سناریوی جهنم؛ آیا جنگ میشود؟
قسمت دوم
🔥عنصر چهارم «معتبر سازی تهدید» است. کیسینجر میگوید «لافی که باور شود؛ بهتر از تهدیدیست که لاف انگاشته شود.» بازدارندگی دو عنصر دارد؛ مادی و معنوی. عنصر معنوی به مراتب قویتر از عنصر مادی است. اینکه که جت اف۳۵ داشته باشید با اینکه طرف مقابل اطمینان داشته باشد این جتها قرار است حمله کنند؛ زمین تا آسمون با هم فرق میکند. اینکه شما ناو و بمب افکن به خاورمیانه بفرستید تا اینکه ایران باور بکند که واقعا قرار است کاری کنید با هم تفاوت میکند. البته اینکه ایران به گزارش تهران تایمز موشکهایش را روی لانچر گذاشته است نشان از کارکرد عنصر معنوی بازدارندگی در اینجا دارد.
🔥بازگردیم به سوال، آیا جنگ میشود؟ گفتیم که در تحلیل این قضیه موقعیت واحدها خیلی اهمیت دارد. ایران در راس شبکه تجارت جهانی است؛ در جنوبش قلب تپنده جهان یعنی کشورهای نفتخیز و البته متحدین آمریکا قرار دارند. از نظر ژئوکالچری قطب شیعهگری با توان صدور انقلاب در کشورهای سنینشین منطقه میباشد. از نظر ژئوپلیتیک برای چین و روسیه اهمیت فراوانی دارد و از نظر ژئواستراتژیک در تصمیمسازیهای جهانی مربوط به غرب آسیا، ایران محور اصلی است. اگر روزی فرا برسد که بقای ایران عملا تهدید شود؛ فیل قطعا چرخ خواهد زد و مورچههای خلیج فارس را تحت تاثیر قرار میدهد.
🔥ایران شاید زورش به خر نرسد؛ ولی خیلی خوب میتواند پای کره خر را بشکند. تهدید تا این حد برای هیچکس خوب نیست؛ نه ایران، نه ترامپ بیزنسمن، نه چین و نه روسیه {چین و روسیه به نفع ایران وارد جنگ نخواهند شد؛ اما در عرصه بینالمللی حمایت آنها برای ایران حیاتیست}. اگر ترامپ میخواهد هر چه سریعتر ایران را اتمی کند، بهترین راه این است که چنین بهانهای به دستش بدهد. اگر ترامپ میخواهد قیمت نفت سر به فلک بکشد بهترین راه حمله به ایران است. اگر ترامپ میخواهد اسرائیل «شبهای سفید» را باز تجربه کند و با عربستان سعودی که برای ۲۰۳۰ برنامههای فراوان دارد سر اختلاف پیدا کند بهترین موقع الان است.
🔥قطعا کار به اینجا ختم نمیشود؛ ایران تمامی نیروهای موجود در ائتلاف آمریکایی علیه خود را «تروریستی» اعلام خواهد کرد؛ آنگاه همه آنها هدف مشروع موشکهای ایرانی خواهند بود. در این شرایط که وضعیت جنگی است، اصلا اهمیتی ندارد که دلار تا کجا پیش میرود یا اقتصاد چه بلایی سرش میآید؛ جنگ توان بسیجکنندگی دارد و ایران سالهاست که خودش را برای جنگ مدرن با ابزار مدرن آماده کرده است. در نظر داشته باشیم که این بدترین سناریوی ممکن است. بهرحال اکنون عنصر «ارتباط و عقلانیت» بین دو طرف برقرار است.
🔥گفتگوها اینطور که پیداست به صورت غیرمستقیم ادامه خواهد داشت تا اکتبر ۲۰۲۵ به همین منوال پیش خواهیم رفت تا مکانیسم ماشه منقضی شود. دلار و طلا همچنان روند افزایشی خواهند داشت و اقتصاد فلک زدهٔ ایران روز به روز بیشتر به محاق میرود؛ اما تنها ۱ دلیلش تهدیدات و تحریمهای سیاست خارجی است؛ مابقی همگی توسط ساختار بازتولید میشود و الحمدالله که تحریم هم در خدمت ساختار است. دوباره بازگردیم به سوال، آیا جنگ میشود؟ خیر! جنگ به مفهوم سنتیای که در ذهن داریم احتمال صورت بپذیرفتنش کم است؛ اما در دورهای هستیم که «کلمات، بیشتر از B52ها تهدید ایجاد میکنند.»
@Kissingerism1
🆔@Mahda
0⃣1⃣ ️ده دلیل برای رد احتمال جنگ آمریکا با ایران از زبان رسانههای خارجی:
۱. هزینههای نجومی جنگ (Forbes):
نشریه فوربس: هزینه درگیری نظامی با ایران حتی در مقیاس محدود، میتواند در سه ماه نخست بین ۶۰ میلیارد تا ۲ تریلیون دلار باشد.
۲. پیچیدگیهای جغرافیای سیاسی منطقه (Responsible Statecraft):
اندیشکده بروکینگز: جنگ با ایران میتواند موجب آشفتگی در منطقه و ایجاد زنجیرهای از بحرانهای ثانویه شود، از جمله تهدید به بسته شدن تنگه هرمز و تأثیرگذاری بر بازار جهانی انرژی.
۳. احتمال واکنشهای غیرقابل پیشبینی ایران (Brookings Institution):
هشدار تحلیلگران بروکینگز: اقدام نظامی علیه ایران ممکن است با واکنشهای شدید، غیرمتقارن و فراتر از انتظار مواجه شود، از حملات به پایگاههای آمریکا گرفته تا تحریک جبهههای منطقهای.
۴. فشار افکار عمومی داخلی در آمریکا (Pew Research Center):
نظرسنجیهای مرکز پژوهشی Pew: بیش از نیمی از مردم آمریکا با ورود کشورشان به یک جنگ جدید در خاورمیانه مخالفاند.
۵. درسهای تاریخی از جنگهای پرهزینه گذشته (Brown University):
گزارش دانشگاه براون: تجربه تلخ جنگ عراق بیش از ۲.۴ تریلیون دلار هزینه داشته و پیامدهای اقتصادی و انسانی آن هنوز ادامه دارد.
۶. عدم اجماع بینالمللی برای اقدام نظامی:
در فضای فعلی، هیچ اجماع سیاسی یا بینالمللی برای اقدام نظامی علیه ایران وجود ندارد. حتی متحدان سنتی آمریکا در اروپا، برخلاف گذشته، تمایلی به همراهی در یک جنگ جدید ندارند.
۷. اولویت داشتن چالشهای دیگر برای واشنگتن:
رسانههای تحلیلی مانند Atlantic Council یادآور میشوند که تمرکز راهبردی آمریکا عمدتاً روی چین، روسیه، و مسائل داخلی است و درگیری در منطقهای دیگر میتواند این تمرکز را مختل کند.
۸. خطرات اقتصادی برای بازار جهانی انرژی:
ایران نقش مهمی در امنیت انرژی منطقه دارد. هرگونه درگیری نظامی میتواند به جهش شدید قیمت نفت منجر شود، که تأثیرات مستقیم بر اقتصاد جهانی، از جمله آمریکا خواهد داشت.
۹. آسیبپذیری زیرساختها و منافع آمریکا در منطقه:
پایگاههای نظامی و ناوهای آمریکا در منطقه، در معرض تهدید پاسخهای ایران هستند، و این موضوع موجب افزایش تلفات و فشارهای داخلی میشود.
۱۰. خطر خروج ایران از چارچوبهای بینالمللی:
جنگ ممکن است ایران را به سمت اقدامات جدیتر مانند خروج از معاهده NPT و افزایش فعالیتهای هستهای سوق دهد، که تبعات غیرقابل پیشبینی امنیتی برای منطقه و جهان خواهد داشت.
🆔 @Mahdaism
این تصویر از روزنامه The Guardian، نقشهای است از حملات شاخص پهپادهای ایرانی یا طراحیشده توسط ایران (مثل شاهد-۱۳۱ و شاهد-۱۳۶) در چند سال اخیر. در نقاط مختلف جهان از این پهپادها استفاده شده که برخی از مهمترین موارد آن عبارتند از:
🔺 اوکراین (کییف) - اکتبر ۲۰۲۲
حمله پهپادهای شاهد-۱۳۶ توسط روسیه، که منجر به کشته شدن چهار نفر شد.
🔺 اردن (پایگاه Tower 22) - ژانویه ۲۰۲۴
حمله پهپادی انتحاری که منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی شد.
🔺 عربستان سعودی (عبقیق و خریص) - سپتامبر ۲۰۱۹
حمله به پالایشگاههای نفتی با پهپاد شاهد-۱۳۱ و موشک، که بحران انرژی جهانی بهدنبال داشت.
🔺 یمن - ژانویه ۲۰۲۴
حمله حوثیها با ۱۸ پهپاد طراحیشده توسط ایران که توسط ناوهای آمریکا و انگلیس سرنگون شدند.
🔺 دریای عمان - ژوئیه ۲۰۲۱
حمله به نفتکش MT Mercer Street با پهپاد شاهد-۱۳۶ که دو کشته برجا گذاشت.
📌 نقاط قرمز روی نقشه نشاندهنده محل وقوع حمله هستند و نقاط خاکستری کشورهاییاند که پهپادهای شاهد در آنها ساخته یا استفاده شدهاند.
📎 منبع: The Guardian
📆 تاریخ انتشار: فوریه ۲۰۲۴
🆔 @Mahdaism
📌 هسته سخت نظام چه کسانی هستند؟
🔸چند سالی است که واژه «هسته سخت نظام» به ادبیات سیاسی کشور وارد شده است و دلالت بر بخشی از بدنه اجتماعی وشهروندان جامعه ایران دارد. این مفهوم بر محور ویژگی های خاصی از این بدنه اجتماعی صورت بندی و خلق شده که مهمترین آنها «همراهی با نظام» در تمام بزنگاه ها و شرایط سخت بوده است.
✍️ دکتر ابوالفضل اقبالی
👈ادامه مطلب در تصاویر
مهم حتما مطالعه شود
🆔@Mahdaism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️درخواست نتانیاهو از ترامپ؛ #توافق با ایران مثل #لیبی باشد!
🔹نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی دیدار با ترامپ گفت: ما هر دو در این هدف متحد هستیم که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند. هر اتفاقی بیافتد، باید مطمئن شویم ایران سلاح هستهای نداشته باشد.
🔹اگر بتوان آن توافق را از طریق دیپلماتیک، به شکل کامل به روشی که در لیبی انجام شد، انجام داد؛ فکر میکنم این کار خوبی خواهد بود
_______________________________________
🔴 « توصیه میکنم حتما
#مستند_توافق_آمریکا_با_لیبی رو ببینید » 👇
https://www.aparat.com/v/i53396o
🆔@Mahdaism