مدرسه آزاد عالی عروج
🔹پذیرش مدرسه آزاد عالی عروج 🔹 دوره مقدماتی فلسفه اسلامی با رویکرد اجتهاد در معارف
سلام علیکم
تاریخ مصاحبه مدرسه آزاد عالی عروج از دوشنبه ۱۴ خرداد ماه میباشد
لوکیشن مکان مدرسه : 👇👇👇
4_6048480328446644484.mp3
13.58M
🔻سخنرانی استاد حسن رحیمپور ازغدی با موضوع: خمینی، صدای انبیا ع در عصر جدید ( دنیا بدترین هدف و بهترین وسیله )
🔻سالگشت رحلت امام موضوع نشست : (امام خمینی و انقلاب در "فلسفه سياست") _ ۱۴۰۰
📅 پخش : ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
🔻ما چرا فلسفه می خوانیم و آن را تدریس می کنیم و اصولا فلسفه به چه دردی می خورد ⁉️
🔸اساسا فلسفه از اصلی ترین نیاز روحی انسان ، یعنی نیاز به دانستن و فهمیدن برخاسته است . نیاز به دانستن و فهمیدن یک نیاز همیشگی است . چنانکه می بینیم که کودکان همواره می خواهند چگونگی ، چرایی و چیستی همه چیز را بفهمند ، به همین دلیل ، ارسطو گفته است : فلسفه با شگفتی و حیرت در برابر جهان آغاز شد
▫️بنابراین هر انسانی به نوعی فیلسوف و تحت تاثیر فلسفه است ؛ چرا که زندگی خود را هر چند ناخودآگاه ، بر اساس جوابهایی که به این سئوالات بنیادین می دهد ، بنا می نهد ، با این تفاوت که فیلسوف رسمی و واقعی ، این پرسش ها را به طور جدی و منظم پی گیری کرده ، جواب هایی را که تا کنون داده شده است در بوته نقد نهاده و به جستجوی راه حل های نو می پردازد .
▫️از طرفی دیگر همه ما انسانها در زندگی برای عمل کردن ، مجبوریم که همواره تصمیم بگیریم ، اساسا زندگی بدون انتخاب ، محال است ، به همین خاطر نیاز اساسی داریم که بدانیم چگونه و چرا چیزی را انتخاب می کنیم و اصولا در هر موضوعی چه راهی را باید انتخاب نماییم ، فلسفه به این امور می پردازد و راه حل های متفاوت با نتایج گوناگون جلوی پایمان قرار می دهد .
▫️بدین ترتیب، فلسفه برای همه انسان ها یک راهنما است ؛ راهنما برای یافتن راه های بهتر و جدیدتر و کامل تر. می توان گفت که در انسان گرایشی نیرومند برای یافتن معنای زندگی و جهان وجود دارد و فیلسوف کسی است که فعالیت هایش نیز همسو با این نیاز است .
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
مدرسه آزاد عالی عروج
🔻ما چرا فلسفه می خوانیم و آن را تدریس می کنیم و اصولا فلسفه به چه دردی می خورد ⁉️ 🔸اساسا فلسفه از
🔸نکته دیگری که ضرورت و جایگاه فلسفه را بیش از پیش روشن می سازد نیازمندی علوم به فلسفه است ، زیرا هر یک از علوم اعم از طبیعی یا ریاضی خواه با اسلوب تجربی پیش برود و خواه با اسلوب برهان و قیاسی ، شیء معینی را که اصطلاحا موضوع آن علم نامیده می شود ، موجود و واقعیت دار فرض می کند و به بحث از آثار و حالات آن می پردازد
▫️ واضح است که ثبوت یک حالت و داشتن یک اثر برای چیزی وقتی ممکن است که خود آن چیز موجود باشد ، پس اگر بخواهیم مطمئن شویم چنین حالت و آثاری برای آن شی هست باید قبلا از وجود خود آن شی مطمئن شویم و این اطمینان را فقط “ فلسفه “ می تواند به ما بدهد" البته گاهی بخاطر اسلوب و روش های بیان فلسفه علمی خشک می نماید که باید این علم را هر چه بیشتر با زبانهایی رساتر و شیرین تر بیان کرد.
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
💢 آیا اساسا فلسفه فایده ای هم دارد و لازم است که به آن بپردازیم ⁉️ و یا این که صرفا انباشته ای از آرا و سخنان عده ای در گذشته است و هیچ گونه فایده ای برای ما ندارد ⁉️
🔻 1_ارضاء حس کنجکاوی :
▫️دانش فلسفه، مانند هر دانش دیگری، غریزه کنجکاوی انسان را در زمینه سوالات و پرسشهای مختلف ارضاء می کند ؛ با این تفاوت که سوالات و مسائلی که فلسفه در پی حل آن ها است اساسی ترین و بنیادی ترین نوع مسائلی است که بشر با آن ها سر و کار داشته و دارد .
▫️ اساسا در فلسفه لذتی وجود دارد که از نیاز ما به خود فلسفه ؛ یعنی نیاز به دانستن و فهم جریانات عالم هستی بر می خیزد و گواه این مطلب ، معنای خود واژه فلسفه یعنی عشق به دانایی و خِرَد است . عالی ترین لذت ، لذت درک و معرفت است ، فلسفه ما را بسوی این لذت متعالی راهنمایی می کند .
▫️اغلب ما انسان ها ، جدا از لذات جسمانی ، همواره به دنبال حقیقتی هستیم . در جستجوی فهم معنا و مقصود جهان و حوادث آنیم ؛ گر چه همیشه به این نیاز درونی و فطری خود آگاه نباشیم .
▫️فلسفه به دلیل طبیعتی که دارد ، به این نیاز ما پاسخ می دهد . (و برای همین نیز از اولین روز حیات آدمی بر روی کره زمین ، فلسفه وجود داشته است) .
🔻2_ پایه اجتناب ناپذیر زندگی :
▫️اگر کمی تامل کنیم، می بینیم بدون گزاره های فلسفی نمی توان زیست . به عنوان مثال ، یک رویداد ساده و روزمره را در نظر می گیریم : فرض کنید در منزل هستید و تلفن در اتاق بغلی زنگ می زند ، شما به سمت تلفن رفته و آنرا بر می دارید ، تحلیل همین رویداد ساده نشان می دهد که کار شما بدون فرض و قبول تعدادی گزاره فلسفی امکان پذیر نیست و توجیهی هم ندارد ، مثلا برای این که حرکت شما و رفتن به سمت تلفن معنا داشته باشد ، باید مفاهیم علت و معلول ، هستی و نیستی ، زمان و مکان ، ذات یا جوهر(که در این جا مقصود از آن همان تلفن است) و غیره… را که هیچ یک توسط حواس به ما داده نمی شوند ؛ بلکه همه عقلی اند ، مفروض بگیریم .
▫️برای توضیح بیشتر مطلب می گوییم که باید گزاره های فلسفی زیر را صادق فرض کرده و آن ها را قبول کرده باشید تا پس از زنگ زدن تلفن به سمت آن رفته و گوشی را بردارید :
1) چیزی که آثاری دارد، حتما هست . (صدای زنگ تلفن می آید، پس حتما تلفنی هست که دارد زنگ می زند) .
2) هر معلولی ، علتی می خواهد . اگر تلفن زنگ می زند (معلول)، پس حتما علتی دارد . (کسی که زنگ زده است) .
3) هر جسمی مکانی دارد . ( اگر تلفن زنگ می زند ، پس حتما جایی دارد . بنابراین باید به آن جا بروم) در حقیقت رفتن شما به اتاق بغلی مبتنی بر این گزاره عقلی است .
4) چیزهایی را که حس می کنیم ، موهوم و خیالی نیستند . (بدون فرض این گزاره ، شما به تلفن جواب نمی دهید ، زیرا آن را موهوم و در خواب و رویا می دانید) .
5) اجتماع و امتناع نقیصین محال است . (که معنای آن در این رابطه این است که تلفن نمی تواند هم باشد و هم نباشد . اگر دارد زنگ می زند ، حتما هست و نمی شود که نباشد) .
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
مدرسه آزاد عالی عروج
💢 آیا اساسا فلسفه فایده ای هم دارد و لازم است که به آن بپردازیم ⁉️ و یا این که صرفا انباشته ای از
▫️با تامل بیشتر ، به گزاره ها و پیش فرض های فلسفی بیشتری نیز خواهیم رسید و این گزاره ها فقط چند نمونه بودند . اگر در سایر امور نیز دقت کنیم ، متوجه می شویم که از گزاره های فلسفی بسیار زیاد دیگری نیز بهره می بریم . مانند : قانون ضرورت علی معلولی ، قانون علیت ، امتناع تضاد ، امتناع تناقص ، امتناع دور ، امتناع تسلسل و غیره … .
▫️این گزاره های فلسفی در ذهن همه ما انسان ها موجودند ؛ به آنها باور داریم و دائما آن ها را به کار می گیریم ، بی آنکه توجهی به آن ها داشته باشیم . نقش بنیادین گزاره های فلسفی در امور در زندگی روزمره هنگامی بخوبی درک می شود که فرض کنیم همه آن ها از ذهن همه انسان ها پاک شود. در این صورت همه می دانیم که زندگی به کلی مختل خواهد شد .
▫️البته چنان که اشاره شد، تمامی انسان ها بی آنکه نیاز به آموختن دانش فلسفه داشته باشند ، چنین گزاره هایی را به طور نا خود آگاه به کار می گیرند . در حالی که فلاسفه آن ها را به طور دقیق استخراج کرده ؛ مفاهیم درونی و حدودشان را روشن ساخته و به اشکالات وارده بر آن ها پاسخ می گویند .
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
🔻3_ تعیین مرز حس و عقل :
▫️برای درک این مطلب، به مثال قبلی توجه کنید. پیش از تحلیل این اتفاق ، همگی فکر می کردیم که رویدادی کاملا حسی است و همه چیز توسط حواس ساز و کار یافته است . اما پس از تحلیل مذکور ، پی به اشتباه خود بردیم . این تحلیل ، نوعی تحلیل فلسفی است . یکی از فواید فلسفه این است که به انسان می آموزد که در زندگی بشر ، نقش حس بسی کمتر و نقش عقل بسیار بیشتر از آن است که گمان می رود . به عبارت دیگر ، آموختن فلسفه انسان را از حس گرایی و توجه تنها به حس و جسم خود که به اقتضای زندگی طبیعی همه بدان دچارند، می رهاند .
🔻4_ کل نگری :
▫️موضوع فلسفه ، برخلاف موضوع دیگر دانش ها ، عام و فراگیر است و به همین دلیل ، جستجوی فلسفی فقط شامل بخش خاصی از جهان نیست ؛ (بر خلاف سایر دانش ها که هر یک تنها بخش خاصی از جهان را مورد بررسی قرار می دهند) این ویژگی باعث شده که فلسفه، بر خلاف سایر دانش ها کل نگر بوده و تصویری از کل عالم هستی به دست دهد .
▫️اساسا تصویری که از فلسفه حاصل می شود ، به مراتب دقیق تر و کامل تر از تصویر حاصل از باورهای عقل عرفی میان انسان ها است .
🔻5_ ژرف نگری و تعمق در امور :
▫️غالبا عموم مردم به پدیده ها و اشیا موجود در جهان به دیده سطحی می نگرند . آن ها اشیا و پدیده های بسیاری را می بینند که به ظاهر گوناگون و پراکنده اند ؛ مانند سقوط اجسام بر روی زمین ، گردش ماه به دور زمین ؛ جزر و مد دریاها و پدید آمدن فصول در پی یکدیگر . عموم مردم از این پدیده ها ، پی به هیچ چیزی نمی برند و حوادثی که در جهات اتفاق می افتد ، هیچ جذابیتی برایشان ندارد . دانشمندان با دیده عمیق تری می نگرند . آن ها بر اساس تعدادی پیش فرض های فلسفی و غیر فلسفی و با تجربه و تفکر به عمق پدیده ها پی می برند و نشان می دهند که این پدیده ها قوانینی دارند .
▫️اما این ژرف نگری دانشمندان تا کجا ادامه می یابد ؟ تا جایی که به پیش فرض های عام که همه امور و قوانین علمی را تحت قوانین عام دیگری در می آورند برسند . همین که به این نقطه برسند ، متوقف می شوند . اما درست از همین نقطه حرکت فلسفی آغاز و تحقیق فلسفی شروع می شود. فلسفه با تحلیل و اثبات و توضیح پیش فرضهای فلسفی علوم به تعمق بیشتری در جریان ها و حوادث جهان پرداخته و پدیده ها و اشیا را تا بنیادین ترین پایه های آن ریشه یابی می کند .
▫️بنابراین در سیر از سطح پدیده ها به عمق آن ها فلسفه از همان نقطه ای آغاز می کند که سایر دانش ها در آن متوقف می شوند . به طور کلی مباحث فلسفی ماهیتاً عمیق و دیدگاه ها و آرای فلسفی ذاتا ژرف اند و به همین جهت ، فلسفه ژرف نگرتر از سایر دانش هاست و در این زمینه با هیچ یک، قابل مقایسه نیست.
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
🔻6_ تدارک پیش فرض های سایر دانش ها :
▫️همان طور که گفته شد ، همه دانش ها دارای پیش فرض های فلسفی هستند که بدون این پیش فرضها ، بی معنا و غیر ممکن می شوند . پیش فرضهایی مانند اصل امتناع تناقض ، اصل امکان شناخت ، اصل علیت ، اصل ضرورت علی معلولی ، اصل معیت علی معلولی ، امتناع دور ، امتناع تسلسل و … .
▫️پس فلسفه ، تنها علمی است که پیش فرض های سایر دانش ها را تدارک می کند . به همین دلیل است که فلسفه را نقطه اتکای سایر دانش ها و مادر همه علوم می نامند .
🔻7_ مبنای جهان بینی :
▫️همه ما کسانی را دیده ایم یا شنیده ایم که هیچ گونه کامیابی و نعمت دنیوی نداشته اند و انواع مصیبت ها و بلاهای مادی و معنوی را تجربه کرده اند و در عین حال افرادی شاد و قوی و محکم بوده اند ؛ و در مقابل ، افرادی را سراغ داریم که مصائبی کوچک آن ها را از پای در آورده است .
▫️ این فرق ناشی از چیست ؟ باید گفت : نوع زندگی انسان ناشی از نوع نگرش وی به هستی ، به خودش ، به آینده ، به دنیا و ماجراهای آن و به طور خلاصه ، ناشی از نگرش او به جهان و موقعیت انسان در جهان است که مجموع این ها را جهان بینی می نامند .
▫️اغراق نیست اگر بگوییم که هیچ جنبه ای از انسان مهم تر از جهان بینی او نیست ؛ زیرا جهان بینی فرد در تمام حرکات و سکنات او و در تمام زندگی وی ، نقش اصلی را دارد .
▫️بنابراین داشتن جهان بینی درست برای هر انسانی ضروری است . اما این جهان بینی چگونه به وجود می آید؟
در جواب می گوییم که : مسائل اساسی جهان بینی ، مسائلی فلسفی اند ؛ یعنی باورهای فلسفی هستند که به انسان نوع نگرش یا همان جهان بینی را می بخشند و چون داشتن جهان بینی درست برای هر کسی ضروری است ، داشتن باورهای فلسفی درست هم برای هر کسی ضروری است .
🔻8_ ایجاد قضاوت بیطرفانه و قبول نکردن بی دلیل :
▫️فلسفه به دلیل ماهیتی که دارد و با برهان سرو کار دارد ، از جانبداری های احساساتی و نتیجه گیری های عجولانه به دور است . اساسا تفاوت فلسفه با اموری همچون عرفان ، در همین است ؛ یعنی فلسفه با استدلالی کردن مطالب خود ، آن ها را برای همگان قابل پذیرش می سازد ؛ در حالی که عرفان به دلیل ماهیت خاص خود ، برای اشخاص دیگر قابل درک نیست و باید به مقام عارف رسید تا بتوان مطالب او را درک کرد .
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕فلسفه اسلامی تریبون دین است :
🔸قاعده لا تنقض الیقین بالشک در دست علماء تبدیل به چندین جلد کتاب شد
🔸اما امثال فرمایش حضرت علی (علیه السلام) :
کل غائب فی سواه معلول ، (خ ۱۸۶) که یک قاعده علی معلولی است با اینکه سنگین تر و پر محتوا تر از لا تنقض الیقین بالشک است اما در حوزه دچار کم توجهی قرار گرفته است .
🔸فلسفه اسلامی در خدمت تبیین دین است بدون دستگاه تبیینی نمی شود به فهم عمیق معارف اسلامی دست یافت .
#آیت_الله_جوادی
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥امام خمینی: میدانید شیخ فضل الله را چه کسی محاکمه کرد؟
⚠️یک ملّای زنجانی حکم قتل را صادر کرد! وقتی معمم مهذب نباشد فسادش از همه کس بیشتر است!!
۱۱ مرداد سالروز شهادت شیخ فضل الله نوری
برای شادی روحشان صلواتی بفرستید
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
⭕شیخفضلالله نوری و مشروطۀ سکولار (به روایت آیتالله بهجت)
🔸۱. شیخفضلالله نوری و سیّدمحمّدکاظم یزدی، تمام آنچه را که در جریان مشروطه واقع شد، «پیشگویی» کرده بودند؛ زیرا میدانستند اگر جریان مشروطه از طرف «سفارت انگلیس» تأیید شود، این مشروطه، «مشروعه» نخواهد بود(در محضر بهجت، ج٣، ص۴٠).
🔸۲. سیّدمحمّدکاظم یزدی و شیخفضلالله نوری، «دوربین» و «آیندهنگر» بودند و میگفتند مشروطه، کلِمَةُ حَق یرادُ بِهَا باطِلٌ؛ سخن حقّی است، ولی باطل از آن اراده شده است. ولی دیگران، «آخر مطلب» را از «اوّل کار» نمیدیدند. بساط زر و زور مشروطه، فقط برای این بود که ایران از «حلقوم روسیه» به «حلقوم انگلیس» سرازیر شود، که شد، به همان ملاک هم «آمریکا» از دست «انگلیس» گرفت(در محضر بهجت، ج٣، ص٣٧).
🔸۳. شیخفضلالله نوری در اوّل با مشروطه موافق بود، ولی بعد دید مشروطه از «سفارتخانۀ انگلیس» تأیید میشود؛ لذا از همان لحظه برگشت و مخالف شد و گفت مشروطه باید «مشروعه» باشد(در محضر بهجت، ج۲، ص١٩۶).
🔸۴. شیخفضلالله نوری میفرمود مشروطه، «مقدّمۀ کشف حجاب» است و کشف حجاب از «لوازم مشروطیّت» است. همچنین مشروطه، «مقدّمۀ مبارزه با روحانیون» است. ولی طرفداران مشروطه میگفتند آیا میشود مجلس شورا و مشروطه را که خود آخوندها تأسیس کردهاند، آخوندها را از بین ببرد؟! ولی چنان شد که شیخفضلالله نوری میفرمود؛ یعنی بعد از مدّتی دستور دادند که نمایندگان مجلس، حتّی بهبهانی باید عمامهها را از سر بردارند(در محضر بهجت، ج۲، ص۲۶۱).
🔸۵. شیخفضلالله نوری که از مخالفین مشروطه بود، از پیش خبر میداد که «کشف حجاب» از «لوازم مشروطه» است. آن مرحوم میدید که مقرّرات مشروطه، «بهظاهر اسلامی» است، ولی از مصادر «لاابالی» و بلکه «بیدین» (سفارت انگلیس) سرچشمه میگیرد و تأیید میشود. لذا به مشروطهخواهان گفته بود مرا میکشند و شما را هم میکشند. در نهایت نیز چنین شد، سیّدعبدالله بهبهانی را که طرفدار مشروطه بود، بدتر از شیخفضلالله نوری از بین بردند و تیرباران کردند(در محضر بهجت، ج۲، ص۱۸۹).
🔸۶. وقتی شیخ فضلالله نوری فهمید که تأیید مشروطه، صحیح نیست ـ چون دید از طرف «سفارت انگلیس»، تأیید و پشتیبانی میشود و «کسان دیگری غیر از علما و متدیّنین» و به تعبیر ایشان «پاچهورمالیدهها»، از مشروطه حمایت میکنند ـ از مشروطهخواهی دست کشید و فرمود مشروطه، باید مشروعه باشد. مشروطهخواهان با «شایعهپراکنی» وانمود کردند که ایشان موافق مشروطه است، ولی استبدادیها با «رشوه» او را خریدهاند. چگونه ممکن و متصوّر است که انسان بهخاطر «رشوه»، حاضر شود به دار آویخته شود؟! سرانجام، شیخفضلالله نوری را با آن عظمتش در علم و عمل، به دار آویختند و کشتند؛ زیرا میترسیدند قیام مشروطهخواهی را به عقب بیندازد و یا حداقل در دیگران، شک و تردید ایجاد کند. آری، آنها «نوکرهای مطیع» میخواستند، نه آقا بالاسر و مُطاع(در محضر بهجت، ج۲، ص٣۷۲).
🔸۷. اینهمه «بلاها» که بر سر ما میآید، با دست «خودمان» به وجود آمده است و علّت و سببش، خود ما هستیم. اینهمه بلاها که از زمان مشروطه تا به حال بر ما و ملّت ما وارد شده و میشود، همه به دست «امثال خود ما» است، و «مولود مشروطه» است، و به «امضا و تأیید خود ما» به وجود آمده است. در مشروطه، به «دروغ» و «فریب» چنین وانمود کردند که میخواهند «احکام اسلام» اجرا شود، و در رأس مجلس شورا، شش نفر از فقهای طراز اوّل خواهند بود. از سوی دیگر، از زمان مشروطه تاکنون تبلیغ کردند که اسلام «قابلاجرا» نیست. کفّار و استعمارگران در «دروغگفتن» و «فریبدادن» ماهرند و ما در «فریبخوردن». در نامهای که شیخفضلالله نوری برای شهرستانها نوشته بود، آمده است: ای مردم مسلمان، خود انصاف دهید آیا اخلاق ایرانیها در دوران مشروطه عوض شده یا نه، و فلان کار، تشبّه به اروپاییها شده یا نه؟! حتّی این مطلب را هم به صراحت گفتند که اسلام برای حکومت، ناقص است. «بدتر از استبداد» را در مشروطه انجام دادند. بعد معلوم شد که اینها «مُحلّل» هستند و مطلب، چیز دیگر بوده است. عجیبتر اینکه مقدّمات این مطالب و امضا و تأسیس مشروطه به دست «علما» فراهم شد، ولی سرانجام کار به جایی رسید که به وکلای مجلس گفتند یا باید عمامهها را از سر بردارید، یا از مجلس بیرون بروید(در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۱۷).
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
مدرسه آزاد عالی عروج
⭕شیخفضلالله نوری و مشروطۀ سکولار (به روایت آیتالله بهجت) 🔸۱. شیخفضلالله نوری و سیّدمحمّدکاظم
🔻شیخفضلالله نوری و مشروطۀ سکولار (به روایت آیتالله بهجت)
🔸۸. شیخ محمّدحسین اصفهانی میگفت: از زمانی که شیخفضلالله نوری را به دار آویختند، دیگر این ملّت روز خوش نخواهند دید(در محضر بهجت، ج۲، ص۳۸۴).
🔸۹. ما تحقیقاً فهمیدیم که شیخ فضلالله نوری را «استعمار» کشت برای اینکه چرا مشروطه نمیشوی؟ مشروطهشدن، «مقدّمیّت» دارد برای اینکه مسلّط شود بر تمام این کشور(درس خارج اصول، ١٣٨٨/٠٢/١۶)
🔸۱۰. از آقای اشعری که ـ عالم راستگویی است ـ نقل شده که میگفت: دایی من که سیّد، و از شاگردان شیخفضلاللّه نوری بود، در شبی که جنازۀ ایشان را به قم آورده بودند تا فردا در حجره دفن کنند، در همان حجره، صدای قرآن از جنازۀ آن مرحوم شنیده بود. آقای دیگری نقل کرده است: لب ایوان مقبره، در صحن مطهر حضرت معصومه –علیهاالسلام- نشسته بودم، شنیدم از مقبرۀ شیخ فضلاللّه نوری، صدای قرآن میآید. به طرف مقبره رفتم، دیدم کسی نیست، بازگشتم تکرار شد، خلاصه یقین کردم که صدای قرآن از خودِ صاحب قبر است(در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۳۷).
🔸۱۱. خیلی مشکل است که انسان «از اوّل»، آیندۀ حوادث را ببیند؛ زیرا «باطلِ محض» را بهصورت «حقّ محض» به انسان نشان میدهند. سیّد محمّدکاظم یزدی، از اوّل دربارۀ مشروطه میفرمود: به اجدادم قسم، «دروغ» میگویند؛ کلِمَةُ حَقٍّ یُرادُ بِهَا باطِلٌ؛ سخن حقّی است که مقصودشان از آن، باطل است. خدا میداند یک «فریبخوردن» چه عواقبی در پی دارد(در محضر بهجت، ج۲، ص۹۷).
🖋️تکملۀ تحلیلی:
آیتالله بهجت، طلبه نجف بودند و با بزرگان آن حوزه، ارتباط داشتند و بدین سبب، با یک واسطۀ معتبر - که همان اساتیدشان باشند - متن مشروطه را روایت میکنند. پس طبیعی است که آیتالله بهجت به سبب نزدیکی و تعامل مستقیم و غیرمستقیم، لطایف فراوانی از جزییّات مشروطه بدانند که در کتابها نیست.
تطورات مشروطه اینگونه بود:
الف. تولّد مسأله: ظلم عُمال دولت قاجار به مردم
ب. پاسخ اوّلیّه: تشکیل مجلسِ عدالتخانه
ج. پاسخ ثانویّه: تشکیل مجلس مشروطه
د. اصلاح پاسخ ثانویّه: مشروطۀ مشروعه
هـ . مواجهۀ حذفیِ نیروی روشنفکری با قید مشروعه
و. غلبۀ مشروطۀ سکولار
ز. شکلگیریِ دولتِ سکولارِ رضاخانی.
در دورۀ مشروطه، پای ساختار تجدّدی به جامعۀ ایران باز میشود و در مقابل دوقطبیِ قبلی، قطب سوّمی شکل میگیرد که هنوز برای کنشگران بومی ما در آن دورۀ تاریخی، شناختهشده نیست. برخی قائل به همسانی این ساختار با شریعت هستند، از قبیل آخوند خراسانی و نائینی و در پی مصالحه و اجتماع هستند. اما در مقابل، شیخ فضلالله، جوهر تجدّد را میفهمد و برنمیتابد اما با توجه به اضطرار تاریخی، به طرح حداقلیِ مشروطۀ مشروعه بسنده میکند. در این طرح، مشروطه از عالَم تجدّد جدا میشود، اما در عین حال، نهایت غایاتِ ساختاریِ ما نیست. چرا علما در نقطۀ آغاز، در پی مجلسِ عدالتخانه بودند نه مجلس تقنینی؟! مگر قضاوت بدون قانون، میسّر است؟! در ذهن آنها، قانون هم قانونِ شرع است و از این جهت، حاجت به تشریع نیست. شاید جامعه نیز هنوز آنچنان پیچیده نشده بود که نیازمند تقنین در صغرویات باشد. این جابجاییِ ساختاری را نباید از نظر دور داشت؛ یعنی فرزند طبیعیِ جامعۀ ما مجلسِ عدالتخانه بود نه مجلس تقنینی. برخی اعتنایی به این تحمیل ساختاری نکرده و بر اساس نظریۀ انتخاب عاقلانه، آن را توضیح دادهاند. مطهری میگوید مطالعه تاریخ نشان میدهد که روحانیّت شیعه، کنشگریِ اصلاحیِ بیشتری داشته و روحانیّت سنی، نظریهپردازی بیشتری. فقر فکرِ بدیل، ما را در گرداب انداخت.
اگر مجلسِ عدالتخانه تشکیل میشد و علمای تهران مسلّط میشدند، چهبسا بهتدریج، قدرت به دست میآوردند و علما، حکومت دینی تشکیل میدادند، نه اینکه در اثر استقرار پهلوی، وضع از زمان قاجار هم بدتر بشود. عدالتخانه، فرزند روند تاریخیِ بومی ما بود، نه مشروطه. از متن کلّیّت تاریخی ما، عدالتخانه و حکومت دینی برمیآید نه مشروطه.
▫️مهدی جمشیدی
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ نیاز به مباحث دقیق فلسفی ،
مبانی نادرست علوم غربی :
🔸در غرب بسیاری از مسائلی هست که بعنوان نظریات علمی در علوم مختلف مشهوری مطرح و اعتبار جهانی پیدا میکند که مبتنی بر یک اصل متافیزیک نادرست است
🔸 مثلا در کیهان شناسی بحث نظریه خلق جهان میگویند پیدایش جهان از یک ماده متراکم که در آن انفجار صورت میگیرد و منشا پیدایش کیهان ها میگردد
🔸دلیل وجود انفجار در ابر متراکم را تصادف میدانند یعنی پیدایش پدیده ای بدون علت ، در فیزیک نیز میگویند خروج یک الکترون از مدار بر اساس تصادف است
🔸این نظریات علمی مطرح میشود با این که مبتنی است بر اصل متافیزیک نادرست و آن امکان تصادف است پس این بحث باید در الهیات مطرح شود که آیا این امر ممکن است یا خیر ؟
اگر این نظریه رد شود تمام نظریاتی که مبتنی است بر چنین فرضی باطل میشود .
▫️آیت الله مصباح یزدی.
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕اهمیت و عظمت فقه نباید مارا غافل کند از اهمیت علم فلسفه
🔸پرچم فلسفه اسلامی دست حوزه های علمیه بوده است و باید باشد و بماند
🔸حوزه علمیه اگر این پرچم را زمین بگذارد دیگران که احیانا صلاحیت لازم را ندارند این پرچم را بر میدارند
🔸امروز اگر نظام و جامعه ما از فلسفه محروم بماند در مقابل شبهات گوناگون و افکار فلسفی وارداتی مختلف لخت و بی دفاع خواهد ماند
🔸اونی که میتواند جواب این شبهات را بدهد او غالباً فقه نیست بلکه فلسفه است .
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
⭕افتتاحیه سال تحصیلی ۱۴۰۴_۱۴۰۳
🔸ویژه دانش پژوهان جدیدالورود
🗓️ ۲ مهرماه ساعت ۱۴:۳۰
🏫 مدرسه آزاد عالی عروج
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
May 11
💢اطلاعیه:
🔻باتوجه به شهادت مجاهد بزرگ سید حسن نصرالله تا روز سهشنبه مورخه ۱۴۰۳/۷/۱۰ کلیه دروس مدرسه آزاد عالی عروج تعطیل میباشد.
📌مدرسه آزاد عالی عروج برگزار میکند:
▫️حلقه گفتگوی فلسفه غرب
▫️با محوریت مکتب اگزیستانسیالیسم
🔻جلسه بیست یکم
🗓️شنبه ۲۱ مهرماه ساعت ۱۶
🏫مکان : مدرسه آزاد عالی عروج
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله العظمی جوادی آملی
کریمه اهل بیت ( علیهم السلام)
⪻مدرسه فلسفه عروج⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
💢 حکمت متعالیه یکی از سه جریان بزرگ فلسفه اسلامی است که با مشاء آغازید و در میانه راه حکمت اشراق را عرضه کرد و در ادامه در قالب حکمتی فخیم و عمیق که به حکمت متعالیه شهره شد رخ نمود
🔸به راستی حقیقت متعالیه چیست ؟
🔸 چه اموری آنرا در برابر فلسفه مشائی و اشراقی تعین ویژه بخشیده است ؟
🔸چه عناصری حکمت متعالیه را از فلسفه های پیشین ممتاز میسازد ؟
🔸ملاصدرا در آثار خود از متون دینی و عرفانی فراوان بهره برده است این بهرهگیری چگونه است ؟
🔸اساسا نسبت حکمت متعالیه با دین و عرفان نظری چیست ؟
⭕ در این کتاب ویژگی های کلان حکمت متعالیه معرفی و تصویری روشن از حکمت متعالیه که آنرا از دیگر نظام های فلسفی و عرفانی متمایز میکند با شیوه های مختصاتی ، بیان شده است .
⭕ یکی از بهترین شیوه ها برای معرفی دستگاه فلسفی بهره گیری از شیوه شناخت مختصاتی است ، امتیاز روش مختصاتی آن است که در عین شناساندن و مشخص کردن حقیقت شیء عناصر بنیادین آن را نیز میشکافد و نشان میدهد .
#معرفی_کتاب
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
📌مدرسه آزاد عالی عروج برگزار میکند:
▫️حلقه گفتگوی فلسفه غرب
▫️با محوریت مکتب اگزیستانسیالیسم
(جلسه چهارم)
🔻جلسه بیست دوم
🗓️شنبه ۲۸ مهرماه ساعت ۱۶
🏫مکان : مدرسه آزاد عالی عروج
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 جبههی انقلاب را گسترش بدهید
♦️ جبههی انقلاب را گسترش بدهید؛ یارگیری کنید؛ حذف نکنید. بعضیها که به اسلام و انقلاب معتقدند، در فلان مسئله با شما موافق نیستند؛ این موجب طرد نشود. البتّه منظور، جذب منافق و آدم بیاعتقاد نیست. ۹۹/۲/۲۸
⪻مدرسه فلسفه عروج⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
شماره حساب دفتر رهبر معظم انقلاب برای کمک به #فلسطین #لبنان
❗️ نشر حداکثری
گزینه #کمک و سپس کمک به انتفاضه فلسطین یا مقاومت لبنان یا غزه رو انتخاب کنید👇👇👇
https://www.leader.ir/fa/monies
⪻مدرسه فلسفه عروج⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
📌مدرسه آزاد عالی عروج برگزار میکند:
🔸حلقه گفتگوی فلسفه غرب
🔸با محوریت مکتب اگزیستانسیالیسم
(جلسه پنجم )
🔻جلسه بیست سوم
🗓️شنبه ۵ آبان ساعت ۱۶
🏫مکان : مدرسه آزاد عالی عروج
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
📌مدرسه آزاد عالی عروج برگزار میکند:
🔸حلقه گفتگوی فلسفه غرب
🔸با محوریت مکتب پوزیتویست
🔻جلسه بیست چهارم
🗓️شنبه ۱۲ آبان ماه ساعت ۱۶
🏫مکان : مدرسه آزاد عالی عروج
⪻ مدرسه فلسفه عروج ⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742
1403-07-27-Sh4.mp3
13.95M
💢سخنرانی استاد حسن رحیمپور
ازغدی
▫️موضوع : منطق قرآنی چرا مقاومت
#طرحی_برای_فردا
⪻مدرسه فلسفه عروج⪼
https://eitaa.com/joinchat/1943994703C1b249b0742