eitaa logo
✍ :: محمدحسن‌محمودی ::
229 دنبال‌کننده
833 عکس
129 ویدیو
6 فایل
@MohammadHassan_Mahmoudi طلبه، نوکر طلاب و سربازای امام زمان هستم. سعی بر اینست مطالبی قابل استفاده برای طلاب و خانواده ها و سایر متدینین ارائه شود. انتقادات و پیشنهادات به آیدی ارسال فرمایید در حد وسع در خدمتم و پاسخگو خواهم بود.
مشاهده در ایتا
دانلود
قبل از ورود به بیان اون هفت قدم باید سه نکته رو بگم: 1- رفتار ما، محصول کارخانه فکر ماست. (پس کنترل فکر، مهم ترین قدمه که با برنامه ریزی برای زندگی و روز، میتونیم از این مخمصه نجات پیدا کنیم) ✨اگر کسی برای برنامه ریزی زندگی مشکل داشت، یه کانال فوق العاده پیشنهادی دارم میتونید عضوش بشید و از اول مطالب پین شده اش استفاده کنید.
نکته دوم: 2- ترک عادت یک کار ممکن هست و یک کار غیر ممکن رو نمیخوایم انجام بدیم و نکته سوم: 3- امام علی علیه السلام: با چیره شدن بر عادت هاست که می توان به بالاترین مقامات رسید.
گام اول: ✅✨شناسایی عادت های منفی گاهی اوقات ما نمیدونیم چه چیزی بده چه چیزی خوبه. بهتره اول کاری که فکر میکنیم بد هست رو بشناسیم.
گام دوم: ✅✨شناسایی ریشه ها بدونیم ریشه ی اینکه به این کار بد عادت کردیم، چیه؟ ریشه یابی گاهی اوقات بوسیله ی خود آدم انجام میشه؛ گاهی اوقات بوسیله رفیق خوبی که خوبِ ما رو میخواد انجام میشه؛ گاهی اوقات با مراجعه به مشاور مطمئن و مذهبی و خوب انجام میشه. مثلا کسی که عادت کرده به بازی با موبایل، شاید ریشه اش این باشه که هدف زندگیش رو خوب معین نکرده و هدف خلقتش رو خوب متوجه نشده که اگه خوب به هدفش رسیدگی کنه، قدر وقتشو بیشتر میدونه و راحت تلفش نمیکنه.
گام سوم: ✅✨برطرف سازی تدریجی عادت های منفی به دو دسته تقسیم میشن یا ممنوع و گناه و حرام هستن❌⛔️ یا نه اگر جزء دسته اول هستن، برطرف سازی باید یکدفعه باشه و ما مجوز تکرار گناه و خطا رو نداریم ولو به بهانه ی ترک. مثلا اگر کسی عادت کرده به مواد روانگردان، نمیشه بهش بگیم حالا شما بجای روزی سه بار، هفته ای دوبار رو استفاده کنی اشکال نداره🥴 اینطوری باز هم در مسیر منفی داره قدم بر میداره و ممکنه جونش به خطر بیوفته! اما اگر جزء دسته دوم هستن مثلا کسی عادت کرده به یک نرم افزار یا برنامه موبایلی کرده، میتونه از نرم افزار «StayOff» استفاده کنه که زمان روزانه معین میکنه برای هر برنامه و وقتی در امروز مثلا از ایتا یک ساعت استفاده کرد، گوشیش دیگه ایتا رو باز نمیکنه تا فردا و به مرور زمان، مدیریت زمانش رو بیشتر میکنه تا جایی که برسونه کل استفاده از گوشی رو مثلا 6 ساعت در هفته.
گام چهارم: ✅✨ارزیابی میزان پیشرفت یه پلنر، یا دفتر، یا برگه رو طراحی کنیم و روزانه و هفتگی و ماهانه، ارزیابی داشته باشیم که چه روزهایی موفق بودیم و چه روزهایی نا موفق بودیم در کنار گذاشتن این عادت منفی
گام پنجم: ✅✨جایگزین کردن رفتار جدید مثلا اگر استفاده از گوشی رو میخوام کم کنم، باید برنامه ریزی برای مطالعه بهتر و استفاده بهتر از وقت و زندگی و جوونیم داشته باشم پس با یه مجموعه کتابخانه ای که میشه کتاب ازش امانت گرفت مثلا قرارداد می بندم و عضوش میشم و حضوری و غیر حضوری از کتاب هاش استفاده میکنم و وقتم رو پر میکنم. 👌برای این کار، مثلا پیشنهاد من مجموعه 🌺«مقرّ کتاب»🌺 هست که زیر مجموعه خانوم نرجس شکوریان فرد هست که برای نوجوانان فعالیت میکنه و یعالمه کتاب داره که امانت بده بخونید برگردونید با یعالمه کتاب صوتی و یعالمه تخفیفات و یعالمه برنامه های ویژه دارن که از وقتمون بیشتر و بهتر استفاده کنیم که میشه به کانال سایت و آدرسشون مراجعه کنید.
گام ششم: ✅✨قانون جریمه اینو بدونیم کوچک پنداری خطا خیلی کار بدی هست و اگر پیگیری نکنیم ریشه می دوونه و همه زندگی مون رو در بر می گیره جریمه هم باید جریمه ای باشه که واقعا بعد از اون جریمه دیگه برامون صرفه نداشته باشه دوباره اون عادت منفی رو تکرار کنیم. مثلا اگر کسی بگه به ازای هر یک روزی که از میزان ساعت برنامه ریزی شده بیشتر بازی کردم با موبایلم یا فلان عادت منفی رو تکرار کردم، یک روز روزه می گیرم. اونوقت اگر هفت بار تکرار کرد و هفت روز روزه گرفت، میخوام ببینم دیگه میارزه براش دوباره تکرار کنه؟ یعنی باید طوری باشه که واقعا اثرگذار باشه جریمه اش و بازدارنده باشه اینکه بخوام مثلا برای یه بچه پولدار، 20 هزار تومن جریمه بذارم خوب طبیعیه روزی دو میلیون جریمه میده ولی کاری که دلش میخواد رو تکرار می کنه و این میشه . پس جریمه بذاریم و بهش پایبند باشیم. برای پایبندی هم میشه از نذر و عهد و قسم استفاده کرد که در صورت عدم پرداخت جریمه، مجبور به پرداخت کفاره شکستن نذر بشیم مثلا. اونوقت واقعا اگر قصدمون ترک عادت باشه، قطعا محقق میشه.
گام هفتم: ✅✨توکل، توسل، تلاش اینو بدونید: اگه چیزی رو میخوای که تا حالا نداشتی باید آدمی بشی که تا حالا نبودی🤝
اگه شما هم قصد کنار گذاشتن عادت منفی دارید از اینجا شروع کنید👌 https://eitaa.com/M_H_Mahmoudi/1978