( آیا اسلام دین غم است؟!)
برخی میگویند دین اسلام دین غم است و آیا دین غمگین میتواند راهی برای سعادت انسان مطرح کند؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت غم انسان دو نوع است.
۱- نوع اول غم انسان ریشه دنیوی و ناکامی در امور دنیوی دارد. به جهت نرسیدن به آرزوهای دنیوی و طمع مال دنیا و یا شهوترانی و... است. که این نوع غم، بیارزش و گذراست و باعث از بین رفتن هدف از زندگی میشود.
۲- نوع دوم غم که غمی عارفانه است. این غم معلول شناخت آخرت و دنیای دیگر است. عارف چون آن دنیا را میشناسد و فرق آن دنیا و این دنیا را می داند، اگر به فرق مس و طلا هم تشبیه کنیم، باز این تشبیه ناقص است. لذا برای رفتن به آن دنیا و لذت بردن از نعمتهای ابدی و بدون رنج آن، بیتابی میکند و در حالت غم و فکرت و اندوه است. غم عارف ناشی از، دوری از وصال معبودی که کمال محض است و کمال خواه در فراغش بی تابی می کند. غم مشکلات دیگران؛ فقرا و ایتام، غم گذر سریع و بدون فایده عمر، غم معصیتها و گناهان، غم دیدن خلایقی که از یاد خدا غافل هستند، غم دیدن ظلم بشر به بشر و....
غم اول که ریشه در مادیات و امور دنیوی دارد، غمی تحمیلی و جبری است و باعث پریشانی روح و روان می گردد و گاه ممکن است به جنون نیز برسد. اما غم عارفانه نه تنها تحمیلی نیست بلکه باعث رشد عقل و اندیشه میشود. غم عارفانه شیرین است و گوارا. مانند کسیکه نوای نی را به اختیار گوش میدهد درحالیکه میتوانست نوای تنبک هم گوش دهد و برقصد. پس در نوای نی شیرینی خاصی حس میکند که انتخابش کرده است.
هر دو غم باعث بیخوابی شبانه میشود ولی بیخوابی برای عارف جهت عبادت کجا و بیخوابی برای انتظار مرگ برای کسی که خسته از زندگی است کجا؟ غمگین دنیا آرزوی مرگ میکند برای رهایی از زندگی دنیا، اما عارف آرزوی مرگ دارد برای رسیدن به زندگی آخرت و وصول الی الله. به همین علت است که عارفان جملگی، ترک دنیا کرده و زهد اختیار میکنند تا غمی از دنیا و ناکامیهای آن نداشته باشند. غم دنیوی خوردنش تاثیری در نتیجه ندارد. ولی غم عارف تاثیر دارد و باعث کسب معرفت و تغییر مسیر میشود.
غم دنیوی آرامش را میگیرد، غم آخرت آرام بخش است.
۱۴۰۰/۸/۱۵
#روحی یزدی
🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴
برای عضویت، از لینک زیر استفاده کنید.
https://eitaa.com/joinchat/111345667Cec370a7c3d
(گل به خودی)
البرزی ها در یک چیز اتفاق نظر دارند و آن اینکه در اداره استان و انتصابات چرا از وجود فرزندان توانمند و صاحب تجربه استان استفاده نمی شود؟!
به نظر می رسد این سوال از جانب بعضی و بیشتر البرز نشینان در حد حرف است. زیرا تجربه نشان داده، کسانی در این منطقه بیشتر زیر ذره بین هستند که فرزند و کارآزموده البرز باشند و میهمانان از نگاه این ذره بین در امان هستند!
هرگاه فردی از استان برای عهده دار شدن مسئولیتی در استان یا هر نقطه کشور مطرح می شود، سوابق اجداد ونیاکانش و نسلش واکاوی می شود و یا وقتی در جایگاهی هست عملکردش با نگاه منفی زیر سؤال می رود!
چهره های خدوم و پر تلاش که در عرصه خدمت زبانزدند و در آب و آتش و بحران ها مجاهدت خالصانه داشته و دارند و در شرایط و مناسبت های مختلف و میدان های ایثار، خوش درخشیده و موجب مباهات دوستان و شهروندان گشته اند، این وارثان شهدا و رزمندگان چرا باید اینگونه مورد بی مهری قرار گیرند؟ و بدخواهان در آرزوی عدم موفقیت آنان باشند! هرچند اینان در آزمون های بزرگ سربلند بوده و هستند اما چرا چنین است که باغرض ورزی نا سپاسی می شود؟!
بگذاریم البرز را البرزی آباد کند. زیرا
کمترین امتیاز مدیر خودی شناخت از اقلیم و افراد و ضرورت ها و ایستادگی و پاسخگویی از عملکرد خویش است. به همین جهات با نگاه به فردا و آینده نگری خدمت می کند.
بیاییم به جای این همه ایرادهای بی مورد، دست به دست هم داده و یاری رسان فرزندان این خطه غنی و پر قابلیت باشیم و بجای اینکه تحت القائات دیگران باشیم، به فکر سربلندی البرز و البرزی ها باشیم.
به امید فردایی که البرز به دست فرزندانش آباد و توسعه یابد.
۱۴۰۰/۸/۱۶
#روحی یزدی
🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴
برای عضویت، از لینک زیر استفاده کنید.
https://eitaa.com/joinchat/111345667Cec370a7c3d
.
حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) یکی از شخصیتهای بزرگ علمی، عملی و جهادی است که در چهارم ربیع الثانی در سال ۱۷۳قمری در مدینه به دنیا آمد و در نیمه شوّال سال ۲۵۲ نیز وفات و در شهر ری از توابع تهران دفن شد.
حضرت عبدالعظیم حسنی که نسبت وی با چهار واسطه به امام حسن مجتبی(علیه السلام) برمی گردد، از علمای بزرگ و از صحابه امام های هشتم، نهم و دهم می باشد و حدیث های فراوانی را از این سه امام نقل کرده است.
این عالم در عصر خود دارای موقعیّت برجسته ای بوده و با عده زیادی از اصحاب امام صادق(علیه السلام) ، امام کاظم (علیه السلام) و امام رضا(علیه السلام) مانند هشام بن حکم، ابن ابی عُر، علی بن جعفر و حسن بن محبوب ارتباط داشته است.
این عالم چگونه و چرا به ایران آمده است؟
زندگی این عالم بزرگوار همزمان با دوران حاکمیت بنی عباس بود و در این دوره بیشتر سادات و علویان از آن جهت که ایران یکی از کانونهای علاقهمندی به اهل بیت به شمار میآمد، به سوی ایران مهاجرت میکردند. آن طور که از تاریخ برمی آید بهترین مقطع زندگی عبدالعظیم(علیه السلام) دوران امام هادی(علیه السلام) بود که در آخرین دیدار با حضرت هادی(علیه السلام) به او دستور داده شد که از عراق هجرت کرده و به ری برود. پس از عزیمت به ری ، وی در منزل یکی از شیعیان ساکن و در سرداب خانه زندگی می کرد.
۱۴۰۰/۸/۱۹
یک سال بعد از تبعید امام رضا به خراسان، حضرت معصومه (س) نیز به شوق دیدار برادر به همراه عده اى از برادران و برادرزادگانش به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلى مورد با استقبال مردم ایران روبرو شد.
در این شهرها حضرت معصومه (س)، همانند حضرت زینب (س) با شجاعت تمام، پیام مظلومیت و غربت برادرش را به گوش مردم مؤمن و مسلمان مىرساند و مخالفت خود و اهل بیت (ع) را با حکومت ظالم عباسیان اظهار مىکرد.
به همین دلیل وقتی که کاروان ایشان به شهر ساوه رسید عده اى از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانى مأموران حکومت عباسی برخوردار بودند، سر راه آنها را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند. در این جنگ نابرابر، تقریباً همه مردان كاروان شهید شدند.
درباره مرگ حضرت معصومه (س) نیز که مدتی پس از این جنگ روی داد، روایت های مختلفی هست. بنا بر نقلى حضرت معصومه (س) را در همان جنگ مسموم و بیمار كردند. بنابر نقلی دیگر زمانی که حضرت معصومه (س) به شهر ساوه رسید بر اثر اندوهی که با حمله دشمنان به کاروانشان به ایشان دست داد بیمار گشت و چون به دلیل بیماری دیگر امكان ادامه حرکت به سمت خراسان را نداشت راهی شهر قم که در آن نزدیکی بود شد.
حضرت معصومه(س) ١٧ روز در شهر قم زندگى كرد و در این مدت به عبادت و راز و نیاز پرداخت تا اینکه سرانجام در روز ۱۰ ربیع الثانى و بنا بر قولى ۱۲ ربیع الثانى سال ٢٠١ هجرى، مظلومانه و بدون آن که برادر عزیز را زیارت کند، در ۲۸ سالگی از دنیا رفت. حضرت معصومه (س) هیچگاه ازدواج نکرد و تنها با تکیه بر خویش در تمام عمر از حق و حقیقت دفاع کرد.
۱۴۰۰/۸/۲۵
«اجازه ندهیم استان البرز بیش از این درجا بزند!»
خبرهای محفلی از برخی انتصابات مدیریتی بی قاعده، در استان البرز حکایت دارد که بدون توجه به خرد جمعی و شایستگی فردی انجام می شود و موجب نگرانی و برای تصمیم گیرندگان پشیمان کننده است. ای کاش سوابق عدم موفقیت افراد مورد نظر در کار اداری، ملاک تصمیم گیری قرار می گرفت. چون آنچه نمایان است، صرفاً بر اساس رابطه و سابقه فعالیت در ستاد انتخاباتی و...،بدون توجه به پیشینه مفید، تخصص و تجربه منصوب می شوند. این روش نادیده گرفتن مصالح استان و شهروندان است.
رئیس جمهور محترم بارها در سخنان خود گفته است؛ ملاک در انتصابات شایستگی و توانمندی است نه وابستگی افراد. متأسفانه این گزینه های شنیده شده در استان نه تنها حداقل معیارها را ندارند، بلکه نامزدی و انتصاب این افراد بر مبنای قاعده سهم خواهی و سهم دهی است!
اجازه ندهیم استان بیش از این درجا بزند! ۱۴۰۰/۹/۱۱
(مورچهها زندگی فوقالعاده پر رمز و رازی دارند که میتواند برای ما انسان ها الهام بخش باشد.)
حیات مورچهای دارای ۴ پیام است:
اولین پیام این است؛
«یک مورچه هرگز تسلیم نمیشود»
منطق خوبی است، اگر آنها به سمتی پیش بروند و شما سعی کنید متوقفشان کنید به دنبال راه دیگری میگردند. بالا میروند، پایین میروند، دور میزنند.
آنها بهجستجوی خود برای یافتن راه دیگر ادامه میدهند.
چه منطق قدرتمندی! هرگز از جستوجوی راهی که تو را به مقصد مورد نظر میرساند دست نکش!
پیام دوم این است؛
«مورچهها کل تابستان را زمستانی میاندیشند»
این نگرش مهمی است نمیتوان اینقدر ساده لوح بود که گمان کرد تابستان برای همیشه ماندگار است پس مورچهها وسط تابستان در حال جمعآوری غذای زمستانشان هستند.
آینده نگری اصل مهمی است و باید در تابستان فکر طوفان را هم کرد. باید همچنان که از آفتاب و شن لذت میبرید به فکر سنگ و صخره هم باشید.
پیام سوم این است؛
«مورچهها سراسر زمستان را مثبت میاندیشند»
این هم مهم است در طول زمستان مورچهها به خود یادآور میشوند که این دوران زیاد طول نمیکشد؛ بهزودی از اینجا بیرون خواهیم رفت. و در اولین روز گرم، مورچهها بیرون میآیند. اگر دوباره سرد شد آنها برمیگردند زیر؛ امّا باز در اولین روز گرم بیرون میآیند آنها برای بیرونآمدن نمیتوانند زیاد منتظر بمانند.
پیام چهارم؛
یک مورچه در تابستان چه قدر برای زمستان خود جمع می کند؟
«هر چه قدر که در توانش باشد»
چه منطق فوقالعادهای است این منطق که هر چه قدر در تواناییات است.
یک بار دیگر با هم مرور کنیم
۱. هرگز تسلیم نشو
۲. آینده را ببین (زمستانی بیاندیش)
۳. مثبت بمان (تابستان را به خاطر بسپار)
۴. همه تلاشت را بکن
۱۴۰۰/۹/۱۵
حضرت زینب در پنجم جمادی الاول سال ۵ یا ۶ هجری قمری در مدینه متولد و
نام زينب از طرف خداوند
برای او انتخاب شد، مادرش حضرت زهرا (س) او را نزد پدرش اميرالمؤ منين (ع) آورده و گفت: اين نوزاد را نامگذارى كنيد! حضرت فرمود: من از رسول خدا جلو نمى افتم. در اين ايام حضرت رسول اكرم (ص) در مسافرت بود. پس از مراجعت از سفر، اميرالمؤ منين على (ع) به آن حضرت عرض كرد: نامى را براى نوزاد انتخاب كنيد. رسول خدا (ص) فرمود: من بر پروردگارم سبقت نمى گيرم.
در اين هنگام جبرئيل (ع) فرود آمده و سلام خداوند را به پيامبر(ص) ابلاغ كرده و گفت :
نام اين نوزاد را (زينب ) بگذاريد! خداوند بزرگ اين نام را براى او بر برگزيده است.بعد مصايب و مشكلاتى را كه بر آن حضرت وارد خواهد شد، بازگو كرد. پيامبر اكرم (ص) گريست و فرمود: هر كس بر اين دختر بگريد، همانند كسى است كه بر برادرانش حسن و حسين گريسته باشد.
عمر شریف این بانو ۵۷ سال بود.
۱۴۰۰/۹/۱۸
《حیات طیبه چیست؟》
آیت الله العظمی جوادی آملی: خداوند در قرآن فرمود: ما به شما حيات جديدي ميدهيم كه حيات طيّب است و حيات طيّب را چنین مشخص كرده اند؛ كسي كه از بنان و بيان او، از نوشتار و گفتار او و از رفتار و قيام و قعود او جز خير برنخيزد، حياتش، حيات طيّبه است؛
وَهُدُوا إِلَي الطَّيِّبِ مِنَ الْقَوْلِ وَهُدُوا إِلَي صِرَاطِ الْحَمِيدِ
آنكه حرف او، رفتار او، گفتار او در انسان نور ايجاد ميكند حياتش، حيات طيّب است؛ ولی آن كسي كه رفتار و ديدار او انسان را عوض نكند حرفش هم اثر نمیکند
۱۴۰۰/۱۰/۱۰
(نامه شهید سلیمانی به خانواده سنی درسوریه)
به نقل از العالم، در این نامه تأثیرگذار که به عربی نوشته شده، آمده است:
خانواده عزیز و محترم! سلام علیکم
من برادر کوچک شما قاسم سلیمانی هستم. حتما مرا میشناسید. ما به اهل سنت در همه جا خدمات زیادی انجام دادهایم. من شیعه هستم و شما سنی هستید. اما من هم به نوعی سنی هستم، زیرا به سنت رسول خدا صلی الله علیه و آله اعتقاد دارم و انشاءالله در راه او حرکت میکنم و شما هم به نوعی شیعه هستید، زیرا اهل بیت علیهم السلام را دوست دارید. از قرآن کریم و صحیح بخاری و دیگر کتب موجود در خانه شما متوجه شدم که شما انسانهای با ایمانی هستید.
اولاً از شما عذر میخواهم و امیدوارم عذر مرا بپذیرید که خانه شما را بدون اجازه استفاده کردیم.
ثانیا هر خسارتی که به منزل شما وارد شده باشد، ما آماده پرداخت آن هستیم. از سوی خودم و شما با قرآن کریم استخاره کردهام و در جواب آیات سوره مبارکه فرقان در صفحات 361 و 362 ظاهر شد. امیدوارم که آنها را بخوانید و به حال خود و ما بیندیشید.
من در خانه شما نماز خواندم و دو رکعت نماز هم به نیت شما خواندم و از خداوند متعال خواستارم که عاقبت به خیر شوید.
محتاج دعای شما هستم
برادر یا فرزند شما سلیمانی
۱۴۰۰/۱۰/۱۳
شخصیت والامقام امالبنین؛ مادر چهار شهید کربلا
ازجمله زنان اسوه و الگو «فاطمه بنت حِزام» مشهور به «اُمّ البَنین» است، او همسر امام علی (ع) بود؛ که چهار فرزند برومندش به نامهای: ابوالفضل العباس، عبدالله، جعفر و عثمان، در روز عاشورا در دفاع از کیان امامت و ولایت به شهادت رسیدند.
ازآنجاکه او مادر چهار پسر بود، به امالبنین مشهور شد.
چهار ویژگی و خصوصیت ممتاز امالبنین:
۱- عارف به حق اهلبیت (ع)، ولایت مدار و امام دوست: او وقتی خبر شهادت چهار فرزندش و امام حسین (ع) را شنید، گفت: «ای کاش فرزندانم و تمامی آنچه در زمین است فدای حسین میشد و او زنده میماند.»
۲-شجاعت و غیرتمند: حضرت امام علی (ع) به عقیل (که نسبشناس معروفی بود) میفرماید: زنی را برای من اختیار کن که از نسل دلیرمردان عرب باشد تا با او ازدواج کنم و او برایم پسری شجاع و سوارکار به دنیا آورد.
در بازگشت اسراء به مدینه با آنكه بشیر خبر شهادت چهار فرزندش میدهد، وى صبر و بردبارى میکند و فقط از امام حسین(ع)میپرسد!
۳-بصیرت و آگاهی: وقتی «بشیر»، خبر شهادت چهار فرزندش را به او داد. وى گفت: اى بشیر! با این خبر ناگوار، بندهاى دلم را پاره كردى. از حسین برایم خبر بده. فرزندانم و هر آنچه در زیر آسمان كبود است، فداى اباعبداللّهالحسین (ع)
۴-فاتح قله صبر و شکیبایی: هنگام شنیدن خبر شهادت چهار فرزندش بهخوبی گویای مقام صبر و تحمل این مادر صبور است. با آنكه بشیر خبر شهادت حضرت ابوالفضل علیهالسلام 34 ساله، عبدالله 24 ساله، عثمان 21 ساله و جعفر 19 ساله را به مادرشان میدهد، وى صبر و بردبارى میکند.
۱۴۰۰/۱۰/۲۶
.
ماه مبارک رجب را میتوان با استغفار، روزهداری، غسل و خواندن دعاهای نقل شده از رسول خدا(ص) برای روز قیامت که ندا داده میشود: این الرجبیون؟ جاودانه کرد.
فردا پنجشنبه ۱۴ بهمنماه مصادف با اولین روز از ماه مبارک رجب است. در اهمیت ماه رجب همین بس که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: رجب ماه بزرگ خداست و ماهی که حرمت و فضیلت به آن نمیرسد و جنگیدن با کافران در این ماه حرام است. رجب ماه خداست و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است کسی که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودی خدای بزرگ میشود و غضب الهی از او دور میشود و دری از درهای جهنم بر روی او بسته شود.
همچنین در حدیث قدسی آمده است: ماه رجب را ریسمانی بین خودم و بندگان مقرر کردم و هرکسی چنگی به آن بزند به وصال من میرسد.
اعمال روز اول ماه رجب
روزه، غسل و زیارت امام حسین (ع) اعمال توصیه شده این روز است. روایت شده که حضرت نوح (ع) در این روز به کشتی سوار شد و به کسانی که همراه او بودند امر فرمود روزه بگیرند که هر کس این روز را روزه بگیرد، آتش جهنم یک سال از او دور شود. در حدیث دیگری نیز آمده است که هر کس سه روز این ماه را روزه بگیرد بهشت بر او واجب میشود.
۱۴۰۰/۱۱/۱۳
( پیشبینی امام کاظم علیهالسلام درباره مردی از شهر قم)
امام كاظم عليهالسلام:
رَجُلٌ مِن أهلِ قُم يَدعُو النّاسَ إلَى الحَقِّ يَجتَمِعُ مَعَهُ قَومٌ كَزُبَرِ الحَديِدِ ؛
مردى از قم مردم را به حق فرامیخواند و گروهى استوار، چون پارههاى آهن پيرامون او گرد میآيند.
بحارالأنوار، ج۶۰، ص۲۱۶
زیباترین تصویر از زمینه های بعثت را امیر بیان حضرت علی(ع) ارائه داده و در خطبه ۸۹ نهج البلاغه فرموده است:
«پروردگار رسولش محمد(ص) را در هنگامه ای فرستاد که فاصله قطع رسالت های آسمانی و وحی الهی به درازا کشیده بود. مردمان در خواب بلند بی خبری فرو رفته و فتنه ها کمر به تباهی آفرینی بسته بودند، آتش جنگ ها زبانه می کشید، دنیا تیره بود و پر فریب، خزان زده بود و یأس آفرین و بی برگ و بار، خشکسالی معنویت بود و قحطی حقیقت، نشانه های هدایت فرسوده و پرچم های گمراهی افراشته بود ... روزگاری بود میوه اش فتنه، خوراکش مردار و کسب و کارش آلوده، در دل ها هراس و در دست ها شمشیر ...»
همچنین امام علی(ع) اوضاع دینی و فرهنگی و اجتماعی عصر پیش از بعثت را روزگار فترت و غیبت طولانی راهنمایان راه سعادت دانسته و می فرماید:
«پیامبر(ص) هنگامی مبعوث شد که ادیان و مکاتب پرشمار و فرقه های گوناگونی از هر دین و مکتبی سر برآورده بودند.»
۱۴۰۰/۱۲/۹
.
از مختصات عصر جاهلیت؛ پایمال کردن حقوق انسان ها و بی عدالتی و زور گویی و بی منطقی و حاکمیت؛ «زر و زور و تزویر» بود. همان که این روزها در عصر ما و در این دوران جاهلیت مدرن، دیده می شود. هفت سال است ملت بی پناه یمن در فقر و نا امنی و بیماری و آتش جنگ می سوزند مجامع به اصطلاح بین الملل، خود را به کوری وکری زده و سکوت کرده اند و به دست نشانده خود، این گاو شیرده یعنی عربستان، صلاح می دهند و تشویقش می کنند تا سلاح بفروشند و خوی استکباری آنان کم فروغ نگردد. اما در این هفت روزه جنگ اوکراین چه جیغ و دادی بلند شده! و چه همصدایی و انسجامی بین آمریکا و اروپا به وجود آمده؟! و دلشان برای هم نژادان خود کباب شده! بی تردید انسان کشی و ظلم و بی خانمان کردن آدم ها با هر رنگ و پوست و نژادی باشند، توسط هر قدرتی، ظالمانه، ناشایست و محکوم است. اما مواضع کنونی جوامع جهانی، نشأت گرفته از نژادپرستی است و ثابت می کند که برای دادخواهی رنگ و نژاد مهم است و این رفتار خاطرات عصر جاهلیت را زنده می کند!.
۱۴۰۰/۱۲/۱۲
حضرت علی اکبر علیه السلام به نقل معروف در ۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد و در وقت شهادت ۲۷ ساله بودند. پدر شریفشان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و مادر گرامی شان حضرت لیلا سلام الله علیها بود.( که طبق نقل برخی منابع به او آمنه نیز می گفتند)مادر حضرت علی اکبر علیه السلام، از طرف پدر از قبیله ثقفی بوده که با مختار ثقفی نسبت خویشاوندی دارد( پدرش با ابو عبیده مختار ثقفی پسر عمو بودند)، از طرف مادر، مادرش دختر ابوسفیان و لیلا خواهرزاده معاویه ملعون، به حساب میآید( یزید ملعون، پسر دایی لیلا و لیلا دختر عمه او بود). اما بصیرت و ایمان پدر و مادر حضرت لیلا موجب شد ایشان یکی از زنان مؤمنه و پاکدامن در دوران خود باشد، به قدری که لیاقت همسری امام حسین علیه السلام و مادری حضرت علی اکبر سلام الله علیه را داشته باشد.
«إنک لعلی خلق عظیم»
#علی_اکبر(ع) ازنظراخلاق و منطق(سخن گفتن)شبیه ترین فردبه پیامبر(ص)بوده است. گفتار پیامبر به فرموده ی قرآن؛ ازروی هوای نفس نبود، امام حسین(ع) دروصف علی اکبر(ع)فرمود:علی اکبرشبیه ترین فرد از نظر گفتار به پیامبراست یعنی: "ماینطق عن الهوی" ( از روى هوى و هوس حرف نمى زند). ودر ادامه فرمودند: "وکنا اذا شفقنا الی نبیک نظرنا الی وجهه" خدا این پسر را با این ویژگی به میدان می فرستم، هرگاه دلمان برای پیامبر تنگ می شد به جمال اونگاه می کردیم.
(تولد حضرت على اكبر-ع- و روز جوان بر جوانان رهرو آن حضرت مبارك باد.) ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
آن شبی که آمریکا حمله کرد و دو اسطوره مقاومت ایران و عراق (حاج قاسم سلیمانی و مهندس المهدی) را در فرودگاه بغداد به شهادت رساند، مسئولان و فعالان سیاسی عراق کجا بودند که اعتراض کنند و بگویند چرا حاکمیت عراق نقض شده؟! در آن ایام سکوت مرگبار را انتخاب کردند. حال که ایران به دفاع از منافع و امنیت ارضی خود پرداخته و #پایگاه_جاسوسی_اسرائیل را منهدم کرده، این غیرتمندان إبن الوقت اظهار ناراحتی از تعرض به خاک عراق دارند. واقعا جای حاج قاسم و مهندس المهدی خالی است.
آمریکا این دو عزیز و فرمانده شجاع را شهید کرد تا خود و مسئولین عراقی جرأت عرض اندام پیدا کنند و غیرت پوشالى خود را نشان دهند.
۱۴۰۰/۱۲/۲۴
دهم ماه مبارک رمضان سالروز وفات حضرت خدیجه(س) است و بجاست به احترام این بانوی بزرگ اسلام و به فرموده پیامبر(ص)؛ « حامیة الرسول»، مؤمنين به منظور تجليل از وى، سفره هاى افطار در مساجد و اماكن عمومى و منازل انداخته و در ماندگاری یاد او شریک شوند و قلب مبارک پیامبر(ص) را شاد کنند.
جمعى از مورخان و بزرگان، مانند؛ «ابوالقاسم کوفى» ، «احمد بلاذرى» ، «علم الهدى» ، (سیدمرتضى) در کتاب «شافى» و «شیخ طوسى» در «تلخیص شافى»معتقدند: #حضرت_خدیجه ،هنگام ازدواج با پیامبر ، «عذرا» یعنی با کسی ازدواج نکرده بود . این معنا را علامه مجلسى نیز تایید کرده است . او مى نویسد: «صاحب کتاب الانوارو البدء» گفته است که زینب و رقیه دختران هاله ، خواهر خدیجه بودند .
برخى از معاصران نیز چنین ادعا کرده اند و براى اثبات ادعاى خود کتاب هایى نوشته اند .
فضایل اخلاقى خدیجه؛ بسیارى از بزرگان و صاحب منصبان عرب را به فکر ازدواج با وى مى انداخت، تا اینکه با مقام معنوى حضرت محمد (ص) آشنا شد و آن دو غلامى که براى تجارت همراه پیامبر (ص) فرستاده بود ، مطالب و کراماتی که از وى دیده بودند ، براى خدیجه نقل کردند، خدیجه شیفته اخلاق و کمال و مقامات معنوى پیامبر (ص) شد . البته او از یکى ازدانشمندان یهود و نیز ورقه بن نوفل ، که از علماى بزرگ عرب وخویشان نزدیک خدیجه به شمار مى رفت ، در باره ظهور پیغمبر آخرالزمان و خاتم الانبیا (ص) مطالبى شنیده بود . همه این عوامل موجب شد تا خدیجه حضرت محمد (ص) را به همسرى خودانتخاب کند .
زفاف خدیجه با حضرت محمد (ص) ۲ ماه و ۷۵ روز پس از بازگشت از سفر تجارت شام تحقق یافت . ۱۴۰۱/۱/۲۰
حاج علی اصغر پرده دار، انسانی مردمی، متدین، مرد خدمت و مخلص بود. مردم به او علاقمند و از اعماق دل دوستش داشتند. بزرگان و جوانان و نوجوانان کرج او را الگو می دانستند. شیفته اخلاق و رفتار وی بودند و معتمد محل بود.
در بسیاری از امور خیر و عام المنفعة و مذهبی و فرهنگی شهر بی ادعا، عضو بود و نقش مؤثر داشت.
در دوران دفاع مقدس رزمنده و از گردان غواص ها بود و به گفته رزمندگان لحظه لحظه حضور ایشان در جبهه برای همسنگرانش خاطره و پشتوانه ماندگار بود.
شهید خدمت حاج اصغر پرده دار، در دوران شیوع کرونا علیرغم بیماری ریه، تنفسی و.. از هیچ خدمتی به دیگران مضایقه نداشت؛ در اول بیماری کرونا به افرادی در محل سپرده بود، اشخاص مسن برای نیازها و امور شخصی، حتی الامکان از منزل خارج نشوند و خود مایحتاج آنان را تهیه و درب منزل در اختیارشان می گذارد.
قبل از کرونا در نشست اول دوستان قدیمی حاضر شد ولی در نشست دوم رخت بربست و جایش خالی بود.
بیاد و پاس خدماتش در مراسم سالگرد آن عزیز بزرگوار پنج شنبه ۱۴۰۱/۱/۲۵ ساعت ۱۷ در کنار تربتش واقع در امامزاده محمد(س) حاضر می شویم./ روحی
(ویژگی های منحصر به فرد مولا امیرالمؤمنین-ع-)
یا علی! تو نخستین کسی هستی که به پیامبر صلی الله علیه و آله ایمان آورد و تنها کسی که با او در غار حراء بود.
یا علی! تو تنها کسی هستی که در کعبه به دنیا آمد.
یا علی! در میان صحابه تنها تویی که خدا نامت را برگزید.
یا علی! تو نخستین کسی هستی که با پیامبر صلی الله علیه و آله نماز خواند.
یا علی! تو نخستین کسی هستی که بر پیکر پاک پیامبر صلی الله علیه و آله نماز خواند.
یا علی! در میان صحابه تو تنها کسی هستی که لحظهای به خدا شرک نورزید.
یا علی! تنها تویی که در خانه کعبه، پا بر دوش پیامبر صلی الله علیه و آله گذارد و بتها را شکست.
یا علی! تو نخستین جانشین بر حق و تنها وصی بعد از پیامبر هستی.
یا علی! تو کسی هستی که قرآن را زیر نظر پیامبر صلی الله علیه و آله به ترتیب نزول و با تمام مشخصات جمع آوری نمود.
یا علی! تو اگر نبودی، در سراسر جهان هستی، هم شأنی برای زهرای اطهر نبود.
یا علی! تنها تویی که خدا در کتابش، پسرانت را، پسران رسول خدا صلی الله علیه و آله خواند.
یا علی! پیامبر صلی الله علیه و آله تنها تو را به برادری خویش برگزید.
یا علی! تو تنها کسی هستی که هیچ گاه از جنگ نگریختی و هیچ کس به جنگ با تو پیشقدم نشد، جز آن که به هلاکت رسید.
یا علی! تو تنها کسی هستی که زره اش پشت نداشت.
یا علی! تو تنها کسی هستی که در تمام جنگهای پیامبر صلی الله علیه و آله شرکت داشتی جزجنگ تبوک، و تو ماندی تا از فتنه منافقان جلوگیری نمایی. سپاه اسلام نیز بدون برخورد از تبوک بازگشت.
یا علی! تنها تو، درب قلعه خیبر را از جا بر کندی؛ در حالی که عده زیادی از مردان، توان جابجا کردن آن را نداشتند.
یا علی! تنها تویی که رسول خدا صلی الله علیه و آله از بین یکصد و بیست هزارنفر، بر پیشواییت، اقرار و بیعت گرفت و همگان به نام امیرالمؤمنین بر تو سلام کرده و تبریک گفتند.
یا علی! تو تنها کسی هستی که نسل پیامبر صلی الله علیه و آله توسط نسل تو ادامه یافت.
یا علی! تنها تویی که محبتت، سرفصل کارنامه مؤمنان قرار میگیرد.
یا علی! تنها تویی که در مورد قاتلت سفارش کردی: خوراکش را خوب و بسترش را نرم کنید، از غذای من به او بخورانید و از آن چه مینوشم به او بنوشانید.
یا علی! ویژگی های منحصر به فرد تو تمام شدنی نیست.
۱۴۰۱/۲/۱
(وصیت امام علی -علیهالسلام- قبل از شهادت)
امام على عليه السلام ـ در وصيت خود پيش از شهادت ـ فرمود:
في وَصِيَّتِهِ قَبلَ شَهادَتِهِ ـ : اللّه َاللّه َ في الأيتامِ ، فلا تُغِبُّوا حديث أفواهَهُم ، ولا يَضِيعوا بحَضرَتِكُم ، فقد سَمِعتُ رسولَ اللّه ِ صلى الله عليه و آله يَقولُ : مَن عالَ يَتيما حتّى يَستَغنِيَ أوجَبَ اللّه ُ عَزَّوجلَّ لَهُ بذلكَ الجَنَّةَ كما أوجَبَ لآكِلِ مالِ اليَتيمِ النّارَ . حديث
درباره يتيمان از خدا بترسيد و مبادا يك روز سيرشان كنيد و يك روز گرسنه بمانند و مبادا كه با حضور شما آنان از بين بروند؛
زيرا از رسول خدا صلى الله عليه و آله شنيدم كه میفرمود:
هر كس يتيمى را سرپرستى كند تا آنكه بینياز شود، خداوند عز و جل با اين كار بهشت را بر او واجب گرداند، همچنان كه آتش دوزخ را بر خورنده مال يتيم واجب ساخته است.
آدرس؛ الكافي : ۷/۵۱/۷