شادی روح حجة الاسلام سید عبدالله بهاء الدینی فرزند عارف واصل و عاالم ربّانی آیة الله سید رضا #بهاءالدینی که دیروز دیده از جهان فروبست صلواتی نثار نمایید.
🌹🌹🌹
حجة الاسلام سید عبدالله بهاءالدینی، فرزند آیةالله سید رضا بهاءالدینی در برنامه ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما:
پدر بزرگوارم بسیار زندگی سادهای داشتند ایشان 50 سال در خانهای زندگی کردند که کوچکترین امکاناتی نداشت، اما با همین سادگی هرگاه که مهمانی میآمد و افرادی به نزد ایشان میآمدند تا ملاقاتشان کنند با روی باز پذیرای آنان بودند.
ایشان یک سماور کوچک ذغالی داشتند که وقتی مهمان میآمد خودشان کنار سماور مینشستند و برای مهمان که مهم هم نبود چه کسی باشد چای میریختند و اگر سؤالی داشتند با رویی باز پاسخگوی آنان بودند.
ما در آن زمان یک پیکان داشتیم و به یاد دارم که اواخر عمر ایشان که حال عمومی آقا مساعد نبود وقتی میخواستیم ایشان را به جایی ببریم به دلیل مناسب نبودن ماشین پدر خیلی اذیت میشدند اما متأسفانه اوضاع مالی ما اجازه نمیداد که وسیله بهتری را برای رفت و آمد ایشان تهیه کنیم.
پدربزرگ بنده نیز از خادمان آستان حضرت معصومه(س) بودند، وی با قرآن بسیار مأنوس بودند و روزی چند جزء قرآن قرائت میکردند. ایشان بسیاری از شبها را در حرم بیبی(س) شیفت میدادند در اینشبها پدرم برای ایشان از آب انبار، آب شرب به حرم میبردند و نزد ایشان میماندند، آقا از همان کودکی مورد عنایت بزرگان بودند به طوری که خودشان میگفتند وقتی با پدرم به نزد بزرگان میرفتم آنها مرا مورد محبت قرار داده و در آغوش میگرفتند.
وی گفت: ایشان به شدت اهل تفکر و مطالعه بودند به طوری که برای رفتن به حرم و یا تدریس هیچوقت از داخل شهر نمیرفتند و همیشه مسیرشان را از حاشیه شهر انتخاب میکردند و دلیلشان به گفته خودشان این بود که نمیخواستند یک زمان در داخل شهر کسی وی را ببیند و احوالپرسی کند و چون ایشان غرق در مطالعه هستند با فکرمشغول وخدایی ناکرده بیاعتنایی پاسخ سلام آن فرد را بدهد.
آقا گاهی در روز14 جلسه تدریس داشتند به طوریکه قبل از این که آفتاب بزند دو جلسه از این تعداد تدریسشان به پایان رسیده بود.
ایشان تلاششان این بود که بنده خوبی برای خدا باشند بنابراین دوست نداشتند که هرگز مطرح شوند، هروقت هم که برای کسی هدیه میفرستادند سعی میکردند شبانه و بدون این که شناخته شوند این کار را بکنند.
پدرهمیشه به طلبهها و جوانانی که بعد از نماز مغرب و عشاء برای شنیدن نصیحتی نزد ایشان میرفتند توصیه میکردند دروغ نگویید و سعی کنید تارک محرمات و فاعل بر واجبات باشید. ایشان همیشه بیان میداشتند اگر انسان هوی و هوس را رها کند آن زمان بنده الهی خواهد شد و زمانی هم که بنده الهی بشود انشاءالله همه چیز خواهد داشت.
https://b2n.ir/m89581
👓 گاهی اوقات سر سفره هم تا غذا حاضر شود، یا کتاب میخواندند و یا قرآن قرائت میکردند!
🔹 نکته دیگری در وجود حاج آقا دیده میشود این است که ایشان پیگیر مسائل علمی بودند. یعنی از بچگی میدیدم که ایشان نصف شبها هم بیدار هستند و همچنان مشغول مطالعه در کتابخانه شخصی خود میباشند.
❗️ به عبارتی ایشان از کل وقت خود برای مطالعه استفاده میکردند. حتی گاهی سر سفره تا غذا حاضر شود مطالعه میکردند
💬 سید ریاض حکیم (فرزند ایشان)
👓 شاید براتون جالب باشه که قبل از شهید حکیم، #سیدمحمد_سعید رو در عراق ترور کردند!!
ولی به اذن الهی ایشون زنده موندند و منشا برکات شدند؛
رهبر معظم انقلاب همان موقع پیامی خطاب به شهید حکیم ارسال کردند:
آیت الله آقای حاج سید محمد باقر حکیم دامت برکاته
خبر حادثه انفجار دربیت شریف آیت الله آقای سید #محمد_سعید حکیم دامت برکاته اینجانب را به شدت متأثر و نگران کرد.
❗️ دست های مجرمی که این حادثه خونین را به وجود آوردند درجهت سیاست های پلیدی حرکت می کنند که هدفش #تضعیف حوزه شامخ نجف اشرف و تهدید مقام رفیع #مرجعیت است.
اینگونه اقدامات جنایتکارانه می تواند دستاویز اشغالگران عراق برای تحمیل روش های پلیسی و سرکوبگرانه شود وبه ناامنی و اختلافات داخلی در هنگامی که ملت مظلوم عراق بیشترین نیاز را به وحدت کلمه دارد منتهی شود. مرتکبان این جنایت اگر مزدوران مستقیم دشمن متجاوز نباشند، بی شک فریب خوردگانی هستند که برخلاف حکم دین وعقل و اخلاق عمل کرده اند...
👓 سید محمد سعید حکیم، فرزند سیدمحمد علی حکیم و نوه دختری سید محسن حکیم (صاحب مستمسک) بودند؛
ایشان به قدری از جوانی در فقه و اصول ممحض بودند که برخی گفتهاند آ سید محسن، تصحیح کتاب گرانسنگ #مستمسک را به ایشان واگذار کردند!
🔹 پدر ایشان سیدمحمد علی نیز تا چندسال پیش در قید حیات بود، تصویر نادری از ایشان پشت سر پدر مشاهده میکنید.
🛑 ناگفتههایی از زندگانی مرحوم آیت الله #حکیم، احیاگر پیاده روی اربعین که امروز دعوت حق را لبیک گفت...
سید ریاض حکیم فرزند ایشان:
🔹ما حدود ۷۰ نفر زندانی بودیم که خانوادههای ما چهار سال متمادی از ما هیچ خبر نداشتند
🔹پدرم بیشتر کتاب الکافی فی الأصول را در زندان تألیف کردند
🔹ایشان حدود هشت سال و نیم "به جرم احیای مشّایه اربعینی" در زندان رژیم بعثی بودند ولی در همان زمان هم به صورت مخفیانه مشغول نگارش تألیفات خود بودند
🔹پدرم میفرمود استفادههایی که من از جلسات خصوصی مرحوم شیخ حسین حلی بردم حتی از جلسات درس هم بیشتر است
🔹ایشان تأکید بسیاری برمناسبتهای مذهبی و ولایت اهل بیت داشتند بر همین مبنا شخص ایشان هم سابقا در روز عاشورا بنا بر رسم عراقیها که در هیأتها و حسینیهها مقتل میخوانند، به مقتل خوانی میپرداختند
🔹پدرم در آن شرایط سخت میفرمود الحمدالله خداوند دریچه #قم را باز کرد تا این امانت و مسئولیت ادامه یابد و منشأ خیر برای جهان تشیع و مکتب اهل بیت باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠حضور مرحوم آية الله حكيم در پياده روى اربعين
🔺ايشان همواره مقيًد به اين سنًت وبزرگداشت شعائر حسينى بودند.
رحمت الله علیه...
🌹🌹🌹
💠 آیت الله العظمی سید محمد سعید حکیم ( رحمت الله علیه)
🔺سید محمدسعید طباطبایی حکیم (متولد ۱۳۵۴ق) از مراجع تقلید شیعه در عراق بود. او نوه دختری سیدمحسن حکیم، مرجع تقلید شیعیان در قرن چهاردهم قمری، است.
🔺 محمدسعید حکیم تحصیلات حوزوی را از کودکی آغاز کرده و از شاگردان محسن حکیم، حسین حلی و ابوالقاسم خویی بوده است. او از دوره جوانی، دروس تخصصی حوزه چون فقه و اصول فقه و دیگر دروس مانند اخلاق و تفسیر هم درس میدهد.
🔺حکیم آثاری را هم در موضوعهایی چون فقه، اصول، کلام و مسائل اجتماعی نوشته است. محمدسعید حکیم در دوران صدام، هشت سال به زندان افتاد. او پس از وفات سیدابوالقاسم خویی، مرجع تقلید شد. دفترهای نمایندگی او در شهرهایی مثل نجف، قم، دمشق و بیروت فعالیت دارند
آثار
🔺از سید محمدسعید حکیم ۲۴ عنوان کتاب در بیش از چهل مُجلّد، در موضوعاتی چون اصول، فقه، مسائل مُستَحدَثه و برخی موضوعات اجتماعی، به چاپ رسیده است. برخی از آثار او به زبانهای دیگر ترجمه شده است.
کتاب المُحکَم فی اصول الفِقه در زمینه علم اصول فقه که در ۶ مجلد به چاپ رسیده است.
و مصباح المنهاج در ۱۹ مجلد که شرح کتاب فقهی منهاجالصالحین اثر سید محسن حکیم است، از مهمترین آثار او است.
وی در مسائل نوپدید، مانند شبیهسازی، رایانه و فضای مجازی هم نوشتههایی دارد.
فعالیتهای اجتماعی
🔺محمدسعید حکیم به جهت مخالفت با قانون منع پیادهروی برای زیارت امام حسین(ع) که در دوره حکومت صدام حسین در عراق تصویب شده بود، تحت تعقیب و برای مدتی فراری بود.
همچنین به جهت امتناع خاندان صدر از حضور در کنفرانس مردمی اسلامی که به دستور صدام تشکیل شده بود، همراه با ۸۰ نفر از خاندان حکیم دستگیر و به مدت ۸ سال زندانی شد.
پس از وفات سیدابوالقاسم خویی، محمدسعید حکیم مرجعیت تقلید را برعهده گرفت. هماکنون دفترهای نمایندگی او در شهرهای نجف، قم، دمشق و بیروت فعالیت میکنند و پاسخگوی سؤالهای شیعیان هستند.
او همچنین با اعزام مبلغانی به نواحی مختلف کشور عراق، خصوصا جنوب این کشور، اقداماتی را برای رفع مشکلات عشایر و روستانشینان انجام داده است. فعالیتهای مشابهی هم درکشورهای ایران، هند و پاکستان هم داشته است.
محمدسعید حکیم در برابر کشتار شیعیان پاکستان به دست گروهی موسوم به صحابه، موضع گرفت و دولت پاکستان را مسئول پاسخگویی به آن دانست. نواز شریف نخستوزیر پاکستان در پاسخ، نامهای به دفتر وی نوشت و ضمن ابراز همدردی، از تصمیم دولتش برای مبارزه با عاملان کشتار شیعیان خبر داد.
در میان آثار وی مجموعهای از نامهها وجود دارد که برای مردم آذربایجان و گِلگِت پاکستان نوشته شده است.
دیدگاهها
محمدسعید حکیم در برخی مسائل فقهی دیدگاههای تازهای دارد؛ از جمله مجازات مُرتَد در این دنیا را خارج از وظیفهٔ ما میداند.
همچنین درخصوص مسئله رؤیتِ هِلال، افق قارههای آسیا، آفریقا و اقیانوسیه را یکی میداند. برپایه این فتوا، اگر در یکی از شهرهای یکی از این مناطق، هِلال ماه دیده شود، دیگر مناطق هم حکم شرعی آن را خواهند داشت.
رحمت الله علیه ...
ثلمة لا تسد و کسر لا تجبر
▪️پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سرلشکر فیروزآبادی
♦️ فرمانده کل قوا در پیامی درگذشت سرلشکر سیّدحسن فیروزآبادی را تسلیت گفتند.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔹درگذشت همکار دیرین اینجانب، سرلشگر جناب آقای دکتر سیّدحسن فیروزآبادی رحمةالله علیه را به همسر گرامی و فرزندان محترم و دیگر بازماندگان تسلیت عرض میکنم.
🔹عمری مجاهدت ارزشمند، از تلاشهای مبارزاتی دوران دانشجوئی در مشهد، تا فعّالیّتهای متنوّع و گسترده در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در عرصههای مهم مانند جهاد سازندگی و مجموعههای وابسته به شورای عالی دفاع، و بویژه خدمات طولانی مدّت در رأس ستاد کل نیروهای مسلح و سرانجام عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، ذخیرهی معنوی و توشهی اخروی این برادر پرتلاش و خیرخواه است.
🔹روح تعبد و تدین و صدق و ثبات در پایبندی به ایمان و عمل انقلابی، امتیاز بزرگ دیگری است که همواره با این برادر گرامی همراه بود.این خصوصیات برجسته مایهی رحمت و رضوان الهی برای ایشان خواهد بود انشاءالله.مغفرت الهی برای وی و آرامش و بردباری برای بازماندگان را از خداوند متعال مسئلت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۰/۶/۱۲
🔔 مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه به #تعویق افتاد
◽️با توجه به ارتحال آیتالله العظمی سید محمدسعید حکیم از مراجع #نجف ، مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه #قم که قرار بود فردا برگزار شود به تعویق افتاد.
◽️این مراسم روز سهشنبه برگزار خواهد شد.
-🔔 آیتاللهالعظمی سبحانی سخنران مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه
📌 مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه روز سه شنبه ، ساعت ۱۰:۰۰ صبح در مدرسه علمیه فیضیه برگزار میشود.
🖥 این مراسم همزمان به صورت برخط به صورت زنده پخش خواهد شد.
قرآن صاعد.mp3
3.78M
🎧 سیری در صحیفه سجادیه
🏴 بهمناسبت فرا رسیدن شهادت حضرت امام سجاد علیهالسلام، پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR با انتشار مجموعهی صوتی « #قرآن_صاعد» در پنج برنامه به بازخوانی و بررسی بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره ادعیهی صحیفهی سجادیه میپردازد.
◼️ قالَ الاْمامُ عَلی بنُ الْحسَین علیهالسلام:
"أشَدُّ ساعاتِ ابْنِ آدَم ثَلاثُ ساعاتٍ: السّاعَةُ الَّتی یُعایِنُ فیها مَلَكَ الْمَوْتِ، وَ السّاعَةُ الَّتی یَقُومُ فیها مِنْ قَبْرِهِ، وَ السَّاعَةُ الَّتی یَقِفُ فیها بَیْنَ یَدَیِ اللّه تَبارَكَ وَ تَعالی، فَإمّا الْجَنَّةُ وَ إمّا إلَی النّارِ."
☑️ امام #علی_بن_الحسین علیهالسلام میفرمایند:
مشكلترین و سختترین لحظات و ساعات و دورانها برای انسان، سه مرحله است:
🕐 آن موقعی كه #عزرائیل بر بالین انسان وارد میشود و میخواهد جان او را برگیرد.
🕑 آن هنگامی كه از درون قبر زنده میشود و در صحرای #محشر به پا میخیزد.
🕒 آن زمانی كه در پیشگاه خداوند متعال - جهت حساب و كتاب و بررسی اعمال - قرار میگیرد و نمیداند راهی
#بهشت و نعمتهای جاوید میشود و یا راهی #دوزخ و عذاب دردناك خواهد شد.
📚 بحارالانوار، ج ۶، ص۱۵۹.
▪️گفتگوی امام سجاد (ع) با ابن زیاد در دارالاماره کوفه👇
🔴ابن زیاد رو به امام سجاد (ع) کرد و پرسید:
_تو کیستى؟
🔵حضرت پاسخ داد:
_من على بن الحسین هستم.
🔴ابن زیاد گفت:
_مگر على بن الحسین را خداوند (در کربلا) نکشت؟
🔵امام(علیه السلام) فرمود:
_من برادرى به نام على بن الحسین (حضرت علی اکبر) داشتم که مردم (ستمگر) او را به قتل رساندند.
🔴ابن زیاد گفت:
_نه، او را خداکشت!
🔵امام (ع) با استفاده از آیه ۴۲ سوره زمر فرمود:
_«اللهُ یَتَوَفَّى الاَْنْفُسَ حِینَ مَوْتِهَا» (خداوند، جانها را به هنگام مرگشان مى گیرد).
(یعنى هر چند خداوند، جان هر کس را هنگام مرگ مى ستاند ولى برادرم را عده اى ستمکار به #شهادت رساندند).
🔴ابن زیاد که از این جواب دندان شکن خشمگین شده بود، گفت:
_تو با جرأت و جسارت پاسخ مرا مى دهى؟! هنوز در تو، توانایى پاسخگویى به من وجود دارد؟ او را ببرید و گردن بزنید!!
🔵#حضرت_زینب (س) وقتی این وضع را دید، #امام_زین_العابدین (ع) را در آغوش گرفت و خطاب به ابن زیاد فرمود:
_بس است! هر چه خواستى از خون ما بر زمین ریختى. سپس افزود: به خدا سوگند! از او جدا نخواهم شد، اگر مى خواهى او را بکشى، مرا نیز همراه او به قتل برسان!
🔴ابن زیاد به حضرت زینب و #امام_سجاد (ع) نگاهى انداخت و گفت:
_شگفتا از مِهرِ خویشاوندى! به خدا سوگند! گمان مى کنم این زن دوست دارد با برادرزاده اش کشته شود. از او (#علی_بن_الحسین) درگُذرید که گمان مى کنم همین بیمارى براى درد و رنجش کافى است!
🔵امام سجاد (ع) رو به عمه اش کرد و فرمود:
_عمه جان! تو آرام باش تا من با وى سخن بگویم. آنگاه رو به ابن زیاد کرد و فرمود:
_آیا ما را به قتل تهدید مى کنى؟ مگر نمى دانى که کشته شدن [در راه خدا]، عادت [دیرین] ما و شهادت، مایه کرامت و افتخار ماست؟!
🔴پس از این گفتگوها ابن زیاد که کاملا شکست خورده بود، دستور داد على بن الحسین (ع) و همراهانش را درخانه اى کنار مسجد اسکان دهند.
📚لهوف، ص ۲۰۲
#شهادت_امام_سجاد (ع) تسلیت 🏴
🔘هدف از قیام عاشورا ؛ اصلاح مفاسد..
آیت الله #مصباح :
🔳 در وصیتی که حضرت سیدالشهدا (عليهالسلام) برای برادرشان محمد حنفیه مرقوم فرمودند، جمله معروفی است که میفرمایند: «انی لم اخرج اشرا و لا بطرا و لا مفسدا و لا ظالما» یعنی من نه برای گردش و تفریح از مدینه بیرون میروم و نه برای اینکه فسادی در زمین راه بیاندازم و ظلمی بکنم «و انما خرجت لطلب الاصلاح فی امه جدی_صلیالله» فقط برای اصلاح در امت جدم خروج میکنم.
🔳 اگر دقت کنیم در تعبیر «لطلب الاصلاح» نکتهای وجود دارد. امام (عليهالسلام) نفرمود: «انما خرجت للاصلاح»؛ بلکه فرمود: «انما خرجت لطلب الاصلاح» یعنی من در جستوجو و در پی اصلاح هستم.
📖 آذرخش کربلا
🛑 رئیس جمهور: برگزاری مراسم اربعین منوط به موافقت عراق و تزریق دو دوز واکسن
🔹رئیسجمهور برگزاری مراسم اربعین حسینی را منوط به موافقت دولت عراق و اعلام شرایط پذیرش زوار از جانب این کشور دانست و تأکید کرد، بدون تردید در صورت موافقت کشور میزبان کسانی میتوانند به زیارت اربعین مشرف شوند که با تایید وزارت بهداشت و درمان هر دو دُز واکسن کرونا را زده باشند.
🛑 اولین گفتوگوی تلویزیونی رئیس دولت امشب از شبکه یک
🔹همچنین امشب رئیس جمهور، نخستین بار در یک گفتگوی تلویزیونی از شبکه اول سیما بعد از خبر ۲۱ با مردم صحبت میکند.