✍ #اللَّهُمَّ_صَلِّ وَ سَلِّمْ وَ زِدْ وَ بَارِکْ عَلَى السَّیِّدِ الْکَرِیمِ وَ الْإِمَامِ الْحَلِیمِ وَ سَمِیِّ الْکَلِیمِ الصَّابِرِ الْکَظِیمِ الْقَائِدِ الْجَیْشِ الْمَدْفُونِ بِمَقَابِرِ قُرَیْشٍ صَاحِبِ الشَّرَفِ الْأَنْوَرِ وَ الْمَجْدِ الْأَظْهَرِ وَ الْجَبِینِ الْأَزْهَرِ الْإِمَامِ بِالْحَقِّ أَبِی إِبْرَاهِیمَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ صَلَوَاتُ اللَّهِ وَ سَلَامُهُ عَلَیْه … .
📚در {تحف العقول} آمده است که حضرت کاظم(علیه السّلام) به یکى از فرزندانِ وی چنین سفارش مى کرد:👇
《اى فرزندم: مبادا که خداوند تو را در حال ارتکاب معصیتى ببیند و مبادا تو را در جایى که فرمان داده (در میان بندگان صالح) نبیند. خود را در عبادت حقّ، مقصّر بدان زیرا خداوند آن گونه که باید، عبادت نشده است و بپرهیز از کم حوصلگى و تنبلى که این دو صفت، تو را از بهره (نعمت) دنیا و آخرت محروم مى کنند》.
🔍امام کاظم(علیه السّلام) در وصیتى به هشام بن حکم مى فرمایند: اى هشام: اگر در دستت گردویى بود و مردم آن را گوهر خواندند مغرور مشو که براى تو سودى ندارد زیرا تو مى دانى آنچه در دست دارى گردو است. و اگر در دست خود گوهرى داشتى و مردم آن را گردو خواندند گفته آنان به تو ضرر نمى رساند زیرا تو مى دانى که گوهر دارى.
👆👈اى هشام: ملایمت را پیشه کن که ملایمت خوش یمن و خشونت و بد رفتارى نحس و شوم است و نیکى و خلق نیکو، خانه را آباد و روزى را زیاد مى کند که خدای فرموده است: پاداش نیکى، نیکى است همه مردم ـ چه مومن و چه کافر ـ مشمول این قاعده اند. هر کس به تو نیکى کرد بر تو است که کار او را جبران کنى و اگر همان گونه که درباره ات احسان کرده اند احسان کنى، کارى نکرده اى,بلکه فضل، از آن کسى است که ابتدائا احسان کند؛ #مومن همانند دو کفه ترازوست که هرچه بر ایمان او افزوده شود، گرفتارى اش فزونى گیرد.
🔴حسن مجاورت، نیازردن همسایه نیست بلکه صبر بر آزار همسایه است. برترى فقیه و دانشمند بر عابد همانند برترى خورشید بر سایر ستارگان است. و نیز فرمود: #روز قیامت منادى ندا مى دهد: هر کس که بر خداوند حقّى دارد برخیزد تنها, کسى که برمى خیزد شخصى با گذشت و مصلح است که پاداش او با خداست. پس فرمود: بخشنده و خوش خو در حمایت خداوند است و خدا او را تا ورود به بهشت همراهى مى کند. #پدرم پیوسته مرا به سخا و حسن خلق سفارش مى کرد تا وفات یافت.
👥هیئت مدیریّه بحث جنجالی
23.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤲السّلام علی الحسین(سلام الله علیک)
🙏 #شبِ_پنج_شنبه
🔺التماس دعا
👥هیئت مدیریّه بحث جنجالی
🌹 عید بزرگ مباهله 🌹
🔺آیه مباهله، آیه {۶۱} سوره {آل عمران} است که اشاره به واقعه مباهله دارد:👇
📝《فَمَنْ حَاجَّكَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَللَّعْنَتَ اللَّـهِ عَلَی الْكَاذِبِینَ 》؛ #یعنی: 《بنابراین، پس از فرارسیدن علم [وحی] به تو، هر کس درباره او [حضرت عیسی(علی نبیّنا و آله و علیه السّلام)]، با تو به چالش برخیزد، به او بگو: بیایید تا فرزندانمان و فرزندانتان، و زنانمان و زنانتان، و جانهایمان و جانهایتان را فراخوانیم، آنگاه (به درگاه خداوند) زاری [تضرّع] کنیم تا لعنت خداوند را بر دروغگویان نهیم》.
🔵✍ #شرح_واقعه:
☝️👈واقعه مباهله با نامه پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) به مسیحیان نجران و دعوت آنان به اسلام شروع شد و در نهایت با عقب نشستن نجرانیان و ایمان آوردن عدّهای از آنان پایان یافت.
🔴✍ #نامه_پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) و دعوت به اسلام:
☝️👈پیامبر اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلّم) هم زمان با مکاتبه با سران حکومتهای جهان و مراکز مذهبی، نامهای به اسقف نجران نوشت و در آن نامه از ساکنان نجران خواست که اسلام را بپذیرند. مسیحیان تصمیم گرفتند که گروهی را به نمایندگی از خود به مدینه بفرستند تا با پیامبر سخن بگویند و سخنان او را بررسی کنند. #هیئت نجران که شامل بیش از ده نفر از بزرگان آنان بود، به ریاست و سر پرستی سه نفر به نامهای عاقب، سید و ابوحارثه به مدینه آمدند. هیأت نمایندگان در مسجد مدینه با پیامبر اسلام گفتگو کردند. پس از اصرار دو طرف بر حقانیت عقاید خود، تصمیم بر این شد که مسئله از راه مباهله خاتمه یابد، از این رو قرار شد که فردای آن روز، همگی خارج از شهر مدینه، در دامنۀ صحرا برای مباهله آماده شوند.
👌 #بیان_فقیه
👤شیخ مفید(رحمه الله علیه) در اثبات برترى امام على(علیه السّلام) بر همگان به جز رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم)، چند استدلال ذکر مى کنند و پیش از هر دلیل دیگرى به سراغ آیه مباهله (آل عمران: ۶۱) مى رود و مى گوید: ۱) #این_آیه مى فهماند که على (علیه السّلام) به منزله جان رسول خدا است و مى دانیم که رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در میان همه انسانها افضل است [پس على افضل از همه انسانها به جز رسول خدا است]؛ ۲) #در_این آیه «ابنائنا» بر حسن و حسین (علیهما السّلام) صدق می کند و منظور از «نساءنا»، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و مقصود از «انفسنا»، على (علیه السّلام) است و منظور از «نفس» چیزى همانند خون و هوا که قوام پیکره مادى انسان بدان مى باشد، نیست و مراد از «انفسنا»، رسول خدا(صلّی الله علیه و آله) نیست؛ چرا که درست نیست انسان به سوى خود، نفس خود را فراخواند بلکه مراد کسى است که در عزت، کرامت، محبّت، ریاست، ایثار، بزرگى و جلالت در نزد خداوند سبحان جایگاهى چون رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) داشته باشد ... .
📚 رجوع شود: رساله تفضیل امیر المؤمنین (علیه السّلام) للشّیخ المفید(ره):👇
🔴برای مطالعه اصلِ متنِ مرحوم شیخ مفید(قدّس سرّه) کلیک بفرمایید:👇
🔍 http://lib.eshia.ir/16025/1/21
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
🔸سلام و خدا قوّت 🙏بزرگوارید؛ 🔺الحمدلله که به مطالعه مطلب پرداختید؛ 🤲ان شاء الله دیگر رفقا نیز به
✍باسمه تعالی
✋سلام و خدا قوّت
🤲خداروشکر که تحقیقِ 《 #فرازی از خطبه غدیر خم در #بوته نقدِ ادبی (لُغَوی، صرفی، نحوی و بلاغی) 》را مطالعه نمودید؛
🔴ان شاء الله دیگر رفقا نیز همچون شما به مطالعه مطلب بپردازند و نظرات خویش را در این زمینه بیان نمایند.
🔵۱) #مقدّمه_بحث:
🔍 https://eitaa.com/kanon_adabi/1652
🔵۲) #اصلِ_بحث در قالبِ پی دی اف:
🔍 https://eitaa.com/kanon_adabi/1653
⚫️۳) باز نشر تحقیق توسُّط سایت خبر گزاری رسمی حوزه:👇
🔍 https://eitaa.com/kanon_adabi/1657
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
✍باسمه تعالی ✋سلام و خدا قوّت 🤲خداروشکر که تحقیقِ 《 #فرازی از خطبه غدیر خم در #بوته نقدِ ادبی (لُغ
🔺شکرِ خدا که تحقیقِ حاضر، در حدّی توانسته است، عظمت، فائده و #کاربردِ ادبیاتِ عرب #در روایات اهل بیت(علیهم السّلام) را منعکس کند؛
✅از این بابت که به مطالعه مطلب پرداختید، مایه خرسندی است و ان شاء الله #تمام_رفقا به مطالعه بحثِ《 #فرازی از خطبه غدیر خم در #بوته نقدِ ادبی (لُغَوی، صرفی، نحوی و بلاغی) 》بپردازند تا شاید اهمیّتِ تعلیم و تعلُّم در ادبیات عرب روشن شود:👇
🔍 https://eitaa.com/kanon_adabi/1653
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
🔊بیانِ سوالاتِ کاربر محترم:👇
👈آیا کلمه 《مَعَاشِر 》جمع الجمع است؟ریشه این کلمه چیست؟و آیا جنیان هم با توجه به برداشت روایی از گروه ها و طوائف مختلف بودند؟
👈 استعمال 《الناس》و استنباط 《جن و انس》با توجه به ریشه 《الناس》 چگونه ممکن است؟
👈آیا امکان استنباط همزمان هر دو جنبه حیثیت مبالغه و تاکید از ماده 《فَضل》درست است؟
👈چگونگی دلالت قریب بودن حرف ندا《یا》با فرض در تقدیر چیست؟و چه تلازمی با فوریت فعل امر 《فَضِّلُوا》دارد؟
👈جمع مضاف ظهور در عموم دارد یعنی چی؟با مثال می فرمایید؟
👈مراد از کلمه 《حلول》 در افعال حلولی مع الوقوع و محض چیست؟چگونگی دال این افعال بر ازمان ثلاثه چگونه است؟
(لطفا در مورد فرق بین صدوری مع الوقوع و حلولی مع الوقوع و محض توضیح بیشتر و منبع معرفی می فرمایید)
👈کاربرد اسم تفضیل در هیئت اضافه یعنی چی؟
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
👆🔴👈بیانِ پاسخ:👇
🤲الحمدلله مطلبی که در قالبِ 《فرازی از خطبه غدیر خم در #بوته نقدِ ادبی (لُغَوی، صرفی، نحوی و بلاغی)》بیان گردید، توانسته است اندکی کاربردِ علومِ ادبی در روایات را منعکس نماید؛
🔍 #همچنین این که به مطالعه این تحقیق پرداختید و #سوالات خویش را در گروه بحث جنجالی مطرح نمودید، امری بسیار پسندیده ای انجام دادید و ان شاء الله این سنّت حسنه را دیگر رفقا هم انجام بدهند یعنی ابتداء تحقیق را مطالعه کنند و سپس سوالات خویش را -اگر باشند- در گروه مطرح نمایند.
🔸اصلِ مطلب برای رفقایی که مشتاق مطالعه هستند:👇
🔍 https://eitaa.com/kanon_adabi/1652
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
🤲الحمدلله مطلبی که در قالبِ 《فرازی از خطبه غدیر خم در #بوته نقدِ ادبی (لُغَوی، صرفی، نحوی و بلاغی)》ب
۱)👤سوالی که در آن فرمودید: 《آیا کلمه 《مَعَاشِر 》جمع الجمع است؟ ریشه این کلمه چیست؟ و آیا جنیان هم با توجه به برداشت روایی از گروه ها و طوائف مختلف بودند؟》
🔊پاسخ سوال فوق:
📝خير؛ {معاشر} جمع الجمع نيست بلكه تنها جمع مكسر {معشر} است زيرا بين {معشر} و {معاشر} جمع ديگرى استعمال نشده كه گفته شود: {معاشر} جمع الجمع مى باشد و ريشه اصلى {معشر}، {عشر} مى باشد و گروه جنيان دارى طوائف مختلف مى باشند مانند انسان ها كه داراى طوائف مختلف هستند و بنابر پذيرفتن این مطلب که: 《از كلمه {الناس}، {انس} و {جن} نیز فهميده مى شود》 می توان گفت: جنيان حاضر در روز غدير از طوائف مختلفى بوده اند چنانچه انسان هاى حاضر در روز غدير هم از طوائف مختلفى بودند.