که آموزنده باشند و لوایحی که هر یک را رساله و کتابی بتوان انگاشت کمتر به چشم میخورند. ما در اینجا در پی تعلیل و تحلیل نیستیم فقط میگوییم هر وکیل دادگستری – فی حد نفسه – و بدون توجه به اینکه آگاهی ادبی و علمی در اصحاب کار قضا – اعم از قاضی و وکیل – در چه سطحی است و با توجه به این سطح و معیار، چه میزان از آگاهی ادبی و لغوی برای رفع نیاز کفایت میکند، باید وضعیت و موقعیت خود را در این زمینه مرتباً بهبود بخشد و ترمیم کند. در غیر این صورت به روزگاری خواهیم رسید که متن رأی دادگاهها و لوایح وکلا با گفتگوهای عوام در کوچه و بازار تفاوتی نخواهد داشت.
بدیهی است منظور ما تشویق مغلق نویسی و استفاده بیمحابا و نامتعارف از الفاظ و عبارات عربی نیست که خود ناپسند و گاهی خندهآور است. همچنانکه اصرار ورزیدن به فارسینویسی مطلق و «زوری» گاهی باعث خنده میشود. در این راستا خواندن چند باره مکرر متون معتبر کهن مثل گلستان سعدی و چهار مقاله نظامی عروضی و نیز مطالعه کارهای معاصران نظیر کتب استاد دکتر سید حسن امامی و استاد دکتر مهدی شهیدی – که خدایشان بیامرزاد – و استاد دکتر ناصر کاتوزیان – که خدایش نگاهدارد – و مجموعههایی چون «هزار سال نثر پارسی» قابل توصیه است.
آنچه مسلم است این است که وکیل باید به درست نوشتن مقید باشد و کار زیاد یا فوریت امر و مانند اینها را بهانۀ بدو زشت و غلط نوشتن قرار ندهد.
ادامه دارد...
منبع: کتاب هنر دفاع در دادگاهها
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
دیدار دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان از مجموعه دادگستری شهرستان دامغان که به همت کلینیک حقوقی دانشگاه آزاد دامغان انجام شد
در این دیدار دانشجویان با بخشهای مختلف دادسرا و دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان دامغان آشنا و همچنین در جلسه رسیدگی به یک پرونده حقوقی حاضر شدند
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
♦️ لوازم و ابزارهای کار وکیل ( بخش سوم )
ب – ابزارهای استدلال:
با تسلط بر لغت و دستور زبان و قواعد ادبی شکل مطلب را میتوان درست کرد. این مقدار برای کسی که قصد نوشتن رمان و داستان دارد کافی است. اما حقوقدان – اعم از وکیل یا قاضی – چیزی مینویسد که مورد ارزیابی و نقد حقوقی قرار خواهد گرفت.
متون قانونی موجود و مورد استناد طرفین هستند. قاضی هم در نهایت به همین متون استناد خواهد کرد. اما در این میان به وسائل و ابزارهایی نیاز داریم که به کمک آنها از قوانین آنچه را تقویتکننده و مثبت استدلال ما است استخراج و بیان کنیم. کاری که طرف مقابل ما هم، حتماً، خواهد کرد و قاضی هم جز طیّ همین راه چارهای ندارد. این ابزارها عبارتند از:
۱- منطق: حداقل در حدّ کتاب یک جلدی آقای خوانساری
۲- اصول فقه: حداقل در حدّ کتاب اصول استنباط آقای محمدی یا کتاب آقای محقق داماد.
بدیهی است استفاده از ترجمه اصول مرحوم مظفر نیز – برای کسانی که وقت و علاقه دارند – قابل توصیه است.
۳- قواعد فقه: در حدّ جزوۀ استاد گرجی یا کتاب آقای محقق داماد. خوانندگان عزیز توجه دارند که اینها چیزهایی است که یک دانشجوی حقوق باید در دورۀ لیسانس خوانده و آموخته باشد و بتواند آنها را در حیطه عمل به کار گیرد. به عبارت دیگر بر شمردن اینها صرفاً از باب یادآوری و شاید تشویق به یک بازخوانی دوباره و سریع است.
۴- آگاهی از آخرین تحولات قانونگذاری و آیین نامهها و تصمیمات لازم الاجرای جدید، که با آبونه شدن نشریه هفتگی قوانین روزنامه رسمی و مطالعه منظم نشریاتی چون «مجله قضاوت»، مجلۀ کانون وکلا و سایر نشریات تخصصی از این دست میسر میشود.
پ – ابزارهای کمکی: کتبی وجود دارند که اگر «تعارف با خودمان» «را کنار بگذاریم و به آنها مراجعه کنیم بسیار مفیدشان خواهیم یافت. مانند «غلط ننویسیم» آقای نجفی، «گزارش نویسی» آقای ماحوزی «آئین نگارش آراء قضایی تألیف آقای دکتر محمد صالحی راد و کتبی از این دست.
مؤلفان اینگونه کتابها با صرف وقت و تحمل رنج و مشقت، غلطهای امثال ما را گردآوری و تصحیح و در یک مجموعه به ما عرضه کردهاند. پس باید قدر این کتب را دانست و از آنها استفاده کرد.
منبع: کتاب هنر دفاع در دادگاهها
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
♦️ لوازم و ابزارهای کار وکیل ( بخش چهارم )
ابزارهای لازم برای وکیل جنائی:
کسی که قصد کار تخصصی در دادگاه جنایی را دارد به ابزارهای بیشتری نیازمند است که بر میشمریم:
الف – پزشکی قانونی: این رشته متأسفانه در میان دانشجویان پزشکی هم طرفداران بسیار ندارد. بنابراین عدم اقبال حقوقدانان و وکلا نسبت به آن شگفتانگیز نیست. در دانشکدههای حقوق هم ظاهراً چند واحد اختیاری به این رشته اختصاص دادهاند.
اما وکیل جنایی ناچار باید با این رشته و شقوق آن آشنایی کافی داشته باشد تا در دفاع مجبور به قبول چشم بسته و «دربست» نظریات کارشناسی پزشکان قانونی نشود.
امروزه پزشکی قانونی در شقوق مختلف نظیر آسیبشناسی قانونی یا دیرینه شناسی قانونی (علم بررسی استخوانهای به دست آمده) و جز آن به حدی پیشرفت کرده که کار این متخصصان گاهی شبیه به شعبده بازی یا اعجاز به نظر میرسد.
شقوق پزشکی قانونی که تأکید بر آنها را لازم میدانیم عبارتند از:
۱- آشنایی با DNA و مسائل آن که امروزه بسیاری از معضلات لاینحل را حل کرده است. مثلاً با آزمایش DNA این بحث قدیمی که «عدم الحاق طفل رابه کسی میتوان100% ثابت کرد و الحاق اورانه» منتفی است و برخلاف آزمایشهای مربوط به گروههای خونی، آزمایش DNA نتیجه قطعی و غیرقابل خدشه دارد.
همین طور است در قتلها و تجاوزات به عنف وقتی اثری از متهم – حتی در حدّ یک تار مو یا ذراتی از پوست و امثال اینها – در محل باقی مانده باشد.
۲- آشنایی با استخوانبندی و اندامهای بدن انسان تا در هنگام مطالعه نظریات پزشکی قانونی یا شنیدن گزارش آن در دادگاه دچار گیجی و سر درگمی نشود.
۳- روانشانسی کیفری و روانپزشکی کیفری: در مادۀ 51 قانون مجازات اسلامی جنون از هر درجهای که باشد موجب سلب مسئولیت کیفری از مرتکب تلقی شده است. اما در قوانین ما تعریفی از «جنون» وجود ندارد. در بسیاری از موارد تشخیص اینکه فردی عاقل است یا دیوانه کاری بس دشوار است که متخصصان هم در مورد آن دچار اختلاف رأی میشوند.
استناد به این تعارضها و اشکالات و توسل به آنها در دفاع مستلزم آن است که وکیل با اصول روانشناسی کیفری و انواع بیماریهای عصبی و روانی، نشانهها و آثارشان آشنایی داشته باشد.
۴- سم شناسی جزئی از پزشکی قانونی است اما به تنهایی واجد اهمیت و موضوعیت است. گاهی توجه یک نکته در خصوص علت مرگ یا نوع سم یا علامات و آثاری که از ورود یک سم خاص به بدن ایجاد میشود، مسیر یک پرونده را عوض میکند. در این مورد نیز نباید وکیل، چشم و دست بسته، تسلیم نظر کارشناس باشد.
ب – اسلحهشناسی: در کشور ما قتل با سلاح گرم چندان متداول نبوده است. اما اخیراً مواردی از این نوع بسیار دیده میشود.
قتل با سلاح گرم بعضی اوقات سؤالات و ابهامات بسیار پیچیدهای را مطرح میکند که حل آنها مستلزم آشنایی با انواع سلاح گرم، طرز کار و مشخصات و مختصات آنهاست.
متأسفانه بسیاری از حقوقدانان به اصطلاح «کیفری کار» و حتی ضابطین دادگستری که شناخت سلاحها داخل در محدوده کاری آنهاست همه انواع سلاحهای کمری را «کلت» یا «کلت کمری» و همه انواع سلاحهای بلند انفرادی را «تفنگ» مینامند!
اینک ثابت شده است هر سلاح در موقع پرتاب پوکهاش پس از شلیک بر روی آن اثری باقی میگذارد که با سلاحهای دیگر – حتی سلاحهای دیگر ساخت همان کارخانه – تفاوت دارد. همانند اثر انگشت انسانها. غیر خودکار یا نیمه خودکار یا خودکار بودن سلاح که طبعاً در سرعت نواخت گلولهها تأثیر دارد، گاهی پاسخگوی پرسشهای مربوط به عمدی یا غیرعمدی بودن شلیک است.
خلاصه اینکه وکیل جنایی باید آشنایی – حداقل اجمالی – با سلاحهای گرم و انواع آنها داشته باشد.
منبع: کتاب هنر دفاع در دادگاهها
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
♦️ لوازم و ابزارهای کار وکیل ( بخش پنجم )
پ – پلیس علمی: در بسیاری از پروندههای جنایی – و شاید همه آنها – آثاری از اقدامات پلیس علمی در زمینۀ شناسایی آثار انگشت، گردآوری آنچه در صحنه جنایت باقی مانده، کشف جعل و امثال اینها وجود دارد. مأمورین پلیس علمی در برخی از این موارد یافتههای خود را در اختیار پزشکان قانونی قرار میدهند و گاهی هم نظر و گزارش آنها عیناً و بلاواسطه در دادگاه مطرح میشود. وکیل باید بداند این مأموران چه کردهاند و آیا آنچه انجام دادهاند با رعایت اصول و مقررات حاکم بر این امور بوده یا نه؟ این آگاهیها به وکیل اجازه میدهد مسیری را که آنها پیمودهاند در کنار آنها به طور معکوس بپیماید و امور انجام شده را بررسی و ممیزی کند و بتواند میزان صحت و اعتبار گزارشها و اظهارنظرها را ارزیابی کند.
با استفاده از قواعد و روشهای پلیس علمی میتوان فاصلۀ تیرانداز و مقتول، ترتیب اصابت گلولهها به شیشه یک اتومبیل یا پنجره و بسیاری موارد دیگر را – که گاهی بسیار اعجابانگیز است – تشخیص داد.
ت – مواد خواندنی: مطالعه صفحه حوادث روزنامه – با دید نقادانه – خواندن کتابهای مشتمل بر شرح پروندههای مهم وکلای چیره دست و بالاخره کتابهای جنایی و پلیسی (نظیر آثار آگاتاکریستی، اِرل استانلی گاردنر و میکی اسپلین) را به وکلای جنایی میتوان توصیه کرد.
خواندن کتاب «جنایاتی که آمریکا را تکان داد» ترجمه همکار مرحوم دانشمندمان «آلبرت برناردی» را که مجموعهای است از مهمترین پروندههای «ساموئل لیبووتیز» وکیل مشهور جنایی ایالت نیویورک که بعداً رئیس یکی از شعب دادگاههای جنائی نیویورک شد، همواره به وکلای جوان توصیه کردهام و باز هم میکنم.
به کسانی که امکان وارد کردن یا خرید کتاب از خارج از کشور را دارند و زبان انگلیسی میدانند، پیشنهاد میکنم از کتبی که دربارۀ «کلارنس دارو» وکیل مشهور شیکاگو و پروندههای او و وجود دارد غافل نشوند. همچنین کتابهای مصور راجع به اسلحهشناسی، پزشکی قانونی، آسیبشناسی قانونی، سم شناسی را میتوان وارد کرد یا در نمایشگاههای سالانه کتاب خریداری نمود. بازخوانی آراء وحدت رویه و آراء اصراری دیوان کشور در امور کیفری نیز قابل توصیه است.
ث – آموزشهای میدانی: به وکلای جوانی که قصد ورود به کارهای جنایی – یا کیفری دیگر – را دارند توصیه میکنم، هر اندازه که میتوانند، به عنوان تماشاچی در دادگاههای جنایی حاضر شوند و بر آنچه میگذرد ناظر باشند. همین طور دیدن فیلمهای مربوط به مسائل کیفری که صحنههای دادگاه در آن فراوان است میتواند مفید باشد. اگر چه این دادگاهها – به علت حضور هیأت منصفه – شباهت چندانی با دادگاههای ما ندارد.
تبصره: ورزش مرتب و – در صورت توان و امکان – سنگین (حتی ورزشهای رزمی) را به عنوان یک «کار واجب» به همه وکلا توصیه میکنم.
منبع: کتاب هنر دفاع در دادگاهها
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
♦️ مشکلاتی که در مشاوره دادن پیش می آید ( بخش اول )
همچنان که ممکن است وکیل در درک آنچه موکل می گوید مشکل داشته باشد ، موکل نیز ممکن است در فهمیدن آنچه وکیل در مقام مشاوره می گوید دچار اشکال باشد. این دشواری به جهات آتی رخ می دهد :
۱- استفاده وکیل از لغات و اصطلاحات تخصصی حقوقی و فقهی :
اینکه ما در گفتگوهای حرفه ای بین خودمان یا در دادگاهها یا در لوایح و دادخواست ها اصطلاحات و لغات تخصصی حقوقی را به کار ببریم ، قابل قبول است. هر چند به کار بردن افراطی و غیر ضروری این کلمات و اصطلاحات - به ویژه کلمات و عبارات عربی ( و گاه انگلیسی و فرانسه ) - حتی در این موارد هم چندان مطلوب و بلا اشکال نیست.
اما آنچه به شرح فوق مباح - و البته گاهی مکروه - است ، در اعلام نظر مشورتی به موکّل حرام تلقی می شود. البته بیشتر وکلا به این موضوع توجه دارند اما به هر حال یادآوری این نکته لازم بود. این گونه لغات و اصطلاحات یا باید ضمن صحبت به مفاهیم قابل درک افراد عادی تبدیل شوند و یا در آغاز اظهار نظر به زبان ساده در مورد آنها توضیح داده شود.
۲- ناتوانی موکّل در درک و دریافت مفهوم نظر مشورتی :
به شرحی که اخیراً بیان شد ممکن است ادبیات و زبانی که وکیل به کار می گیرد برای موکل قابل درک نباشد. این مشکل - همچنان که گفتیم - یا ترجمه و توضیح کلمات و اصطلاحات حل ّ می شود اما مشکلات دیگری وجود دارد که از یک سو مربوط است به اختلاف طبقاتی و فاصله اجتماعی که معمولاً - و نه همیشه - بین وکیل و موکل وجود دارد. به نوعی که زبان هر یک را - صرف نظر از الفاظ تخصصی - برای دیگری نا مفهوم می کند ، از سوی دیگر بسیاری از موکلین در موقع شنیدن نظر مشورتی وکیل به نوعی « منجمد » می شوند به نحوی که بسیاری از مطالب را نمی فهمند یا اهمیت آنها را درک نمی کنند. هر چه موضوع مشاوره از دیدگاه موکّل مهم تر و حیاتی تر باشد ، احتمال بروز این حالت بیشتر است.
علت را باید در اضطراب و هیجانی که موکّل برای شنیدن نتیجه جلسه مصاحبه دارد ، جستجو کرد. مورد قابل تشبیه است به وضعیت بیماری که پس از شرح مشکل خود و پاسخ دادن به پرسش های پزشک ؛ در انتظار شنیدن نظر او است.
بیمار آنچه را پزشک راجع به تشخیص خود از بیماری او می گوید ، به طور کامل نمی فهمد ، نه به علت اینکه پزشک اصطلاحات علمی به کار می برد یا جمله پردازی او پیچیده و غیر متعارف است ، بلکه به لحاظ اضطرابي که بیمار در خصوص وضعیت سلامتی اش و آنچه در پیش است دارد.
البته تحقیقات ( در غرب ) نشان داده حتی یکسانی وضعیت تحصیلی و طبقاتی و اجتماعی بیماران و موکلین با پزشکان و وکلایشان ، باعث از بین رفتن کامل این مشکل نمی شود.
برای فائق آمدن بر این مشکل ، استفاده وکیل از زبان کاملاً ساده ، دوری جستن از روش سخن گفتن آمرانه یا پدر سالارانه ، به کار بردن جملات کوتاه و بالاخره تکرار چند باره نظریه مشورتی با عبارات متفاوت ، قابل توصیه است. کاری که به عنوان تمرین می توان انجام داد این است که گفته های خود را در موقع دادن نظر مشورتی ضبط و بعداً گوش کنیم و سعی کنیم گفتار مان را به آنچه به عنوان راه حل مشکل گفتیم نزدیک نماییم.
منبع: کتاب آداب وکالت در دادگستری
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
جدول میزان انواع دیه مطابق با نرخ دیه سال ۱۴۰۳
https://t.me/+HXAAA7onihVkYzU0
نوروز خوانی.mp3
3.05M
نوروز خوانی
بریز ای ابر در گوشم طنین ساز باران را
برآور از دل این خاک تیره سبزه ی باغ بهاران را
زمستان آب شد از شرم نوروز
بهاران آمده امروز نوروز نوروز نوروز
بریز ای ماهی کوچک تمام حجم دریا را درون تُنگ فروردین
دلم موسیقی بی وقت میخواهد دلم موسیقی بی وقت میخواهد
•آواز: همایون شجریان
سال نو بر شما عزیزان جان مبارک
در کنار عزیزانتان سلامت باشید و لبریز از عشق و شادی
📌کلینیک حقوقی دانشگاه آزاد دامغان برای اولین بار با همکاری قوه قضائیه برگزار می کند:
🟣 برگزاری جلسه آنلاین رسیدگی به دعوای حقوقی در دادگاه
🔵 قابل رویت برای دانشجویان
🗓 زمان برگزاری: یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۹
⏰ ساعت: ۹:۴۵
🏛 مکان : دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، سالن کاتوزیان
لینک کانال کلینیک حقوقی در پیام رسان ایتا :
https://eitaa.com/Legal_clinic_Damghan_2008
*📚تهدید به آبروریزی چه عواقب و مجازاتی دارد ؟*
باید بدانید که آبرو و اعتبار چیزی نیست که یک شبه به دست آید برای همین اگر کسی آبروی شخص دیگری را ببرد طبق قانون و بسته به نوع آبروریزی مجازاتی برای آن در نظر گرفته شده است.مجازات تهدید پیامکی نیز به میزان مجازات تهدید به آبروریزی است و بسته به نوع آن از ۲ ماه تا ۲ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق است.
✅ طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی
هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت و تهدید به آبروریزی نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.
*📚لینک کانال (بله)
ble.ir/join/ZDJmNGM2M2
*📚مجازات دستکاری کردن کیلومتر شمار اتومبیل طبق نظر قانونگذار چیست؟*
✅ کم کردن کیلومتر شمار اتومبیل نوعی کلاهبرداری به شمار میرود؛ زیرا کلاهبرداری یعنی شخصی عملی انجام دهد که موجب فریب خوردن دیگران شود و انجام این کار هم یعنی فریب دادن دیگران و به معنای کلاهبرداری است.
✅ کم کردن کارکرد خودرو و دستکاری کردن کیلومتر منجر به این میشود که فروشنده خریدار را اغفال کند. فروشنده با انجام اینکار به خریدار میگوید که اتومبیلی که میخواهد به او بفروشد کارکرد کمتری داشته و بر همین اساس با قیمت غیر از قیمت واقعی آن را ممکن است به فروش برساند.
✅ البته ممکن است علاوه بر کم کردن کیلومتر خودرو فروشنده، خریدار را اغفال کند و خودرویی که قبلا تصادف کرده و صافکاری شده را به جای اتومبیل بدون ضربه بفروشد که این هم مصداق کلاهبرداری است.
✅ هنگام وقوع این امر باید گفت که عملیات متقلبانه انجام گرفته و مطابق قانون تشدید مجازات مرتکبین به ارتشاء و اختلاس فرد کلاهبرداری انجام داده و این کار جرم بوده و مجازات آن طبق ماده یک این قانون حبس از ۱ تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی است. البته باید به این نکته اشاره کرد که برخی حقوقدانان معتقدند که تنها خریدار حق فسخ معامله را در صورت وقوع این عمل را دارد.
*📚لینک کانال (بله)
ble.ir/join/ZDJmNGM2M2
✴️ لینک کانال (ایتا)
https://eitaa.com/joinchat/2939748398C1e8a32ea21*
*📚چگونگی پیگیری شکایت از بیمارستان *
* برای شکایت از بیمارستان کجا باید مراجعه کرد؟*
✅ اولین مکان برای شکایت، (دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی) است که مردم میتوانند برای رسیدگی به مشکلات و پروندههای قضایی خود در رابطه با قصور و تخلفات پزشکی در هر سطحی به آنجا مراجعه کنند و از این طریق میتوانند دیه و خسارات وارد شده را مطالبه کرده و اگر پزشک مرتکب قصور شده باشد مجازات او را هم از دادگاه بخواهند.
✅ دومین راهکاری که قانون برای شکایت از پزشکان در نظر گرفته شورای حل اختلاف (ویژه امور بهداشت) است که رسیدگی و حل و فصل اختلافات اعضای جامعه پزشکی با یکدیگر و همچنین اختلافات جامعه پزشکی با سایر اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی در صورتیکه *وفق ماده 12 قانون شوراهای حل اختلاف و دادگاه صلح مصوب 1402* تا نصاب 100 میلیون تومان باشد و یا در صورتیکه هر دوطرف در خصوص ارجاع پرونده به شورا توافق داشته باشند، در صلاحیت آن است.
✅ سومین مرجعی که در قوانین و مقررات برای این مساله به آن اشاره شده (سازمان نظام پزشکی) است که تخلفات اداری و انتظامی پزشکان را مورد رسیدگی قرار میدهد و نتیجه آن برخورد انتظامی با پزشک خواهد بود که طیف وسیعی از اقدامات از توبیخ کتبی تا لغو پروانه طبابت به شکل دائمی را در بر میگیرد.
یادتان باشد در تمام این موارد آنچه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است نظریه پزشکی قانونی است و مبنای اکثر احکام صادره نظریه کارشناسی این سازمان خواهد بود.
*✅ لینک کانال (بله)
ble.ir/join/ZDJmNGM2M2
✴️ لینک کانال (ایتا)
https://eitaa.com/joinchat/2939748398C1e8a32ea21
🔷 لینک کانال( تلگرام)
https://t.me/daneshhoghoughi*
934.6K
.
ازاین صوت بینهایت لذت میبری🍭
دادخواست نویسی
#فوت_کوزه_گری💎
.