هدایت شده از مفاخر
💠 به مناسبت سالروز شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی( ره) 💠
✍ آیتالله عطاءالله اشرفی اصفهانی در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در خمینی شهر اصفهان، در خانوادهای روحانی متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در خمینیشهر گذراند، و در سن ۱۲ سالگی برای ادامه تحصیل راهی اصفهان شد و قریب ۱۰ سال در محضر اساتید بنام این شهر تلمذ نمود.
✅ سپس برای ادامه تحصیل، رهسپار قم شد. و به مدت ۲۳ سال متوالی در قم اقامت نمود و از محضر اساتید بنام بهرهمند شد. و پس از اندک زمانی از فضلا و مدرسین برجسته حوزه علمیه قم به شمار آمد. و در سن ۴۰ سالگی به درجه اجتهاد نایل گردید.
✅ به دستور مرحوم آیتالله العظمی بروجردی در کرمانشاه رخت اقامت افکند و این شهر را به مرکز فعالیتهای مذهبی و سیاسی در مبارزه با طاغوت تبدیل کرد. از این جهت وی تحت فشار شدید و تهدید ساواک وعوامل رژیم پهلوی قرار گرفت. پس از فوت آیت الله العظمی بروجردی، رابط امام خمینی و مردم کرمانشاه بود، و بارها دستگیر و به ساواک برده شد.
✅ وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی حضرت امام (ره) به عنوان نماینده ایشان و امام جمعه کرمانشاه منصوب شد و به مدت ۳۸ ماه به اقامه نماز جمعه پرداخت.
✅ این شهید محراب از آغاز دفاع مقدس تا روز شهادت همواره مسئله جنگ تحمیلی و بسیج مردم به منظور کمک به جبههها و حضور پرشور رزمندگان در جبههها را، در راس مسایل کشور میدانست.
✅ سرانجام در روز جمعه ۲۳ مهر ماه سال ۱۳۶۱ این عالم مجاهد در سن ۸۰ سالگی در مسجد جامع کرمانشاه و در سنگر نماز جمعه به دست منافقی کوردل در حالیکه نارنجکی در کمر خود تعبیه کرده بود، به شهادت رسید.
💦 حضرت امام خمینی (ره) در پیامی که به مناسبت شهادت این عالم مجاهد صادر کردند، فرمودند:
او در جبهه دفاع از حق از جمله اشخاصى بود که مایه دلگرمى جوانان مجاهد بود و از مصادیق بارز رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْه بود. و رفتن او ثلمه بر اسلام وارد کرد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🏴 به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
✍ ابومحمد حسن بن علی عسکري علیه السّلام (231 ه.ق - 260 ه.ق) یازدهمین امام شیعیان، فرزند امام هادی علیه السلام و پدر حجت خدا بر زمین، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد. او پس از شهادت پدر بزرگوارشان در سال 254 به امامت رسیدند.
✅ ابن شهر آشوب درباره مدت عمر حضرت می نویسد: «23 سال با پدر و 6 سال در مقام امامت بود و در دوره امامتش با معتز (چند ماه) و بعد مهتدی و معتمد معاصر بود. (1)
✅ سالهای امامت ایشان در شهر سامرا و غالبا تحت کنترل شدید خلفای عباسی سپری شد. به نحوی که ارتباط آن حضرت با شیعیان بسیار محدود و تنها به وسیله وکیلان خاص آن حضرت بود.
✅ آن حضرت در هشتم ربیع الاول سال 260 هجری توسط سمی که از طرف معتمد، خلیفه عباسی به زور به ایشان خورانده شد به شهادت رسید. (2) و در کنار مرقد پدرش در سامرا دفن گردید. مدفن آن دو امام همام، به حرم عسکریین مشهور است و از زیارتگاههای شیعیان در عراق به شمار میآید.
—----------------------
(1) المناقب، ج4، ص422.
(2) بحار الانوار، ج 50، ص 313.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 توصیه امام حسن عسکری به شیعیان
🌷 رُوِیَ عَنْ حَسَن بن عَلیٍّ العَسکری (علیهما السّلام) قال لِشیعَتِه:
«أَکْثِرُوا ذِکْرَ اللَّهِ وَ ذِکْرَ الْمَوْتِ وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِیِّ فَإِنَّ الصَّلَاةَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ عَشْرُ حَسَنَات».(1)
امام حسن عسکری (صلوات الله علیه) خطاب به شیعیان خود فرمودند: زیاد به یاد خدا باشید و بسیار به یاد مرگ باشید و فراوان تلاوت قرآن کنید و بر پیامبر (صلّی الله علیه وآله و سلّم) زیاد صلوات بفرستید. پس بی شک هر صلوات بر پیامبر (صلّی الله علیه وآله و سلّم) ده حسنه محسوب می شود.
🔹یاد خدا و یاد مرگ نقش سازندگی در انسان دارد. اگر انسان به یاد خدا و به یاد مرگ باشد، هیچ وقت گناه نمی کند. چراکه هر دوی اینها، هم انسان را از گناه باز می دارد و هم انسان را به سوی اطاعت خدا می کشاند.
🔸 سپس حضرت دو ذکر گره گشاه را مطرح می کند: تلاوت قرآن و صلوات بر پیغمبر. تلاوت قرآن انسان را حفظ می کند و صلوات جنبه ذخیره حسنه دارد. کسانی که دنبال ذخیره حسنات هستند، از بهترین ذکرها برای این کار صلوات است. صلوات غیر از مسأله ذخیره حسنه، که در این روایت به آن اشاره شد است، خودش کاربرد دارد و گره گشا است.
(1) تحف العقول، صفحه 488
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓ خصوصیات و ویژگی های جامعه ی مهدوی پس از ظهور امام زمان(عج) چگونه است؟
✍ پس از ظهور حضرت حجت، انسان در اوج تعالی زندگی خواهد کرد. اين حكومت ساليان بسيار طولانى ادامه خواهد يافت و مردمان بسيارى از اين حكومت و دوران طلايى زندگى بهره مند خواهند شد.
✅ عدالت جويى و عدالت خواهى و تلاش براى برقرارى عدالت و رفع همه مظاهر ظلم و بى عدالتى، از جمله اركان حكومت امام زمان (عج) است .
✅ مبارزه ی همه جانبه و مستمر با منكرات و عوامل اجرايى و شيوع آن، از جمله برنامه ها و سياست هاى اصولى در حكومت جهانى مهدوى است. رشد و توسعه ی همه جانبه و فراگير، در همه ابعاد و شئون، اعم از اقتصادى و سياسى و فرهنگى و . . . بهره بردارى از منابع طبيعى، توزيع عادلانه فرصت هاى اجتماعى و برقرارى روابط صميمانه و صلح آميز، همراه با عظمت و شوكت جامعه ى اسلامى در سطح بين الملل، ايجاد روابط صميمانه و دوستى متقابل در بين افراد و ....، از جمله خصوصيات و ويژگى هاى جامعه ى آرمانى اسلام است و ركن اصلى همه متغيرها و الگوها، برآمده از دين و براى تحقق و تحكيم بنيان هاى دينى است كه خصيصه ى اصلى جامعه ى مهدوى است.
❇️ علاقه مندان برای مطالعه ی بیشتر به کتاب مهدویت پس از ظهور، جلد 28 از مجموعه ی پرسش و پاسخ دانشجویی مراجعه نمایند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 24 مهر ماه 1400 شمسی
🌙 09 ربیع الاول 1443 قمری
❄️ 16 اکتبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ به آتش كشيدن مسجد جامع كرمان توسط مزدوران رژيم پهلوي (1357 ش)
➕ آغاز اشغال خرمشهر توسط قواي متجاوز بعثي عراق (1359 ش)
➕ تعطيلي بازار تهران و شهرهای مختلف ايران در اعتراض به جنايات رژيم پهلوی (1357ش)
🌙 #قمری
➕ اولين روز امامت حضرت امام مهدی(عج) پس از شهادت پدر بزرگوار ايشان (260 ق)
➕ آغاز ساختمان مسجد "گوهرشاد" در مشهد به دستور گوهرشاد خاتون (841 ق)
❄️ #میلادی
➕ انفجار اولين بمب هسته اي چين (1964م)
➕ تأسيس سازمان بين المللي خواربار و كشاورزيِ سازمان ملل متحد (1945م)
➕ روز جهاني غذا
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
💐 آغاز امامت حضرت امام مهدي(عج) پس از شهادت پدر بزرگوار ايشان(260 ق)
✍ پس از شهادت يازدهمين اختر تابناك آسمان امامت و ولايت حضرت امام حسن عسكري(ع)، حضرت بقيه اللَّه الاعظم امام مهدي(عج) سكاندار امامت امت گرديد و به امر خداوند متعال از ديده ها پنهان گشت.
✅ او خواهد آمد و جهان را از عدل و داد پر خواهد كرد؛ همانگونه كه از ظلم و جور، پُر شده است. شيعيان اين روز را به عنوان عيد، جشن مي گيرند و به شادماني و عبادت مي پردازند.
🌷 حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشريف میفرمايند:
🔸اگر شيعيان ما -كه خداوند توفيق طاعتشان دهد- در راه ايفای پيمانی كه بر دوش دارند همدل میشدند، ميمنت ملاقات ما از ايشان به تاخير نمیافتاد و سعادت ديدار ما زودتر نصيبشان میگشت.
🔹ديداری بر مبنای شناختی راستين و بر اساس صداقتی از آنان نسبت به ما.
🔸پس ما را از ايشان دور نمیدارد، مگر آن دسته از كردارهای آنان كه برای ما ناپسند و ناخوشايند است.
✨ قال المهدی عجل الله تعالي فرجه الشريف:
♦️ وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمُ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَى حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا يَحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا يَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَكْرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ.
📚 احتجاج، ج۲، ص۴۹۹
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓چرا به سوره الرحمن عروس قرآن گفته می شود؟
✍ در اینکه چرا سوره الرحمن عروس قرآن نام گرفته، دیدگاههای مختلفی بیان شده است از جمله:
1⃣ به این دلیل که مرد و زن در چنین مراسمی در بهترین و زیباترین حالات و کاملترین احترامها قرار دارند، به آنها عروس گفته میشود. از اینرو؛ به این سوره نیز عروس قرآن گفته شده است؛ یعنی این سوره در بین دیگر سورهها، زیباترین حالت دارد و از جایگاهی ویژه برخوردار است.(۱)
2⃣ ظاهراً این نامگذاری بدان علت است که این سوره با ذکر نعمتهای خداوند مزیّن شده؛ همانطور که عروس با انواع زیورها زینت داده میشود.(۲)
3⃣ هر چند همه قرآن عروس است، ولی حقیقتاً، سوره الرحمن عروس قرآن است؛ زیرا این سوره در آهنگ کلامی از موسیقی زیبا و موزون در تعبیر برخوردار است و هماهنگی خیرهکنندهای دارد؛ این سوره چنان سرشار از رحمت و نعمت طرب است، که قاری آن دچار اشتیاقی همچون شور و شوق عروس میشود.(۳)
✅ خلاصه اینکه، زیباییهای لفظی و معنایی این سوره، به عنوان دلیل نامگذاری این سوره به عروس قرآن، اعلام شده است.
-----------------------------
(۱) تفسیر نمونه، ج 22، ص 93، تهران.
(۲) تفسیر احسن الحدیث، ج10، ص 46.
(۳) الفرقان فی تفسیر القرآن بالقرآن، ج 28، ص 10.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 اوصاف شیعیان از دیدگاه امام حسن عسکری علیه السلام
امام حسن عسکری علیه السلام در اوصاف شیعیان می فرماید:
🌷 شيعيان على(ع) کسانی هستند كه باكشان نيست در راه خدا مرگ به سراغشان آيد، يا آنان به پيشواز مرگ روند. شيعيان على(ع) آنانند كه برادرانشان را بر خود ترجيح مى دهند، هر چند خود نيازمند باشند و شیعیان علی (ع) کسانی هستند كه از آن چه خداوند نهی کرده دوری می کنند و به آنچه امر نموده عمل می کنند و آنان در تکریم و احترام برادران مؤمن خود به علی (ع) اقتدا می نمایند.
🌹الإمامُ العسكريُّ عليه السلام: شِيعَةُ عليٍّ عليه السلام هُمُ الذينَ لا يُبالُونَ في سَبيلِ اللّه أوَقَعَ المَوتُ علَيهِم أو وَقَعُوا عَلَى المَوتِ، و شِيعَةُ عَليٍّ عليه السلام هُمُ الذينَ يُؤثِرُونَ إخوانَهُم على أنفُسِهِم و لَو كانَ بِهِم خَصاصَةٌ، و هُمُ الذينَ لا يَراهُمُ اللّه حيثُ نَهاهُم، و لا يَفقِدُهُم حيثُ أمَرَهُم، و شِيعَةُ عليٍّ عليه السلام هُمُ الذينَ يَقتَدُونَ بِعليٍّ عليه السلام في إكرامِ إخوانِهِمُ المُؤمنينَ.
📚 میزان الحکمه، ج 5، ص 231.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 25 مهر ماه 1400 شمسی
🌙 10 ربیع الاول 1443 قمری
❄️ 17 اکتبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت مهندس رجبعلی طاهری، از فعالان انقلابی، و موسس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (1392ش)
➕ قتل "محمد فرخي يزدي" شاعر و روزنامه نگار مخالف استبداد در زندان رضاخان (1318 ش)
➕ درگذشت استاد "سيدحسين خديوجم" مترجم و محقق (1365 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبر گرامي اسلام (ص) (8 عام الفيل)
➕ ازدواج پيامبر اكرم (ص) با حضرت خديجه (س) پانزده سال قبل از بعثت (25 عام الفيل)
➕ درگذشت "ابن قُولَوِيْهْ" از بزرگان اماميه در حديث و فقه (368 ق)
➕ اشغال جزيره هرمز توسط نيروهای پرتغالی (913 ق)
❄️ #میلادی
➕ اختراع تلگراف تصويري یا همان دستگاه نمابر (فاکس، فاکسی مایل یا پست تصویری) (1906م)
➕ روز جهاني ريشه كني فقر
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🏴 وفات عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبر گرامي اسلام (ص) (8 عام
الفيل)
✍ عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف (۱۲۷–۴۵ قبل از هجرت، ۵۰۰–۵۷۹ میلادی) بزرگ قبیله قریش در یثرب به دنیا آمد و در هفت سالگی به مکه آمد و در آنجا سروری یافت. وي مردي عظيمُ الشّان، رفيع منزِلَت، متَّصف به اوصاف پسنديده و مشهور به افعال حميده بود.
✅ وی جد پدري حضرت محمد(ص) و امام علي(ع) است. قوم قريش به وجودش افتخار و مباهات مي نمودند. از جمله آثار عبدالمطلب، حفرِ چاه زمزم است. عبدالمطلب همواره، محمد(ص) را نوازش مي كرد، او را مي بوسيد و درباره ي او سفارش مي نمود و مي گفت: اين چهره را چهره ي سروَري و زعامت مي بينم.
✅ چون عبدالمطلب را مرضِ موت رسيد، ابوطالب را بخواند و او را گفت: محمد(ص) را از دل و جان مواظب باش كه اين كودك، رايحه ي پدر را استشمام ننموده و مهر مادر نديده است. اين كودك را آينده اي پس شگفت در پيش است. تو مسؤولي در دوران كودكي، مراقب و مواظب او باشي، مبادا آسيبي به وي رسد. پيامبر بزرگ اسلام، در زمان رحلت جدّ خود، هشت سال داشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5