🟢⚪️🔴✍سوال:
اگر پسری با رضایت دختر در زمان دوستی رابطه داشته باشد و با رضایت دختر بکارت دختر از بین برود و بخواهن با هم ازدواج کنن وپدر دختر رضایت ندهد برای ازدواج انها و دختر برای مجبور کردن پدر به او بگوید ک من با او رابطه داشتم با وجود اینکه دختر رضایت داشته و اصرار ب ازدواج با پسر دارد حالا پدرمیتواند از پسر شکایت کند؟و اگر پدر دختر شکایت کند جرمش چیست؟ودادگاه رای به ازدواج دخترو پسر میدهد؟
⭕️پاسخ:
پدر دختر در صورتیکه بتواند رابطه ایشان را اثبات نماید میتواند به دلیل رابطه نامشروع از ایشان شکایت کند و مجازات ایشان شلاق خواهد بود ولی ازاله بکارت توسط ایشان اثبات نخواهد شد. لذا دختر میتواند در صورت عدم رضایت پدر از دادگاه اذن برای ازدواج دریافت کند.
┏━━⚖💎⚖━━━━━┓
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
┗━━━━━━⚖💎⚖━┛
طلاق ناشی از عسر و حرج یکی از روشهایی است که میتواند در پایان دادن به یک زندگی مشقتبار خانوادگی به زوجه کمک کند. برخلاف مردان، بانوان برای طلاق باید به شرایط و مواردی که در قانون و قباله نکاح ذکر شده است استناد کنند. یکی از این موارد عسر و حرج است که به شرایط سخت و غیرقابل تحمل در زندگی زناشویی اطلاق میشود. اما چه زمانی میتوان ادعا کرد که یک زندگی با عسر و حرج همراه شده است و چه کسی این موضوع را احراز میکند؟
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
یک وکیل دادگستری با بیان اینکه در مبحث طلاق و شرایط آن باید برای حق طلاق زوج و زوجه قائل به تفکیک شد، میگوید: برخلاف حق مطلق زوج در امر طلاق که به موجب ماده 1133 قانون مدنی میتواند بدون نیاز به ارائه دلیل طلاق به دادگاه، زوجه خود را به شرط پرداخت نقدی مهریه (غیر از موارد اعسار) و سایر حقوق مالی مطلقه کند، زوجه صرفا تحت شرایطی و به شرط اثبات موارد ادعایی، میتواند از محکمه تقاضای طلاق کند.
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
💢این شرایط به چند صورت قابل تقسیم است.
1- شرایط پیشبینی شده در قوانین. مانند موارد مقرر در ماده 1129 و 1130 قانون مدنی که هر یک به طور جداگانه شرایط طلاق زوجه را به ترتیب در موارد استنکاف و عجز شوهر از پرداخت نفقه استحقاقی زوجه و در موارد عسر و حرج بیان میدارد.
2- شرایط توافق شده بین زوجین در سند نکاحیه و سایر اسناد رسمی تحت عنوان شرایط ضمنالعقد نکاح یا هر نوع عقد لازم دیگری که در ماده 1119 قانون مدنی مورد تصریح واقع شده است. این ماده قانونی قبلا در ماده 4 قانون ازدواج سال 1310 مطرح بوده است.
3- کراهت زوجه از زوج تحت شرایط مقرر در ماده 1146 قانون مدنی.
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
💯وکیل دادگستری پس از بیان شرایط قانونی و کلی مربوط به طلاق به شرایط قانونی طلاق ناشی از عسر و حرج که در ماده 1130 آمده میپردازد و میگوید: ماده 1130 قانون مدنی که با هدف ایجاد حق طلاق برای زوجه در شرایط سخت زندگی زناشویی، در سال 1370 اصلاح شد، به زوجه اجازه میدهد که چنانچه ادامه زندگی مشترک زناشویی با زوج مستلزم تحمل عسر و حرج به معنای تحمل سختی و مشقت (اعم از جسمی و روحی، مالی، عرضی و ناموسی و غیره) باشد، به حدی که تحمل آن مشکل و غیرممکن شود، جهت درخواست طلاق به محکمه خانواده مراجعه و دادگاه در صورت اثبات مورد عسر و حرج ادعایی از سوی زوجه، میتواند زوج را اجبار به طلاق کند.
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
💢مصادیق عسر و حرج به شرح ذیل است:
اعتیاد زوج به مواد مخدر و یا مشروبات الکلی به طوری که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به نظر پزشک لازم بوده است. یا پس از ترک اعتیاد مجددا به مصرف آن روی آورد.
محکومیت قطعی مرد به حبس 5 سال یا بیشتر.
ضرب و شتم و یا هر گونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه غیرقابل تحمل باشد. (کتک زدن و اذیت . آزار)
ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب در مدت یکسال بدون عذر موجه.
ابتلای زوج به بیماریهای صعبالعلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعبالعلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل کند.
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
هدایت شده از ༺⚖️مجمع حقوقی ایران⚖️༻
⚖️با مجمع حقوقی ایران همراه باشید...
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
📌دانستنی های حقوقی-هبه
🔺آيا می دانستيد پس از آن كه مالی را طی یک قرارداد رسمی و به صورت رايگان به شخص ديگری واگذار نموديد، مي توانيد مجددا آن را به مالكيت خود بازگردانيد؟!
🔸مطابق قانون مدنی وقتی یک نفر مالی را مجانا به ديگری تملیک می كند، اصطلاحا گفته می شود كه مال مذكور "هبه" گرديده است.
🔸لازم است بدانيم هبه هرچند به صورت رسمی و قراردادی هم كه انجام شود قابل رجوع است.
🔸بنابراين چنانچه مالی را هبه نموده باشيد، هرگاه كه بخواهيد می توانيد مجددا مال را به تملیک خود در آوريد.
🔺البته مشروط به اين كه مال مذكور را به والدين و يا اولاد خود هبه ننموده باشيد، در برابر هبه مال يا كاری برای شما انجام نشده باشد، و آخر اين كه مالی كه هبه كرده ايد، به فرد ديگری منتقل نشده باشد و هنوز موجود باشد.
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
📚با مجمع حقوقی ایران همراه باشید..
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
?بازداشت موقت:
✍سوال:بازداشت موقت چیست و در چه صورتی متهمی را با قرار بازداشت موقت زندانی می کنند؟
پاسخ:بازداشت در لغت به معنای منع، جلوگیری، توقیف و حبس میباشد. بازداشت موقت مهمترین و شدیدترین قرار تأمین کیفری است که به موجب آن به منظور تضمین دسترسی به متهم در مواقع لزوم، آزادی او به طور موقت سلب میشود.به صورت عامیانه یک نوع قراری است که متهم به جرمی که احتمالا انجام داده حداقل تا یک ماه زندانی می شود و با هیچ سند و ضمانتی نمی شود وی را آزاد کرد و تا چند ماه هم قابل تمدید است.صدور قرار بازداشت موقت همیشه در شرایط سخت باید لحاظ گردد و هر گاه قرینه ها و دلایل و نشانه های موجود دلالت بر توجه اتهام به متهم کند این قرار توسط قضات دادسرا (دادیاران- بازپرس-دادستان) صادر خواهد شد.
⚜️بازداشت موقت اختیاری:
🔘در چه جرم های قرار بازداشت موقت صادر می شود:
۱/جرم هایی که مجازات قانونی آنها اعدام،رجم(سنگسار) به صلیب کشیدن و قطع عضو باشد
۲/جرم های عمدی که مجازات قانونی آن سه سال حبس و بیشتر باشد
۳/در مواردی که آزاد بودن متهم موجب از بین رفتن آثار و دلایل جرم شده یا باعث تبانی با متهمان دیگر و یا شهود یا مطلعین واقع شده و یا سبب شود که شهود از ترس متهم حاضر به شهادت نباشند همچنین وقتی که احتمال فرار یا مخفی شدن متم باشد و به طریقی نتوان از ان جلوگیری کرد.
۴/در قتل عمدی با تقاضای اولیاء دم برای اقامه دلیل و مدرک حداکثر به مدت۶روزدر جرائم منافی عفت مثل زنا هم وقتی جنبه عمومی داشته باشد و در صورتی که قاضی تشخیص دهد آزادی متهم باعث فساد می شود می توان قرار بازداشت موقت صادر کرد.
⚜️بازداشت موقت اجباری:
۱/اما در جرم های زیر حتما باید قرار بازداشت موقت صادر شود وقاضی مکلف به اطاعت است
در قتل عمد- آدم ربایی- اسید پاشی - محاربه- افساد فی الارض
۲/در جرائمی که مجازات قانونی آن اعدام یا حبس ابد باشد
۳/در جرائم مثل سرقت -کلاهبرداری -اختلاس- ارتشاء -خیانت در امانت -جعل و استفاده از سند مجهول در صورتی که متهم حداقل یک سابقه محکومیت قطعی و یا دو یا بیشتر، سابقه محکومیت غیر قطعی به علت ارتکاب هر یک از جرائم مذکور داشته باشد.
📚─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─📚
⚖️مطالب مفید حقوقی برای دانشجویان و عموم جامعه در مجمع حقوقی ایران⚖️
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran