👆👆👆
نکات و خاطرات بسیار مهم درباره ی مناظره ی آیت الله مصباح و سروش را در ۲ پیام بالا ببینید.
مصباحیه ...
✒برای این قلم و از گذشته های دور، زنده یاد آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، نماد زمان آگاهی و کنش و واکنش های متناسب با آن بود.
بر خلاف عده ای که گذشته آنها را با خود برده است و بی اعتنا به تحولات زمان، تا پایان حیات دورِ باطل می زنند،
اولا:
به شکلی دقیق می دانست که واپسین آورده های مخالفان تابلو دار و بی تابلوی اندیشه دینی چیست
و ثانیا:
پاسخ های آنها را به نیکی و تمامیّت،
تدارک می کرد
و ثالثا:
با بیان و قلم شیوا، به خنثی کردن این همه می پرداخت
و رابعا:
با هیچ هجمه ای از میدان به در نمی رفت، بل طعن طاعنان به او انگیزه ای مضاعف می بخشید!
از قضا طرف مقابل نیز، بس بهتر از جماعت خودی، او را شناخته و نشان کرده بود و فی المثل با بیست الی سی روزنامه، صبح و عصر و به شکل مداوم، وی را به هزاران ناروا می کوبید، اما او مگر کسی بود، که این همه را به چیزی بگیرد؟
مصباحِ اندیشه دینی، با خود صادق بود و هنگامی که تکلیف را در می یافت، مصلحت سنجی های دنیاطلبانه را به هیچ حوالت می داد و گاه خویشتن را، با امواج نیرومند اجتماعی و تبلیغی طرف می کرد و حتی با دوستان سابق و صمیمی خویش نیز، در می آویخت!
او "درد دین" داشت و هیچگاه به هیات دکانداران عقیده در نیامد، معطلِ وجاهت اجتماعی و تائید این و آن نماند و ملاحظه فراگیر شدن بدعت را نکرد!
به رغم آنکه از تمامی اسباب جنت مکانی برخوردار بود و احتمالا ادا و اطوارهای اهل آن را نیز می شناخت، اما وظیفه خود را در جو شکنی و جمع کردن بساط فضاسازی های کاذب می دید و مگر شأن یک عالم دینی، جز این است؟
یک بار در اوج شلتاق غوغائیان، به مظلومیت و تواضع، به این قلم فرمود: " بگذار همه ببینند که در این آشفته بازار فکر و سیاست، یکی هم هست که دادی بزند!...".
او به رغم آنکه یک سال پیش، در کنار مراد و استاد خویش، زنده یاد آیت الله العظمی محمد تقی بهجت و در سایه سار رحمت کریمه اهل بیت(ع) غنود، اما کماکان میراث علمی و عملی اش، در میان شارحان اندیشه دینی در دوران معاصر، یکی از غنی ترین ها و پر مضمون ترین هاست و نگارنده به این دغدغه و پرسش، که آیا: سپهر اندیشه دینی، همچنان شاهد برآمدن نادره مردانی چون او، خواهد بود؟
امید آنکه باشد!
یادش گرامی باد.
محمدرضا کائینی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ
https://www.javanonline.ir/004VkU
دی ۱۴۰۰
مصباحیه ...
✒برای این قلم و از گذشته های دور، زنده یاد آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، نماد زمان آگاهی و کنش و و
کلام مهم و تلخ آیت الله مصباح در اوج شیطنتهای روشنفکرنمایان و هتاکان در عصر دولت اصلاحات
و غربت و مظلومیت و مهجوریت او حتی از سوی فقها و علمای قم
و ایستادگی غریبانه و حسین وار او بر مدار حق و دفاع از آرمان ها و ارزش های دینی و الهی.
🌷🌷🌷🥺
مبارزه، رازداری و دوری از تظاهر!
خوانشی تحلیلی از خاطرات زنده یاد
استاد سید هادی خسروشاهی در باب چند و چون انتشار نشریه "انتقام" توسط زنده یاد
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی.
استاد سیدهادی خسروشاهی:
«استراتژی آیتالله مصباح، از روزی که ما ایشان را در جلسات درس تفسیر و فلسفه استاد علامه طباطبایی شناختیم، کار در راه خدا و ادای تکلیف در حد توان و قدرت طبق تشخیص و برداشت خود بود. نشر انتقام آن هم بهتنهایی و با امکانات بسیار محدود آن زمان، خود دلیلی روشن و آشکار بر این روش و تاکتیک و استمرار روح مبارزه است و هرگز نمیتوان ایشان- یا کسان دیگر را- به دلیل نداشتن امضا در چند اعلامیه! جدا شده از نهضت و دور از میدان مبارزه نامید!...»
به قلم محمدرضا کائینی.
۸ بهمن ماه ۱۳۹۹ در صفحه تاریخ روزنامه جوان
👇👇👇
https://www.javanonline.ir/004Lcl
نکات تاریخی بسیار مهم.
حتما بخوانید..
مركز اسناد انقلاب اسلامی منتشر كرد:
سوابق علامه مصباحیزدی در مبارزه با رژیم پهلوی+ اسناد
در اواسط دهه چهل، ساواك با آگاهی از فعالیتهای انقلابی آیتالله مصباح یزدی، دستگیری او را در دستور كار خود قرار میدهد. بر همین اساس در تاریخ 5 خرداد 1345، ساواك قم دستور میگیرد كه آیتالله مصباح را دستگیر كرده و به مركز اعزام كند.در چنین شرایطی آیتالله مصباح یزدی كه از چندی پیش متوجه حساسیت ساواك نسبت به خودش شده بود به روستایی به نام "فیضآباد" در حوالی آشتیان رفته و پس از دو هفته به سمت یزد حركت میكند تا در آنجا مخفی شود. از همین رو ساواك تهران در تاریخ 1345/3/21 حكم دستگیری آیتالله مصباح را به ساواك اصفهان صادر كرده و دستور میدهد: «محمدتقی مصباح یزدی روحانی مقیم قم را كه فعلا تحت تعقیب و متواری و به یزد عزیمت نموده [به] وسیله شهربانی محل دستگیر و اعزام دارند. ضمنا آدرس محل سكونت وی در یزد در دست نمیباشد.»
مراحل مختلف مبارزات انقلابی آیتالله مصباح یزدی از اوایل دهه 40 تا پیروزی انقلاب اسلامی :
1- مبارزات انقلابی آیتالله مصباح یزدی در قالب انتشار نشریههای "بعثت" و "انتقام"
2- عضویت در گروه انقلابی "یازده نفره"
3- مبارزات علنی با رژیم پهلوی:
نامه اعتراضآمیز فضلا و مدرسین حوزه علمیه قم در تاریخ 8 مهر 42 به هیئت دولت نسبت به بازداشت امام(ره).
- نامه فضلای یزد در اسفند 43 به هویدا در اعتراض به تبعید حضرت امام(ره).
ـ نامه جمعی از استادان حوزه علمیه قم به هویدا در تقبیح هجوم ماموران رژیم پهلوی به حرم حضرت معصومه (س) در تاریخ 5 فروردین 44.
ـ نامه اساتید حوزه علمیه قم به امام خمینی(ره) در 14 خرداد 1349.
ـ اعلامیه اساتید و فضلا در مورد فاجعه خونین 19 دی 56 قم در تاریخ 22 دیماه همان سال.
ـ اعلامیه حادثه كشتار یزد در 16 فروردین 57.
- اعلامیه درباره اوضاع اسفبار ایران در تاریخ 25 فروردین 57.
ـ نامه جمعی از استادان حوزه علمیه قم به رئیس جمهور فرانسه در حمایت از امام خمینی(ره) در آذرماه 57
4- دبیری گروه ولایت در سالهای 41 و 42
5- فعالیتهای سیاسی آیتالله مصباح در سال 43
6- دستور دستگیری آیتالله مصباح از سوی ساواك در سال 45
7- فعالیتهای انقلابی آیتالله مصباح یزدی در سال 47
8- مبارزات انقلابی آیتالله مصباح یزدی در سالهای منتهی به انقلاب اسلامی
گزارش تفصیلی را ببینید :
https://www.javanonline.ir/003M4D
مرداد ماه ۱۳۹۵
مصباحیه ...
قبرستان وادی السلام قم. مدفن شهید آیت الله سعیدی، شهید سیدمجتبی نواب صفوی و ۲ همراهش، آیت الله ال
این عکس رو یادم رفت یکشنبه بارگزاری کنم.
🌹🌹🌹
هدایت شده از آیت الله آملی لاریجانی
🏴 پیام تسلیت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آیت الله آملی لاریجانی در پی درگذشت آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی و نماینده منتخب مردم استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری.
◾️متن پیام به این شرح است :
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ارتحال عالم ربانی وفیلسوف الهی آیت الله آقای حاج شیخ محمد تقی مصباح یزدی رضوان الله تعالی علیه، موجب تاسف و تاثر اینجانب گردید.
شاگردی در محضر عالمان برجسته و عارفان وارسته همچون حضرت امام خمینی و آیت الله بهجت و علامه طباطبایی رحمه الله علیهم اجمعین و همراهی با مقام معظم رهبری از ایشان شخصیتی بی بدیل ساخته بود، ایشان با عنایت الهی سراسر عمر با برکت خود را در خدمت به اسلام ناب و انقلاب و خدمت به حوزههای علمیه و ترویج فرهنگ اهلبیت علیهم السلام سپری نمودند.فقدان ایشان ضایعه ای برای نظام جمهوری اسلامی و حوزه های علمیه است.
اینجانب این ضایعه را به محضر مقام معظم رهبری مدظله العالی، حوزه های علمیه، ارادتمندان و شاگردان و خصوصاً بیت مکرم و بازماندگان تسلیت گفته و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت و مغفرت و علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت می نمایم.
آملی لاریجانی
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
۱۳۹۹/۱۰/۱۲
➕@AMOLILARIJANI_IR
هدایت شده از آیت الله آملی لاریجانی
27.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 #ببینید| بیانات آیت الله آملی لاریجانی پیرامون شخصیت مرحوم آیت الله مصباح یزدی در درس خارج اصول برائت.
«مرحوم آیت الله مصباح یزدی، فکرشان در فلسفه بسیار منظم بود و از پیشگامان حوزه در بحثهای فلسفه اخلاق بودند»
۱۳۹۹/۱۰/۱۴
➕@AMOLILARIJANI_IR
بیانات استاد صادق لاریجانی
در درس خارج فقه - دی ۱۳۹۹
نکته دیگر تسلیت ارتحال عالم ربانی و فیلسوف الهی مرحوم آیت الله مصباح یزدی است که واقعا فقدان ایشان ضایعه بزرگی بود برای حوزه های علمیه و بلکه برای کل جهان اسلام.
ایشان مرد متفکری بود و دارای فکر بسیار منظم، هم در عالم فلسفه و فکر و دفاع از اسلام و دفع شبهات و دفاع از نظام سیاسی ولایت فقیه،
و هم در عالم عمل و اجراء دارای فکر منظمی بود.
از ابتداء ایشان به دنبال ایجاد یک مؤسسه علمی بود و بحمد الله موفق شد، شاگردان زیادی را پرورش داد و کتابهای فراوانی تالیف کرد که امیدواریم باقیات صالحاتی باشد و تا دهه ها و سده ها بتوانند از این کتابها استفاده کنند.
از خصائص این مرد الهی خلیق بودن و تواضع ایشان بود، همه این را می دانستند.
گرچه این تواضع ایشان نسبت به مؤمنین بود، ولی نسبت به کسانی که در مقابل اسلام و در مقابل نظام جمهوری اسلامی ایستاده بودند ایشان همان اشداء علی الکفار بود.
همچنین خداوند تبارک و تعالی به ایشان نعمت و توفیق استفاده از محضر علماء ربانی را داده بود خصوصا بزرگانی مانند مرحوم حضرت امام قدس الله نفسه الزکیه و مرحوم آیت الله بهجت رحمه الله علیه و مرحوم علامه طباطبائی رحمه الله علیه. نفس درک حضور این بزرگان تأثیرات بسزایی خواهد داشت، حالا یک شخص مستعدی مثل مرحوم آیت الله مصباح یزدی که در خدمت این بزرگان تتلمذ فرموده بود، این خودش یک مجموعه خاصی را در روح و فکر ایشان پدید آورده بود.
آثار فکری ایشان آثاری که باقی گذاشته اند برای همه قابل استفاده است. نسلهایی انشاءالله از این آثار استفاده خواهند کرد، و همینطور شاگردانی که ایشان پرورش داده اند.
ما در عین حال که این فقدان را یک ضایعه می دانیم برای حوزه های علمیه، اما امیدواریم که شاگردان ایشان و کتابهای ایشان تا حدی این ضایعه را جبران کند. خداوند روح بلند ایشان را که عالی است عالی تر بفرماید، و به برکت معرفت و محبت خودش و معرفت ومحبت اهل بیت علیهم السلام ان شاءالله مراتب عالی این مرد بزرگ را عالی تر بگرداند.
این مسئله استفاده از محضر علماء نکته ای است که انشاءالله باید به آن توجه داشته باشیم و تا زمانی که این بزرگان زنده هستند بتوانیم از ایشان بیشتر استفاده کنیم و از انوار وجودی آنها بهره مند شویم. خصوصا علماء ربانی که اهل اخلاق هستند و تأثیرات روحی دارند.
انشاءالله خداوند به همه ما توفیق این استفاده را عنایت بفرماید.
https://eitaa.com/waliasr_ir/2183
دی ۱۳۹۹