پس گویندهای از انصار گفت(طبق تحلیل های بخش سیاسی روزنامه راسخ این گوینده حباب بن مُنذَر بود از خطیبان و بزرگان انصار) :((مشورت خلافت به من بهبود مییابد و به من تکیه میکند یک فرمانروا از ما باشد و یک فرمانروا از شما گروه قریش باشد)). پس همهمه زیاد شد و صداها بالا رفت تا آنکه من از اختلاف ترسیدم پس گفتم ای ابوبکر دستت را باز کن، و او دستش را بازکرد و با اوبیعت کردم و مهاجرین هم با او بیعت کردند و سپس انصار هم با او بیعت کردند.(طبق تحلیل های بخش سیاسی روزنامه راسخ بیعت انصار با ابوبکر بیشتر بر سر رقابت بود. به گونه ای که بشیربن سعد در بیعت با ابوبکر از عمر پیشی گرفت. در این هنگام قبیله اوس که این حالات را دیدند و از ترس آنکه قبیله خزرج در به دست گرفتن خلافت بر آنها پیشی نگیرند به بیعت با ابوبکر تن دادند.)
⬛️ فَاستَقِم كَما أُمِرتَ (سورههود-آیه۱۱۲)
⬛️ و فاطمه(س) پای علی(ع) ماند
🔹 مجموعه فرهنگی مسجد حضرت فاطمةالزّهرا سلام الله علیها
🆔 @Masjed_iut
📰 پیوست شماره ۴
📰 نشریه راسخ
✍️ نگاشت دوم
🏴 ویژه نامه #فاطمیه_۱۴۴۶
سقیفه؛ بازگشت به جاهلیت
تعرب و ارتداد عمومی »
قرآن دوران بعد از پیامبر را در معرض یک خطر بزرگ می داند و چنین می گوید:
آیا اگر پیامبر بمیرد یا کشته شود، شما به گذشته ی تان رجوع می کنید؟
شرح آیه این است که با رحلت پیامبر ، ممکن است جریاناتی در عالم اسلام اتفاق بیفتد که مسلمانان بار دیگر به گذشته ی خویش یعنی همان عصر جاهلیت بازگردند و دوباره، اصول حاکم بر آن عصر را پذیرا شوند. مردم جزيرة العرب قبل از ظهور نهضت اسلام بخشی از نژاد سامی بودند که با سطحی بسیار پایین و منحط از فرهنگ، اخلاق و آدابی که قرآن آن را به درستی «جاهلیت اولی نام نهاده بود.》
آنگاه که اسلام با افکار اخلاقیات و آداب متعالی خود پای به میان آنها نهاد گویی درست به مقابله ی با آن جاهلیت آمده بود و البته مردم هم به خاطر زندگی و فرهنگ ساده ای که داشتند، با همه ی جان سختي عرب جاهلی آن احکام را به ظاهر پذیرفته و زیر بار آن رفته بودند؛ این راه و رسم زندگی آنها را رنگ تازه ای داده بود. روشن است که پیامبر به گسترش ظاهری دعوتش بسنده نکرده در طول بیست و سه سال دعوت به ویژه ده سال بعد از هجرت کوشیده بود تا این پذیرش عمق یابد و شاید این بزرگترین رنجی بود که در دوران زندگی کشید اما قبل از اینکه کار او در این زمینه به پایان برسد به حکم تقدیر الهی پای از این جهان بیرون گذاشت. قرآن در مورد حوادث بعد از پیامبر ، لفظ «انقلاب» یعنی رجوع به گذشته را به کار برده است.
در حقیقت با وفات پیامبر یک انقلاب پدید آمده بود؛ به این معنا که بیست و چند سال قبل، زندگی مردم جزیرة العرب در جاهلیتی نزدیک به یک وحشیگری غرق بود و در آن مردم از ادیان آسمانی و تعالیم انسانی آن چندان چیزی نمی دانستند.
آن ها با ظهور اسلام و زحمات طاقت فرسای پیامبر از جاهلیت رسته و مسلمان شده بودند اما حادثه ی رحلت پیامبر ، آنان را دوباره به دوران قبل از اسلام بازگرداند و جاهلیت عربی حیات دوباره یافت
اگرچه این ادعا ادعای بزرگی است؛ برای اینکه بتوانیم آن را اثبات کنیم، ناگزیریم که شاخصهای جاهلیت عرب و به ویژه مهم ترین آن یعنی تعصب قبایل را بهتر بشناسیم و سپس به آنچه در سقیفه اتفاق افتاد، نگاهی دوباره بیاندازیم تا ببینیم چگونه این شاخص در بالاترین حد ممکن در سقیفه دیده میشود و چگونه عربیت و عصبیت تمامی به میان مسلمانان بازگشته بود.
قبیله اساس جامعه در جزيرة العرب بود و در صحراها و حتی در شهرهای آن سرزمین جمعی بزرگتر از قبیله وجود نداشت و از ملت یا دولت یک پارچه ی مرکزی خبری نبود.
در قبایل صحرایی هر خیمه محل سکونت یک خانواده بود که یک عرب بدوی با زن و فرزندش در آن زندگی میکرد. از مجموع چند خیمه یک «خی» تشکیل میشد و هر حی رئیسی داشت که اداره ی آن با او بود و اختلافات را حکمیت و جنگ و صلح رهبری می کرد. از مجموع چندین حتی یک قبیله پدید می آمد که به طور معمول همه ی آنها هم خون و خویشاوند بودند و پدر واحدی داشتند. شیخ قبیله بر رؤسای احیاء مقدم بود و همه باید از او اطاعت میکردند. او به طور معمول از راه ارث به ریاست میرسید؛ اما به سرمایه ی عقل و شجاعت و سخاوت نیز نیاز داشت.
در چنین جامعه ای که بر اساس قبیله شکل گرفته بود دولت و ملتی وجود نداشت برای یک فرد قبیله اش همه چیز او بود و بدون قبیله اش چیزی نداشت نه جانش در امان بود و نه مالش و حتی نمی توانست خانواده ای داشته باشد.
دیگران می توانستند با او مانند یک شیء رفتار کنند. اگر خواستند او را به راحتی بکشند و خود و زن و فرزندش را به اسارت ببرند یا به بردگی بفروشند. لذا برای عرب سخت تر از این حادثه ای نبود که قبیله اش او را از خود براند کسی که از قبیله رانده میشد خارج از حمایت هر قانونی بود به هیچ وجه امنیت مالی و جانی نداشت و هیچ قانون یا مدافعی از او حمایت نمی کرد.
⬛️ فَاستَقِم كَما أُمِرتَ (سورههود-آیه۱۱۲)
⬛️ و فاطمه(س) پای علی(ع) ماند
🔹 مجموعه فرهنگی مسجد حضرت فاطمةالزّهرا سلام الله علیها
🆔 @Masjed_iut
📰 پیوست شماره ۵
📰 نشریه راسخ
✍️ نگاشت دوم
🏴 ویژه نامه #فاطمیه_۱۴۴۶
وصیت نامه پیامبر چه شد؟
حال پیامبر ، در اثر آن بیماری، سنگین شد، به لشکر اسامه که در بیرون مدینه بود خبر دادند که پیامبر در حال احتضار است. آنها که میخواستند در امر خلافت دخالت کنند به مدینه بازگشتند و صبح روز دوشنبه دور پیامبر جمع شدند.
پیامبر فرمود:
آتُونِي بِدَواةٍ وَ قِرْطَاسٍ أَكْتُبْ لَكُمْ كِتاباً لَنْ تَضِلُّوا بَعْدَهُ
أبداً.
قلم و کاغذ بیاورید تا (وصیت نامه ای برای شما بنویسم که بعد از من هرگز گمراه نشوید.
عمر گفت:
إِنَّ النَّبِيَّ غَلَبَهُ الوَجَعُ وَ عِندَكُم كِتابُ اللَّهِ؛ حَسْبُنَا كِتَابُ اللهِ . يعنى بیماری بر پیامبر غلبه کرده است کنایه از این که نمی داند چه می گوید و نزد شما کتاب خداست و کتاب خدا ما را بس است.
دسته ای گفتند: دستور پیامبر را انجام دهید. آن دسته ای که می خواستند دستور پیامبر را انجام دهند غالب شدند. در روایات دیگر در طبقات ابن سعد آمده است که در آن حال یک نفر از حاضران گفت: إِنَّ نَبيَّ اللَّهِ لَيَهْجُرا ، يعني همانا پیامبر خدا - العیاذ بالله - هذیان می گوید.
آسمان خون گریه کن یک صحابی، در روی پیامبر عظیم الشأن اسلام و در محضر دیگر صحابه، به پیامبر خاتم چنین ناروا گفت. گرچه در این روایت گوینده را تعیین نکرده اند، لیکن با توجه به روایت صحیح بخاری که پیش از این نقل کردیم، جز از عمر از چه کسی چنین جسارتی بر می آمد؟ آری گوینده همان کس بود که گفت: حسبنا كتاب الله .
بار الاها، چه مصیبتی از این بزرگتر
پس از این گفت و گو و مجادله بعضی از حاضرین خواستند که قلم و کاغذ بیاورند، اما پیامبر فرمود: «أو بَعْدَ ماذا؟!» یعنی آیا پس از چه؟! بعد از این سخن اگر قلم و کاغذ می آوردند و پیامبر وصیت نامه ای مینوشت که در آن اسم علی اله بود، مخالفان می توانستند چند نفر را بیاورند و شهادت دهند که پیامبر ا آن وصیت نامه را نعوذ بالله - در حال هذیان نوشته است.
پس از این ناسزاگویی پیامبر فرمود:
قوموا عَلَى لَا يَنبَغِي عِندَ نَبِيَّ تَنَازَعُ
از نزد من برخیزید که در محضر پیامبر ، نزاع کردن شایسته نیست.»
⬛️ فَاستَقِم كَما أُمِرتَ (سورههود-آیه۱۱۲)
⬛️ و فاطمه(س) پای علی(ع) ماند
🔹 مجموعه فرهنگی مسجد حضرت فاطمةالزّهرا سلام الله علیها
🆔 @Masjed_iut
🔷 #آرشیو_صوتی مراسم عزای #فاطمیه_۱۴۴۶
شب دوم فاطمیه دوم
📆 دوشنبه 12 آذر ماه ۱۴۰۳
🎤 به کلام #حجتالاسلام_شریفیان
🎤 و با نوای حاج #حسین_طاقداری
🎤 و کربلایی #حسین_رفیعی
💢 #سخنرانی | حجتالاسلام والمسلمین شریفیان | فایل
💢 #روضه | حاج حسین طاقداری | فایل
💢 #زمینه | کربلایی حسین رفیعی | فایل
💢 #واحد | کربلایی حسین رفیعی | فایل
💢 #واحد | حاج حسین طاقداری | فایل
💢 #زمینه | کربلایی حسین رفیعی | فایل
💢 #شور | کربلایی حسین رفیعی | فایل
💢 #شور | حاج حسین طاقداری | فایل
💢 #پایانی | حاج حسین طاقداری | فایل
🔹 مجموعه فرهنگی مسجد حضرت زهرا سلام الله علیها
🆔 @Masjed_Iut
سخنرانی2.mp3
21.09M
💢 #سخنرانی
🎤 حجت الاسلام والمسلمین شریفیان
🆔 @masjed_iut
روضه.mp3
17.56M
💢 #روضه
🎤 حاج حسین طاقداری
🆔 @masjed_iut
مداحی2.mp3
5.86M
💢 #زمینه
🎤 کربلایی حسین رفیعی
🆔 @masjed_iut
مداحی1.mp3
4.83M
💢 #واحد
🎤 کربلایی حسین رفیعی
🆔 @masjed_iut
مداحی3.mp3
4.36M
💢 #واحد
🎤 حاج حسین طاقداری
🆔 @masjed_iut
مداحی4.mp3
3.02M
💢 #زمینه
🎤 کربلایی حسین رفیعی
🆔 @masjed_iut
مداحی5.mp3
2.66M
💢 #شور
🎤 کربلایی حسین رفیعی
🆔 @masjed_iut
مداحی6.mp3
3.8M
💢 #شور
🎤 حاج حسین طاقداری
🆔 @masjed_iut