.
🔹 مشکل مواد اعتیاد آور مانند هروئین این است که موجب میشوند دوپامین زیادی در مغز ترشح گردد و این میزان دوپامین فقط با هروئین جبران میشود برای همین فرد مجبور است دوباره هروئین مصرف کند.
🔹تاثیر دیگر اعتیادآورها این است که پس از مصرف مجدد، دیگر تاثیر قبلی را بر روی مدار پاداش ندارد، برای همین با مصرف یک میزان مشخص از ماده اعتیاد آور، دوپامین کمتری در مغز ترشح میشود، درحالی که فرد نیاز دارد دوپامین بیشتری مصرف کند.
.
🔹برای همین فرد به مصرف بیشتر
و بیشتر عامل اعتیاد آور روی میآورد. این سیکل در همه عوامل اعتیاد آور یکی است.
🔹منتها در یکی کمتر و در یکی بیشتر. مشکل اساسی در اعتیاد، تغییر شکل در مغز است.
مغز افراد معتاد کوچکتر است و کارایی کمتری دارد.
🔹از طرفی در افراد معتاد هورمون تستسترون که عامل نشاط و شادی است بشدت کم و هورمن کورتیزول که عامل استرس است، بسیار فعال است.
نکته دیگری که ویلسون به آن اشاره میکند، محرکهای مصرف است.
🔹فردی که معتاد میشود به سادگی توسط عواملی که او را به یاد مصرف عامل اعتیادآورش میاندازند تحریک میشود.
برای همین است که ترک مواد مخدر برای افراد مشکل است.
#مهم
.
جهیزیهی زیاد و وسایل لاکچری خوشبختی نمیاره
اینو دیشب فهمیدم که دختر خالهم با بهترین وسایل خونه که با هزار دردسر و رفتن توی قسط و قرض های سنگین تهیه کرده بودن، داره از شوهرش جدا میشه و جهیزیه رو گذاشته برای فروش.
نظر یکی از کاربران
.
خیلی از زنهای خانه دار ، به اندازه زنهای شاغل از صبح تا شب تو خونه زحمت میکشن.
چجوریه که میگید زن شاغل و مستقل احترام بیشتری داره ولی اونی که خانه داره و خرجشو شوهرش میده یه زن سنتیه و ارزشش پایینتره؟
معیار احترامتون درآمدزاییه؟ 😒
یکی می گفت:
پارسال از دختر داییم پرسیدم چرا میخوای با فلانی ازدواج کنی، گفت چون خوش قیافس! الان هنوزم خوش قیافس ولی خب دارن طلاق میگیرن
.
.
اگر در انتخاب هاتون رگ دست،بلندی قد،عضله بازو،فر بودن مو،ته ریش و غیره معیاره،دست نگه دارید و ازدواج نکنید!
به سهم خودتون به کاهش آمار طلاق کمک کنید...!
.
اشتهای کودکان پیشدبستانی کم میشود زیرا که رشد آنها کُند میشود. احتیاط آنها در مورد غذاهای جدید نیز سازگارانه است. اگر آنها به غذاهای آشنا بچسبند، این حسن را دارد که وقتی بزرگسالان برای محافظت از آنها حضور ندارند، کمتر احتمال دارد که مواد خطرناک را بخورند.
والدین نباید در مورد تغییرات در مقدار غذایی که در هر وعده خورده میشود نگران باشند. کودکان پیشدبستانی با خوردن کم در یک وعده و خوردن بیشتر در وعده دیگر جبران میکنند.
.
با اینکه کودکان پیشدبستانی کمتر میخورند ولی به غذای با کیفیت عالی، از جمله همان غذاهایی که بزرگسالان میخورند، اما به مقدار کمتر، نیاز دارند. چربیها روغنها و نمک باید در کمترین حد نگه داشته شوند زیرا با فشار خون بالا و بیماری قلبی در بزرگسالی ارتباط دارند.
برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و محافظت در برابر اضافه وزن و چاقی، از مصرف غذاهای مملو از مواد قندی نیز باید خودداری شود.
پرسش:
سلام و عرض ادب براي ترک عادتي مثل جويدن ياکندن ناخن چه راهکارهايي را پيشنهاد ميکنيد؟عادتيه که از زمان بچگي تا الان که 35 سالمه دارم.باتشکر
پاسخ:
سلام بر شما
پاسخ شما را ضمن نكات زير بيان مي كنيم:
1- عواملي مي تواند زمينه ساز، آغازگر و تدوام بخش ناخن جويدن يا كندن ناحن باشند مانند: استرس، خستگی، احساس ناکامی، اضطراب و تنهایی اختلال وسواس فکری ـ عملی، اختلال تمرکزی بیشفعالی، اختلالات اضطرابی، امور ژنتيك
2- براي درمان دقيق بايد علل شناخته شود. مثلا اگر زمينه هاي ژنتيكي باشد و رفتار وسواس گونه كندن ناخن شديد باشد در كنار روان درماني(روان شناس باليني) حتما لازم است دارو درماني (دارودرماني) هم انجام شود.
3- خودتان نيز بايد با همت بالا براي درمان تلاش كنيد روش هاي زير بسيار مهم است در ترك:
الف) توجه به توانايي ها و هنرها و تجارب مثبت خود و كم نگرفتن قدرت اراده خود.تكيه به اراده خودتان نقش مهمي در درمان دارد. نبايد منتظر معجزه بنشينيد معجزه حقيقي اراده شماست وقتي حركت كنيد خدا هم به تلاش شما بركت مي دهد
ب) توجه به پيامدهاي منفي اين رفتار وسواس گونه مانند قرمزی و زخم شدن اطراف پوست ناخنها میتواند باعث خونریزی و عفونت شود و جدا از خود ناخن، به دندانها و حتی لثهها هم آسیب میرساند. ظاهر ناخن جویدن هم خوشایند نیست و میتواند اضطراب درونی فرد را در دید عموم قرار دهد بنابراین، از نظر اجتماعی قابل قبول نیست و روی اطرافیان تاثیر منفی میگذارد. گاهی باکتریها و ویروسها از انگشتان دست به صورت و دهان منتقل میشود و افراد را در معرض ابتلا به عفونتهای مختلف قرار میدهد. جویدن ناخن علاوه بر اینکه به دندانها آسیب میرساند، باعث کج شدن و از ردیف خارج شدن آنها هم میشود.
ج) ورزش كردن علاوه بر افزايش هورمون هاي شادي و آرام بخش سبب كاهش هورمون هاي استرس و اضطراب مي شود. هر قدر اضطراب شما كم شود و آرامش زياد، توان شما براي مهار اين عادت قوي تر مي شود.
د) وقتي بچه را از شير مي گيريم بي تابي مي كند ولي حواسش را به اشياء جذاب و غذاهاي خوشمزه جلب مي كنيم بيشتر به او توجه مي كنيم تا عوارض ترك شير و سينه مادر را بتواند تحمل كند. وقتي شما مي خواهيد عادت خوردن ناخن را ترك كنيد كلافه مي شويد ولي با ترفندهاي مختلف مانند چسبيدن به كارهاي هنري و كارهاي ذهني ذهن را مشغول كنيد.
هـ) كار و هنرها و ورزش هايي مشغول شويد كه دست و ذهنتان مشغول شود مانند گلسازي با گل رس
و) ناخن ها را از ته بگيريد
ز) گاهي ناخن ها را تند و تلخ كنيد يا دستكش دستتان كنيد و يا چسب به ناخن ها بزنيد. ولي اصل اين است كه با اختيار خودتان دستتان را مهار كنيد. مانند فردي كه خودش با اختيار تلاش مي كند سيگار نكشد.
ح) از رفتارهاي مذهبي مانند دعا، حضور در زيارتگاه ها، مساجد و نوشتن نامه و عريضه به ائمه و خداوند براي پالايش هيجان هاي منفي و كاهش استرس كمك بگيريد. دوستان بانشاط و معنوي داشته باشيد گاهي با هم پياده روي و دورهمي داشته باشيد