شهیدحجت الاسلام سیدمهدی اسلامی خواه گرامی باد.
🌹تاریخ تولد: ۱۳۳۶/۶/۱
🌹محل تولد : سبزوار
🌹تاریخ شهادت : ۱۳۶۰/۹/۱۴
🌹محل شهادت:بستان
شرح مختصری از زندگی شهید:
سید مهدی از سال ۱۳۴۴تا ۱۳۵۰در دبستان سعدی چهاردانگه به تحصیل همت گمارد و تا پنجم ابتدایی ادامه تحصیل داد.علاقه خانواده به علوم حوزوی باعث شد که سید مهدی در مدرسه حجت تهران نام نویسی کند .دو سال از عمرش را در مدرسه حجت گذراند و سپس برای ادامه تحصیل به مدرسه علمیه چیذر منتقل شد و در آنجا با شهید والامقام سید علی اندرزگو و با نام امام خمینی«ره» آشنا شد که در همان روزهای اول عکس و رساله ایشان را تهیه کرد و رسماً مقلد امام شد و پس از آن کم کم پا در رکاب مبارزه با طاغوت نهاد.سال اول جهت تبلیغ به اهواز و آبادان رفت و در حین مبارزه علیه طاغوت با شهید عباس ناطق نوری و آیت اله مدنی و...آشنا شد. در سال ۵۴ توسط نیروهای ساواک شناسایی و بالاجبار به شهر قم عزیمت کرد و در حوزه آیت اله مرعشی ادامه تحصیل داد .ایشان در دوران انقلاب به ارشاد و تبلیغ اسلام پرداخت و سال ۱۳۶۰ به جبهه رفت و به درجه رفیع شهادت نائل گردید.
🍃🍃 گلبرگ های خاطره از زبان برادر شهید :
شهید احترام و علاقه زیادی برای مادرم قائل بود، هیچ وقت درجلوی مادرم پایش را دراز نمی کردو درحضوراو دو زانو و مودب می نشست وصحبت می کرد.
هدیه به روح امام و شهداصلوات
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
و َعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ أعْداءَهُم أجْمَعِین
#ما_ملت_امام_حسینیم
┏━━━━━━━━━🌸🍃┓
@mesbah_family801
┗🌸🍃━━━━━━━━━
⚠️ #خجالت می کشیم!
✍استاد قرائتی: یک بار در کشور اندونزی خانمی را دیدم که ناگهان به ساعت و آسمان نگاه کرد و متوجه شد که #نمازش را فراموش کرده است. فوری از کیف خود پارچه ای را بیرون آورد و روی زمین پهن کرد و به نماز ایستاد و به اطراف خود توجه هم نکرد!
⭕️یکی از اشکالات ما آن است که گاهی #حیای_نابجا داریم. چیزی را نمی دانیم و از پرسیدن خجالت میکشیم. مطلبی را نمی دانیم و شهامت گفتن “نمی دانم” را نداریم. کاری را درست می دانیم ؛ ولی از انجام آن به خاطر نگاه دیگران می ترسیم.
📚کتاب شیوه های دعوت به نماز
⚠️ برای تقویت کانال، مطالب را #بالینک منتشر کنید. متشکریم👇👇
@mesbah_family801
🙏 به #استقبال نماز می رویم:
❌#دین و #دنیا در کنار هم نیستند، اینها در هم هستند؛ در یک راستا هستند.
✅تو برای #بندگی کردن باید از مسیر زندگی عبور کنی؛
❌نه اینکه یک ساعتی را برای #زندگی بگذاری و یک ساعتی را هم برای بندگی بگذاری!
🚫در دین ما چنین چیزی نداریم!
✅آن ساعتی که داری برای زندگی تلاش میکنی، همان موقع در واقع داری بندگی میکنی.
پس بشتاب بسوی #نماز که بهترین بندگی خداست🏃♂🏃♂🏃♂
⚠️ برای تقویت کانال، مطالب را بالینک منتشر کنید. متشکریم👇👇
@mesbah_family801
✍چرا #عبادت؟
👈عبادت، به معناى اظهار ذلّت، عالىترين نوع #تذلّل و كرنش در برابر خداوند است. در اهميّت آن، همين بس كه آفرينش هستى و بعثت پيامبران (عالم تكوين و تشريع) براى عبادت است.
📖خداوند مىفرمايد: «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ»
هدف آفرينش هستى و جن و انس، عبادت خداوند است.
📋كارنامۀ همۀ #انبياء و رسالت آنان نيز، دعوت مردم به پرستش خداوند بوده است: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِى كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولاً أَنِ اعْبُدُواْ اللّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّغُوتَ» ٢
پس هدف از خلقت جهان و بعثت پيامبران، عبادت خدا بوده است.
📌روشن است كه خداى متعال، نيازى به عبادت ما ندارد، «فَإِنَّ اللّهَ غَنِىٌّ عَنكُمْ» و سود عبادت، به خود پرستندگان برمىگردد، همچنانكه درس خواندن شاگردان به نفع خود آنان است و سودى براى معلّم ندارد.
🔻#ريشههاى_عبادت
آنچه انسان را به پرستش و بندگى خدا وادار مىكند (يا بايد وادار كند) امورى است، از جمله:
1⃣ #عظمت_خدا
انسان وقتى خود را در برابر عظمت و جلال خدايى مىبيند، ناخودآگاه در برابر او احساس خضوع و فروتنى مىكند. آن سان كه در برابر يك دانشمند و شخصيت مهم، انسان خويشتن را كوچك و ناچيز شمرده، او را تعظيم و تكريم مىكند.
2⃣ احساس #فقر و وابستگى
طبيعت انسان چنين است كه وقتى خود را نيازمند و وابسته به كسى ديد، در برابرش خضوع مىكند.
وجود ما بسته به ارادۀ خداست و در همه چيز، نيازمند به اوييم. اين احساس عجز و نياز، انسان را به پرستش خدا وامىدارد. خدايى كه در نهايت كمال و بى نيازى است. در بعضى احاديث است كه اگر فقر و بيمارى و مرگ نبود، هرگز گردن بعضى نزد خدا خم نمىشد.
✍ ادامه دارد.......ان شاءالله
📚پرتوی از اسرار نماز، صفحه 19
⚠️ برای تقویت کانال، مطالب را #بالینک منتشر کنید. متشکریم
@mesbah_family801
✨﷽✨
⚜حکایتهای پندآموز⚜
«خَر ما از کُرگی دُم نداشت»
✍مردی خری دید که در گل گیرکرده بود و صاحب خر از بیرون كشیدن آن خسته شده بود. برای كمك كردن دُم خر را گرفت و زور زد! دُم خر از جای كنده شد.فریاد از صاحب خر برخاست كه ، تاوان بده!مرد برای فرار به كوچهای دوید ولی بن بست بود. خود را در خانهای انداخت. زنی آنجا كنار حوض خانه نشسته بود و چیزی میشست و حامله بود. از آن فریاد و صدای بلند در ترسید و بچه اش سِقط شد. صاحب خانه نیز با صاحب خر همراه شد. مرد گریزان بر روی بام خانه دوید. راهی نیافت ، از بام به كوچهای فرود آمد كه در آن طبیبی خانه داشت. جوانی پدر بیمارش را در انتظار نوبت در سایۀ دیوار خوابانده بود. مرد بر آن پیرمرد بیمار افتاد ، چنان كه بیمار در جا مُرد. فرزند جوان به همراه صاحب خانه و صاحب خر به دنبال مرد افتاد!مرد، به هنگام فرار ، در سر كوچه ای با یهودی رهگذر سینه به سینه شد و او را به زمین انداخت. تکه چوبی در چشم یهودی رفت و كورش كرد. او نیز نالان و خونریزان به جمع متعاقبان پیوست!مرد گریزان ، به ستوه از این همه ،خود را به خانۀ قاضی رساند كه پناهم ده و قاضی در آن ساعت با زن شاكی خلوت كرده بود. چون رازش را دانست ، چارۀ رسوایی را در طرفداری از او یافت و وقتی از حال و حكایت او آگاه شد ، مدعیان را به داخل خواند. نخست از یهودی پرسید.
یهودی گفت : این مسلمان یك چشم مرا نابینا كرده است. قصاص طلب میم قاضی گفت: دیه مسلمان بر یهودی نصف بیشتر نیست. باید آن چشم دیگرت را نیز نابینا كند تا بتوان از او یك چشم گرفت! وقتی یهودی سود خود را در انصراف از شكایت دید ، به پنجاه دینار جریمه محكوم شد! جوان پدر مرده را پیش خواند. گفت : این مرد از بام بلند بر پدر بیمار من افتاد و هلاكش كرده است.به طلب قصاص او آمدهام. قاضی گفت : پدرت بیمار بوده است ، و ارزش زندگی بیمار نصف ارزش شخص سالم است.
حكم عادلانه این است كه پدر او را زیرهمان دیوار بخوابانیم و تو بر او فرودآیی ، طوری كه یك نیمه ی جانش را بگیری! جوان صلاح دید که گذشت کند ، اما به سی دینار جریمه ، بخاطرشكایت بیمورد محكوم شد!
نوبت به شوهر آن زن رسید كه از وحشت سقط کرده بود ، گفت : قصاص شرعی هنگامی جایز است كه راه جبران مافات بسته باشد. حال میتوان آن زن را به حلال در عقد ازدواج این مرد درآورد تا كودک از دست رفته را جبران كند. برای طلاق آماده باش! شوهرش فریاد میزد و با قاضی جدال میكرد.كه ناگاه صاحب خر برخاست و به طرف در دوید. قاضی فریاد داد : هی ، بایست كه اكنون نوبت توست! صاحب خر همچنان كه میدوید فریاد زد : من شكایتی ندارم. میروم مردانی بیاورم كه شهادت بدهند خر ما از کرگی دم نداشت
📚 مجموعه حکایتهای پندآموز
#داستانهای_آموزنده
•✾📚 @mesbah_family801 📚✾•
#تقویم_تاریخ
🌺فاصله اجتماعی را برای حفظ سلامتی خود و دیگران رعایت کنیم 🌺
🗓امروز یکشنبه
☀️16 آذر ۱۳۹۹ هجری شمسی
🌙 20 ربیع الثانی۱۴۴۲هجری قمری
🎄 6 دسامبر ۲۰۲۰ میلادی
📻رویدادهاومناسبتها📻
🔷روز دانشجو
🔷روز بين المللی هواپيمایی كشوری
🔷۱۳۲۰خ - حمله ارتش ژاپن، به پایگاه نیروی هوایی ارتش و تکاوران آمریکا، در پرل هاربر (خلیج مروارید) در جریان جنگ جهانی دوم
🔷۱۳۳۲خ - حمله به دانشکده فنی دانشگاه تهران در جریان اعتراض به سفر معاون رئیسجمهور وقت آمریکا (ریچارد نیکسون)
🔷۱۳۷۴خ- فضاپیمای گالیله، ۶ سال پس از پرتابش توسط شاتل فضایی آتلانتیس (عملیات STS-34) به مشتری (سیاره) رسید
🔷۱۳۵۰خ- آپولو ۱۷، آخرین فضاپیمای پروژهٔ آپولو به فضا پرتاب شد. خدمهٔ آن هنگام ترک زمین عکسی را که به مرمر آبی شناخته میشود گرفتند.
🔷۵۳۹ پیش از میلاد- كوروش بزرگ بنيادگذار ايران ضمن ديدار از معبد اصلی شهر بابل و ادای احترام نسبت به آن
(به نشانه احترام به فرهنگ و مذهب اقوام دیگر، و برپایه اعلامیه خود معروف به نخستین اعلامیه حقوق بشر )، خطاب به همراهانش اعلام داشت در هرجاي دنيا كه بميرد بايد جسد او را به پاسارگادِ پارس منتقل و در آنجا دفن كنند.
اين بيان در تاريخ تحت عنوان «وصيت کوروش» ضبط شده است. وی با اين که زرتشتي بود، به اديان ديگر احترام می گذارد
🔷۱۱۸۳خ- آزمايش موفقيت آميز اولين لوكوموتيو جهان در انگلستان
🔷۱۲۶۸خ- آغاز به كار نخستين اتومبيل به شكل امروزی توسط "بنز"
💝زادروزها
🎊۱۳۱۸خ- مهرجویی کارگردان، نویسنده و مترجم
🎊۱۳۲۹خ- مهدی هاشمی بازیگر ، کارگردان و فیلمنامه نویس سینما و تئاتر
🎊۱۲۰۲خ - لئوپولد کرونکر، ریاضیدان و منطقدان آلمانی
🎊۱۳۱۷خ - هوشنگ ظریف، نوازنده تار
🎊۱۲۴۱خ- پل آدام شاعر و نمایشنامه نویس اهل فرانسه
🎊۱۲۵۲خ- ویلا کاتر نویسنده زن آمریکایی برنده جایزه پولیتزر برای داستان
🎊۲۸۲خ- «صوفی رازی» رياضيدان و فضاشناس
🖤سالمرگها
🌹۱۳۳۲خ - شهادت
مهدی شریعترضوی
احمد قندچی و
مصطفی بزرگ نیا
دانشجویان دانشکدهٔ فنی دانشگاه تهران در جریان اعتراض به سفر معاون رئیسجمهور وقت آمریکا (ریچارد نیکسون) به تهران
◾️۱۳۶۹خ - رینالدو آرناس ، نمایشنامهنویس، نویسنده و شاعر کوبایی
◾️۱۳۷۲خ- ولفگانگ پل فیزیکدان آلمانی.
در سال ۱۹۸۹ برای پیشنهاد روشی به منظور به دام اندازی اتمهای منفرد جایزهٔ نوبل فیزیک به او و هانس جرج دهملت و نورمن فاستر رمزی اهدا شد.
📲@mesbah_family801
Page491.mp3
840.9K
روزی یک صفحه از #قرآن_کریم
#ترتیل صفحه ی " 491 "
سوره ی زُخرُف
جزء بیست و پنجم
در ختم قرآن با ما همراه باشید❤️
@mesbah_family801
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 تفسیر یک دقیقه ای قرآن جلسه 236
🌷 آیه 219 سوره بقره
🌸 يَسْئَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِمَآ إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَناَفِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَا أَكْبَرُ مِنْ نَفْعِهِمَا وَيَسْئَلُونَكَ مَاذا يُنْفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْأَيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ
🍀 ترجمه:از تو درباره شراب و قمار مى پرسند، بگو: در آن دو ، گناهى بزرگ است و منافعى (مادّى) نیز براى مردم دارند. (ولى) گناه آن دو از سود آنها بزرگتر است. (همچنین) از تو مى پرسند كه چه انفاق كنند؟ بگو: افزون (بر نیاز خود را)، خداوند این چنین آیات را براى شما روشن مى سازد تا شاید تفکر كنید.
🌷 الخمر: منظور هر مایع مست کننده است در اصل خمر به معنای پوشاندن است به خاطر اینکه مایع مست کننده عقل را می پوشاند به آن خمر می گویند.
🌷 میسر:قمار
🌷 اثم:به كارى گویند كه انسان را در انجام كارهاى خیر كُند و سست كند و به انسان ضرر رساند ظاهرا گناه را به علت ضرر رساندن اثم گویند.
🌷 عفو:گذشت ، بخشودن و به معنای کثرت و حد وسط است.
🌺 شأن نزول آیه:مفسرین گویند جماعتی نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آمدند و گفتند: یا رسول الله درباره خمر فتوایی به ما بده زیرا عقل را زائل نموده و مال را از بین می برد سپس این آیه نازل گردید. و درباره این قسمت آیه و یسئلونك ماذا ينفقون مفسرين مى گویند عده ای نزد پیامبر آمدند و سؤال کردند که اموال خود را به چه صورت انفاق و بخشش نمایند سپس این آیه نازل گردید.
🌺 قل فیهما اثم کبیر:این آیه در پاسخ پرسش آنها مى فرماید:خمر یا همان نوشیدن مایعات مست کننده و قماربازى، گناهان بزرگى هستند. {و منافع للناس} عده اى از راه شراب فروشى و گروه هایى با دایر كردن قمارخانه، ثروتى بدست مى آورند و برای آنها منافع مادی دارد ولی ضرر آنها بیشتر است و گناهان آنها بزرگ تر است.
🔴 زیان هاى خمر وقمار
1⃣ كوتاه شدن عمر
2⃣ عوارض منفى در كودكان.
مخصوصاً اگر آمیزشى در حال مستى صورت گیرد.
3⃣ گسترش فساد اخلاقى و بالا رفتن آمار جنایات از قبیل: سرقت، ضرب و جرح، جرائم جنسى و افزایش خطرات
4⃣ قمار نیز از جمله عوامل هیجان، بیمارى هاى عصبى، سكته هاى مغزى و قلبى، بالا رفتن ضربان قلب، بى اشتهایى، و رنگ پریدگى و ... است. همچنان كه بررسى كنندگان، سى درصد آمار جنایات را مرتبط با قمار دانسته اند. در ضمن قمار، در شكوفایى اقتصادى نقش تخریبى داشته و نشاط كار مفید را از بین مىبرد. در بعضى از كشورهاى غیر اسلامى نیز در سالهایى قمار را ممنوع و غیر قانونى اعلام كرده اند. مثلاً انگلستان در سال 1853، شوروى در سال 1854 و آلمان در سال 1873 قمار را ممنوع اعلام كردند.
🌺 سؤال دوّمِ مردم درباره ى انفاق است كه مى پرسند چه چیزى را انفاق كنند؟ آیه در جواب مى فرماید: «عفو» را! #عفو در لغت علاوه بر گذشت و آمرزش به معناى حدّ وسط، مقدار اضافى، و بهترین قسمت مال آمده است و هر یک از این معانى نیز با آیه سازگار است و ممكن است منظور از عفو، همه ى این معانى باشد. یعنى اگر خواستید انفاق كنید، هم مراعات اعتدال را نموده و همه ى اموالتان را یك جا انفاق نكنید تا خود نیازمند نشوید و هم در موقع انفاق، از بهترین اموال خود بدهید.
🌺 در تفاسیر آمده است كه تحریم خمر یا همان اصطلاح رایج شرابخواری به صورت تدریجى بوده است. ابتدا این آیه نازل شد: «تتّخذون منه سكراً و رزقاً حسناً» از انگور، هم مایع مست كننده و هم رزق نیكو بدست مى آید. بعد این آیه نازل شد: «فیهما اِثم كبیر و منافع للناس و اِثمهما اكبر» ضرر خمر و #قمار براى مردم، بیشتر از منفعت آن هاست. و سپس این آیه نازل شد: «لاتقربوا الصلوة و انتم سُكارى» به هنگام نماز نباید مست باشید. و بعدها این آیه نازل شد «انّما الخمر و المیسر... رجس من عمل الشیطان» شراب و قمار... نجس و از اعمال شیطان هستند.
🔹 پيام های آیه 219سوره بقره 🔹
✅ خمر و قمار، هر دو عامل فساد جسم و روح و مایه ى غفلت هستند. لذا در قرآن در كنار هم مطرح شده اند. «الخمر والمیسر»
✅ از اندیشه و امنیّت، پاسدارى كنید. با تحریم خمر، از عقل و فكر، و با تحریم قمار، از آرامش و سلامتى روحى و اقتصادى پاسدارى شده است. «فیهما اثم كبیر... و اثمهما اكبر»
✅ احکام الهی بر اساس مصالح و مفاسد است.
✅ آشنایی با فلسفه احکام ، گامی به سوی پذیرش آن است.
✅ گناهان ، کبیره و صغیره دارند.
تفسیریک دقیقه ای قرآن
@mesbah_family801
🗓 حدیث روز
امام على عليه السلام:عَوّد اُذُنَکَ حُسنَ الإستِماعِ وَ لا تُصغِ إلی ما لا یَزیدُ فی صَلاحِکَ استِماعُه.ُ
گوش خود را به خوب شنیدن عادت ده و به سخنی که به اصلاح و پاکی تو نمی افزاید گوش مسپار
📚 (تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 215 ، ح 4211)
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
@mesbah_family801
💠اللَّهُمَّ إِنَّكَ ابْتَلَيْتَنَا فِى أَرْزَاقِنَا بِسُوءِ الظَّنِّ، وَ فِى آجَالِنَا بِطُولِ الْأَمَلِ حَتَّى الْتَمَسْنَا أَرْزَاقَكَ مِنْ عِنْدِ الْمَرْزُوقِينَ، وَ طَمِعْنَا بِآمَالِنَا فِى أَعْمَارِ الْمُعَمَّرِينَ.
💠خدایا تو ما را در روزى به سوء ظن و در طول عمر به آرزوى دراز آزمایش فرمودى تا آن که روزى تو را از روزى خواران تو خواستیم و عمرهاى دراز معمرین را آرزو کردیم.
📖دعای ۲۹ صحیفه فراز اول
صحیفه سجادیه
روزی
🌷@mesbah_family801