🧐آیا کودک من لجباز است؟
قبل از هر چیز باید بدانید ویژگی های یک کودک #لجباز چیست، همچنین کودکی که برای انجام کاری #مصمم است با کودکی که میخواهد #لجبازی کند را از هم تشخیص دهید.🔍
ادامه دارد...
#لجبازی
#مادر_ایرانی
💠➣┅──────────────
@Madar_irani
⁉️مصمم بودن کودک به چه معناست💪
والدین عزیز باید بتوانند این دو رفتار #لجبازی😠 و #مصمم💪 بودن کودکشان برای انجام کاری را از هم تفکیک کنند. در این صورت راحت تر می توانند با فرزندشان برخورد کنند، و راه درست را در پیش بگیرند.
#مصمم💪 بودن یک ویژگی مثبت در کودک می باشد، که باعث می شود در راه رسیدن به خواسته ها و اهداف خود درست قدم بردارد.
به عنوان مثال فرزندتان برای شرکت در مسابقه ای به شدت پافشاری میکند، و برای پیروز شدن در آن به سختی تلاش می کند.🥇🏆
در این نمونه مصمم بودن برای انجام کار و اصرار کردن برای آن، نه تنها باعث پیشرفت کودک می شود بلکه عزت نفس را در او تقویت میکند.👌
ولی در مورد #لجبازی، کودک به گونهای رفتار می کند که انگار اصلا حرف های دیگران را نمی شنود🔇👂 و هر کاری که خودش دوست دارد را انجام میدهد. این مورد #لجبازی، برای غذا خوردن🥙 و لباس پوشیدن👚👕 در بین کودکان بسیار دیده می شود.
#لجبازی
#مادر_ایرانی
💠➣┅──────────────
@Madar_irani
🔍از کجا بفهمم کودک👶 من لجباز است؟🔎
1⃣دلش میخواهد مستقل باشد.😏
2⃣دوست دارد در گروه، رئیس باشد.🤫
3⃣به توجه زیاد نیاز دارد.😬
4⃣زیاد کج خلقی در او دیده میشود.🥴
5⃣کارهایی که باب میل خودش است را انجام می دهد .😎
6⃣به نظر و سخنان دیگران توجهی ندارد .🤨
7⃣برای رسیدن به خواسته هایش، بدون در نظر گرفتن درست و غلط آن پافشاری میکند.😫
‼️اگر فرزند شما از ویژگی هایی که ذکر کردیم دو یا چند موردش را دارا بود، برای جلوگیری از لجبازی او اقدام کنید.
#لجبازی
#مادر_ایرانی
💠➣┅──────────────
@Madar_irani
⁉️دلیل لجبازی کودک چیست؟
‼️کودکان ممکن است بر سر مسائل مختلفی مخالفت کنند و یکی از دلایل اصلی و مشترکی که معمولاً بین کودکان وجود دارد، این است که آنها می خواهند با مخالفت شان استقلال خود را نشان دهند.👊
توجه داشته باشید که فرزند شما از طریق مشاهده یاد می گیرد،👀 پس لطفاً قبل از آن که از رفتارهای فرزندتان شکایت داشته باشید، این نکته را در نظر بگیرید که شما برای کودکتان یک الگو هستید.😉
این سوال را از خودتان بپرسید که آیا من به عنوان والد الگوی خوبی برای فرزندم هستم؟🧐
بعضی اوقات والدین با یک درونگری نسبت به خودشان، مشکل کودکشان را حل میکنند.👍
والدینی هستند که با یک آموزش اشتباه باعث می شوند فرزندشان لجباز شود.👎
گاهی والدین در حضور فرزندشان از رفتارهای ناپسند او برای دیگران تعریف می کنند، در صورتی که این برخورد درست نیست.🗣
به طور مثال فرض کنید کودک در جمع کار ناپسندی🤪 انجام دهد و پدر و مادر در مقابل رفتار او بخندند و بگویند چقدر بچم شیرینه.🙄
خوب این باعث می شود که کودک درست و غلط را نتواند از هم تشخیص دهد، همچنین دارد آموزش می بیند که این رفتار درست است. با این رفتار ناآگاهانه کودک فکر می کند که باید این رفتار را در خود تقویت کنم.🤫
#لجبازی
#مادر_ایرانی
💠➣┅──────────────
@Madar_irani
💉💊درمان لجبازی کودکان
#لجبازی شاید یک صفت ژنتیکی باشد اما در اکثر مواقع یک صفت انتسابی تلقی میشود.
همانطور که بچه ها حرف زدن را از والدین یاد میگیرند، تمام حرکات و رفتار را نیز از پدر و مادر الگوبرداری میکنند.👀 پس باید مراقب رفتارهای خانواده، جمع های دوستانه، محل زندگی و… باشید.🔎🔍
#لجبازی
#مادر_ایرانی
💠➣┅──────────────
@Madar_irani
📝آموزش والدین
اولین قدم این است که پدر و مادر به عنوان الگو بتوانند درست با فرزندشان رفتار کنند، تا از #لجبازی او جلوگیری کرده باشند.
والدین باید از طریق کتاب📚، اینترنت📲،گفت و گو با مشاورین🗣 و روانشناسان کودک، آموزش ببینند.🙏
در این صورت می توانند در هنگام برخورد با رفتارهای متفاوت کودکشان درست برخورد کنند و اگر آگاهی کامل داشته باشند، ممکن است اصلاً با #لجبازی کودک روبرو نشوند.
مواردی از برخوردهای مناسب و درست والدین برای جلوگیری از لجبازی کودک عبارت است از:
👇👇👇
#لجبازی
#مادر_ایرانی
💠➣┅──────────────
@Madar_irani
.
🥸 #آموزش_والدین
🤦 لجبازی کودکان
🤔 به او حق انتخاب بدهید
کودکان خیلی دوست دارند به آنها حق انتخاب داده شود، زیرا این کار باعث میشود احساس کنند که به استقلال رسیده اند و اعتماد به نفس شان بیشتر میشود.
مثلاً در هنگام لباس پوشیدن به او حق انتخاب بدهید، برای این کار بهتر است دو الی سه دست از لباس هایش را که مدنظر خودتان هم اصل را جدا کنید، و به او بگویید کدامشان را دوست دارد بپوشد، یا در هنگام خواب اجازه دهید خودش کتاب قصه اش را انتخاب کند.
همچنین در هنگام خرید اسباب بازی دو مورد را انتخاب کنید و به او بگویید بین این دو مورد، یکی را خودش انتخاب کند. از انتخاب اسباب بازی برای سنین مختلف اطلاع داشته باشید تا بتوانید به راحتی به آنها حق انتخاب بدهید.
۱.
☺️به او احترام بگذارید
احترام گذاشتن یک رفتار دو طرفه است. همان طور که دوست دارید فرزندتان برای شما احترام قائل شود، شما نیز برای او احترام قائل شوید.
این رفتار باعث میشود کودک حتی در بزرگسالی هم بداند چطور باید به دیگران احترام بگذارد. به طور کلی میتوان گفت کودکان می بینند، یاد میگیرند و تکرار میکنند. پس به هر شکلی که دوست دارید فرزندتان با شما برخورد کند با او رفتار کنید.
اینک به مواردی که نشان دهنده احترام گذاشتن به فرزندتان است اشاره می کنیم:
در مقابل قول هایی که به کودکتان می دهید خوش قول باشید.👌
به کودکتان اعتماد کنید و به او اجازه دهید کارهایی که می تواند را انجام دهد.👍
داشتن یک سری قوانین و پایبند بودن به آن .🤝
احساسات کودک را نادیده نگیرید و با او ابراز همدلی کنید .🙏
در انجام بعضی از کارها با کودک مشارکت و همکاری داشته باشید.
۲.
👏 تشویق کردن کودک به همکاری
والدین باید بتوانند خصلت همکاری را در کودک خود پرورش دهند. کودکان لجباز روحیه خیلی حساسی دارند و در مقابل امر و نهی کردن شما جبهه می گیرند و پرخاشگر می شوند.😖
پس بهتر است به جای امرو نهی کردن در کارها، او را به همکاری تشویق کنید.🤝 همکاری دادن بچه ها در انجام بعضی از کارها، علاوه بر اینکه سرگرمشان می کند و از لجباز شدن شان جلوگیری می کند، باعث می شود لذت کار گروهی را نیز تجربه کنند.🥰
سعی کنید در این مورد از بازی ها کمک بگیرید .مثلاً وقتی میخواهید اتاق فرزندتان را مرتب کنید و می خواهید او در این امر همکاری داشته باشد، یک مسابقه ترتیب دهید.
به این صورت که به او بگویید تا این زمان من لباس ها را جمع می کنم و تو اسباب بازی هایت را، سپس ببینیم کدام مان زودتر کارش را انجام می دهد🤹♂
۳.
😠کودک را مجبور به انجام کاری نکنید
یکی دیگر از راه های جلوگیری کودکان از لجبازی ،مجبور نکردن آنها برای انجام کاری است، به خصوص اگر مجبور کردن آن کار بدون دلیل باشد، آن وقت با لجبازی کودک روبهرو میشوید .
در چنین مواقعی کودک می خواهد تمام تلاش خود را بکند تا با شما مخالفت داشته باشد. برعکس اگر فرزندتان را از کاری به شدت نهی کنید به سمت آن کار کشیده میشود و میخواهد انجامش دهد. پس بهتر است به جای اینکه پدر و مادر بر سر موضوعی از اجبار استفاده کنند، کودک شان را درک کنند و با او به صورت یک دوست برخورد کنند.
وقتی کودک از طرف والدینش همدلی ببیند، ارتباط نزدیکی با آنها برقرار میکند و راحتتر میتواند به حرفهای شان گوش دهد. روانشناسان توصیه می کنند در طول روز چندین بار فرزندتان را در آغوش بگیرید و اثرات مثبتی که بین کودک و پدر و مادر رخ می دهد را به چشم ببینید.
مثلاً مواقعی که از وقت خواب کودکتان گذشته و می خواهد تلویزیون تماشا کند، به جای اجبار به خاموش کردن تلویزیون و بردن او به تخت خواب، در کنار او بنشینید و مانند یک دوست، خود را مشتاق به دیدن تلویزیون کنید. و بعد از مدت کوتاهی به او بگویید که خوابتان گرفته و ادامه تماشا را به فردا موکول کنید.
۴.
👂گوش دادن به حرف های کودک
اگر دوست دارید کودکتان به سخنان شما گوش دهد، پس ابتدا خودتان به حرفهای او با دقت گوش دهید. بسیار دیده شده است که اگر با دقت به سخنان فرزندتان گوش دهید او کمتر برای دیده شدن،گریه میکند و دست به جیغ و فریاد میزند .
اگر کودکتان برای انجام کاری به شدت اصرار داشت، خیلی با آرامش به سخنان او گوش دهید، وقتی ملایمت و نرمی شما را میبیند، این حس، درون خودش نیز ایجاد میشود و آرام تر می گردد.
او باید بتواند دلیل پافشاری اش را برایتان توضیح دهد. اصلا شاید دلیل قانع کنندهای برای آن موضوع داشت. پس خواهشا سریع مخالفت نکنید، تا کودک تان با این رفتار شما لجباز تر شود.
۵.
😌 آرامش داشتن در مقابل کودک
والدین نباید در مقابل لجبازی کودک شان مانند او رفتار کنند، باید بتوانند آرامش خود را حفظ کنند تا روابط بین آنها و فرزندشان کنترل شود و به سمت درستی هدایت شود. در این صورت خیلی وقت ها پدر و مادر با آرامش داشتن به نتیجه دلخواه می رسند. به این نکته توجه کنید وقتی شما آرامش داشته باشید می توانید یک کودک آرام و بدون تنش و بدور از استرس تربیت کنید.
۶.