.
اگه بخوایم این پاسخ رو از نظر قانونی و اصول فقهی بیان کنیم
پاسخ این سوال گسترده تر خواهد بود...
.
⚖️در پاسخ به این پرسش باید گفت که طبق اصول فقهی، در صورتی که قانون عام بر قانون خاص مقدم باشد و تاریخ ورود هر دو (عام و خاص) معلوم باشد و زمان عمل به عام پیش از ورود خاص رسیده باشد، در این مورد خاص مؤخر را ناسخ عام مقدم (نسخ جزئی) میدانیم. بنابراین توهین رایانهای را از شمول مواد 608 و 609 کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 خارج میدانیم و در خصوص مجازات این جرم، به ماده 16 قانون جرایم رایانهای رجوع میکنیم. تشدید مجازات را نیز میتوان با توجه به آثار و عواقب جبرانناپذیر این جرم توجیه کرد.
💢محل وقوع جرم و دادگاه صالح به رسیدگی
💠در توهین سایبری، اینترنت فقط یک وسیله برای ارتکاب جرم است (مثل مزاحمت تلفنی) و نباید آن را با مکان ارتکاب جرم اشتباه گرفت، زیرا در این صورت، در تشخیص دادگاه صالح نیز با مشکل مواجه خواهیم شد. در حقیقت، محل وقوع جرم، همان مکانی است که بزهکار رایانهای در آن به نتیجه مورد نظرش دست مییابد. این موضوع از رأی وحدت رویه شماره 721 1390/4/21 هیات عمومی دیوان عالی کشور به شرح زیر به دست میآید: «وقوع بزه مزاحمت برای اشخاص به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر، موضوع ماده 641 قانون مجازات اسلامی، منوط به آن است که نتیجه آن که مقصود مرتکب است، محقق شود. بنابراین در مواردی که اجرای مزاحمت از یک حوزه قضایی شروع و نتیجه آن در حوزه قضایی دیگر حاصل شود، محل حدوث نتیجه مزبور، محل وقوع جرم محسوب میشود و مناط صلاحیت دادگاه رسیدگیکننده نیز همین امر خواهد بود.»
💠با توجه به وحدت ملاک توهین رایانهای و مزاحمت تلفنی، میتوان چنین بیان کرد که محل وقوع بزه توهین رایانهای، محل حدوث نتیجه است. بنابراین در جرایم رایانهای، تعیین محل وقوع بزه در اختیار بزهدیده است. بزهدیده در هر مکانی که از توهین رایانهای اطلاع یابد، میتواند به شکایت کیفری اقدام کند. از این رو، محل حدوث نتیجه، محل وقوع جرم است و دادگاهی که این محل در حوزه آن قرار دارد، طبق ماده 54 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری، صالح به رسیدگی است.
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید... 👇⚖️💯
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
📌🤔معنی عدم تمکین چیست؟
در واقع باید گفت که تمکین زن چیست؟
💠مطابق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی همین که عقد نکاح به طور صحیح واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود. تمکین در لغت تن دادن است و در تعبیر حقوقی؛ قیام زن به ادای وظایف زوجیت در مقابل شوهر گفته می شود.
💠این واژه در قانون مدنی نیامده و تعریف نیز نشده است ولی در ماده ۴ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ از این واژه استفاده شده است...
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید... 👇⚖️💯
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
🔰📌#تمکین_عام
💢زن می بایستی در منزلی که شوهر انتخاب می کند و البته متناسب با شان زوجه باشد سکونت نماید و در واقع مرد به زن دسترسی داشته باشد مگر اینکه انتخاب مسکن با زوجه باشد یعنی در عقد نکاح شرط شده باشد ولی در عین حال بایستی پس از انتخاب مسکن تمکین عام از شوهر داشته باشد تا ناشزه محسوب نشود.
💠پذیرفتن ریاست مرد در خانواده (ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی) و همچنین حق سکونت زوجه نیز تمکین عام زن از شوهر محسوب می شود.
💠ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی – «در روابط زوجین ریاست خانواده از خصائص شوهر است»
💠ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی – «زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد»
💢تمکین خاص
💠برقراری رابطه خاص جنسی و زناشویی متعارف است. و ناظر به اطاعت پذیری زن از مرد در مسائل جنسی به طور متعارف است. که در واقع تمکین جنسی است
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید...👇⚖️💯
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
📌✍#دادخواست_الزام_به_تمکین
⚖️زوج یا وکیل او در موارد عدم تمکین زوجه بایستی با دادن دادخواست از طریق ثبت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام حقوقی کنند. دادگاه خانواده در شهر محل اقامت زوجه تشکیل میشود. بهتر است قبل از تقدیم دادخواست، اظهارنامه ای مبنی بر لزوم تمکین و بازگشت زوجه به منزل از طرف شوهر برای زن فرستاده شود.
💠رویه دادگاه ها خانواده تهران چنین است که زوج بایستی ثابت نماید که مقدمات تمکین مثل تهیه مسکن متناسب زوجه و اثاث البیت را تهیه کرده است.
💠پرونده الزام به تمکین دو مرحله ای است یعنی هر کدام از زوجین که رای دادگاه بدوی به ضرر او باشد می تواند در فرجه ۲۰ روزه پس از ابلاغ رای، نسبت به اعتراض و تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان از طریق ثبت در دفتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام نماید.
💠اجرائیه حکم الزام به تمکین پس از قطعیت حکم و صدور رای به نفع شوهر، به تقاضای او از دادگاه بدوی درخواست میشود. آقایان توجه داشته باشند که صرف گرفتن رای تمکین کافی نیست و حتما و حتما باید درخواست صدور اجراییه از دادگاه کرد و پرونده اجرایی تشکیل داد.
💢نکته ای که باید توجه کرد اینکه به زور و قوه قاهره زنی را که محکوم شده به خانه شوهر نمی آورند. فقط اگر زوجه رای دادگاه را اجرا نکند و تبعیت از شوهر نکند ناشزه محسوب می شود و زوج می تواند از مزایای آن استفاده کند.
💠ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی – «هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود»
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید... 👇⚖️💯
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
.
⚖️اگه ابهام یا مطلبی هست اینجا
برام بنویس تا کم کم درموردش
تو کانال صحبت کنیم باهم 👇🏻
https://harfeto.timefriend.net/16742230258927
لینک پیام ناشناس هست
میتونی راحت بنویسی 🌱
.
پر تکرار هاشو اینجا بهش
پاسخ میدیم حتما 😇🌿
سلام و عرض ادب و احترام
💢بنده محمد مهدی اکبری هستم دانشجوی ترم آخر کارشناسی حقوق
و داوطلب کارشناسی ارشد حقوق خصوصی
💠هدف بنده و همکارانم از تشکیل کانال، کمک به تک تک شما شهروندان میباشد تا بتونید از حق و حقوق خودتون دفاع کنید و نگذارید ظلم پایدار بماند...
⚖️و در نهایت هر سوال حقوقی در رابطه با املاک و قرارداد ها و حقوق خانواده و ثبت شرکت ها داشته باشید ، ما در خدمتتون هستیم...
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
⚖️برای اینکه بتونید بعد از فارغ التحصیلی
کاری داشته باشین
میتونید در یکی از آزمون های استخدامی، شرکت و پس از قبولی مشغول به کار بشین... 🌱
.
https://eitaa.com/Majmahoghoghiiran
اگه علاقه دارین که بیشتر درمورد این موارد صحبت بشه حتما
اینجا برام بنویس.. 😉☺️👇👇
https://eitaa.com/starman