یادداشت | منبر؛ اسلامی یا سکولار (بخش پایانی)
به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا
به محض این که سخن از منبر اجتماعی و به خصوص سیاسی به میان می آید ذهنها به سراغ یک معنای نادرست و گمراه کننده می رود که عبارت است از تمجید از فلان جناح و تخریب جناح دیگر.
این ذهنیت ناشی از چیست؟
به نظر می رسد چند دلیل دارد. اول آن که تعریف واژه سیاست برای افراد جامعه و حتی برخی نخبگان نامشخص و ناقص است.
کلمه سیاست طبق یک تعریف عبارت است از "رهبری صلح آمیز یا غیر صلح آمیز روابط میان افراد،گروه ها و احزاب (نیروهای اجتماعی) و کارهای حکومتی در داخل یک کشور و روابط میان یک دولت با دولتهای دیگر در عرصه جهانی" (۱)
وقتی از منبرهای سیاسی سخن می گوییم _آن چنان که در بخش اول نیز گفته شد_ منظورمان ایجاد بینش صحیح در ذهن مخاطب است. با این وجود آیا تبیین حق و باطل و مبارزه با ظلم یک مسئله سیاسی و اجتماعی نیست؟ آیا نباید مخاطبان نسبت به ضرورت تبعیت از امام و مدیر جامعه اسلامی و لزوم پرهیز از وادادگی در مقابل دشمنان دین به یک بینش منطقی و عقلانی دست پیدا کنند؟ این موارد و چیزهایی مشابه این ها چیزهایی نیستند که با برچسب جناح زدگی بتوان از گفتگو درباره آن ها شانه خالی کرد.
همچنین بیان دست آوردهای انقلاب اسلامی و مقایسه دقیق با دوران سلطنت طاغوت یک مسئله سیاسی است که باید در آستانه چهل سالگی انقلاب جزء اولویت ها باشد.
آیا کسی منکر ضرورت تبیین این موضوع مهم است؟
دلیل و عامل دوم ، طراحی دشمنان است که از ابتدای تشکیل حکومت پیامبر و همچنین قرن ها بعد در دوران حکومت مزدور پهلوی تلاش کرده اند مفهوم سیاست و سیاست ورزی را در ذهن مسلمانان و مؤمنین به گونه ای جا بزنند که همه تصور کنند نحس تر و نجس تر از سیاست در عالم وجود ندارد تا با این وسیله خودشان مدیریت عالم را به عهده بگیرند. در حالی که مطابق با آن چه در زیارت جامعه کبیره می خوانیم سیاست ورزی از ویژگی های بارز امامان معصوم علیهم السلام است.
بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) فروردین ۴۳ و بعد از آزادی و بازگشت به قم ضمن تأکید بر این که تمام اسلام بر دایره سیاست است می گویند: " در روزنامه [مورّخ ۱۳/ ۵/ ۱۳۴۲] كه مرا از زندان قيطريّه آوردند، نوشتند كه مفهومش اين بود كه روحانيت در سياست مداخله نخواهد كرد. من الآن حقيقت موضوع را براى شما بيان مىكنم. آمد يك نفر از اشخاصى كه ميل ندارم اسمش را بياورم، گفت آقا سياست عبارت است از دروغ گفتن، خدعه، فريب، نيرنگ، خلاصه پدرسوختگى است! و آن را شما براى ما بگذاريد! چون موقعْ مقتضى نبود نخواستم با او بحثى بكنم. گفتم: ما از اوّل وارد اين سياست كه شما مىگوييد نبودهايم. امروز چون موقع مقتضى است، مىگويم اسلام اين نيست. و اللَّه اسلام تمامش سياست است. اسلام را بد معرّفى كردهاند. سياست مُدُن از اسلام سرچشمه مىگيرد. من از آن آخوندها نيستم كه در اينجا بنشينم و تسبيح دست بگيرم؛ من پاپ نيستم كه فقط روزهاى يكشنبه مراسمى انجام دهم و بقيه اوقات براى خودم سلطانى باشم و به امور ديگر كارى نداشته باشم." (۲)
باید همه متوجه باشند که سیاست هرچند طعمه خوبی برای مفسدان و نابکاران عالم بوده و هست ولی ما باید تمام حواسمان را جمع کنیم که مبادا این طعمه را با دست ما خارج سازند. سیاست باید در دین و جامعه اسلامی تدوین و فرآوری شود و به افراد جامعه عرضه شود.
نکته دیگری که تبیینش در مورد منبرهای سیاسی ضرورت دارد این است که جایگاه منبر مانند هر عرصه دیگری نیاز به لوازم مخصوص به خود دارد و به طور یقین هرگز نباید هرکسی که به مسائل سیاسی علاقه دارد، ولی قدرت ارائه موضوع و تبیین را دارا نیست وارد میدان سیاست گویی شود و به بیان کلیات یا جزئیات غیر ضروری و سخیف مشغول شود و نمیتوان هم انتظار داشت که تمامی خطیبان سیاست گو باشند.
اما این سخن به معنای قدغن سازی منبرهای سیاسی _طبق تعریف و شاخصه هایی که بیان شد_ و پیچیدن نسخه عمومی نیست و نباید با نگاه حداقلی به معنای سیاست ، آن را خلاف شأن منبر و منبریها دانست./۹۱۸/ز۵۰۴/س
محمدهادی سمتی
پی نوشت:
عالم،عبدالرحمن،بنیادهای علم سیاست،تهران،نشر نی،۱۳۷۳، صفحه ۳۰
صحيفه امام، ج۱، ص: ۲۶۹
#یادداشت
mobile.rasanews.ir/data?id=577837
https://eitaa.com/MHSemati
https://sapp.ir/MHSemati
محمد هادی سمتی
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت مرحوم مغفور علی مختار مختاری _پدر گرامی شهید عزیز محمد رضا مختاری_ را به خانواده محترم و داغدار ایشان تسلیت عرض می کنم.
خداوند روح این مرحوم و همسر مرحومه اش را با فرزند شهیدشان و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله محشور بگرداند. ان شاء الله.
محمد هادی سمتی
پنجشنبه دوازدهم مهرماه 97
حجت الاسلام سمتی، نماینده طلاب بافق،بهاباد،خاتم و مهریز در نطق پیش از دستور مجمع نمایندگان طلاب:
نیازمند بازشناسی مفاهیم کلیدی انقلاب اسلامی هستیم/ برخی در داخل حوزه خودشان را نواب صفوی می پندارند و دولت شکل گرفته در قالب نظام اسلامی را هرچند هم که آن دولت خطا داشته باشد با حکومت طاغوت اشتباه گرفته اند.
به گزارش سایت مجمع نمایندگان طلاب وی در این جلسه که با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه برگزار شد گفت: انقلاب اسلامی ایران به زودی چهل ساله خواهد شد و ما نیاز به بازشناسی مفاهیم کلیدی این نهضت داریم و کلید واژه انقلاب و مشتقاتش در بالاترین اولویت قرار دارد.
محمد هادی سمتی با بیان این سؤال که انقلاب و انقلابی گری چیست و حوزه انقلابی چه شاخصه هایی دارد؟ اظهار داشت: مشکلی که امروز در متن حوزه مشاهده می شود ناهمگونی رفتارهای برخی مدعیان انقلابی با تعریف و بایسته های آن است. اگر رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با نمایندگان طلاب از ضرورت انقلابی ماندن حوزه علمیه قم سخن می گویند به طور قطع و یقین، این مسئله شاخصه هایی هم دارد که البته در کلمات ایشان وجود دارد.
این نماینده طلاب ابراز داشت: از دیدگاه رهبر حکیم انقلاب، انقلابی یعنی دارای سواد، دارای انضباط، دارای تدیّن، دارای حرکت، دارای عقل، خردمند؛ انقلابی گری به این نیست که ما آن جایی که نباید پرخاش کنیم، بیخودی پرخاش کنیم.
حجت الاسلام سمتی خاطرنشان ساخت: اگر به نام عدالتخواهی و به نام انقلابیگری، اخلاق را زیر پا بگذاریم، ضرر کردهایم. اگر به نام انقلابیگری، به نام عدالتخواهی، به برادران خودمان، به مردم مؤمن، به کسانی که از لحاظ فکری با ما مخالفند، اما میدانیم که به اصل نظام اعتقاد دارند، به اسلام اعتقاد دارند، اهانت کردیم، آنها را مورد ایذاء و آزار قرار دادیم، از خط امام منحرف شدهایم؛ این خطاست که ما از همهی کسانی که انقلابی هستند، یک نوع عمل انقلابی توقّع داشته باشیم؛ یا یک درجهی از انقلابیگری توقّع داشته باشیم.
وی یادآور شد: این شاخصه ها را بگذارید در کنار رفتارهای عده ای که در گوشه و کنار حوزه علم انقلابی گری بلند می کنند و با کج فهمی و بی سلیقگی مسیر انقلاب و انقلابی گری را دچار اختلال جدی خواهند کرد.
نماینده طلاب بافق و مهریز تصریح کرد: مشکل این جاست که برخی در داخل حوزه خودشان را نواب صفوی می پندارند و دولت شکل گرفته در قالب نظام اسلامی را هرچند هم که آن دولت خطا داشته باشد با حکومت طاغوت اشتباه گرفته اند و اصرار دارند که راهشان هم درست است و بقیه نمی فهمند و گاهی در لابلای سخنانشان اجتهاد در مقابل نص کلام امامان انقلاب یافت می شود و سعی هم دارند خودشان را صدای حوزه معرفی کنند.
حجت الاسلام سمتی بیان داشت: در مورد الگوی پیشرفت که از جانب رهبر انقلاب ابلاغ شده است چند سؤال وجود دارد که وظیفه حوزه علمیه در این مورد چیست و مجمع نمایندگان طلاب چه مسؤلیتی در این مورد دارند؟ همچنین لازم است مدیریت محترم حوزه های علمیه مجمع نمایندگان را نسبت به این سند و لزوم بررسی آن متوجه سازند.
وی در پایان اظهار داشت: وضعیت تلبس نیاز به نظام جامعی دارد که تلبس های موقت و موسمی از بین برود؛ برای حوزه شایسته نیست که طلبه اش با سرما و گرمای هوا و به اقتضاء شرایط مختلف عبا و عمامه را کنار بگذارد.
بسم الله الرحمن الرحیم
قدر پدران و مادران شهدا را باید دانست.(رهبر فرزانه انقلاب)
درگذشت مرحومه مغفوره حاجیه بی بی خدیجه حنیفی (مادر بزرگوار شهید جاوید الاثر رضا اخوان) را به خانواده های داغدار تسلیت عرض می کنم.
خداوند روح او و همسرش را با فرزند شهیدشان محشور بگرداند و همه ما را در قیامت میهمان سفره احسان اباعبدالله الحسین علیه السلام قرار بدهد.
ان شاء الله
محمد هادی سمتی
شنبه 28 مهرماه 97
هدایت شده از هیئت محبین اهل بیت علیهمالسلام
حجت الاسلام #حاج_احمد_پناهیان
📅 شب اول #اربعین
📅 ۴ آبان ۹۷
هیئت محبین اهل بیت(ع) قم
🔴 یکی از #ایرادات ما حزب اللهی ها این است که #کار_گروهی نمیتوانیم خوب انجام دهیم.
⚫️ رهبرانقلاب برای دولت دهم ۱۹ #نقطه_ضعف برشمردند و ۶ نقطه قوت. نتیجه اش این میشود که #۲۴_میلیون نفر از ادامه این راه #منصرف میشوند.
🔴 ما هشت سال #فرصت داشتیم یک #مدل_مدیریتی و تربیتی را در جامعه نهادینه کنیم، که اگر انجام میدادیم، دولت فعلی نمیتوانست سراغ #سند_۲۰۳۰ برود.
🔴 اگر از زیارت #فقط_حال_معنوی اش را بچشیم، با یک #گرانی از زیارت منصرف میشویم.
⚫️ زیارتی امت اسلام را از #شر_دشمنان رها میکند و #زمینه_ساز ظهور است که #تجدید_عهد و میثاق در آن زیارت اتفاق بیفتد.
🔴 آیت الله #بهجت گفتند امام زمان(عج) خود را با امام حسین(ع) معرفی میکنند، اما نگفتند اگر #مردم_جهان امام حسین(ع) را بشناسند، #ظهور اتفاق می افتد. مگر کوفیان امام حسین(ع) را نمی شناختند؟
#باخت_۱۹_به_۶_دولت_حزب_اللهی_ها!
#فرصت_سوزی_هشت_ساله
#اربعین_زمینه_ساز_ظهور_است_بشرطی_که...
🆔 @mohebbin_net
محمد هادی سمتی
🔴دیدار آیتالله شبیری زنجانی با محمد خاتمی و عبدالله نوری، موسوی خوئینیها، معادیخواه و کرباسچی 📅۲
✍ نامه سرگشاده آیت الله یزدی خطاب به آیت الله العظمی شبیری زنجانی
✳️ به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از پایگاه رسمی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در پی انتشار تصاویری از آیت الله العظمی شبیری زنجانی در فضای مجازی؛ آیت الله محمد یزدی به آیت الله العظمی شبیری زنجانی نامه نوشت.
🔻متن این نامه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله شبیری زنجانی «دامت برکاته»
سلام علیکم
🔹 با احترام؛ ضمن عرض ارادت و تسلیت ایام اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، پیرو انتشار تصاویری در فضای مجازی از حضرتعالی در کنار برخی افراد مسئله دار که برای نظام جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری«دام ظله العالی» احترامی قائل نیستند؛ بدین وسیله به عرض میرساند، این موضوع ناراحتی و تعجب مقلدین و حوزیان را در پی داشته است.
🔹 لازم به ذکراست، اینجانب نیز در دو مرحله با حضرتعالی مکاتباتی در مورد برخی از مسائل دیگر داشته ام که جواب قانع کننده ای دریافت نکردم؛ لذا این نامه رابه ناچار به صورت سرگشاده خدمتتان ارسال کردم
🔹 چگونه میشود، حضرتعالی که فرصتی برای ملاقات با هیات رئیسه مجمع عمومی اساتید را ندارید، فرصت میکنید در منزل آقایی در تهران حاضر شوید و با این آقایان ملاقات داشته باشید!.
🔹 یادآور میشوم مقام و احترام شما در سایه احترام به نظام اسلامی حاکم، رهبری و شأن مرجعیت است، پس لازم است این احترام و شئون مرجعیت را رعایت فرموده و ترتیبی اتخاذ فرمائید این گونه مسائل دیگر تکرار نگردد.ان شاء الله
محمد یزدی
http://hawzahnews.com/detail/News/466785
محمد هادی سمتی
✍ نامه سرگشاده آیت الله یزدی خطاب به آیت الله العظمی شبیری زنجانی ✳️ به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل
3⃣🚨 مرجع تقلیدی که پناه فتنه گران شده!
حجت الاسلام #حاج_احمد_پناهیان
📅 جلسه هفتگی
📅 ۲۷ مهر ۹۷
هیئت محبین اهل بیت(ع) قم
🔹 أرَادُوا بِذَلِکَ رِضْوَانَکَ. زائران امام حسین(ع) به زیارت کربلا میروند تا دشمنان اهلبیت را عصبانی کنند و به این وسیله #رضایت_خدا را جلب کنند. صریح تر از این امام صادق(ع) نمیتواند سخن بگوید! آنهم در زمانیکه دشمنان اهلبیت قدرت و حکومت دارند. برخی علما و مراجع این #روحیه امام صادق(ع) را نداشته و ندارند.
🔸 مرجع تقلیدی که به بهانه دخالت نکردن در سیاست در سالهای #دوم_خرداد در برابر #اهانت به امام حسین(ع) و اهلبیت حتی خدا واکنشی نشان نمیداد، الان از قم به تهران میرود و در جلسه ای که سران فتنه حضور دارند شرکت میکند و با آنها صحبت میکند. این حرکت سیاسی نیست؟! شما در دفاع از انقلاب و ولایت چنین اقدامی انجام نداده اید. کمی از این عنایتی که نسبت به این متهمین دارید، نسبت به شهدا و رزمندگان و مظلومین منطقه هم داشته باشید! #سران_فتنه از شما استفاده میکنند تا از #تیغ_نظام خود را در امان بدارند. کسانیکه در حرم پشت سر این مرجع تقلید نماز میخوانند از ایشان بپرسند با چه توجیهی به این جلسه رفته اند؟ کیست که پرونده سران فتنه و این متهمین را نداند؟
🔹 ما موظفیم دشمن را عصبانی کنیم، نه #امیدوار! اگر بنا باشد زیارت اربعین برویم اما دشمن را عصبانی نکنیم، چه بهره ای از این زیارت می بریم؟ مگر در زیارت عاشورا نمیخوانیم :انی إِنِّي أَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ وَ إِلَى رَسُولِهِ، وَ إِلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ إِلَى فَاطِمَةَ وَ إِلَى الْحَسَنِ وَ إِلَيْكَ بِمُوَالاَتِكَ ، وَ بِالْبَرَاءَةِ مِمَّنْ أَسَّسَ أَسَاسَ ذَلِكَ. محبت امام حسین(ع) برای تقرب به خداست، و این تقرب در اثر جلب رضایت خدا حاصل میشود.
🆔 @mohebbin_net
محمد هادی سمتی
3⃣🚨 مرجع تقلیدی که پناه فتنه گران شده! حجت الاسلام #حاج_احمد_پناهیان 📅 جلسه هفتگی 📅 ۲۷ مهر
✍ هم نشینی با نانجیب های سیاسی توهین به نظام اسلامی است
تصویری منتشر شده است از دیدار یک مرجع تقلید با رئیس دولت اصلاحات و جمعی دیگر از زالوهای انقلاب اسلامی.
اولین واکنش رسمی و شاید دیرهنگام و البته با صلابت و تمام عیار را امروز از جانب رئیس محترم جامعه مدرسین شاهد بودیم و باید از ایشان به طور جدی تشکر کرد.
این نامه سرگشاده باید با بیان های مختلف و شدیدتر از سوی سایر دلسوزان حقیقی انقلاب ادامه پیدا کند.
سالیانی است که انقلاب اسلامی و به طور خاص قم مقدس در باتلاق برخی رودربایستی های نامصلحانه گرفتار شده است و تکلیفش را به طور شفاف و محکم با جریان ها و اشخاص تضعیف کننده نظام مشخص نکرده است.
حکایت نماز با علی و ناهار با معاویه به یک داستان دنباله دار تبدیل شده است.
اگر کسی _در هر لباس و منصب و درجه علمی و معنوی که باشد_ به زبان ادعا می کند دلسوز انقلاب و آرمان هایش است و برای ولی فقیه محلی از اعراب قائل است و به آن اعتنا دارد دیگر نمی تواند و نباید در مسائل کلان نظام از اصول اساسی کوتاه بیاید.
دیدار اخیر این مرجع تقلید با نا نجیبان سیاسی به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و نمی توان به سادگی از کنارش عبور کرد.
آن چنان که ریاست محترم جامعه مدرسین هم به خوبی تصریح کرده اند، اگر مرجعیت شیعه احترام و عظمت دارد و مقلدان و دست بوسانی دارد که پشت سرش نماز می خوانند و همراه او در بیت و خیابان سینه می زنند، این احترام تا هنگامی باقی است که حرمت نظام و حاکم مقتدرش محفوظ بماند.
در چهل سالگی انقلاب سیاست یک بام و دو هوا از سوی هیچ فرد و جریان مدعی حمایت از نظام و حاکم اسلامی قابل قبول نخواهد بود.
برخی سایه نشینان درخت چهل ساله انقلاب مانند کودکانی که ناجوانمردانه بر تنه درخت خط و خش می اندازند، هم از خنکای سایه استفاده وافر را می برند و هم نیش و کنایه و شاخه شکستن هایشان پابرجاست.
این سیاست یک بام و دو هوا در چهل سالگی انقلاب جانسوز و طاقت فرسا است.
انقلاب چهل ساله باید غربال کند زائده هایش را.
محمد هادی سمتی
شنبه پنجم آبان 1397
https://eitaa.com/MHSemati
https://sapp.ir/MHSemati