درس بزرگ
نویسنده : مژگان قلاوند
آفتاب داشت از کوه بالا می آمد . پدر علی مسئول کاروان ، لباس مشکی به تن پوشیده بود ویک چفیه به گردن ، کنار اتوبوس ایستاده بود و گفت : « خانواده های محترم اتوبوس تهران _ مهران تا نیم ساعت دیگر حرکت می کند لطفا هر چه سریع تر سوار بشید » . مسافران یکی یکی داشتند سوار اتوبوس می شدند .راننده چمدان ها را در ماشین می چید.پدر علی پرچمی به دست داشت و جلوی اتوبوس رفت تا آن را نصب کند .آقای احمدی کنار در ورودی اتوبوس ایستاده بود پوسترها را در بین زوار تقسیم می کرد تا روی شیشه بچسبند .
علی را در حال عکس گرفتن از زوار دید . لپ هایش گرد شد وگفت : « آقای ناصری ماشاء الله پسرت لحظه به لحظه داره از زوار عکس می گیره ، چند سالشه ؟ » آقای ناصری سرش را تکان داد و گفت : « آره درسته ، علی نه سالشه ، او خیلی باهوشه و علاقه ی زیادی به عکاسی داره ، گهگاهی بعد از درسهاش از جاهای مختلف عکس می گیره و دوست داره یه عکاس حرفه ای باشه . کاراش من را یاد کودکی هام می ندازه » .
_ واقعا چطور مگه ؟ نکنه شما هم علاقه ی زیادی به عکاسی داشتی ؟
_ آره همینطوره کودکی هام تا مدتها با دوربین قدیمی پدر عکس می گرفتم اما از وقتی دانشگاه رفتم و بعد شاغل شدم و معلم شدم پاک عکاسی را کنار گذاشتم. جونی یادت بخیر »
_ عه آقای ناصری شما اول جونیه30 سال بیشتر نداری شما چرا این حرفا را می زنی ؟
آقای ناصری قهقه ای زد و وگفت : « استاد انگاری همه ی مسافران سوار شدند . ممنون میشم جلوتر بفرمایید .»
علی عقب تر از پدر و آقای احمدی از پله های اتوبوس بالا رفت و روی صندلی های جلو نشست . ستاره ها وسط آسمان بود علی دستهایش را بالا گرفت وخمیازه ای کشید .دستش را را روی شیشه سرد اتوبوس گذاشت و بیابان کویری را نگاه کرد . رو کرد به مادر کرد وگفت : «مادر پس کی می رسیم قبل از اربعین می رسیم ؟ » مادر گفت : « نگران نباش پسرم چیزی نمانده به زودی می رسیم .نور چراغ اتوبوس روی تابلوی سبز افتاد .علی چشمش یه تابلو خورد که نوشته بود به مهران خوش آمدید . دست هایش را مشت کرد و گفت : « آخ جون مرز مهران .کربلا کربلا ما داریم می آییم ». نزدیک مرز اتوبوس ایستاد و راننده در ماشین باز کرد .مرد جوانی کلاه پوش و دور دهانش را با شال بسته بودسینی به دست گرفته بود وآنها را زیر قرآن رد می کرد واسفند دود می داد و گفت : « زوار محترم به مرز مهران خوش آمدید زیارت قبول باشه التماس دعا » . در حالی که پیاده می شدند مادر لباسهای گرم علی را آورد و گفت : « پسرم هوا سرده باید لباسهای گرم بپوشی » . مرز سرد بود و دسته دسته مرد وزن پیر وجوان می آمدند و می رفتند . صدای مداحی از بلندگو در فضای مرز پیچیده بود .عده ای به صف ایستاده بودند ونذری می گرفتند .یکی چای می ریخت وتعدادی چای تعارف می کردند. تعدادی مردم را اسکان می دادند و عده ای با لباس حلال احمر بیماران را درون چادر راهنمایی می کردند. علی و و پدرش مثل بقیه به وضوخانه رفتند تا وضو بگیرند . علی دستهایش را وضو گرفت . شیر آب را بست . مسح سر کشید وخم شد و دستش را روی پایش گذاشت . نگاهش به آقای احمدی افتاد که مسح روی کفشش می کشید پدر در حالی که مسح پایش را می کشید گوشه ی پیراهنش را گرفت و یواشکی گفت :« پدر…! پدر…! نگاه کنید. آقای احمدی مسح پاهایش را روی کفشش می کشد . چند روز پیش من و دوستم توی دستشویی مسجد وضو گرفتیم، دیدیم مسح پاهایش را نگرفت». پدر علی انگشت کشیده اش را روی لب های باریکش گذاشت ونیم نگاهی به آقای احمدی کرد :« نه پسرم اینطوری ها هم نیست برای ایشان مس کشیدن لزومی ندارد».
علی ابروهایش به هم گره خورد و گفت «منظورتان چیست پدر؟»، پدر روی صندلی نشست و علی کنارش نشست.به چشمهای قهوه ای ریزش خیره شد ودستهایش را به نرمی فشار داد «ببین پسرم اگر کتابی را که آقای احمدی برای مسابقه بهت داده بود می خوندی الان این حرف را نمی زدی!» علی با صورتی گرفته گفت:«خوندم امااااا..! کامل نخوندم . » پدرخنده از روی لب هایش پرید وگفت:«پس هروقت کامل خوندی خودت جوابت را پیدا می کنی!یادت باشه تا رسیدن به نجف وقت داری به پرسشنامه پاسخ بدی ». پدر گوشش را به صدای بلند گو تیز کرد و گفت :« ای وای پسرم انگار نماز به جماعته الان صف را می بندند.بلند شو بریم تا دیر نشده » هر دواز وضو خانه خارج شدند و به سمت چادر رفتند.وارد قسمت آقایان شدند. پشت سر نمازگزاران ایستادند و نمازشان را به جماعت خواندند. پس از تمام شدن نماز، بیرون رفتند و خواستند شام تهیه کنند تا مادر به آنها ملحق شود .که صدای کلفت مردی از بلند گو پیچید:«زوار محترم به موکب انصار المهدی خوش آمدید. دوستان ما آماده ی پذیرایی شما هستند.». علی وپدرش به سمت صف رفتند ودر انتها ایستادند.علی کتابش را از توی کوله پشتی در آورد و به دنبال جواب سوالش کتاب را صفحه می زد . که ناگهان چشمش به آقای احمدی افتاد . کنار چادری چهار زانو نشسته بود و پارچه ای روی پاهایش کشیده بود و برس را عقب و جلو می کرد. انگشتش را به اشاره نشان داد وگفت :«پدر! اونجا رو ! آقای احمدی کفش های مردم را واکس می زنه ! ».
پدراز صف چرخید و آقای احمدی را تماشا کرد . دستش را دور گردن علی انداخت و با تبسم جواب داد :« پسرم هر کسی در این سفر دوست دارد ارادتش را به آقا نشان دهد وخدمتی بکند » علی دستش را در موهای بورش کرد و سرش را خاراند وگفت:«پدر تا شام را تهیه می کنیدمی توانم کفش هایم را واکس بزنم؟!». پدر پلک هایش را روی هم فشارد وچشم هایش را باز کرد و گفت :« برو به شرطی که جای دوری نروی ». آقای احمدی سرش پایین بود و با کهنه کفشی را پاک می کرد . جلورفت . کفش هایش را درآورد. و آنها را با دستهایش به سمت آقای احمدی دراز کرد .نگاهی به موهای جو گندمی آقای کرد گفت:« سلام آقا. من هم می توانم کمکی کنم ؟»
آقای احمدی که با برس کفش ها را واکس می زد، سرش را بالا آورد ، لبخند ملیحی زد :« آفرین با این سن کم می خواهی کمک کنی ؟! قبول باشد، چرا که نه! اول کفش هات را بده یه دستی به سر و روشون بکشم ». آقای احمدی کمی خودش را تکان داد و آن طرف رفت تا علی کنارش بشیند. علی روی کارتونی نشست و به دست های لرزان آقای احمدی خیره شد. پدر ومادرش از راه رسیدند و با آقای احمدی سلام و احوال پرسی کردند. آقای احمدی دست به میله ی چادر گرفت و بلند شد.دستش را به طرف پدر علی دراز کرد :« ماشاءالله ب...ه .. این..» گردنش را خم کرد ودستش را جلوی دهانش گذاشت و سرفه می کرد. نفسش به سختی بالامی آمد. وصدای خس خس سینه اش بلند شد. پدر پیشانی اش پر از چین شد و گفت:« آقای احمدی انگاری حالتون خوب نیست؟ اجازه بدید ببرمتون درمانگاه » دست آقای احمدی را روی شانه اش گذاشت و او را به درمانگاه برد. دکتر با دیدن پدر وآقای احمدی، جا خورد وگفت « بیاریدش اینجا» کفشهایشان جلوی چادر گذاشتند و روی موکتی خاکی رنگ نشستند.پاهایش را دراز کرد و به کنار میز تکیه داد. دکتر درکشو میز را باز کرد و اسپری درآورد .آن را باز کرد نشست جلوی آقای احمدی و گفت :« رفیق دهانت را باز کن، دو پاف بیش نیست ». اسپری را از جلوی دهانش برداشت و سرش را تکانی داد، با لحنی شوخی گفت :« پیرمرد از تو دیگر گذشته. باید بیشتر استراحت کنی! ». آقای احمدی نفس عمیقی کشید .لبخند سردی کشید وگفت:«پیرمرد خودتی دوست قدیمی وقت برای استراحت وخوابیدن زیاد است».علی که جلوی آقای احمدی ایستاده بود .پای آقای احمدی را دید. ابروهایش را بالا برد . و با اشاره گفت:« پدر نگاه کنید. پاهای آقای احمدی با ما فرق دارد؟ » .آقای دکتر خندید و گفت :« پسرم نترس. بیا بشین تا برایت تعریف کنیم ». علی کنار آقای احمدی نشست . سرفه هایش که کمتر شد نفس زنان گفت :« پسرم قصه این پاها مال خیلی وقت پیش هست .این پاها هدیه جنگ است؟ ». با تعجب پرسید « هدیه؟ مگر در جبهه پا هدیه می دهند؟». آقای دکتر گفت :« پسرم آقای احمدی جانباز است. او در جنگ عراق وایران پاهایش را از دست داده این ها پای مصنوعی هستند» .علی صدایش را بلند کرد وگفت:« همین عراق که ما داریم آنجا می رویم.پس ما داریم پیش آدم بدها می رویم». آقای دکتر گفت: « خب حالا که با هم در صلح هستیم ». علی ابروهایش را پایین آورد و گفت :« وقتی پای آقای احمدی را اینطوری کردند. چطور باهاشان دوست شویم». آقای احمدی با صدای خس خس جواب داد:« پسرم ما مسلمان ایم وبا هم برادریم و همدیگر را دوست داریم. آدم های بد کسانی هستند که بین ما تفرقه می ندازند ». آقای احمدی این را گفت و دوباره سرفه هایش شروع شد.
پدر علی که دید آقای احمدی حالش خوب نیست. به علی گفت :« خب دیگر باید برویم آقای احمدی نیاز به استراحت دارند».علی لپ هایش را آویزان کرد وگفت: « آخر . من دوست دارم با آقای احمدی صحبت کنم». آقای احمدی لیوان آب را از کنارش برداشت و یک جرعه خورد و گفت :« یادت باشد من وشما با هم همسفریم. تازه با هم دوست شدیم در مسیر کلی خاطره دارم که باید با هم صحبت کنیم. نظرت چیه ؟». علی دستانش را چند بار بالا برد وگفت :« هورا، هورا. آخ جون خاطره ». علی وپدرش خداحافظی کردند واز چادر بیرون رفتند. علی نگاهی به جمعیت کرد وبه پدرش گفت:« پدر حالا می فهمم چرا آقای احمدی مسح پایش را نمی گیرد.به خاطر پای مصنوعی اش.درسته؟».پدر سرش را تکان داد وگفت:« بله پسرم» .علی دستهایش را زیر بغلش زد و با اخم گفت:«چرا از اول نگفتی؟» پدر دستش را روی شانه ی علی گذاشت و گفت:«چون می خواستم درس بزرگی بگیری» علی شانه هایش را بالا انداخت و گفت:«چه درسی؟» پدر جواب داد:«زود قضاوت نکنی»
مهدوپیش دبستانی امین سایدا
پدر علی که دید آقای احمدی حالش خوب نیست. به علی گفت :« خب دیگر باید برویم آقای احمدی نیاز به استراحت
بچه های گلم داستانم هدیه وجودتون امیدوارم ازش درس بگیریم یه درس بزرگ؟؟
حالا داستان چی میخواست بگه؟
🌹 محبت شدید پیامبر به فرزندان موجب سواستفادهی آنها از بیتالمال نمیشد
❇ رهبرانقلاب: پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم هر وقت میخواست سفر برود، آخرین کسى را که میدید فاطمهى زهرا بود؛ از سفر هم که برمیگشت، اوّل به سراغ فاطمهى زهرا مىآمد...
⚠️ امّا با همین عاطفهى شدید به دخترش فاطمه زهرا میگوید اگر بشنوم که وسایل بیتالمال را به امانت گرفتهاى و وارد خانه کردهاى، تو را مثل دیگران مجازات خواهم کرد: اِنّى لَم اَغنى عَنكَ مِنَ الله شَیئاً؛ اى فاطمه، دخترم! در روز قیامت من به درد تو نمیخورم. با همین علاقه و محبّت شدید نسبت به فرزندانش، اگر بنا بود که یک عدلى به وسیلهى آنها به هم بخورد، یک حقّى پامال بشود، در مقابل آن مىایستاد. ۶۵/۸/۱۰
#روان_شناسی💞
@MDKA_SAIDA
💢نکاتی مهم برای عادت دادن کودک به جدایی...
✖️بدون اطلاع کودک و ترس بهم ریختن جمع، او را یک دفعه رها نکنید و تنها نگذارید.
✅قبل از این که بروید برنامه تان را به زبان ساده برایش توضیح دهید و به او بگویید که در این مدت چه کارهایی می تواند بکند. فرزند کوچک شما باید در نبودتان احساس امنیت و آرامش کند و با مشکلی مواجه نخواهد شد.
❌یادتان باشد اگر بدون خبر کردن کودک، ناگهان او را در یک جمع یا در خانه تنها بگذارید، از این به بعد هیچ وقت به شما اطمینان نمی کند و دائما به شما می چسبد.
@MDKA_SAIDA
#نکته_تربیتی
✅ "گام اول در اصلاح آسیبهای رفتاری"
1⃣ اصلاح ناهنجاری، کمتر از ایجاد رفتارهای مناسب نیست.
🔸مثلا دونفر که یکی از آنها نه خوشاخلاق و نه بداخلاق است و دیگری بداخلاق است؛ در اینجا از بین بردن بداخلاقی در نفر دوم، کمتر از ثبوت اخلاق در نفر اول نیست.
2⃣ صبر و استمرار در جهت اصلاح رفتارهای مناسب باید مدنظر باشد.
@MDKA_SAIDA
3⃣ شناخت علل در ناهنجاریها مهم است:
🔸وقتی مشکلی پیش می آید معمولا ما به جنگ نشانهها می رویم، مثلا کودک در مسئله ای لجبازی میکند و ما در مقابل میگوییم:
اگر این کار را بکنی، فلانت می کنم! ولی باید سراغ ریشهها رفت، مثلا اگر لجبازی میکند شاید بخاطر امر و نهی باشد.
@MDKA_SAIDA
4⃣ مراقب باشید تا این ناهنجاری به یک ویژگی شخصیتی تبدیل نشود.
🔸(وقتی ناهنجاری، مدت زیادی در او (فرزند) باقی میماند؛ تبدیل به ویژگی شخصیتی می شود، مثلا لجبازی در ابتدا غیر ارادی است، ولی بعدا ارادی می شود.)
#نوشتار_تربیتی۱
#کودک_نوجوان
#اصلاح_آسیب_های_رفتاری
#اصلاح_ناهنجاری_ها
#ناهنجاری
☔️ کانال مهد وپیش دبستانی سایدا
🆔 @MDKA_SAIDA
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ورزش
به فرزندانتان شنا کردن🏊♀ و تیراندازی🏹 بیاموزید
الکافی ، ج ۶ ، ص ۷.
کاریست از مهد وپیش دبستانی سایدا💞
#داستان
#شعر
#سرگرمی
#بازی
#اریگامی
#فیلم
#نقاشی
#مسابقه
#انتقال_مفاهیم_دینی
و......
كاملاً رایگان
#مهد_و_پیش_دبستانی_سایدا
🥀🌸🌺🥀🌸🌺🥀🌺🌸
https://eitaa.com/joinchat/251396160C6b4f90ab33
آخ جون #نقاشی با #اشکال_هندسی2
بچه های گل 🙋♀🙋♂
می تونید این نقاشی
زیبا رو بکشید🖼
و به نام خودتون
تو کانال بزاریم
بدوین آفرین👏😌
#مهد_و_پیش_دبستانی_سایدا
🥀🌸🌺🥀🌸🌺🥀🌺🌸
https://eitaa.com/joinchat/251396160C6b4f90ab33
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
#بازی
#عروسک_بازی
تحقیقات نشان می دهد که تجربه ها و ارتباط های مثبت سالهای ابتدایی زندگی بر رشد عاطفی کودک تأثیر میگذارد.
این بازی را با عروسکی که دست و پا دارد انجام دهید.
نوع بازی:
* با کودک دو ساله خود روی زمین بنشینید و به او نشان دهید که چطور دستهای عروسکش را گیرد و آنها را به بالا و پایین حرکت دهد.
* عروسک را به کودکتان بدهید و بگذارید او امتحان کند.
* میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
– دست تکان دهید
– کف بزنید
– پاهایتان را به هم بزنید
– بوسه بفرستید
* نظر کودکتان را در مورد کارهایی که دارید انجام می دهید بپرسید.
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
این دو #نقاشی زیبا والبته #کاردستی کاری است
از دو پسر خوب و مهربونم
محمد حسن قدوسی👏👏👏
ابولفضل قدوسی👏👏👏
از استان قم :به به آقا ابوالفضل ،آقا محمدحسن سلام اعضای سایدا را به بی بی حضرت معصومه (س) برسونید💐
چقدر زیبا وقشنگ گل کاشتید
#مهد_ و_پیش_دبستانی_سایدا
#داستان
#شعر
#سرگرمی
#بازی
#اریگامی
#فیلم
#نقاشی
#مسابقه
#انتقال_مفاهیم_دینی
و......
كاملا رایگان
🥀🌸🌺🥀🌸🌺🥀🌺🌸
https://eitaa.com/joinchat/251396160C6b4f90ab33
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلااااااام گل های🌹 تو خونه حالتون چطوره؟؟
عه عه نمی شنونم آخه می دونم خوابید🙃
امااااااا در یه صبح دلنگیز دیگه خاله سایدا
پر انرژی اومده خونه هاتون 😌
هر وقت بیدار شدین حتما محتوای کانال را
با کمک بزرگترا 👨🧕👼نگاه کنید باشه
آفرین قهرمانان کوچک💪
مهدوپیش دبستانی امین سایدا
مثلا شما بخوای بچتو مؤدب بار بیاری 👌 (که ادب راز مهمی در انتقال مفاهیم دینی است) مؤدب یعنی⬅️ 🔵کسی
ادامه بحث انتقال مفاهیم به کودکان عزیز سرزمینمون😊
کجا بودیم کی یادشه؟
سوال ❓سوال ❓البته
بزرگترا باید پاسخ بدند؟
ما ادب کردن کودکانمون را باید در چه سنی🤔 شروع کنیم؟
پنج سالگی؟
هفت سالگی؟
تو قنداق😳😳
ببینیم نظر دین در این موضوع چیه؟
🔆ادب رو باید از کی شروع کنیم❓❓
از ۷سالگی و مقدمات ادب هم تا ۷سالگی باید انجام بگیره 👌
ادبیات متناسب و ادب از ۷سالگی
اما
مقدمات این دو تا قبل از ۷سالگی 🤔
✅قبل ۷سالگی باید به بچه آرامش بدی
✅اطمینان بدی
✅محبت رو کوپنی نکنی 😱
✅مثلا نوبتی محبت بدی
✅شرطی نکنی 😳
#انتقال_مفاهیم_دینی
💢مثل رفتار پائولف با سگش که در روانشناسی مشهور شده
👈اون رو در آغوش گرم 👨👩👦👦 آزادی و امنیت و آرامش قرار بدیم
البته بعضی از رفتارهارو توصیه نمیکنیم⛔️
که با بچه جوری رفتار شه که به ضررش باشه ❌
مثلا با چاقوی تیز🔪 بازی کنه و بگیم که نباید چیزی گفته بشه 😏
اما بچه باید اون وضع رو پیدا کنه که جوری سر هفت سال
از آزادی خسته شده باشه🙃 🙃
دوست داشته باشه حرف گوش بده😍😍😍
به محبت پدر و مادر 👨👩👧👧 مطمئن شده باشه
اون وقت دیگه پدر مادر نهی بکنن بچه بهم نمیریزه 👼
ما تا ۷ سالگی باید این اجازه ☝️رو به بچه هامون داده باشیم
که خودشو یافته باشه
و حالا از ۷سالگی ادبستان شروع میشه 😍
در خانه 🏠 و مدرسه 🏫 فرقی نمیکنه
حتی از شش ماه 🌙قبل میتونیم بهش بگیم که
شش ماهه دیگه باید جوراباتو بشوری
انظباط قرار بدیم ولی نه چندان سخت ⚖
اما زندگی با چند ماه 🌙قبل کاملا متفاوت بشه 🌟
بعد که گفت مامان من اینو دوست ♥️ دارم
خب،حالا نوبتش شده که باهاش مبارزه کنی ⚔⚔
مبارزه با نفس از هفت سالگی و با
💝مدیریت💝 و 💞کمک پدر مادر 💞 آغاز میشه
مبارزه با نفس یعنی ::
✅مبارزه با دوست داشتنی ها
ما اصلا باید یه سری چیزهایی رو دوست داشته باشیم ❤️
برای اینکه نداشته باشیمشون 😳
و الا زندگی اصلا شکل نمیگرفت 😌
🔆اینها مبنای تربیته 🔆
همون مقدمات بیرونیه آموزشهای دینی هستش 🌺🌺🌺
که بچه 👶 این فضا رو درک کنه
تو همون ۷ تا ۱۴سالگی باید این آیه قرآن رو به بچه یاد بدیم
🌟لقد خلقنا الإنسان فی کبد 🌟
🔆ما انسان رو در زجر آفریدیم🔆
اگر ما آموزش مقدمات بیرونی رو داده باشیم 📝
از ۷سالگی
و نترسیم از این فضای سخت ولی شیرین 🎂
اونوقت آموزش مفاهیم دینی 🌹 با ادبیات مناسب با او
خییییلی راحت خواهد شد 👏👏👏👏
شما اگه بچه تو 👶👦 تا هفت سالگی خوب تربیت کرده باشی
و از هفت سالگی به بعد
رفتار منطقی 👤 و اصولی داشته باشی
یکی از عطش های بچه این خواهد بود که
⬅️من برای عبادت خدا چیکار بکنم خوبه ❓❓❓😇
پذیرشش راحت میشه و مقدمات سخت نماز رو
🌟🌟دوست خواهد داشت 🌟🌟
چون این در فطرت بچه است که دنبال اطاعت میگرده 👮
برخلاف خیلی چیزهای دیگه که دیگران فکر میکنن که
ما سختمونه 😐چجوری به بچه بگیم که اطاعت کنه ❓❓🤔
بچه رو اونقدر هواپرست بار آوردیم 😞
و اطرافیانشم همه دچار این معضل هستند
بچه هر کاری دلش میخواسته کرده 😠
🔆نباید مستقیم بریم سراغ دین
اول باید بریم سراغ زندگی
✅زندگی یعنی اینکه شما هر موقع
هر غذایی دوست داشتی 🍲 نباید بخوری 📛
✅زندگی یعنی اینکه اگه غذایی دوست داشتی
هر مقداری که خواستی نباید بخوری