#مسکن
⚠️ آقای وزیر آمار را مرور کنید؛ ۱.۴ میلیون خانواده مسکن ندارند!
🏘 وزیر راه و شهرسازی با استناد به آمار غلط، ۱.۴ میلیون خانواری که از نعمت مسکن محروم هستند را نادیده گرفت...
👤 محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در گفتوگویی با تسنیم:
🔹 "تعداد خانوادههای کشور در حال حاضر حدود ۲۲ میلیون خانوار است.
❗️ با استناد به همین آمار حدود ۲.۲ میلیون واحد مسکونی بیشتر از خانوارها وجود دارد."
🖋 در حالی جناب وزیر آمار خانههای خالی را ۲.۲ واحد بیان میکند که مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، تعداد خانوادههای ایرانی، ٢٤ میلیون و ١٩٦ هزار و ٣٥ خانوار شمارش شده و با توجه به نرخ مثبت افزایش جمعیت از سال ۱۳۹۵ تاکنون این تعداد بیشتر نیز شده است.
همچنین باتوجه به تعداد ۲۲ میلیون و ۸۲۵ هزار واحد مسکونی دارای سکنه که در سال ۱۳۹۵ شمارش شده است و همچنین تعداد خانوارهای کشور، درحقیقت ۱.۴ میلیون خانوار ایرانی از کمبود واحد مسکونی رنج میبرند!
💠 @Masaf_Eco
🖋 #یادداشت
🗂 اندر باب روشهای تامین کسری بودجه دولت
👤 دکتر علی #سعدوندی:
🔹 فروش اوراق نرخ بهره را افزایش میدهد و ضد تورمی است.
🔹 واگذاری و مولدسازی داراییهای دولت در شرایط رکود بازار ملک ممکن نیست مگر اینکه رانتهای بزرگی در اختیار خودیها قرار گیرد.
پس این سیاست فسادزاست و چه بسا افرادی که منافع فردی، خانوادگی و گروهی دارند مدافع این طرح باشند.
🔹 برداشت از صندوق توسعه ملی و حساب ذخیره ارزی پایه پولی را افزایش داد و شدیدا تورم زاست. بهعلاوه با کاهش قیمت واقعی ارز بیماری هلندی را تشدید میکند.
🔹 در شرایط رکود تورمی تنها راه همان فروش اوراق است که عواید مازاد حاصل صرف سرمایهگذاری زیرساختها شود.
متاسفانه اغلب کارشناسان اقتصادی کشور با این ابزار آشنا نیستند و تنها تئوری توطئه را کانالیزه میکنند.
جالب آنکه با اینکه همگان معترفند که پولیسازی کسری بودجه به «ابرتورم» میانجامد کسی در این زمینه هشدار نمیدهد.
#کسری_بودجه
#اوراق_قرضه
💠 @Masaf_Eco
#ضریب_جینی
📊 ایران در ردهی ۷۵ ضریب جینی جهان
🔹 براساس گزارش سال ۲۰۱۸ شورای جهانی اقتصاد (WEF)، کشورهای ایسلند، نروژ، دانمارک، جمهوری به ترتیب با ضریب جینی ۰.۲۴۴ ، ۰.۲۴۹ ، ۰.۲۵۳ در رتبههای اول تا سوم کمترین شکاف طبقاتی در سال ۲۰۱۸ بودهاند.
🔹 در این ردهبندی، ایران با ضریب جینی ۰.۴۱۳۲ (سال ۹۷) بین ۱۳۶ کشور در رده ۷۵ جهان قرار دارد.
🔹 در این ردهبندی شاخص ضریب جینی و شکاف طبقاتی ایران نسبت به کشورهای روسیه، مصر، هند و چین از وضعیت بهتری برخوردار است.
🔹 با این حال براساس گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۳ سازمانملل، ایران در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ بین ۱۳۶ کشور جهان، با ضریب جینی ۰.۳۸۳ رتبه ۶۷ جهان را کسب کرده بود و بالاتر از کشورهایی نظیر آمریکا، قطر و ترکیه قرار داشت، کشورهایی که حالا با سقوط هفتپلهای ایران در ضریب جینی، وضعیت بهتری نسبت به کشورمان دارند.
🔹 ایران در حالی طی چند سال اخیر سقوط هفتپلهای در ضریب جینی داشته که ترکیه از رده ۹۸ در سال ۲۰۱۳ به رده ۷۰ در سال ۲۰۱۸ صعود کرده است.
#شکاف_طبقاتی
#عدالت_اجتماعی
💠 @Masaf_Eco
#مسکن
🏘 رشد ۴ درصدی اجارهنشینی طی ۵ سال
🔹 بر اساس دادههای مرکز آمار ایران شاخصهای عمده جمعیتی نشان میدهد در سال ١٣٩٥ درصد اجارهنشینی خانوارها در کشور افزایش یافته است.
🔹 بر این اساس ۳۰.۷ درصد از خانوارها در سال ١٣٩٥ اجاره نشین بودهاند که این درصد در مقایسه با سال ٩٠، به میزان ۴.۱ درصد افزایش داشته است.
#اجاره_نشینی
💠 @Masaf_Eco
🖋 #یادداشت
🏬 چرا بانکها در املاک سرمایهگذاری میکنند؟!
🔹 سرمایهگذاری در املاک توسط بانکها تنها یک روی سکهی این داستان است و در واقع از سه روش انجام میشود.
🔹 در حقیقت نهتنها بانکها با خرید مستغلات و املاک به سرمایهی خود میافزایند بلکه با افزایش کاذب قیمت املاک تحت تملک خود نیز بر همان سرمایهی قبلی میافزاید!
❗️ به این صورت که یکی از املاک خود را در بازار بین بانکی به بانک دیگر میفروشد و همان ملک یا یکی از املاک بانک دوم را به قیمتی که با آن کسری ترازنامهی خود را پوشش دهد خریداری میکند!
#مسکن
#بانک
💠 @Masaf_Eco
مصــــافاقتصادی
🖋 #یادداشت 🏬 چرا بانکها در املاک سرمایهگذاری میکنند؟! 🔹 سرمایهگذاری در املاک توسط بانکها تنه
🖋 #یادداشت
🏬 چرا بانکها در املاک سرمایهگذاری میکنند؟!
🔹 براساس «قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور» مصوب ۱۳۹۴ بانکها از فعالیت در حوزهی املاک و مستغلات منع شدهاند.
🔹 با این حال اخبار زیادی از فعالیت بانکها در بخش مسکن به گوش میرسد. بهعنوان نمونه سرمایهگذاری بانک اقتصاد نوین در حوزه املاک طی سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ حدود ۸۴۷ درصد رشد داشته است!
🔹 سرمایهگذاری در املاک توسط بانکها تنها یک روی سکهی این داستان است و در واقع از سه روش انجام میشود.
🔹 در روش اول، بانکها املاک و مستغلات موجود را خریداری میکنند و از افزایش قیمت املاک در اثر افزایش ارزش داراییها منتفع میشوند.
🔹 در روش دوم، بانکها با خریداری زمینهای با مرغوبیت مختلف، در فرآیند ساخت و ساز مجتمعهای مسکونی، تفریحی یا تجاری به ایجاد ارزشافزوده دست زده و از افزایش چند برابری ارزش دارایی ایجاد شده نسبت به زمین خریداری شده نفع میبرند.
🔹 در روش سوم، بانکها در بازار بین بانکی به خرید و فروش املاک دست میزنند. هدف بانک در این نوع خرید و فروش فقط افزایش کاذب ارزش املاک تحت تملک و در نتیجه افزایش حساب داراییهای خود است نه الزاما انتقال دارایی به بانک دیگر!
🔹 در حقیقت نهتنها بانکها با خرید مستغلات و املاک به سرمایهی خود میافزایند بلکه با افزایش کاذب قیمت املاک تحت تملک خود نیز بر همان سرمایهی قبلی میافزاید!
❓ اما چرا و چگونه؟
⚠️ هنگامی که یک بانک در حسابرسی دورهای با معوقات جاری مواجه باشد برای تراز شدن ترازنامهی خود به افزایش کاذب داراییها دست میزند.
🔹 به این صورت که یکی از املاک خود را در بازار بین بانکی به بانک دیگر میفروشد و همان ملک یا یکی از املاک بانک دوم را به قیمتی که با آن کسری ترازنامهی خود را پوشش دهد خریداری میکند!
🔹 بهعنوان مثال هنگامی که یک فرد وامی به ارزش ۲ میلیارد از بانک دریافت میکند و در موعد سررسید بازپرداخت خود را انجام نمیهد، بانک برای جبران کسری به وجود آمده و جلوگیری از بدهکار شدن به بانک مرکزی، یکی از مستغلات خود را بهصورت سوری به بانک دیگر میفروشد و همان ملک را با ۲ میلیارد بالاتر از قیمت فروش میخرد.
🔹 به همین سادگی هم مشکل ناترازی ترازنامه حل میشود و هم مقدار داراییهای بانک بالاتر میرود.
🔹 بنابراین افزایش چندصد درصدی سرمایهگذاری بانکها در املاک نه فقط مربوط به خرید املاک، که ناشی از حجم بالای معوقات جاری و برای جلوگیری از ورشکستگی بانک است.
❗️ روی دیگر این سکه بهصورت افزایش بیدلیل قیمت املاک و مستغلات در کشور رخ مینماید.
#مسکن
#بانک
💠 @Masaf_Eco
#نرخ_رشد
📊 سهم هر بخش در رشد اقتصاد ایران
🔹 طبق دادههای بانک مرکزی، بخشهای اقتصادی در سال ۹۷ رشد منفی یا ناچیزی داشتهاند.
🔹 بخش صنعت و کشاورزی بهترتیب نرخ رشد ۹.۶- و ۱.۵- درصدی را تجربه کردهاند. در این بین کل تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران ۴.۹- درصد رشد داشته است.
⚠️ نرخ رشد منفی به این معنی است که اقتصاد مورد نظر، نسبت به سال قبل با کاهش تولید یا تعطیلی واحدهای تولیدی مواجه بوده و به اصطلاح، اقتصاد کوچکتر شده است.
🔹 تفاوت نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کل و نرخ رشد ناخالص داخلی بدون نفت، نرخ رشد بخش نفت را نشان میدهد.
🔹 بنابراین نرخ رشد بخش نفت ۲.۵- درصد و یعنی در سال ۹۷ درآمد نفت فروختهشده از سال ۹۶ کمتر بوده است.
🔹 در این بین بخش خدمات با ۰.۰۲ رشد در ایجاد کسب و کارهای جدید یا توسعهی خدمات قبلی موفق بوده است.
🔹 تفاوت نرخ رشد منفی کشاورزی و صنعت در شرایط تحریم بهنوعی نشاندهندهی درجهی وابستگی این بخشهای اقتصادی به بیرون مرزها است.
#تحلیل
#کسب_و_کار
#اقتصاد_کلان
💠 @Masaf_Eco
⚠️ یکی از کانالهای خبری در یک تخریب رسانهای به مقایسهی دو فیلم تقطیعشده از سخنرانیهای استاد #رائفی_پور در مورد #بیت_کوین پرداخت.
❗️ این کانال در مواجهه با اعتراض مخاطبان خود مجبور به حذف این پست شد.
💠 @Masaf_Eco