خانه تنگ!
نظرتان در مورد این شخص چیست؟ «در اطاقی تنگ و تاریک همهی پردهها را کشیده و همهی روزنههای ورود اکسیژن و نور را مسدود کردهاست؛ گرفتار کمبود اکسیژن شده و در تاریکی اطاق هیچ کار مفیدی از او برنمیآید»
چه کسی مقصر است؟ نور؟ اکسیژن؟ تنگی اطاق؟ یاخودش؟ به خصوص آنکه به او آموختهاند که چگونه درها را باز کند؛ پنجرهها را بگشاید؛ پردهها را کنار بزند؛ از اطاق خارج شود و در فضای باز و در بوستان همجوار از اکسیژن پاک و نور حیاتبخش بهره برگیرد!
البته در این جای تنگ و تاریک و خفه، به تعدادی کرم شب تاب! دلخوش داشته و به برخی بازیهای کودکانه مشغول شدهاست!
هر که او را به بیرون رفتن از این مکان دعوت میکند و از فضای بیرون برایش میگوید؛ توجهی نمیکند و به کار خود مشغول است! به نظر شما او چگونه آدمی است؟ شما اینگونه نیستید؟ حتماً میگویید: «خیر» ولی با اندکی دقت بیشتر خواهیم دید که اکثر ما آدمها این گونهایم! دنیای کوچک و تنگ را به خاطر لذات آنی و فانی و بیارزشش چسبیده و به سخنان انبیاء و معصومین علیهمالسلام برای خروج سعادتمندانه از این دنیای دون توجهی نمیکنیم! راستی چرا؟
دین، اکسیژن و نور زندگی است و زندگی بدون دین خاموش و خفقان آور است.
برگرفته از کتاب «بارقــه» محصول موسسه آرامش جاویدانhttps://eitaa.com/1minutestudy
💠 خاطرهای زیبا از مسوول مشاوره زندانیان
⬅️ پیشنمازطلبه مسئول مشاوره به زندانیان محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر خاطره جالبی دارد:
🔸حدود ۲۳ سال پیش جوانی که تازه به تهران آمده بوده در یک کبابی مشغول کار میشود، شبی پس از تمام شدن کار، صاحب کبابی دخل آن روز را جمع میکند و میرود در بالکن مغازه تا استراحت کند. درآمد آن روز کبابی، شاگرد جوان را وسوسه میکند و در جریان سرقت پولها، صاحب مغازه به قتل میرسد. او متواری میشود؛ اما مدتی بعد، دستگیرش میکنند و به اینجا منتقل میشود.
🔸حکم قصاص جوان صادر
میشود، اما اجرای آن حدود ۱۸-۱۷ سال به طول میانجامد؛ میگویند شاگرد جوان در طول این مدت حسابی تغییر کرده بود و به قول معروف پوست انداخته و اصلاح شده بود. آنقدر تغییر کرده بود که همه زندانیها قلبا دوستش داشتند.
🔸پس از این ۱۸-۱۷ سال، خانواده مقتول که آذری بودند، برای اجرای حکم میآیند؛ همسر مقتول و سه دختر و ۷ پسرش آمدند و در دفتر نشستند، فضا سنگین بود و من با مقدمهچینی و شرح احوالات فعلی قاتل، از اولیای دم خواستم که از قصاص صرفنظر کنند. همسر مقتول گفت:
"من قصاص را به پسر بزرگم واگذار کردهام" و پسر بزرگ هم گفت که قصاص به کوچکترین برادرمان واگذار شده است. بههرحال برادر کوچکتر هم زیر بار نرفت و گفت :"اگر همه برادر و خواهرهایم هم از قصاص بگذرند، من از قصاص نمیگذرم؛ زمانی که پدرم به قتل رسید من خیلی بچه بودم و این سالها، یتیم بودم و واقعاً سختی کشیدم."
🔸بههرحال روی اجرای حکم مصر بود. با خودم گفتم شاید اگر خود زندانی بیاید و با آنها روبهرو شود، چیزی بگوید که دلشان به رحم بیاید، بنابراین گفتم زندانی را بیاورند. یادم هست هوا بهشدت سرد بود و قاتل هم تنها یک پیراهن نازک تنش بود؛ وقتی آمد رفت کنار شوفاژ کوچکی که در گوشه اتاق بود ایستاد به او گفتم اگر درخواستی داری بگو؛. او هم آرام رو به من کرد و گفت:"درخواستی ندارم."
🔸وقت کم بود و چاره دیگری نبود. مادر و یکی از دختران در دفتر ماندند و ۹ برادر و خواهر دیگر برای اجرای حکم وارد محوطه اجرای احکام شدند. جالب بود که مادرشان موقع خروج فرزندانش از دفتر به آنها گفت که اگر از قصاص صرفنظر کنند شیرش را حلالشان نمیکند. بههرحال شاگرد قاتل، پای چوبه ایستاد همهچیز آماده اجرای حکم بود که در لحظه آخر او با همان آرامشش رو به اولیای دم کرد و گفت: "من یک خواسته دارم" من که منتظر چنین فرصتی بودم گفتم دست نگه دارید تا آخرین خواستهاش را هم بگوید.
🔸 شاگرد قاتل، گفت: "۱۸ سال است که حکم قصاص من اجرا نشده و شما این مدت را تحمل کردهاید، حالا تنها ۹ روز تا محرم باقیمانده و تا تاسوعا، ۱۸ روز. میخواهم از شما خواهش کنم اگر امکان دارد علاوه بر این ۱۸ سال، ۱۸ روز دیگر هم به من فرصت بدهید.
من سالهاست که سهمیه قند هر سالم را جمع میکنم و روز تاسوعا به نیت #حضرت_عباس علیه السلام، شربت نذری به زندانیهای عزادار میدهم. امسال هم سهمیه قندم را جمع کردهام، اگر بگذارید من شربت امسالم را هم به نیت #حضرت_ابوالفضل علیه السلام بدهم، هیچ خواسته دیگری ندارم.
🔸 حرف او که تمام شد فضا عوض شد. یکدفعه دیدم پسر کوچک مقتول منقلب شد، رویش را برگرداند و با بغض گفت من با ابوالفضل درنمیافتم من قصاص نمیکنم. برادرها و خواهرهای دیگرش هم با چشمان اشکبار به یکدیگر نگاه کردند و هیچکس حاضر به اجرای حکم قصاص نشد.
🔸 وقتی از محل اجرای حکم به دفتر برگشتند، مادرشان گفت چه شد قصاص کردید؟ پسر بزرگ مقتول ماجرا را برای مادرش تعریف کرد. مادرشان هم به گریه افتاد و گفت به خدا اگر قصاص میکردید، شیرم را حلالتان نمیکردم.
خلاصه ماجرا با اسم #حضرت_عباس علیه السلام ختم به خیر شد و دل ۱۱ نفر با نام مبارک ایشان نرم شد و از خون قاتل پدرشان گذشتند.
🖤🚩السلام علیک یا #ابوالفضلالعباس🚩🖤
اگه اعتقاد به ابوالفضل العباس داری ، بفرست توی گروه تا همه مسلمانان بخشنده باشند🖤شادی روح پدران و مادران آسمانی صلوات🖤
نوشتههای علمای شیعه دربارهٔ زید
بزرگانی از علمای شیعه که دربارهٔ زید سخن گفتهاند:
شیخ مفید در ارشاد.شهید اول در قواعد.شیخ محمّد بن شیخ صاحب معالم در شرح استبصار.علامه مجلسی در «مرآة العقول» و «بحارالانوار»شیخ حر عاملی در «وسائل» (جلد ۲۰) چاپ جدید.شیخ نوری در خاتمه «مستدرک».مامقانی در «تنقیح المقال»خزاز قمی در «کفایة الاثر»نسابه عمری در «المجدی»ابن داوود در رجالش.استرآبادی در رجالش.ابن ابی جامع در رجالش.میرزا عبداللّه اصفهانی در «ریاض العلماء»شیخ عبدالنبی کاظمینی در «تکملة الرجال»سید محمّد جدّ سید محمدمهدی بحرالعلوم در رساله اش.شیخ ابی علی در رجالش.طبرسی در «اعلام الوری»علامه سید محسن امین در «اعیان الشیعه.»سید ابوالقاسم خوئی در «معجم رجال الحدیث.»حسینعلی منتظری در درس خارج فقه مبحث ولایت فقیه.شهید اول قیام زید را به اذن امام میداند[۱۲۷]
نظر برخی از بزرگان شیعه
نظر شیخ بهاء الدین عاملی:
«ما گروه شیعیان دوازده امامی دربارهٔ زید جز خوبی چیز دیگر نگوییم»[۱۲۸]
محدث نوری در رجال مستدرک الوسائل میفرماید:
«زید، دارای قدر و منزلت و مقام بزرگی است و آن دسته از روایاتی که مشعر به نکوهش زید است از درجه اعتبار ساقط است، و بر فرض اعتبار حمل بر تقیه میشود.»
سخن شیخ حر عاملی:
«زید بن علی بن حسین بن علی بن ابی طالب که شیخ توسی او را از جمله اصحاب محمد باقر و جعفر صادق یاد نمودهاست و شیخ مفید در کتاب «ارشاد» او را به نحو شایستهای ستایش کردهاست و در احادیث، مدح و ستایش فراوانی دارد.[۱۲۹]
نظریه علامه مجلسی:
«پس بدان که اخبار در حالات زید مختلف است دستهای از آن بر نکوهش او بلکه بر کفرش دلالت دارد. چون دلالت بر این دارد که وی ادعای امامت کرد و ائمه حق را انکار نمود و این موجب کفر است… امّا اکثر این روایات دلالت دارد که وی مورد مدح و ثناء است و او مدعی امامت برای خویش نبود، و به امامت محمد باقر و جعفر صادق اعتراف داشت و همانا، قیام او به خاطر خونخواهی حسین و امر به معروف و نهی از منکر بود.[۱۳۰]
خزاز قمی در «کفایة الاثر»:
«زید بن علی در راه امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد نه از راه مخالفت با فرزند برادرش محمد باقر و اختلاف نظر از ناحیه مردم پیدا شد و علت آن این بود که هنگامی زید قیام کرد جعفر صادق با او همگام نشد، لذا جمعی از شیعیان خیال کردند که شرکت نکردن علنی امام در نهضت بعلت مخالفت صادق با زید بودهاست و حال آنکه، این سیاست خود، یک نوع تدبیر و تاکتیک سیاسی و نقشه جالبی بودهاست.
ابن ابی الحدید معتزلی در شرح نهج البلاغه، ج ۱، ص ۳۱۵ گوید:
«از جمله آزاد مردانی که ذلت را ننگ دانست و مرگ سرخ را بر آن برگزید و کشته شدن را اختیار کرد ابوالحسن زید بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب است.
سید علیخان در «نکت البیان» گوید:
«همانا زید (رحمت خدا بر او باد) در عالیترین مرتبه خشنودی ائمه طاهرین قرار دارد و او از با اخلاصترین مؤ منان بود و به درستی که وی از عزیزان و کم نظیران نزد ائمه معصومین به شمار میآمد. او از با اخلاصترین مؤمنان بود و به درستی که وی از عزیزان و کم نظیران نزد ائمه معصومین به شمار میآمد. همچنین در حق و مدح او و اندوه بر وی و بر آنچه برایش پیش آمد (در غیر این حدیث) از ناحیه اهل بیت پیامبر احادیث فراوانی که رسیدهاست و شکی نیست که از ناحیه امام نهی صریح از قیام او نبودهاست همانگونه که اخباری دلالت دارد که وی مورد ستایش و خشنودی آنان بودهاست و او قیام نکرد مگر به خاطر ستمها و زورگوئیهایی که از جنایتکاران بنی امیه به او رسید. تردیدی نیست که قصد و نیت او در نهضتش این بود که اگر پیروز میشد. حق را به صاحبان واقعی آن برمیگرداند (و حکومت را به امام معصوم میسپرد). و اخباری در این زمینه دلالت دارد که کار وی مورد خشنودی ائمه بود؛ و همانا جعفر صادق او را از قیام منع نکرد، با وجود آنکه امام میدانست که کار او به اتمام نمیرسد و کشته میشود چون ائمه آنچه برای آنان و فرزندان پیش آید و مقدر شده باشد میدانند. زیرا علم «ما کان و ما یکون» (گذشته و آینده) نزد آنهاست و به این مطلب واقفند که از مقدرات الهی که برایشان معین شده راه گریزی نیست، پس در این امور منع و جلوگیری بی فایدهاست…[۱۳۱]
حسینعلی منتظری در کتاب مبانی حکومت اسلامی آوردهاست:
«... زید بن علی از رجال برجسته و علما بزرگ اهل بیت است و از نظر زهد و تقوا پس از مقام معصوم دارای مرتبهای عظیم است ایشان ضمن نقل روایاتی در عظمت زید اظهار داشته: قیام زید برای تشکیل حکومت اسلامی بود، و نهضتش مورد اذن و رضای امام بود او مدعی امامت برای خویش نبود و اگر پیروز میشد حکوت را به جعفر صادق تحویل میداد.
سید ابوالقاسم موسوی خوئی:
«... زید از جانب امام در قیامش اذن داشت و روایات که ذکر کردیم مؤ کد سخن ماست به اینکه او به امامت ائمه راستین اعتراف داشت و قسمتی
از آن اخبار گذشت و حاصل کلام ما این شد که زید بزرگوار و مورد ستایش است و در این زمینه چیزی که بر نکوهش یا انحراف او دلالت کند، وجود ندارد.»[۱۳۲]
علامه امینی در دفاع از شیعه و زید بن علی پس از نقل روایات شیعه در تأیید زید، در مقام رد تهمت ابن تیمیة و کسانی که سخن او را تکرار کردهاند، میگوید:
«این زید و مقام و قداست او نزد همه شیعیان، امّا من نمیدانم سخن ابن تیمیة کجایش حقیقت دارد و درست است، او این تهمت را به شیعه زده و میگوید: «رافضیان (شیعیان) زید و هر کس که وی را دوست داشت رها کردند و به کفر و فسق او گواهی دادند.
[۱۳۳] و سپس به کسانی که قول ابن تیمیة را تکرار کردهاند حمله میکند و میگوید:
«بعضی نیز از این اشتباه و لغزش ابن تیمیة پیروی کردهاند و سخن او را در کتاب و رسالهشان نقل نمودهاند مانند: آقای محمود آلوسی در مقالهای که در کتاب «(السنة و الشیعة)» صفحه ۵۲ نگاشتهاست گوید: «رافضیان همانند یهودند! رافضیها بسیاری از فرزندان فاطمه را دشمن میدارند بلکه آنان را سب میکنند و ناسزا میگویند! مانند زید بن علی، و حال آنکه زید از نظر دانش و پارسایی در مقامی بزرگ جای دارد؛ و «قصیمی» هم این سخن ناروا و دروغ را از آلوسی گرفته و آن را در کتابش «الصراع بین الاسلام و الوثنیة» آوردهاست… آیا کسی نیست، که به این آقایان بگوید، آخر شیعه در کجا این چیزها را گفتهاست؛ و کی آن را نقل کردهاست؟ و به کدام مدرک و کتاب این پندار بیهوده خویش را استناد میدهید؟ اگر در کتابی نیست از زبان چه کسی شنیدهاید؟...[۱۳۴]
نظر برخی از بزرگان
اخطب خوارزم در مقتل خود به نقل از خالد بن صفوان گوید:
«فصاحت و خطابه و زهد و عبادت در بنی هاشم به زید ختم میشود.»
ابوحنیفه میگوید:
«من کسی را فقیه تر و دانشمندتر و صریح الجواب تر و خوش سخن تر از او (زید) نیافتم»
قیروانی در کتاب «زهر الاداب» گوید:
«زید بن علی (رضی اللّه عنه) از بهترین بنی هاشم بود، او مردی دیندار و شجاع بود، از او خوش سخن تر و جمله پردازتر نیافتم.
ابواسحاق سبیعی گوید:
«همانند زید بن علی در میان خاندانش، برتر و فصیح تر و زاهدتر و خوش بیان تر نیافتم»
پانویس
↑ ۱٫۰ ۱٫۱ زید شهید- ص۸↑ لباب الانساب- ص۹۱↑ سیره و قیام زید بن علی- ص۱۰↑ اعیان الشیعه، ج ۷ ص ۱۰۷ چاپ جدید↑ مقاتل- ص۵۱↑ انساب طبقات متقدم سادات دشتکی علاوه بر اسناد و اجازات و بنچاقها و احکام تولیت و طومارهای قدیمی خانوادگی با کتب مشهور رجال و منابع زیر تطبیق و تصحیح شده است: حبیب السیر ج 4، ص 604-602، رجال حبیب السیر، ص 242-241، مجالس المؤمنین، ج 1، ص 528، فارسنامه ناصری، ص 90، آثار العجم فرصت الدوله، طرایق الحقایق حاج نایب الصدر شیرازی، ریاض العلماءافندی، قواعد الاحکام علامهٔ حلی و روضات الجنات خوانساری در مواضع مربوطه.↑ دلایل الرهانیه، غارات، ج۲، ص۸۶۰↑ سیره و قیام زید بن علی- ص۱۱↑ نورالابصار، شبلنجی ص ۱۷۸↑ تاریخ طبری ج ۸ ص ۲۷۵ / تاریخ ابن عساکر ج ۶ ص ۲۰ / شرح ابن ابی الحدید ج ۱ ص ۳۱۵↑ علامه امینی - الغدیر↑ ۱۲٫۰ ۱۲٫۱ تهذیب ابن عساکر ج ۶ ص ۱۸↑ الحدائق الوریة فی مناقب الائمة الزیدیه، ج ۱ ص ۱۴۳ / روض النضیر، ج ۱ ص ۵۲↑ ثوره زید بن علی، ناجی حسن ص ۲۵↑ ارشاد ص ۱۴۸.↑ ارشاد ص ۱۴۸ / تاریخ طبری ج ۸ ص ۲۷۲↑ مسندالامام زید، ص ۱۰ چاپ بیروت↑ الغدیر، ج ۲ ص ۲۲۱↑ سفینة البحار ج ۱ کلمه زید / الغدیر ج ۳ ص ۷۱ به نقل از عیون اخبار الرضا↑ رجال کشی، ص ۱۸۴ / الغدیر ج ۳ ص ۷۰↑ زید شهید - مرحوم مقرم↑ جامع الرواة ج ۱ ص ۳۴۳↑ مامقانی حرف (ز) ج ۱ ص ۴۶۷↑ ۲۴٫۰ ۲۴٫۱ زید الشهید ص ۱۴↑ المواعظ و الاعتبار بذکر الخطط و الا ثار، تألیف مقریزی، ج ۲، ص ۴۳۶↑ الکشاف عن حقائق التنزیل ج ۱ ص ۴۳ تألیف زمخشری↑ البته این صحیفهای که در دست است املای جعفر صادقاست به متوکل بن هارون که جعفر صادق آن را از پدرش و او از پدرش گرفتهاست و خوانندگان عزیز توجه داشتید که متوکل گفت موقعی من صحیفه صادق را با صحیفه زید مقایسه کردم حتی یک حرف با هم فرقی نداشتند↑ این کتاب بصورت خطی به خط نسخ در کتابخانه بریتانیا تحت شماره ۲۰۳ زیدیه حفظ شدهاست، که آن را در سال ۱۰۱۹ قمری مدون کردهاند. ناجی حسن، کلیشه صفحه اول و آخر کتاب را در آخر یکی از کتابهایش چاپ کردهاست↑ الروض النضیر ج ۱ ص ۵۸↑ مدرک بالا↑ زید الشهید تألیف مرحوم مقرم ص ۱۳–۱۷↑ ۳۲٫۰ ۳۲٫۱ تهذیب ابن عساکر ج ۶ ص ۱۵.↑ روض النضیر ج ۱ ص ۶۶↑ جامع الرواة ج ۲ ص ۳۴۰↑ جامع الرواة ج ۱ ص ۵۳۰↑ جامع الرواة اردبیلی ج ۱ ص ۵۰۶↑ الحدائق الوردیه، ج ۱ ص ۱۴۹↑ ۳۸٫۰ ۳۸٫۱ مقاتل الطالبین ص ۱۲۹↑ الخطط المقریزی، ج ۴ ص ۳۰۷ / وقایع الایام تألیف خیابانی ص ۷۱ / زید الشهید ص ۱۴↑ مقتل الحسین ج ۲، ص ۱۱۰↑ لواقح الانوار تألیف شعرانی، ج ۱ ص ۳۲↑ طبقات ابن سعد ج ۵ ص ۲۴۰ / تهذیب ابن عساکر، ج ۶ ص ۱۹ / تاریخ الاسلام ذهبی، ج ۵، ص ۷۴↑ ابن رشیق قیروانی، صاحب کتاب زهر
الادب، مطلب فوق را در ج ۱ ص ۷۸، نقل کردهاست↑ ارشاد مفید ص ۲۵۱.↑ جامع الرواة ج ۱ ص ۳۴۳ چاپ جدید↑ رجال طوسی ص ۸۹ باب اصحاب علی بن الحسین↑ مقاتل الطالبین ص ۱۲۷ / بحارالانوار ج ۴۶ ص ۳۰۹↑ تاریخ یعقوبی ج ۲ ص ۳۱۶ چاپ بیروت↑ اغانی ج ۶ ص ۱۰۰ / عقدالفرید ج ۶ ص ۴۵۰ / ثورة زید ص ۷۸↑ تاریخ یعقوبی ج ۲ ص ۳۲۸.↑ ریاض السالکین در شرح صحیفه سجادیه سید علی خان شیرعفر صادق (ع) ازی اوائل کتاب↑ قواعد شهید باب امر به معروف و نهی از منکر↑ تنقیح المقال مامقانی، ج ۱ ص ۴۶۹ حرف (زی)↑ شرح استبصار↑ معجم رجال الحدیث ج ۷ ص ۳۵۸ چاپ نجف↑ تاریخ طبری ج ۵ ص ۴۹۱↑ تاریخ ابن اثیر ج ۵ ص ۹۲↑ مقاتل الطالبین ص ۱۳۵↑ تاریخ طبری ج ۵ ص ۴۹۱ چاپ قاهره↑ مقاتل الطالبین-ص ۱۳۵↑ ۶۱٫۰ ۶۱٫۱ مقاتل الطالبین ص ۱۴۵↑ مقاتل الطالبین- ص۱۴۷↑ الحدائق الوردیة ج ۱ ص ۱۵۲↑ جامع الرواة اردبیلی ج ۱↑ المراجعات سید شرف الدین ص ۹۱↑ المراجعات ص ۱۲۳↑ جامع الرواة ج ۲ ص ۲۲۸↑ مقاتل الطالبین ص ۱۴۸↑ مقاتل الطالبین ص ۱۴۸.↑ مقاتل الطالبین ص ۱۴۶.↑ جامع الرواة اردبیلی ج ۲ ص ۱↑ طبقات ابن سعد، ج ۷ ص ۳۱۹.↑ تهذیب التهذیب↑ تهذیب التهذیب ج ۱۱ ص ۱۶↑ مقاتل الطالبین ص ۱۴۶↑ مقاتل الطالبین ص ۱۴۷.↑ سیره و قیام زید بن علی- ص۷۸↑ تاریخ طبری ج ۵ ص ۴۹۵ / کامل ابن اثیر ج ۵ ص ۹۶.↑ تاریخ طبری ج ۵ ص ۲۹۵ / مقاتل الطالبین ص ۱۴۴.↑ مقاتل الطالبین، ص۵۵↑ تاریخ طبری ج ۵ ص ۴۸۵ / تاریخ ابن اثیر ج ۵ ص ۹۶.↑ ۸۲٫۰ ۸۲٫۱ مقاتل الطالبین ص ۱۳۷.↑ انساب الاشراف ج ۳ ص ۲۰۲↑ مقاتل الطالبین ص ۴۰↑ انساب الاشراف ج ۳ ص ۲۰۲.↑ انساب الاشراف ج ۳ ص ۲۰۳ / مقاتل الطالبین ص ۱۴۱ – ۱۴۲ / شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج ۳ ص ۲۸۷ چاپ جدید.↑ مجالس المومنین، ص۳۴۹ / نامه دانشوران، ج۵، ص۱۰۵ / سفینة البحار، ج۱، ص۵۷۸ / اعیان الشیعه، ج۱، ص۲۵↑ وقایع الایام ص ۱۰۵↑ مقاتل الطالبین)) ص ۱۴۱.↑ انساب الاشراف ج ۳ ص ۲۰۳.↑ مقاتل الطالبین ص ۱۴۱.↑ طبقات ابن سعد ج ۵ ص ۲۴۰ /مقاتل الطالبین ص ۱۳۰↑ تاریخ طبری ج ۸ ص ۲۷۶↑ مقاتل الطالبین ص ۱۴۲ - / انساب الاشراف ج ۳ ص ۲۰۳↑ طبری ج ۸ ص ۲۷۶↑ تاریخ طبری ج ۸ ص ۲۷۶ / مقاتل الطالبین ص ۱۴۲ و ۱۴۳↑ الغدیر ج ۳ ص ۷۵↑ مناقب ج ۳ ص ۳۶۰ / بحارالانوار ج ۴۶ ص ۱۹۲↑ سوره مائده آیه ۳۳↑ مقاتل الطالبین ص ۱۴۴↑ ۱۰۱٫۰ ۱۰۱٫۱ زید الشهید ص ۱۶۳↑ زید الشهید ص ۱۶۳.↑ قاموس الرجال، ج ۲ ص ۲۷۴.↑ زید الشهید ص ۱۶۰.↑ زید الشهید ص ۱۶۰↑ مقاتل الطالبین، ص۵۸ / فوات الوفیات، ج۱ ص۲۱۱ / عمدة الطالب، ص۲۴۸ / نامه دانشوران، ج۵، ص۱۰۷ و…↑ مقاتل الطالبین، ص۵۲↑ تاریخ یعقوبی ج ۲ ص ۲۳۶↑ تاریخ طبری ج ۸ ص ۲۷۶ / مقاتل الطالبین ص ۱۴۲↑ تحفة الاخبار ص ۱۱۴↑ تاریخ طبری ج ۸ ص ۲۷۷↑ شرح نهج البلاغه ج ۲ ص ۲۱۲.↑ عمدة الطالب ص ۲۵۸.↑ النجوم الزاهرة فی اخبار المصر و القاهره ابن تغری بردی، ج ۱ ص ۲۸۱.↑ الولاة و کتاب القضاة کندی ص ۱۴۷.↑ زید الشهید مرحوم مقرم ص ۱۶۲↑ زید الشهید مرحوم مقرم ص ۱۵۵.↑ مراقد المعارف ج ۱ ص ۳۲۰.↑ بحارالانوار ج ۴۶.↑ اخباری که در الفاظ مختلف، و در معنا شریک باشند↑ نگاه کنید به کتاب زید بن علی نوشته حسین کریمان- باب دوم به بعد↑ ارشاد ص ۲۵۲.↑ مرآة العقول ج ۱ ص ۲۶۱.↑ تنقیح المقال ج ۱ ص ۴۶۹.↑ خزاز قمی در کفایة الا ثر↑ مجالس المؤ منین ج ۲ ص ۲۵۵.↑ قواعد الشهید بابالامر بالمعروف و النهی عن المنکر)) ج ۲ ص ۲۰۷ چاپ جدید↑ رسالة اثبات وجود الامام المنتظر↑ وسائل الشیعه، جلد آخر، باب زاء ص ۲۰۲.↑ اصول کافی ج ۲ ص ۱۷۰ حدیث ۱۶↑ نکت البیان مرحوم سید علیخان↑ معجم الرجال الحدیث ج ۷ ص ۳۵۸ چاپ نجف↑ منهاج السنه ج ۲ ص ۱۲۶↑ الغدیر، ج ۳ ص ۶۹
منابع
حسین کریمان، سیره و قیام زید بن علی، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، چاپ یکم، تهران- ۱۳۸۲سید ابوفاضل رضوی اردکانی، «شخصیت و قیام زید بن علی»، دفتر تبلیغات اسلامی، چاپ دوم، ۱۳۷۵سید عبدالرزاق کمونه حسینی، «آرامگاههای خاندان پاک پیامبر و بزرگان صحابه و تابعین»، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ دوم، ۱۳۷۵دکتر محمد جعفری هرندی، «فقها و حکومت»، انتشارات رئزنه، چاپ اول، ۱۳۷۹
حسینعلی منتظری، «مبانی فقهی حکومت اسلامی»، ترجمه محمود صلواتی، مؤسسه کیهان، چاپ اول، ۱۳۷۶.
دکتر محمد جواد مشکور، «فرهنگ فرق اسلامی»، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ چهارم، ۱۳۸۶زینب متقیزاده، «جغرافیای سیاسی شیعیان منطقه خلیج فارس»، مؤسسه شیعه شناسی، چاپ اول، ۱۳۸۴
دکتر محمد جعفری هرندی، "کتاب فقه و فقهاً، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، چاپ دوم، ۱۳۷۴محمد ابوزهره، الامام زید، دارالثقافة العربیة للطباعة، ۱۳۷۸ قمری.عبدالرزاق الموسوی المقرم، زید الشهید، نجف، ۱۳۵۵ قمری.ابوالفرج الصفهانی، مقاتل الطالبین و اخبارهم، ترجمه سید هاشم
💠فضایل تربت امام حسین (ع)💠
✍ خاک کربلا قطعهاى از بهشت است که خداوند متعال به واسطه قدردانى از فداکاری های سیدالشهدا علیه السلام، در آن خاک، برکت، فضیلت و شفا قرار داد. برخی از فضایل تربت امام حسین(ع) عبارت است از:
1⃣ شفا در تربت امام حسین علیه السلام:
🌺 امام صادق علیه السلام فرمود: «في طِينِ قبرِ الحسينِ عليه السلام الشِّفاءُ مِن كلِّ داءٍ و هُوَ الدواءُ الأكبَرُ»(1) در خاك قبر حسين علیه السلام شفاى هر درد است و آن دواى بزرگتر است.
2⃣ فضیلت سجده بر تربت امام حسین (ع):
🌷 امام صادق علیه السلام می فرماید: «السُّجودُ على تُربَةِ الحُسينِ عليه السلام يَخرُقُ الحُجُبَ السَّبعَ»(2) سجده بر تربت حسينى، حجاب هاى هفتگانه را كنار مىزند.
در نماز، سجده بر تربت امام حسین (ع) مستحب است. همچنین تسبيح تربت، فضيلت بسيار دارد هم شفادهنده بيمارى است، هم شايسته است كه هنگام دفن ميت، اندكى تربت همراه او گذاشته شود يا با حنوط مخلوط شود
3⃣ برداشتن کام نوزاد با تربت امام حسین(ع)
🌹امام صادق علیه السلام روايت است كه: «حَنِّكوا أولادَكُم بِتُربَةِ الحُسَينِ عليه السلام ؛ فَإِنَّها أمانٌ» (3) كام فرزندان خود را با تربت حسين علیه السلام برداريد كه اين تربت امان است.
---------------------------
(1) من لايحضره الفقيه، ج 2، ص 599
(2) بحارالانوار، ج 82، ص 153 و 334.
(3) تهذيب الأحكام، ج ،6 ص 74، ح 143.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠
✳️سه خصلت بارز سلمان 👇
سلمان فارسی، صحابی جلیل القدر پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم )
✍ سلمان فارسی یکی از اصحاب خاص رسول خدا (صلّی الله علیه وآله) است که به دست ایشان به اسلام ایمان آورد و به دلیل ویژگیهای برجستهای که داشت، پیامبر خدا او را از اهل بیت خود نامید؛ «سلمان منّا اهل البیت» و ائمه معصومین علیهم السلام نیز همواره از وی با تعظیم و محبت یاد میکردند.
✅ راوی از امام صادق (علیه السلام) پرسید چه چیزی باعث توجه شما به سلمان میشود؟
🌷 امام صادق (علیه السلام) فرمودند: سه خصوصیت در سلمان بود که موجب میشود من او را زیاد یاد کنم و نام او را ببرم. یکی اینکه میل امیرالمومنین علی (علیه السلام) را، بر میل خود غلبه میداد. دوم اینکه فقرا را دوست میداشت، و آنها را بر اهل ثروت ترجیح میداد. و سوم اینکه، علم و علما را دوست میداشت.
📗 امالی شیخ طوسی، ص ۱۳۳.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 به مناسبت شهادت عمار یاسر صحابی پیامبر(ص) و یار وفادار امام علی(ع).
✍ عمار بن یاسر صحابه پیامبر(ص)، از نخستین مسلمانان و از شیعیان امام علی(ع) است. عمار از یاران نزدیک امام علی(ع) و از جمله نخستین شیعیان آن حضرت بود. بعد از وفات پیامبر(ص)، وی در حمایت از علی(ع) از بیعت با ابوبکر سرباز زد. در زمان خلیفه دوم و سوم وی از جمله مخالفان خلیفه بود. در زمان خلافت علی(ع) از همراهان آن حضرت بود و در جنگ صفین در رکاب امیرالمؤمنین(ع) جنگید و به دست لشکریان معاویه شهید شد.
🌷پیامبر(ص) در حدیثی شهادت وی به دست گروه باغی (=شورشگر) را پیشگویی کرد و فرمود: «انک لن تموت حتی تقتلک الفئة الباغیة الناکبة عن الحق» تو نمیمیری تا وقتی که گروه ستمگر و منحرف از حق تو را بکشد.» (۱)
قبر عمار در محل شهادتش در استان رقه در سوریه قرار دارد.
✅ در ۶ فرودین ۱۳۹۳ش، گروه تروریستی تکفیری داعش با کارگذاشتن مواد منفجره، دو مناره مقبره عمار یاسر و اویس قرنی را تخریب کردند. و در مرحله بعد در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ این زیارتگاه را به طور کامل تخریب کرد.
📚 الغدیر، ج۹، ص۲۱.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
سید مرتضی عسکری
سید مرتضی العسکری مشهور به علامه عسکری (۱۲۹۳ - ۱۳۸۶ش)، سیرهنگار و مورخ. او در آثار خود کوشیده است تا با نگاهی محققانه، به بررسی تاریخ اسلام بپردازد. مهمترین کتابهای وی عبارتاند از خمسون و مائه صحابی مختلق، التوسل بالنبی (ص) و التبرک بآثاره، عبدالله بن سبأ و اساطیر اخری. وی از اعضای سابق شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت و از روحانیان فعال علیه رژیم بعثی عراق و مدتها از اعضای کادر اصلی حزب الدعوة الاسلامیة بوده است.
علامه عسکری
سید مرتضی العسکری
زادروز۱۸ جمادیالثانی ۱۳۳۲ق
زادگاه- سامرادرگذشت۲۵ شهریور ۱۳۸۶ش / ۴ رمضان۱۴۲۸ق.آرامگاه قم
محل زندگی سامرا، قم، کاظمین شناختهشده برای فعالیتهای علمی و تألیف کتابهایی در دفاع از تشیع نقشهای برجسته متکلم آثارعبدالله بن سبأ و اساطیر اخری (عبدالله بن سباء و دیگر افسانه های تاریخی)، خمسون و مائه صحابی مختلق (یک صد و پنجاه صحابی ساختگی)، معالم المدرستین (ویژگی ها و دیدگاه های دو مکتب در اسلام) و ..
.خویشاوندان
آیة الله میرزا حبیب الله مدرس عسکری اشتهاردی، آیة الله میرزا محمد طهرانی
وبگاهhttps://alaskari.org/
زندگینامه
سید مرتضی عسکری، دوشنبه۱۸ جمادیالثانی ۱۳۳۲ق/۱۲۹۳شدر سامرا متولد شد.[۱] اجداد وی در زمره فقیهان و محدثان عصر خود بودهاند. جدّ پدری سید مرتضی، آیت الله سید اسماعیل حسینی (متوفای ۱۳۰۶ق) فرزند سید محمد کوچک ساوجی و جد مادری او آیت الله میرزا محمد شریف عسکری طهرانی (متوفای ۱۳۷۱ق) بوده است.[۲] اجداد وی در عصر صفوی از سبزوار به ساوه دعوت شده و لقب شیخ الاسلام گرفتند. منصب شیخ الاسلامی، منصبی شبیه به امام جمعه در آن عصر بوده است. بنابر نقل وی، سنیان بسیاری در این شهر، به دست اجداد او شیعه شدهاند. تمامی بزرگان این خاندان مشهور به شیخ الاسلام بودهاند، به جز سید مرتضی که به سبب تولد در سامراء و نیز به این دلیل که پس از فوت پدر، تحت تکفل جد مادریاش قرار گرفت، به عسکری معروف شده است.[۳]
وفات
سید مرتضی عسکری در ۲۵ شهریور ۱۳۸۶ش ( چهارم رمضان ۱۴۲۸ق) در ۹۳ سالگی پس از یک دوره بیماری در بیمارستان میلاد تهران درگذشت،[۴] و در حرم حضرت معصومه دفن شد.
تحصیلات
تحصیلات
سید مرتضی از ده سالگی وارد حوزه علمیه سامرا شد و کتابهای رسمی حوزه عراق، همچون سیوطی، شرح جامی، شرح ابن عقیل، مغنی، حاشیه، مختصر و... را آموخت.[۵]
حضور در حوزه قم
همزمان با آغاز حکومت رضاخان در ایران، سید مرتضی عسکری سامرا را ترک کرد و عازم ایران شد و در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل شد. او مهاجرت خود به ایران را شبیه به توفیقی اجباری توصیف کرده و در مورد علت آن میگوید:
مقدمات و ادبیات را در سامرا خواندم. مخارج تحصیلم از املاکی که در ساوه داشتیم تهیه میشد؛ لذا از سهم امام استفاده نمیکردم، امّا از زمانی که طاغوت رضاخان، فرستادن پول به عراق را منع کرد، مجبور شدم در زمان شیخ عبدالکریم حائری (سالهای ۱۳۵۱، ۵۲ و ۵۳ ق)ـ به حوزه علمیه قم آمده، در یکی از حجرههای مدرسه فیضیه، با علی صافی گلپایگانی، همحجره شوم ...»[۶]
اساتید
آیت الله عسکری در قم، در درس اساتیدی همچون امام خمینی و در سامرا در درس حبیب الله اشتهاردی معروف به مدرس عسکری، و سید احمد مرعشی شوشتری شرکت میکرد.[۷]
بازگشت به سامراء
بنابر برخی منابع تاریخی، حضور سید مرتضی عسکری در حوزه علمیه قم کوتاه بوده است. با ابتکار او و همراهی چند طلبه دیگر در حوزه علمیه قم، میرزا خلیل کمرهای، تدریس تفسیر قرآن را آغاز میکند، اما این کار به مذاق قاطبه طلاب خوش نمیآید و تلاشها برای تعطیل شدن این درس آغاز میشود. فشارها به تعطیلی درس میانجامد و همین رخداد، باعث میشود سید مرتضی عسکری به سامرا بازگردد.[۸]
تأسیس دانشگاه
سید مرتضی عسکری به همراه عدهای از همفکران خود، اصول الدین را در بغداد راهاندازی کرد. دروس تفسیر، حدیثشناسی، عقاید و کلام تطبیقی اسلامی، در این دانشکده تدریس میشد. این مرکز علمی، با کودتای حزب بعث و تحت تعقیب قرار گرفتن عسکری، تعطیل شد.[۹]
عضویت در حزب الدعوه الاسلامیه
سید مرتضی عسکری، در تابستان ۱۳۳۷ش/۱۹۵۸، به توصیۀ سید محمد باقر صدر به حزب الدعوة پیوست. در اولین نشست مؤسسان حزب الدعوة پس از کودتای ۲۳ تیر ۱۳۳۷/ ۱۴ ژوئیه ۱۹۵۸، که در کربلا برگزار شد، سید محمدباقر صدر، سید مرتضی عسکری، سید محمدمهدی حکیم و محمدصادق قاموسی به شورای رهبری برگزیده شدند.[۱۰]
علاقه به تاریخ
عسکری، بیشتر مطالعات خود را بر تاریخ متمرکز کرده بود. ثمره عملی این رویکرد در نوشتههای او نمایان است. او در این مورد مینویسد:
«از همان آغاز [طلبگی] به مطالعه کتابهای سیره و تاریخ پیامبر اسلام(ص) و اصحاب و فتنههای صدر اسلام و سفرنامهها علاقه داشتم و داستان استعمار استعمارگران در کشورهای اسلامی را دنبال میکردم.»[۱۱]
تألیفات
سید مرتضی عسکری به وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اعتقاد داشت. به باور او، زمانی سخن شیعه مقبول میافتد که از تهمتهای تاریخی رهانیده شود؛ چرا که در طول تاریخ با این افترائات بوده است که دشمنان اسلام توانستهاند میان شیعه و سنی کینه و عداوت ایجاد کنند. به اعتقاد او، اگر پیشانی شیعه از تهمتهای ناروا پاک گردد و برادران اهل سنت، شیعه را بشناسند، همه دشمنیها کنار میرود. این رویکرد در بیشتر آثار او مشهود است. او بیش از پنجاه کتاب تألیف و منتشر کرده است که برخی از آنها عبارتند از:
عبدالله بن سبأ و اساطیر اخری (۲ جلد)، با ترجمه فارسی با عنوان «عبدالله بن سباء و دیگر افسانههای تاریخی».خمسون و مائه صحابی مختلق (۳ جلد)، ۱۵۰ صحابی ساختگی.معالم المدرستین(۳جلد)، بررسی تطبیقی دیدگاههای دو مکتبِ خلفاء و مکتب اهلالبیت (ع).سقیفه (بررسی نحوه شکلگیریِ حکومت بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص).آیت تطهیر در کتب دو مکتبامامان این امت دوازده نفرندمصحف در روایات و اخبارالقرآن الکریم و روایات المدرستین (۳ جلد)البکاء علی المیت، گریه بر میت از سنتهای رسول خدا (ص)التوسل بالنبی (ص) و التبرک بآثارهالبناء علی قبور الأنبیاء و الاوصیاء و اتخاذها مساجد و اماکن للعبادة، بازسازی قبور انبیاء و اولیاء و عبادت در آنها.شیعیان اهل پیامبر (ص)بزرگداشت یاد انبیاء و بندگان صالح خداعدالت صحابهصلوات بر محمد و آل محمد از سنتهای رسول الله (ص) بوده استادیان آسمانی و مسأله تحریفعقائد الاسلام من القرآن الکریم (۳ جلد)الاسطورة السبائیه (۳ جلد)قیام الأئمة باحیاء السنةمع ابی الفتوح التلیدی فی کتابه «الأنوار الباهره»نقش ائمه در احیاء دین (۱۶ جلد)امامت و مهدویت در مکتب خلفاءمع علي الوردي في كتابه وعاظ السلاطين، که در پاسخ به دیدگاههای علی الوردی (روشنفکر عراقی) تألیف شده است.جمع القرآن و مصطلحات قرآنية، که به تاریخ جمعآوری قرآن و شبهات پیرامونِ آن میپردازد.
معرفی برخی کتب
به باور سید مرتضی عسکری، در کنار وحی بیانی (قرآن)، باید به وحی غیربیانی، یعنی سنت و گفتار معصومین هم پرداخت. او با تکیه بر منابع اسلامی، کتب شیعه و اهل سنت را مورد بررسی قرار داده است. بیان
بیان روشن و نثر روان و سلیس او، از ویژگیهای نوشتهها و تالیفاتش دانسته شده است.
عبدالله بن سباء و اسطورههای دیگر
نوشتار اصلی: عبدالله بن سباء و اسطورههای دیگر
به نظر سید مرتضی عسکری، با رحلت پیامبر اسلام(ص)، منافقین چون معارضی در مقابل خود نمیدیدند، دست به تخریب چهره واقعی اسلام زدند. برخی از مغرضین هم در این میان، مقام نبوت و رسالت را در حد یک مجتهد پایین آوردند تا اصحاب را همسنگ او قرار دهند و محملی برای توجیه برخی اقدامات نامناسب آن اصحاب فراهم شود. به باور او، برخی از راویان، در روایات سیره و تاریخ، به قدری نعل وارونه زدهاند که جای شب و روز، ظالم و مظلوم عوض شود و ین رویکرد موجب گردید اسلام بد آموخته شود.[۱۲] علامه عسکری با کنکاش در مجموعه روایاتِ رسیده از صحابه، جعلی بودن شخصیتی به نام عبدالله بن سبا، حقیقت شیعه را به جوامع علمی جهان اسلام شناساند. این اقدام او در حالی بود که بسیاری از مجامع علمی اهل سنت، عبدالله بن سبا را پایهگذار تشیع میدانستند.

این حرکت علمی سید مرتضی عسکری، یعنی نگارش کتابی درباره ساختگی بودن شخصیت عبدالله بن سبا، مایه ابراز خوشحالی عالمان شیعه همعصر او شد و تعجب آنان را برانگیخت. چنانکه خود او نقل کرده، شیخ راضی آل یاسین، نویسنده کتاب صلح امام حسن (ع)، او را در همین زمینه، رفعکننده ننگ از پیشانی شیعه خوانده است.[۱۳]
احادیث اُم المؤمنین عایشه
به نظر علامه عسکری، غیرشیعیان، پیامبر (ص) را از طریق احادیث عایشه میشناسند؛ حال آنکه آن پیامبری که در این روایات معرفی میشود، قابل ایمان آوردن نیست. این کتاب به برخی وقایع و حوادث زندگی عایشه میپردازد تا زوایای تاریک و مغفول زندگی وی را تصویر کند و وضع اخلاقی شخصیت و چهره واقعی راوی آن احادیث را به مخاطب بشناساند و عیار روایات نقل شده از او روشن شود.[۱۴]

یکصد و پنجاه صحابه ساختگی
سید مرتضی عسکری، این کتاب را پس از کتاب عبدالله سباء نوشته است. او در این کتاب صد و پنجاه صحابی ساختگی دیگر در کتب حدیثی اهل سنت را با استفاده از مستندات و دلایل اهل سنت، معرفی میکند.[۱۵]

معالم المدرستین
برخی نویسندگان، این کتاب را از آثار تاثیرگذار در جهان عرب دانستهاند. سید مرتضی عسکری در این کتاب تلاش کرده بی هیچ توهین و بدزبانی، به ادله اهل سنت در برابر شیعه پاسخ میدهد. نقل شده که حتی داشتن این کتاب در برخی از کشورهای عربی جرم بوده است.[۱۶]
مناظرات
نگارش کتابهای بحثانگیز، شهرت علامه عسکری را در جهان اسلام به دنبال داشت، و همین مسئله موجب شکلگیری مناظرات مختلفی میان او و چهرههای اهل سنت شد؛ از جمله بن باز، مفتی اعظم سابق وهابیت، ابوالاعلی مودودی دانشمند اهل سنت، خطیب رقّه و...[۱۷]
پانویس
↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، ص ۶۱↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، صص ۶۶-۷۱↑ مصاحبه با علامه عسکری در برنامه «دیدار با فرزانگان» در سال ۱۳۸۰ش↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، ص ۲۴۹↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، ص ۷۵-۷۶.↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، ص۷۶-۷۷↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، ص۷۹-۸۵؛ مجله علوم حدیث، شماره ۲۰، ص ۸۵، گفتگو با علامه عسکری؛ مصاحبه با علامه عسکری در برنامه دیدار با فرزانگان↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، ص ۸۰-۸۱↑ مجله کتاب ماه دین، اردیبهشت ۱۳۷۷، شماره ۷ و ۶، ص ۱۲.↑ حسینی، ص۶۸ - ۷۴؛ خرسان، ص۵۵ - ۵۶، ۶۳ - ۶۴؛ عاملی، ج۱، ص۲۵۵ - ۲۵۶؛ به نقل از مدخل حزب الدعوة الاسلامیة در دانشنامه جهان اسلام↑ مجله علوم حدیث، شماره ۲۰، ص ۷۹.↑ کیهان فرهنگی، دی ۱۳۸۰، شماره ۱۸۳، مقاله کتابشناسی علامه عسگری، ص ۲۱.↑ «گفت و گو با علامه سید مرتضی عسکری» بهار ۱۳۸۱، ص ۵۹.↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، ص۱۶۴-۱۶۶؛ نقش عایشه در تاریخ اسلام، مقدمه، ج۲، ص۱۲↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، صص ۱۶۶-۱۶۷.↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، ص۱۶۸-۱۶۹؛ مصاحبه با علامه عسکری در برنامه دیدار با فرزانگان در سال ۱۳۸۰ش.↑ ادیبی لاریجانی، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، صص ۱۷۵-۱۸۲.
منابع
ادیبی لاریجانی، محمد باقر، مرزدار مکتب اهل بیت (ع)، سیری در احوال و افکار و آثار مرحوم علامه عسکری، قم: انتشارات دانشکده اصول دین، ۱۳۷۸ش/۱۴۲۹ق.حسینی تهرانی، سید محمد حسین، معادشناس، مشهد: انتشارات علامه طباطبائی،۱۴۱۷ ق.عسکری، سید مرتضی، نقش عایشه در تاریخ اسلام، تهران: انتشارات منیر، چاپ نهم، ۱۳۷۸ش.کیهان فرهنگی، دی ۱۳۸۰، شماره ۱۸۳، مقاله کتابشناسی علامه عسگری.مجله علوم حدیث، شماره۲۰، ص ۸۵، گفتگو با علامه عسکری.مجله کتاب ماه دین، اردیبهشت ۱۳۷۷، شماره ۷ و ۶.مصاحبه با علامه
عسکری در برنامه «دیدار با فرزانگان» در سال ۱۳۸۰ ش.
پیوند به بیرون
موسسه علمی فرهنگی علامه عسکری نگاهی به زندگی و مبارزات خدمتگذار مکتب اهل بیت علامه عسکریگفتگوی منتشر نشده خبرگزاری فارس با مرحوم علامه عسکری:پاسخگویی به شبهات منافاتی با وحدت شیعه و سنی ندارددانشکده اصول دین معرفی ۱۰ کتاب از آثار علامه عسکریزندگینامۀ علامه سید مرتضی عسکری (ره)فهرست کامل کتب علامه عسکری
❇️ ستارگان مصر و مدینه
شهادت "محمد بن ابي بكر" از ياران امام علي(ع) در مصر توسط معاويه (38 ق)
✍ محمد بن ابي بكر ابن ابي قَحافه، يكي از ياران وفادار امام علي(ع) بود كه مادرش، اسماء دختر عُمِيس پس از ابوبكر با امام علي(ع) ازدواج كرد. او از كودكي در دامان علي(ع) تربيت شد و به شايستگي، مهر علي در دلش جاي گرفت. از اين رو، وي از حواريّون و اصحاب خاصِّ آن حضرت شد و مورد عنايت ويژه ي امام قرار داشت.
✅ او در جنگ جمل در ركاب اميرالمؤمنين (ع) بود كه از جانب امام به حكومت مصر انتخاب شد. امّا مردم مصر از دَرِ نيرنگ با او وارد شده و در اين هنگام، سپاه معاويه به فرماندهي عمروعاص بر مصر تاخت در حالي كه مردم مصر، عليه او شورش كردند. جنگ شديدي روي داد تا اين كه لشكر محمد بن ابي بكر رو به ضعف نهاد.
✅ سرانجام، محمد دستگير و به فجيع ترين وجهی به شهادت رسيد. او علاوه بر شجاعت و شهامتِ زايدالوصفي كه داشت، از علم و درايت و فهم و فراست و زهد و عبادتِ فوق العاده اي برخوردار بود.
🌷 اميرالمؤمنين علي(ع)، چون خبر شهادت محمد بن ابي بكر را شنيد، سخت بيتابي نمود و چندين بار در خطبه هاي خويش، وي را مي ستود.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
✴️ستارگان یمن
🌹 شهادت اویس قرنی، صحابي امام علي(ع) در جنگ صفين (37ق)
✍ اویس بن عامر قَرَنی، از پارسایانِ نامدار صدرِ اسلام، مُلَقب به «سیّدُ التابعین» و از اصحاب و حواریون حضرت علی علیه السلام بود. وی در قَرَن، از نواحی یمن دیده به جهان گشود و زمانی که خبر رسالت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به او رسید، ایمان آورد.
✅ اویس به دلیل پرستاری از مادر پیر و ناتوانش، موفق به زیارت ظاهری پیامبر اسلام نشد، ولی پیامبر او را «نَفَسُ الرحمان» نامید و فرمود: «من از سوی یمن، بوی خدا می شنوم». او سرانجام در جنگ صفین، به یاری حضرت علی علیه السلام شتافت و در نبردی سخت با سپاهیان معاویه، به درجه والای شهادت نایل آمد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
*باسلام*
* به نظر بنده،اربعین حسینی،سوگواره نیست و جشنواره است.*
*اعلامِ پیروزی جبهه حسینی و شکست مفتضحانهِ جریان بنی امیه است:*
*همانگونه که مستحضرید محمد حنفیه برادر ناتنی امام حسین علیه السلام شب هشتم ذیحجه به حضرت پیشنهاد داد در مکه بمانند حضرت فرمودند: میترسم باکشته شدنم در مکه حرمت حرم شکسته شود،محمد گفت پس به کوفه نرو چون سابقه آنها را میدانی که با پدر و برادرت چه کردند!میترسم با شما هم آنگونه رفتار نمایند. به یمن یا ایران برو در آنجا پیروان و شیعیان فدائی داری.*
*حصرت فرمودند: در مورد پیشنهاد شما اَنظُرُ یعنی تامل میکنم.*
*ولی،سحرگاهان مکه را به قصد کوفه ترک کردند.محمد حنفیه،صبح که برای ادای فریضه برخواست، متوجه شد،حضرت تشریف بردهاند!*
*با شتاب خود را به قافله حضرت رساند و عرضه داشت: مگر بنا نبود در مورد پیشنهاد من تامل کنید؟!*
*حضرت فرمودند: اتانی* *رسولالله بعد ما فارقتک و قال: یاحسین اخرج فانالله شاء انیراک قتیلا!!*
*محمد حنفیه گفت:*
*انالله و اناالیه راجعون سپس گفت:پس چرا زن و بچه را با* *خودت میبری؟حضرت* *فرمودند:*
*انالله شاء ان یراهن سبایا!!*
*محمد حنفیه برایشان دعا کرد و با دلی غمین به مکه بازگشت.*
*فرماندار مدینه مامور شده بود در صورت امتناع حضرت از بیعت،حضرت را بقتل رسانده و سربریدهاش را به دمشق بفرستد!! حضرت که از نقشه شوم آنان آگاه بود سحرگاهان مدینه را به قصد مکه ترک کردند.مامورانِ مخفیِ یزید میخواستند در مکه یا منی و عرفات و در لباس احرام حضرت را ترور کنند که با دستور پیامبرِ خاتم،نقشه آنان نقش برآب شد. پس از هجرتِ حضرت از مدینه به مکه دشمن میخواست حضرت را مخفیانه بکشد و هزینهاش را هم نپردازد بعد هم بگوید: عدهای ناشناس پسر پیغمبر را کشتند و حتی برای حضرت مجلسِفاتحهای بگیرد! لذا حضرت دشمن را به دنبال خود کشید و او را آورد آورد در یک بیابان و جغرافیائی وسیع بنام کربلا تا تاریخی وسیعتر و به پهنایِ بشریت در آن جغرافیا بسازد!*
*حادثهِ عاشورا یک کتاب دو جلدی است: شهادت و اسارت. که هرکدام بدون دیگری ناقص و ناخواناست.جلدِ اولِ این کتاب با برخاستنِ شمر از رویِ سینه امام حسین علیه السلام،آخرین ورقش با خون حضرت نگاشته و به پایان رسید.*
*و جلدِ دومِ کتاب،با اسارتِ اهلِ ببت علیهمالسلام آغاز شد.*
*چنانچه مستحضرید،از روز دوازدهم که اهلبیت را با دستهای بسته وارد کوفه کردند و سپس به شام بردند،چندین جلسه مهم با جمعیتِ فراوان منعقد و سخنرانانِ آن مجالس یا،زینب کبری بود یا زینالعابدین و یا امکلثوم و فاطمه بنتالحسین علیهمالسلام.جریان بنیامیه میخواست با کشتنِ امام حسین،آثار نبوت و امامت را برای همیشه منهدم نماید و با اسارتِ اهلِ بیت،از مردم زهرِچشم بگیرد که بدانند،هر گروهی،اقدامی علیهِ حکومت کند،مردانشان کشته و زنانشان به اسارت گرفته میشوند.*
*با سخنرانیِ آگاهانه و شجاعانهِ اسرایِکربلا،تتها پس از یک هفته حضورِ در دمشق نقشهِ شومِ جریانِ بنیامیه،نقشِ برآب شد.*
*همان کسانی که در بدوِ ورود،اسرا را با سنگ و چوب و خاکستر استقبال کردند با اشک و آه و عذرخواهی اهلِبیت را بدرقه کردند.*
*دشمن به هیچکدام از اهدافِ از پیش تعیین شدهاش دست نیافت و از همان عصر عاشورا و شبِ یازدهم شمارشِ معکوسِ شکستِ جریانِ بنیامیه آغاز و هفتاد و یک سالِ بعد،در سال ۱۳۲ هجری بکلی منقرض شد.*
*وقتی قافلهِ کربلا به مدینه رسید،طلحهابنابراهیم،به امام سجاد به طعنه گفت: شما در این جریان پیروز شدید یا شکست خوردید؟! میخواست بگوید: شکست خوردید مردانتان کشته و زنانتان اسیر شدند!!*
*حضرت فرمود: چیزی به ظهر نمانده،وقتی ظهر شد،بلند شو نماز بخوان(اَذِّن و اَقِم) اذان و اقامه بگو،آن وقت معلوم میشود که ما پیروز شدیم یا شکست خوردیم. یعنی جریان بنیامیه که میخواست نام محمد را دفن کند،حتی خودِ شما که اموی هستی باید در اذان و اقامه بگوئی: اشهد ان محمداً رسولالله.*
*لذا با توجه به آنچه نوشته شد،معتقدم،اربعین سوگواره نیست و جشنواره است. جشن پیروزی حق بر باطل.*
♻️ ثواب و فضیلت گفتن " یَا لَیْتَنِی کُنْتُ مَعَکُم"
✍ جمله « يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَكُمْ فَأَفُوزَ فَوْزا عَظِيماً» (1) هم اعلام موضع و جانبدارى از برنامه و حركت عاشورايى شهداى كربلاست، هم اعلام آمادگى براى حضور در كربلاهاى مكرر تاريخ است. و نیز شعار شهادت طلبان و آرزوى وارستگان از تعلقات دنيوى است.
چرا كه نوع شهادتى كه حسين علیه السلام و اصحابش در كربلا پذيرا شدند، غبطه همه انسانهاى آزاده در تمام دورانهاست.
🌷 امام رضا علیه السلام خطاب به ريان بن شبيب می فرماید: « يَا اِبْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ يَكُونَ لَكَ مِنَ اَلثَّوَابِ مِثْلُ مَا لِمَنِ اُسْتُشْهِدَ مَعَ اَلْحُسَيْنِ فَقُلْ مَتَى مَا ذَكَرْتَهُ يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً ».(2)
اگر دوست دارى كه ثواب شهيدان كربلا را داشته باشى، هرگاه به ياد آن حادثه افتادى بگو: كاش من نيز با آنان بودم و با آنان به رستگارى بزرگ مىرسيدم. اين آرزو، نشان دهنده زمينه تفكرات عاشورايى در دل انسان است.
📚(1) مفاتيح الجنان،ص 427.
(2) وسائل الشیعه، ج 14، ص 502.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
بسم الله الرحمن الرحیم
روایتی پژوهشی از اربعین حسینی
اربعین به معنای چهلم است و بیستم صفر را که چهل روز بعد از شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا است،اربعین حسینی یا روز اربعین مینامند. طبق نقلهای تاریخی، جابر بن عبدالله انصاری، صحابی پیامبر اسلام(ص)، به همراه عطیه عوفی در اولین چهلم شهادت امام حسین(ع) بهعنوان اولین زائر بر سر مزار امام حسین(ع) حاضر شده و قبر امام حسین را زیارت کرده است.
سید ابن طاووس در لهوف نقل کرده است هنگامی که اسیران کربلا در راه بازگشت از شام، به عراق رسیدند، به راهنمایشان گفتند «ما را از راه کربلا ببر». پس هنگامی که آنها به قتلگاه رسیدند، جابر بن عبدالله انصاری و برخی از بنیهاشم را دیدند که برای زیارت قبر امام حسین(ع) آمده بودند. پس با گریه و اندوه مجلس عزایی برپا کردند و پس از چند روز به مدینه بازگشتند. سید محمدعلی قاضی طباطبایی (۱۲۹۳-۱۳۵۸ش) در کتاب تحقیق درباره اولین اربعین حضرت سیدالشهداء(ع)، بازگشت اسرا به کربلا در اولین اربعین را درست دانسته است. برخی از بزرگان مانند شیخ مفید، شیخ طوسی و کفعمی، برگشت کاروان اسرا را از شام به مدینه دانسته اند نه کربلا ؛ برخی از بزرگان مانند محدث نوری و شیخ عباس قمی حضور کاروان اسرا را با توجه دوری مسیر کوفه تا شام و بالعکس را در مدت چهل روز بعید دانسته اند. برخی نیز با توجه به شواهد و قراینی همچون درستی احتمال الحاق سر امام حسین(ع) به بدنش در روز اربعین، محل دفن سر مطهر و وجه استحباب زیارت اربعین ،حضور اسرا در کربلا را پذیرفتنی دانستهاند.ما نیز قول اخیر را قوی می دانیم زیرا بر اساس قول مشهور، سر امام حسین(ع) که در روز عاشورا جدا شده بود، در روز اربعین به بدنش در کربلا ملحق شد این قول مشترک میان بسیاری از مورخان و اندیشمندان شیعه و سنی است. ابن شهر آشوب از قول شیخ طوسی نقل کرده است که به سبب ملحق شدن سر امام به بدن و دفن آن، زیارت اربعین توصیه شده است.امام حسن عسکری(ع): نشانه های مؤمن پنج چیز است: خواندن ۵۱ رکعت نماز، (۱۷ رکعت واجب یومیه و ۳۴ رکعت مستحب که شامل نافلههای روزانه در هر شب و روزاست. )؛ خواندن زیارت اربعین (یا همان زیارت «مَرَدّ الرَّأس» )؛ انگشتر به دست راست کردن.؛ پیشانی را در سجده بر خاک نهادن.؛ بلند گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم».
قاضی طباطبایی در کتاب تحقیق درباره اول اربعین سیدالشهداء مینویسد: حرکت به سوی کربلا در روز اربعین از زمان امامان معصوم(ع) در بین شیعیان رایج بوده است و شیعیان حتی در زمان بنیامیه و بنیعباس نیز به این حرکت مقید بودهاند. توصیه به زیارت اربعین باعث شده است که شیعیان به ویژه ساکنان عراق، از نقاط مختلف این کشور به سوی کربلا حرکت کنند. این حرکت که غالباً به صورت پیاده صورت میگیرد یکی از پرجمعیتترین راهپیماییها در جهان شمرده میشود. پس از سقوط حزب بعث عراق جمعیت این زائران میلیونی شده است. صدام منحوس در دوره خود مانع پیاده روی اربعین شد فلذا انتفاضه اربعین توسط مردم نجف شکل گرفت در این انتفاضه ، صدام یزید کافر با راهپیمانان درگیر شد و تعداد زیادی را به خاک و خون کشید و عده زیادی را زندانی و مجروح ساخت. در این انتفاضه ، سید محمدباقر حکیم به حبس ابد محکوم شد و برای برخی علما ی دیگر همچون علامه عسکری، سید محمدحسین فضلالله که در عراق حضور نداشتند اما نقش موثری در انتفاضه اربعین ایفا نموده بودند ، حکم اعدام غیابی صادر شد.
خدایا به حق خون به ناحق ریخته شده حسین ، دست ما را از دامن حسین کوتاه مفرما و ما را با توفیق عمل صالح ، مسافرکشتی نجات قرار بده ؛ و دلهایمان را همراه پاهایمان در هر مکان و هر زمان در رکاب مولایمان صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ، اربعینی قرار بده .انشا الله. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
العبد علیرضا احمدی
⛳️ وزارت مساجد و
شناسنامه فرهنگی🔰
✳️گزینش درست و نظارت بر عملکرد مدیران ادارات راهکار باز سازی اعتماد عمومی است .
صدور شناسنامه فرهنگی برای کل مردم جهان و ایرانیان نیاز امروز است . بازرسی از فعالیت ادارات وعملکرد مدیران دولتی بیش از نطارت بر کار مردم ضرورت دارد .
دولت اول باید بر اندیشه واخلاق ورفتار خانواده خودش نطارت کند. وسپس نطارت بر بخش خصوصی را در برنامه قرار دهد.
✳️ معیار تابعیت در اسلام تابعیت فرهنگی است نه تابعیت شناسنامه ای ❗️
دولت باید در عضوگیری برای خود وصدور کارت تابعیت کشور میزان فرهنگی را رعایت کند .
چه بسا کسانی فقط تابعیت شناسنامه دارند نه تابعیت فرهنگی❗️
مهمتر از هرگونه گواهی وسند و کارت اشتغال و بیمه ورزومه و مدرک علمی و"شناسنامه بهداشتی" صدور شناسنامه فرهنگی مذهبی" افراد است..
❇️ در شناسنامه فرهنگی معیار نخست ایمان؛ ولایت ؛ صداقت وامانتداری اشخاص است . این شناسنامه راهکار
اعتماد ملت ودولت است.
شناسنامه فرهنگی به منزله کارت عضویت در نهصت جهانی مقاومت اسلامی است .
بی اعتمادی به بهداشت ودرمان کشور
وبرخی وزارتحانه ها وسازمانها به دلیل وابستگی انان به نهاد های جهانی است
اعتماد به صدا وسیما نقش مهمی در حل مشکلات دارد .
داشتن ایمان ؛ بصیرت عواطف انسانی ورعایت صداقت آب حیات کشور اسلامی است.
داشتن شناسنامه فرهنگی از عوامل اعتماد عمومی وپشتوانه هرگونه عزل ونصب سیاسی وفرهنگی.است.
امروزه باز سازی اعتماد متقابل در روابط دولت و ملت.از اولویت هاست .
اعتماد مدیران و مردم به یکدیگر وبرعکس ؛اعتماد نهاد ها به صداقت وحسن نیت ؛ خیر خواهی وامانتداری و وفاداری افراد جامعه به یکدیگر وبه میثاق مشترک دینی وقانون اساسی پیش نیاز انسجام وهمکاری عمومی است ..
شناسنامه فرهنگی ابزارکار ایجاد اعتماد عمومی است البته به جای اینگه نهاد های امنیتی وپلیسی وبهداشتی گواهی وگزارش وصعیت و کارنامه برای مردم صادر کنند ؛ مدیران " نهاد دین' باید مسئولیت صدور وبه روز رسانی شناسنامه فرهنگی برای داوطلبان را بر عهده گیرند
شورای نگهبان در صدر نهاد نطارت دینی قرار گیرد
وزارت مساجد یا امر به معروف ویا وزارت نظارت دینی باید تاسیس شود . این وزارت وظیفه ای سنگین دارد.
وظیفه ای فراتر از کار ثبت احوال که تولد وازدواج ومرگ افراد را ثبت می کند
در شناسنامه فرهنگی از ولادت تا شهادت پیشرفتها وپسرفتهای ایمانی و اخلاقی ورفتاری افراد
در بخش واجبات ومحرمات دینی وهرگونه اقدام دینی رصد و پیگیری می شود .
از تولد دینی و ایمان آوردن افراد ؛ تا تداوم ایمان عروج مومن ومرگ تا سقوط ایمانی افرادباید در نهاد نطارت دینی رصد و پیگیری شود .
❇️ مثلا به عنوان گام نخستین در یک دوره ده پانزده ساله
از تولد تا بلوع وسن تکلیف مسئولیت نطارت بر اموزش وتربیت دینی کودکان را برعهده گیرد و
آزمون علمی و عملی در بخشهای
اصول اعتقادی .
اصول اخلاقی
اقامه فرایض دینی
عمل به مستحبات وآداب وسنن دینی
ودوری ازمنکرات بزرگ وکوچک را پایه گداری کند.
شناسنامه فرهنگی دارای سر فصلها وعناوین وفاکتورهایی است که در شناسنامه ثبت وتایید می شود و سرانجام قرآن شناسی و تربیت دینی میزان رد وقبول افراد در فعالیتهای دولتی ونهاد های عمومی ومعیارصلاحیت در کشور باشد .
🔅 همه افراد تابع جمهوری اسلامی باید شناسنامه فرهنگی داشته باشند . مسوولیت صدور شناسنامه فرهنگی وبروز رسانی ان بر عهده نهاد وزارت مساجد کشور باشد .
تشکیل وزارت مساجد واجب تر از وزارت محیط زیست وگردشکری وحتی از وزارت ورزش کشور است .
✴️نهادهایی مثل شورای نگهبان ستاد امربه معروف و نهاد مساجد وسازمان تبلیعات اسلامی ودفتر تبلیعات اسلامی سازمان اوقاف وشورای سیاست گذاری ائمه جمعه وجماعات وادارات ثبت احوال کشور و نهاد های مشابه در این طرح همکاری وهمیاری خواهند کرد . ونهاد بزرگ نطارت دینی فرهنگی با همکاری حوزه ودانشگاه ؛ رهبری و دولت اسلامی شکل خواهد گرفت.
✴️ شورای نگهبان بخشی از کار نطارت دینی را تا کنون انجام داده ومی دهد ولی نهاد نطارت دینی به ساختاری بزرگتر ولی هماهنگ با شورا.ی محترم نیاز دارد .
🔅اصولا دین دوبخش عمده دارد :
بخش آموزش وتربیت
بخش نظارت و اجرا
✴️حوزه ها مسئولیت بخش آموزش وتبلیغ دین را بخوبی به حق برعهده دارند..
✴️ بخش نظارت واجرای احکام دین یعنی امر به معروف ونهی از منکر به ویژه نسبت به نهاد های دولتی پس از چهل سال پرچمی بر زمین افتاده است و فقط با کمک رهبری وحوزه های علمیه و همکاری دولت و اخلاص وایثار مردم این پرچم مقدس به اهتزار در می آید .
امیدواریم این آرمان مقدس هرچه زود تر با هدایت رهبری وتعاون دولت وملت
اجرایی شود.
✍ محمود مهدی پور
۶/۷/۱۴۰۰ ش
✔️ لیست کتابهای نشر شهید باکری (4)
توجه:لیست کتابهای که متن تقریظ مقام معظم رهبری دارا می باشند
📙 کتاب آن بیست سه نفر
📙 کتاب پنجره های تشنه
📙 کتاب سفر به قبله
📙کتاب گلستان یازدهم
📙کتاب وقتی مهتاب گم شد
📙 کتاب دختر شینا
📙کتاب آب هرگز نمی میرد
📙کتاب فرنگیس
📙 کتاب در کمین گل سرخ
📙 کتاب آتش به اختیار
📙کتاب اردوگاه عنبر
📙کتاب بابانظر
📙کتاب پا به پای باران
📙کتاب پایی که جا ماند
📙کتاب پرواز شماره۲۲
📙 کتاب پیشانی شیشهای
📙 کتاب تپه های گل سرخ
📙 کتاب تیپ ۸۳
📙 کتاب جدال در زیویه
📙کتاب جشن حنابندان
📙 کتاب جنگ پابرهنه
📙 کتاب جنگ خیابانی
📙کتاب کتاب خداحافظ کرخه
📙 کتاب پا
📙کتاب دسته یک
📙کتاب دشت شقایق ها
📙کتاب زنده باد کمیل
📙 کتاب سفر به شهر زیتون
📙 کتاب سفر به قله ها
📙کتاب شاخه های زخمی خاکریز
📙 کتاب عبور از آخرین خاکریز
📙کتاب فرمانده من
📙کتاب ضربت متقابل
📙کتاب گزارش یک بازجویی
📙کتاب لشکر خوبان
📙 کتاب مدال و مرخصی
📙 کتاب مقتل
📙کتاب نجیب
📙کتاب نورالدین پسر ایران
📙 کتاب نونی صفر
📙 کتاب همپای صاعقه
📙 کتاب هنگ سوم
📙 کتاب یادداشت های خرمشهر
📙 کتاب یادداشت های ناتمام
📙 کتاب یاد یاران
📙 کتاب یاور صادق
📙 کتاب از الوند تا قراویز
📙 کتاب خاکهای نرم کوشک
📙 کتاب خط فکه
📙 کتاب عباس دست طلا
📙 کتاب حماسه هویزه
📙 کتاب دختران آفتاب
📙 کتاب آن تن تن و سندباد
📙 کتاب فرهنگ جبهه
📙 کتاب سرباز کوچک امام
جهت سفارش 👇👇
@book1364
یا با شماره های تماس حاصل فرمایید👇
۰۲۵۳۲۹۶۱۰۵۲
۰۹۱۶۲۳۷۷۸۵۹
۰۹۱۰۵۸۵۲۴۲۰hu
آدرس کانال نشر و پخش,,,,شهید باکری0 ,,,,,,,
@;?c
💠 لیلة المبيت شب فداکاری مولی الموحدین حضرت علی علیه السلام
✍ ليلة المبيت شبی است که حضرت علی علیه السلام به جای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در بستر آن حضرت خوابید تا رسول خدا(ص) از توطئه قتلی که مشرکان مکه برای او ریخته بودند بتواند جان سالم به در ببرد واز مكه به مدينه هجرت بنماید. این هجرت در سال سیزدهم بعثت رخ داد که مبدا تاریخ قمری قرار گرفت.(1)
✅ فداکاری حضرت علی (ع) در لیله المبیت یکی از فضائل امام (ع) است و در شان آن حضرت، آیه 207 سوره بقره نازل شد:
☀️ «وَ مِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِى نَفْسَهُ ابْتِغَآءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَءُوفُ بِالْعِبَادِ؛ و از ميان مردم كسى است كه جان خود را براى طلب خشنودى خدا مىفروشد، و خدا نسبت به بندگان مهربان است.»
✅ ابنابىالحديد كه از علماى قرن هفتم اهلسنّت است، در شرح نهجالبلاغه خود آورده است؛ تمام مفسّران گفتهاند، اين آيه درباره علىبنابىطالب (ع) نازل شده است كه در ليلةالمبيت در بستر رسول خدا (ص) خوابيد. و اين موضوع در حدى از تواتر است كه جز كافر يا ديوانه آنرا انكار نمىكند.( 2)
---------------------------
(۱) تاریخ طبری، ج 2، ص 253
(۲) شرح نهجالبلاغه، ج 13، ص 262
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، از جمله موضوعات احکامی که امروز جامعه با آن درگیر بوده احکام خرید و فروش ارز دیجیتال است. در اینجا نظر شش تن از مراجع تقلید درباره آن مورد بررسی قرار می گیرد.
حضرت آیت الله خامنه ای(دامت بركاته)
سوال: حكم معاملات بیت كوین (ارز دیجیتال) چیست؟
جواب: حكم تولید و خرید و فروش ارز دیجیتال، تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
آیت الله مكارم شیرازی(دامت بركاته)
سوال: خرید و فروش بیت كوین چه حكمی دارد؟
با توجه به ابهامات زیادی كه بیت كوین دارد از جمله اینكه: منشاء استخراج این ارز روشن نیست و نیز غالبا اعتبار آن از سوی دولت ها پذیرفته نشده است و همچنین منشاء سوء استفاده های زیادی شده است، بنابراین معامله آن جایز نیست.
جواب: با توجه به ابهامات زیادی كه بیت كوین دارد معامله آن اشكال دارد.
آیت الله صافی گلپایگانی(دامت بركاته)
سوال: حكم معاملات بیت كوین (ارز دیجیتال) چیست؟
جواب: حرام و اكل مال به باطل است. والله العالم.
آیت الله نوری همدانی(دامت بركاته)
سوال: حكم معاملات بیت كوین (ارز دیجیتال) چیست؟
جواب: ورود در این معاملات اشكال دارد.
آیت الله وحید خراسانی (دامت بركاته)
سوال: حكم معاملات بیت كوین (ارز دیجیتال) چیست؟
جواب: خرید و فروش آن باطل است.
آیت الله شبیری زنجانی (دامت بركاته)
سوال: معاملات بیت كوین (ارز دیجیتال) چه حكمی دارد؟
جواب: چنانچه استفاده از این گونه ارزها نوعاً مفسده اقتصادی داشته یا خلاف قانون باشد، خرید و فروش آن اشكال دارد.
گفتنی است نظرات فقهی و شرعی آیات عظام و مراجع سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مكارم شیرازی و نوری همدانی(مد ظلهم العالی) برگرفته از سایت اسلام كوئست و نظر حضرت آیت الله خامنه ای، از سایت لیدر گرفته شده است.
✨ اعمال قبل خواب
🔸 شبی حضرت زهرا (سلام الله علیها)رختخواب خود را پهن کرده بود و میخواست بخوابد که رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) فرمود:
ای فاطمه ، نخواب مگر اینکه چهار عمل بجا آوری:
۱- قرآن را ختم کنی
۲- پیامبران را شفیعان خود گردانی
۳- مؤمنین را از خود خوشنود کنی
۴- حج و عمره بجا آوری
🔸یا رسول الله به چهار چیز امر فرمودی که من در این وقت قدرت ندارم آنها را انجام دهم
حضرت تبسم کرد و فرمود :
۱- هر گاه سه مرتبه قل هو الله احد بخوانی مثل آن است که ختم قرآن کردی
۲- هر گاه صلوات بفرستی بر من و بر پیامبران قبل از من،در روز قیامت ما شفیعان تو خواهیم بود
۳- هر گاه برای مؤمنین استغفار کنی همه آنان از تو خشنود میشوند.
۴- هر گاه بگویی «سبحان الله و الحمدالله و لا اله الا الله و الله اکبر »،مثل آن است که حج و عمره انجام دادی
✨﷽✨
🏴آخرین وداع پیامبر(صلی الله علیه و آله) با یاران...
✍پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) روزهای آخر بیماری در حالی كه سرش را با پارچهای بسته بود، سه روز پیش از شهادت خود، به مسجد آمد و شروع به سخن نمود و در طی سخنان خود فرمود: هر كسی حقی بر گردن من دارد برخیزد و اظهار كند، زیرا قصاص در این جهان، آسانتر از قصاص در روز رستاخیز است! در این موقع سوادة بن قیس برخاست و گفت: موقع بازگشت از نبرد "طائف" در حالی كه بر شتری سوار بودید، تازیانه خود را بلند كردید كه بر مركب خود بزنید. اتفاقا تازیانه بر شكم من اصابت كرد، من اكنون آماده گرفتن قصاصم.
درخواست پیامبر یك تعارف اخلاقی نبود؛بلكه جداً مایل بود حتی یك چنین حقوقی را جبران نماید. گذشته از این، چون اصابت تازیانه بر شكم سواده عمدی نبود، از این نظر او حق قصاص نداشته است، بلكه با پرداخت دیهای جبران میگردید. مع الوصف پیامبر، خواست، نظر وی را تامین كند... پیامبر دستور داد، بروند همان تازیانه را از خانه بیاورند، سپس آماده قصاص شدند. یاران رسول خدا با دلی پر غم و دیدگانی اشكبار ونالههایی جانگداز، منتظرند كه جریان به كجا خاتمه میپذیرد؛ آیا سواده واقعا از در قصاص وارد میشود؟
💥ناگهان دیدند سواده بی اختیار،بجای قصاص، شكم و سینه پیامبر را میبوسد؛ در این لحظه پیامبر او را دعا كرده، فرمود: خدایا! از سواده بگذر، همانطور كه او از پیامبر اسلام در گذشت...
▪️صلی الله علیک یا رسول الله...▪️
📚فروغ ابدیت ج۲، صفحات ۸۶۵و۸۶۴
🐪شتر وفادار امام زینالعابدین علیه السلام
🌿...عَنْ زُرَارَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع يَقُولُ: «كَانَ لِعَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ ع نَاقَةٌ حَجَّ عَلَيْهَا اثْنَتَيْنِ وَ عِشْرِينَ حَجَّةً مَا قَرَعَهَا قَرْعَةً قَطُّ.» قَالَ: «فَجَاءَتْ بَعْدَ مَوْتِهِ وَ مَا شَعَرْنَا بِهَا إِلَّا وَ قَدْ جَاءَنِي بَعْضُ خَدَمِنَا أَوْ بَعْضُ الْمَوَالِي فَقَالَ إِنَّ النَّاقَةَ قَدْ خَرَجَتْ فَأَتَتْ قَبْرَ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ فَانْبَرَكَتْ عَلَيْهِ فَدَلَكَتْ بِجِرَانِهَا الْقَبْرَ وَ هِيَ تَرْغُو فَقُلْتُ: «أَدْرِكُوهَا أَدْرِكُوهَا وَ جِيئُونِي بِهَا قَبْلَ أَنْ يَعْلَمُوا بِهَا أَوْ يَرَوْهَا.»» قَالَ: «وَ مَا كَانَتْ رَأَتِ الْقَبْرَ قَطُّ.»
📚الكافي، ج۱، ص۴۶۷
🌿از زرارة بن أعیَن نقل شده است:
🔶از امام باقر (علیهالسلام) شنیدم که میفرمودند:
🔸«[پدرم] علیبنالحسین (علیهماالسلام) مادهشتری داشت که سوار بر آن، بیست و دو حج رفته بود و هرگز تازیانهای به او نزده بود.»
🔶امام باقر (علیهالسلام) فرمودند:
🔸«آن شتر بعد از مرگ ایشان، بدون اینکه متوجهش شویم، آمد. یکی از خدمتکاران یا غلامان نزد من آمد و گفت: آن مادهشتر [از چراگاهش] خارج شده، کنار قبر امام سجاد رفته، بر آن نشسته، گردنش را به قبر میمالد و ناله میکند.
🔸من گفتم: «او را دریابید! او را دریابید و پیش از آنکه [مخالفین] آگاه شوند و او را ببینند، او را نزد من آورید.»»
🔶آنگاه امام باقر (علیهالسلام) فرمودند:
🔸«و این در حالی بود که آن شتر [قبلاً مکانِ] قبر را هرگز ندیده بود.»
#امام_سجاد_علیه_السلام #امام_باقر_علیه_السلام #مهربانی #وفاداری #حج #حیوان #شتر #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona