بُرش تاریخی: سید برآمده از یک عقبه تاریخی است.
تا این لحظه از تاریخ، آخرین #آخوند_شیعه که در برابر استعمارگران ظالم و کودک کُشِ دنیا ایستاد، آن هم نه در منبر و خطابه و مباحثه بلکه در میدان جنگ، و در نهایت به شهادت رسید، روحانی شهید سید حسن نصر الله است. پیکر او به ابدیت سپرده میشود و قطعا آخرین نخواهد بود. آبرو روحانیت است.
سید شجاع، سیاستمدار، فرمانده، اهل تقوا و جهاد بود. برجسته و متفاوت بود اما اولین نبود و آخرین نخواهد بود. سید برآمده از سنتِ فقه هزار ساله تشیع است. او حاصل "لحظه" و "حال" نیست، او برآمده از یک مکتب غنی و قوی است.
از نیمه قاجار که تقابل جهانِ اسلام و ایران با غرب اشغالگر آغاز شد، علمای اسلامی نهضت ایستادن مقابل هضم شدن در برابر تمدن مهاجم را رهبری نمودند. غرب بسیاری از کشورها را با استعمار مستقیم نظامی تصرف کرد اما یک صورت دیگر داشت و آن هضم جوامع دیگر در فرهنگ مدرنیته بود.
روحانیت طراز اول شیعه ایستاد:
۱. میرزا مسیح مجتهد تهرانی بزرگ در برابر روس تزاری
۲. میرزای شیرازی بزرگ با فتوای تنباکو مقابل انگلستان
۳. ملاعلی کنی در برابر قرارداد رویتر
۴. آخوندخراسانی و سیدابوالحسن اصفهانی در عراق مقابل انگلیس و اخراج سید از عراق توسط انگلیسیها
۵. شهید شیخ فضل الله نوری مقابل جریان غربگرای ایرانی که ماموریت داشتند.
۶. روحانی شهید میرزا کوچک جنگلی مقابل روس تزاری و انگلستان بمدت هفتسال
۷. آیت الله العظمی بروجردی بزرگ در برابر هجوم و غلبه بهاییت در دوره پهلوی دوم بر فرهنگ و اقتصاد ایران
۸. آیت الله کاشانی بال دوم جریان ملی شدن نفت در برابر انگلستان، زندانی انگلیسی ها و در تبعید بود.
۹. حاج نورالله نجفی در اصفهان، علمای تبریز در دوره پهلوی اول، آیت الله بافقی و... هر کدام در دوره و جغرافیای ایران نماد مبارزه و ایستادگی بودند.
۱۰. سرآمد آنان مجاهد بزرگ که موفق به حذف استبداد، اخراج استعمار و تشکیل حکومت شد: روح الله الموسوی خمینی
سید برآمده از عمق تاریخ شیعه و ایستادگی تاریخی علمای بزرگ تشیع است و این ایستادگی از تشیع علی بن ابی طالب و فقه امام صادق(ع) بر می آید. سید اهلِ اسلام نشستن و فقط ندبه نبود. سید قاعد و نشسته بر کنج حجره نبود. سید اهل قیام بود.
پس اولین نیست
آخرین هم نخواهد بود.
#علیرضا_زادبر
🆔 @MashgE
رهبر انقلاب: حوزۀ علمیه وامدار آیتالله جوادیآملی است
🔹بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی تفسیر تسنیم که در تاریخ ۴ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح امروز در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد.
🔹رهبر انقلاب در این دیدار، با تجلیل از شخصیت ممتاز آیتالله جوادی آملی مفسّر بزرگ قرآن کریم و صاحب تفسیر تسنیم، حوزه علمیه را وامدار مجاهدت این عالم فرزانه در ممارست بیش از ۴۰ ساله برای تحقیق و تدریس و تألیف تفسیر تسنیم دانستند و افزودند: البته فعالیتهای آیتالله جوادی آملی در زمینه علوم عقلی و نقلی و کارهای فقهی، فلسفی و عرفانی ایشان همگی مهم و درخور تقدیر است اما هیچکدام قابل مقایسه با کار تفسیر قرآن ایشان نیست.
🔹حضرت آیتالله خامنهای تفسیر تسنیم را مایه افتخار شیعه و حوزه علمیه خواندند و در بیان برخی خصوصیات این تفسیر گفتند: قوت تفکر عقلانی مفسّر محترم، کمک زیادی به فهم نکات لطیف و ظریف نهفته در آیات قرآن کرده است. همچنین این تفسیر مشابه تفسیر المیزان اما به روزتر و با گستردگی بیشتر، سرشار از مطالب دانستنی و قابل استفاده و در واقع یک دائرة المعارف جامع است.
🔹حضرت آیتالله خامنهای، تنظیم و نگارش فهرستی فنّی و موضوعی برای استفاده بهینه از محتوای این تفسیر مرجع را ضروری دانستند.
🔹ایشان با ابراز تأسف از کمتوجهی به مقوله تفسیر در حوزههای علمیه، یاد علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان به عنوان بنیانگذار توجه به تفسیر و مفاهیم قرآنی در حوزه علمیه را گرامی داشتند و خاطرنشان کردند: برگزاری حدود ۲۰۰ درس تفسیر قرآن در حوزه...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ادبِ حاج ابوعلی، سرتیم حفاظت سیدحسن نسبت به جانباز حزبالله
🆔 @MashgE
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همنشینی برف و ساحل
استان گیلان؛ ۶ اسفند ۱۴۰۳
🆔 @MashgE
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید هاشم الحیدری حرف دلمون رو زده
نمی تونم تصور کنم در دنیایی زندگی می کنم که سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین در آن نیستن
🆔 @MashgE
12.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماز و عبادت رحمان عموزاد قبل از فینال رنکینگ جهانی آلبانی و کسب مدال طلا
🆔 @MashgE
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«ماه رمضان، ابتدای سال سالکان الی الله است، «غرّة» الشهور است؛ سال سالكين از ماه رمضان شروع میشود. میبینید در دعاهايی كه مربوط به اين اواخر ماه شريف شعبان است مشابه همان دعايی كه در آخر ماه مبارك رمضان آمده است، اين هست: «اللهم ان لم تكن غفرتَ لنا فيما مضی من شعبان فاغفر لنا فيما بقی منه» ، چون آخر سال است و ما به سال جديد میرسیم و لذا در دعاها و در روايات، ماه مبارك رمضان به عنوان «غرّة الشهور» نامگذاری شده است. لذا در آخرهای شعبان اين دعا را گفتند مرتب بخوانيد كه خدايا! تا الان اگر از ما نگذشتی از الان بگذر كه ما با بدن پاك و روح پاك به ضيافت تو بياييم.»
۷۲/١١/٢٢
زارع و قاسمپور طلایی شدند
🔹در دیدار فینال ۱۲۵ کیلو کشتی آزاد رنکینگدار آلبانی امیرحسین زارع، زلیمخان خزریف از روسیه را ۱۰ بر صفر شکست داد و به مدال طلا دست یافت.
🔹کامران قاسمپور هم در وزن ۹۲ کیلو با شکست ۱۰ بر صفر آلان باگایف از روسیه به مدال طلا رسید.
🔹در ردهبندی تیمی ایران با ۱۳۵ امتیاز قهرمان شد و آمریکا با ۹۷ امتیاز و ژاپن ۹۳ امتیاز دوم و سوم شدند.
🆔 @MashgE
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کار خوب زاکانی
از این طرف تا آن طرف تهران
پیاده یا با دوچرخه بدون لحظه ای برخورد با ماشین قابل تردد شد.
پل ها از روی بزرگراه
از دل پارکها رد میشود
هیچ نوع ترافیکی در این ۴۷ کیلومتر وجود ندارد
🆔 @MashgE
17.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خاطره نهالتجدد از هدیه فرزند شهید به ژان کلود کاری ، نویسنده فرانسوی: «ژان کلود آن را در مهمترین جا و گرانبهاترین جای خانه نگه داشت»
ژان کلود کریر از نویسندگان و فیلمنامه نویسان مشهور فرانسوی است و برای فیلمنامه هایی مانند "بار هستی"، "میل مبهم هوس"، "جذابیتهای پنهان بورژوازی"، نامزد اسکار شد و در ۲۰۱۴ به وی اسکار افتخاری دادند. وی ۳ سال پیش درگذشت.
🆔 @MashgE