🚩 حسین(ع) رهرو راستین علی(ع)
سیدالشهداء در برابر بدگویی امویان نسبت به پدر بزرگوارش امیرمؤمنان ایستادگی و مقابله میکرد و یک بار با مروان فرماندار مدینه بخاطر اهانت به پدر برخورد سختی داشت.
📣 بنا به نقل مرحوم کلینی وقتی علی بن الحسین(ع) برای گرفتن مقرری نزد مروان رفت و او متوجه شد نام دو برادر علی است به این نامگذاری تکراری خرده گرفت. وقتی خبر به امام حسین(ع) رسید فرمود: اگر خدا صد فرزند به من دهد دوست دارم نامشان را علی بگذارم.
برگرفته از مقاله (مدخل) حسین بن علی(ع) به قلم این نویسنده در دانشنامه سیره نبوی (ج۳)
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
۲۶ مرداد ۱۴۰۰
📣 سقای طفلان حسین: اباالفضل
✍️ مورخان گویند از روز هفتم محرم که آب بر اردوی حسینی بسته شد و حضرت ابوالفضل العباس سلاماللهعلیه به دستور امام خود برای تهیه آب رفت، به سقا شهرت یافت. احتمالاً این اقدام از سوی آن برادر وفادار و پرچمدار کربلا تکرار شده است هر چند از جزئیات و زمان آنها اطلاعی نداریم.
🚩 اوج مقام و منزلت عباس(ع) را باید تعبیر بلند امام زمان در عصر روز نهم دانست که به او فرمود: بنفسی انت (جانم به فدایت) برو و از دشمن برای امشب مهلت بگیر.
🌷نمونه دیگر از عظمت شخصیت این فرزند امیرمؤمنان در سخنانی بود که هنگام برداشته شدن بیعت از سوی امام، اعلام وفاداری کرد و عرضه داشت کجا برویم؟ زندگی پس از تو ارزشی ندارد (نقل به مضمون).
🏳️ و سرانجام در روز عاشورا که سِمَت پرچمداری یافت. بنا به نقل شیخ مفید همراه برادرش به منظور تهیه آب سوی فرات رفتند. دشمن جلو آنها را گرفت و تیری به امام زد و میان دو برادر جدایی انداخت. عباس به تنهایی مبارزه کرد و پس از جراحتهای بسیار به شهادت رسید.
🌴 بنا به روایت ابنشهرآشوب یکی از دشمنان پشت نخلی کمین کرد و دست راستش را جدا کرد. شمشیر به دست چپ داد و رجز خواند که اگر دست راستم را بریدید همچنان از دینم دفاع میکنم. بار دیگر حکیم بن طفیل کمین کرد و دست چپش را جدا کرد و سپس عمودی از آهن بر سرش زد.
🖊 خوارزمی مینویسد: امام فرمود: اکنون کمرم شکست و ابنطاووس میگوید امام در فقدان برادرش به شدت گریست.
لذا شاعر گفته است:
أَحَقُّ النَّاسِ أَنْ يُبْكَى عَلَيْهِ
فَتًى أَبْكَى الْحُسَيْنَ بِكَرْبَلَاء
سزاوارترین مردم برای گریستن بر او؛ جوانمردی است که حسین(ع) در کربلا بر او گریست.
🏴 و سَيَعْلَمُ الَّذينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُون.
#شهیدان_کربلا
#ذکر_مصائب
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
۲۶ مرداد ۱۴۰۰
❌ تحریفات عباسیه!
السَّلَامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِيعُ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَ لِلْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ علیهمالسلام.
📌 جایگاه و منزلت حضرت ابوالفضل العباس(ع) در میان شهدا، مقامی بلند است؛ اما متأسفانه آگاهیهای زیادی از زندگی او پیش از واقعه کربلا در دست نیست. همانند بسیاری از شهدای کربلا که بخاطر اخلاص خود و فداکاری در کنار امام معصوم جاودانه شدند و اطلاعی از زندگی آنان نداریم.
🔍 پیشگوییها و مطالبی که درباره تولد آنحضرت گفته میشود، نبرد در صفین (حدود ۱۰ سالگی)، خطبه بر بام کعبه، روضه مشهور میدان رفتن که از زمان صفویه در کتابها آمده است، روضه موهن کوچک بودن قبر بخاطر پیکر آنچنانی و بسیاری از آنچه برای اشک گرفتن گفته میشود، معتبر نیست (رجوع شود به مقتل جامع، ص۸۴۴).
📣 اما این در منابع معتبر هست که:
ـ عباس(ع) مورد اعتماد امام و نماینده حجت خدا برای گفتگو با دشمن بود،
ـ در عصر نهم از سوی برادر به جمله «فدایت شوم» مفتخر شد،
ـ در شب عاشورا نخستین کسی بود که اعلام وفاداری کرد و سخنانی بسیار زیبا فرمود،
ـ امان دشمن و راحتطلبی را نپذیرفت،
ـ در روز عاشورا پرچمدار سپاه کوچک توحید بود و سخت در کنار برادر ایستادگی و از امام خود دفاع کرد،
ـ شجاعتی بینظیر داشت و چند نفر را از محاصره لشکر دشمن نجات داد،
ـ سقای تشنگان صحنه کربلا بود،
ـ چهارمین شهید از یک خانواده بود که با غم از دست دادن سه برادر به میدان رفت،
ـ امام صادق(ع) فرمود عمویم بصیرت و بینشی عمیق داشت و امتحان خوبی داد
ـ و امام سجاد(ع) فرمود در قیامت مقامی دارد که شهدا بر او غبطه میخورند.
✅ اینها همه مقامات و مصائب صحیح ابوالفضل العباس است و اندوه کمی نیست؛ امّا کتابها را مشحون از داستانها و مطالب دیگری کردهایم که...
#گزیده_مطالب
#شهیدان_کربلا
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#نقد_کژیها
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
۲۷ مرداد ۱۴۰۰
9️⃣ عصر نهم محرم
🗞 ابومخنف گوید: عصر روز نهم محرم دستور تند و صریح ابنزیاد به عمر بن سعد رسید که تسلیم شدن را بر حسین[ع] و یارانش عرضه کن. اگر پذیرفت آنان را به سوی من بفرست و اگر نپذیرفت آنان را بکش، مُثله کن و بعد از کشتنش، اسب بر بدن او بتاز.
⛺️ امام در کنار خیمهها سر بر زانو نهاده و چشمانش گرم خواب شده بود که سر و صدای لشکر بلند شد و زینب(س) به برادر گفت صدای آنها را نمیشنوی؟! فرمود در خواب بودم که رسولالله را دیدم و به من گفت سمت ما میآیی. زینب از این خبر سیلی به صورت زد و اظهار ناراحتی کرد. امام به او دلداری داد و به برادرش فرمود ببین اینها چه میخواهند. عباس رفت و برگشت و پیام جنگطلبی آنان را آورد. سیدالشهدا فرمود اگر میتوانی امشب آنها را از ما دور کن و مهلت بگیر تا نماز بخوانیم و خدا را مناجات کنیم. خدا میداند که من نماز و تلاوت قرآن و دعا و استغفار را دوست دارم. حضرت ابوالفضل با دشمن سخن گفت و مهلت گرفت.
📌امام سجاد(ع) نقل میکند که پدرم یارانش را جمع کرد و پس از حمد و ثنای الهی و قدردانی از اصحاب و بستگان همراهش فرمود گمانم فردا روز [آخر] ما با این دشمن است. بیعتم را از شما برداشتم؛ همه از این تاریکی شب استفاده کنید و بروید. کسی نرفت و همه اعلام وفاداری کرده و هر یک سخنانی گفتند.
🏴 پس از آن شنیدم پدرم شعر یا دهرُ افٍّ لکَ مِن خلیلٍ... را خواند و من فهمیدم که بلاء نازل شده است. بغض گلویم را گرفت ولی خودم را کنترل کردم. اما عمهام از ناراحتی سوی برادرش دوید و سخنانی گفت و بیهوش شد. امام به صورت خواهرش آب پاشید و او را دلداری داد و فرمود «همه اهل زمین و آسمان میمیرند. پدر و مادر و برادرم از من بهتر بودند و رفتند.» آنگاه عمهام را پیش من نشاند و به سراغ اصحابش رفت تا آرایش خیمهها را اصلاح کنند.
#گزیده_مطالب
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
https://eitaa.com/Mostabin/113
#مستبین
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
۲۷ مرداد ۱۴۰۰
🌙 مکن ای صبح طلوع!
📖 از این شعر طولانی، این بیت شهرت دارد که مصیبتی بزرگ از سیدالشهداء را بیان میکند و برای ذکر مصیبت آن حضرت کافی است:
امشبی را شه دین در حرمش مهمان است
عصر فردا بدنش زیر سم اسبان است
📝شاعر را پدر آیتالله بهجت گفتهاند. توضیح بیشتر و اشعار کامل را در ویکی شیعه و متن شماره ۵ مستبین ببینید.
۲۷ مرداد ۱۴۰۰
🏴 روضه حسین(ع) برای خود!
📌 ضحّاک مشرقی یکی از دهها بازمانده کربلا برای راوی ابومخنف تعریف کرده که در روز عاشورا امام حسین(ع) سخنانی فرمود که صدای گریه از سوی زنان بلند شد.
📣 آن حضرت خطاب به لشکر مخالف فرمود: گوش کنید، ببینید برای چه به اینجا آمدهام، عجله نکنید. اگر حرفم درست بود انصاف دهید [و رهایم کنید] ولی اگر عذرم پذیرفته نبود فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ وَ شُرَكاءَكُمْ ثُمَّ لا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوا إِلَيَّ وَ لا تُنْظِرُونِ.
این آیاتِ قرآن که امام تلاوت کرد سخنان حضرت نوح با قوم خود است. مضمون آیه این است که [اگر سخنم درست نبود] نیروهای خود را جمع کنید و شرکای خود را هم فراخوانید و به من مهلت ندهید و مرا بکشید!
↩️ با این سخنان صدای زن و بچه به گریه بلند شد. امام برادرش عباس و پسرش علی را فرستاد تا زنان را ساکت کند و فرمود گریه زیادی در پیش دارند.
وقتی زنان آرام شدند؛ امام چنین ادامه داد: ببینید من که هستم؟ نسبم را بررسی کنید. آیا من فرزند پیامبر شما نیستم؟ آیا فرزند پسر عمو و وصی او و اولین ایمانآورنده نیستم؟ آیا پیامبر درباره من و برادرم نفرمود که اینها سید جوانان بهشتند؟
⚠️ به خدا دروغ نمیگویم. اگر باور ندارید از جابر بن عبدالله و ابوسعید خُدری و سهل بن سعد و انس بن مالک بپرسید. اینها باعث نمیشود که از ریختن خونم دست بردارید؟ آیا من کسی را کشتهام که میخواهید قصاصم کنید؟
▪️صلی الله علیک یا مظلوم یا اباعبدالله
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#گزیده_مطالب
#مستبین
https://eitaa.com/Mostabin
https://t.me/AlMostabin
۲۸ مرداد ۱۴۰۰
انا لله و انا الیه راجعون
لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم
یوم علی آل الرسول عظیم
لا یوم کیومک یا اباعبدالله
🏴 شاید این ساعتها بود که جاهلان متنسّک، حجت خدا را کشتند و سر مقدسش را.... و پیکر مطهرش را...
☑️ فقط یک صحنه غمبار را به تصویر میکشم که به نظرم بسیار سوزناک است:
🚩 وقتی شمر دستور حمله داد و حسین(ع) را تیرباران کردند، زینب سلاماللهعلیها از خیمه بیرون آمد و فرمود: کاش آسمان بر زمین میآمد. آنگاه رو به عمر سعد کرد و گفت: ای عمر! آیا اباعبدالله را میکشند و تو تماشا میکنی؟ عمر جوابی نداد. زینب صدا بلند کرد: آیا مسلمانی در میان شما نیست؟ و کسی جواب او را نداد.
آه از آن ساعتی که با تنِ چاک چاک؛
نهادی ای تشنه لب، صورت خود روی خاک؛
آمده از خیمهگه خواهر غم دیدهات؛
دید که شمر از جفا نشسته بر سینهات؛
(صدای مرحوم کوثری) 👇👇
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#مستبین
https://eitaa.com/Mostabin
https://t.me/AlMostabin
۲۸ مرداد ۱۴۰۰
۲۸ مرداد ۱۴۰۰
تنور خولی
📌 سر مقدس امام حسین(ع) حوادث بسیاری به خود دید. پس از شهادت آنحضرت و در همان غروب عاشورا، سر را برای ابنزیاد فرستادند. حمید بن مسلم راوی کربلا هم با خولی رفت تا سر را به دارالاماره ببرند اما آنجا بسته بود و خولی ناچار شد تا صبح سر امام را در خانه نگه دارد. آن را در تنور خانه قرار داد و نزد همسرش رفت و گفت ثروت ابدی را برایت آوردهام: سر حسین[ع].
✔️ زن گفت مردم طلا و نقره برای خانواده میبرند و تو سر فرزند رسول را آوردهای؟! دیگر با تو همسخن نخواهم شد و با قهر از اتاق بیرون رفت. گوید دیدم عمود نوری از آسمان به تنور ساطع بود و پرندگان سفیدی دور آن در حال پرواز بودند.
📖 درباره حوادث سر مقدس و فرجام آن، دستکم دو مقاله وجود دارد که در فرصت دیگری معرفی خواهد شد.
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#مستبین
https://eitaa.com/Mostabin
https://t.me/AlMostabin
۲۹ مرداد ۱۴۰۰
✋ خداحافظ ای برادرِ زینب
⚔️ لشکر عمر سعد یک روز در کربلا ماند. کشتههای خود را جمعآوری و دفن و پیکر حجت خدا و اصحاب وفادارش را بر روی صحرا رها کرد.
🕛 ظهر روز یازدهم محرم وقتی لشکر به همراه اسیران، مجروحان و سرهای شهدا به کوفه رفتند، گروهی از بنیاسد که در غاضریه و نزدیک کربلا ساکن بودند و در زمان حضور امام خواسته بودند به او ملحق شوند ولی عمر سعد مانع شد، پس از رفتن لشکریان به محل حادثه آمدند و سیدالشهداء و یارانش را دفن کردند.
❌ بنابراین پیکرها روزِ بعد از عاشورا دفن شد و سه روز ماندن بر روی زمین درست نیست.
✅ هنگام رفتن، اسرای اهلبیت را از کنار شهدا عبور دادند. زینب دختر امیرالمؤمنین سخنانی گفت که دوست و دشمن را به گریه انداخت. او خطاب به رسولخدا گفت: یا محمداه، ملائکه آسمان به تو درود فرستد. این حسین توست در صحرا افتاده، به خون تپیده و آغشته، پیکرش پاره پاره.
🏴 پس با زبان پر گله آن بضعة الرسول
رو در مدینه کرد که یا ایها الرسول
این کشته فتاده به هامون حسین توست
وین صید دست و پا زده در خون حسین توست
#شهیدان_کربلا
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#نقد_کژیها
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
۲۹ مرداد ۱۴۰۰
۳۰ مرداد ۱۴۰۰