سالروز وفات ام المؤمنین حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام، تسلیت باد.
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
امام خمینی (ره):
من در این روز مبارک، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام می کنم.
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
🔴 مژده/ اولین مطالبه گری اقتصادی بر مبنای شعار سال جواب داد
⏪سید یاسر جبرائیلی خبر داد :
گام مهم رئیسی در سال مهار تورم
به دستور رئیسجمهور، از فردا نرخ مبنای دلار برای محاسبه قیمت پایه محصولات داخلی از ۳۶۴۸۰ به ۲۸۵۰۰ تومان بازمیگردد. گام بعدی باید الزام همه صادرکنندگان برای عرضه ارز خود به نرخ ۲۸۵۰۰ در کنار مهار تقاضاهای نامشروع، غیرضرور و غیراولویتدار ارز باشد.
▪️نرخ مبنا برای خوراک، دلار ۲۸۵۰۰ تعیین شده و محصولات نیز باید با همین نرخ قیمتگذاری شوند. این سیاست، قدرت رقابت صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی در بازارهای جهانی را نیز افزایش داده و باعث تقویت صادرات و ارزآوری بیشتر آنها خواهد شد.
گام بعدی انشاالله توقف کامل قیمتگذاری دلاری است.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
مسیرهای انحرافی پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درباره راههای تحقق «رشد تولید»:
1⃣برای تحقق این امر نیازمند سرمایه گذاری جدید بخصوص سرمایه گذاری خارجی هستیم. جذب سرمایه گذاری خارجی باید یکی از اقدامات مهم کشور در سال ۱۴۰۲ باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در عین حال ایجاد منابع و استفاده از ظرفیت های داخلی را در کنار جذب سرمایه گذاری خارجی مهم دانست و خاطرنشان کرد:
2⃣بازار سرمایه ظرفیت بسیار موثر در اقتصاد کشور است که به شدت در حال رشد بوده و اگر این منابع از طریق بازار سرمایه جذب شوند، قطعا ظرفیت بازار سرمایه می تواند سبب تجهیز منابع برای سرمایه گذاری جدید شود که در نهایت به رشد تولد منجر خواهد شد.
پ.ن: پررنگ کردن تاثیر سرمایهگذاری خارجی و بورس در رشد تولید به دلیل حاکمیت تفکرات نئولیبرال است!
#نه_به_نئولیبرالیسم
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
شروط رهبر معظم انقلاب اسلامی برای سرمایه گذاری خارجی:
۱- اولویت با فعال کردن ظرفیت های داخلی است (۱۳۹۵/۳/۱۴).
۲- تکیه اقتصادی کشور نباید به سرمایه گذاری خارجی باشد (۱۳۹۶/۷/۲۶).
۳- جذب سرمایههای خارجی باید به شکلی باشد که منافع ملت، هویت ملی و مصالح کشور حفظ شود (۱۳۸۰/۴/۱۰).
۴- شرایط قانونی سرمایه گذاری خارجی رعایت شود (۱۳۷۷/۶/۱۲).
۵- تدبير و سررشتهى كار و تصمیم گیری بايد دست مديران داخلى باشد(۱۳۹۶/۱۱/۲۹).
۶- سرمایهگذاری خارجی مطابق اولویتهای کشور انجام شود و نه مطابق خواست خارجیها (۱۳۹۵/۳/۲۵).
۷- چشمهای بینای مسئولین اقتصادی بایستی باز باشد و مواظب باشند که دشمنان نفوذ اقتصادی پیدا نکنند (۱۳۹۴/۶/۲۵).
۸- همراه با انتقال فناوری مورد نیاز کشور باشد (۱۳۹۵/۳/۱۴).
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🔹این جداول را با دقت بررسی کنید. معاملات امروز مواد اولیه پلیمری در بورس کالا پس از بازگشت نرخ تسعیر به ۲۸۵۰۰ است. از ۲۲ ماده اولیه این فهرست صرفا ۶ ماده رقابت خورده و نرخ رقابت حداکثر ۱۰٪ بوده! یعنی سیاست جدید در مهار اثر تورمی این مواد اولیه، کاملا موثر بوده است.
🔸نئولیبرالها فحاشی زیاد کردند، اما مهم نیست. جلوگیری از کوچک شدن سفره و تنگی معیشت مردم مهم است که بحمدلله انجام شد.
✨انشاءالله این راه را تا موفقیت کامل خواهیم پیمود.
" سید یاسر جبرائیلی "
@syjebraily
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴از «کنگره آمریکا» تا «مجلس شورای اسلامی ایران»!
✍️احمدحسین شریفی
🔻جلسه «استماع توضیحات مدیرعامل شرکت تیکتاک در کنگره آمریکا» را نگاه کردم. نظم، جدیت، دقت، سکوت، صراحت، توجه تام همه حاضران، تخصصی بودن همه پرسشها، اهتمام همه اعضای کنگره به مصالح و منافع ایالات متحده، شگفتیآور بود.
🔸مقایسه کنید با جلسات علنی «مجلس شورای اسلامی»!
🔻آیا روزی چنین نظم، انضباط، سکوت، صراحت، شفافیت، تعهد و اهتمامی به منافع ملی و ارزشهای اسلامی ایرانی را در مجلس شورای اسلامی هم میتوانیم مشاهده کنیم؟
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
بیانیه محققان اقتصاد اسلامی به مناسبت سال «مهار تورم و رشد تولید»
در این بیانیه آمده است:
درحالیکه ما در جنگ تمامعیار اقتصادی قرار داریم، نظام اجرایی ما از فقدان اقدامات متناسب با اقتصاد مقاومتی و نبود اتاق جنگ منسجم و مبتنی بر اندیشه بومی (اسلامی ـ ایرانی) رنج میبرد...
پیشنهادها:
1⃣یک نرخ، و تنها یک نرخ برای واردات کالاهای اساسی، ضروری، مواد اولیه و کالاهای سرمایهای، حداکثر ۲۸.۵۰۰ تومان (البته با مدیریت دقیق، میتواند کمتر هم بشود) توسط بانک مرکزی تعیین و به شکلی سختگیرانه اعمال شود.
2⃣ مدیریت عرضه و نظارت دقیق بر بازگشت بهموقع و ۱۰۰ درصدی ارز مؤسسات و نهادهای صادرکننده بهویژه پالایشگاهها، پتروشیمیها، فولادیها و شرکتهای بزرگ به چرخه اقتصاد کشور با پیمانسپاری ۱۰۰ درصدی ارزی صورت گیرد، بهگونهای که حتی یک درصد از ارز حاصل صادرات، خارج از سیستم مذکور توزیع نشود.
3⃣ از کاربرد واژه غیر فنی «بازار آزاد ارز»، به دلیل انحصار این بازار، اجتناب شده و بانک مرکزی از رسمیتبخشی به این بازار پرهیز کند.
4⃣از تکرار واژه «بازار آزاد ارز» و انتشار اخبار تغییرات نرخ ارز در این بازار توسط رسانه ملی در بخشهای مختلف خبر، به دلیل ترویج و نهادینه کردن فرهنگ سفتهبازی، جلوگیری شود؛
5⃣نسبت به رشد تولید نهادههای ارزبر، مانند نهادههای دامی، دانههای روغنی و مواد اولیه دارو برنامهریزی شود.
6⃣دلار به صورت تدریجی در ساز و کار تبادل مالی و تسویه حسابهای مالی کشور با کشورهای دیگر حذف و تلاش شود پول ملی کشورها یا ارز دیگری غیر از دلار و یورو جایگزین آن شود.
7⃣ماده ۱ قانون هدفمندی یارانهها و ماده ۷۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مبنی بر فروش دلاری محصولات پالایشگاهها، پتروشیمیها و فولادیها به تولیدکنندگان داخلی اصلاح شود. بهگونهای که این نهادهها بر اساس متغیرهای اقتصاد داخلی و نه قیمت دلاری فوب خلیجفارس قیمتگذاری و به تولیدکنندگان داخلی فروخته شود. همچنین این واحدها ملزم به اولویتبخشی به تأمین نیاز تولیدکنندگان داخلی شوند.
8⃣زمینه قانونی جلوگیری از خلق پول بانکهای خصوصی با اعمال سیاستهایی همچون افزایش نرخ ذخیره قانونی سپردههای بانکهای خصوصی نزد بانک مرکزی و جلوگیری از اضافهبرداشت آنها فراهم و اجرائی شود.
9⃣جهت عملیاتی سازی وعده دولت انقلابی و مردمی برای تأمین مسکن و افزایش امید به جامعه واگذاری یکمیلیون و نیم قطعه زمین در فاصله سه ماه تا حداکثر شش ماه بهصورت مستمر و پیدرپی در سفرهای استانی با حضور ریاست محترم جمهور و انعکاس رسانهای هوشمندانه، با اولویت استانهای کمتر برخوردار و آماده اجرا در دستور کار قرار گیرد.
🔟با تصویب و عملیاتی کردن سریع مالیات بر عایدی سرمایه و ایجاد زیرساختهای اجرایی آن، مالیات بازدارنده بر فعالیتهای غیر مولد، بهویژه در حوزه خریدوفروش سفتهبازانه ارز، طلا، اتومبیل و مسکن وضع شود.
1⃣1⃣با حفظ گروه موجود اقتصادی ـ اجرائی در دولت، موفقیت چشمگیر در مهار تورم و تغییر اساسی در رشد تولید بعید به نظر میرسد. ازاینرو، تغییر در تصمیم سازان و مجریان تصمیم ضروری است.
متن کامل بیانیه
https://www.hawzahnews.com/news/1079036
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
اصلاحات ساختاری نظام بانکی.pdf
83.3K
پرفسور درخشان طی یادداشتی به ارائه آخرین دیدگاههای خود به منظور حرکت به سمت حل مشکلات اقتصادی کشور پرداختند.
ایشان در این یادداشت گام اول حل مشکلات اقتصادی کشور را اصلاحات ساختاری در نظام بانکی دانسته و با بیان چهار راهبرد جزئیات این گام را بیان میکنند.
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari