حکمت ۲۷.mp3
2.08M
✍ حکمت ۲۷
✅ قَالَ امیر المومنین علیه السلام:
إمْشِ بِدَائِكَ، مَا مَشَى بِك.
✅ امیر المومنین علیه السلام:
با بيماريت راه برو تا جايى كه با تو راه مى رود.
#نهج_البلاغه
#حکمت27
💢حجت الاسلام حامد محقق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••
#حکمت27
قَالَ (علیه السلام): إمْشِ بِدَائِكَ، مَا مَشَى بِك.
و درود خدا بر او، فرمود: با درد خود بساز، چندان كه با تو سازگار است.
🔹زمانى که بیمارى فشار شدید نیاورده بگذار بدنت بدون نیاز طبیبان و دارو آن را دفع کند. این مسئله شاید در آن روز که امام این را مى فرمود روشن نبود; اما امروز روشن است که بدن خود داراى نیروى دفاعى است و هرگاه بیمارى با استفاده از قدرت دفاعى بدن از بین برود هم زیان هاى دارو و درمان را ندارد و هم بدن را تقویت کرده و براى آینده بیمه مى کند. البته هرگاه نیروى دفاعى بدن عاجز بماند باید با استفاده از طبیب و دارو به کمک او شتافت تا بیمارى را دفع کند.
اضافه بر این بسیارى از بیمارى ها دورانى دارد که با پایان دورانش خود به خود دفع مى شود. از این گذشته انسان وقتى در مقابل بیمارى تسلیم مى شود و با مختصر ناراحتى در بستر مى خوابد به خودش تلقین بیمارى مى کند، تلقین خود اثر تخریبى دارد. به عکس اگر برخیزد و کار روزانه خود را ادامه دهد عملا تلقین سلامت کرده و در روح او بسیار مؤثر است.
این نکته امروز بر همه روشن است که هر دارو هرچند اثر درمانى داشته باشد، زیانى نیز با خود همراه دارد. در حدیثى از امام کاظم(علیه السلام) نقل شده است که فرمود: «لَیْسَ مِنْ دَوَاء إِلاَّ وَهُوَ یُهَیِّجُ دَاءً وَلَیْسَ شَیْءٌ فِی الْبَدَنِ أَنْفَعَ مِنْ إِمْسَاکِ الْیَدِ إِلاَّ عَمَّا یُحْتَاجُ إِلَیْهِ; هیچ دارویى نیست مگر این که دردى را تحریک مى کند و هیچ چیز در بدن سودمندتر از امساک جز نسبت به چیزى که به آن نیاز دارد نیست».
در حدیث دیگرى از همان امام(علیه السلام) مى خوانیم: «ادْفَعُوا مُعَالَجَةَ الاَْطِبَّاءِ مَا انْدَفَعَ الْمُدَاوَاةُ عَنْکُمْ; از معالجه طبیبان پرهیز کنید تا زمانى که بیمارى به شما فشار نیاورده است».
این سخن به بیان دیگرى نیز از امیر مؤمنان(علیه السلام) نقل شده است که مى فرماید: «لاَ تَضْطَجِعْ مَا اسْتَطَعْتَ الْقِیَامَ مَعَ الْعِلَّةِ; تا زمانى که مى توانى با داشتن بیمارى سرپا باشى در بستر نخواب»
تکرار مى کنیم: مفهوم این سخنان این نیست که انسان با طبیب و دارو خود را معالجه نکند بلکه مفهومش آن است که در مراجعه به طبیب و استفاده از داروها ـ که معمولاً آثار زیان بارى دارد ـ عجله ننماید.
بعضى از شارحان، براى این حدیث به جاى این معناى طبى و درمانى مفهوم اخلاقى ذکر کرده اند و گفته اند: انسان باید در برابر حوادث و مشکلات و بیمارى ها خویشتن دار باشد و تا مى تواند با مشکلات بسازد و زبان به شکایت نگشاید که با روح رضا و تسلیم سازگار نیست. ولى این معنا با ظاهر جمله و روایات مشابهى که در این زمینه وارد شده چندان سازگار نیست.
May 11
تفسیر صفحه 12.mp3
15.21M
📌صوت تفسیر قرآن #حجت_الاسلام_راجی
📖 صفحه ۱۲ - سوره بقره (آیات ۷۷_۸۳)
___________
⁉️ اولین #پیمانی که از بنی اسرائیل گرفته شد، چه بود؟
⁉️ میثاق به چه نوع پیمانی گفته میشود؟
⁉️ حدیثی از امام رضا (علیه السلام) : خدا کدام سه چیز را در مقابل سه چیز دیگر قرار داد؟!
⁉️ احسان به #والدین به چه معناست؟
⁉️ چه زمانی میتوان زحمات پدر و مادر را جبران کرد؟
⁉️ آیا به پدر و مادر کافر هم باید احسان کرد؟
♨️ ایرادی که بعضی از بچه #مذهبی ها دارند!!!
♨️ امر به معروف کردن به نفع #دشمن!
♨️ تشبیه کردن دیگران به یزید!
⁉️ چگونه باید به #مستضعفین کمک کنیم؟
⁉️ چقدر از وضعیت هماتاقیهایتان اطلاع دارید؟
♨️ #آبروی افراد را باید حفظ کرد!
♨️ پیشنهادی به #مسئولین دانشگاه!
______________
🔰 مسجد امام رضا علیهالسلام #دانشگاه_فردوسی_مشهد
✨اللّهمَعَجِلْلِوَلِیِڪالفَـ♡ــࢪَج✨
شاهبیتغزلخلقتعالمبرگرد
علتخلقمنوعالموآدمبرگرد🤍
#سلامصاحبجهان..
#امام_زمان 🌱
کهف ۳۲.mp3
8.93M
✅ یاد و خاطره حماسه سازان آزادی خرمشهر
#دمی_باقرآن
✅ کهف ۳۲
وَاضْرِبْ لَهُمْ مَثَلًا رَجُلَيْنِ جَعَلْنَا لِأَحَدِهِمَا جَنَّتَيْنِ مِنْ أَعْنَابٍ وَحَفَفْنَاهُمَا بِنَخْلٍ وَجَعَلْنَا بَيْنَهُمَا زَرْعًا
حجت الاسلام حامد محقق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
حکمت ۲۸.mp3
2.41M
✍ حکمت ۲۸
✅ قَالَ علیه السلام: أَفْضَلُ الزُّهْدِ، إِخْفَاءُ الزُّهْدِ.
✅ امیر المومنین علیه السلام:
برترين زهد نهان داشتن زهد است.
#نهج_البلاغه
#حکمت28
💢حجت الاسلام حامد محقق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
#حکمت28
قَالَ (علیه السلام): أَفْضَلُ الزُّهْدِ، إِخْفَاءُ الزُّهْدِ.
برترين زهد، پنهان داشتن زهد است.
✅
این سخن اشاره به برنامه اى است که زاهدان ریایى در آن عصر و این عصر براى جلب قلوب مردم انتخاب مى کردند; لباس هاى ساده و مندرس و گاه از کرباس و خانه اى محقر و طعامى بسیار ساده براى خود برمى گزیدند تا مردم به آنها اقبال کنند و گاه آنها را مستجاب الدعوه پندارند و از این طریق مقامى در اجتماع پیدا کنند و یا اموالى را پنهانى گرد مى آوردند. بسیار مى شد که زندگانى درونى و بیرونى آنها با هم بسیار متفاوت بود و با توجه به این که ریاکارى نوعى شرک و خودپرستى است آنها گرچه ظاهرا زاهد ولى در باطن مشرک بودند و گاه سرچشمه خطراتى براى جامعه مى شدند.۰
زاهد واقعى آن کس نیست که به سراغ دنیا رفته، ولى چون آن را به چنگ نیاورده ناچار لباس زهد به خود پوشیده است. زاهد واقعى کسى است که دنیا به سراغش آمده و او آن را نپذیرفته و زندگى زاهدانه را بر نعیم دنیا ترجیح داده است. همان گونه که امیر مؤمنان على(علیه السلام) در خطبه 32 از خطب نهج البلاغه مى فرماید: «وَمِنْهُمْ مَنْ أَبْعَدَهُ عَنْ طَلَبِ الْمُلْکِ ضُئُولَةُ نَفْسِهِ وَانْقِطَاعُ سَبَبِهِ فَقَصَرَتْهُ الْحَالُ عَلَى حَالِهِ فَتَحَلَّى بِاسْمِ الْقَنَاعَةِ وَتَزَیَّنَ بِلِبَاسِ أَهْلِ الزَّهَادَةِ وَلَیْسَ مِنْ ذَلِکَ فِی مَرَاح وَلاَ مَغْدًى; بعضى از آنها کسانى هستند که ناتوانى اشان آنها را از رسیدن به جاه و مقام بازداشته و دستشان از همه جا کوتاه شده آنگاه خود را به زیور قناعت آراسته و به لباس زاهدان زینت بخشیده اند در حالى که در هیچ زمان نه در شب و نه در روز در سلک زاهدان راستین نبوده اند».
بسیارى از بنیان گذاران مذاهب باطله نیز در سلک همین زاهدان ریایى بودند.
به تعبیرى دیگر: زاهد کسى است که وابسته به دنیا و اسیر آن نباشد نه آن کس که دستش از همه چیز تهى است. همان گونه که امیر مؤمنان على(علیه السلام) در تفسیر زهد از آیه شریفه (لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلى مَا فَاتَکُمْ وَلا تَفْرَحُوا بِما آتاکُمْ) استفاده کرده است و مى فرماید: «تمام زهد در دو جمله از قرآن آمده است، خداوند سبحان مى فرماید: بر گذشته تأسف نخورید و نسبت به آنچه به شما داده است دلبند و شاد نباشید».
امام(علیه السلام) در روایت دیگرى که در غررالحکم آمده تعبیر جالب دیگرى دارد و مى فرماید: «الزُّهْدُ أَقَلُّ ما یُوجَدُ وَأَجَلُّ ما یَعْهَدُ وَیَمْدَحُهُ الْکُلُّ وَیَتْرُکُهُ الْجُلُّ; زهد و پارسایى کمیاب ترین چیزها و ارزشمندترین آنهاست همگان آن را مى ستایند ولى اکثر مردم به آن عمل نمى کنند».
درباره اهمیت زهد و پارسایى و مراتب و درجات آن بحث مشروحى ذیل خطبه 81 از همین کتاب آمده است.
این سخن را با ذکر دو نکته پایان مى دهیم: نخست این که اگر سؤال شود چگونه مى توان زاهد بود و زهد را پنهان کرد در پاسخ مى گوییم: شخص زاهد باید در مجامع مانند دیگران رفتار کند; مثلاً اگر سر سفره اى است که غذاهاى مختلف در آن است مقدارى از هر کدام تناول کند نه این که همه غذاها را کنار بزند مثلا به نان و پنیرى قناعت نماید و از نظر لباس، لباس ساده معمولى بپوشد نه لباس غیر متعارف زاهدانه و به این ترتیب مى تواند در باطن زاهد باشد و در ظاهر فردى معمولى.
نکته دیگر این که هر گاه زاهد به زهدش افتخار کند و آن را اظهار نماید در واقع زاهد نیست، چرا که دلبستگى به زهد و افتخار به آن و جلب نظر مردم از این طریق خود عین رغبت در دنیا و بر ضد زهد است
تفسیر صفحه ۱۳.mp3
22.22M
📌صوت تفسیر قرآن #حجت_الاسلام_راجی
📖 صفحه ۱۳ - سوره بقره (آیات ۸۴ _ ۸۸)
_________
⁉️ تفاوت #صهیونیسم با #یهود چیست؟!
⁉️ کدام قوم در یک بین الطلوعین، ۷۰ پیامبر را کشتند؟!
⁉️ زندان #ابوغریب و #گوانتانامو را چه کسانی تاسیس کردند؟
♨️ بیان دو ویژگی اختصاصی #یهودیها!
⁉️ #مسیحیت تحریف شده چه ویژگیهایی دارد؟
⁉️ جنگ جهانی اول و دوم را چه کسانی به راه انداختند؟
⁉️ #آمریکا به چند کشور حمله کرده است؟
♨️ خطری که همهی خوانندگان قرآن را تهدید میکند!
♨️ نتیجه انتخاب #سلیقهای از دین!
⁉️ چرا بعضی از آیات قرآن کنار گذاشته میشوند؟
⁉️ جامانده #پهلوی چه نوع حکومتی را میخواهد راه اندازی کند؟
⁉️ نمونههایی از آزادی در دوران حکومت #پهلوی!
♨️ تعریف جیمی کارتر از #حکومت محمدرضا پهلوی!
♨️ گزارش جالب CNN از نحوهی شکنجهی #ساواک!
♨️ طرح رایگان شدن #بهداشت در دوران حکومت پهلوی!
♨️ معرفی یک #فیلم!
⁉️ تعریف #انسانیت چیست؟
__________
🔰 مسجد امام رضا علیهالسلام #دانشگاه_فردوسی_مشهد
✨اللّهمَعَجِلْلِوَلِیِڪالفَـ♡ــࢪَج✨
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
💐السَّلامُ علیڪَ یا بقیَّةَ اللهِ یا اباصالحَ المَهدي یا خلیفةَالرَّحمن و یا شریڪَ القران ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ سیِّدے و مَولاے الاَمان الاَمان ...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج .
4_5899794998815097351.mp3
898.9K
حـــــــــرف دلـــــــ
آقا بیا که بی تو پریشان شدن بس است
از دوری تو پاره گریبان شدن بس است
کنعان دل، بدون تو شادی پذیر نیست.....
حرف_دل
کلیپ_صوت_مهدوی