🟢 آیا سیاست ایران در مورد سوریه تغییر کرده است؟
🔻بخش دوم
8⃣ چرا جای نگرانی جدی نیست؟ هلیبرد نیروهای لشکر 25 سوریه و نیروهای واگنر روسی در ارتفاعات مشرف به حماه و غرب حلب نشاندهنده سست بودن عقبه تکفیریهاست؛ این یعنی فرصت برای جبران این اتفاقات هست ولی سوریه باید در این زمینه نصایح و توصیههای ایران را زودتر بپذیرد. درست است که سوریه برای ما پل ارتباطی با حزب الله است ولی این موضوع نباید در تصمیمات داخلی حزب بعث سوریه اشتباه محاسباتی ایجاد کند.
9⃣ متاسفانه فضای رسانه داخل کشور یا مشغول تحلیلهای آخرالزمانی است!
که طبق آنان اساسا باید اجازه دهیم سوریه سقوط و سفیانی ظهور کند!
که طرح این موضوعات غیر قطعی و انحرافی به شدت حاج قاسم سلیمانی عزیز را آزار میداد.
یا همه چیز را به منازعه ایران و رژیم صهونیستی خلاصه میکنند و روی هر واقعه و اتفاقی سریعا برچسب «عقبنشینی غیرتاکتیکی و عذاب الهی(!)» میزنند.
متاسفانه بعضیها به دنبال سادهترین و بسیط ترین تحلیل هستند نه دقیقترین تحلیل.
خناسی رسانههای معاند و غربگرایان داخلی نیز جای خود دارد.
اما باید بدانیم که صحنه سوریه پیچیده و ذوابعاد است و باید در تصمیمگیری دقیق بود.
🔟 اکنون وقت آیه یأس خواندن و تحلیلهای صد من یک غاز صادر کردن بدون اطلاعات دقیق و گمانه زنی های بدون تخصص نیست.
(متاسفانه سرعت پیشروی تکفیری های سوریه در ایتا بسیار بیشتر از سرعت پیشروی آنها در میدان است)
علاوه بر اینکه نه میتوان با هر کجروی سوریها کنار آمد و نه میتوان بالکل رهایشان کرد.
تردید نکنید که ایران و رهبر تیزهوش و با فراست آن و نیز کلیت جبهه مقاومت صحنه را کاملا تحت نظر و اشراف دارند.
برای آرامش بیشتر فقط کافیست روند مدیریت رهبر انقلاب را در بحران های داخلی و منطقه ای بیشتر مطالعه کنیم و از تحلیل های کانال هایی که رهبر انقلاب را در امور نظامی هیچکاره و دست بسته جلوه میدهند و مجموعه نظام را به تعلّل متهم میکنند، فاصله بگیریم.
این منطقه، منطقه ماست و آن همه در ابعاد گوناگون هزینه نکردیم که امروز به سادگی واگذارش کنیم.
تردیدی نیست که سیاست ایران در مورد سوریه و حزب الله هیچ تغییری نکرده است.
در روزهای آینده ایران نشان خواهد داد که ارادهاش در حفظ محور مقاومت چقدر جدی است.
◀️ بخش دوم و پایانی
✍محمد کوره پز
پشت پرده سقوط دمشق؛ چه کسانی حکومت بشار اسد را هدف گرفتند؟
ائتلافی از نیروهای مختلف: بازیگران اصلی صحنه
این ائتلاف شامل گروههای متنوع و غالبا تروریستی از نیروهای اسلامگرا، ملیگرا و حتی شبهنظامیان محلی است که هرکدام بهنوعی سهمی در اشغال سوریه داشتهاند
گروههای برجسته در عملیات "ردع العدوان"
1.هیئة تحریر الشام (HTS): قدرتمندترین گروه تروریستی که تحت رهبری ابو محمد الجولانی قرار دارد و نقشی محوری در هماهنگی عملیات ایفا کرده است.
2.انصار التوحید: یک گروه تروریستی رادیکال که همواره در خط مقدم نبردها حضور دارد.
3.جیش العزة و جیش الأحرار: دو نیروی تروریستی مهم و تأثیرگذار در عملیاتهای میدانی.
4.الحزب الإسلامی الترکستانی: متشکل از مبارزان تروریست ترکستانی که تجربه زیادی در جنگ چریکی دارند.
5.جماعة الأوزبک والأنصار: مبارزانی تروریستی ازبکستانی که به همراه متحدانشان در بسیاری از نبردهای سرنوشتساز مشارکت داشتهاند.
گروههای تروریستی ملیگرا و وابسته به ارتش ملی سوریه
•فیلق الشام و الجبهة الشامية: دو گروه کلیدی تروریستی که با حمایت ترکیه، محوریت برخی عملیاتها را برعهده داشتهاند.
•سلطان سلیمان شاه (العمشات)و فرقة الحمزة (الحمزات): این گروههای تروریستی تحت ائتلاف "القوة المشترکة" بهطور مؤثر همکاری کردند.
دمشق، بهعنوان قلب سیاسی سوریه و مقر حکومت بشار اسد، از ابتدا یک هدف استراتژیک برای مخالفان و گروهکهای تروریستی محسوب میشد. تصرف این شهر علاوه بر تأثیر روانی بر نیروهای دولتی، مسیر تازهای برای گسترش کنترل مخالفان به مناطق دیگر کشور گشوده است.
این رخداد نهتنها نشاندهنده همگرایی نسبی میان مخالفان است، بلکه از ضعف روزافزون نیروهای دولتی در برابر حملات منسجم خبر میدهد. هرچند چالشهایی همچون تثبیت مناطق تصرفشده و مدیریت اختلافات داخلی همچنان پیشروی مخالفان باقی است، اما این پیروزی میتواند نقطه عطفی در جنگ داخلی سوریه بهشمار رود.
🔴 ۶ توصیه رهبر انقلاب به بشار اسد؛ ۶ ماه قبل از سقوط
1️⃣ تأکید بر لزوم حفظ هویت ممتاز سوریه در محور مقاومت
2️⃣ توجه به نقش هویت مقاومت بر وحدت ملی سوریه
3️⃣ تذکر درباره تأثیر عقبنشینی بر پیشروی دشمن
4️⃣ اخطار درباره هدف غرب برای ساقط کردن نظام سیاسی سوریه
5️⃣ هشدار درباره شیوههای جدید حذف سوریه با استفاده از وعدههای توخالی
6️⃣ توجه به تلاش غرب برای حذف سوریه از معادلات منطقه
✏️ تبیین و ترسیم وضع امروز سوریه
🔹️چرا در سالهای ۹۰ تا ۹۶ که در سوریه حضور داشتیم، نظام آن حفظ شد؟
🔹️چرا در ۱۴۰۳ که در سوریه مانند گذشته نبودیم، دولت آن سقوط کرد؟
🔹️نوع حضور ما در سوریه و عراق در آن زمان چطور بود؟
🔹️چه کسانی در اتفاقات سوریه نقش داشتند؟
🔹️از قرائن نقش آمریکا و رژیم صهیونی در سوریه چیست؟
🔹️اهداف مهاجمین چیست؟
🔹️آینده جبهه مقاومت چه خواهد شد؟
👈 پاسخ به این سوالات در سخنرانی ۱۴۰۳/۹/۲۱ رهبر انقلاب اسلامی در پی تحولات منطقه بیان شده و در این اطلاعنگاشت در دسترسی شماست.
📥 نسخه قابل چاپ را از اینجا دریافت کنید.
💻 Farsi.Khamenei.ir
💢۱۰ دلیل نشریه کنگره آمریکا درباره ناکارآمدی فشار حداکثری علیه ایران
🔹نشریه هیل، نزدیک به کنگره آمریکا در یادداشتی به قلم «جیمز دورسو»، تحلیلگر مسائل خارجی به دلایل متعددی درباره اینکه چرا فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارساز نخواهد بود اشاره کرده است.
🔹در زیر خلاصهای از این یادداشت در ۱۰ بند در خصوص اینکه چرا کارزار فشار حداکثری در سال ۲۰۲۵ اثرات ۲۰۱۸ را نخواهد داشت آورده شده است.
🔹۱- حمایت آمریکا از جنگهای اسرائیل علیه مردم فلسطین و لبنان باعث از بین رفتن حمایتها از اقدامات آمریکا شدهاند و در حال حاضر در پایتخت کشورهای خاورمیانه این نگرانی وجود دارد که فشار حداکثری به تشدید تنشهای منطقهای ختم میشود.
🔹۲- روابط عربستان سعودی و ایران از سال ۲۰۲۳ نزدیکتر شده و دو کشور روابط دیپلماتیک با یکدیگر را شروع کردهاند. محمد بن سلمان چندی پیش با رئیسجمهور ایران صحبت کرد و روابط اقتصادی میان دو کشور رو به ازدیاد است.
🔹۳- سران امارات متحده عربی و ایران هم در ماه اکتبر نخستین دیدار رو در رو را برگزار کردند و مراودات تجاری میان تهران-ابوظبی نیز رو به ازدیاد است. مضاف بر این، ایران و قطر هم در حال تلاش برای گسترش دادن پیوندهای اقتصادی هستند.
🔹۴- وضعیت بازار نفت نسبت به ۲۰۱۸ تغییر کرده است. صادرات نفت ایران از کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا کرده و سال به سال بیشتر شده است.
🔹۵- ایران شبکه خود برای دور زدن تحریمها را افزایش داده است. ناوگان نفتکشهای ایران هم بیشتر شدهاند بنابراین اگر آمریکا بار دیگر ایران را تحریم کند متوجه خواهد شد که باقیمانده خریداران کسانی هستند که لزوما هراسی از تحریمها ندارند.
🔹۶- مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران بعد از انتخاب به سمت ریاستجمهوری اعلام کرد آماده تقویت روابط ایران با کشورهای همسایه است.
🔹۷- تقویت روابط ایران با چین نیز تابآوری این کشور را افزایش داده است. مارس ۲۰۲۱ ایران و چین توافق همکاری جامع راهبردی خودشان را امضا کردند که شامل بندهایی برای سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در بخشهای مختلف اقتصاد ایران اعم از نفت، گاز، پتروشیمی، حمل و نقل و تولید است.
🔹۸- ایران رابطه خود با روسیه هم در بخش نظامی و هم در بخش غیرنظامی افزایش داده است. نشریه مسکوتایمز گزارش داده صادرات محصولات غیرنظامی روسیه به ایران سال گذشته ۲۷ درصد افزایش پیدا کرد.
🔹علاوه بر این، واردات روسیه از ایران ۱۰ درصد افزایش داشت. دو طرف توافق کردند تجارت با ارزهای خارجی دو کشور را جایگزین دلار کنند. روسیه همچنین متعهد به سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری در بخش نفت و گاز ایران شده است.
🔹۹- ترامپ علاقهای به آغاز جنگ با ایران ندارد چرا که نسبت به آثار چنین اقدامی بر اقتصاد ایالات متحده آگاه است.
🔹۱۰- «فشار حداکثری» شعار است و راهبرد نیست.
#فایننشال_تایمز
علیرغم تصور رایج مبنی بر شکست سنگین ایران در سوریه، فایننشال تایمز در تحلیل اخیر خود دیدگاهی متفاوت ارائه داده و استدلال میکند که اقدامات ایران نه یک شکست، بلکه یک عقبنشینی استراتژیک و حسابشده بوده است.
این گزارش بر تغییر رویکرد تهران در قبال بحران سوریه تأکید دارد و کنارهگیری از رژیم بشار اسد را بهعنوان یک تصمیم آگاهانه و مبتنی بر واقعیتهای جدید منطقهای و حفاظت از اهداف بلندمدت توصیف میکند.
بازنگری استراتژیک:
به گفته فایننشال تایمز، ایران پس از از دست دادن اعتماد به رهبری بشار اسد، تصمیم به کاهش حمایت خود از او گرفت. گفته میشود عراقچی به اسد اعلام کرده که ایران دیگر قادر به ارائه حمایت نظامی نیست. تصمیم تهران برای کنار گذاشتن اسد نه از سر شکست، بلکه بر اساس عملگرایی استراتژیک اتخاذ شده.
تحلیل هزینه - فایده:
حمایت از اسد به باری غیرقابل تحمل برای تهران تبدیل شده بود و استدلال کرده که دفاع از او دیگر ارزش هزینههای کلان مالی، سیاسی و نظامی را ندارد. رهبران ایران نتیجه گرفتند که حفظ این اتحاد به ضرر اولویتهای کلان منطقهای آنها تمام خواهد شد.
شراکت غیرقابل اعتماد:
ناتوانی اسد در جلوگیری از حملات اسرائیل به منافع ایران در سوریه و همچنین گرایش اخیر او به امارات متحده عربی، در تهران بهعنوان نوعی خیانت تلقی شد. تلاش اسد برای دریافت کمکهای بازسازی پس از جنگ در ازای فاصله گرفتن از ایران، باعث شد او بیشتر به بازیگرانی نزدیک شود که در تضاد با منافع تهران بودند و این امر اعتماد به او را بیش از پیش تضعیف کرد.
به خطر افتادن امنیت:
این گزارش همچنین ادعا میکند که رژیم اسد اطلاعات حساسی درباره موقعیت فرماندهان ایرانی را فاش کرده و امنیت آنها را به خطر انداخته است، این موضوع خشم مقامات تهران را برانگیخت و بسیاری از آنها اسد را بهجای یک متحد قابل اعتماد، باری اضافی میدانستند.
هدایت منابع به مسیرهای جدید:
با تغییر شرایط سوریه، ایران نیروها، دیپلماتها و پرسنل خود را از این کشور خارج کرده و تمرکز خود را بر تقویت نفوذ در عراق و سایر مناطق معطوف کرد. این تغییر مسیر، نه بهعنوان یک عقبنشینی، بلکه بهعنوان یک چرخش استراتژیک برای حفظ نفوذ ژئوپلیتیک تهران تلقی میشود.
تغییر ارایش استراتژیک:
با وجود اینکه سقوط اسد یکی از پیوندهای حیاتی در محور مقاومت ایران را از بین برد، تهران این عقبنشینی را بهعنوان فرصتی برای بازنگری در سیاست خارجی خود میبیند. با فاصله گرفتن از یک رژیم در حال سقوط، ایران تلاش کرد خود را با واقعیتهای جدید منطقهای تطبیق داده و از طریق اتحادها و نیروهای نیابتی دیگر، نفوذ بلندمدت خود را حفظ کند.
May 11