فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱عزیز زهرا
بقیة الله
کجایی آقا😭🥀
✨اللّهمَعَجِلْلِوَلِیِڪالفَـ♡ــࢪَج✨
حکمت ۱۱.mp3
4.2M
✍ حکمت ۱۱
✅ قَالَ امیر المومنین لیه السلام:
إِذَا قَدَرْتَ عَلَى عَدُوِّكَ، فَاجْعَلِ الْعَفْوَ عَنْهُ شُكْراً لِلْقُدْرَةِ عَلَيْهِ.
✅ امیر المومنین علیه السلام:
وقتى بر دشمن غلبه كردى، گذشت از او را شكرانه پيروزى بر وى قرار ده.
#نهج_البلاغه
#حکمت11
✳️حجت الاسلام حامدمحقق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
#حکمت_11
إِذَا قَدَرْتَ عَلَى عَدُوِّكَ، فَاجْعَلِ الْعَفْوَ عَنْهُ شُكْراً لِلْقُدْرَةِ عَلَيْهِ
چون بر دشمن ظفر يافتى، عفو و گذشت را شكرانه پيروزيت قرار ده.
💫شکر قدرت:
مى دانیم هر نعمتى شکرى دارد که اگر انجام گیرد موجب بقاى نعمت و افزایش آن است و اگر انجام نگیرد نعمت به مخاطره خواهد افتاد; ممکن است کم یا نابود شود.
نیز روشن است که شکر تنها شکر زبانى نیست، بلکه باید با عمل مناسبى نعمت را شکر گفت; آن کس که خدا اموال و ثروت فراوانى به او داده شکرش آن است که دیگران را نیز در آن سهیم سازد و آن کس که خدا مقامى به او بخشیده شکرش آن است که به وسیله آن مشکلات نیازمندان را حل کند.
در مورد پیروزى بر دشمن، بهترین شکر آن عفو و گذشت است همان گونه که امام در اینجا مى فرماید: «هنگامى که بر دشمنت پیروز شدى عفو را شکرانه این پیروزى قرار ده»; (إِذَا قَدَرْتَ عَلَى عَدُوِّکَ فَاجْعَلِ الْعَفْوَ عَنْهُ شُکْراً لِلْقُدْرَةِ عَلَیْهِ).
آرى عفو و گذشت سیره کریمان است و انتقام روش لئیمان.
در تاریخ زندگى پیغمبر اسلام(صلى الله علیه وآله) و امامان اهل بیت(علیهم السلام) جلوه هاى فراوانى از این مطلب دیده مى شود. در جریان فتح مکه هنگامى که پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) بر دشمنانى که یک عمر خون به دل او کرده بودند و یارانش را کشته و مثله کرده بودند پیروز شد جمله تاریخى «اذْهَبُوا فَأَنْتُمُ الطُّلَقَاءُ»را فرمود و همه جنایتکاران را مورد عفو قرار داد و شعار «اَلْیَوْمُ یَوْمُ الْمَرْحَمَةِ; امروز روز بخشش است» در مکه طنین انداز شد.
توصیه هاى امام امیرالمؤمنین(علیه السلام) درباره قاتلش «عبد الرحمان بن ملجم مرادى» نشانى از گذشت کریمانه آن حضرت است و همچنین در جریان جنگ صفین بعد از آن که یارانش بر شریعه فرات مسلط شدند اجازه نداد به عنوان انتقام آب را به روى آنها ببندند، بلکه آب را براى همه آزاد ساخت. همچنین در مورد فرزندان آن حضرت و امامان معصوم.
اضافه بر این، تبدیل انتقام به عفو اثر مهم اجتماعى دارد و آن این است که انتقام به صورت تصاعدى پیش مى رود و دائما قتل و کشتار و ناامنى مى آفریند و هرگز اجازه نمى دهد صلح و صفا و آرامشى در جامعه پدید آید در حالى که عفو و گذشت به خشونت ها پایان مى دهد و سبب آرامش جامعه است. بنابراین افزون بر این که عفو فضیلتى اخلاقى و مهم است، تدبیر پر ارزش اجتماعى است.
لذا در حدیثى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل شده که فرمود: «أَلاَ أُخْبِرُکُمْ بِخَیْرِ خَلاَئِقِ الدُّنْیَا وَالاْخِرَةِ؟ الْعَفْوُ عَمَّنْ ظَلَمَکَ وَتَصِلُ مَنْ قَطَعَکَ وَالاِْحْسَانُ إِلَى مَنْ أَسَاءَ إِلَیْکَ وَإِعْطَاءُ مَنْ حَرَمَکَ; آیا شما را از بهترین اخلاق دنیا و آخرت خبر ندهم; عفو و گذشت از کسى که به تو ستم کرده و پیوند محبت با کسى که از تو بریده و نیکى به کسى که با تو بدى کرده و بخشیدن کسى که تو را محروم کرده است (اینها باارزش ترین اخلاق است)».
و در حدیثى از امام امیر مؤمنان(علیه السلام) در غررالحکم آمده است: «اَلْعَفْوُ تاجُ الْمَکارِمِ; عفو تاج اخلاق والاى انسانى است».
در حدیث دیگرى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم: «تَعافُوا تَسْقُطُ الضَّغائِنُ بَیْنَکُمْ; یکدیگر را عفو کنید تا کینه ها برچیده شود»
قرآن مجید نیز خطاب به مؤمنان مى فرماید: (وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا أَلا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللّهُ لَکُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَحیمٌ).
از آثار و برکات مهم عفو از دشمنان و خطاکاران آن است که در بسیارى از موارد ناگهان منقلب مى شوند و عداوت آنها تبدیل به دوستى صمیمانه اى مى شود که تاریخ نمونه هاى فراوانى از آن به یاد دارد.
البته این دستور یک استثناى مهم دارد و آن اینکه در آنجا که دشمن عفو را نشانه ضعف ببیند یا سبب جسارت و ادامه خصومت او شود، عفو کردن غلط و شبیه ترحم بر پلنگ تیزدندان است. در این گونه موارد هیچ کس عفو را فضیلت نمى شمرد، بلکه نوعى بى تدبیرى و رضایت به ادامه خشونت محسوب مى شود.
به همین دلیل در اجراى حدود اسلامى در جایى به قاضى اجازه عفو داده شده است که آثار توبه و صلاح در شخص جانى آشکار گردد.
May 11
هدایت شده از مهدی کرار
۱- حضرت عبدالعظيم حسني از حضرت امام محمد تقي (علیه السلام ) از پدرانش از امیرالمومنین علي (علیه السلام ) نقل كرد كه حضرت فرمودند :⤵️
قائم ما غيبتي دراز مدت دارد گويا شيعيان را مي بينيم كه در زمان غيبت او همانندحيوان گرسنه اي كه دنبال چراگاه مي گردد، در جستجوي اويند ولي او را نمي يابند .
آگاه باشيد كه هر كس از ايشان كه بر دينش ثابت بماند و در اثر طول غيبت امامش ,دچار قساوت قلب نگردد در روز قيامت با من و در درجه من خواهد بود .
🔴مقام حضرت عبدالعظیم الحسنی
✳️یکی از یاران شیخ رجبعلی خیاط میگوید:
با شیخ به زیارت رفتیم، جناب شیخ در عالم معنا از ایشان (یعنی از حضرت عبدالعظیم) پرسیدند که:
✨«شما از کجا به این مقام رسیدید؟ »
💐حضرت عبدالعظیم علیه السلام فرمود:
🌟از طریق احسان به خلق...
🍃 من قرآن مینوشتم و با زحمت میفروختم و پول آن را احسان میکردم..
🍃🌸🌺🍃🌹🍃🌺🌸🍃
برادرانم و خواهرانم
به #ریسمان الهی #اعتصام کنید
و آن را #رها نسازید..
هرچه به #کلاس بالاتری از #ایمان برویم #درس هایمان #مشکل
می شود ..
و درس #امتحانات #مشکل تر..
و #شیطان هم #تلاشش بیشتر
می شود..
#مبادا پس از چند صباحی #تحمل
#درد و #رنج و #زحمت در راه
#خدای بزرگ به #دره نیستی
#سقوط کنیم..!!
#قرآن زیاد بخوانید..
وسعی کنید زمانیکه #خداوند
با شما #صحبت می کند #ترجمه تحت اللفظی آن را #بدانید..
#تقوا #تقوا..
#اساس کار است ..
اگر #تقوا نباشد #اکثر #عبادات
به خاطر #غیر خدا می شود..
#نماز را طوری #بخوانید که بدانید
با #خدا چه #می گویید..
#مبادا #عباداتمان، #بندی باشد که
ما را از راه #سعادت #باز دارد..
بدین #واسطه که #فکر کنیم
خیلی آدم #خوبی هستیم..
#عبادات ما باید #پله ای برای #صعود ما به #درجات و #کلاس های #بالاتر باشد..
یازهرا..
وصیت نامه شهید
سید عباس جولایی...
🕊🥀🥀🥀🥀
🍃☀️🍃
❣#سلام_امام_زمانم❣
🍃السَّلامُ عَلَيْكَ يا جادَّةَ الله...✋
☀️سلام بر تو ای راه روشن خدا...🍃🌼
ای که هر چه غیر توست بیراهه است.
سلام بر تو و بر روزگاری که همه خلق در مسیر تو، شیرینی بندگی را خواهند چشید.
📗صحیفه مهدیه، زیارت حضرت بقیة الله ارواحنا فداه در سختیها، ص578.
🍃☀️🍃
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ اَعْدائُهُمْ اَجْمَعینْ
⛔️ بعضی جاها نباید تشکر کرد
«فَتَبَسَّمَ ضَاحِكًا مِّن قَوْلِهَا وَقَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَىٰ وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ» (نمل/۱۹)
ﭘﺲ (ﺳﻠﻴﻤﺎﻥ) ﺍﺯ ﺳﺨﻦ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺭﭼﻪ، خندید ﻭ ﮔﻔﺖ: ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ! ﺑﻪ ﻣﻦ ﺍﻟﻬﺎم ﻛﻦ ﺗﺎ نعمتی ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﻦ، ﻭ ﺑﻪ ﭘﺪﺭ ﻭ ﻣﺎﺩﺭم ﺑﺨﺸﻴﺪﻩای، ﺷﻜﺮ ﮔﺰﺍﺭم. ﻭ ﻛﺎﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪای ﻛﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ میﭘﺴﻨﺪی، ﺍﻧﺠﺎم ﺩﻫﻢ. ﻭ ﺑﻪ ﺭﺣﻤﺘﺖ ﻣﺮﺍ، ﺩﺭ ﺯﻣﺮﻩ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﺕ ﺩﺭﺁﻭﺭ!»
❌ تشكر توفیق الهی لازم دارد. قرآن میفرماید «أَوْزِعْنی أَنْ أَشْكُرَ» خدایا به من توفیق بده كه شكر كنم.
ولذا باید خدا لطف كند تا یاد نعمت افتاده و شكر كنیم...
❌ یعنی اگر توفیق الهی نباشد و خدا تو را به یاد نعمتها نیندازد تو شکر نخواهی کرد.
🔸 تشكر هم آدابی دارد، تشکر باید از خوبیها باشد، از کارهای نیک باشد، از روی تملق و چاپلوسی نباشد و بعضیها متملقاند و نسبت به هر كاری چه خوب و چه بد تشکر میکنند.
❌ کارهایی مثل ولخرجی و اسراف را نباید تشكر كرد. بعضی جاها نباید تشکر کرد. اگر کسی حق دیگران را ضایع کرد که به شما نفعی برساند نباید تشکر کرد، نباید قبول کرد، که اگر قبول کردید شما هم گناهکار محسوب میشوید...
❌ حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام میفرمایند تشكر باید به اندازه باشد، چون از حد كه بگذرد، تملق میشود، كمتر از حد باشد حسادت است، تشکر باید به اندازه باشد، در این صورت انصاف است...
❌ اگر مهمانی دعوت شدید و دیدید صاحبخانه برای ۵ نفر به اندازه ۲۰ نفر انواع غذا تهیه کرده، در پذیرائی خیلی اسراف کرده، تذکر بدید «وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ» (اعراف/۳۱) خداوند اسراف کنندگان را دوست ندارد...
❌ بعضیها هم بالعکس عمل میکنند، مهمانی که میروند با اینکه صاحبخانه از آنها با احترام و مناسب پذیرایی میکند، چون حسادت دارد یک ایرادی میگیرد برای اینکه تشکر نکند، این اخلاق خیلی ناپسندی است...
❌ در عمل به منکرات هم نباید تشکر کرد، مثلاً شما در صف نانوائی ایستادهاید، نانوا چون با شما آشنا است بدون توجه به بقیه، خارج از نوبت به شما نان میدهد، اینجا نباید تشکر کرد، باید تذکر داد که نوبت من نیست...
❌ از واسطههای نیکی هم باید تشکر شود، حضرت امام رضا علیه السلام میفرمایند کسی که نعمت دهنده از مخلوقات را شکرگزار نباشد، شکرگزار خداوند نیز نخواهد بود (عیون اخبار الرضا، جلد ۲، صفحه ۲۴)
گرچه تشكر از خدا میكنیم مخلوق خدا را هم نباید فراموش كنیم...
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
✍️ حبیبالله یوسفی
حکمت ۱۲.mp3
2.8M
✍ حکمت ۱۲
✅ قَالَ امیر المومنین علیه السلام:
أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اكْتِسَابِ الْإِخْوَانِ، وَ أَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَيَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ.
✅ امیر المومنین علیه السلام:
ضعيف ترين مردم كسى است كه از يافتن دوستان ناتوان است، و ناتوان تر از او كسى است كه دوستان به دست آورده را از دست بدهد
#نهج_البلاغه
#حکمت12
✳️حجت الاسلام حامد محقق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••
#حکمت_12
وَ قَالَ (علیه السلام): أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اكْتِسَابِ الْإِخْوَانِ، وَ أَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَيَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ.
💚 ناتوان ترين مردم، كسى است كه در يافتن دوست ناتوان باشد و ناتوان تر از او، كسى است كه دوستى فرا به دست آرد و از دست بدهد.
ناتوان ترين مردم:
شک نیست که یکى از مهم ترین سرمایه انسان در زندگى دوستان صمیمى است; این سرمایه نه تنها براى یارى کردن انسان در برابر مشکلات، بلکه براى انس گرفتن و از تجربه ها و نظرات آنها بهره گیرى کردن ضرورى است و جالب این که به دست آوردن دوستان خوب کار آسانى است; نه همچون به دست آوردن مال است که احتیاج به تلاش و کوشش فراون و گاه نیاز به سرمایه گذارى هاى کلان دارد و نه همچون مقام است که به دست آوردنش نیاز به روابط اجتماعى قوى دارد، بلکه با سرمایه اى که در اختیار هر کس هست به دست مى آید و آن سرمایه گشاده رویى، ادب و حسن معاشرت است. بر همین اساس امام(علیه السلام) مى فرماید: «عاجزترین مردم کسى است که از به دست آوردن دوست عاجز باشد»; (أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اکْتِسَابِ الاِْخْوَانِ).
حدیث معروفى است از امیر مؤمنان على(علیه السلام) که خطاب به مردم فرمود: «إِنَّکُمْ لَنْ تَسَعُوا النَّاسَ بِأَمْوَالِکُمْ فَسَعُوهُمْ بِطَلاَقَةِ الْوَجْهِ وَحُسْنِ اللِّقَاءِ فَإِنِّی سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ(صلى الله علیه وآله) یَقُولُ إِنَّکُمْ لَنْ تَسَعُوا النَّاسَ بِأَمْوَالِکُمْ فَسَعُوهُمْ بِأَخْلاَقِکُمْ; (اى مردم) شما نمى توانید مردم را با اموال خود راضى نگه دارید، از این رو ایشان را با خوشرویى و رفتار خوب راضى نگه دارید، زیرا من از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) شنیدم که مى فرمود: شما نمى توانید خشنودى مردم را با اموال (محدودتان) به دست آورید بنابراین با اخلاق نیکتان خشنودى آنها را به دست آورید».
🌷
آنگاه امام مى افزاید: «و از او عاجزتر کسى است که دوستانى را که به دست آورده از دست بدهد»; (وَأَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَیَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ).
زیرا ممکن است به دست آوردن چیزى مقدارى زحمت داشته باشد; ولى نگه داشتن آن آسان تر است، بنابراین کسى که دوستان خود را با بى مهرى یا بى اعتنایى از دست دهد عاجزتر از کسى است که نتوانسته دوستى به دست آورد.
🌹
در حدیثى از امام امیر مؤمنان(علیه السلام) در غررالحکم مى خوانیم: «مَنْ لا صَدیقَ لَهُ لا ذُخْرَ لَهُ; کسى که دوست ندارد ذخیره اى ندارد».
🍁امام صادق(علیه السلام) مى فرماید: «لَقَدْ عَظُمَتْ مَنْزِلَةُ الصَّدِیقِ حَتَّى إِنَّ أَهْلَ النَّارِ یَسْتَغِیثُونَ بِهِ وَیَدْعُونَ بِهِ فِی النَّارِ قَبْلَ الْقَرِیبِ الْحَمِیمِ قَالَ اللَّهُ مُخْبِراً عَنْهُمْ (فَما لَنا مِنْ شافِعِینَ وَلاَ صَدِیق حَمِیم); مقام دوست بسیار برجسته است تا آنجا که دوزخیان نیز با فریاد خود از او ـ پیش از آنکه از نزدیکان کمک بخواهد ـ سخن مى گویند همان گونه که خداوند در قرآن از آنها چنین خبر داده که مى گویند: امروز نه شفاعت کننده اى داریم نه دوست گرم و پر محبتى».
🌱اصولاً دوستان خوب بهترین زینت انسانند همان طور که امام صادق(علیه السلام)مى فرماید: «لِکُلِّ شَىْء حِلْیَةٌ وَحِلْیَةُ الرَّجُلِ أوِدّائُهُ; هرچیزى زینتى دارد و زینت انسان دوستان اوست».
در اهمّیّت دوستان همین بس که از بعضى از بزرگان سؤال شد: آیا برادر بهتر است یا دوست خوب. گفت: برادرى خوب است که دوست انسان باشد
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥داستانی یسیار زیبا وشنیدنی از عنایت امام حسین(ع) به یکی از زوار در پیادهروی اربعین
#پناهیان
اللّهُم عَجّل لوَلـیّکَ اَلفـ♡ـرج