🔴پانزده مرداد، یک روز مهم در تاریخ انقلاب
🔺امروز ۱۵ مرداد است. چهل سال پیش در چنین روزی مجلس خبرگان رهبری بعد از رفراندوم متمم قانون اساسی، مجددا با رای قاطع بر ادامه رهبری حضرت آیت الله خامنه ای تاکید کردند.
🔹ماجراي رهبری موقت چه بود؟
🔸در سال ۱۳۶۸ با توجه به گذشت ده سال از تصویب قانون اساسی و برجسته شدن نقاط ضعف و قوت آن ، نیاز به بازنگری و ترمیم قانون اساسی به شدت احساس میشد. این بود که 130 نفر از نمایندگان مجلس طی نامهای به امام خمینی در 25 فروردین 1368 درخواست بازنگری قانون اساسی به ویژه در حوزه شورای عالی قضائی، ساختار قوه مجریه و بحث شرایط رهبری و ... را مطرح کردند.
🔸امام خمینی در 4 اردیبهشت ماه طی نامهای به رئیسجمهور دستور تشکیل شورای بازنگری قانون اساسی را دادند و اعضای آن را تعیین کردند.
🔸مجلس یک فوریت لایحه همهپرسی متمم قانون اساسی را تصویب کرد و با تأیید شورای نگهبان ، وزارت کشور رأیگیری برای همهپرسی را همزمان با انتخابات ریاستجمهوری اعلام نمود.
🔸خرداد 1368 فرا رسید و حضرت امام به علت عمل جراحی در بیمارستان بستری شده و در شامگاه سیزدهم دار فانی را وداع گفته و در چهاردهم خرداد ماه خبر ارتحال ایشان منتشر و ایران عزادار شد.
🔸اما در این مقطع حساس خبرگان به وظیفه خطیر خود عمل نمود و با تشکیل جلسات فوقالعاده در دو نوبت صبح و عصر چهاردهم خرداد ، آیتالله خامنهای را به عنوان جانشنین امام و رهبر جدید جمهوری اسلامی البته تا برگزاری همهپرسی قانون اساسی انتخاب کرد.
🔸روز جمعه 6 مرداد ماه 1368 انتخابات ریاستجمهوری و همهپرسی قانون اساسی همزمان انجام شده و مردم موافقت خود را با مواد اصلاحی قانون اعلام نمودند. قبل از برگزاری همهپرسی متن کامل اصول جدید و اصلاحشده قانون اساسی منتشر شده بود.
🔸پس از آن، مجلس خبرگان رهبری جلسه دیگری تشکیل داده و با رای قاطع بر ادامه رهبری آیتالله خامنهای تأکید کردند که این موضوع در 16 مرداد 1368 در روزنامهها منتشر شد.
پ. ن: اگر تاریخ را نگوییم، بدخواهان آنچه را خود می خواهند برایمان خواهند گفت!
📝 #رها_عبداللهی
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔴 جایگاه با ارزش حجاب در نگاه زنان ایرانی
پژوهش «یافتههای پیمایش ملی فرهنگ پوشش و حجاب» در سال ۱۳۹۵ با هدف فهم روند تغییرات پوشش و حجاب نسبت به سال ۱۳۹۰ توسط دفتر برنامهریزی پژوهشهای کاربردی انجام شده است، هدف اصلی پژوهش عبارت از «بررسی پوشش و حجاب زنان در زندگی روزمره» است
نتیجه بررسیهای انجام شده گویای آن است که ۸۸.۹ درصد از زنان پاسخگو اساساً به حجاب اعتقاد دارند.
۷۲.۳ درصد از پاسخگویان گفتهاند اگر حجاب آزاد باشد با حجاب از خانه بیرون میآیند.
درباره هنگام سفر به کشورهای خارجی ۷۵.۳ درصد گفتهاند فرقی نمیکند و باید در همهجا حجاب داشت.
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
39.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند «اسرار آیت»
شهیدی که با شلیک 60 گلوله ترور شد!
⚠️ از میرحسین موسوی چه می دانید؟
⚠️ اسناد خیانت میرحسین که در دست شهید آیت بود چه شد؟
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
4_5778369483013882287.mp3
3.17M
🎧 گوش کنید!
انتشار مصاحبه تکان دهنده ابراهیم اسرافیلیان نماینده دور اول مجلس در رابطه با شهید #حسن_آیت و اختلافاتش با میرحسین موسوی در سالروز ترور آیت!
#انتشار_حداکثری
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅وقتی همه دم از رفتن میزنند!
📍کارشناس مغربی : عربستان ما را فریب داد و به اسم خطر ایران به جنگ یمن وارد کرد
➕محمد بن سلمانی که دم از کشاندن جنگ به داخل #ایران میزد ، امروز نزدیک ترین متحدان خود را یکی پس از دیگری از دست میدهد
✅آنچه درباره ما می گویند
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
13.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضرت آیتالله خامنهای دو بار به عنوان رهبر انقلاب اسلامی انتخاب شدند. آیا انتخاب اول ایشان موقت بود؟
واقعیت #رهبر_موقت
برگی از #روایت_رهبری
#سید_یاسر_جبراییلی
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 استدلال سطحی رئیس جمهور از حذف 4صفر از پول ملی!
جناب آقای روحانی، امروزه مشکل مردم اینه که 100 هزار ریال خریدن یا 10 تومن؟!!
یعنی بعد از 6سال، تمام تدبیر شما در حوزه اقتصاد همین است؟!
الان مشکل اشتغال و مسکن و... با این استدلال سطحی حل شد؟!!
#دولت_با_طدبیر
#بدون_سانسور
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔴 ایران و خباثت انگلیس؛
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔻 سياست استعمار انگليس تا سالیان سال بر ضعیف نگه داشتن كشور ایران بود. قدرتطلبی انگلستان ـ با تمام خصوصيات ویژهی اهل آن ـ اقتضا میكرد كه كشور هدف را در ضعف نگه داشته، به عنوان كشوری متوحش و به دور از تمدن به دیگران معرفی نمايد. این سیاست، تا پیش از كودتای سوم اسفند 1299، جزء سیاستهای ثابت بریتانیا بود. در همین رابطه سرگور اوزلی، وزیرمختار انگلیس، در سال 1294 به وزیر خارجهی دولت وقت انگلیس مینویسد:
«عقیده صریح و صادقانهی من این است كه چون مقصود نهایی ما فقط صیانت از حدود هندوستان میباشد، در این صورت بهترین سیاست ما این خواهد بود كه كشور ایران را در این حال ضعف و توحش و بربریت بگذاریم و سیاست دیگري را مخالف آن تعقیب نكنیم.»
🔹 اما به تدریج علل بسياري موجب شد كه استعمار انگليس اين سياست را تغيير داده، دست به دگرگونيهايي در وضع ایران زند. از جمله این علل عبارت بود از: نهضت جنگل به رهبري ميرزا كوچكخان، نهضت شيخ محمد خياباني در آذربايجان، نهضت دليران تنگستان و مواجههی شديد آنان با قواي انگلستان، شكست قرارداد ننگين 1919م، تجديد قرارداد نفتی دارسی، پيروزي انقلاب كمونيستي روسيه، ضعف و بيلياقتي پادشاهان قاجار در اداره امور كشور، نفرت روزافزون مردم از انگليسيها در ملل شرقي و بالأخص ايران و.... مجموعه این علل و عوامل سبب شد تا سیاستمداران انگلیس روش خود را تغییر داده، خطمشی دیگری را در قبال ایران دنبال نمایند. آنان دیگر مداخلهی مستقیم در امور داخلی ایران را صلاح ندانسته، دستور دنبال کردن «سیاست نامرئی» را دادند. بدین نحو که مقارن با کودتا، مستر چرچیل ـ که در آن هنگام وزیر مستعمرات انگلیس بود ـ پیشنهاد کرد که دولت انگلستان در امور ملل مشرقزمین و مخصوصاً ایران، مستقیماً دخالت نکند ولی بهوسیلهی عمّال بومی و با نقاب وطنپرستی و حکومت ملی، مقاصد خود را به انجام رساند؛ سیاستی که به نام سیاست «نفوذ نامرئی» (penetration invisible) معروف است.
در ایران مظهر این سیاست نامرئی، رضاشاه بود که در زیر عنوان تجدد و ترقیخواهی، آلت اجرای آن سیاست گردید.
🔻 بدینسان زمینههای کودتا در ایران آماده شده، مُهرهی مورد نظر انگلستان انتخاب گردید. در این میان، نصب ژنرال #آیرونساید به سمت فرماندهی قواي نظامي انگليس در شمال ايران از سوی دولت بریتانیا، در انتخاب این مهره نقشی حیاتی ایفا کرد؛ زیرا که وی پس از ساماندهی نیروهای قزاق، مناسبات را طوری رقم زد که در نهایت #سرهنگ_رضاخان_میرپنج، فرماندهی قوای قزاق را برعهده گیرد؛ فردی که توجه ژنرال انگلیسی را بهشدت به خود جلب کرده بود، به حدی که از نظرگاه وی، حتی میتوانست رهبری کشور ایران را نیز برعهده گیرد:
💢 «آنچه ایران به آن احتیاج داشت یک رهبر بود. شاه جوان [احمدشاه قاجار]، تنبل و بزدل بود و همیشه ترس جان خود را داشت. برخورد کوتاه من با او، مرا واداشت که فکر کنم او همیشه در آستانهی اتخاذ این تصمیم است که به اروپا بگریزد و ملتش را به حال خود رها کند. در آن سرزمین، من تنها یک مرد را دیدم که توانایی رهبری آن ملت را داشت. او رضاخان بود. مردی که عنان اختیار تنها نیروی مؤثر نظامی کشور را در دست داشت. آیا شاه آنقدر عاقل بود که به این مرد اعتماد کند؟...»
📝 #اندیشکده_برهان
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
روشنا(مبین)
⭕️ چرا کاغذ دولتی قیمت کتاب را ۵۸ درصد گران کرده است؟! 🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
▪️بیش از یکسال از واردات کاغذ با ارز دولتی به کشور میگذرد؛ اقدامی که وزارت ارشاد برای حمایت از مصرفکننده انجام داد، اما امروز با میانگین رشد ۵۸ درصدی قیمت کتاب ظاهراً تأثیر چندانی نداشته است.
▪️ابتدای سال 97 دولت ارز دولتی را در اختیار واردکنندگان کاغذ قرار داد که نتیجه مطلوبی در بر نداشت و موجب شد تا سلطانهای کاغذی به وجود آیند.
▪️پس از آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دست به کار شد و با ایجاد کارگروه کاغذ در بدنه این وزارتخانه با بردن کاغذ به فهرست کالاهای اساسی مشمول ارز دولتی نخستین حرکت را در این میدان انجام داد.
▪️در سه ماهه نخست سال 98 که قاعدتاً ناشران باید کتابهای خود را با کاغذهای تخصیص یافته منتشر کرده باشند، قیمت کتاب در فروردین 36 درصد، اردیبهشت 88 درصد و خرداد 51 درصد نسبت به بازه زمانی سال گذشته رشد داشتهاند!
▪️تمام تلاش وزارت ارشاد برای واردات کاغذ و رساندن آن به ناشران کتاب را 58 درصد گران کرده است!
▪️افزایش قیمت قابل توجه کتاب در سه ماهه نخست سال نشان میدهد که این اندازه افزایش قیمت قاعدتاً نمیتواند ناشی از گرانی چاپ، زینک یا مرکب باشد؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که ناشران محاسبه قیمت کتاب را با نرخ دلار آزاد و نه ارز دولتی انجام دادهاند. شاید از همین رو باشد که وزارت ارشاد در تازهترین دستورالعمل تخصیص کاغذ خود ناشران را موظف کرده تا در صفحه نخست کتاب درج کنند «این کتاب با کاغذ دولتی منتشر شده» و کارگروه نظارت نیز موظف شده است که قیمت کتاب را با محاسبه کاغذ ارز دولتی تعیین و به کارگروه کاغذ ارائه کند./ تسنیم
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️استاد ازغدی/
وقتی شهید مدرس برای سالم برگشتن رضا شاه از خارج دعا کرد❗️
شهید مدرس ۹۰ سال پیش از لزوم اجرا کردن اقتصاد مقاومتی میگفت، ولی از اون زمان تا حالا، غربگزاها اجازه ندادن اقتصاد ایران مولد بشه...
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استادحسن #عباسی⭕️امروز مالک اشتر بودن و قاسم #سلیمانی بودن جا افتاده، سلمان و عمار بودن هم جا افتاده، اما ابوذر حکومت علوی کیه؟
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm