هدایت شده از طلاب بصیر و مهدوی نصف جهانِ شهیدپرور
ا📑📜📑📜
ا📜📑📜
ا📑📜
ا📜
#تاریخ_تشریع
مقدمه اول:
📂 درآمدی بر تاریخ تشریع
📚 در تاریخ تشریع، از چگونگی پیدایش شریعت و فقاهت و تطورات علم فقه در ادوار مختلف تاریخی بحث می شود.
🔍 هدف از بررسی این بحث، احیای شریعت و فقهی است که از آیات شریفه حضرت قرآن و جمیع آنات و لحظات سیره رسول الله و اهل بیت طاهرین ایشان (علیهم السلام) استخراج می کنیم. زیرا در تاریخ شریعت، فراز و فرودهای بسیار و فاصله گرفتن امت اسلام از جامع الاحکام یعنی اهل بیت (علیهم السلام) منجر به آمیخته شدن حق و باطل، تشابه آن دو با یکدیگر و تعطیلی برخی از احکام در فقه گردیده است.
📖 بنابراین مطالعه تاریخ تشریع می تواند ما را به تجدید احکام کتاب الله و تشیید اعلام دین و سنن اهل بیت (علیهم السلام) دلالت دهد؛ «مُجَدِّداً لِمَا عُطِّلَ مِنْ أَحْكَامِ كِتَابِكَ، وَ مُشَيِّداً لِمَا وَرَدَ مِنْ أَعْلَامِ دِينِك».
📜
📑📜
📜📑📜
📑📜📑📜
ا📑📜📑📜
ا📜📑📜
ا📑📜
ا📜
#تاریخ_تشریع
📂 شریعت واحدِ انبیای الهی:
🖋 استنباط از منابع اجتهادی، مثبِت این مطلب می باشد که تشریع دین برای انبیای الهی واحد بوده است. یعنی خداوند متعال که واضع دین است، دین واحد را إلی یوم القیامه از طریق وحی به رسولانش و معلمان این کلام وحی یعنی اهل بیت گرامی رسول الله (علیهم السلام) ابلاغ نموده است.
✅ تعدادی از آیات حضرت قرآن و من جمله آیه ۱۳ سوره مبارکه شوری إشعار به همین مطلب دارد:
🔸«شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ ما وَصَّى بِهِ نُوحاً وَ الَّذي أَوْحَيْنا إِلَيْكَ وَ ما وَصَّيْنا بِهِ إِبْراهيمَ وَ مُوسى وَ عيسى أَنْ أَقيمُوا الدِّينَ وَ لا تَتَفَرَّقُوا فيهِ»؛
🔹براى شما از دين همان را تشريع كرد كه به نوح توصيه كرده بود، و [نيز] آنچه را به تو وحى كرديم و آنچه را كه به ابراهيم و موسى و عيسى توصيه نموديم كه دين را برپا داريد و در آن تفرقه نكنيد.
📍همانطور که از نصّ آیه شریفه برمی آید، این آیه ظهور در وحدت دین دارد. یعنی تشریع دین برای انبیای الهی، واحد و در یک راستا بوده است.
✅ کلام شیخ الأئمه حضرت صادق (عليه السّلام) نیز مؤید همین مطلب است.
اصحاب خدمت آن حضرت (عليه السّلام) رسیده و پرسیدند:
🔸«هَلْ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ يَعْرِفُ الْأَئِمَّةَ؟ قَالَ: قَدْ كَانَ نُوحٌ يَعْرِفُهُمْ الشَّاهِدُ عَلَى ذَلِكَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ ما وَصَّى بِهِ نُوحاً وَ الَّذِي أَوْحَيْنا إِلَيْكَ وَ ما وَصَّيْنا بِهِ إِبْراهِيمَ وَ مُوسى وَ عِيسى، قَالَ: شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ يَا مَعْشَرَ الشِّيعَةِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحاً»؛
🔹آيا رسول خدا (صلّى اللَّه عليه و آله و سلم) امامان (عليهم السّلام) را مى شناخت؟ آن حضرت فرمود: نوح (عليه السّلام) آنان را مىشناخت و گواهش فرمايش خداى عزّ و جلّ است كه: «خداوند دينى را براى شما تشريع كرده كه نوح را بدان سفارش فرموده و به تو نيز همان را وحى كرديم و ابراهيم و موسى و عيسى را نيز بدان سفارش كرديم». آن حضرت اضافه فرمود: براى شما اى گروه شيعه دينى تشريع كرده كه آن را به نوح سفارش نموده است.
📔الغيبة( للنعماني)، النص، ص۱۱۳
🖋 پس واضع، دین واحدی را تشریع کرده، و آن را نزد انبياء به ودیعه گذاشته است، تا آنکه این شریعت واحد به ختم رسل می رسد؛ «حتى ختم الوجود بمحمد (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم) كما افتتح به الوجود».
📍در این زمان است که به شاء الهی همان دین واحد به مرحله إکمال و إتمام خود می رسد و آنچه که از جانب ذات مقدس خداوند تبارک و تعالی به هریک از انبیا داده شده بود، تماماً و کمالاً به حضرت ختمی مرتبت (صلّى اللَّه عليه و آله و سلم) إعطا می شود.
📔بصائر الدرجات، ج۱، ص۱۳۶
و با نزول آیه ۳ سوره مبارکه مائده «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُم وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي وَ رَضيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ ديناً» این امر در أعلی مرتبه خویش تبیین می شود.
📜
📑📜
📜📑📜
📑📜📑📜
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بانوان آنلاین
همزمان با بهار طبعیت که مصادف است با روزهای پر نور و پر سرور فرا رسیدن سالروز میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) همه با هم فضای مجازی را آکنده از عطر و نام او میکنیم...
فراخوان مشارکت در پویش همگانی همدلی برای ظهور
برای پیوستن به این پویش لطفا تولیدات خود شامل عکس نوشته، پوستر، کلیپ، پادکست، متن ادبی، شعر، دلنوشته و... را در فضای مجازی (پیام رسانها، شبکههای اجتماعی و وبلاگ) با هشتگهای زیر منتشر کرده و نشانی آن را برای ما ارسال کنید.
#همدلی_برای_ظهور
#عید_نو_عهد_نو
#نیمه_شعبان
ثبت نام مشارکت در پویش همدلی برای ظهور👇
http://poll.whc.ir/694624
به قید قرعه به پنج نفر از شرکت کنندگان جوایزی اهدا خواهد شد.
"اداره کل تبلیغ حوزههای علمیه خواهران"
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌹@farhangi_whc🌹
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بانوان آنلاین
کتاب زنان
" به قلم ادواردو گالئانو"
چه بسیار زنانی که در رویدادهای تاریخی نقش داشتند، اما نام و یادشان از صفحۀ روزگار محو شده است. آنان که جسارت رؤیاپروری داشتند و بابتش مجازات شدند. زنانی که زنده می مانند و آن هایی که ما را یاری می رسانند تا زنده بمانیم.
گالئانو (نویسنده) از زنانی می گوید که برای بهبود شرایط خود جنگیدند و به سبب عدم فرمانبرداری متداول زنانه و همچنین به رغم شکنندگی شان، داستان هایی تکان دهنده را رقم زدند و برای به دست آوردن تغییراتی که خواهانش بودند، زجرها متحمل شدند؛ زنان ناشناسی که رشادت هایشان چشم ها را خیره ساخت؛ آنان که به سبب زیبایی یا استعداد ذاتی شان پُرآوازه گشتند و رؤیاهایشان را به آغوش کشیدند؛ شخصیت هایی همچون شهرزاد هزار و یک شب، که از بیم مرگ، هر شب برای پادشاه داستان سرایی می کرد.
ادواردو گالیانو نویسنده و روزنامه نویس معروف و مردمی آمریکای لاتین بود که کتابهایش به زبانهای مختلف دنیا ترجمه شده است و مترجم اثر سمانه میلانی تبریزی، کتاب را از زبان اصلی متن برگردانده و با سعی تمام کوشیده زیبایی، ایجاز و برندگی متن را حفظ کند و بر گردانی پرطنین و شیرین به دست داده است.
#معرفی_کتاب
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌹@farhangi_whc🌹
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 شمارهی دویستوهشتاد و یک هفتهنامهی خط حزبالله با عنوان راهِ «احیای اقتصاد» منتشر شد.
🌟 خط حزبالله در آستانه عید نیمه شعبان گزیدهای از بیانات حضرت آیتالله خامنهای را درباره حضرت ولیعصر و دوره ظهور آن حضرت مرور کرده است.
👈 در سخن هفته این شماره از خط حزبالله، اهمیت تولید ملی و موانع و مسائل پیش روی آن بررسی شده است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم حجت الاسلام محمدمهدی مالامیری تقدیم میشود.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #لحظههای_ماندگار | رهبر انقلاب: من تک تک مردم را دوست میدارم و برای همه دعا میکنم. من اهل دعا هستم...
👈 "لحظههای ماندگار" بخشهای جذاب و دیدنی از دیدارهای رهبر انقلاب است که به مرور از نوروز۱۴۰۰ در استوری حساب اینستاگرام @Khamenei_ir منتشر خواهد شد.
ا🔳📑🔳📑
ا📑🔳
ا🔳
ا📑
؛﷽
#علل_الشرایع
📑 مقدمه
🖋 بهترين عبادات، عبادت با معرفت است و لذا پرداختن به علل الشرايع كه همان نيل به اسرار و فلسفه احكام و وضع آن از طريق شارع مقدس و روايات منقول است، همواره دغدغه جميع علما و فقها در کلیه اعصار بوده است. آنان خارج از حکم و فتوا و استنباط در ظاهر احکام، همّ غور در بطون احکام و اتصال آن به منبع وحي را به هر طريقي داشته اند تا طريق امتثال شريعت الهي به احسن و اكمل وجه براي مكلَّف مفتوح باشد.
به همين سبب در اين عنوان (علل الشرايع) به اين مهم، يعني علل و فلسفه احكام خواهيم پرداخت.
📍 «أَفْضَلِ مَا يَتَقَرَّبُ بِهِ الْعِبَادُ إِلَى رَبِّهِمْ بَعْدَ الْمَعْرِفَةِ، الصَّلَاة»؛ از آنجا که نماز،أفضل قربات و اكمل طاعات است و نیز عَمُودُ الدِّين، عَمُود الْفُسْطَاط و رَأْسُ الْإِسْلَام می باشد، پس نخستین مطالب علل الشرایع، به اسرار و علل نماز اختصاص داده می شود.
📗 الكافي (ط - الإسلامية)، ج۳، ص۲۶۴
📗 المحاسن، ج۱، ص۴۴
📗 تحف العقول، النص، ص۲۶
┄┅┅❅💠💠 💎💠💠❅┅┅┄
ناصرات المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
📑
🔳
📑🔳
🔳📑🔳📑
ا🔳📑🔳📑
ا📑🔳
ا🔳
ا📑
؛﷽
#علل_الشرایع
📑 علت وجوب صلاة
امام رضا (علیه السلام) در پاسخ به علت وجوب صلاة به اصحاب فرمودند:
▪️«أَنَّ عِلَّةَ الصَّلَاةِ أَنَّهَا إِقْرَارٌ بِالرُّبُوبِيَّةِ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ خَلْعُ الْأَنْدَادِ وَ قِيَامٌ بَيْنَ يَدَيِ الْجَبَّارِ جَلَّ جَلَالُهُ بِالذُّلِّ وَ الْمَسْكَنَةِ وَ الْخُضُوعِ وَ الِاعْتِرَافِ وَ الطَّلَبُ لِلْإِقَالَةِ مِنْ سَالِفِ الذُّنُوبِ وَ وَضْعُ الْوَجْهِ عَلَى الْأَرْضِ كُلَّ يَوْمٍ إِعْظَاماً لِلَّهِ جَلَّ جَلَالُهُ وَ- أَن يَكُونَ ذَاكِراً غَيْرَ نَاسٍ وَ لَا بَطِرٍ وَ يَكُونُ خَاشِعاً مُتَذَلِّلًا رَاغِباً طَالِباً لِلزِّيَادَةِ فِي الدِّينِ وَ الدُّنْيَا مَعَ مَا فِيهِ مِنَ الْإِيجَابِ وَ الْمُدَاوَمَةِ عَلَى ذِكْرِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ لِئَلَّا يَنْسَى الْعَبْدُ سَيِّدَهُ وَ مُدَبِّرَهُ وَ خَالِقَهُ فَيَبْطَرَ وَ يَطْغَى وَ يَكُونَ ذَلِكَ فِي ذَكَرِهِ لِرَبِّهِ جَلَّ وَ عَزَّ وَ قِيَامِهِ بَيْنَ يَدَيْهِ زَاجِراً لَهُ عَنِ الْمَعَاصِي وَ مَانِعاً لَهُ مِنْ أَنْوَاعِ الْفَسَادِ»؛
▫️همانا علّت وجوب نماز آنست كه نماز اقرار به ربوبيّت خداوند عزّ و جلّ است و نفى نظير و شريك براى خداوند و ايستادن انسان در برابر خداوند با حال مذلّت و مسكنت و فروتنى و خضوع و اعتراف به گناهان، و نيز درخواست عفو از تقصيرات و بر طرف ساختن آثار گناهانى است كه شخص، در گذشته مرتكب شده، و صورت نهادن بر زمين، در هر روز بخاطر بزرگداشت خداوند جلّ جلاله است، و ديگر آنكه (نماز سبب مىشود) بنده پيوسته بياد خدا باشد و او را فراموش نكند و طاغى و باغى نباشد، و با خشوع و تذلّل و رغبت خواستار افزونى بهره خود در دين و دنيا باشد، و علاوه بر اينها انسان با نماز بر خود واجب مي سازد كه پيوسته و شبانه روز در مقام بندگى و بياد خداوند متعال باشد. و همين نماز گزاردن شخص در پيشگاه پروردگار خود و ايستادن در برابر خداوند، باز دارنده او از ارتكاب گناهانست و او را از فسادهاى گوناگون مانع مىشود.
📗 من لا يحضره الفقيه، ج۱، ص۶۱۴
┄┅┅❅💠💠 💎💠💠❅┅┅┄
ناصرات المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
📑
🔳
📑🔳
🔳📑🔳📑
هدایت شده از راه روشن
🔖 نوح کشتیبان
این نوح، امام زمان است ... دریا طوفان، سختی و مشکلات دارد، اما وقتی کشتیبان، بنده برگزیده خداست، معصوم است، بیمی وجود ندارد ... به ناخدای این کشتی حضرت بقیّةالله (ارواحنافداه) عرض میکنیم کشورِ خودش را به ساحل نجات برساند، مردم مؤمن ایران را حمایت و کمک کند.
📌رهبر انقلاب؛ ۱۳۹۹/۰۱/۰۱
راه ما روشن است🇮🇷
🔹🔸@rahroshaan
♨️ #پیشنهاد_ویژه
#دوره_رایگان
🔵قابل توجه اساتید و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی:
علامه جوادی آملی حفظه الله:
🔸 #ادبیات خود را #تقویت کنید.
🔸 تمام منابع علمی ما عربی است وکسی که خوب کار نکرده باشد ،نمیتواند وارد علوم شود.
🍁کارگاه مجازی #رایگان روش نوین متن خوانی(#نحو_مفهومی)🍁 هرهفته
#متن خوانی
🔰🔰باحضور اساتید سراسر کشور
#پیشنهاد_عضویت👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2460680272Cb373a155de
هدایت شده از مهدوی ارفع
🔰 تفاوت عید ولادت «حضرت بقیة الله » با بقیه اعیاد اسلامی این است که اعیاد بزرگ، همه از گذشته حکایت می کنند،
⬅️ اما عید ولادت حضرت بقیة الله به آینده نوید می دهد.
برای همین است که دل های مؤمنان، به این روز بزرگ و این ولادت عظیم، وابسته است.
#کلام_امام ( ۸ آبان ۱۳۸۰)
╔═ 🍃🌺🍃 ═══╗
🆔 @mahdavi_arfae
╚═══ 🍃🌼🍃 ═╝