باهم در محضر کلام نورانی مولا علی علیه السلام باشیم👇👇https://eitaa.com/Mahd14m
4_6003786374778456527.mp3
6.12M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت31 0⃣1⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
https://eitaa.com/Mahd14m
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 شرح #حکمت31 (10)
🔷 ارکان کفر
🔻 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در ادامه حکمت ۳۱ نهج البلاغه برای کفر چهار ستون معرفی می فرمایند، که عبارتند از:
1⃣ تعمّق
2⃣ تنازع
3⃣ زَیْغ (یعنی بازگشت قلب بعد از هدایت به ظلالت)
4⃣ شقاق( یعنی دشمنی و اختلاف کردن)
🔻درباره "تعمّق" یک نکته قابل توجّه است و آن اینکه همین مکتب نورانی اسلام که اصرار بر تفکّر دارد، از طرفی به ما هشدار می دهد در اموری که با فکر نمی شود به آن قانون رسید، تعمق نکنید؛ مثل تفکّر در ذات خدا و... لذا این نوع تعمّق را پایه اول سقوط انسان در کفر معرفی می کنند.
مولا علی(علیه السلام) در نهج البلاغه شریف می فرمایند: اگر خداوند متعال ما را "راسِخونَ فِی العِلم" معرفی کرده، به خاطر این است که ما در آنچه که تکلیف نداشته ایم که بحث و جستجو از عمقش بکنیم، ترک تعمّق کرده ایم.
🔻 مسأله دوم "تنازع" است؛ یعنی با همدیگر جدل و جدال کردن. اوّلین کسی که در نهج البلاغه به عنوان جدل کننده و نزاع کننده معرفی شده است، ابلیس است. حضرت در خطبه ۱۹۲ می فرمایند: «نَازَعَ اللَّهَ رِدَاءَ الْجَبْرِيَّةِ» ؛ ابلیس در ردای جَبریّت که مخصوص خداوند متعال است، با خدا نزاع کرد. همچنین در خطبه ۱۹۲ ، امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرمایند: عزّت و کبریا مخصوص خداست و خداوند هر کسی از بندگانش را که در این لباس عزّت و کبریا با خدا منازعه کند، لعنت کرده است.
یکی از دلایلی که باعث شد مسلمانان بعد از پیغمبر عزیز، قاطبه شان ( عمومشان ) به جز سه چهار نفر، به ارتداد معنوی دچار بشوند، تنازع با اهل بیت بر سر مسأله جانشینی پیامبر بود، که مولا علی(علیه السلام) در نامه ۶۲ به این نکته اشاره کرده و فرمود: «فَلَمَّا مَضَى رَسولُ اللّه (صلّی الله علیه و آله و سلّم) تَنَازَعَ الْمُسْلِمُونَ الْأَمْرَ مِنْ بَعْدِهِ» ؛ بعد از اینکه پیامبر عظیم الشأن اسلام از دنیا رفت، مسلمانان در مسأله ولایت امر با هم نزاع کردند. می دانید که به واسطه همین نزاع بود که حضرت فرمودند: « إرتَدَّ النّاسُ بَعدَ النَّبیِّ إلّا أربَع أوْ ثَلاث» ؛ بعد از پیامبر همه مردم مُرتد شدند، جز سه نفر یا چهار نفر، یعنی به کفر معنوی مبتلا شدند ولو اینکه رو به قبله نماز می خواندند، چون اصل اسلام را که ولایت است منحرف کردند و از اصل اسلام رویگردان شدند.
🔻 مسأله سوّم، مسأله "زیغ" است. "زیغ" که در بعضی دعاهای قنوت هم می خوانیم: « رَبَّنا لا تُزِغْ قُلوبَنا» ، این است که انسان یک بار هدایت شده باشد، دوباره قلبش بعد از هدایت به ضلالت و گمراهی برگردد. حضرت علی(علیه السلام) معتقدند یکی از چیزهایی که باعث می شود انسان به کفر مبتلا بشود، این بلای "زیغ" است. در خطبه ۱۵۱ می فرمایند: « فَتَزِيغُ قُلُوبٌ بَعْدَ اسْتِقَامَةٍ» ؛ بعضی از قلبها بعد از اینکه در مسیر مستقیم حق قرار داشتند، از حق برگشتند و به ضلالت مبتلا شدند. به هر حال سوّمین رکن از ارکان کفر "زَیغ" است.
🔻 آخری هم "شقاق" و "اختلاف" است، که توضیحش مشخص است.
🔰 با این مقدمات، این بخش از حکمت ۳۱ را با هم می خوانیم : كفر بر چهار ستون پايدار است:
🔸 كنجكاوی دروغين
🔸 ستيزه جويی و جَدَل
🔸 انحراف از حق
🔸 دشمنی كردن
پس آن كس كه دنبال توهّم و كنجكاوی دروغين برود، به حق نمی رسد و آن كس كه به ستيزه جويی و نزاع بپردازد، از ديدن حق نابينا شود و كسی كه از راه حق منحرف شود، نيكويی را زشت و زشتی را نيكويی می پندارد و سرمست گمراهی ها میگردد و آن كس كه دشمنی ورزد، پيمودن راه حق برای او دشوار و كارش سخت و نجات او از مشكلات دشوار خواهد شد ».
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/Mahd14m
در مسیر آرامش💞
🎈🎈 داستان بادکنک ها!
روزی پروفسور به هر کدام از دانشجویان کلاس یک بادکنک داد و به آنها گفت بادکنک ها را باد کنند و اسم خودشان را روی آن بنویسند و در راهرو بیندازند.
پروفسور تمام بادکنک ها را با هم مخلوط کرد. سپس به دانشجویان گفت ۵ دقیقه فرصت دارید تا بادکنک خودتان را پیدا کنید.
با وجود یک جست و جوی پرتکاپو، هیچکس نتوانست بادکنک خودش را پیدا کند.
در این هنگام، پروفسور به دانشجویان گفت اولین بادکنکی که پیدا می کنند را به کسی که نامش روی آن نوشته شده است بدهند.
قبل از اینکه ۵ دقیقه به پایان برسد، همه دانشجویان بادکنک های خودشان را پیدا کردند.
پروفسور به دانشجویان گفت:
"این بادکنکها مانند خوشحالی است. اگر هر کسی به دنبال خوشحالی خودش باشد، هیچکس آن را پیدا نخواهد کرد. اما اگر ما به خوشحالی دیگران اهمیت بدهیم… خوشحالی خودمان را هم پیدا خواهیم کرد."
┄┅┅┅🌺🍃🌸┅┅┅┄
https://eitaa.com/Mahd14m
┄┅┅┅🌸🍃🌺┅┅┅┄
8.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در مسیر آرامش💞
هیچکس مثل خدا
نمیتونه بفهمه که داری بهش فکر میکنی
پس به کسی فکر کن که میدونه
داری بهش فکر میکنی!
خداوند جوری تو رو ساخته
که جز با نام و یادش آروم نمیگری
اگر بیقراری
اگر دلتنگی
اگر دلگیری
گیر کار آنجاست که هزاران یاد
جز یاد او در دلت جولان میدهد
خدا همیشه مارو دعوت به
همنشینی با خودش میکنه
فرمود: مرا با خلوص دل بخوانید
تا دعای شما را مستجاب کنم...
┄┅┅┅🌺🍃🌸┅┅┅┄
https://eitaa.com/Mahd14m
┄┅┅┅🌸🍃🌺┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مسیر آرامش💞
اگر گاهی دعا میکنیم و...
🎙دکتر انوشه
┄┅┅┅🌺🍃🌸┅┅┅┄
https://eitaa.com/Mahd14m
┄┅┅┅🌸🍃🌺┅┅
❤️🌿قلب حقیقی هم در شخصیت انسان همان اثر و نقش را دارد. وقتی قلب مادی در جسم خراب شود یا ضعیف کار کند، این ضعف به سایر قسمتها هم سرایت میکند و روی عملکرد آنها تاثیر میگذارد. آنهایی که مشکل قلبی دارند، حتی اگر سایر قسمت های بدن شان هم سالم باشد، زمینگیر و مریض هستند. اما اگر قلب خوب کار کند، ضعف سایر قسمتها انسان را نمیتواند زمینگیر کند. در مورد دل انسان هم همینطور است.
کسانی که در دنیا دائماً اضطراب و دلشوره دارند، احساس بدبختی، پوچی، دلتنگی، غصه و عصبانیت دارند و حساس و زودرنج هستند. علت این که اینها زود عصبی میشوند، این است که دلشان ضعیف است. به تعبیر قرآن دل شان خالی، ضعیف و فقیر است. حتی ممکن است بدنشان بدن قوی باشد و از نظر اقتصادی و مالی ثروتمند باشند و صاحب مکنت و مقامی باشند، ولی شخصیتاً و روحاً به خاطر بی توجهی به سلامت روح و روانشان، آدم های فقیری هستند.
#پای_درس_استادمحمدشجاعی
https://eitaa.com/Mahd14m