⭕️کتاب «۷۰ روز» منتشر شد
🔹نسخه الکترونیکی کتاب «۷۰ روز» که حاصل تولیدات تحریریه روزنامه ایران از روز شهادت آیت الله رئیسی تا روز پایان دولت سیزدهم است، منتشر شد.
🔹این کتاب حاوی گزارشهای متعددی از خدمات و دستاوردهای دولتی است که رهبر انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با اعضای آن، لقب دولت کار و امید به آن دادند و از رئیسجمهور شهید به رئیسجمهور الگو یاد کردند.
🔹نسخه الکترونیکی این کتاب به صورت رایگان بر روی ایران آنلاین و همچنین صفحات شبکههای اجتماعی قابل دریافت است.
⭕️ برای دریافت PDF این کتاب اینجا کلیک کنید
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه_مشهد
پاسخهای رهبر انقلاب به پرسشهای انتشارات رواق درباره منش فکری و عملی جلال آلاحمد همزمان با سالروز درگذشت ایننویسنده منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، بهتازگی و همزمان با ۱۸ شهریور سالروز درگذشت جلال آل احمد متن پاسخهای رهبر انقلاب به پرسشهای انتشارات رواق را که در سال ۱۳۵۸ در تبیین منش فکری و عملی جلال آلاحمد نوشته شده منتشر کرده است.
متن سوالات انتشارات رواق هم اینک در دست نیست، اما از فحوای پاسخها قابل حدس است، سؤالاتی چون نحوه آشنایی با ایدههای آلاحمد، ساحتهای نقش آفرینی فرهنگی او، واپسین منزل فکری وی و نقش او در بسترسازی برای انقلاب و غیره نگاه جامعالاطراف رهبری به کارنامه آلاحمد، به ویژه واپسین فصل آن، بازگوکنندهی نکات مهمی است که میتواند جلال پژوهان را مددکار باشد.
مشروح متن پاسخ رهبر انقلاب به سوالات مورد اشاره به اینترتیب است؛
بنام خدا
با تشکر از انتشارات رواق اولاً بخاطر احیا نام جلال آلاحمد و از غربت در آوردن کسی که روزی جریان روشنفکری اصیل و مردمی را از غربت درآورد؛ و ثانیاً به خاطر نظرخواهی از من که بهترین سالهای جوانیم با محبت و ارادت به آن جلال آل قلم گذشته است. پاسخ کوتاه خود به هر یک از سوالات طرح شده را تقدیم میکنم:
۱. دقیقاً یادم نیست که کدام مقاله یا کتاب مرا با آلاحمد آشنا کرد. دو کتاب «غربزدگی و دستهای آلوده» جزو قدیمیترین کتابهایی است که از او دیده و داشتهام. اما آشنایی بیشتر من بوسیله و برکت مقاله «ولایت اسرائیل» شد که گله و اعتراض من و خیلی از جوانهای امیدوار آن روزگار را برانگیخت. آمدم تهران (البته نه اختصاصاً برای این کار) تلفنی با او تماس گرفتم. و مریدانه اعتراض کردم. با اینکه جواب درستی نداد از ارادتم به او چیزی کم نشد. این دیدار تلفنی برای من بسیار خاطرهانگیز است. در حرفهایی که رد و بدل شده هوشمندی، حاضر جوابی، صفا و دردمندی که آن روز در قلّهی «ادبیات مقاومت» قرار داشت، موج میزد.
۲. جلال قصهنویس است (اگر این را شامل نمایشنامهنویسی هم بدانید) مقالهنویسی کار دوّم او است. البته محقّق و عنصر سیاسی هم هست. اما در رابطه با مذهب؛ در روزگاری که من او را شناختم به هیچوجه ضد مذهب نبود، بماند که گرایش هم به مذهب داشت. بلکه از اسلام و بعضی از نمودارهای برجستهی آن بهعنوان سنتهای عمیق و اصیل جامعهاش، دفاع هم میکرد. اگرچه به اسلام به چشم ایدئولوژی که باید در راه تحقق آن مبارزه کرد، نمینگریست. اما هیچ ایدئولوژی و مکتب فلسفی شناختهشدهای را هم به این صورت جایگزین آن نمیکرد. تربیت مذهبی عمیق خانوادگیاش موجب شده بود که اسلام را اگرچه بهصورت یک باور کلی و مجرد همیشه حفظ کند و نیز تحت تأثیر اخلاق مذهبی باقی بماند. حوادث شگفتانگیز سالهای ۴۱ و ۴۲ او را به موضع جانبدارانهتری نسبت به اسلام کشانیده بود. و این همان چیزی است که بسیاری از دوستان نزدیکش نه آن روز و نه پس از آن، تحمّل نمیکردند و حتی به رو نمیآوردند!
اما تودهای بودن یا نبودنش؛ البته روزی تودهای بود. روزی ضد تودهای بود. و روزی هم نه این بود و [نه] آن. بخش مهمی از شخصیت جلال و جلالت قدر او همین عبور از گردنهها و فراز و نشیبها و متوقّف نماندن او در هیچکدام از آنها بود. کاش چند صباح دیگر هم میماند و قلههای بلندتر را هم تجربه میکرد.
۳. غربزدگی را من در حوالی ۴۲ خواندهام. تاریخ انتشار آن را به یاد ندارم.
۴. اگر هر کس را در حال تکامل شخصیت فکریاش بدانیم و شخصیت حقیقی او را آن چیزی بدانیم که در آخرین مراحل این تکامل بدان رسیده است، باید گفت «در خدمت و خیانت روشنفکران» نشان دهنده و معیّن کنندهی شخصیت حقیقی آل احمد است. در نظر من، آلاحمد، شاخصهی یک جریان در محیط تفکر اجتماعی ایران است. تعریف این جریان، کار مشکل و محتاج تفصیل است. امّا در یک کلمه میشود آن را «توبهی روشنفکری» نامید. با همهی بار مفهوم مذهبی و اسلامی که در کلمه «توبه» هست.
جریان روشنفکری ایران که حدوداً صد سال عمر دارد با برخورداری از فضل «آلاحمد» توانست خود را از خطای کجفهمی، عصیان، جلافت و کوتهبینی برهاند و توبه کند: هم از بدفهمیها و تشخیصهای غلطش و هم از بددلیها و بدرفتاریهایش.
آلاحمد، نقطهی شروع «فصل توبه» بود. و کتاب «خدمت و …» پس از غربزدگی، نشانه و دلیل رستگاری تائبانه. البته این کتاب را نمیشود نوشتهی سال ۴۳ دانست. به گمان من، واردات و تجربیات روز به روز آلاحمد، کتاب را کامل میکرده است. در سال ۴۷ که او را در مشهد زیارت کردم؛ سعی او در جمعآوری مواردی که «کتاب را کامل خواهد کرد» مشاهده کردم. خود او هم همین را میگفت.
البته جزوهای که بعدها به نام «روشنفکران» درآمد، با دو سه قصه از خود جلال و یکی دو افاده از زید و عمرو، به نظر من تحریف عمل و اندیشهی آلاحمد بود. خانواده آلاحمد حتی در «نظام نوین اسلامی» هم، تاکنون موفق نشدهاند ناشر قاچاقچی آن کتاب را در محاکم قضائی اسلامی محکوم یا تنبیه کنند. این کتاب مجمعالحکایات نبود که مقداری از آن را گلچین کنند و به بازار بفرستند. اثر یک نویسندهی متفکر، یک «کل» منسجم است که هر قسمتش را بزنی، دیگر آن نخواهد بود. حالا چه انگیزهای بود و چه استفادهای از نام و آبروی جلال میخواستند ببرند بماند. ولی به هر صورت گل به دست گلفروشان رنگ بیماران گرفت...
۵. به نظر من سهم جلال بسیار قابل ملاحظه و مهم است. یک نهضت انقلابی از «فهمیدن» و «شناختن» شروع میشود. روشنفکر درست آن کسی است که در جامعهی جاهلی، آگاهیهای لازم را به مردم میدهد و آنان را به راهینو میکشاند. و اگر حرکتی در جامعه آغاز شده است؛ با طرح آن آگاهیها، بدان عمق میبخشد.
برای این کار، لازم است روشنفکر اولاً جامعهی خود را بشناسد و ناآگاهی او را دقیقاً بداند. ثانیاً آن «راه نو» را درست بفهمد و بدان اعتقادی راسخ داشته باشد، ثالثاً خطر کند و از پیشامدها نهراسد. در این صورت است که میشود: العلماء ورثة الانبیا.
آلاحمد، آن اولی را به تمام و کمال داشت (یعنی در فصل آخر و اصلی عمرش). از دوّم و سوّم هم بیبهره نبود. وجود چنین کسی برای یک ملّت که به سوی انقلابی تمامعیار پیش میرود، نعمت بزرگی است. و آلاحمد به راستی نعمت بزرگی بود. حداقل، یک نسل را او آگاهی داده است. و این برای یک انقلاب، کم نیست.
۶. این شایعه (باید دید کجا شایع است. من آن را از شما میشنوم و قبلاً هرگز نشنیده بودم.) باید محصول ارادت به شریعتی باشد و نه چیز دیگر. البته حرف فی حد نفسه، غلط و حاکی از عدم شناخت است. آلاحمد کسی نبود که بنشیند و مسلمانش کنند. برای مسلمانی او همان چیزهایی لازم بود که شریعتی را مسلمان کرده بود. و ای کاش آلاحمد چند سال دیگر هم میماند.
۷. آن روز هر پدیده ناپسندی را به شاه ملعون نسبت میدادیم. درست هم بود. امّا از اینکه آلاحمد را چیزخور کرده باشند، من اطلاعی ندارم، یا از خانم دانشور بپرسید یا از طبیب خانوادگی.
۸. مسکوت ماندن جلال، تقصیر شماست شمایی که او را میشناسید و نسبت به او انگیزه دارید. از طرفی مطهری و طالقانی و شریعتی در این انقلاب، حکم پرچم را داشتند. همیشه بودند. تا آخر بودند. چشم و دل «مردم» (و نه خواص) از آنها پر است. و این همیشه بودن و با مردم بودن، چیز کمی نیست. اگر جلال هم چند سال دیگر میماند … افسوس.
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه_مشهد
هدایت شده از پژوهش حوزه علمیه خراسان
صفر تا پژوهش
فرهيخته گرامي؛ جهت نحوه استفاده از مشاوره تخصصي پژوهشي به لينك ذيل مراجعه كنيد؛
https://pajuhesh.hozehkh.com/2024/07/30/1203/
اداره برنامه ریزی و ارزیابی پژوهشی
مدیریت پژوهش حوزه علمیه خراسان
💐 با ما همراه باشید
•┈┈••••📝📚📝•••┈┈•
🌐پژوهش
eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🌐 @howzehpajohesh
هدایت شده از پژوهش مدرسه تخصصی فقاهت سلیمانیه
شکستن طلسم خرافات!
آرامش واقعی چهجوری بهدست میاد؟
دنبال حقایق پنهان پشت عرفانهای نوپدید هستی؟
در عرفان نما با حقیقت معنویتهای نوپدید مثل:
📌تفکر نوین، قانون جذب و روانشناسی زرد،
📌عرفان کیهانی، ریکی، یوگا و مدیتیشن،
📌اکنکار، عرفان سرخپوستی و پائولو کوئیلو،
📌موج کرهای، انیمههای ژاپنی، کابالا و شیطانگرایی، سحر و جادو، جن و دعانویسی و… آشنا شو.
🔗همین حالا عضو کانال عرفان نما شو:
https://eitaa.com/joinchat/3316384186C02bf20931f
#اطلاعرسانی
🔰 فراهم شدن دسترسی آسان طلاب به محصولات نور از طریق پرتال طلوع
🔻مهندس ابراهیمی، معاون فناوری اطلاعات حوزه علمیه خراسان گفت: با راهاندازی امکان ارائه محصولات نور از طریق پرتال طلوع، طلاب، اساتید و پژوهشگران حوزه علمیه خراسان میتوانند به منابع و محصولات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
✅ بیشتر بخوانیم:
https://www.hozehkh.com/OneEntry?id=54635
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه_مشهد
هدایت شده از پژوهش مدرسه تخصصی فقاهت سلیمانیه
⚡️هدیه یک بنیاد اسلام پژوهی روسیه به مسلمان همزمان با ولادت پیامبر اعظم (س)
🌸 صبح امروز رئیس بنیاد مطالعات اسلامی مرجانی در مسکو یک سند قدیمی از شجرنامه پیامبر، صحابه و اهل بیت ع را منتشر کرد. در این شجره نامه که متعلق به قرون میانه است نسب پیامبر ص و نام تک تک دوازده امام ذکر شده است.
🌸 این سند معتبر و قدیمی در سال ۱۹۰۸ م و ۱۲۸۶ خورشیدی توسط تاتارهای روسیه کشف و تاکنون بصورت عمومی علنی نشده بود.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه_مشهد
🔰 معرفی کتاب موسوعة کلمات الرسول الأعظم
🔹 در این مجموعه به گردآوری سخنانی که در متون شیعی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل گردیده، پرداخته شده است.
🔸 ویژگی های کتاب مزبور چنین است:
۱. از تقطیع احادیث اجتناب شده است.
۲. از آوردن احادیثی که دارای یک یا دو کلمه از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله بوده و گویای مطلب خاصی نبوده اند و همچنین از نقل سخنانی که در حال خواب و رؤیا از آن حضرت نقل شده است، خودداری شده است.
۳. منابع به ترتیب زمان نگارش آنها آورده شده است؛ احادیث نیز از نخستین منبع نقل شده و به برخی اختلافات در منابع دیگر نیز اشاره شده است.
۴. احادیث فقط از منابع شیعی امامی استخراج شده و به منابع شیعی غیرامامی و اهل سنت به صورت مستقیم مراجعه نشده است. لیکن درباره احادیثی که بزرگان شیعه در کتاب های خود آورده اند و در منابع اولیه شیعی موجود نبوده و در منابع اهل سنت موجود بوده است، ابتدا منابع اهل سنت و سپس منابع شیعه آورده شده است.
۵. اسناد احادیث به طور کامل آورده شده است.
❇️ برای دانلود این کتاب می توانید از لینک های زیر استفاده کنید
۱. جلد اول 👈 دانلود
۲. جلد دوم 👈 دانلود
۳. جلد سوم 👈 دانلود
۴. جلد چهارم 👈 دانلود
۵. جلد پنجم 👈 دانلود
۶. جلد ششم 👈 دانلود
۷. جلد هفتم 👈 دانلود
۸. جلد هشتم 👈 دانلود
۹. جلد نهم 👈 دانلود
۱۰. جلد دهم 👈 دانلود
۱۱. جلد یازدهم 👈 دانلود
۱۲. جلد دوازده 👈 دانلود
۱۳. جلد سیزده 👈 دانلود
۱۴. جلد چهارده 👈 دان
🆔 @tasnim_pdf
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه_مشهد
هدایت شده از موسسه پژوهشی دانشوران
♦️کتاب «فرایند استنباط فقهی؛ بر اساس کتاب دروس فی علم الاصول الحلقه الثانیه» در نهمین نمایشگاه کتاب حوزه خراسان معرفی شد
♦️به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهشی دانشوران، حجت الاسلام سید محمد باقر قدمی، در آیین معرفی کتاب «فرایند استنباط فقهی»، در نهمین نمایشگاه کتاب حوزی خراسان رضوی، به تشریح اهداف، ضرورت و ویژگیهای این اثر پرداخت. این کتاب در شمار طرحهای موسسه پژوهشی دانشوران است که توسط حجج اسلام، سید محمد باقر قدمی، رضا میهندوست و سید علیرضا موسویمهر تالیف شده و در آستانه چاپ قرار دارد.
♦️تبیین نگاه فرایندی به دانش اصول در کتاب فرایند استنباط فقهی
حجت الاسلام سید محمد باقر قدمی در تبیین نگاه فرایندی به دانش اصول در کتاب فرایند استنباط فقهی، ابتدا این سوال را مطرح کرد که چرا عنوان فرایند استنباط فقهی برای این کتاب انتخاب شده است؟
📝 بیشتر بخوانیم:
وبگاه موسسه پژوهشی دانشوران👉
#موسسه_پژوهشی_دانشوران
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈
کانال سخنرانی های استاد درایتی
https://eitaa.com/derayati
کانال موسسه پژوهشی دانشوران
https://eitaa.com/daneshvaraan_Institute
وبگاه دانشوران
https://daneshvaraan.info/
پایگاه اطلاع رسانی استاد درایتی (دام ظله)
https://derayati.com/
🎁 هدیه کتابخانه تسنیم
💐 به مناسبت میلاد پیامبر اعظم
😍 ۳۲ عنوان کتاب رایگان درباره آن حضرت
۱. الصحیح من سیرة النبي الأعظم 👈 دانلود
۲. فروغ ابدیت 👈 دانلود
۳. فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام 👈 دانلود
۴. السیرة النبوية / نجاح الطائي (۱۴ جلد) 👈 دانلود
۵. نهج الهدایه 👈 دانلود
۶. نهج الفصاحه 👈 دانلود
۷. عذر تقصیر به پیشگاه محمد و قرآن 👈 دانلود
۸. محمد (ص) رسول خدا 👈 دانلود
۹. عین الحیات (۲جلد) 👈 دانلود
۱۰. مصابیح القلوب 👈 دانلود
۱۱. پیامبر اعظم و حقوق زن 👈 دانلود
۱۲. شرح شهاب الاخبار 👈 دانلود
۱۳. پیامبر / زین العابدین رهنما 👈 دانلود
۱۴. محمد، پیغمبری که از نو باید شناخت 👈 دانلود
۱۵. سنن النبی 👈 دانلود
۱۶. ترجمه سنن النبی 👈 دانلود
۱۷. السیرة النبوية عند أهل البيت 👈 دانلود
۱۸. الرحیق المختوم 👈 دانلود
۱۹. خورشید نبوت/ترجمه الرحیق المختوم👈 دانلود
۲۰. سیری در سیره نبوی 👈 دانلود
۲۱. کحل البصر فی سیرة سيد البشر 👈 دانلود
۲۲. ترجمه کحل البصر 👈 دانلود
۲۳. جانشینی حضرت محمد (ص)👈 دانلود
۲۴. دفاع عن الرسول 👈 دانلود
۲۵. احمد موعود الانجیل 👈 دانلود
۲۶. پیامبر امّی 👈 دانلود
۲۷. بشارات عهدین 👈 دانلود
۲۸. زندگانی پیامبر اعظم 👈 دانلود
۲۹. محمد در تورات و انجیل 👈 دانلود
۳۰. پیامبر از نگاهی دیگر 👈 دانلود
۳۱. پیامبر اعظم، برگرفته از الغدیر 👈 دانلود
۳۲. موسوعة کلمات الرسول الأعظم 👈 دانلود
📲 ثواب انتشار این لیست با شما
ا•┈┈••••✾•▪️•✾•••┈┈•ا
🆔 @tasnim_pdf
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه_مشهد
هدایت شده از پژوهش حوزه علمیه خراسان
🔰 نوزدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان تمدید شد
🔻رئیس اداره ترویج و گسترش پژوهش حوزه علمیه خراسان از تمدید نوزدهمین فراخوان آثار پژوهشی این حوزه، تا ۳۰ مهر ۱۴۰۳ خبر داد.
📝 بیشتر بخوانیم:
https://pajuhesh.hozehkh.com/2024/09/23/1332/
•┈┈••••📝📚📝•••┈┈•
💐 با پژوهش همراه باشید.🌹
🔗لینک کانال رسمی پژوهش👇
eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🆔@howzehpajohesh
🌐سایت اختصاصی پژوهش 👇
🌐http://pajuhesh.hozehkh.com