🔻نمایشگاه شکوه ایرانباستان در «شهرممنوعه»
📷اصالت ایران به روایت جهان
🔸کاخ موزه پکن که به «شهرممنوعه» شهرت دارد، به مدت ۳ ماه از آثار با شکوه ایرانی که بیش از ۳ هزار سال فرهنگ و هنر ایران را به نمایش میگذارد، میزبانی میکند. نمایشگاهی که با هدف معرفی شایسته تاریخ و تمدن شکوهمند ایران باستان و ترغیب و تشویق گردشگران چینی برای سفر به ایران تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ دایر است.
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️بازی دلفین ها در بندر مکران زیبا😍
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
۷۰۰۰ سال یا ۱۵۰۰ سال هرچه بود تخریب شد!!!
⭕️شرح گفتگوی تلفنی واحد گردشگری موسسه مصاف با مدیر پایگاه میراث ملی ری پیرو اخبار غیب شدن تپههای ۷۰۰۰ ساله شهر ری
📞در گفتوگوی تلفنی با جناب آقای قدیر افروند مدیر پایگاه میراث ملی ری پیگیر صحت تخریب تپههای قمیآباد شدیم.
🔶آقای افروند تخریب تپههای قمیآباد از سمت افرادی تکذیب گردیده است، نظر شما چیست؟
👤این تکذیبیه فقط از سوی یک نفر صورت گرفت و آن هم فردی بود که مجوز تخریب آن را صادر کرده. معلوم است وقتی بگویید اشتباه کردهای، نخواهد پذیرفت.
🔷این موضوع باید از طرف شخص ثالثی بررسی شود که آیا اتفاق افتاده است یا خیر، نه میراث فرهنگی استان. و البته که بهراحتی با یک تحقیق ساده و بررسی اسناد و مدارک میشود صحت و سقم آن را معلوم کرد.
🔷ببینید بنده یک باستانشناس با دانش و تجربه کافی و ناظر گمانهزنی باستانشناسی تپه قمیآباد و مدیر و مسئول مستقیم پایگاه ملی ری هستم و با شناخت و اشراف به آن اظهارنظر کردهام. گزارش ثبتی تپه قمیآباد هم همان زمان با نظر بنده و بهدلیل اهمیت و سوابق اداری موجود تهیه شد.
🔷وقتی خبری از پایگاه ملی ری رسانهای میشود متخصصان و علاقهمندان زیادی با دانش و تجربه بسیار بالا آن را رصد و پیگیری میکنند. مردم اخبار را تحلیل میکنند و نظر صحیح را تشخیص میدهند.
📞آقای افروند ادعا شده است که این تپه قدمت ۷۰۰۰ساله نداشته است و به زمان سلجوقیان بازمیگردد و اینکه در ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه کاوش و حفاری ممنوع و دارای مجازات است. نظر شما در این مورد چیست؟
👤احسنت. شما فقط یکی از این قوانین درمورد میراث کشور را گفتید. ما برای این تپه تاریخی گزارش ثبتی تهیه کردیم. مواد فرهنگی بهدستآمده از بررسی سطحی آنجا این قدمت پیش از تاریخی را به ما دیکته میکند. باستانشناس که نمیتواند بیدلیل و سند و مدرک از خودش چیزی اضافه کند.
🔶جدا از این مسئله، اصلا ۷۰۰۰ سال نه، ۱۵۰۰ سال، ۱۰۰۰ سال. آیا شما باز اجازه تخریب آن را داشتید؟
🔷اصلا فرض کنید من اشتباه کردم، آقای میثم علیئی باستانشناس و استاد دانشگاه، او هم اشتباه کرده؟، مدیر پیشین پایگاه ملی که او هم باستانشناس است و مسئول مستقیم موضوع و در آن زمان مکاتبه کرده و ارزشمندبودن آن را تذکر داده، هم اشتباه کردهاند؟
🔶حداقل کار این بوده که باید در ابتدا موضوع و درخواست متقاضیان به شورای فنی ارجاع میشد تا آنها نظر بدهند که گزارش ثبتی و پیشنهاد ما درست بوده است یا خیر... و بعد شورای فنی تعیینتکلیف میکرد. نه اینکه یک نفر آدم بیتجربه راساً و بهتنهایی تصمیم بگیرد و مجوز صادر کند.
🔷ما فرض محال را بر این میگذاریم که همه ما اشتباه کردهایم، باز هم قبل از اینکه این بحث به شورای فنی برود کسی حق صدور مجوز را نداشته است و پس از بررسی شورای فنی که افراد متخصص و با دانش و تجربهای آنجا هستند، آن شورا میتوانست تصمیم بگیرد که بنا به چه دلایلی باید تخریب شود یا هر تصمیم دیگری.
⭕️اما با کمال تاسف این تپه تخریب شد و از بین رفت!
🔷در آخر عرض کنم دلیل اینکه این مسئله برای شما جوانها مهم، ناراحتکننده و عجیب است این است که شما این میراث را متعلق به خودتان و متعلق به مردم میدانید و خود را نیز از مردم میدانید. برای همین این مسئله برایتان مهم شده است و به آن واکنش نشان دادید و اتفاقا بهدرستی هم واکنش نشان دادید.
🔷خیلی خوشحالم که جوانان دغدغهمند و دوستدار میراث فرهنگی پیگیر این مسئله هستند.
📞با تشکر از جناب آقای افروند که صبورانه پاسخگوی سوالات ما بودند.
#میراث_ملی
#تپه_های_قمی_آباد
#گفتگوی_تلفنی
✅ کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
🔸اولین هتل مشهد که هنوز زنده است
🔹هتل پارس اولین هتل مشهد است که سابقه تاسیس آن به حدود سال ۱۳۱۰ هجری شمسی میرسد که در ابتدا، ساختمان چهار طبقه واقع در خیابان پهلوی سابق، به هتل پارس اختصاص داشت و بنا به اذعان اسناد تاریخی، در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی این مکان پذیرای مستشرقین هزاره فردوسی شد.
🔹هتل پارس در بدو تاسیس، ۱۰کارگر و ۱۶ اتاق با اثاثیه خواب داشته است و کرایه اتاق یک نفره ۱۲ تا ۳۰ ریال بود.
🔹بنای فعلی هتل پارس را در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی، یک معمار روس و به سبک روسی ساخت و اولین مالک این بنا فردی یهودی به نام «امیناف» بود که چند سال بعد از ساخت، آن را به آقای مجاور توسی فروخت.
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
کشور ایران با چین ارتباط خوبی دارد
👤سرکنسول چین در بندرعباس صبح چهارشنبه در دیدار غلامعلی حیدری- استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سرکنسولگری چین در بندرعباس بهعنوان اولین کنسولگری چین در ایران شناخته میشود، اظهار کرد:
🔹 هدف تأسیس این سر کنسولگری در جنوب ایران تقویت همکاری این کشور با استانهای جنوبی است.
🔹وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی و مجموعه استانداری چهارمحال و بختیاری بر روی همکاری با کشور چین در گردشگری علاقهمند هستند، افزود :درصد هستیم تا شناخت بیشتری بر روی این استان داشته باشیم.
🔸وی در ادامه بیان نمود :
چشمانداز اتاق بازرگانی استان تقویت حوزه گردشگری و ورود نزدیک به ۵ الی ۷ هزار گردشگر خارجی به استان است و در این خصوص از ظرفیت کمیسیون گردشگری استان اصفهان استفاده خواهیم کرد.
همچنین کشور ایران دارای جاذبههای گردشگری متعددی است و میتوان از این ظرفیت برای جذب توریست استفاده کرد، هزینههای سفر به ایران نسبت به سایر کشورها نیز پایینتر است.
#اخبار_گردشگری
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست موسسه مصاف
@masaftourism
تغییر اقلیم از دروغ تا واقعیت/ قسمت ۱۵
قسمت ۱۱
قسمت ۱۲
قسمت ۱۳
قسمت ۱۴
◽️بررسی عوامل موثر بر اقلیم زمین:
۱- لکههای خورشیدی
۲-چرخههای میلانکوویچ
۳-الگوهای پیوند از دور:
——-> ۱- النینو
——> ۲- جتاستریم
——> ۳-نوسان شمالی (NAO)
——> ۴-دو قطبی هند(IOD)
🔹اقیانوسها و دریاها به علت داشتن ظرفیت گرمایی بالا، منبع اصلی انرژی و رطوبت برای اتمسفر هستند.
جالب است بدانید تغییرات دمای سطح دریا، اثر مهمی روی تغییرات اقلیمی خشكی ها دارد.
الگوی كلی انتقال رطوبت به دو عامل در منطقه وابستگی شدید دارد: یکی الگوی جریان و دیگری گردش جو.
بنابراین، در ایام مختلف سال سطوح آبی، مقادیر مختلفی از بخار آب را به سمت ایران انتقال میدهند. اقیانوس هند و دریاهای مجاور جنوبی ایران تأمین كننده قسمتی از منابع رطوبتی كشور هستند و تغییرات دمایی سطح آب اقیانوس هند، نقش مهمی در تبخیرسطح آزاد آب اقیانوس ها و ایجاد رطوبت به درون جو دارد.
🔹دوقطبی اقیانوس هند نام علمی(Indian Ocean Dipole) پیامدی از تعامل های هوا-دریا (Air-sea interaction) در اقیانوس هند میباشد. وقتی دمای سطح آب در جنوب شرقی اقیانوس هند و در منطقه استوا سردتر از معمول بوده و متعاقباً دمای سطح آب در غرب اقیانوس هند در استوا گرمتر باشد، فرایند همرفت گرمای آب در سراسر اقیانوس هند شرقی رخ داده و حوضه آب گرم در نواحی غربی پدید میآید و شدت بادهای شرقی قویتر از حالت معمول خواهد بود.
این حالت را که قطب گرم در غرب و قطب سرد در شرق واقع میشوند، فاز مثبت دوقطبی اقیانوس هند میگویند. در این حالت باراش باران سنگین در سراسر شرق آفریقا و بخش هایی از جنوب شرقی ایران اتفاق می افتد از آن طرف خشکسالی شدید و آتش سوزی جنگلی در سراسر منطقه اندونزی رخ میدهد.
🔹منطقه جنوب شرق و جنوب ایران (بویژه جنوب فارس، هرمزگان، جنوب و شرق کرمان و سیستان و بلوچستان) هر ساله بخشی از نیاز آبی خورد را از بارش های تابستانه دریافت می کند و این بارش ها که غالبا ناشی از گسترش زبانه مونسون می باشند نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی این منطقه دارند. در واقع این بارش ها با تغییرات دمای سطح آب در اقیانوس هند در ارتباط هستند.
#محیط_زیست
#تغییر_اقلیم
#فریب_جهانی
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
MasafTourism
تغییر اقلیم از دروغ تا واقعیت/ قسمت ۱۵ قسمت ۱۱ قسمت ۱۲ قسمت ۱۳ قسمت ۱۴ ◽️بررسی عوامل موثر بر اقلیم
تصویری از فاز مثبت دو قطبی هند
#محیط_زیست
#تغییر_اقلیم
#فریب_جهانی
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
🔻ایران گردشگری ندارد!؟
مقایسه گردشگران ورودی به ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲
#فرا_تحلیل
🔍منبع: unto.org
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانه تاریخی موزه مقدم با معماری زیبا گوشه ای از زیبایی های تاریخی تهران✨
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
همیشه پای انگلستان در میان است
🔷 در چند روز گذشته حضور منشور حقوق بشر کوروش متعلق به ایران در بیت المقدس خبرساز شده و واکنش مسئولین ایران را در پی داشت. در نامهای که بهامضای هادی میرزائی، مدیرکل موزهها رسیده، آمده است: "طبق اخبار منتشره، بریتانیا نسبت به انتقال منشور کوروش، که هماکنون در آمریکا به نمایش درآمده است، به کتابخانه ملی رژیم اشغالگر قدس در بیتالمقدس از ۴ اکتبر تا ۲۸ نوامبر ۲۰۲۴ اقدام خواهد کرد. انتقال این اثر تاریخی که وجهه جهانی دارد بهدلیل مخاطراتی که میتواند بههمراه داشته باشد، قطعاً به صلاح نخواهد بود."
✍️ اما چرا این مسئله مهم است؟
🔷 در کتب عهد عتیق آمده است که یهودیان ۲۵۰۰ سال پیش توسط کوروش پادشاه ایران از اسارت بابلیان نجات یافتند و بهواسطه این تاریخ رژیم صهیونیستی دو هدف را دنبال میکند.
⭕ ۱. برای خود یک تاریخ جعلی بسازند.( تاریخ یهود را بهجای تاریخ ایجاد رژیم صهیونیستی معرفی کند)
۲. با حضور این منشور خود را حامی حقوق بشر نشان دهند و اعلام کنند ما با ایرانیان دوستی دیرینه داشتیم و جمهوری اسلامی با یهود دشمنی دارد و مداخلهگر در مسائل کشورهای منطقه است.
🔶 در این روزها که رژیم صهیونیستی نفسهایش به شماره افتاده است باز هم مانند ایجاد اولیهاش، برای احیا ردپای انگلیس را در آن میبینیم.
#اخبار_گردشگری
#تحلیل
@masaftourism
سازمان ملل اعلام کرد گردشگری جهانی در سال ۲۰۲۴ به سطوح پیش از همهگیری میرسد
🔷 بهنقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد اعلام کرد سطح گردشگری بینالمللی کمی بالاتر از سطوح قبل از همهگیری در سال ۲۰۲۴ خواهد بود که بهدلیل تجدیدحیات مورد انتظار در آسیا تقویت شده است.
🔶 انتظار میرود گردشگری بینالمللی در سال ۲۰۲۴ بهطور کامل سطوح قبل از همهگیری را بازیابی کند و برآوردهای اولیه حاکی از رشد ۲درصدی بالاتر از سطح سال ۲۰۱۹ است.
🔷 ارقام مربوط به سال گذشته نشان میدهد که ۱/۳میلیارد گردشگر به خارج از کشور سفر کردهاند که ۴۴درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ و ۸۸درصد از تعداد گردشگران در سال ۲۰۱۹ است.
🔶 سازمان جهانی گردشگری به بازیابی قویتر بازارهای آسیایی اشاره و خاطرنشان کرد که بیشترین افزایش در خاورمیانه بود و تنها منطقهای بود که با ورود ۲۲درصد بالاتر از سال ۲۰۱۹ بر سطوح قبل از همهگیری غلبه کرد.
🔷اروپا، پربازدیدترین منطقه جهان نیز عملکرد قوی داشته و گردشگری آن به ۹۴درصد از ارقام سال ۲۰۱۹ رسید. ارقام گردشگری آفریقا نیز به ۹۶درصد رسیده است. منطقه آسیا و اقیانوسیه با تنها ۶۵درصد از سطوح پیش از همهگیری ضعیفترین منطقه بود.
🔶 زوراب پولولیکاشویلی، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری در بیانیهای گفت: آخرین دادههای این سازمان بر انعطافپذیری و بهبود سریع گردشگری تاکید میکند، به طوری که انتظار میرود آمار پیش از همهگیری تا پایان سال ۲۰۲۴ پیشبینی شود.
🔷 انتظار میرود گردشگری چین در سال جاری با ارائه پیشنهاد سفر بدون روادید برای شهروندان فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، اسپانیا و مالزی تا پایان نوامبر امسال سرعت بیشتری پیدا کند.
🔶 این سازمان هشدار داد که تداوم تورم، نرخهای بهره بالا، قیمتهای نوسان نفت و اختلال در تجارت میتواند همچنان بر هزینههای حملونقل و اقامت در سال ۲۰۲۴ تأثیر بگذارد.
#اخبار_گردشگری
@masaftourism
♦️ بازگشت گردشگری به میزان پیشاکرونا در سال ۲۰۲۴
🔻کرونا ضربهی بزرگی به صنعت گردشگری وارد کرد بهطوری تقریبا پس از ۳ سال درآمد این صنعت هنوز به میزان خود در سال ۲۰۱۹ نرسیده است. البته استثناهایی مانند چین وجود دارد که حتی آمار و ارقام پیشاکرونای خود را پشت سر گذاشته است.
🔻در سال گذشته درآمد جهانی گردشگری ۱.۴ تریلیون دلار بود. در مقایسه با سال ۲۰۱۹ که این رقم به ۱.۵ تریلیون دلار رسیده بود، هنوز اختلافی ۷ درصدی مشاهده میشود. اما پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۴ گردشگری بتواند تأثیرات کرونا را پشت سر بگذارد.
🔻 هر چند در مقایسهی کلی سطح گردشگری سال ۲۰۲۳ تقریبا ۸۸ درصد سطح گردشگری سال ۲۰۱۹ بود. در سال گذشته ۱.۳ میلیارد گردشگر بینالمللی به کشورهای مختلف وارد شدند که هنوز از میزان پیشاکرونا کمتر است.
🔍 منبع: Travel Daily News
#فرا_تحلیل
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
جذب گردشگران جهانی توسط عربستان
🔷عربستان سعودی اعلام کرده است که با هدف تسریع در برنامه ۸۰۰ میلیارد دلاری خود برای تبدیل به کانون سفر و یکی از پربازدیدترین کشورهای جهان، جذب سالانه ۷۰ میلیون گردشگر بینالمللی را تا سال ۲۰۳۰ هدف خود قرار داده است.
✍️ احمد الخطیب، وزیر گردشگری عربستان سعودی، در مصاحبهای گفت که این کشور با توجه به برنامه آینده خود، میزان جذب گردشگر را که در برنامه قبلی ۵۰ میلیون بازدیدکننده در سال تعیین شده بود افزایش داده است.
🔶 وی گفت که با توجه به سرمایهگذاری بالا، ایجاد تفرجگاههای متعدد و احداث یک خط هوایی جدید برای آوردن گردشگران به کشور، این یک «هدف بسیار معقول» برای پایان دهه جاری است.
🔷 مقامات عربستان میگویند رقم امسال گردشگرانی که از این کشور بازدید کردهاند بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون نفر برآورد میشود.
🔶 نکته جالب است اینکه نسخه ای که برای پیشرفت عربستان کشیده شده است همان نسخه ایست که در سال ۱۳۱۴ بدست رضا خان داده شد.
🔷 اینروزها عربستان برای همراهی با دنیا و مورد تایید بودن سران غربی و برای اینکه خود را در جرگه ی کشورهای پیشرفته ببیند سیاست دوگانه مذهب و سکولار را در پیش گرفته است به طوری که داشتن حجاب در برخی شهرها دیگر قانون نیست و زنان بدون حجاب در شهر تردد میکنند و بهانه این رفتار جذب گردشگر و پیشرفت در این زمینه میباشد.
و یا اکران فیلم های هالیوودی در سینماها بلامانع شده است.
⭕ با این اتفاقات این جمله در ذهن تداعی میشود که ( اندلس را با زن و شراب پس گرفتیم ) . با این سرعتی که عربستان از موازین شرع کوتاه می آید باید منتظر خبرهای خارق العاده ی زیادی باشم.
#اخبار_گردشگری_جهان
#تحلیل
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
💖یا امیر المومنین(ع)💖
یا علی با نام تو دل عشق بازی میکند
شیعه با حبّ تو مولا سرفرازی میکند
گر که با "نام علی" بعد ازخدا جویی مدد
گفتن ذکر عـلی صد چاره سازی میکند
#یا_حیدر
🌸🎊فرخنـده میلاد
باسعادت حضرت امیر المؤمنین
علی علیه السلام مبارک 🌸🎊
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
وزیر اسرائیلی درخواست برای حمله اتمی به غزه را تکرار کرد!!!!!!!!
🔹«آمیخای الیاهو»، وزیر میرات فرهنگی اسرائیل روز چهارشنبه بار دیگر درخواست خود برای بمباران اتمی غزه را تکرار کرد.
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
MasafTourism
وزیر اسرائیلی درخواست برای حمله اتمی به غزه را تکرار کرد!!!!!!!! 🔹«آمیخای الیاهو»، وزیر میرات فرهنگ
درخواست حمله توسط وزیر میراث فرهنگی؟؟
⭕در ذیل این خبر چند سوال مطرح میشود:
یک/ میراث فرهنگی یعنی چه؟
دو/ ارتباط وزیر میراث فرهنگی با دستور حمله چیست؟
سه/ دستورات نظامی از سمت چه فردی صادر میشود؟
🔷پاسخ به سوالات بالا برای رژیم جعلی ای مثل اسرائیل بسیار سخت و از سویی بسیار آسان است. چرا سخت و آسان؟ چون جمع نقیضین سخت است اما با همین تناقض جعلی بودن این رژیم مشخص میشود.
✍️پاسخ سوال اول/ میراث فرهنگی به کلیهٔ آثار باقیمانده از گذشتگان گفته میشود که دارای ارزش فرهنگی باشد. این آثار میتواند دربرگیرندهٔ آثار ملموس (مانند بناهای باستانی) یا آثار ناملموس (مانند آداب و رسوم یک منطقه) باشد که امروزه در حفظ آن برای آیندگان میکوشند. یعنی ریشه و اصالت. همین تعریف سمت این وزیر و بالاتر از آن اصالت رژیم اشغالگر اسرائیل را نقض میکند چون نه آثاری از گذشتگانشان دارند و رسم و رسومی در آن کشور.
✍️ پاسخ سوال دوم / کسیکه خود را وزیر میراث فرهنگی میداند بنا بر تعریف سوال اول ، یعنی باید از آثار گذشتگان محافظت کند، حال چگونه است که این وزیر نه تنها در کار وزیر جنگ دخالت میکند بلکه دستور حمله و بمباران را میدهد؟ مگر نه اینست که در این بمباران میراث فرهنگی از بین میرود.
✍️ پاسخ سوال سوم / در هر کشوری برای مسائل نظامی وزیر مربوطه دخالت میکند و دستور حمله و یا آتش بس را صادر میکند. در دولت رژیم جعلی اسرائیل چه خبر است که هر کس ساز خود را کوک کرده است.
⭕در انتها دوبرداشت از این بحث میتوان برداشت کرد: اول اینکه حتی خود وزرا و سیاستمداران رژیم صهیونیستی هم میدانند که این سرزمین متعلق به آنها نیست ، برای همین هیچ علقه ای نسبت به آنجا ندارند. دوم اینکه انقدر رژیم صهیونیستی از درون در حال فروپاشی است که هر کسی برای حفظ آن دستورات مدنظر خود را صادر میکند.
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا تالاب پساب یزد است ، تالابی در قلب کویر، که در اثر رهاسازی آبهای تصفیه خانه فاضلاب یزد ایجاد شده و به دلیل قرارگیری در میان ماسههای روان طبیعت زیبایی را ایجاد کرده است.
این تالاب در 4 کیلومتری شمال شهر یزد واقع شده که پیرامون آن را جامعه گیاهی نی پوشانده است.
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
معرفی چهارباغ عباسی
یکی از مشهورترین چهارباغهای ایران و جاهای دیدنی اصفهان چهارباغ عباسی به شمار میرود، چهارباغی که هر چند امروزه از عظمت و شکوه آن چیز زیادی باقی نمانده است؛ در زمانی نه چندان دور مورد توجه هنردوستان ایرانی و جهانگردان سایر ملل قرار داشته است.
این چهارباغ در واقع مجموعهای از چند چهارباغ است که نام یکی از آنها را بر تمامی مجموعه نهادهاند و در اطراف یک خیابان اصلی بنا شدهاند. با قدمتی که به دوره صفویه بازمیگردد، این خیابان تاریخی در دوره قاجار مورد بیمهری قرار گرفت؛ اما با هوشیاری اهالی شهر، از مرگ نجات یافت. امروزه این خیابان دوستداشتنی، یکی از معابر اصلی شهر محسوب میشود و میزبان بسیاری از جاذبههای اصفهان است.✨
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥| ماجرای آخرین لنج چوبی قشم
🔷بساط ساخت لنجهای چوبی در جزیره قشم به تدریج برچیده شده و این سازنده لنج در قشم میگوید که این لنج ۴۰۰ تُنی آخرین سازه چوبی در سایت لنج سازی لافت قشم است که قرار است به آب انداخته شود. ایرانیان از دیرباز دریانوردان توانمندی بودهاند و صنعت شناورسازی هرمزگان حتی در اشکال مدرن و بزرگ آن در هرمزگان قدمتی دارد اما در شرایطی که مزیت ملی ما در دریا است، توجه کافی به این صنعت صورت نمی گیرد و حتی شرکتهای داخلی نیز با وجود ظرفیتهای بینظیر، سفارشات ساخت کشتی را به خارج میدهند.
#لنج_سازی
#قشم
#اخبار_گردشگری
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
MasafTourism
🎥| ماجرای آخرین لنج چوبی قشم 🔷بساط ساخت لنجهای چوبی در جزیره قشم به تدریج برچیده شده و این سازنده
تعطیلی لنج سازی های کشور سودمند یا مضر؟
✍️ متاسفانه در سالهای اخیر، دانش لنجسازی از فروغ افتاده است و بسیاری از افراد، لنجهای فایبرگلاسی را جایگزین لنجهای چوبی و سنتی گذشته کردهاند؛ لنجسازی از میراث کهن کشورمان به حساب میآید و برای قرنها، از پدران به پسران انتقال پیدا کرده است، اما چه چیزی موجب نابودی این هنر قدیمی کشورمان شده است؟!
🔷 یکی از دلایل این مساله، هزینه بالا و مدت زمان طولانی است که برای ساخت لنجهای چوبی صرف میشود. بد نیست بدانید در سال 1380، در استان هرمزگان ۳۲ کارگاه لنجسازی فعالیت داشتند اما در حال حاضر، از این تعداد تنها ۳ کارگاه فعال وجود دارد؛ این مساله به خوبی شرایط بحرانی لنجسازی در کشور را به تصویر میکشد. در حال حاضر همچنان لنجهای چوبی در روستای گوران ساخته میشود و بسیاری از آنها را آخرین بازماندگان از لنجهای چوبی میدانند.
🔶 لنجهای چوبی دارای روح هستند و تاریخچه چند هزارساله را با خود به دوش میکشند و این موضوع موجب ناراحتی است که اینگونه لنجها را با نمونههای فایبرگلاسی جایگزین کردهاند. باید ذکر کنیم با وجود آنکه لنجهای فایبرگلاسی زودتر ساخته میشوند، اما به مراتب زودتر از دور خارج شده و دیگر کارایی ندارند. عمر لنجهای چوبی را بیش از صد سال برآورد میکنند و امروزه برخی از آنها هنوز امواج دریاها را میشکافند؛ اما عمر شناورهای فایبرگلاسی به ۲۰ سال هم نمیرسد. همچنین لنجهای چوبی قابل تعمیر هستند اما نمونههای فایبرگلاسیشان معمولا امکان تعمیر ندارند. بسیاری از لنج دارها نیز میگویند که میوهها و محصولات کشاورزی در شناورهای فایبرگلاسی زودتر فاسد میشوند اما در لنجهای چوبی برای مدت بیشتری سالم میمانند و همه اینها، از مزایای لنجهای سنتی و چوبی نسبت به نمونههای امروزیتر آنها هستند.
🔷 از طرفی شاید برایتان جالب باشد که در سالهای اخیر سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان محیطزیست تولید و ساخته هر گونه شناورهای چوبی را ممنوع و شناورهایی با جنس فایبرگلاس را جایگزین شناورهای چوبی کرده بود. همین موضوع نیز سبب شد تا لنجسازی که از قدیمیترین هنرهای دستی ایران است از رونق بیفتد. این روزها گلافان یا لنجسازانی که از کسبوکار افتادهاند بیشتر وقت آنها صرف تعمیر، اسکراپ و فتیلهکوبی شناورهای چوبی میشود و خود را از ساخت لنجهای چوبی جدید بازنشسته کردهاند.
🔶 متاسفانه این روزها، کشورهایی نظیر پاکستان و هند سازنده بزرگترین لنجهای چوبی در دنیا هستند و مانند لنجسازان ایرانی با مشکلات اقتصادی دستوپنجه نرم نمیکنند. به این ترتیب در سالهای آینده، نام این کشورها در ساخت لنجهای چوبی مطرح میشود و ایران از عرصه رقابت خارج خواهد شد.
⭕ حالا تحلیلی کوتاه بر مطالب بیان شده داشته باشیم.
آیا بصرفه تر نیست که بجای تعویض لنج ها هر ۲۰ سال یکبار و صرف هزینه زیاد لنج های چوبی استفاده شود؟
آیا در مورد از بین رفتن این اشتغال و آوارگی متخصصین این حوزه راهکاری اندیشیده شده است؟
آیا توجه شده است که با برچیده شدن لنج سازی چه تعداد کارگر بیکار میشوند وبه تبع آن چه آسیب هایی در خانواده ها مشاهده خواهد شد؟
کدام ارادهای نمیخواهد که این صنعت و هنر دیرین ایرانیان زنده بماند؟
⛔ اگر برای ورود کالاهای وارداتی که خودمان صنعت و مهارتش را در داخل دارا میباشیم گمرکی بالایی تعیین میشد، امروزه شاهد از بین رفتن کارگاههای تولیدی نبودیم. اما بالعکس شده است ،ما برای هر صنعتی که در داخل مهارت آن را داریم گمرگی پایین و در مورد صنایعی که در داخل کشور مهارتی در آن نداریم گمرگی بالایی اعمال میکنیم.
#اخبار_گردشگری
#تحلیل
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism