هدایت شده از علیرضا پناهیان
1402.01.29-Panahian-Shabake3Sima-BarnameyeMaheMan-EslaheBardashthayeNaravaAzDin...-27-32K.mp3
6.17M
🔉 سحر ۲۷ام (۲۰ دقیقه)
📌اصلاح برداشتهای ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)
👈 صوت/ فیلم/ متن/ فهرست/ مستندات:
📎 panahian.ir/post/7400
🔶 فهرست مطالب:
🔹چرا ظاهراً امیرالمؤمنین(ع) در حکومت موفق نبود، امّا معاویه موفق بود؟
🔹سه مانع بزرگ بر سر راه مشارکت مردم
۱- مدیران خوبِ دلسوز، امّا سادهاندیش
۲- مدیران خائن زرنگ
۳- احزاب که به جای نمایندگی از مردم، رأی مردم را چپاول میکنند
🔹چرا امام با ارائۀ لیست انتخاباتی توسط جامعه مدرسین مخالفت کرد؟
🔹 قدرت سازماندهی مردم، ملاک مدیر خوب
🔹ائمۀ جمعه و جماعت باید توان سازماندهی مردم را داشته باشند
🔹نقش مساجد و ائمۀ جماعات در حل مشکلات جامعه از نظر امام و رهبری
🔹لطیفه: باید جایی برای اعتراضات مردم مشخص کرد!
@Panahian_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 پاسخ رهبر انقلاب به این سوال که وظیفه یک دانشجوی مطلوب و دارای همت بلند و آیندهنگر چیست؟
🖼 #دیدار_دانشجویان
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 قانون قطعی خدا غلبه راه پیغمبران است/ پیروزی انقلاب غلبه حق بر باطل بود/ در جنگ تحمیلی همه علیه ما بودند اما پیروز شدیم
✏️ رهبر انقلاب، عصر امروز در دیدار رمضانی دانشجویان: خدای متعال که در قرآن مکرر گفته «كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَ رُسُلي»؛ کتب اللّه یعنی قانون قطعی خدا است که راه پیغمبران غلبه پیدا خواهد کرد. دیگر بحثی ندارد. «إِنَّ اللَّهَ يُدافِعُ عَنِ الَّذينَ آمَنُوا»؛ خدا از مؤمنین دفاع خواهد کرد، در این هیچ تردیدی نیست. یا «نُريدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً»؛ در این هیچ تردیدی وجود ندارد، این قول خدای متعال است. خود ما واقعیتها را هم دیدیم. حالا ما اینها را یک روزی از قرآن و نهجالبلاغه و صحیفهی سجادیه نقل میکردیم، اما در زندگی خودمان تصور نمیکردیم.
✏️ ما در این سن خودمان دیدیم، پیروزی انقلاب را دیدیم. این غلبهی حق بر باطل بود. کسی فکر نمیکرد، هیچکس اصلاً تصور نمیکرد. مرحوم آقای طالقانی به خود من گفت، گفت وقتی آن روزی که امام گفت شاه باید برود. ما گفتیم آقا چه حرفهایی میزند! یعنی کسی مثل آقای طالقانی! مرحوم آیتاللّه طالقانی آدم کوچکی نبود. یک مبارز عمیقِ عریقِ سابقهدارِ آنچنانی امیدوار نبود، اما شد. انقلاب پیروز شد. حادثهی عجیبی بود جنگ تحمیلی. همه علیه ما، آمریکا علیه ما، شوروی علیه ما، ناتو علیه ما، کشورهای مسلمان علیه ما، ترکیهی همسایهمان علیه ما، همه، همه. ما پیروز شدیم. در یک چنین جنگی که همه علیه ما بودند، ما پیروز شدیم. پس بنابراین تجربههای ما هم همین را نشان میدهد. ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🖼 #دیدار_دانشجویان
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 رهبر انقلاب امروز در دیدار دانشجویان:
👈 حل مشکلات بنگاههای تولیدی راهش فقط «خصوصیسازی» بود / ادارهی بنگاهها توسط دولت عامل مشکلات و فساد بود
✏️ در مورد مسئلهی خصوصیسازی که بعضی از دوستان گفتند و تکرار کردند و بیرون هم همانها را میگویند: هر قانون خوبی را ممکن است بد عمل کنند. اینی که ما امکانات کشور، امکانات تولیدی، کارخانجات، اینها را بدهیم دست دولت، دستگاههای تولیدی و بنگاههای تولیدی بزرگ را دولت نمیتواند، مشکلات به وجود میآید، فساد به وجود میآید. چه قدر در این چند سال این مسائل پیش آمده. این راهش فقط خصوصیسازی بود. هیچ چارهی دیگری وجود نداشت واقعاً و این کار ناگهان انجام نگرفت. با فکر، با مطالعه، با پیشبینی، ساعتها بحث کردن انجام گرفت. بله، من قبول دارم، آن توقعی که بنده داشتم از خصوصیسازی، تا حالا آن توقع برآورده نشده. اما کارهای خوبی هم انجام گرفته.
✏️ اینی که شما میگویید بنگاه دولتی را دادند به بخش خصوصی، او دلارش را به دولت برنمیگرداند، این درست نیست. آنی که دلار را برنمیگرداند، همان بنگاه فعلاً دولتی است.
✏️ البته بخش خصوصی هم اشکالاتی دارد؛ مراقبت میخواهد، دقت میخواهد، رعایت میخواهد. ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🖼 #دیدار_دانشجویان
💻 Farsi.Khamenei.ir
به نام خدا
💢چرا از ذوق و هوشمندی خودمان در توجه به جزئیات استفاده نمی کنیم؟
❗️آیا در ایام ماه مبارک رمضان، نمی شود در هنگام افطار، تواشیح اسماء الحسنی و اذان در داخل ایستگاه مترو پخش شود؟
هر زمان که نیاز به اطلاع از ورود قطار بود گوینده کارش را انجام می دهد.
◀️علاوه بر لزوم احترام به این اوقات می دانید چقدر یک اذان دل انگیز و یک تواشیح اسماءالحسنی زیبا می تواند در روحیه انسان های آزاده و افراد جامعه تاثیر مثبت بگذارد؟
#هوشمندی
#ذوق
✍ارسالی از یکی خانم های محترم و فرهیخته کانال
🔸درباره رفراندوم؛ آیا مردم نمی فهمند؟!
🔻سخنان رهبرانقلاب در پاسخ به یک دانشجو را خناسان رسانه ای تحریف و تبدیل به ابزار تخریب کردند. چقدر هم زننده است که عده ای از سر نادانی همان ها را در داخل تکرار می کنند.
واقعیت اینست که ماجرا خیلی پیچیده نیست.
🔸دانشجوئی ظاهرا چنین می گوید که: "باید از روز اول درباره مسائل مختلف رفراندوم برگزار میکردیم تا حساست به وجود نیاید" رهبرانقلاب هم در پاسخ توضیح می دهند که : " در کجای دنیا برای همه مسائل رفراندوم برگزار میکنند؟" و دیگر اینکه :" مگر همه مردم که باید در رفراندوم شرکت کنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟"
حالا رسانه دشمن از این چه برداشتی کرده است؟ اینکه رهبری مخالف رفراندوم است و بدتر اینکه رهبری مخالف نظر دادن مردم است و آنها را شایسته اظهار نظر نمی داند.
❇️پاسخ رهبری اساسا ناظر به اصل و فلسفه رفراندوم نیست. بلکه یک تذکر مدیریتی است. مرور کنیم. انشالله روشن می شود.
1️⃣یکم. تنها کشوری که در عالم نظام خود را به رفراندوم گذاشت جمهوری اسلامی است. هیچ کشوری تاکید می شود هیچ کشوری در هیچ جای تاریخ چنین نکرده است.
در ایران تا امروز 3 بار رفراندوم برگزار شده است.
2️⃣دوم. از سوی دیگر در قانون اساسی کشور و در اصل 59 رفراندوم مورد توجه قرار گرفته است. اجرای آن نیز مثل همه جای دنیا ساز وکار مشخص دارد. در ایران با درخواست رئیس جمهور و یا پیشنهاد 100 نماینده و موافقت دوسوم مجلس رفراندوم برگزار می شود.
👈تا اینجای ماجرا می شود قانون و سیره عملی انقلاب اسلامی. حالا بازگردیم به سخنان رهبری. آیا این سخنان با قوانین ما مغایرتی دارد؟
فرمودند: "در کجای دنیا برای همه مسائل رفراندوم برگزار میکنند؟"
برای "همه مسائل". یعنی منطقی است سر هر مساله ای رفراندوم بگذاریم؟ پس چرا انتخابات برگزار می شود؟ انتخابات یعنی انتخاب راه و روش. انتخاب یک نگرش و گرایش در اداره کشور. یک روز میشود خاتمی و یک روز روحانی و احمدی نژاد. یک روز هم رئیسی. بعد از آن در مسائل جزئی این منتخب مردم است که تصمیم می گیرد. مثل اینکه بخواهیم از اینجا به مشهد رویم. مختاریم بین هواپیما و قطار و اتوبوس. اما اگر هواپیما را انتخاب کردیم یعنی خلبان برای کار فنی خود باید از مسافرین سوال کند؟
باز هم دقت کنیم؛ این نفی رفراندوم نیست. چه بسا در مواردی با تشخیص همین نماینده های مردم همه پرسی ضرورت پیدا کند. اما این غیر از رفراندوم در همه مسائل مهم کشورست.
✳️حالا این استدلال مدیریتی یعنی مردم نمی فهمند؟ اینکه مردم در همه مسائل کارشناس نیستند یعنی نمی فهمند؟ اساسا کارشناس انتخاب می کنند تا موکل آنها در کارشناسی باشد.
بگذریم که ما در کشوری زندگی می کنیم که صبح و شام از سوی رسانه های دشمن اطلاعات دروغ و تحریف شده و بزرگنمائی های کاریکاتور گونه به مردم منتقل می شود و هر انتخاباتی تبدیل می شود به دوقطبی های توهمی که باعث می شود انتخاب مردم از سر اختیار نباشد و ناچارا از سر ترس رفتار صفر و یکی و یا استقلال-پرسپولیسی از خود نشان دهند.
✅بنابراین توضیح رهبرانقلاب از حیث عقلانیت و مدیریت رفراندوم برای همه مسائل است که اجرای آن اساسا نه ممکن است و نه منطقی و لذا نه نفی اصل رفراندوم را می کند و نه قدرت تشخیص مردم را.
❌واقعیت اینست که خیلی ها فرق مردم سالاری و توده گرائی را نمی دانند. مردم سالاری یعنی انتخاب مسیر و اهداف اصلی توسط مردم. یعنی انتخاب از سر آگاهی. توده گرائی یعنی سواستفاده از نام مردم برای انتخاب از سر ناآگاهی. توده گرائی را اغلب دیکتاتورها مطالبه می کنند چون نقاب استبداد و نشستن بر جهل مردم است. اما مردم سالاری رشد آگاهی مردم برای انتخاب سرنوشت است.
اگر پزشکی به من و شما گفت برای نسخه پیچیدن باید نظر بیمار را بپرسم او دلسوز ما نیست. وکیل حقوقی مان نیز. ممکن است شیادی باشد در لباس پزشک و حقوق دان.
مردم سالاری یعنی حق انتخاب پزشک و توده گرائی یعنی انتخاب نسخه. خلاصه مراقبت کنیم به نام مردم سالاری، توده گرائی به خوردمان ندهند.
✍مهدیان
➕پ.ن
در مردم سالاری نظام اسلامی ما ، ضمن اینکه نقش مردم با شرکت در انتخابات های متفاوت تعریف شده ، نقش مردم از جهت نظارت و مشارکت در اهداف نیز بشدت مورد تاکید هست.
ولی (رفراندم برای همه مسائل) یک کلید واژه خیانتکارانه است که در هیچ کجای دنیا و در هیچ منطق حکمرانی قابل تعریف نیست.
هدایت شده از علیرضا پناهیان
1402.01.30-Panahian-Shabake3Sima-BarnameyeMaheMan-EslaheBardashthayeNaravaAzDin...-28-32K.mp3
5.03M
🔉 سحر ۲۸ام (۲۰ دقیقه)
🔻موضوع این جلسه: نحوۀ مشارکت مردم در ادارۀ جامعه
📌اصلاح برداشتهای ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)
👈 صوت/ فیلم/ متن/ فهرست/ مستندات:
📎 panahian.ir/post/7400
🔻فهرست مطالب:
🔹امیرالمؤمنین(ع) همت خود را صرف برخورد با تحریفهای ناشی از عدمتلقی اجتماعی از دین کرد
🔹زندگی جمعی نقطۀ مقابل فرهنگ غرب در سبک زندگی است
🔹مردم پس از رسولخدا(ص) از زندگیجمعی دینی فرار کردند
🔹اکثریت مطلق ما در هیئات و مساجد، تحمل زندگیجمعی را نداریم
🔹زندگیجمعی یعنی زندگی متعاونانه و ایثارگرانه
🔹دفاع مقدس و اربعین، نمونۀ زندگیجمعی جهادی
🔹بدون زندگیجمعی، اعتقادات دینی و انقلابیگری بیاثر است
🔹زندگی انفرادی و مبتنی بر تمدن غرب منشأ انواع فسادهای بانکی و اداری
🔹 زندگیجمعی میتواند مانع مفاسد شود
🔹هنوز نتوانستیم زندگی مواساتی که رسولخدا(ص) ایجاد کرد را محقق کنیم
🔹با زندگیجمعی کسی فقیر نخواهد بود
🔹هیئات، مساجد و حوزههای علمیه مسئول تحقق زندگی جمعی و مشارکت مردم
@Panahian_ir
هدایت شده از حمیدرضاابراهیمی|گامینو
🔥رفراندوم بازی شارلاتان ها❗️
🔻هر جامعه انسانی از مجموعهای از متخصصین به معنای عام تشکیل شده است.
🔻به عبارت دیگر غالبا افراد یک جامعه از یک سنی به بعد، در یک زمینه یا رشته توانمندی خاصی پیدا می کنند که نسبت اطرافیان خود متمایز می شوند.
در معنای عام تخصص، منبع کسب «تخصص» فقط تحصیلات آکادمیک نیست و سایر انواع آموزش های رسمی یا تجربه یا ابتکار فردی می تواند منبع این تخصص باشد؛ هر چند شاید در گفتگوهای عمومی، «متخصص» به «معنای خاص» به کسانی اطلاق می شود که «تحصیلات رسمی» دارند.
🔻انسانها بطور طبیعی و عقلانی برای کسب نظر دقیق و تحلیلی در هر زمینهای «فقط» به متخصص آن رشته مراجعه می کنند.
به همین دلیل، هیچ متخصص درجه یک قلب به ذهنش خطور نمی کند که چرا نظر او را در مورد مقاومت بتن فلان سد نظر نپرسیدهاند.
🔻بنابراین پرسیدن نظر همگانی، صرفا ناظر به زمانی است که موضوعی مورد اشتراک تخصصی حداکثری یک جامعه باشد و البته برای همین نظرخواهی، حداقل سنی را هم برای اخذ رای مشخص می کنند.
🔻علاوه بر این اگر تاریخ نظرخواهیهای عمومی جهان بررسی شود؛ یا هنگام ایجاد ساختار سیاسی جدید همه پرسی عمومی انجام شده است (که البته تعداد این نوع خیلی محدود است و عمده نظامهای سیاسی جهان بر خلاف جمهوری اسلامی فاقد همه پرسی تاسیس هستند) یا هنگام تصمیم گیری در مورد مسائل خیلی کلان مانند استقلال یا ادغام کشورها و ...
🔻به عبارت دیگر کشورها عمدتاً با دو نوع تصمیم گیری مواجه هستند: اول: تصمیم گیریهای #نتیجه_محور دوم:تصمیم گیری های #فرایند_محور
🔻در تعداد اندکی از تصمیم گیری های «نتیجه محور» که عموماً تصمیمات کلان، مهم و در عین حال بسیط هستند ممکن است همهپرسی انجام شود اما عمده تصمیمات «نتیجه محور» به علاوه تمام مسائل «فرایند محور» توسط سازوکارهای حاکمیتی انتخابی که متناسب با ساختار سیاسی آن کشور شکل گرفته است انجام میشود.
🔻رفراندوم اصل جمهوری اسلامی، خبرگان قانون اساسی و برخی دیگر از انتخابات های بعد از انقلاب در زمره انتخابات های «نتیجه محور» محسوب می شوند.
🔻تصمیم گیری های «فرایند محور» تصمیمی است که در یک موضوع خاص که معمولا دارای پیچیدگی بالا و ابعاد گوناگون است توسط (یا با مشورت) متخصصین بسیار خبره، جزئیات، امکان پذیری و خروجی های احتمالی به صورت #علمی، بررسی و جمع بندی می شود.
🔻مثلا کشور دولت فرانسه در موضوع مهمی مانند تغییر سن بازنشستگی که با زندگی بخش بسیار بزرگی از جامعه درگیر است بدلیل فرآیند محور بودن، مطلقا به رفراندوم نگذاشت و صرفا از طریق سازوکاری ساختاری موضوع را پیگیری کرد.
🔻بنابراین اینکه یک جریان سیاسی بخواهد تصمیمات فرآیندی را که در همه دنیا توسط ساختار های تخصصی منتخب مردم (یا حتی غیر منتخب مردم) شکل میگیرد را برای رسیدن به مقاصد ناپاک سیاسی در قالب همه پرسی عمومی مطرح کنند صرفاً یک شارلاتان بازی تلخ و ضد مردمی برای کسب منافع نامشروع سیاسی است.
🔻مثلاً برجامی را که گویا عمده نمایندگان مجلس وقت، متن آن را حتی یک بار روخوانی نکرده بودند و یا حتی #ظریف رئیس تیم مذاکره کننده از برخی از مفاد آن اطلاع دقیقی نداشت؛ را می خواهند با فریب به مردم تحمیل کنند تا نفت ارزان را برای غرب و یک دهه سقوط اقتصادی دوباره را برای کشور و سودهای نجومی را برای شرکتهای وابسته به ارمغان بیاورند.
#بازی_رفراندومی_شارلاتانها
✍حمیدرضا ابراهیمی
✅ گامی نو: اورژانس تحلیل های فرهنگی، سیاسی👇
https://eitaa.com/joinchat/917307426Ceae7e94949
هدایت شده از بیداری ملت
✅پاسخ زیبا، محترمانه و حکیمانه عباس موزون؛ مجری برنامه زندگی پس از زندگی به پست تمسخرآمیز احمد ایراندوست.
در رفتار و ادبیات آقای موزون اثر برنامه زندگی پس از زندگی کاملا مشخص است. مومنان اینگونهاند...رفتارشان رنگ و بوی خدا میدهد...
🔺احمد ایراندوست مدتی محافظ جنیفر لوپز بوده، به همین دلیل آقای موزون یک نشانی دقیق به ایشان داده است.
📡 اخبار جهان هنر👇👇
https://eitaa.com/joinchat/4051828916Cabecc297b8
🌐roubesh.ir
هدایت شده از علیرضا پناهیان
1402_01_31_Panahian_Shabake3Sima_BarnameyeMaheMan_EslaheBardash.mp3
11.81M
🔉 سحر ۲۹ام (۲۴ دقیقه)
📌اصلاح برداشتهای ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)
👈 صوت/ فیلم/ متن/ فهرست/ مستندات:
📎 panahian.ir/post/7400
✅ خلاصهای از آنچه در جلسات قبل گفته شد
🔻 اهم عناوین:
🔹سهلاندیشی و سادهانگاری بستر تحریف دین
🔹سوء استفاده از اخلاق، احکام، عبادت، عقاید، محبت به اولیا، قرآن، روایات و اجتماعیات دین ممکن است
🔹یک تحریف، سوءاستفاده کردن از اجتماعی بودن دین است
🔹رهبری بارها گفتند مشارکت مردم زیاد شود، امّا یک نفر از احزاب مدعیان مشارکت مردم، تایید نکرد
🔹اگر مشارکت حقیقی شود، جایی برای احزاب باقی نمیماند
🔹احزاب حال مردم را از سیاست به هم زدهاند، تا سیاست را از آن خود کنند
🔹با محبت اهلبیت(ع) هم میشود دین را تحریف کرد
🔹چاره کار در افزایش قدرت تشخیص و تغییر ادبیات تبیین دین است
🔹ادبیات دوران فتح با ادبیات دوران دفاع تفاوت میکند
🔹بهجای اخلاق بر تقوا و بهجای عقیده بر ایمان تأکید کنیم
🔹حوزه و آموزش و پروش باید برای تغییر ادبیات اقدام کنند
🔹 به شیوۀ قرآن حرف بزنیم
🔹ویژگیهایی دین سالم و تحریفنشده(۹ ویژگی)
@Panahian_ir
هدایت شده از روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا در #جهاد_تبیین ایرادها را نیز باید گفت؟
⁉️ ریشه مشکلات کشور در گرو چیست؟
🆘 @Roshangari_ir
🔜 Rubika.ir/roshangari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️خدایا تو شاهد باش!
◀️وقتی حضرت آقا می فرمایند اینکه دلار صادراتی شرکت ها به کشور برنگردد، #اشکال_دارد ولی باز هم عده ای، حرف های لیبرال ها را تکرار می کنند!!
پ.ن
👌مانند اعتراض پشت بلند گوی ایشان بر قیمت گذاری جعلی دلاری محصولات داخلی!
و یا اشکالات در نحوه ی اجرای قانون خصوصی سازی!
خدایا تو شاهد باش که بارها و بارها به این مطالب اشاره کردیم و با تمام وجود معتقدیم که تفکر انقلابی #میتواند و #باید این اشکالات را برطرف کند.
#نظارت
📸 تداوم سلطنت طلبی برخی سلبریتی ها!!
⚠️برخی سلبریتی ها رسما در حال تبدیل به عناصر دشمن در داخل و تزریق گستاخی به هنجارشکنان هستند❗️
#جرم_کشف_حجاب
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #درسهای_نهج_البلاغه | شناخت راهبرد دشمن
🔺️ مروری بر استناد حضرت آیت الله خامنهای به نهجالبلاغه در دیدار رمضانی دانشجویان. ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از کاوش پلاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس آمریکایی:
📍ما مردمانی داریم که در شهرهای اصلی زیر پل ها زندگی می کنند/دولتمردان حتی به شهرها پول نمی دهند تا پل هایی که مردم زیر آنها زندگی می کنند را بازسازی کنند/ولی در یک چشم به هم زدن بدون جار و جنجال صد و ده میلیارد دلار به فاسدترین کشور اروپا می دهند!/کار به جایی رسیده که حتی مکرون هم گفته دیگر نمیخواهد پاچه خوار آمریکا باشد...
☑️ @Kavoshplus
هدایت شده از محسن قنبریان
📖 آیاتی برای درنگ ۴
❗️ قسط در نظام اقتصاد و نظام اعتقاد!
وَإِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً قَالُوا وَجَدْنَا عَلَيْهَا آبَاءَنَا وَاللَّهُ أَمَرَنَا بِهَا ۗ قُلْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاءِ ۖ أَتَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ
قُلْ أَمَرَ رَبِّي بِالْقِسْطِ ۖ وَأَقِيمُوا وُجُوهَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَادْعُوهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ ۚ كَمَا بَدَأَكُمْ تَعُودُونَ
(۲۸و۲۹ اعراف)
مشرکان فحشای خود را به خدا نسبت می دادند! خداوند به پیامبر(ص) می فرماید بگو خدا امر به فحشاء نمی کند.
پس خدا به چه امر می کند؟!
به قرینه مقابله جا داشت مقابل فحشاء، بفرماید خداوند به پاکی و حیاء امر می کند؛ اما می فرماید: خدا به قسط امر می کند!
1⃣ آیه یک دلالت بر حسن و قبح ذاتی افعال و رد اشعری گری دارد.۱
باید فحشاء با عقل مستقل و فطرت شناخته شود که خداوند بفرماید: ان الله لایأمر بالفحشاء!
اگر صرفاً نهی الهی، چیزی را فحشاء می کرد؛ معنا چنین می شد: خداوند امر نمی کند به چیزی که نهی کرده است!
و این معنا احتجاج با مشرکان را تمام نمی کرد. چون آنان با سلسله سند از آباء می گویند: انَّ اللهَ اَمَرَنا بها! (خدا ما را به آن -طواف برهنه- امر کرده است).
پس قرآن باید سلسله سند را باطل و اثبات کذب آباء می کرد نه بفرماید: خدا که به فحشاء امر نمی کند! (دقت کنید)
2⃣ اما چرا در مقابله فرموده: قل امر ربی بالقسط؟!
حتی اگر می فرمود: "انَّ اللهَ یأمر بالعدل..."(۹۰نحل) تاکید سخن قبل می شد: حُسن عدل از احکام مستقل عقل است و کلما حکم به العقل حکم به الشرع.
به تعبیر شهید مطهری: عدالت در سلسله علل احکام است، نه در سلسله معلولات. نه این است که آنچه دین گفته، عدل است؛ بلکه آنچه عدل است، دین می گوید.۲
اما"قسط" تفاوتی با "عدل" دارد: به معنای نصیب و سهمی است که بر اساس عدل به اشخاص داده می شود. اِقساط (باب افعال) به معنای قسط را در حق دیگران رعایت کردن است.۳
به تعبیر دیگر قسط ناظر به مقام اجرا و پیاده شدن عدل است؛ که گاه به نحو خاص در مورد تقسیم عادلانه سهم افراد به کار می رود. شاهد، آیه ۹حجرات است که توصیه به قسط بعد از عدل آمده: فَاَصلحوا بینهما بالعدل و اقسطوا.۴
این پیاده کردن و اجرای عدالت و دادن نصیب ذی حقان، گاه در اقتصاد است (۹رحمن/۸۵هود/۱۵۲انعام) و گاه در احکام قضایی و مانند آن (۹حجرات/۴۲مائده)
❓ با این توضیح "قل امر ربی بالقسط" اینجا چه می گوید؟!
3⃣ ظاهرا فقط نمی خواهد به عدل و میانه در عبادت دعوت کند؛ می خواهد آن عدل -که بنام خدا، فحشاء در جامعه ساری نکند- را تحقق دهد.
آن نظام ارباب-رعیتیِ جاهلیت، از معاش به معاد رسیده و دیگر بنام خدا، فحشاء را دین جا می زد!
راه واژگونی اش، قسط است. از نظام معاش تا نظام دین و معاد، از زندگی اقتصادی تا اعتقادی باید مبتنی بر قسط و رعایت نصیب ها باشد. نصیب تولید و مصرف در "اندوخته" و "اندیشه" باید عادلانه باشد تا طبقه ای ارباب نشوند و جای خدا ننشیند. لذا جداگانه می فرماید: قل امر ربی بالقسط!
راز اینکه در مقابله با "فحشاء"، "قسط" را به رخ می کشد؛ همان راز "یملأ الله به الارض قسطا و عدلا" درباره ظهور آخرین ولیّ خداست؛ که نمی فرماید: یملأ الله الارض دیناً و صلاة و صوماً!۵
آن عدالت فراگیر دنیا را پر از اعتقاد دینی و مناسک اصیل دینی هم خواهد کرد.
...................................
۱.ر.ک: زبده البیان محقق اردبیلی ص۷۲/آیات الاحکام استرآبادی ص۱۶۵/ الانصاف و مسائل دام فیها الخلاف سبحانی ج۳ص۲۳
۲. یادداشتها ج۶ص۲۰۳
۳.مفردات الفاظ القرآن ص۶۷
۴.التحقیق فی کلمات القرآن ج۹ص۲۵۹
۵. ر.ک: سخنرانی رهبر انقلاب۷۷/۱۲/۴
#رمضان_المبارک
#بهار_قرآن
#الهیات_عدالتخواهی
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از تا انتهای افق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خب حالا در مقابل این بحرانی که در مدارس و دوران تحصیل در کشورهای خارجی می بینیم، با دخترانی که مسلمان و محجبه می شوند و تعدادشان هم کم نیست مواجه میشویم... حس و حال این دختر خانم را بعد از مسلمان شدن ببینید... چرا پیش از گرایش به دین هر روز گریه می کرده؟؟ اگر سیستم آموزشی و پرورشی خارج از ایران و بخصوص غرب ایده آل است چرا باید دانش آموزان در افسردگی روزگار را سپری کنند و وقتی به دین با همه قوانین و تعیین محدودیت هایش گرایش می کنند حال خوبی پیدا کنند؟ شکر خدا بگویند و احساس کنند نجات پیدا کرده اند.
باید به همه اینها با هم فکر کنیم... و اگر امروز می گوییم حال و روز مدارس ما خوب نیست ببینیم کدام مدارس؟ مدارسی که به سمت آموزش های غربی گرایش پیدا کرده اند یا مدارسی که به سمت گرایش های دین آسمانی؟
هرگز ما مدینه فاضله نشده ایم هنوز، اما حرف سر این است که کمی و کیفی بررسی کنید اوضاع بسیار بهتری از کشورهای از دست رفته داریم و قدرت بیشتری برای حرکت به سمت تغییری بنیادین...
باز می رسیم به جمله «غرب راه رفته است...» و ایران در بین کشورهای جهان یک استثنا تاریخی است. حتی اگر با کشورهای مذهبی جهان هم مقایسه شود. چرا؟ چون ایران محور تحول جهانی به سمت دنیا و نظم جدید جهانی است نه هیچ کدام از این کشورهای دیگر و این نسل متفاوت در ایران پرورش یافته...
@ninfrance
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 پایان دوران بی قانونی سلبریتی ها
معاونت نظارت سازمان سینمایی : خانم های بازیگری که کشف حجاب می کنند ممنوع الکار و فعالیت شده و در هیچ پروژه ای حق همکاری ندارند . اگر کارگردان یا تهیه کننده ای هم ازین افراد هنجارشکن استفاده کند مورد برخورد جدی قرار خواهد گرفت.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
خدا را شکر یک اقدام درست دیگر برای حوزه #مسکن در دستور کار دولت قرار گرفت؛
اما کاش این اقدام بدون نقص انجام می شد، اصل این لایحه #مالیات_بر_معاملات_مکرر_مسکن اقدامی به جا و ارزشمند است اما مقادیر مالیاتی پیش بینی شده غیربازدارنده است!!!
در این لایحه پیش بینی شده که در صورتی که فاصله زمانی بین انتقال مالکیت کمتر از یک سال باشد، فروشنده ۶۰ درصد از مابهالتفاوت قیمت زمان تملک و انتقال مالکیت را مالیات بپردازد، بین یک تا دو سال ۴۰%، بین دو تا سه سال ۲۰%، بین سه تا چهار سال 10% و در نهایت بین چهار تا پنج سال5 % سود معامله را بهعنوان مالیات پرداخت کند.
حال آنکه بهتر بود در سال اول و دوم 100% در سال سوم 85% و در سال چهارم 75% و در سال پنجم 60% لحاظ می شد.
ممکن اسن این مقادیر کم پیش بینی شده درمتن لایحه باعث انتقال مالیات از فروشنده به مصرف کننده نهایی شود و عملا موجب کاهش سوداگری نشود!!
نمایندگان مجلسی که در این مدت در انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور کم نگذاشته اند می توانند در خلال برسی این لایحه اعداد و درصد مالیات را به گونه درستی تغییر دهند تا موجب ثبات در قیمت مسکن و خارج شدن دلالان و سوداگران از این نیاز ضروری خانوارهای ایرانی شود.
مردم در شهرهای مختلف از نمایندگان مجلس خود بخواهید که ارقام پیشنهادی دولت در این لایحه را با افزایش درصد مالیات اصلاح نمایند.
✍کانال هنر حکمرانی و توسعه
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باید در همه شبکه های مجازی بازنشر شود.
این یک #حرف_اقتصادی_تاریخی و بسیار مهم و پنجره فرصت اقتصاد ایران است. نگذارید در لابلای گردوخاک #سوداگران_فقر_و_رانت گم و به فراموشی سپرده شود.
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نماز عید فطر به امامت نائب امام زمان(عج) را از دست ندهید!
🔻 همهٔ ماه رمضان یک طرف و این نماز یک طرف!
🔆 امام زمان(عج) به نماز نائبش بیشتر توجه میکند.
📌 در این نماز، دعای مستجاب امام عادل، بیش از دیگران نصیب شما خواهد شد!
#تصویری
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
" او میداند " !
این عبارتیست که میتواند آهن را تبدیل به موم کند...
إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ
همانا خداوند مىداند و شما نمىدانيد.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خطبه اول نماز عید سعید فطر توسط حضرت آیتالله خامنهای
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
35.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خطبه دوم نماز عید سعید فطر توسط حضرت آیتالله خامنهای
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از کانال خبری فتح
از بد منال که بدتر آید
🔞مصیبت "ترویج انحرافات جنسی" هر لحظه پیشروی کرده و وارد مرحله جدیدتری می شود!
مجسمه #مادر، در موزه دانمارک که قبلا "مجسمه یک زن برهنه" بود به مجسمه یک مرد تغییر جنسیت داده برهنه تغییر کرد !!
بر مبنای هر مکتبی محاسبه کنید؛ بشر اين خط انحرافی را ادامه دهد قطعا یکی از این ۲ را پیش رو خواهد داشت!
یا ظهور منجی / یا عذاب الهی
📡@News_Fath