محمدحسین دهقانی/محدا
دولت همسایه سوریه (ترکیه) بواسطه دخالتهای پی در پی و پرورش تروریستها، در ریخته شدن خون مردم سوریه
این دست کارهای هنری کمک شایانی به تبیین موضوعات سیاسی و بین المللی میکند ما هم کمکی میکنیم به انتشار این محتوا ها
ایران در آستانه فاز چهارم جنگ شناختی
ایران کشوری است که تاکنون موثرترین و خطرناک ترین پروژه های جنگ شناختی -به معنای دقیق کلمه- در آن اجرا شده است. تا جایی که من دریافته ام در واقع ایران آزمایشگاه فناوری های مرتبط با cognitive warfare است.
جنگ شناختی در ایران مفهومی بسیار دستکاری شده است.بسیاری آن را -برغم تفاوت های جدی- با انواع دیگر جنگ های اطلاعات پایه مانند عملیات روانی خلط می کنند. مهم ترین تفاوت این است کمپین های جنگ های شناختی فقط ذهن ها را کنترل نمی کند بلکه تلاش می کند از طریق کنترل فکر رفتار را کنترل کند.
نخستین کمپین پیشرفته جنگ شناختی در ایران سال ۱۴۰۱ اجرا شد. همانطور که در کتاب ‘سراب سایه ها’ تفصیلا نشان داده ام هدف آن پروژه ‘ممکن، آسان و نزدیک’ نشان دادن براندازی برای یک اقلیت و سپس ‘اکثریت نمایی آن اقلیت’ بود. کمپین دوم بلافاصله پس از ناآرامی های ۱۴۰۱ و در جریان پروژه ‘مسمومیت ها’ اجرا شد. در یک پژوهش برای پژوهشکده علوم شناختی بحث کرده ام که پروژه مسمومیت ها یک ورژن بسیار پیشرفته جنگ شناختی بود که دانش مرتبط با ‘هیستری جمعی’ در علوم شناختی را مبنا قرار داده بود.
راز پیشرفته بودن مسئله مسمومیت ها این بود که از طریق مفهوم ‘انتقال هیجان’ و انتشار اطلاعات نادرست در شبکه های اجتماعی کسانی واقعا احساس مسمومیت می کردند بی آنکه هیچ عامل مسموم کننده ای در میان باشد. ایجاد عارضه فیزیکی بدون محرک فیزیکی، این پروژه را بسیار خاص کرد.
اکنون و با سقوط دولت اسد در سوریه وارد سومین کمپین جنگ شناختی در ایران شده ایم. این بار هدف این است که با موفق جلوه دادن تجربه سوریه، براندازی یک اقدام ‘مقرون به صرفه’ جلوه داده شود.
من گمان می کنم فاز چهارم هم عن قریب آغاز خواهد شد. در فاز چهارم ما با نسخه اصلاح شده کمپین های پیشین مواجه خواهیم بود که سعی خواهد کرد از ایده ‘تمام کردن کار’ جرد کوشنر الهام بگیرد.
قلب همه این پروژه مقابل قرار دادن مردم و نظام و تبدیل کردن افکار عمومی به اسلحه علیه نظم سیاسی و اجتماعی است. هیچ خیانتی در این روزها و هفته ها بالاتر از ملتهب کردن جامعه و هیچ خدمتی بالاتر از افزایش آرامش، رضایت و امید در جامعه نیست.
ما وارد اولین گام از آخرین رویارویی سرنوشت ساز خود شده ایم.
✍مهدی محمدی
@mahdi_mohammadi61
♦️ متن توافق حماس با رژیم صهیونیستی
این توافق شامل سه مرحله است؛
1⃣ مرحله نخست این توافقنامه شامل یک مرحله 42 روزه به شرح ذیل است:
1- توقف موقت عملیات نظامی متقابل از جانب طرفین و عقبنشینی نیروهای اسرائیلی به مناطق شرقی و دور از مناطق پرجمعیت تا مناطقی در نزدیکی مرز در تمام مناطق نوار غزه، از جمله وادی غزه شامل (محور نتساریم و منطقه موسوم به میدان کویت)
2- توقف موقت فعالیت هوایی (اعم از اینکه با اهداف نظامی یا شناسایی باشد) در نوار غزه به مدت 10 ساعت در روز و 12 ساعت در روزهایی که تبادل ربودهشدگان و اسرا انجام میشود.
3- بازگشت آوارگان به مناطق مسکونی خود و عقبنشینی از وادی غزه (شامل محور نتساریم و میدان کویت):
الف- در روز هفتم ( پس از آزادی 7 گروگان)، نیروهای اسرائیلی از خیابان الرشید به سمت شرق تا خیابان صلاحالدین بهطور کامل عقبنشینی میکنند و پایگاهها و تأسیسات نظامی خود را در این منطقه بهطور کامل برخواهند چید و پس از آن آوارگان به مناطق مسکونیشان بازمیگردند (البته بدون حمل سلاح هنگام بازگشت) و حرکت آزادانه برای ساکنان در تمام مناطق نوار غزه امکانپذیر خواهد شد و کمکهای انسانی نیز بدون مانع وارد خیابان الرشید میشوند.
ب ـ در روز 22 ، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (بهویژه محور نتساریم و میدان کویت) عقبنشینی میکنند و پایگاهها و تأسیسات نظامی خود را بهطور کامل برمیچینند و بازگشت آوارگان به محل سکونت و منازلشان بدون اینکه سلاح همراه داشته باشند، در شمال غزه آغاز خواهد شد همچنانکه آزادی رفت و آمد برای ساکنان در تمامی مناطق نوار غزه امکانپذیر خواهد بود.
ج- از روز اول، مقادیر فشرده و کافی کمک های بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت (600 کامیون در روز شامل 50 کامیون سوخت شامل 300 کامیون برای شمال نوار غزه ) با احتساب سوخت مورد نیاز برای راه اندازی برق وارد می شود و ایستگاه تجاری و تجهیزات مورد نیاز برای آواربرداری و بازسازی بیمارستان ها، مراکز بهداشتی و نانوایی ها در تمام مناطق نوار غزه وراد خواهد شد و این موضوع در تمام مراحل توافق ادامه پیدا خواهد کرد.
4- مبادله گروگانها و اسیران بین دو طرف:
الف- در مرحله اول، حماس 33 زندانی اسرائیلی (اعم از زنده یا مرده)، از جمله زنان ( شامل غیر نظامیان و سربازان)، کودکان (زیر 19 سال غیر از سربازان)، سالمندان (بالای 50 سال) و غیرنظامیان مجروح و بیمار را در مقابل آزادی شماری از اسرای فلسطینی در زندان ها و بازداشتگاه های اسرائیل آزاد خواهد کرد که مراحل آن به شرح ذیل خواهد بود:
حماس تمام زندانیان زنده اسرائیلی، از جمله زنان و کودکان غیرنظامی (زیر 19 سال، به غیر از سربازان) را آزاد می کند و در مقابل، اسرائیل نیز به ازای هر زندانی اسرائیلی آزاد شده، 30 کودک و زن را بر اساس فهرست هایی که حماس ارائه کرده است، آزاد خواهد کرد.
ب – حماس تمامی اسرای زنده (بالای 50 سال)، بیماران و مجروحان غیرنظامی را آزاد خواهد کرد و در مقابل، اسرائیل نیز 30 زندانی مسن (بالای 50 سال) و بیمار را بر اساس فهرست های ارائه شده توسط طرف اسرائیلی آزاد خواهد کرد. این فرآیند بر اساس فهرستی که حماس از قدیمی ترین اسرا ارائه کرده است، انجام خواهد شد.
ج- حماس تمام سربازان زن اسرائیلی را که زنده هستند ٰآزاد میکند و در مقابل، اسرائیل نیز به ازای هر سرباز زن این رِژیم که آزاد میشود، 50 اسیر را از زندان های خود آزاد خواهد کرد (از این 50 نفر 30 نفر افراد محکوم به حبس ابد و 20 نفر دیگر اسرایی هستند که بیش از 15 سال از مدت محکومیت آنها باقی نمانده باشد و این فرآیند بر اساس لیست های ارائه شده توسط حماس صورت می گیرد). در همین حال به استثنای تعداد زندانیان مورد توافق (حداقل 100 زندانی)، پرونده شمار دیگری نیز در مرحله دوم توافق مورد بحث قرار خواهد گرفت. در همین چارچوب (حداقل 50) زندانی که حبس ابد را در خارج یا در غزه می گذرانند، آزاد خواهند شد.
بهجز تعداد توافقشدهای از زندانیان (حداقل ۱۰۰ زندانی) که وضعیت آنها در مرحله دوم توافقنامه مورد بحث قرار خواهد گرفت؛ تعداد توافقشدهای (حداقل ۵۰ نفر) از زندانیانی که در خارج یا غزه در حال گذراندن محکومیت حبس ابد هستند، آزاد خواهند شد.
5- برنامه ریزی مبادله بازداشت شدگان و زندانیان بین دو طرف در مرحله اول:
در روز اول توافق، حماس 3 گروگان اسرائیلی (غیر نظامی) را آزاد خواهد کرد.
در هفتمین روز توافق، حماس چهار اسرائیلی (غیر نظامی) دیگر را آزاد خواهد کرد.
پس از آن، حماس هر هفت روز سه ربوده دیگر اسرائیلی را آزاد میکند که بر این اساس زنان (غیر نظامی و سرباز) در اولویت خواهند بود و آنگاه همه ربودهشدگانی که زنده هستند، قبل از بازگرداندن اجساد آزاددر هفته ششم، حماس تمامی اسرای غیرنظامی باقی مانده را که در این مرحله قرار دارند آزاد خواهد کرد و در مقابل اسرائیل نیز تعدادی از اسرای مورد توافق را از زندان ها بر اساس فهرست هایی که حماس ارائه کرده است، آزاد خواهد کرد.
تا روز هفتم، حماس اطلاعاتی را درباره تعداد اسرائیلیهای ربودهشده که در این مرحله آزاد میشوند، مخابره خواهد کرد.
ج- در هفته ششم (پس از آزادی «هشام السید» و «إفرا منگیستو») از جمع 33 فرد ربوده شده که در مرحله اول توافق آزاد شدند، طرف اسرائیلی 47 نفر از کسانی را که بر اساس توافق شالیت آزاد شده اما دوباره بازداشت شده بودند؛ آزاد خواهد کرد.
دـ در صورتی که تعداد اسرائیلی های ربوده شده و زنده ،که قرار است آزاد شوند به 33 نفر نرسد، تعداد اجساد از همان گروه برای تکمیل این مرحله در نظر گرفته خواهد شد و در مقابل، اسرائیل در هفته ششم تمام زنان و کودکان(زیر 19 سال) را که بعد از هفتم اکتبر 2023 در نوار غزه بازداشت شده اند، آزاد خواهد کرد.
هـ ـ روند مبادله اسرا به میزان تعهد به مفاد توافقنامه از جمله توقف عملیات نظامی دو طرف، خروج نیروهای اسرائیلی، بازگشت آوارگان و ورود کمک های بشردوستانه مرتبط است.
6- اسرای فلسطینی که آزاد شده هرگز بار دیگر به علت اتهاماتی که قبلاً بازداشت شده بودند، دستگیر نخواهند شد و طرف اسرائیلی حق ندارد برای گذراندن باقیمانده محکومیت فلسطینیان آزاد شده، بار دیگر آنها را بازداشت کند ضمن آنکه اسرای فلسطینی که آزاد خواهند شد، ملزم به امضای هیچ سندی به عنوان شرط آزادی نخواهند بود.
7- کلیدهای مبادله افراد ربوده شده و زندانیان که به تفصیل در مرحله اول ذکر شد مبنای مبادله اسرا در مرحله دوم نخواهند بود.
8- حداکثر تا روز شانزدهم، مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف در خصوص توافق درباره شروط اجرای مرحله دوم این توافقنامه، از جمله موارد مربوط به کلید تبادل اسرا (سربازان و سایر مردان) آغاز خواهد شد در حالیکه توافقات در این زمینه باید پیش از پایان هفته پنجم این مرحله انجام شود.
9- سازمان ملل متحد، آژانسهای آن و سایر سازمانهای بینالمللی به کار خود در ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه ادامه خواهند داد و این امر در تمام مراحل توافق ادامه خواهد داشت.
10- بازسازی زیرساختها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جادهها) در تمام مناطق نوار غزه و معرفی تجهیزات لازم برای دفاع مدنی و آواربرداری شروع خواهد شد و موارد فوق در تمام مراحل توافقنامه ادامه خواهد داشت .
11- ورود لوازم و ملزومات لازم برای ایجاد سرپناه برای آوارگانی که در جریان جنگ خانه های خود را از دست دادهاند (حداقل 60 هزار مسکن موقت و 200 هزار چادر) امکانپذیر خواهد بود.
12- پس از آزادی تمامی سربازان اسرائیلی، تعداد اضافی مجروحان نظامی برای درمان به رسمیت شناخته خواهد شد و بیماران و مجروحان مجاز به عبور از گذرگاه رفح خواهند بود. همچنین، محدودیتهای استفاده از گذرگاه رفح برای جابجایی کالا و تجارت برداشته خواهد شد.
13- آغاز اجرای تمهیدات و طرحهای لازم برای بازسازی منازل، ساختمانهای غیرنظامی و زیرساختهای تخریبشده در نتیجه جنگ و جبران خسارت آسیبدیدگان، تحت نظارت تعدادی از کشورها و سازمانها، از جمله مصر، قطر و سازمان ملل متحد.
14- تمامی اقدامات این مرحله، شامل توقف موقت عملیات نظامی از جانب دو طرف، امدادرسانی و تلاش های فراهم کردن سرپناه، عقبنشینی نیروها و غیره، تا زمانی که مذاکرات بر سر شروط برقرار است، ادامه خواهد یافت و اجرای مرحله دوم از این توافق ادامه خواهد یافت بطوریکه ضامنان این توافق تمام تلاش خود را برای ادامه مذاکرات غیرمستقیم تا رسیدن به توافق نهایی انجام خواهند داد.
2⃣ مرحله دوم (42 روز):
15- اعلام بازگشت آرامش پایدار (توقف دائمی عملیات نظامی و تمام فعالیتهای خصمانه) این وضعیت قبل از شروع مبادله اسرا و گروگانها بین دو طرف – تمامی مردان اسرائیلی زنده ( اعم از غیر نظامی و سرباز) در ازای تعداد توافق شده زندانیان در بازداشتگاههای اسرائیل و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه لازم الاجرا خواهد شد.
3⃣ مرحله سوم (42 روز):
16- اجساد و پیکرهای مردگان که در اختیار طرفین است پس از دسترسی به آنان و شناسایی آنها مبادله می شود.
17- اجرای طرح بازسازی نوار غزه برای مدت 3 تا 5 سال شامل منازل، ساختمانهای مدنی و زیرساختهای غیرنظامی و پرداخت غرامت به همه آسیبدیدگان تحت نظارت تعدادی از کشورها و سازمانها از جمله مصر، قطر و سازمان ملل متحد آغاز خواهد شد.
18- بازکردن معابر و اجازه تردد افراد و کالاها.
🚨سه دلیل پذیرش آتشبس توسط رژیم صهیونیستی از نگاه عضو شورای روابط خارجی
🔻استیون کوک:
۱- تعداد جنگجویانی که حماس قادر به جذب آنها بود بیشتر از تعداد جنگجویانی بود که اسرائیل توان کشتن آنها را داشت.
۲- اسرائیل در یک درگیری چریکی، بدون امکان خروج از آن، در خطر غرق شدن بود.
۳- برخلاف انتظار مبنی بر کاهش تسلط حماس بر غزه پس از مرگ سینوار، این گروه همچنان غزه را مدیریت میکرد.
🆔 @Mahda1986
|ایتا|تلگرام|اینستاگرام|ایکس|ویراستی
20.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی دفترسیاسی صبح ایران (نجوا)
🔹دکتر محمد حسین دهقانی (کارشناس مسائل بینالملل)
🔸با موضوع: تحولات در غربآسیا به کدام سمت خواهد رفت؟
🔹️به احتمال زیاد پس از تبادل اسرا، تجدید قوای رژیم صهیونیستی و تثبیت دولت ترامپ آتش جدیدی شعلهور خواهد شد...
👈#مصاحبه_ویژه
💠@masaf_najva
🆔@Mahda1986
ایتا|تلگرام|اینستاگرام|ایکس|ویراستی