#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 20 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 11 محرم الحرام 1441 قمری
❄️ 11 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت عالم مجاهد آيت الله "سيداسدالله مدنی" دومين شهيد محراب در تبريز (1360 ش)
➕ عمليات كوچك انصار در هورالعظيم توسط سپاه پاسداران (1365ش)
➕ ارتحال آيت اللَّه "سيدعباس خاتم يزدی" استاد برجسته حوزه علميه قم (1380 ش)
🌙 #قمری
➕ آغاز حركت اسرا و اهل بيت "امام حسين"(ع) به شام (61 ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله به برجهای تجارت جهانی در نيويورك و ساختمان وزارت دفاع در واشينگتن (2001م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌹شهادت عالم مجاهد آيت اللَّه "سيداسداللَّه مدني" دومين شهيد محراب در تبريز (1360 ش)
✍آيت اللَّه سيداسداللَّه مدني در سال 1292 ش (1323ق) در روستايي در آذرشهر آذربايجان شرقي چشم به جهان گشود و در سنين جواني براي تحصيل علوم ديني به قم عزيمت نمود.
وي پس از گذراندن دروس مقدماتي و سطح، در محضر حضرت امام خميني(ره)، راهي نجف اشرف گرديد و در جلسات درس حضرات آيات: سيدابوالحسن اصفهاني، سيد عبدالهادي شيرازي، سيد محسن حكيم و سيد ابوالقاسم خويي شركت نمود.
✅ او سالها پيش از ورود به عرصه مبارزات سياسي، در مقابل افكار ضدديني كسروي مقابله كرده بود و با شهيد نواب صفوي همكاري داشت. با آغاز قيام مردمي ايران به رهبري حضرت امام خميني(ره) و تبعيد آن حضرت به نجف اشرف، در كنار استاد و رهبر خود قرار گرفت. وی در سال 1350 به فرمان امام جهت تدريس علوم ديني به خرم آباد رفت و در آنجا حوزه علميه تأسيس نمود.
✅ چندي بعد بر اثر فعاليتهايي كه عليه رژيم ستمشاهي داشت به مدت بيش از سه سال به شهرهاي مختلف تبعيد شد و با اوجگيري انقلاب اسلامي، از تبعيد به قم بازگشت. اين روحاني مبارز، پس از پيروزي انقلاب به دعوت مردم همدان، راهي اين شهر گرديد و از طرف مردم اين استان به مجلس خبرگان قانون اساسي راه يافت.
✅ او پس از شهادت آيت اللَّه قاضي طباطبايي، از سوي امام خميني(ره) به عنوان نماينده ولي فقيه و امام جمعه تبريز انتخاب شد و در اين سنگر به پاسداري و حراست از آرمانهاي انقلاب اسلامي همت گماشت.
✅ اين مجاهد نستوه سرانجام در بيستم شهريور 1360 ش برابر دوازدهم ذيقعده 1401 ق در 68 سالگي، در محراب نماز جمعه تبريز، توسط منافقين به شهادت رسيد. و پس از تشييعي با شكوه در تبريز و قم، در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وقایع روز یازدهم محرم سال۶۱ ق💠
✍ «ابن سعد» تا حدود ظهر روز يازدهم به دفن اجساد پليد كوفيان مشغول بود. پس از اتمام كار در حالى كه پيكر پاك فرزند رسول خدا (ص) و ياران پاكبازش در زير آفتاب رها شده بود، دستور داد سرهاى ديگر شهداى كربلا را از بدن ها جدا كنند و به قصد تقرّب به ابن زياد و گرفتن جايزه با خود به كوفه ببرند.
اين سرهاى پاك كه مجموع آنها با سر امام عليه السلام به ۷۲ سر نورانى مى رسيد بين قبائل تقسيم شد و به سوی کوفه حرکت داده شد.
✅ از دشوارترين لحظات تاريخ كربلا، كه در عظمت و سنگينى با همه آسمانها و زمين برابرى مى كند، لحظه وداع جانسوز قافله اسيران با بدن هاى پاره پاره شهيدان است.
دشمنان، اسيران دلسوخته را بر شتران بدون جهاز سوار کردند و از كنار آن پيكرهاى پاك شهيدان عبور دادند، همان پيكرهاى غرقه به خونى كه يكجا همه عزّت و مظلوميت را در خود جمع و خلاصه كرده بودند.
✅ حضرت زینب(س) با ديدن پيكر به خون آغشته برادر، رو به آسمان كرد و گفت: «أَللَّهُمَّ تَقَبَّلْ هذا الْقُرْبانَ؛ خدايا اين قربانى را قبول فرما!» اين جمله چون پتكى بر سر دشمن فرود آمد و كوس رسوايى آنها را به صدا درآورد.
✅ سپس خود را به امام سجاد (ع) رساند و او را تسلى بخشيد و آينده كربلا و عاشورا را آنگونه كه ما امروز بعد از حدود ۱۴ قرن می بينيم دقيقاً ترسيم كرد، آرى قلب نازنين زينب(س) می دانست كه اين آغاز كار است هر چند تاريك دلان بنی اميّه و منافقان آن را پايان كار مى پنداشتند.
-----------------------------
پی نوشت:
۱. عاشورا ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها و پیامدها، ص۵۴۴- ۵۴۶
۲. مقتل الحسین مقرم، ص ۳۰۷
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۴- سلطه و نفوذ منافقان
✍ همیشه بزرگ ترین خطر برای هر نهضت و انقلاب، یا مکتب و آیین، تحرکات عناصر نفوذی بیگانه به داخل مجموعه های خودی و انقلابی بوده است.
✅ رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم در طول دوران حکومت در مدینه، با پدیده منافقان دست به گریبان بود، نگرانی رسول خدا از این دشمنان خوش خط و خال اما زهرآگین بود، نه از مؤمن یا کافر، که ایمان یا کفر خویش را به صراحت اظهار می کردند.
🌷 امیر مومنین می فرماید: رسول خدا صلی اللّه علیه و آله و سلّم به من فرمود:
من برای امت خود نه از مؤمن می ترسم و نه از مشرک زیرا مؤمن بر اثر ایمانی که دارد کاری به کار برادر دینی ندارد مشرک را هم خدا به خاطر شرکش سرنگون می سازد. ولی از منافق آگاه و سخنور نگرانم. با زبان مطلبی را می گوید که شما می دانید و عمل می کند آنچه را شما منکر آن هستید.
🌹و لقد قال لی رسول الله صلی الله علیه و آله:
«اِنّی لا اَخافُ عَلی اُمَّتی مُؤمِناً وَ لامُشرِکاً اَمّا المُؤمِن فَیَمنَعُهُ اللّهُ بِایمانِهِ وَ اَمّا المُشرِکُ فَیُخزیهِ اللّهُ بِشِرکِه وَلکِنّی اَخافُ عَلَیکُم کلَّ مُنافِقٍ عالِمِ اللِّسان یَقُولُ ما تَعرِفُونَ وَ یَفعلُ ما تُنکِرُون »
📗 نهج البلاغه، نامه 27
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنج شنبه
☀️ 21 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 12 محرم الحرام 1441 قمری
❄️ 12 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت روحانی مبارز و مجاهد مشروطه خواه "شيخ محمد خياباني" (1299ش)
➕ رحلت استاد اخلاق آيت اللَّه "علي احمدي ميانِجی" نماينده مجلس خبرگان رهبری (1379 ش)
➕ روز سينما
🌙 #قمری
➕ شهادت حضرت "امام زين العابدين(ع)" به روايتی (95 ق)
➕ دفن اجساد مطهر شهداي كربلا در شب دوازدهم (61 ق)
➕ ورود كاروان اسيران كربلا به كوفه (61 ق)
➕ وفات شيخ "صفی الدين اردبيلي" عارف نامی و بزرگِ دودمان صفوی (735 ق)
❄️ #میلادی
➕ اصابت اولين موشك شوروی به ماه در تاريخ تحقيقات فضايی (1955م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وقایع روز دوازدهم محرم سال ۶۱ق؛ ورود اهل بیت(علیهم السلام) به کوفه💠
✍ چون به ابن زیاد خبر رسید که اهل بیت(علیهم السلام) به کوفه نزدیک شده اند امر کرد سرهاى شهداء را که عمر بن سعد از پیش فرستاده بود خارج کرده و نزد اهل بیت(علیهم السلام) ببرند و در کوچه و بازار بگردانند تا سلطنت یزید بر مردم معلوم شود.
✅ مردم کوفه چون از ورود اهل بیت(علیهم السلام) خبردار شدند از کوفه بیرون آمدند و اهل بیت(علیهم السلام) را سوار بر شتران وارد کوفه نمودند در حالى که زنان کوفه براى تماشا بالاى بامها رفته بودند. زنى از بام صدا زد: من اىّ الاسارى انتنّ. شما از کدام مملکت و قبیله هستید؟ گفتند: نحن اسارى آل محمد(صلى الله علیه وآله). چون آن زن این را شنید هر چه چادر و مقنعه داشت درآورد و بر ایشان پخش نمود. مخدّرات گرفتند و خود را با آنها پوشانیدند.
💧سهل گوید: چون وارد کوفه شدم، دیدم بوق مى زدند و پرچمها را افراشته بودند که ناگاه لشکر وارد شد، و سرهاى شهداء را که بر فراز نیزه نصب کرده بودند، آوردند. صداى ضجه و ناله برخاست و سرهاى شهدا را كه بر فراز نيزه نصب كرده بودند آوردند در پيش سرها، سر مبارك امام حسين(ع) مثل ماه مى درخشيد.
🌺 سر امام(ع) در نوک نیزه آیه مبارکه را تلاوت مى نمود: اَمْ حَسِبْتَ أَنّ أَصْحابَ الْکَهْفِ وَ الْرَقیمِ کانُوا مِنْ ایاتِنا عَجَباً، سهل گوید: گریه کنان گفتم: یا ابن رسول اللّه رأسک اعجب، یعنى تکلّم رأس شریف تو از قصه اصحاب کهف و رقیم عجیب تر است. سپس حضرت زینب(علیها السلام) مردم را امر به سکوت نمود و شروع به خواندن خطبه اى نمود.(1)
--------------------------------
1- حوادث الایام، صفحه 42.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓آیا در دفن شهدای کربلا امام سجاد علیه السلام حضور داشتند؟
✍ طبق برخی از روایات امام سجاد (ع) و بنی اسد اجساد شهدا را دفن کردهاند. قبیله بنی اسد فردای عاشورا پس از رفتن سپاه عمر سعد، عدهای از آنان برای دفن شهدای کربلا آمدند،(۱) و چون سرها را از بدن جدا کرده بودند، اجساد را نمیشناختند، متحیّر بودند. در آن هنگام حضرت سجاد(ع) آمد و پیکر اهل بیت و اصحاب را یک به یک به آنان شناساندند و آنان در دفن شهدا، حضرت را یاری کردند و برای خویش افتخار آفریدند.(۲)
طرفداران این مبنا، در برابر این پرسش که چگونه امام سجاد(ع) که اسیر بود، اجساد را دفن کردهاند؟ میگوید: امام سجاد(ع) با بهرهگیری از امدادهای غیبی به طور معجزه آسا شهدا را دفن نموده است.
💦 مرحوم مجلسی میگوید:
از برخی راویان نقل شده که نزد امام رضا(ع) بودم. علی بن ابی حمزه وابن سراج و ابن مکاره وارد شدند. پس از سخنانی که میان آنان و امام درباره امامتش گذشت، علی بن ابی حمزه گفت: از پدرانت برای ما روایت شده که عهدهدار امر دفن امام، جز امام نمیشود. از امام پرسید: پس بگو حسین بن علی(ع) امام بود یا نه؟ گفت: امام بود. پرسید چه کسی عهدهدار کار او شد؟ گفت: علی بن الحسین(ع). پرسید او کجا بود؟ او که دست ابن زیاد اسیر بود! فرمود: بیآنکه بفمند بیرون آمد و پدرش را دفن کرد و برگشت.(۳)
✅ آنچه که در برخی روایات به صراحت بدان اشاره شده است خارق العاده بودن حضور امام سجاد(ع) در کربلا و همراهی با بنی اسد در تدفین شهدای کربلا است.
-------------------------------
پی نوشتها:
۱. مروج الذهب، ج ۳، ص ۶۳. و مقتل الحسین، مقرم، ص ۴۶۹
۲. جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص ۷۷.
۳. بحار الانوار، ج ۴۲، ص ۱۸۷.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 22 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 13 محرم الحرام 1441 قمری
❄️ 13 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت فقيه امامي آيت اللَّه "حاج ميرزا ابراهيم خويي" (1286ش)
➕ شهادت شهيد حسن قربانی (1365ش)
🌙 #قمری
➕ وفات محقق شهير "شيخ محمدصالح مازندراني" داماد علامه ي مجلسي (1080 ق)
➕ شهادت "عبداللَّه بن عفيف" به دست "عبيداللَّه بن زياد" (61 ق)
➕ درگذشت "ملاعبداللَّه شوشتري" عالم و فقيه مسلمان (1021 ق)
❄️ #میلادی
➕ وقوع نبرد "منصوره" در جريان جنگ هاي صليبي بين فرانسه و مصر (1250م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷شهادت "عبداللَّه بن عفيف" به دست "عبيداللَّه بن زياد" (61 ق)
✍ نخستين اعتراض آشكار نسبت به جنايت عبيدالله بن زياد در شهادت امام حسين(ع)، از سوي يكي از شيعيان كوفه، به نام عبدالله بن عفيف اَزدي برخاست. عبيدالله بن زياد، پس از آن كه اسيران واقعه ي كربلا را در مجلس خود با كلمات درشت و خشن، مورد اذيت و آزار قرار داد و آنان را سرزنش كرد، عبدالله بن عفيف كه از شيعيان دلير امير مؤمنان و از زاهدان و عبادت پيشه گان كوفه بود، به خشم آمد و پاسخ عبيدالله را داد.
✅ عبيدالله بن زياد كه انتظار چنين پيش آمدي را نداشت ، دستور داد او را دستگير كرده و به نزدش ببرند. ماموران عبيدالله شبانگاه به سوي خانه عبدالله بن عفيف هجوم بردند و او را با ضربات شمشير به شهادت رساندند. و سرش را از بدن جدا كرده و بدن او را به دار آويختند.
✅ بدين گونه نخستين جرقه اي كه كه مي رفت كوفه را بار ديگر به حركت درآورد و جنبش عظيمي را پي افكند، به دست مزدوران پليد اموي به خاموشي گراييد. ولي شش سال بعد، شيعيان كوفه و دوستداران اهل بيت(ع) انتقام خويش را از عاملان جنايت كربلا گرفتند و آنان را به دست مختاربن ابي عبيده ثقفي به اشد مجازات رساندند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 ترجمه خطبه حضرت زینب (سلام الله علیها ) در کوفه:
🌺 ستایش از آنِ خداست و درود بر پدرم محمد و خاندان پاک و نیکوکارش.
اما بعد: ای مردم کوفه،ای مردمان حیله گر و خیانت کار! گریه میکنید؟ اشک چشمانتان خشک نشود و ناله هایتان آرام نگیرد. همانا که کار شما مانند آن زنی است که رشتۀ خود را پس از محکم یافتن، یکی یکی از هم میگسست، شما نیز سوگندهای خود را در میان خویش، وسیلۀ فریب و تقلب ساخته اید.
❓آیا در میان شما جز وقاحت و رسوایی، سینههای آکنده از کینه، دو رویی و تملق، همچون زبان پردازی کنیزکان و ذلت و حقارت در برابر دشمنان چیز دیگری نیز یافت میشود؟ یا همچون سبزههایی هستید که ریشه در فضولات حیوانی داشته یا همچون جنازۀ دفن شدهای که روی قبرش را با نقره تزیین نموده باشند؟ چه بد توشهای برای آخرت فرستاده اید؛ توشهای که همان خشم و سخط خدا است و در عذاب جاویدان خواهید بود. گریه میکنید؟ زار میزنید؟ آری به خدا سوگند که باید گریه کنید، پس بسیار بگریید و کمتر بخندید. چرا که دامان خود را به ننگ و عار جنایتی آلوده اید که ننگ و پلیدی آن را از دامان خود تا ابد نتوانید شست.
❓و چگونه میتوانید ننگ حاصل از کشتن فرزند رسول خدا(ص)، خاتم پیامبران، معدن رسالت، و سرور جوانان اهل بهشت را از دامان خود بزدایید؟ کسی که پناه مومنان شما، فریادرس در بلایای شما، مشعل فروزان استدلال شما بر حق و حقیقت و یاور شما در هنگام قحطی و خشکسالی بود. چه بار سنگین و بدی بر دوش خود نهادید، پس رحمت خدایی از شما دور و دورتر باد. که تلاشتان بیهوده، دستانتان بریده، معامله تان قرین زیان گردیده است، خود را به خشم خدا گرفتار نموده و بدین ترتیب خواری و درماندگی بر شما لازم آمده است.
🌷 وای بر شما ای مردم کوفه! آیا میدانید چه جگری از رسول خدا دریدهاید؟ چه زنان و دختران با عفت و وقاری را از خاندان او به کوچه و بازار کشاندهاید؟! چه خونی از آن حضرت بر زمین ریختهاید؟! و چه حرمتی از او شکستهاید؟! شما این جنایت فجیع را بیپرده و آشکار به انجام رسانید؛ جنایتی که سر آغاز جنایات دیگری در تاریخ گشته، سیاه، تاریک و جبران ناپذیر بوده، تمام سطح زمین و وسعت آسمان را پر کرده است.
❓ آیا از اینکه آسمان خون باریده تعجب میکنید؟ در حالی که عذاب آخرت در مقایسه با این امر، بسیار شدیدتر و خوار کنندهتر است و در آن روز کسی به یاری شما نخواهد آمد. پس مهلتهایی که خدای متعال به شما میدهد موجب خوشی شما نگردد، چرا که خدا در عذاب کردن بندگان خود شتاب نمیکند، چون ترسی از پایمال شدن خون و ازدست رفتن زمان انتقام ندارد و همانا که خدای شما همیشه در کمین است.
-------------------------------
📚 منبع:
۱. بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ۱۰۸.
۲. اللهوف، سید بن طاووس، ص۱۴۶.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وقایع روز سیزدهم محرم سال 61 ق؛💠
♻️ الف) ایراد خطبه ها در کوفه؛
✍ هنگام ورود کاروان اسرا به کوفه حضرت زینب(س) و فاطمه صغری دختر امام حسین(ع) و ام کلثوم دختر امام علی(ع) و امام سجاد(ع) هر کدام با خطبه های پر هیمنه، دست به افشاگری علیه بنی امیه زدند.
✅مجموع این خطبه های آتشین که مشتمل بر بیان یک سلسله حقایق تاریخی است، لرزه بر اندام جنايتكاران بنى اميّه افكند و پايه هاى كاخ حكومت غاصبانه آنها را متزلزل ساخت و بذرهاى انقلاب را بر ضد اين حكومت جبار و جائر در قلوب مردم كوفه و شام پاشيد.(1)
♻️ ب) اسرا اهل بیت (علیهم السلام) در مجلس ابن زیاد؛
✍ پس از آنکه اسرا و سرهای مقدس را در کوفه گردانیدند، ابن زياد سرمست از غرور پيروزى و براى قدرت نمايى، در كاخ خود نشست و اجازه ورود همگانى داد. سپس دستور داد، سر امام حسين (ع) را آورده و در برابرش قرار دهند و آنگاه فرمان داد كه زنان حريم حسينى و كودكانش را وارد كنند. در اینجا ابن زیاد به سر مقدس آن حضرت جسارت نمود که با پاسخ کوبنده حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) مواجه شد(2)
1⃣ پاسخ کوبندۀ شیرزن کربلا حضرت زینب کبری (س) به ابن زیاد:
🌺 حضرت زينب(س) در مجلس ابن زياد در پاسخ به آن مرد سفّاك بى رحم و خطرناك، با يك دنيا شجاعت فرمود: «ما رَأَيْتُ إِلّا جَميلًا؛ جز خوبى (و شجاعت و عظمت) در كربلا نديدم». «هؤُلاءِ قَوْمٌ كَتَبَ اللَّهُ عَلَيْهِمُ الْقَتْلَ، فَبَرزُوا إلى مَضَاجِعِهِمْ ...؛ آنها گروهى بودند كه شهادت در سرنوشت شان رقم زده شده بود و به آرامگاه ابدى خود شتافتند و به زودى در دادگاه عدل الهى در برابر آنها ظاهر خواهى شد».(3)
عبيداللَّه بن زياد با شنيدن اين سخنان خشمگين شد و درماندگى خود را احساس كرد(4)
2⃣ جواب دندان شکن امام سجاد(ع)به ابن زیاد:
🌷 امام سجّاد(س) وقتى وارد مجلس ابن زياد شد، بين امام(ع) و او گفتگوى شديدى رخ داد به طورى كه ابن زياد دستور داد گردن امام (ع) را بزنند. زينب (س) شجاعانه جلوى آنها را گرفت، بعد امام (ع) خطاب به ابن زياد فرمود: آيا مرا به مرگ تهديد مى كنى؟«اما عَلِمْتَ أَنَّ القَتْلَ لَنا عادَةٌ وَكَرامَتنا مِنَ اللَّهِ الشَّهادةُ؛ آيا ندانسته اى كه كشته شدن يك كار عادى و معمولى براى ماست، و كرامت و افتخار ما از جانب خدا، شهادت است».(5)
👹ابن زياد كه پس از این گفت و گوها، كاملًا شكست خورده بود، دستور داد اهل بیت (علیهم السلام) را با غل و زنجیر وارد زندان کوفه کردند.(6)
----------------------------
پی نوشت:
(1) زهرا برترین بانوی جهان، ص142
(2) عاشورا ريشه ها، انگيزه ها، رويدادها، پيامدها، ص576
(3) همان، ص 577
(4) بحارالانوار؛ ج45، ص116
(5 و 6) گفتار معصومين(علیهم السلام) ؛ ج 2 ؛ ص176و 579
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 23 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 14 محرم الحرام 1441 قمری
❄️ 14 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت آيت اللَّه "شيخ عبدالكريم زنجانی" از علمای برجسته ايرانی مقيم نجف (1347 ش)
➕ زادروز سردار شهيد برونسی؛ فرمانده تيپ ۱۸ جوادالائمه (ع) (1321ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه، اصولی و رجالي شيعه آيت اللّه "سيدصدرالدين عاملی اصفهانی" (1263 ق)
➕ درگذشت فقيه و مفسر "سيدابوالقاسم لاهوری" (1324 ق)
❄️ #میلادی
➕ ورود نيروهای امريكايي به شبه جزيره كُره در جريان جنگ دو كره (1950م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◾️درگذشت استاد "مرتضي راوندي" پژوهشگر و مورخ نامي معاصر (1378 ش)
✍ استاد مرتضي راوندي در سال 1292 ش در تهران چشم به جهان گشود و پس از پايان تحصيلات، در رشته قضايي دانشگاه تهران فارغ التحصيل شد. وي پس از عهده دار شدن كارهاي گوناگون به دليل داشتن حسِّ ميهن دوستي و دلبستگي به تاريخ اين مرز و بوم و اشتیاق به سنتها و آداب زندگي مردمان اين ديار، به پژوهش درباره تاريخ ايران و نقش سياسي و اجتماعي مردم پرداخت.
✅ از اين رو عمري طولاني بر سر پژوهش و تحقيق نهاد و آثار قلمي فراواني از خود به يادگار گذاشت كه تاريخ اجتماعي ايران در 10 جلد، تفسير قانون اساسي، اقتصاد بشري و سير قانون و دادگستري در ايران از آن جمله اند. او اعتقاد راسخ به مذهب و آيين تشيع داشت و با معاني و مفاهيم قرآني انس و الفت زيادي از خود نشان مي داد و در مجلدات مختلف تاريخ اجتماعي ايران، برخي از اين مفاهيم را منعكس كرده است.
✅ سرانجام اين استاد توانا و پژوهشگر معاصر در 23 شهريور 1378 ش در 86 سالگي چشم از جهان فروبست و در قطعه فرهيختگان بهشت زهرا به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۱۴- حق استاد
🌷اما حق كسی كه تو را تعلیم مي دهد بر تو آنست كه در تعظیم و تكريم و احترام او كوتاهي نكرده؛ محضر و مجلس اورا بزرگ شماري و به نحو احسن به گفتـار او در حال درس گوش فرا دهي و با پیشاني باز از گفتارش و درسش استقبال كني.
🌹 براي آنكه بتواند در آموزش تو موفق باشد تو خود نیز استاد را در ايـن امر كمك كـن بـه اين بیان كه در حال درس و شنیدن سخنان استاد؛ ذهنت را كاملا آماده كن و دقت داشته باش و قلب و دلت را براي پذيرش آنچه می شنوي پاك بگردان و خاطراتت را در آن حال فراموش كرده به لذايذ و امور شهواني فكر نكن.
🌷 و بدان كه تو از طرف معلم و استاد رسالت داري تا آنچه را كه از او مي آموزي به غیر خودت منتقل نمائي و بايد همانطور كه شنیده اي به ديگران انتقال دهي و چیزي از آن كم يا به آن اضافه نكني و قوتي نیست مگر به خداوند متعال.
🌹 وَ أَمَّا حَقُّ سَائِسِكَ بِالْعِلْمِ فَالتَّعْظِيمُ لَهُ وَ التَّوْقِيرُ لِمَجْلِسِهِ وَ حُسْنُ الِاسْتِمَاعِ إِلَيْهِ وَ الْإِقْبَالُ عَلَيْهِ وَ الْمَعُونَةُ لَهُ عَلَى نَفْسِكَ فِيمَا لَا غِنَى بِكَ عَنْهُ مِنَ الْعِلْمِ بِأَنْ تُفَرِّغَ لَهُ عَقْلَكَ وَ تُحَضِّرَهُ فَهْمَكَ وَ تُذَكِّيَ لَهُ قَلْبَكَ وَ تُجَلِّيَ لَهُ بَصَرَكَ بِتَرْكِ اللَّذَّاتِ وَ نَقْضِ الشَّهَوَاتِ وَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّكَ فِيمَا أَلْقَى رَسُولُهُ إِلَى مَنْ لَقِيَكَ مِنْ أَهْلِ الْجَهْلِ فَلَزِمَكَ حُسْنُ التَّأْدِيَةِ عَنْهُ إِلَيْهِمْ وَ لَا تَخُنْهُ فِي تَأْدِيَةِ رِسَالَتِهِ وَ الْقِيَامِ بِهَا عَنْهُ إِذَا تَقَلَّدْتَهَا وَ لَا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ.
📗خصال صدوق، رساله حقوق امام سجاد(ع)
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز يكشنبه
☀️ 24 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 15 محرم الحرام 1441 قمری
❄️ 15 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فيلسوف كبير و عالم نامدار شيعه، حكيم "جهانگيرخان قشقايی" (1289 ش)
🌙 #قمری
➕ ورود نمايندگان طايفه "نَخَع" به مدينه و پذيرش دين اسلام (11 ق)
➕ درگذشت "محدث رازی" محدث شهير قرن دوم (188 ق)
➕ رحلت "ابن سكن" محدث و دانشمند مسلمان (353 ق)
➕ ولادت عالم بزرگ شيعه "سيد بن طاووس" (589 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف ويروس حامل بسياری از بيماری ها توسط دانشمندان روسی (1892م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️رحلت فقيه عارف "جهانگير خان قشقايي" (1328ق)
✍ ميرزا جهانگير خان قشقايى (۱۲۴۳-۱۳۲۸ق)، حکیم، فیلسوف، فقیه و عارف شیعه در اواسط قرن سيزدهم هجري، در یکی از ایلات دهاقان اصفهان دیده به جهان گشود. پدرش، محمدخان قشقایی، مردی عالم و صاحب کمال و از خان های دره شور، از ایل قشقایی و مادرش نیز از خانزادگان سمیرم اصفهان و از ساکنان دهاقان بود.
✅ او در سن چهل سالگی بر اثر تغییر احوال باطنی، به فراگيري علوم اسلامي همت گماشت و به عالمي وارسته و توانا تبديل شد.
✅ از آن پس، عمر خود را به تدريس علوم ديني صرف كرد و بسياري از بزرگان، همچون حاج آقا رحیم ارباب، علامه سید حسین طباطبایی، سید حسن مدرس، شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی و میرزا حسین نائینی در حلقه ي درس او بهره ها بردند.
✅ ميرزا جهانگيرخان قشقايي با اين كه دروس حوزوي را تدريس مي كرد ولي به لباس محلي و سنتي خود مقيد بود و همواره از آن استفاده مي كرد. سرانجام آن فقیه عارف در 85 سالگي دار فاني را وداع گفت و در تخت فولاد اصفهان رخ در نقاب خاک کشید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۵- هوس ها و آرزو ها
✍ تبعیّت از هوای نفس و در سرپروراندن آرزوهای دور و دراز، نشانه وابستگی به دنیا و مظاهر آن است که نتیجه طبیعی آن، دور شدن از حق و فراموش کردن قیامت است و همین برای سقوط یک فرد یا امت کافی است. این نگرانی با تعابیر متفاوت و متواتر از پیامبر(ص) نقل شده که به یک نمونه از آن اشاره می شود.
🌷پیامبر گرامی اسلام می فرمایند:
آنچه که بیش از هر چیز بر شما بیم دارم، پیروی از هوای نفس و آرزوی دراز است؛ هواپرستی، [آدمی را] از حق باز می دارد و آرزوی دراز، آخرت را از یاد انسان می برد.
🌹 اِنّ اَخْوَفَ ما اخافُ علیکم اتّباعُ الهوی و طولُ الأمل، امّا اتّباعُ الهوی فَیَصُدُّ عَنِ الحقِّ و امّا طولُ الأملِ فَیُنْسی الاخِرَ؛
📗 خصال صدوق، ص74
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وقایع روز پانزدهم ماه محرمالحرام سال ۶۱ ه.ق💠
✍ در روز پانزدهم محرمالحرام سال ۶۱ ه.ق عبیدالله بن زیاد با ارسال نامه ای به یزید بن معاویه، از نحوه برخورد با اهل حرم امام حسین (علیه السلام) کسب تکلیف نمود .
✅ بنابر اقوالی در این روز، به دستور عبیدالله بن زیاد، سرهای مطهر شهدای کربلا توسط ماموران ابن زیاد، از کوفه به سمت شام حرکت داده شدند.
📗 وقایع الایام، ص۲۸۱.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5