#منتظران منجی عج
🌸 حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنزِيرِ وَمَآ أُهِلَّ لِغَيْرِ اللَّهِ بِهِ وَ الْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّيَةُ وَالنَّطِيحَةُ وَمَآ أَكَلَ السَّبُعُ إِلَّا مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَنْ تَسْتَقْسِمُواْ بِالْأَزْلاَمِ ذَلِكُمْ فِسْقٌ الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِنْ دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِى وَ رَضِيتُ لكُمُ الْإِسْلاَمَ دِيناً فَمَنِ اضْطُرَّ فِى مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍ لِّإِثْمٍ فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
🌸 ، دو جمله پرمعنى در آيه مورد بحث به چشم مى خورد نخست مى فرماید: الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ: امروز کسانی که کافر شدند از شکست دین شما ناامید شده اند پس از آنان نترسید و از من بترسید. و سپس مى فرماید: الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِيناً: امروز دینتان را برای شما کامل کردم و نعمتم را بر شما تمام کردم و #اسلام را برای شما به عنوان دین پسندیدم. منظور از «اليوم» (امروز) كه در دو جمله بالا تكرار شده چيست؟ آنچه تمام مفسّران شيعه آن را در كتب خود آورده اند و روايات متعدّدى از طریق معروف اهل سنت و شيعه آن را تأييد مى كند و با محتويّات آيه كاملاً سازگار است اين كه: منظور روز #غدير_خم است.
🌸 #روز_غدیر_خم روزى است كه پيامبر اسلام «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» امير مؤمنان على «عليه السّلام» را رسماً براى جانشينى خود تعيين كرد، آن روز بود كه آيين #اسلام به تكامل نهايى خود رسيد و كفّار در ميان امواج يأس فرو رفتند، زيرا انتظار داشتند با از ميان رفتن #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» اوضاع به حال سابق برگردد، و اسلام تدريجاً برچيده شود، امّا هنگامى كه مشاهده كردند مردى كه از نظر علم و تقوا و قدرت و عدالت بعد از پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» در ميان مسلمانان بى نظير بود به عنوان جانشينى پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» انتخاب شده و از مردم براى او بيعت گرفته شد يأس و نوميدى نسبت به آينده اسلام آنها را فرا گرفت و فهميدند كه آيينى است ريشه دار و پايدار.
#منتظران منجی عج
🌸 در پايان آيه بار ديگر به مسائل مربوط به گوشت هاى #حرام برگشته، و حكم صورت اضطرار را بيان مى كند و كسانى كه به هنگام گرسنگى خیلی شدید و شرایط اضطراری ناگزير از خوردن گوشت هاى #حرام شوند تکلیف چیست فَمَنِ اضْطُرَّ فِي مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجانِفٍ لِإِثْمٍ فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ: پس هر که در حال گرسنگی شدید بی آنکه مایل به گناه باشد ناچار شود، پس یقیناً خداوند آمرزنده ی مهربان است.
🌸 حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنزِيرِ وَمَآ أُهِلَّ لِغَيْرِ اللَّهِ بِهِ وَ الْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّيَةُ وَالنَّطِيحَةُ وَمَآ أَكَلَ السَّبُعُ إِلَّا مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَنْ تَسْتَقْسِمُواْ بِالْأَزْلاَمِ ذَلِكُمْ فِسْقٌ الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِنْ دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِى وَ رَضِيتُ لكُمُ الْإِسْلاَمَ دِيناً فَمَنِ اضْطُرَّ فِى مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍ لِّإِثْمٍ فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
🔹 پیام های آیه 3 سوره مائده 🔹
✅ #اسلام، دینى جامع است و همه ى نیازهاى طبیعى و روحى انسان را مورد توجّه قرار داده و نظر صریح مى دهد.
✅ نقش #غذا در سلامت جسم و روح، به حدّى است كه در قرآن، بارها بر آن تأكید شده است.
✅ در #نظام_توحیدى، ذبح حیوان هم باید رنگ الهى داشته باشد، وگرنه حرام مى شود.
✅ اگر #حیوان مضروب یا شاخ خورده، یا پرت شده و دریده شده هنوز رمقى در بدن دارد و آن را ذبح كردید حلال مى شود.
✅ با همه ى مظاهر #شرک، در هر شكل، باید مبارزه كرد.
✅ اگر چه گوشتى كه از راه تیرها و چوبه هاى قمار تقسیم مى شود حرام است، ولى به نظر مى رسد نه گوشت خصوصیّتى دارد و نه وسیله تقسیم و چوبه هاى تیر، بلكه هر درآمدى از راه قمار #حرام است.
✅ مهم ترین روزنه ى امید #كفّار، مرگ پیامبر بود كه با تعیین حضرت على علیه السلام به رهبرى، آن روزنه بسته شد.
✅ اگر دشمن خارجى هم شما را رها كند، دشمن داخلى وجود دارد كه باید با خشیت از #خدا به مقابله او رفت.
✅ اگر #مسلمانان از خط رهبرى غدیر دست برنمى داشتند، هیچ خطرى، از سوى كفّار متوجّه آنان نمى شد.
✅ #كفّار، از دینِ كامل مى ترسند، نه دینى كه رهبرش تسلیم، جهادش تعطیل، منابعش تاراج و مردمش متفرّق باشند.
✅ اگر #كفّار از شما مأیوس نشده اند، چه بسا نقصى از نظر رهبرى در دین شماست.
✅ #دین بدون رهبر، كامل نیست.
✅ همه ى نعمت ها بدون رهبرى الهى ناقص است.
✅ نصب #امام_على علیه السلام به امامت، اتمام نعمت است و رها كردن ولایت او كفران نعمت و ناسپاسى نعمت، عواقب بدی دارد.
✅ #اسلام بى رهبر، مورد رضاى خدا نیست.
✅ اضطرار غیر اختیارى، مجوّز مصرف حرام است، پس انسان نباید به اختیار خود را مضطر كند.
✅ قانونى #كامل است كه به همه ى حالات و شرایط انسان توجّه داشته باشد، مخصوصاً حالت اضطرار و مخمصه. آرى، در احكام اسلام، بن بست نیست.
✅ شرایط ویژه ى #اضطرار، نباید زمینه ساز گناه و آزاد سازى مطلق شود، بلكه باید به همان مقدار رفع اضطرار اكتفا كرد.
4_5963265196586697106.mp3
8.57M
#کینه_سرطان_روح 3
به خُدا؛
دلت جایِ خداست!
حیفِـش نکن!!
هیچ آدمی ارزش اینو نداره
که خطاهاشو توی دلت ضبط کنی.
دلی که درگیر خطاهای دیگران میشه
جای خالی،برای خدا نداره ها.
#استاد_شجاعی 🎤
4_5963265196586697107.mp3
9.44M
#کینه_سرطان_روح 4
نـه!!
اشتباهات دیگران؛
هرقدر هم که بزرگ باشه؛
حق دل تو این نیست،
توی آتیشی که زائیده ی دست شیطانه؛
بسوزونیش!
باید رویِ شیطونو کم کنیــا.
#استاد_شجاعی 🎤
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجتالاسلام عالی
🌀چرا خداوند مارو از بهشت به عالم دنیا آورد؟
❇️هیچ یک از اتفاقات زندگیت بی حکمت نیست
#حسادت
✨آقا امیرالمومنین علیه السلام:
ستمگری چون حسود ندیدم که به ستمدیده شبیه تر باشد: جانی سرگردان دارد و دلی بیقرار و اندوهی پیوسته.
📚بحار الانوار،۷۳/۲۵۶/۲۹
🔆https://eitaa.com/joinchat/1747321103C190a3cf2e0
4_293413254921716497.mp3
4.06M
🌺 #تحدیر (تندخوانی)
🌺 #جزء_29
🌺 توسط استاد #معتز_آقائی
#ختم_قران
📌به نیت تعجیل در ظهور آقا امام زمان قران تلاوت کنید
11.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اللهمارزقناهمچینحالی...!💔
✨﷽✨
✅اگر دعایتان مستجاب نشد مدعی نشوید
✍️اگر دعای من مستجاب نشد، حق ندارم در اثر بخش بودن اذکار و ادعیه شک کنم و یا ایمان خود را ضعیف کنم و بگویم که حالا دیدید هر چه دعا کردم مشکلم حل نشد، پس همه چیز دروغ و سرکاری است و خداوند ما را فراموش کرده است. حتی برخی پا را فراتر گذاشته و میگویند خدا دیگر به ما نگاه نمیکند و دارد از ما انتقام میگیرد، کلمات و عباراتی که حتی نوشتن آن العیاذ بالله، معصیت دارد تا چه رسد به این که کسی معتقد به آن باشد. اگر فرضا دعای من مستجاب نشد باید اندیشه کنم که چه چیز باعث شد دعا و ذکری که به آن مشغول بودم اثری برجای نگذاشت. اول این که باید بدانم آیا همه شرائط دعا، وجود داشت؟
آیا واقعاً از خدا خواستم حاجت خود را و فقط لقلقه زبان نبود؟ آیا هم زمان با خواهش از خدا، از بنده خدا قطع امید کرده بودم؟ آیا دعا را در وقت مناسب و در شرایط مناسب خواندم؟ آیا قبل از دعا، گناه و معصیت کبیرهای بود که از آن توبه نکردهام؟ آیا عاق والدین نبودم؟ آیا دین حق مردم بر گردن من نبود؟ آیا دعای من موجب نادیده گرفتن حق همسر یا فرزندانم نبود؟ دوم اینکه آیا دعایی که کردم واقعاً به صلاح من بود؟ آیا اگر حاجتم برآورده میشد؛ مصلحت و خیر دنیا و آخرتم را به همراه داشت؟ آیا اگر خداوند خواستهام را برآورده میکرد، از او دور نمیشدم؟ و دهها پرسش دیگر. عزیزان، اگر دعاها و مناجات شما جواب نداد، آسیبشناسی کنید، کاغذ و قلمی بردارید و نکته به نکته، همه را یادداشت کنید و ببینید اشکال کار کجاست، شاید هم زمان با خدا، چشم امیدی به مخلوق هم داشتیم.
شاید دعا را با دقت و حوصله نخواندیم. شاید آداب آن را رعایت نکردیم. شاید حق آن کسی در گردن ما بود که مانع شد. شاید گناه کبیرهای بود که توبه نکردیم و همان مانع اجابت دعا شد (و به همین دلیل است که قبل از دعا، استغفار را توصیه فرمودند تا اول، شرط توبه عملی شده باشد و استغفار را کلید استجابت دعاها دانستند)، شاید پدر و مادر (چه زنده چه فوت شده) از ما ناراضی باشند یا به هر دلیلی امکان استجابت مهیا نبود و حتی همه این مقدمات موجود بود اما دعای ما مصلحت و خیر ما نبود. به هرحال باید که همه جوانب را بسنجیم و بیخود، خداوند و کارگزاران پاک او را مورد بدگمانی خود قرار ندهیم که العیاذ بالله.
https://eitaa.com/joinchat/1747321103C190a3cf2e0