خانواده ها چگونه به اعتیاد فرزند خود کمک کنند؟
خانوادهها با کمک افراد متخصص و افزایش آگاهی میتوانند نقش بسیار مهمی در درمان اعتیاد فرزند خود داشته باشند.
بحث درمان اعتیاد یک مثلت سه ضلعی است که فرد معتاد، درمانگر و خانواده، هر کدام یک قسمت از مثلت را تشکیل میدهند.
نقش خانواده در درمان عضو معتاد هم اندازه خود بیمار است که اگر به درستی انجام نشود، فرد دوباره به سراغ مواد مخدر خواهد رفت و درمان ناقص میماند.
درمان دو مرحله مهم دارد، مرحله اول زمانی است که خانواده بتوانند فرد را راضی کنند که به مراکز درمانی مراجعه کند و مرحله دوم حمایتهای بعد از دوره سم زدایی و ترک اولیه است.
در کشور ما مشکل عمده خانوادهها، کاهش حمایت و پیگیری بعد از درمان اعتیاد است، برای مثال شخص پس از گذراندن دوره سم زدایی با تصور اینکه کاملا درمان شده، دیگر از خانواده حمایتی را دریافت نمیکند و این زمینهای برای بازگشت مجدد او خواهد شد.
امروزه مراکز درمانی به وجود آمده بر اساس «اجتماع درمان مدار بودن» اداره میشوند، در این مراکز علاوه بر اینکه فرد معتاد تحت درمان است، به خانوادهها نیز آموزشهای لازم برای حمایت بیشتر داده میشود. فرد بیمار نیز در یک اجتماع کوچک با افراد مانند خود زندگی میکند و آماده بازگشت دوباره به جامعه اصلی میشود.
دو رفتار اشتباه والدین در برخورد با فرزند معتاد. در بیشتر مواقع خانوادهها یا برخورد سخت را پیش میگیرند و فرد را از خانه طرد میکنند که بیشتر توسط پدر خانواده این کار انجام میشود و یا اینکه موضوع اعتیاد را میخواهند از بقیه پنهان کنند و با رفتارهایی اشتباه مثل دادن پول برای خرید مواد فرزند خود را بیشتر در اعتیاد گرفتار میکنند و اغلب توسط مادرها این کارها انجام میشود.
بعد از آگاه شدن آنها باید فرزند را در سریعترین زمان ممکن به مراکز درمانی بفرستند و اقدام به موقع در انتقال به مراکز درمانی میتواند کمک شایانی به فرد معتاد کند.
برخلاف تصور خیلی از افراد، دوره درمان اعتیاد یک دوره ۲۰ تا ۳۰ روزه نیست و برای کامل شدن درمان حداقل به ۶ ماه زمان نیاز است و در کنار درمان معتاد، اعضای خانواده نیز به درمانهایی نیاز دارند، زیرا احتمال دارد پدر و مادر مشکلاتی داشته باشند که اکنون فرزند به اعتیاد روی آورده است.
باید همسر، پدر، مادر و حتی فرزند فرد معتاد آموزش ببینند که در شرایط مختلف چه رفتاری را داشته باشند، برای مثال زمانی که مرد خانواده به دلیل استعمال موادمخدر عصبانی است، باید همسر بداند چه نوع رفتاری در آن لحظه انجام دهد که درست باشد.
منصور فتحی نیا
روانشناس بالینی
مدیر مرکز مشاوره رستا پرند
02156790259
🌺بهم خوردن نامزدی
🟡برای این کار لازم است که از خود بپرسید اگر این رابطه را حفظ کنید چه چیزهایی را به دست میآورید و در عین حال چه چیزهایی را از دست میدهید. بهتر است این موارد را در یک کاغذ یادداشت کنید.
🟣این کار به شما کمک میکند آنچه در ذهن دارید را به طور منسجمتری در نظر بگیرید. علاوه بر این مسئله تلاش کنید تا زندگی پس از بهم زدن نامزدی خود را نیز تصور کنید و ببینید این کار چه مزایایی را برای شما به همراه دارد و در ازای آن چه چیزهایی را قرار است از دست بدهید.
🟡پاسخ دادن به این سؤالات و نگاه کردن به تمامی این نوشته ها میتواند به کاهش شک و تردیدهای شما در مورد این تصمیم مهم کمک کند و باعث شود که با قاطعیت بیشتری پیش بروید.
🟣هیجانات میتوانند تا حد زیادی بر تواناییهای ذهن انسان تأثیر بگذارند و عملکردهایی نظیر تصمیمگیری را به حد معناداری کاهش دهند. به همین خاطر است که افراد در موقعیتهایی که خشمگین هستند اغلب کارهایی را انجام میدهند که بعدها از آنها پشیمان میشوند.
🟡اگر موضوع خاصی منجر به ناراحتی و رنجش شما شده و به همین خاطر میخواهید نامزدی خود را به هم بزنید تلاش کنید ابتدا کمی با هیجانات خود تنها بمانید و پس از فروکش کردن احساساتتان مجدداً تصمیمهای خود را ارزیابی کنید.
🟣در نهایت برای اینکه مطمئن شوید این تصمیم واقعاً آن چیزی است که در زندگی به آن نیاز دارید سعی کنید بدون عجله کردن و در شرایطی که احساسات بر شما غلبه ندارند در مورد آن فکر و مشورت کنید تا در نهایت درستترین تصمیم را بگیرید.
🟡دوران پس از بهم زدن نامزدی باید با مراقبتهای روانی ویژهای همراه باشد چراکه در بسیاری از موارد افراد در این شرایط احساس شکست میکنند و به خاطر از دست دادن فردی که به او علاقهمند بودند دچار واکنشهای سوگ میشوند.
🟣در این شرایط لازم است که به خود زمان بدهید تا بتوانید مجدداً قوای روانی خود را بازیابید. در نتیجه این طبیعی است که احساس غمگینی داشته باشید یا نتوانید همانند گذشته از زندگی لذت ببرید.
🟡در این شرایط انجام مراقبتهای روانشناختی نظیر مراجعه به یک روانشناس و خواندن کتابهای خودیاری در زمینه جدایی عاطفی میتواند تا حد زیادی به شما کمک کند.
منصور فتحی نیا
روانشناس بالینی
مدیر مرکز مشاوره رستا پرند
02156790259
09017299574
هدایت شده از اجتماعی استان تهران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از اجتماعی استان تهران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارشناس مسائل اجتماعی گفت: طلاق امروزه یکی از معضلاتی است که حجم بسیار زیادی از پروندههای مطرح شده در محاکم قضایی را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که مشکلات ایجاد شده بین زوجین با انجام مشاوره با متخصصان فن قابل حل است.
منصور فتحینیا ، مدیر مرکز مشاوره رستا پرند در گفتوگو با خبرنگار سرویس اجتماعی شبکه خبری تهران نیوز اظهار داشت: طلاق امروزه یکی از معضلاتی است که حجم بسیار زیادی از پروندههای مطرح شده در محاکم قضایی را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که بسیاری از مشکلات ایجاد شده بین زوجین با انجام مشاوره با متخصصان فن قابل حل است.
وی گفت: پیچیدگیهای زندگی نوین موجب شده سطح سلامت روان در جامعه امروز کاهش یافته و نیاز به مشاوره برای ارتقای سلامت روان امروز امری اجتناب ناپذیر است. اجباری شدن مراجعه به مراکز مشاوره در طلاق توافقی پیش از ارائه حکم در دادگاههای خانواده، از جمله مواردی است که در قانون حمایت خانواده مورد تصریح قرار گرفته و در بیشتر دادگاههای خانواده در سطح کشور اجرا میشود.
اهمیت مشاوره های پیش از ازدواج / نقش مراکز مشاوره در کاهش آمار طلاق
مدیر مرکز مشاوره رستا پرند عنوان کرد: روند افزایش طلاق در کشور ما طی سالهای اخیر سیر صعودی داشته و هر ساله آمار نگرانکنندهای از میزان طلاق در کشور منتشر میشود، به همین دلیل در سالهای اخیر طرحهای مختلفی از سوی مسئولان دستگاههای مرتبط برای مهار روند فزآینده طلاق ارایه شده است که بسیاری از این طرحها به ارایه خدمات مشاوره و روانشناختی قبل و بعد از ازدواج اشاره دارند.
وی بیان داشت: مشاوره های پیش از ازدواج مطلوب است، یکی از نکات مهم در مشاوره، مشروعیت است. انسان باید به این نتیجه رسیده باشد که در دنیا تخصصهای مختلفی وجود دارد که یکی از این تخصصها روانشناسی و مشاوره است و اگر به این نتیجه رسیده باشد برای او مشروعیت قائل است و خودبهخود حرفهای او را میپذیرد.
باید پیش از ازدواج مهارت تشکیل خانواده را ببینند
فتحی افزود: اگر کسی با پای خودش به مشاوره برود اثرپذیری از این مشاوره بالا خواهد بود. بهطور قطع مشاورههای پیش و بعد از ازدواج بر کاهش نرخ طلاق تاثیر جدی دارد مشاورهدهندگان هم باید مشاوران خوبی باشند و اقتضائات فرهنگی، اجتماعی جامعه ما را خوب بشناسند. گاهی من ایدهآلهایی از یک جامعه دارم و میگویم آن جامعه را میپسندم، اما ما باید با اقتضائات جامعه خودمان ببینیم چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم که جامعه، وضعیت سالمتری داشته باشد.نقش انکار ناپذیر مشاورهها در کاهش طلاق چه پیش از ازدواج و چه پس از آن بر هیچکس پوشیده نیست.
این مشاور جوان تصریح کرد: واقعیت این است که بسیاری از جوانان بدون اینکه مهارت لازم برای تشکیل خانواده را داشته باشند، ازدواج میکنند و در زندگی مشترک اولین بحرانها آنها را از پا در میآورد و کارشان را به طلاق میکشاند. در این بین عنوان میشود اگر افراد قبل و بعد از ازدواج به مشاور مراجعه کنند، تا حد زیادی مسائل آنها قابل حل است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیامد های روانشناختی طلاق
منصور فتحی نیا
معاونت اجتماعی سپاه رباط کریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به یاری شما عزیزان
5 عدد پک پیش دبستانی : شامل 2 دفتر فانتزی، جامدادی، مداد رنگی 12تایی، خط کش ، 4 مدادسیاه و قرمز.، چسب ،تراش و پاک کن
40 عدد پک ابتدایی شامل:4 دفتر فانتزی و معمولی، 3 مداد، 2 خودکار، لاک غلط گیر، مداد رنگی 12تایی، جامدادی، خط کش، برچسب اسم، تراش و پاک کن
30 پک متوسطه شامل :1 دفتر کلاسور، جامدادی، خودکار آبی قرمز و مشکی، لاک غلط گیر، اتود و پاک کن
تهیه گردید.
امیدوارم انرژی مثبت این کار خیر در زندگیتان جاری باشد.
ارادتمند :منصور فتحی نیا
مشاور اجتماعی ناحیه
#معاونت اجتماعی ناحیه رباط کریم
#پایگاه بسیج خواهران کبری
#مرکز_مشاوره_رستاپرند
آموزش فرزند پروری
انجمن اولیا و مربیان
مدرسه حر شهرک آلارد
مدرس :منصور فتحی نیا
روانشناس بالینی
مشاور اجتماعی ناحیه رباط کریم
#معاونت اجتماعی ناحیه رباط کریم
#مدرسه حر شهرک آلارد
#مرکز_مشاوره_رستاپرند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا