هدایت شده از مهدی کرار
و در آخر باید اذعان کنیم :
آری؛ اربعین روز به بار نشستن تلاش های زینب کبری (س) است همان بانویی که ابرهای سیاه نفاق را از صفحه ی عاشورا کنار زد تا همگان خورشید حقیقت یعنی حسین (ع) را به روشنی ببینند.
هدایت شده از کانال خصوصی
#گفتگوی_شبانه
#موضوع:
اینکه خدا هرکسی راکه بخواهد هدایت یا گمراه میکند جبر نیست؟
پس اختیار در انسان ها چه می شود؟
آیا انسان به اختیار خود گناه میکند؟
یا با اختیارخود کارخوب انجام میدهد؟
السلام علیک یافاطمه الزهراء
السلام علیک یا ام ابیها
السلام علیک یا دختر نبی مکرم اسلام
بی بی جان!!
ای مادر سادات
برای فرج فرزندتان دعابفرمایید
وهمچنین برای عاقبت بخیرشدن ما دعاکنید
خشنودی حضرت فاطمه سلام الله علیها
۱۱۳ سوره کوثر هدیه کنیم
اعلام بفرمایید؟
هدایت شده از مهدی کرار
بسم الله الرحمن الرحیم
اینکه خداوند متعال فرمود « هر که را بخواهد هدایت می کند و هر که را بخواهد گمراه می سازد » با اختیار انسان منافاتی ندارد. چون خواست خدا همان قوانین و سنّتهای اوست و یکی از سنن الهی این است که انسان هدایت و ضلالت را خود انتخاب نماید.
هدایت شده از مهدی کرار
« إِنَّا هَدَیْناهُ السَّبیلَ إِمَّا شاکِراً وَ إِمَّا کَفُوراً : ما راه را به او نشان دادیم، خواه شاکر باشد(و پذیرا گردد) یا ناسپاسی کند. » (الإنسان:۳) . و فرمود: « لا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها لَها ما کَسَبَتْ وَ عَلَیْها مَا اکْتَسَبَت : خداوند هیچ کس را، جز به اندازه توانش، تکلیف نمى کند.
هدایت شده از مهدی کرار
یادمان باشد :
آیات قرآن متمم یکدیگرند و بعضی از آیات بعض دیگر را تفسیر میکند. همان خدایی که فرمود: "یضل من یشاء"؛
هر کس را بخواهد گمراه میکند،
همان خدا هم فرمود: "و یضل الله الظالمین"؛
خدا ظالمان را گمراه میکند.
یا "کذلک یضل الله من هو مسرف مرتاب"؛ خدا گمراه میکند کسی را که اسراف میکند.
و یا "کذلک یضل الله الکافرین"؛ خدا کافران، را گمراه میکند.
هدایت شده از مهدی کرار
پس نتیجه می گیریم در صورتی که مومن به خداوند و عامل به احکامش باشیم ، این گمراه کردن شامل حال ما نخواهد شد و البته خداوند مومنین را حمایت و هدایت می کند.
هدایت شده از مهدی کرار
خدا هم هدایت و هم ضلالت را به مشیّت خود منتسب ساخت. برای مثال اگر کسی پای خود را از کناره ی پشت بام بیرون نهاد به حکم قانون عمومی جاذبه که سنّتی الهی است سقوط کرده می میرد. در این واقعه ساقط کردن کار خداست چون قانون جاذبه را او بر وجود شخص حاکم می کند ولی خود شخص است که خود را در مجرای این قانون قرار می دهد.
هدایت شده از مهدی کرار
« یُخادِعُونَ اللَّهَ وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ ما یَخْدَعُونَ إِلاَّ أَنْفُسَهُمْ وَ ما یَشْعُرُونَ . ـــــــــــــ مى خواهند خدا و مؤمنان را فریب دهند؛ در حالى که جز خودشان را فریب نمى دهند ؛ در حالی که نمى فهمند. » (البقره:۹)خداوند متعال در این آیه می فرماید آنها که خدعه می کنند در واقع خوشان را فریب می دهند.
هدایت شده از مهدی کرار
باید دانست چه گروه از بندگان در معرض گمراهی قرار میگیرند، خدا ظالمان و دروغگویان، فاسقان، مسرفان و کافران و آنهایی را که در حالت اختیار نافرمانی میکنند گمراه میکند.
هدایت شده از مهدی کرار
پس چنین نیست که خدا کسی را ابتداءً گمراه نماید. بلکه او ابتدا هر دو راه سعادت و شقاوت و قوانین و سنّتهای حاکم بر هر کدام را از راه ارسال انبیاء و کتب آسمانی نشان می دهد ، آنگاه هر کس در هر کدام از راهها قدم نهاد قوانین حاکم بر آن راه ، که همان مشیّت و خواست خدا در عالم هستی است ، درباره ی او به اجراء در می آید.
و در جایی هم هست که خدا میخواد انسان رو مورد آزمایش، قرار بدهد تا لبه پرتگاه، اما جایی می رساند خود فرد خود خودساخته اش رو که اونجایی که خدا رو شناخته بازنگری در رفتار و کردار خود قرار میدهد و با توبه و انابه و بازگشت مجدد . و متوسل شدن به شهدا و مسیر شهدا و توسل به ائمه اطهار علیهم السلام زنگار گناه رو از وجود خود شستشو میدهد .
هدایت شده از مهدی کرار
در آیات دیگر میفرماید: "ان الله لا یهدی القوم الفاسقین"، "لایهدی القوم الکافرین"، "لایهدی کید الخائنین"، "لایهدی من هو کاذب کفار"؛ و... یعنی خداوند از آنهایی که در مقام هدایت نیستند. هدایت را نفی میکند.
پس معلوم شد که برای صالحان و متقین هیچگاه گمراهی روا نیست
و معاندان لجوج هدایت نخواهند شد.
هدایت شده از مهدی کرار
انسان ، تا آنجایی که مربوط به اراده و اختیار او می شود ، حاکم بر وضع آینده ی خود است. وضع آینده یک انسان شبیه یک ورقه ی امتحانی است و نمره ای که به آن داده می شود تعیین کننده ی سعادت یا شقاوت اوست. در این ورقه ی امتحانی هیچ جوابی نوشته نشده است و تنها چیز موجود در آن ، سؤالات ، و توضیحاتی در مورد سؤالات است
هدایت شده از مهدی کرار
بخشی از این سؤالات را خدا طراحی کرده است و از دست ما خارج است ؛ این سؤالات بر دو گونه اند برخی تکوینی و برخی دیگر تشریعی هستند. مثلا ما نمی دانیم که امروز در خیابان با چه حادثه ای روبرو خواهیم شد ولی با هر حادثه ای که روبرو شویم یک سؤال امتحانی است که باید به آن جواب درست دهیم. این گونه سؤالات، سوال های تکوینی هستند.
هدایت شده از مهدی کرار
بنابراین هر اتفاق تکوینی که برای ما رخ دهد چه عذاب باشد، چه رحمت باشد چه برای امتحان باشد و چه عقوبت اعمال گذشته خودمان و چه... همگی سؤال امتحانی هستند و جواب درست ما را طلب می کنند.
هدایت شده از مهدی کرار
بنابراین هر اتفاق تکوینی که برای ما رخ دهد چه عذاب باشد، چه رحمت باشد چه برای امتحان باشد و چه عقوبت اعمال گذشته خودمان و چه... همگی سؤال امتحانی هستند و جواب درست ما را طلب می کنند.
هدایت شده از مهدی کرار
لذا لزومی ندارد که ما بدانیم این حادثه از چه جنسی است، آنچه مهم است عکس العمل درست ما در مقابل آن است و عکس العمل و جواب درست را فطرت و عقل و دین به ما یاد داده است؛ یا به عبارتی جواب درست را خدا در فطرت و عقل و دین به ما عرضه کرده
هدایت شده از مهدی کرار
امّا سؤالات تشریعی عبارتند از واجبات و محرّمات و مستحبات و مکروهات. واجبات را حتما باید بجا آورد و محرّمات را حتما باید ترک کرد. اینها سوالاتی هستند که نمره ی آنها تعیین کننده ی وضع آینده یا به اصطلاح سرنوشت ماست ؛ ولی مستحبات سوالاتی هستند که اگر آن را با آگاهی انجام دهیم نمره تشویقی دارد ، و اگر مکروهات را ترک کنیم خدا در نمره دادن با ارفاق عمل می کند
هدایت شده از مهدی کرار
امّا اگر کسی در امتحان تشریعی تقلب کند یا همه ی سوالات را جواب غلط دهد یا امتحان را به باد تمسخر بگیرد و... در این صورت خدا یا سوالات انحرافی پیش پایش می گذارد.«وَ مَکَرُوا مَکْراً وَ مَکَرْنا مَکْراً وَ هُمْ لا یَشْعُرُون . ـــ آنها مکر کرده نقشه مهمّى کشیدند، و ما هم نقشه ای کشیدیم ، در حالى که آنها درک نمى کردند.»(النمل:۵۰) یا به رورقه ی امتحانی او مهر مردودی می زند.
هدایت شده از مهدی کرار
مردودی ها:
خداوند متعال در سوره بقره می فرماید:« کسانى که کافر شدند، براى آنان تفاوت نمى کند که آنان را(از عذاب الهى) بترسانى یا نترسانى؛ ایمان نخواهند آورد. خدا بر دلها و گوشهاى آنان مهر نهاده؛ و بر چشمهایشان پرده اى افکنده شده؛ و عذاب بزرگى در انتظار آنهاست.
هدایت شده از مهدی کرار
گروهى از مردم کسانى هستند که مى گویند:به خدا و روز رستاخیز ایمان آورده ایم. در حالى که ایمان ندارند.مى خواهند خدا و مؤمنان را فریب دهند؛ در حالى که جز خودشان را فریب نمى دهند؛ (اما) نمى فهمند. در دلهاى آنان یک نوع بیمارى است؛ خداوند بر بیمارى آنان افزوده؛ و به خاطر دروغهایى که می گفتند، عذاب دردناکى در انتظار آنهاست. و هنگامى که به آنان گفته شود:در زمین فساد نکنید! مى گویند: ما فقط اصلاح کننده ایم. آگاه باشید! اینها همان مفسدانند؛ ولى نمى فهمند ( مثال آنها در این دوره ما همان لیبرالهای منافق دو رو)
هدایت شده از مهدی کرار
نتیجه اینکه خدای تعالی ظالمان، ستمگران، مجرمان و... را هدایت نمیکند. و اساساً این گروه خود در یک گمراهی آشکار هستند. که میفرماید: "من یعص الله و رسوله فقد ضل ضلالاً مبیناً"؛[13] یعنی کسی که از دستورات خدا و رسولش سرپیچی کند، آشکارا در گمراهی است. پس هر کس مستحق هدایت باشد خدای تعالی او را به بهشت هدایت میکند و کسی نیست که بتواند او را برگرداند و آنکس را که مستوجب عذاب باشد و به سوی دوزخ کشاند کسی او را از شر عذاب نگاه ندارد. اما اهل و مستحق عذاب شدن و یا مستحق ثواب شدن مقدمتاً به دست انسان سپرده شده است.
هدایت شده از مهدی کرار
بنابر این هر حادثه ای و موردی که ما در زندگی دنیا با آن مواجه می شویم امتحان خداست ، حتی حوادثی که نتیجه سوء عمل خود ماست؛ حتی آن حالت تردید و دو دلی که گاه در ما ایجاد می شود خود یک سوال امتحانی است. برخی به بهانه ی این که من در تردید بودم و نمی دانستم چه کنم از مسولیّت الهیِ خود شانه خالی می کنند و مردود می شوند ؛ ولی افراد زیرک در چنین مواردی به اهل علم مراجعه کرده خود را از تردید می رهانند
هدایت شده از مهدی کرار
باید متوجه بود که دنیا مکان راحتی و خوشگذرانی نیست و نباید پنداشت که افراد عیّاش و بی دین و به ظاهر خوشبخت واقعا خوشبخت هستند، اینها همان کسانی هستند که خدا به آنها مهلت داده است یا خدای ناکرده بر قلبشان مهر مردودی زده است.
هدایت شده از مهدی کرار
جواب حقیقی امتحان دنیا را باید در عالم برزخ و قیامت مشاهده نمود نه در دنیا ؛ اگرچه برخی آثار آن در دنیا نیز ظاهر می شود. دنیا بسیار کوتاه و در حد یک جلسه ی امتحانی است و آخرت آن روزی است که کارنامه ی اعمال را به انسان می دهند و بر اساس آن معلوم می شود که سعادتمند و شقاوتمند کیست.
هدایت شده از مهدی کرار
البته خداوند متعال فراتر از این ، خود همان خواستن را هم وسیله ی امتحان و رشد بنده قرار داده از این راه ایمان او را تقویت می کند. پس باید دانست که دنیا جای بهره بردن نیست جایگاه امتحان دادن و رشد کردن و به سعادت حقیقی رسیدن است.
با این طرز نگاه به عالم هستی است که انسان در مسیر درست رشد و ترقّی قرار می گیرد و ارزش حقیقی هر چیزی را ادراک می کند و متوجّه می شود که به هر چیزی چه اندازه باید بها داد.
هدایت شده از مهدی کرار
و در آخر :
انتخاب راه خوب یا بد از اوّل در اختیار خود ما است و این حقیقت را وجدان هر انسانی قبول دارد.
ممنون از اینکه حوصله به خرج داده و در گفتگوی امشب همراهی نمودید ،
ان شاء الله تلاش این شبها یمان توشه ای باشد برای رضای محبوب ، پروردگار رب العالمین 🤲🌺🤲