صدایم را بشنو!
«وَاسْمَعْ دُعايى اِذا دَعَوْتُكَ وَاسْمَعْ نِدائى اِذا نادَيْتُكَ وَ اَقْبِلْ عَلَىَّ اِذا ناجَيْتُكَ؛»
« و بشنو دعايم را آنگاه كه تو را مىخوانم و بشنو ندايم را آنگاه كه تو را ندا مىكنم و رو به من بياور آنگاه كه با تو مناجات مىكنم.»
آیت الله مصباح :
🔸️خداوندى كه به هر چيزى عالم است، هر صدايى را مىشنود و هر چيزى را مىبيند؛ چگونه ممكن است صدايى را نشنود و ما از او درخواست شنيدن صدا و نداى خود را داشته باشيم؟
🔹️جواب آن است كه منظور از اين شنيدن اجابت است. چنانكه در محاورات عرفى مىگوييم: «فلان شخص حرف مرا شنيد» و منظور ما ترتيب اثر دادن است نه رسيدن صدا به گوش او. و شايد منظور از شنيدن، عنايت خاص باشد، همانطور كه ما با كسى حرف مىزنيم و او علاوه بر آن كه صدا به گوش او مىرسد، توجّه خاصى نيز مىنمايد
📚 کتاب شکوه نجوا، ص ۱۶ و ۱۷
#شرح_مناجات_شعبانیه ۳
10.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیانات دلنشین
علامه آیت الله العظمی جوادی آملی
در وصف ماه #شعبان
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
1_905099973.mp3
6.15M
🔉 بشنوید| توصیهها و دستورات ویژه ماه شعبان
استاد فیاضبخش
👈 شرح این حدیث از پیامبر اکرم(ص) که فرمود: «خدا رحمت کند آن کسی را که در ماه من، مرا کمک میکند.»
👈 دستورات ویژه ماه شعبان:
▫️مناجات شعبانیه
▫️صلوات هنگام زوال
▫️صلوات بر پیامبر(ص) و آل ایشان(ع)
▫️دعای کمیل
▫️فضیلت روزه ماه شعبان
▫️مراقبه
@jelvehnooralavi
عمل صالح.mp3
583.7K
✅ عمل صالح و خالصانه ؛
وظیفه ی دایمی ما.
(۲/۵) دقیقه.
عارف بزرگ، استاد #مؤیدی
🌸🌸🌸🌸🌸
✅ در ۴۰ امین روز رحلت
مرجع مبارز، آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
( رضوان الله علیه).
۴۵ پیام درباره ی ایشان ...
👇👇👇👇
برای تکمیل کتاب منتخب الاثر برگشتم!
در یکی از این دیدارها خدمت مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی که رسیدیم، ایشان این خاطره را درباره کتاب منتخب الاثرِ خود فرمودند این خاطره را امروز هم، وقتی به بیتشان برای عرض تسلیت رفتیم، پسر ایشان- حاج حسن آقای صافی- آن خاطره را از زبان برادرشان که پزشک هستند، تکرار کردند. ایشان فرمودند:
حدود سی سال پیش پدرم تب شدید گرفت. چند روزی تب قطع نمیشد، کلیه ایشان خونریزی داشت. آمبولانس گرفتند تا ایشان را به تهران ببرند. در مانیتور میدیدم که قلب پدرم دارد از کار میافتد. بعداً پدرم میفرمودند:
به یک باره دیدم در باغی باصفا هستم، به من گفتند:
نمیخواهی برگردی؟ گفتم نه! از این جا با صفاتر کجاست؟ دو مرتبه دیگر این ندا آمد که نمیخواهی برگردی؟ دفعه سوم به من گفتند:
کار ناقص و بر زمین مانده نداری؟ گفتم:
آروز داشتم این منتخب الاثر را تکمیل کنم!
تا این جمله را گفتم، یکمرتبه دیدم برگشتم. منتخب الاثر را آیتالله صافی با اصرار و توصیه آیتالله العظمی بروجردی نوشتند. شاید از قدیمیترین کتابهایی باشد که روایات حضرت ولیعصر(عج) را جمع کرده باشد. من قبل از انقلاب این کتاب را تهیه کردم. یک جلد بود. ایشان تجدید نظر کردند و این کتاب، سه جلد شد. فرزند ایشان میگفت:
دیدم قلب دوباره شروع به کار کرد!
سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
مرکز اسناد انقلاب اسلامی، گفتگو با سید احمد خاتمی، ۱۴۰۰/۱۱/۱۳.
http://t.me/sireyefarzanegan
💥 در فراق مرجع مهربان
👈 آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (ره)
محمدصادق ابوالحسنی :
▪️در بامداد ۱۲ بهمن ماه امسال، مرجع بزرگی روی از جهان برگرفت، که به باور بسیاری از اهل نظر، از یگانههای دوران بود. آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (ره) از مدافعان غیور حریم ایمان و اندیشه دینی بود که عمر بلندش را در مسیر ترویج فرهنگ اهل بیت اطهار (ع) و مواجهه با فرقههای ضاله و انحرافی گذراند. هر قدر در توصیف خدمات ایشان بگوییم، جا دارد اما این روزها هر چه میخواهم در اندوهیادش بنویسم، شدت تاثر، اجازه قلمفرسایی نمیدهد. باری:
🔹درون سینهام دردیست خونبار
🔹که همچون گریه میگیرد گلویم
🔹 غمی آشفته دردی گریه آلود
🔹نمیدانم چه می خواهم بگویم.
▪️عکسی که میبینید، یادآور مهر و محبت آن فرزانه فقید است که به مراسم تشییع پدرم استاد ابوالحسنی منذر اختصاص دارد (۱۳۹۰). با اینکه صاحب اختیار بود، اما با ادب و فروتنی رشک برانگیز، به عنوان فرزند ارشد، رو به من کردند و فرمودند: برای اقامه نماز به من اجازه میدهید؟
▪️نخستین بار در سال ۱۳۷۸ به محضرشان شرفیاب شدم و از رواج برخی سستیها در مسائل دینی جامعه با ایشان سخن گفتم که با صدای بلند و به تلخی گریست. این مرجع بصیر، در لطافت روح، فروتنی وخلوص مبانی فکری و رفتاری فوقالعاده بود و در ثبات قدم در صراط مستقیم از یگانههای دوران به شمار میرفت. در یک کلام، خاکیِ افلاکی بود.
▪️این روزها خاطرات زیادی از آن بزرگوار در گنجینه ذهنم حاضر است و جلوی چشمانم مجسم میشود. ان شاء الله اگر مجالی بود، با شما خوبان نکتهسنج در میان خواهم گذاشت.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🔘 شعر حماسی آیت الله صافی درباره فلسطین!
👈 نمادی از روحیه ضد امپریالیستی و ضد صهیونیستی مرجعیت شیعه
✍ #محمدصادق_ابوالحسنی
1⃣ اگر میخواهید بدانید که برخی نویسندگان تا چه حد از اندیشه سیاسی مراجع شیعه بیاطلاعند، بد نیست به این منظومه ضد استعماری، نگاهی بیفکنید. این چکامه دیده نشده، سرشار از افشاگری درباره جنایات آمریکا، صهیونیسم و شوروی است و به سال ۱۳۶۶ منتشر گردیده است. اگر قرار باشد، سرودههای ضد امپریالیستی و متون بیداری اسلامی از مراجع تقلید را در دوران معاصر ایران برشماریم، بیشک این چکامه از آن دسته است که در صدر مینشیند.
2⃣ منظومه حاضر، که حدود ۵ صفحه از دیوان نغمه مشتاقان آیت الله صافی گلپایگانی را به خود اختصاص داده، به رخدادهای تلخ جهان اسلام نظر دارد و عموم مسلمین را به جوش و خروش در برابر استعمارگران دعوت میکند. اشعار مزبور، به خوبی از نگاه ژرف و جهانی آیت الله حکایت میکند که همزمان در دو جبهه ضد لیبرالیستی و ضد سوسیالیستی به نبرد بر میخیزد. این خط امروز نیز در نگاه این مرجع بزرگ دیده میشود. با هم برخی از ابیات شعر پیشگفته را مرور میکنیم:
🔹هلا اي مسلمين بیدار باشید
🔹بجان، آمادۀ پيكار باشيد
🔹كنيد از كشور اسلام بيرون
🔹نفوذ ملحدان خائن دون
🔹نه شرقي و نه غربي نه چپ و راست
🔹بس است اسلام، ما را بي كم وكاست
🔹جهان ويران از اين ويرانگرانست
🔹وز آنان، خون، دل پيرو جوان است
🔹جهان خواران روسی، [آمریکایی]
🔹فزون سازند کین و [بغضهایی]
🔹دریغ از نخجوان و کازخستان
🔹خجند و تادجیک و ازبکستان
🔹دريغ از بالكان و هند و كشمير
🔹ز تيرنا و آن اوضاع دلگير
🔹دريغ از قدس و لبنان و فلسطين
🔹كه از خون شهيدان، گشته رنگين
🔹دريغ از صور و صبرا وشتيلا
🔹بقاع و بعلبك، بيروت و صيدا
🔹دريغ از هر ديار و شهر مظلوم
🔹كه از حرّيّت خود گشته محروم
3⃣ شاعر اين ابيات، در شعر بعدی، گام را فراتر نهاده، دلشادي مسلمین را در گروی آزادی فلسطين مي داند!:
🔹مسلمانان مسلمانان بيائيد
🔹دفاع از حق و آزادي نمائيد...
🔹لوای نصر اندر دست گیرید
🔹عدو را هر که باشد پست گیرید..
🔹بجوشید و خروشید و بکوشید
🔹 زره از همت و غیرت بپوشید
🔹بزور جنگ و با نیروی شمشیر
🔹فلسطین را کنون سازید تحریر
🔹درود ما به سربازان اسلام
🔹غزاة دین حق، ابطال ایام
🔹خصوص انانکه از فرط سعادت
🔹بنوشیدند از جام شهادت
🔹بخون غلطان شدند اندر ره دین
🔹شعار جمله، تحریر فلسطین
🔹فلسطين تا نگرديدست آزاد
🔹مسلماني نخواهد بود دلشاد...
📚 برای دیدن ابیات کامل، ر.ک: دیوان نغمه مشتاقان، اشعار آیت الله صافی گلپایگانی، موسسه نشر و تبلیغ، مشهد خرداد ۱۳۶۶، ص ۸۲ - ۸۶.
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
💥 او نماد انحراف ستیزی و بصیرت تاریخی بود
👈 آیت الله صافی گلپایگانی، محققانی چون زنده یاد حجت الاسلام علی ابوالحسنی(منذر) را مورد توجه خویش قرار میداد.
✍محمدرضا کائینی | روزنامه جوان
✒این قلم از دوره نوجوانی خویش (نیمه دوم دهه 60)، با نام و آثار زنده یاد آیت الله العظمی لطف الله صافی گلپایگانی، آشنا شد. آن بزرگ به رغم آنکه در مقطع فوق آمده، دبیری شورای نگهبان را بر عهده داشت و منشاء رویکردهای فراوان در آن نهاد بود (که در جای خود از سوی تاریخ پژوهان، در خور خوانش و تحلیل است)، بیشتر در چشم نوجوانانی چون نگارنده، که به تازگی مطالعات دینی خویش را آغازیده بودند، یک اندیشمند والامرتبه شیعی و یک شخصیت فرهنگی قلمداد می شد. «منتخب الاثر، فی الامام الثانی عشر»، «مع الخطیب فی الخطوط العریضه»، «ضروره وجود الحکومه، او الولایه الفقها فی عصر الغیبه»، «پرتوی از عظمت حسین(ع)» و «صافی نامه»، در زمره اولین آثاری بود که از وی خوانده و چاپ های قدیمی آنها را، در کتابخانه خویش دارم. در یک جمع بندی، رویکردهای نظری و عملی آن مرجع کهنسال، به شرح ذیل در خور خوانش است:
🔷️یک: مواجهه با فِرق انحرافی، در زمره کلان ترین فصول، در کارنامه آیت الله صافی است. بهائیت، وهابیت، صوفیه و ایضا آورده های برخی از روشنفکران عرفی و دینی معاصر، به شدت مورد نقد و تخطه آن عالم متتبع بود.اخیرا شنیدم که ایشان، در حدود دو هزار صفحه، نقد منتشر نشده بر دیدگاه های دکتر شریعتی دارد، که برای انتشار آماده شده است. حساسیت های ایشان بر تجمع سالیانه در قلعه بابک در حوالی شهرستان کلیبر، صدور حکم اعدام برای شاهین نجفی، در پی انتشار هرزه خوانی وی بر علیه امام دهم(ع)، حساسیت بر تاثیر تهاجم فرهنگی در میان جوانان و از همه مهم تر، مراقبت از نفوذ رویکردهای غیر دینی در فکر و عمل کارگزاران نظام اسلامی را، باید در همین راستا تحلیل کرد.
🔷️دو: بصیرت تاریخی، از دیگر خصال آن اندیشمند راحل به شمار می رفت. وی هماره در تحلیل مشروطیت، در کنار جریان مشروعه خواه می ایستاد و اصولا در زمره زنده کنندگان یاد و اندیشه شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری، در دوران معاصر بود. پدر وی آیت الله ملا محمد جواد صافی گلپایگانی، در عداد دوستان شیخ شهید بود و از مقاومت و تسلیم ناپذیری او در واپسین روزهای حیات، خاطراتی شنیدنی داشت. (آیت الله صافی بخشی از این خاطرات را، در مقدمه «صافی نامه، فیض ایزدی» آورده است). او همواره آن طیف از موسسات تاریخ پژوهی را، که به استعمار و نفوذ حساسیت نشان می دادند، می ستود و محققانی چون زنده یاد حجت الاسلام علی ابوالحسنی(منذر) را نیز، مورد توجه و حمایت خویش قرار می داد.
🔷️سه: تلاش مستدام برای توسعه شعائر شیعی و بسط فرهنگ مهدوی، از اولویت های آن فقید سعید به شمار می رفت. او از آنگاه که به توصیه استادش زنده یاد آیت الله العظمی بروجردی، به تالیف «منتخب الاثر، فی الامام الثانی عشر» پرداخت، تا پایان حیات نزیه و پربرکت خویش، توجه به این مهم را از دست نداد و هماره در صف نخست تذکار به موعودِ عالم و عصرظهور به شمار می رفت. لحظاتی پیش خبر آمد، که وی وصیت کرده است: تا در جوار آستان مقدس حسینی(ع)، در کربلا بیارامد. بی تردید چنین تمنایی را، می توان نماد و خلاصه ای از سمت و سوی حیاتش قلمداد کرد. طوبی له و حسن مآب.
🔺شنود ساواک از جلسه محرمانه یک مرجع تقلید
👈آیتالله العظمی صافی: شاه عَلَم مخالفت با اسلام را بلند کرده است!
🔹سند بالا مربوط به یکی از جلسات مشورتی است که با حضور آیت الله العظمی گلپایگانی و فرزند ایشان با خطیب توانا استاد آل طه برگزار شده و توسط عوامل ساواک در سال ۱۳۴۹ شنود میشود. در این جلسه آیتالله صافی سخنان صریحی درباره شاه بیان کرده و میگوید:
🔹«این شاهی است که رسماً به طلبهها میگوید بروید مروج اصول انقلاب(سفید) باشید...دوازده ماده بر خلاف شرع اسلام دارد ترویج میکنند. ...شاهی که ... صد مرتبه کفرش ثابت شد و در این کنفرانس چیزی برای ما باقی نگذاشت و علناً علم مخالفت با اسلام را بلند کرده دیروز رسماً گفته موقوفات را بفروشید. این چه دینی است؟ این شاه خوب است؟
🔺ماجرای نگرانی آیت الله العظمی صافی از خودکشی دختران روستایی!
🔹آقای آذرینژاد، طلبه فعال فرهنگی و اجتماعی است که از رنج زنان و دختران روستایی در استان کهکیلویه و بویر احمد گفته بود. ایشان از دخترانی که در سنین کودکی، ازدواج و یا ترک تحصیل کرده و به دلیل فقر و خشونت شدید خودکشی و خودسوزی میکنند در توئیتهای خود مطالبی آورده بود.
🔹واکنش آیت الله صافی به این توئیتها بسیار جالب است که در تصویر میبینید.