زبان فارسی - قسمت دوم
روسیه اعلام کرد هرکس میخواهد از من نفت و گاز بخرد باید به من روبل بدهد (به جای دلار). یعنی اول باید بروند از روسیه روبل بخرند، بعد همان روبل را به روسیه بدهند تا نفت و گاز بخرند. در نتیجه در حالی که تحریم های روسیه از ایران بیشتر بود و در شرایط جنگی هم بود، اقتصادش و ارزش پولی ملی اش نه تنها افت نکرد بلکه بالاتر هم رفت.
حالا فرض کنید یک قانون دیگر هم تصویب کند که هرکس میخواهد از روسیه نفت و گاز بخرد باید به زبان روسی حرف بزند و تمام قراردادها و مکاتبات هم به زبان روسی خواهد بود. در نتیجه اگر کسی به نفت و گاز روسیه محتاج است باید برود زبان روسی هم یاد بگیرد. با این کار در کنار پول ملی روسیه، ارزش زبان ملی روسیه هم بالا می رود.
اگر ما کالا یا خدماتی داریم که دیگران به آن نیاز دارند میتوانیم از این فرصت کمال حسن استفاده را ببریم و هم ارزش پول ملی را بالا ببریم و هم ارزش زبان ملی را. و ما کالا و خدماتی که دیگران در دنیا به آن محتاج هستند بسیار داریم و در آینده بیشتر هم خواهد شد.
#فارسی
@MojtabaInFrance
زبان فارسی - قسمت سوم
خبر زیر خلاصه و ترجمه شده از سایت یورو نیوز است که دو روز پیش منتشر شده است:
حزب راستگرا به رهبری نخستوزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، لایحهای پیشنهاد کرده است که استفاده از انگلیسی و سایر کلمات خارجی در ارتباطات رسمی را با جریمهای بین 5000 تا 100000 یورو مجازات میکند. هدف این قانون «دفاع و ترویج زبان ایتالیایی» و حفاظت از هویت ملی است.
زبان ایتالیایی - مانند بسیاری از زبان های دیگر در اروپا - در سال های اخیر بسیاری از اصطلاحات انگلیسی را پذیرفته است، تا حدی به این دلیل که این اصطلاحات نشان دهنده چیزهای "جدید" بودند که به سنت ایتالیایی تعلق نداشتند
پذیرش کلمات انگلیسی در زبان ایتالیایی موضوع بحث بی پایان در ایتالیا است، قانون پیشنهادی جدید ملونی موضعی قوی در این بحث اتخاذ میکند و قصد دارد عملاً کلمات انگلیسی را از مدیریت دولتی، مدارس و دانشگاهها ممنوع کند. طبق قانون جدید، «هر کلاس [دانشگاهی] که به طور خاص برای آموزش زبان خارجی نباشد، باید به زبان ایتالیایی باشد». دوره های زبان خارجی تنها زمانی توجیه می شود که برای دانشجویان خارجی هدف قرار گیرد.
هر فردی که در مدیریت دولتی دارای مقامی است باید "دانش کتبی و شفاهی و تسلط بر زبان ایتالیایی" داشته باشد.
بر اساس پیش نویس لایحه، استفاده از کلمات انگلیسی زبان ایتالیایی را "تحقیر و تضعیف" می کند و اکنون که بریتانیا دیگر بخشی از اتحادیه اروپا نیست بدتر است.
لینک خبر: https://www.euronews.com/2023/04/03/ciao-hello-no-italys-right-wing-government-wants-to-ban-english-words-with-100000-fines
#فارسی
@MojtabaInFrance
شب نوزدهم ماه رمضان ۱۳۹۱.mp3
21.21M
سخنرانی و مراسم احیای شب نوزدهم در آخرین ماه رمضان حیات مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی در سال ۱۳۹۱
لو رفتن اطلاعات شخصی هلندی ها
دو هفته پیش، اطلاعات شخصی ۲ ملیون نفر از کشور ۱۷ ملیون نفری هلند در اینترنت لو رفته است. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی و شماره موبایل و آدرس ایمیل و برخی اطلاعات دیگر است. در متن خبر آمده است:
«با این اطلاعات، کلاهبرداران ممکن است بتوانند با ایمیلهای فیشینگ شخصیشده با شما تماس بگیرند و ادعا کنند از بانک شما هستند»
این همان موضوعی است که در مطالب قبلی در کانال به آن اشاره کرده بودم. وقتی در یک رستوران یا فروشگاه لباس و غیره، نام و نام خانوادگی و شماره موبایل خود را به مغازه دار می دهید، کلاهبرداران می توانند از این اطلاعات برای اخاذی اینترنتی یا مهندسی اجتماعی استفاده کنند.
مثلا شخص کلاه بردار با شما تماس میگیرد و نام شما و شماره کارت و رمز کارت و شماره موبایلتان را میگوید و ادعا میکند که از بانک یا پلیس یا قوه قضائیه تماس میگیرد. بعد شما به او اعتماد میکنید چون می بینید همه اطلاعات شما را دارد. و مرحله بعد این است که به شما یک شوک وارد میکند. مثلا میگوید با ماشین شما مواد مخدر حمل شده است، یا میگوید به دلیل خوش حسابی شما برنده سفر کربلا یا هر جایزه کوچک و بزرگ دیگر شده اید و بعد کارش را ادامه می دهد تا اینکه حساب شما را خالی کند. هر روز پرونده های متعددی مانند این به پلیس فتا ارجاع می شود و پلیس هم کار زیادی نمی تواند انجام دهد.
راه جلوگیری از این کلاهبرداری ها این است که اطلاعات شخصی تان را به هیچ کس ندهید مگر در صورت ضرورت. به بهانه باشگاه مشتریان و مطلع شدن از تخفیف ها اطلاعاتتان را به فروشگاه ها و رستوران ها ندهید. برای غذا خوردن یا لباس خریدن هیچ نیازی نیست که صاحب مغازه نام و شماره موبایلتان را بداند. امیدوارم هرچه زودتر گرفتن اطلاعات شخصی در مغازه ها و رستوران ها در سراسر کشور ممنوع و متوقف شود.
لینک خبر:
https://nltimes.nl/2023/03/31/income-details-included-massive-data-breach-affecting-millions-dutch-residents
https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/millions-affected-dutch-data-breach-heres-what-we-know-so-far
@MojtabaInFrance
شب ۲۱ ماه رمضان ۱۳۹۱.mp3
26.86M
سخنرانی و مراسم احیای شب ۲۱ ماه رمضان سال ۱۳۹۱ - مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی
یک نکته ای که در مراسم های احیای آیت الله مجتبی تهرانی وجود داشت این بود که همیشه دعای قرآن به سر گرفتن را دقیقا همان طور که در مفاتیح از معصومین نقل شده است میخواندند و در بین آن مطلبی اضافه نمی کردند و روضه خوانی در بین اذکار و عبارات آن نداشتند.
قانون جدید تخلفات رانندگی در هلند
هلند قانون جدیدی را تصویب کرده است که اگر پلیس، راننده ای را به علت سرعت غیر مجاز یا مستی یا دلیل های دیگر متوقف کند، علاوه بر جریمه های سنگین باید یک دوره آموزشی اجباری رفتار صحیح رانندگی را بگذراند و هزینه های آن را هم بپردازد.
@MojtabaInFrance
سوزاندن زباله های ایتالیا در هلند
آمستردام قرارداد جدیدی با شهر رم امضا کرده است که براساس آن هر هفته 900 تن زباله از این شهر ایتالیایی با قطار به هلند منتقل می شود تا در یک نیروگاه زباله سوز در پایتخت هلند سوزانده شود. شهر رم اخیراً با مشکل مواجه شده است و در زیر انبوه زبالههای خانگی غرق شده است که پایتخت ایتالیا به سادگی ظرفیت پردازش و دفع آنها را ندارد.
طبق این قرارداد نه تنها ایتالیا زباله اش را نمی فروشد بلکه بابت هر تن زباله ۲۰۰ یورو به هلند می پردازد. همچنین هلند با سوزاندن زباله ها و تولید انرژی هم درآمدزایی میکند.
لینک خبر: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/rome-send-900-tons-trash-amsterdam-every-week-april
@MojtabaInFrance
شب ۲۳ ماه رمضان ۱۳۹۱.mp3
28.71M
سخنرانی و مراسم احیای شب ۲۳ ماه رمضان سال ۱۳۹۱ - مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی
زبان های کشورهای همسایه
هلند با آلمان و بلژیک همسایه است. به خاطر همین همه دانش آموزان در مدارس هلند در کنار زبان انگلیسی، زبان آلمانی و فرانسوی را هم به صورت اجباری یاد میگیرند. از سال ۲۰۰۰ به دلیل افزایش مهاجران از کشورهای شرقی، زبان های عربی، ترکی، چینی و روسی هم در مدارس آموزش داده می شوند اما اجباری نیستند. به دلیل سهولت رفت آمد مردم با کشورهای همسایه، دانستن زبان یکدیگر فرصت های شغلی و اجتماعی و فرهنگی بسیار زیادی را می تواند به وجود بیاورد.
ایران نیز با کشورهای بزرگ و با اهمیتی مانند پاکستان، روسیه، ترکیه، عراق و ... همسایه است و مرزهای بسیار طولانی دارد. دانستن زبان های این کشورها فرصت های اقتصادی و فرهنگی بی شماری را به وجود می آورد. لازم است در مدارس ایران همه دانش آموزان زبان هایی مانند اردو، عربی و روسی را به صورت اجباری و بعد زبان های دیگر مانند چینی و اسپانیایی و غیره را به صورت اختیاری یاد بگیرند. در کشورهای غربی دانستن چند زبان خارجی کاملا عادی و رایج است و نشان دهنده نخبگی یا استعداد خارق العاده نیست.
@MojtabaInFrance
بعضی از پیغام های ایرانیانی که مهاجرت معکوس کرده اند یا در حال برنامه ریزی هستند:
- هنوز محیط ایران سالمتره. مدیریت امور برای والدین با همه ی تحولاتی که سالهای اخیر شکل گرفته، بازم در ایران امکان پذیرتره. جهت اطلاع من فرزند ندارم، تم مذهبی مناسکی هم ندارم ولی اگه فرزند داشتم امریکا اخرین جایی بود که دوست داشتم بچه توش داشته باشم.
- هم امریکا زندگی کردم ، هم اروپا ، هم شرق آسیا ، هم ایران. آمریکا و فرهنگ مین استریمش هر سال تهوع آورتر از سال قبله. در ضمن اخرم هیچ جا برای فرزنداوری ایران نمیشه. مگه بخواین یک بچه بی بته و بی اصل و نصب و فرانکنشتاین رو سرش شیر یا خط کنین.
- این شعار مهاجر فریب چند فرهنگی multiculturalism هم از آن وسائل تبلیغاتی است که با آن افراد را فریب میدهند. شما تشریف میآورید اینجا، ارزشمندترین داشته خودتان (کودکان طفل معصوم) را تحویل کارخانههای مغزشویی نظام آموزشی کانادا میدهید و بعد چند سال تعجب میکنید چرا بچهام عوض شده؟ اگر میخواهید بچههای شما ایرانی بزرگ شوند یا همان ایران بمانید یا تا دیر نشده برگردید ایران. خیلی روشن و شفاف.
- دوست پاکستانی ما بعد از مهاجرت والدینش در هلند به دنیا آمده است و در هلند بزرگ شده است و الان ۳۷ سال دارد. تعریف می کرد که وقتی گاهی به پاکستان سفر میکند آنجا همه میگویند تو هلندی هستی و آنجا بزرگ شدی. وقتی با دوستان هلندی اش صحبت میکند آنها می گویند تو هلندی نیستی و پاکستانی هستی. و این را با ناراحتی تعریف می کرد.
- با بالا رفتن سن فرزند تاثیر دوستان و محیط به مراتب بیشتر از والدین خواهد شد. بی تفاوتی نسبت به دیگران و خود محوری که از اصول فرهنگی غرب است در کودکان شکل خواهد گرفت. این بی تفاوتی نسبت به والدین و درشت گویی که ما انرا بی احترامی می نامیم شاید بزرگترین ضربه ای باشد که به والدین مهاجر وارد میشود.
- دیروز یک ارباب رجوع افغان داشتم، قصد برگشت به افغانستان رو داشت، چند نفر دیگه که اونجا بودن بهش گفتن، داری برمیگردی، پس افغانستان از ایران بهتره، جواب خیلی قشنگی داد، گفت نه افغانستان جهنمه، اما هر کس ولایت خود را خوش دارد، این جمله معنی تمام بحث های اینجاست
- دوستانی که تو این شرایط برمیگردن علاوه بر سختی های اقتصادی متاسفانه یه مشکل دیگه شون هم مضاعف میشه و اون غر زدن اطرافیان و نصیحت کردنا و.... که چرا برگشتین
- من هنوز مهاجرت معکوس نکردم ولی الان سفر کردم ایران و میبینم هنوز اطرافیانم مثل ۴ سال پیش زندگی میکنند (سفر، تفریح، مهمونی، رستوران، خرید و ...) با اینکه همه شون خیلی شاکی اند ولی وقتی دیتیل ازشون می پرسی می بینی که زندگی راحتی دارند. از کسانی که سبک زندگی شون مثل خودمون بود سوال کردم راجع به مخارج و دیدم که اون قدرا هم وحشتناک نیست که تصور میکنیم. از نظر روانی چند سالی طول میکشه مردم به قیمت های جدید عادت کنند. مشکلی که اطرافیان من دارند وضعیت الان شون نیست ترس از آینده شون هست که البته از وقتی من یادم میاد این ترس را داشتند.
@MojtabaInFrance
مهاجران هلند را به عنوان یکی از بدترین کشورها برای مسکن رتبه بندی می کنند.
به عنوان بخشی از بررسی سالانه Expat Insider، InterNations - شبکه ای از مهاجران در سراسر جهان - از 12000 مهاجری که در 181 شهرستان مختلف زندگی می کردند و در مجموع 177 ملیت را نمایندگی می کردند، خواستند تا اطلاعاتی در مورد جنبه های مختلف زندگی مهاجران ارائه دهند که چهار موضوع کلیدی را پوشش می دهد:
زندگی دیجیتال: در دسترس بودن خدمات اداری آنلاین، اینترنت پرسرعت ، خدمات پرداخت بدون نقد و دسترسی نامحدود به خدمات آنلاین (مانند رسانه های اجتماعی).
مسکن: دسترسی به مسکن مقرون به صرفه، سهولت یافتن جایی برای زندگی.
موضوعات مدیریت: سهولت بوروکراسی محلی، افتتاح حساب بانکی و گرفتن ویزا .
زبان: سهولت زندگی بدون صحبت کردن به زبان، سهولت در یادگیری زبان .
در این نظرسنجی که برای ۵۲ کشور انجام شد، بحرین به عنوان بهترین کشور رتبه یک و آلمان به عنوان بدترین کشور رتبه ۵۲ را کسب کرد.
از میان 52 کشوری که در این رتبه بندی گنجانده شده اند، هلند در رده بندی مسکن در رتبه 49 قرار دارد، به این معنی که یکی از بدترین کشورها برای یافتن مسکن رتبه بندی شده است. بر اساس این گزارش، 53 درصد از مهاجران در هلند در یافتن مسکن مشکل دارند (در مقایسه با میانگین جهانی که 27 درصد است)، و 69 درصد املاک در بازار مسکن هلند را «غیرقابلقبول» میدانند.
بهترین و بدترین کشورها برای اقامت به عنوان یک مهاجر
با توجه به 2023 Expat Essentials Index، کشورهایی که در آنها راحتترین راه برای مهاجران ایجاد یک زندگی جدید است عبارتند از:
1 بحرین
2 امارات متحده عربی
3 سنگاپور
4 استونی
5 عمان
6 اندونزی
7 عربستان سعودی
8 قطر
9 کنیا
10 کانادا
از سوی دیگر، بدترین مقاصد مهاجرت از نظر خود مهاجران عبارتند از:
1 آلمان
2 ژاپن
3 چین
4 کویت
5 ایتالیا
6 یونان
7 ویتنام
8 چک
9 فرانسه
10 مالت
لینک خبر: https://www.iamexpat.nl/housing/real-estate-news/expats-rank-netherlands-one-worst-countries-housing
@MojtabaInFrance