💢۱۰ دلیل نشریه کنگره آمریکا درباره ناکارآمدی فشار حداکثری علیه ایران
🔹نشریه هیل، نزدیک به کنگره آمریکا در یادداشتی به قلم «جیمز دورسو»، تحلیلگر مسائل خارجی به دلایل متعددی درباره اینکه چرا فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارساز نخواهد بود اشاره کرده است.
🔹در زیر خلاصهای از این یادداشت در ۱۰ بند در خصوص اینکه چرا کارزار فشار حداکثری در سال ۲۰۲۵ اثرات ۲۰۱۸ را نخواهد داشت آورده شده است.
🔹۱- حمایت آمریکا از جنگهای اسرائیل علیه مردم فلسطین و لبنان باعث از بین رفتن حمایتها از اقدامات آمریکا شدهاند و در حال حاضر در پایتخت کشورهای خاورمیانه این نگرانی وجود دارد که فشار حداکثری به تشدید تنشهای منطقهای ختم میشود.
🔹۲- روابط عربستان سعودی و ایران از سال ۲۰۲۳ نزدیکتر شده و دو کشور روابط دیپلماتیک با یکدیگر را شروع کردهاند. محمد بن سلمان چندی پیش با رئیسجمهور ایران صحبت کرد و روابط اقتصادی میان دو کشور رو به ازدیاد است.
🔹۳- سران امارات متحده عربی و ایران هم در ماه اکتبر نخستین دیدار رو در رو را برگزار کردند و مراودات تجاری میان تهران-ابوظبی نیز رو به ازدیاد است. مضاف بر این، ایران و قطر هم در حال تلاش برای گسترش دادن پیوندهای اقتصادی هستند.
🔹۴- وضعیت بازار نفت نسبت به ۲۰۱۸ تغییر کرده است. صادرات نفت ایران از کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا کرده و سال به سال بیشتر شده است.
🔹۵- ایران شبکه خود برای دور زدن تحریمها را افزایش داده است. ناوگان نفتکشهای ایران هم بیشتر شدهاند بنابراین اگر آمریکا بار دیگر ایران را تحریم کند متوجه خواهد شد که باقیمانده خریداران کسانی هستند که لزوما هراسی از تحریمها ندارند.
🔹۶- مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران بعد از انتخاب به سمت ریاستجمهوری اعلام کرد آماده تقویت روابط ایران با کشورهای همسایه است.
🔹۷- تقویت روابط ایران با چین نیز تابآوری این کشور را افزایش داده است. مارس ۲۰۲۱ ایران و چین توافق همکاری جامع راهبردی خودشان را امضا کردند که شامل بندهایی برای سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در بخشهای مختلف اقتصاد ایران اعم از نفت، گاز، پتروشیمی، حمل و نقل و تولید است.
🔹۸- ایران رابطه خود با روسیه هم در بخش نظامی و هم در بخش غیرنظامی افزایش داده است. نشریه مسکوتایمز گزارش داده صادرات محصولات غیرنظامی روسیه به ایران سال گذشته ۲۷ درصد افزایش پیدا کرد.
🔹علاوه بر این، واردات روسیه از ایران ۱۰ درصد افزایش داشت. دو طرف توافق کردند تجارت با ارزهای خارجی دو کشور را جایگزین دلار کنند. روسیه همچنین متعهد به سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری در بخش نفت و گاز ایران شده است.
🔹۹- ترامپ علاقهای به آغاز جنگ با ایران ندارد چرا که نسبت به آثار چنین اقدامی بر اقتصاد ایالات متحده آگاه است.
🔹۱۰- «فشار حداکثری» شعار است و راهبرد نیست.
۲۴ آذر ۱۴۰۳
#فایننشال_تایمز
علیرغم تصور رایج مبنی بر شکست سنگین ایران در سوریه، فایننشال تایمز در تحلیل اخیر خود دیدگاهی متفاوت ارائه داده و استدلال میکند که اقدامات ایران نه یک شکست، بلکه یک عقبنشینی استراتژیک و حسابشده بوده است.
این گزارش بر تغییر رویکرد تهران در قبال بحران سوریه تأکید دارد و کنارهگیری از رژیم بشار اسد را بهعنوان یک تصمیم آگاهانه و مبتنی بر واقعیتهای جدید منطقهای و حفاظت از اهداف بلندمدت توصیف میکند.
بازنگری استراتژیک:
به گفته فایننشال تایمز، ایران پس از از دست دادن اعتماد به رهبری بشار اسد، تصمیم به کاهش حمایت خود از او گرفت. گفته میشود عراقچی به اسد اعلام کرده که ایران دیگر قادر به ارائه حمایت نظامی نیست. تصمیم تهران برای کنار گذاشتن اسد نه از سر شکست، بلکه بر اساس عملگرایی استراتژیک اتخاذ شده.
تحلیل هزینه - فایده:
حمایت از اسد به باری غیرقابل تحمل برای تهران تبدیل شده بود و استدلال کرده که دفاع از او دیگر ارزش هزینههای کلان مالی، سیاسی و نظامی را ندارد. رهبران ایران نتیجه گرفتند که حفظ این اتحاد به ضرر اولویتهای کلان منطقهای آنها تمام خواهد شد.
شراکت غیرقابل اعتماد:
ناتوانی اسد در جلوگیری از حملات اسرائیل به منافع ایران در سوریه و همچنین گرایش اخیر او به امارات متحده عربی، در تهران بهعنوان نوعی خیانت تلقی شد. تلاش اسد برای دریافت کمکهای بازسازی پس از جنگ در ازای فاصله گرفتن از ایران، باعث شد او بیشتر به بازیگرانی نزدیک شود که در تضاد با منافع تهران بودند و این امر اعتماد به او را بیش از پیش تضعیف کرد.
به خطر افتادن امنیت:
این گزارش همچنین ادعا میکند که رژیم اسد اطلاعات حساسی درباره موقعیت فرماندهان ایرانی را فاش کرده و امنیت آنها را به خطر انداخته است، این موضوع خشم مقامات تهران را برانگیخت و بسیاری از آنها اسد را بهجای یک متحد قابل اعتماد، باری اضافی میدانستند.
هدایت منابع به مسیرهای جدید:
با تغییر شرایط سوریه، ایران نیروها، دیپلماتها و پرسنل خود را از این کشور خارج کرده و تمرکز خود را بر تقویت نفوذ در عراق و سایر مناطق معطوف کرد. این تغییر مسیر، نه بهعنوان یک عقبنشینی، بلکه بهعنوان یک چرخش استراتژیک برای حفظ نفوذ ژئوپلیتیک تهران تلقی میشود.
تغییر ارایش استراتژیک:
با وجود اینکه سقوط اسد یکی از پیوندهای حیاتی در محور مقاومت ایران را از بین برد، تهران این عقبنشینی را بهعنوان فرصتی برای بازنگری در سیاست خارجی خود میبیند. با فاصله گرفتن از یک رژیم در حال سقوط، ایران تلاش کرد خود را با واقعیتهای جدید منطقهای تطبیق داده و از طریق اتحادها و نیروهای نیابتی دیگر، نفوذ بلندمدت خود را حفظ کند.
۲۴ آذر ۱۴۰۳
۲۷ آذر ۱۴۰۳
هدایت شده از نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
16.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبهاختصاصی دفتر سیاسی حزب صبح ایران (نجوا)
🔹جناب آقای دکتر محمدحسین دهقانی (کارشناس روابط بینالملل)
🔸با موضوع: نقش بازیگران خارجی در تحولات اخیر سوریه
🔹️در ایامی که جبهه مقاومت درگیر قضایای فلسطین و لبنان بود، آنها درحال آمادهسازی...
👈#مصاحبه_ویژه
💠@masaf_najva
۲۷ آذر ۱۴۰۳
🔰در مزّمت راه اندازی شبکه ترکیه ای فارسی زبان TRT
🔻۱- دیروز شبکه تلویزیونی فارسیزبان ترکیه با مجوز رسمی جمهوری اسلامی ایران در کشورمان راهاندازی شد! این شبکه، پیش از این یک سایت در فضای مجازی بود که به شدت علیه ایران فعالیت میکرد و ضمن سیاهنمائی درباره پیشرفتها و دستاوردهای کشورمان، اصرار داشت که اقوام ایرانی را علیه یکدیگر بشوراند.
🔻۲- برای پی بردن به ماهیت این شبکه تلویزیونی فارسیزبان دولت ترکیه، نگاهی به بخشی از اظهارات «زاهد سوباچی»، رئیس رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه (TRT) بیندازید! زاهد سوباچی، این سخنان را در مراسم افتتاح دانشگاه « بورسا اولوداغ» ترکیه، مطرح کرده و میگوید: «ما تا پایان سال جاری شبکه تی آر تی فارسی را افتتاح خواهیم کرد. راهاندازی این شبکه موجب ناراحتی ایران خواهد شد اما این کار را میکنیم. ما باید ایران را ناراحت و اذیت کنیم، باید ایران را آشفته کنیم»!
🔻۳- آیا مسئولان محترم کشورمان با صدور مجوز راهاندازی این شبکه به اردوغان و دولتیکه این روزها دستهای آلوده به خون مردم مظلوم سوریه دارد و انکار نمیکند که یکی از سه ضلع مثلث آمریکا، اسرائیل و ترکیه در مقابله خونین با نیروهای مقاومت است، جایزه دادهاند؟! دولتی که در بحبوحه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی و قتل عام هزاران زن و کودک مسلمان یکی از گستردهترین صادرات انواع کالاهای نظامی، صنعتی و تجاری به اسرائيل را
داشته است!...
🔻۴- آیا مسئولان صادرکننده مجوز این شبکه از ماهیت آن بیخبر بودهاند؟! فقط یک مرور گذرا بر محتوای برنامههای این شبکه به هنگامی که یک سایت اینترنتی بود و یا یک نیمنگاه به اظهارات رئیس رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه درباره این شبکه و اهدافی که دنبال میکند، کافی بود تا از صدور مجوز یاد شده خودداری کنند. اگر این بررسی انجام نگرفته است که باید از مسئولان مورد اشاره پرسید؛ چرا بر صندلی مسئولیت تکیه زدهاید؟! و اگر با وجود اطلاع از ماهیت ضدایرانی شبکه یاد شده، برای آن مجوز صادرکردهاید که...
🔻۵- مسئولان صادرکننده مجوز یاد شده! باور بفرمایید که اقدام شما واقعاً شرمآور است و یادآور این سروده ناصر خسرو قبادیانی است که در کتابهای درسی آمده بود. بخوانید!
«روزي ز سر سنگ عقابي به هوا خاست
واندر طلب طعمه پر و بال بياراست
بر راستي بال نظر كرده و میگفت:
امروز همه جای جهان زير پر ماست
بر اوج چو پرواز كنم از نظر تيز
ميبينم اگر ذرهاي اندر ته درياست
ناگه ز كمينگاه يكي سخت كماني
تيري ز قضاي بَد بگشاد بر او راست
چون نیک نظر کرد پر خویش در آن دید
گفتا : ز که نالیم؟ که از ماست که برماست!
✍حسین شریعتمداری
#پرچم_نفوذ
#فتنه_داخلی
#ترکیه_اسرائیل
۱ دی ۱۴۰۳
۲ دی ۱۴۰۳
۲ دی ۱۴۰۳
دولت همسایه سوریه (ترکیه) بواسطه دخالتهای پی در پی و پرورش تروریستها، در ریخته شدن خون مردم سوریه و جنایات تروریستها و رژیم صهیونیستی شریک است.
مجموعه هنری "شریک جرم" تولید شده توسط مرکز هنری و رسانهای رِوا
📱 @Reva_ir | سایرپیامرسانها
۵ دی ۱۴۰۳