┄━═━━⊰❀﷽❀⊱━━═━┄
نکته تفسیری صفحه ۳۹
مردگانی که زنده شدند:
دنیای ما، دنیای قوانین است؛ قوانینی که آفریدگار بزرگ وضع کرده تا جهان هستی برپا باشد و به سوی هدفی که برایش مشخص شده، حرکت کند.
قانون جاذبه، نیروی گریز از مرکز، آتش و سوزندگی اش، آب و خنکی اش، زنده شدن موجودات و مردن آنها، همه و همه، قوانین خداست که بر جهان هستی حاکم است و او به واسطه ی آن، جهان را اداره می کند.
خدا امّا برای اینکه قدرت خود را نشان دهد و به مردم بفهماند که قوانین جهان در تسلط او هستند، گاهی آنها را تغییر می دهد و از حالت عادی خود خارج می کند:
آتش سوزاننده را بر ابراهیم علیه السلام خنک و مطبوع میکند و چاقوی تیز و بُرّان را بر گلوی نرم و نازک اسماعیل ، بی اثر.
اینها، نشانه های خداست که انسان را از خواب غفلت بیدار میکند و به او می فهماند که قانون گذار و مجری قانون در این جهان فقط خداست و عادی شدن حوادث جهان، دلیل آن نیست که باید این گونه باشد؛ بلکه به لطف آفریدگار دانا و تواناست که چنین می شود.
این آیات نیز به یکی از حوادث عجیب جهان اشاره می کنند. امامان دانای ما که از معنا و تفسیر همه ی آیات قرآن آگاه هستند، فرموده اند که این آیه در باره ی مردم شهری از شهرهای سرزمین شام سخن می گوید که هفتاد هزار نفر جمعیت داشت.
در آن زمان، بیماری طاعون سراغ شهرشان می آید و آنان از ترس بیماری به بیابان فرار می کنند؛ ولی خواست خدا چنین بوده که همگی آنان در آنجا بمیرند و بدنهای بی جانشان بر زمین آن بیابان بیفتد. سالها می گذرد و بدنهای آنان به استخوان و سپس به خاک تبدیل میشود. روزی، یکی از پیامبران خدا به نام حزقیل از آن بیابان گذر می کند و با دیدن آن صحنه ی دلخراش به گریه می افتد. خداوند برای نمایش قدرت خود به بندگانش، همه ی آن مردگان را زنده می کند و آنان سال های سال دوباره در دنیا زندگی می کنند.[1]
آری، خدای بزرگ با این کار به همه ی بندگانش فهماند که زنده کردن مردگان برای او به هیچ وجه دشوار نیست و زنده شدن مردگان در قیامت، امری کاملاً ممکن است.
این آیات همچنین از آیاتی هستند که امکان «رجعت» را اثبات می کند.
رجعت، یکی از عقایدی است که ما شیعیان با توجه به سخنان پیشوایان معصوم خود به آن معتقدیم.
بر اساس این اعتقاد، عدّه ای از افراد بسیار با ایمان و برخی از افراد گنهکار و کافر، پیش از قیامت زنده می شوند و گوشه ای از پاداش یا کیفر خود را در همین دنیا خواهند دید. برخی از افراد نادان، شیعیان را متهم می کنند که به مطلبی که مخالف قرآن است، اعتقاد دارند؛ در حالی که رجعت، هیچ مخالفتی با آیات قرآن ندارد؛ بلکه برخی از آیات قرآن مانند این آیه، امکان آن را اثبات میکند. [2]
[1] . اقتباس از کافی، ج8 ، ص198 و تفسیر عیاشی ، ج1 ، ص130
[2] . اقتباس از تفسیر نمونه ، ج2 ، ص222
#تفسیر
.
۰۰۳۹
❣️ مهدی شناسی
بله، اگر خواستید هواپیمایتان را تعمیر كنید، بدهید آنها تعمیر كنند؛ چون آنها پیشرفته ترند. اگر سلاحى خواستید بخرید، از آنهایى بخرید كه پیشرفته ترند و سلاح بهتر تولید مىكنند؛ امّا این كه قانون آنها از قانون اسلام بهتر است، چنین تقلیدى شایسته نیست؛ براى این كه دلیل عقلى ندارد، و معتبر نیست. شما كه براى ظواهر زودگذر دنیایى مىخواهید از غربىها تقلید كنید، این تقلید احمقانه است. ببینید كار امریكایىها به كجا رسیده، و این منطق، دموكراسى، و حقوق بشرى كه از آن دم مىزنند، خودشان را به كجا رسانده است؟! رئیس جمهورشان با تقلّب در چند رأى و صرفاً به دلیل این كه چهار قاضى، در مقابل سه قاضىِ دیگر، از حزب جمهورى خواه هستند، اعتبار مىیابد. همه گفتند كه در انتخابات تقلّب كردند. سرانجام به دادگاه ارجاع شد و در آن جا چهار قاضى از حزب جمهورى خواه بودند كه به هم حزبى خودشان رأى دادند! اعتبار حكومت امریكا به این است. حالا در مقابل، اگر گفته شود: كسى اعتبارش به این است كه عملش از همه بیشتر است؛ چیزى براى خودش نمى خواهد و زندگى اش از همه سادهتر و به انبیا و اولیا نزدیكتر است، آیا این ملاك برترى نیست؟ با این حقوق بشرى كه از آن دم مىزنند، ببینید با مردم فلسطین چه كرده اند كه حتّى اروپایىها هم از این همه قساوت و خونریزى به ستوه آمده اند و خودِ مردم امریكا هم ضدّ دولتشان اعتراض مىكنند كه آبروى ما را بردید. مردم آمریكا خجالت مىكشند بگویند ما امریكایى هستیم. آن وقت ما از اینها تبعیت كنیم؟! ببین تفاوت از كجا تا كجا است. آیا تقلید از انبیا و اولیا و كسانى كه به آنها شبیهتر هستند، و نقطه تاریكى در زندگى شان وجود ندارد، بهتر است یا پیروى از كسانى كه سر تا پا به كثافت آلوده هستند و آلودگىهاى جنسى، اختلاس، دزدى، تقلّب در انتخابات و هزار آلودگىِ دیگر دارند؟ مگر رئیس جمهور سابق امریكا، پرونده فساد جنسى نداشت؟ مگر رئیس جمهور فعلى، پرونده اختلاس در شركتها و... ندارد؟ ما از اینها پیروى كنیم آن وقت بگوییم این دموكراسى، بدیل ندارد؟ چه دلیلى بهتر از حكومتِ ولایتِ فقیه؟ آیا این دموكراسى غربى با حكومت ولایى قابل مقایسه هست؟ آیا در زندگى حضرت امام(رحمه الله) و امروز در زندگى جانشین صالحش، حتّى یك نقطه سیاه سیاسى یا اخلاقى وجود دارد؟! آن وقت بگوییم حكومت آنها بدیل ندارد! أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللّهِ كُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ؛
آیا ندیدى كسانى را كه نعمت خدا را كفران كردند و قوم خود را به سراى نیستى و نابودى كشاندند.
این كفران نعمت خدا است كه آرزو كنیم حكومت ولایت فقیه برچیده بشود و به جایش همان دموكراسى غربى بیاید. اگر قدرِ نعمتِ خدا و این رهبران پاك و پاكدامن را ندانیم، آن وقت باید در انتظار كسانى امثال رهبران آلوده اروپا و امریكا باشیم.
ادامه دارد
#ولایت
.
1001.04.mp3
13.82M
حقیقت نوری اهل البیت
قسمت چهارم
#حقیقتنوریاهلالبیت
#سخنرانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ سخنان سنگین آیت الله جوادی آملی به پزشکیان
.
♨️ احمد میدری وزیر کار:
🔹در مورد اجرای کالابرگ الکترونیکی سال قبل مبلغی برای کالابرگ در بودجه دیده نشد، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعتباری برای کالابرگ دیده نشده است.
✍ وعده انتخاباتی رییس جمهور پزشکیان:
شک نکنید کاری رو بدون هماهنگی و مشورت با مردم انجام نمیدیم!
آقای پزشکیان حذف کالابرگ اقشار ضفیف در راستای کدام شعار شماست؟
.