سعید حنفی
🚩 سعید بن عبدالله حنفی از شهدای کربلاست که نسبت به دیگر شهیدان اطلاعات بیشتری از او در دست است. وی یکی از پیکهای کوفیان به مکه جهت رساندن نامه و دعوت از امام حسین(ع) بود.
🔥 همو بود که در شب عاشورا اعلام وفاداری کرد و به پیشوای خود گفت: اگر بدانم که هفتاد بار کشته و دوباره زنده و سوزانده میشوم و خاکسترم به باد داده میشود، تو را رها نمیکنم.
🏹 بنا به نقل مقتل خوارزمی، سعید هنگام نماز ظهر عاشورا برابر امام ایستاد و هدف تیرها قرار گرفت و از امام دفاع میکرد تا آنکه جراحتهایی برداشت.
🏴 بنا به نقل مقتل ابومخنف در مبارزات پایانی روز عاشورا که دشمن حمله شدیدی را به سوی امام آغاز کرد و به آنحضرت نزدیک شد، سعید روبروی امام ایستاد و تیراندازی میکرد و دفاع میکرد و هدف تیرها قرار گرفت تا آنکه بر زمین افتاد و به شهادت رسید.
☑️ و سَيَعْلَمُ الَّذينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُون.
#شهیدان_کربلا
#ذکر_مصائب
#تاریخ_امام_حسین(ع)
کانال مُستَبین در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
واتسآپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری:
✅ منبری یا مداح خطاب به امیرمؤمنان میگوید هر چه داری از امام حسین(ع) داری!
چرا نمیفهمند؟!
مگر به هر قیمتی باید اشک گرفت؟ حادثه را بیان کنید، با هنرمندی.
#نقد_کژیها
https://eitaa.com/Mostabin
https://t.me/AlMostabin
📚 معرفی آثار عاشورائی ۱۳
📌 رنج عرفانی و شور اجتماعی: کارکردهای یاد واقعه عاشورا در جهان امروز
این کتاب با نگاهی الهیاتی ـ تمدنی به موضوع عاشورا به قلم
دکتر حبیب الله بابائی نوشته شده است.
فصل اول آن در باره "رنج از" و "رنج برای" و پیامدهای اجتماعی آن است که در دانشگاه تمپل و در مجله Ecumenical Studeis منتشر شده است. فصل دوم کتاب در مورد "عزت نفس" و "حرمت غیر" در لندن در مجله Journal of Shia Islamic Studies چاپ شده، و مقاله سوم نیز در موضوع "انسجام و هویت اسلامی بعد از عاشورا" در صربستان در مجله Kom انتشار یافته است.
3️⃣ هر سه مقاله به ضمیمه فصل و مقدمه جدیدی توسط خود مولف (حبیبالله بابائی) ترجمه و تدوین شده و با مقدمه دکتر لگنهاوزن از سوی انتشارات علمی فرهنگی منتشر شده است.
✂️ برشی از کتاب:
«در نگرش فدیهای، فرد متعهد، آن امام یا آن پیامبر کشتهشده است و مردم در برابر آن رنج و مصیبت و درد و کشتهشدن تعهدی و مسئولیتی ندارند، در حالی که در نگرش تعهدآورانه از «رنج متعالی»، وجود مسئولیت و تعهد امام، تعهد امت را زائل نمیکند. هر میزان امام تعهد بیشتری پیدا میکند، امت نیز به همان اندازه متعهد میشود. عدم تعادل و توازن بین تعهد امام و تعهد امت موجب شکاف بین امت و امام و جدایی امت از امام و انحراف و گمراهی امت از مسیر امام میگردد.»
◀️ معرفی تفصیلیتر این کتاب را در این آدرس ( متن شماره ۴ مستبین) مطالعه کنید.
#آثار_عاشورائی
#نظریهها
https://eitaa.com/Mostabin
https://t.me/AlMostabin
📣 درباره فایل pdf کتابها
همراهان گرامی که از فایل کتابهای معرفیشده سراغ میگیرند؛ علت اینکه فایل آثار در کانال مستبین قرار داده نمیشود این است که بنده از اجازه ناشر و مؤلف برای انتشار الکترونیکی آثار خبر ندارم؛ بلکه اطلاع دارم که برخی مراکز داخلی و خارجی بدون اجازه اقدام به این کار کردهاند و ناشر یا مؤلف استفاده از آن را ممنوع میدانند. شخصاً از برخی مؤلفان و ناشران پرسوجو کردهام.
✅ البته فایل مقالات چنین مشکلی ندارد و تا آنجا که امکان داشته باشد به سایت مجله ارجاع خواهد شد تا عزیزان از آنجا دانلود نمایند.
روضه قاسم
🏴 بنا به خبر ابومخنف از یک شاهد واقعه کربلا، نوجوانی از سوی خیمههای حسین(ع) بیرون شد و شمشیری در دست داشت. پیراهن و شلوار پوشیده بود و راوی دقیق ضبط کرده که گوید یادم هست بند کفش پای چپیش هم پاره بود. عَمرو بن نُفَیل گفت به او حمله میکنم؛ راوی که در لشکر عمر سعد حضور داشت او را منع کرد اما او به قاسم حمله کرد و به سر او ضربهای زد که افتاد و عمویش را صدا زد.
امام حسین(ع) به سرعت بر بالین پسر برادر حاضر شد و قاتل با یک ضربه امام فرار کرد و زیر دست و پای لشکر خود افتاد و به هلاکت رسید. غبار که بر زمین نشست دیدند حسین(ع) بالای سر نوجوانی نشسته که در حال جان دادن پاهایش را روی زمین میکشد.
☑️ امام فرمود از رحمت خدا دور باد گروهی که تو را کشتند و در قیامت خصم آنان پیامبر خواهد بود. چه سخت است بر عموی تو که در این شلوغی دشمن نتواند پاسخ تو را بدهد... آنگاه او را بر سینه چسباند و پیش جنازه پسرش علی اکبر برد. راوی گوید: دیدم که پاهای او بر زمین کشیده میشد. پرسیدم این نوجوان که بود؟ گفتند قاسم فرزند حسن بن علی(ع).
❌ با آنکه همین روایت به اندازه کافی مصائب امام و اهلبیت را نشان میدهد؛ هنوز عدهای مایلند دروغ آشکارِ عروسی قاسم را برای عاطفی کردن حادثه، نقل کنند. این داستان برای اولین بار در روضة الشهدا آمده و سالها پس از او علامه مجلسی در جلاء العیون گوید: «قصّه دامادى در كتب معتبره به نظر فقير نرسيده است.»
✍️ گویا از آنجا که حسن بن حسن(ع) برادر قاسم در زمان واقعه کربلا؛ داماد امام حسین(ع) بود؛ برای عاطفی کردن واقعه، این نسبت را به برادرش منتقل کردهاند!
#شهیدان_کربلا
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#نقد_کژیها
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
📚 معرفی آثار عاشورائی ۱۴
📕 جريانشناسي تاريخي قرائتها و رويكردهاي عاشورا از صفويه تا مشروطه (با تأكيد بر مقاتل)
محسن رنجبر
مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی؛ 1389
🔗 این کتاب حاصل رساله دکتری یکی از عاشوراپژوهان و محققان این عرصه است. نویسنده پس از بیان چشماندازی از تاریخ صفویه تا مشروطه و معرفی مقاتل این دوره، به بررسی و جريانشناسی تاريخی قرائتها و برداشتهای موجود از واقعه عاشورا در این دوره میپردازد و ويژگیهای هر یک را بيان ميكند و نمونههایی از تحریفات ایجاد شده بدین منظور را یادآور میشود.
قرائت سوگوارانه و تراژیک یا احساسی عاطفی؛ قرائت حماسی اسطورهای؛ قرائت عرفانی، تعبد به شهادت؛ قرائت مسیحیانه یا بخشایش؛ قرائت تقدیر گرایانه از مباحث و فصول این کتاب است.
✅ دعوت به کانال مُستَبین
ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
تلگرام
https://t.me/AlMostabin
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
بخاطر محدویتهای واتساپ، ترجیحاً در ایتا یا تلگرام عضو شوید.
سر به محمل زدن حضرت زینب(س)
2️⃣ مرحوم محدث قمی صاحب مفاتیح الجنان در دو کتاب نَفَس المهموم و منتهی الآمال روایات حادثه کربلا را به تفصیل ذکر میکند. بخشی از گزارش وی از منابع کهن و معتبر مانند ابومخنف و امالی صدوق و شیخ مفید نقل شده و برخی که از همعصران خود آورده، محل بررسی است.
🔍 در عین حال وی شخصیتی دقیق و نقّاد بوده و از جمله داستان مشهور سر به محمل زدن حضرت زینب هنگام دیدن سر بریده برادرش را ردّ کرده است.
🖋 در منتهی الآمال مینویسد: «ذكر محامل و هودج در غير خبر مسلم جصّاص نيست، و اين خبر را گرچه علامه مجلسى نقل فرموده لكن مأخذ نقل آن منتخب طريحى و كتاب نور العين است كه حال هر دو كتاب بر اهل فنّ حديث مخفى نيست، و نسبت شكستن سر به جناب زينب عليهاالسّلام و اشعار معروفه نيز بعيد است از آن مخدّره كه عقيله هاشميّين و عالمه غير معلّمه و رضيعه ثدى نبوّت، و صاحب مقام رضا و تسليم است. و آنچه از مقاتل معتبره معلوم میشود حمل ايشان بر شتران بوده كه جهاز ايشان پلاس و روپوش نداشته»
✅ همانگونه که این عالم بزرگوار گفته، دو کتاب منتخب طریحی و نورالعین از کتب تحریفگستر و غیر معتبر است. البته آنچه از منابع معتبر نقل کردهاند اشکالی ندارد ولی مطالبی که از جاهای نامعلوم افزودهاند، اعتباری ندارد.
📌 گفتنی است این داستان مستند برخی برای قمهزنی شده است.
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#گزیده_مطالب
#نقد_کژیها
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
📚 معرفی آثار عاشورایی 15
📌 لهوف (بخش دوم)
3️⃣ از زمان تدوین کتاب لهوف (قرن هفتم) تا اولین نسخهای که اکنون در دست داریم (قرن دهم) سه قرن گذشته و معلوم نیست چه بر سر نسخههای فراوان آن آمده است. از میان چاپهای متعدد این کتاب تنها یک تصحیح وجود داشت که مرحوم فارس حسّون از روی سه نسخه انجام داده و اسوه چاپ کرده بود.
✍️ اما در سال 1395 از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصحیح جدیدی از لهوف (کتاب الملهوف) منتشر شد که با 57 نسخه خطی و 10 نسخه سنگی مقایسه و مقابله شد. بنا به این تصحیح، درباره حدود دو هزار کلمه از این کتاب، اختلاف وجود دارد.
📗 در این چاپ متن اصلی لهوف همراه اعرابگذاری در بالای صفحه آمده و موارد اختلافی در پایین درج شده است. این چاپ همراه با منبعشناسی است و منشأ هر یک از روایات لهوف را بررسی میکند که در چه کتابهایی بوده است.
✅ شایسته است برای مراجعه به متن لهوف از این تصحیح استفاده شود.❌
#آثار_عاشورائی
#لهوف
#مقتل
https://eitaa.com/Mostabin
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
🏴 مصیبت طفل شیرخوار
📃 سند مظلومیت سیدالشهداء
🏹 عبدالله بن حسین(ع) که نزد ما به علی اصغر مشهور است بنا به نقل ابومخنف از امام باقر(ع) به تیر یکی از بنیاسد در دامان پدرش کشته شد. تعبیر بلاذری صریحتر و دلخراشتر است: رَمى حرملةُ بن كاهل الوالبي [الاسدی] عبدَالله بن حسين(ع) بسهم فَذَبَحَهُ.
سید ابن طاووس مینویسد: چون امام خود را تنها دید و زنان صدا به گریه بلند کردند؛ به درِ خیمه آمد و فرمود کودکم را بدهید با او وداع کنم. بچه را گرفت و خواست که او را ببوسد حرمله تیری بر او زد فَوَقعَ فی نَحرِه فَذَبَحَهُ. امام رو به آسمان کرد و فرمود آنچه بر سر من میآید برایم آسان است چون خداوند شاهد است.
صلی الله علیکم یا اهل بیت النبوه
📗 بنا به تصحیح جدید لهوف (که در فرستۀ پیشین توضیحش گذشت) بعد از این روایتِ ابنطاووس؛ نقل دیگری در برخی نسخههای لهوف آمده که امام فرزندش را بر روی دست بلند کرد و برایش آب خواست و فرمود سه روز است آب نخورده است. این مطلب در همه نسخههای لهوف وجود ندارد و اشکالاتی بر آن کردهاند. اصل آن در مقتل ابومخنف جعلی آمده و در منابع معتبر نیست.
#شهیدان_کربلا
#ذکر_مصائب
#نقد_کژیها
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
راز نهفته.mp3
17.41M
📣 نوحه طفل شیرخوار
⚠️ شاعر سوگمندانه و سوزناک سروده و ذاکر با لحن و سبک هنرمندانه خوانده اما میدانیم سر ششماهه را نبریدند.
📌 در عین حال اشکالی بر اشک ریختن و اندوه بر کربلائیان به هر بهانه نیست.
به نظر میرسد مبالغه در شعر تا حدودی قابل اغماض باشد؛ زیرا این ویژگی در ذات شعر نهفته است. نهایت اینکه مخاطب بداند نوحه است نه تاریخ.
#نوحه
#نقد_کژیها
#ذکر_مصائب
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
https://www.aparat.com/CHSIQS/CHSIQS
جلسه فاتحه مجازی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین استاد مهدی پیشوایی رضوان الله علیه
❤️ حب الحسین(ع)
حُبُّ الحُسَینِ وَسیلَةُ السُّعَداء
وَ ضیاءُهُ قَد عَمّ بالارجاءِ
سِبطٌ تَفرَّعَ منهُ نسلُ المُرتَضی
و اَضاءَ مِسکٌ بِوجهِهِ الوَضّاء
فَهُو الکَریمُ ابنُ الکَریمِ و جَدّهِ
خَیرُ الاَنامِ و سیِّد الشُّفَعاءِ
⬅️ رسول خدا در كوچه، نوهاش حسين را در حال بازى ديد، خواست او را بگيرد؛ اما اينطرف و آنطرف دويد، بالاخره پيامبر او را به آغوش گرفت. آنگاه يك دستش را پشت گردن و دست ديگرش را زير چانهاش گذاشت و دهان به دهان کودک قرار داد و او را بوسيد و فرمود: حسين(ع) از من است و من از حسينم، خدا دوست بدارد هرکه او را دوست بدارد.
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
✅ آیتالله جوادی آملی:
مداحان عزیزند، باید بخوانند، گریه بیاورند؛ اما ده دقیقه؛ پانزده دقیقه. متقن بخوانند، علمی بخوانند، عمیق بخوانند. گریه باید گریه عارفانه باشد! مردم را به عوامی و به خواب و به سطحینگری و به ساده لوحی گرفتن؛ کار فرعون است، فَاسْتَخَفَ قَوْمَهُ فَأَطاعُوهُ [زخرف/ ۵۴]. مردم را شستشوی مغزی دادن، تهی مغز کردن، ساده بار آوردن، خواباندن و با خواب لالایی گفتن، با خواب اینها را اداره کردن؛ این یک خیانت فرهنگی است.
📚 معرفی آثار عاشورایی ۱۶
🗞 محمد صحتی سردرودی از عاشوراپژوهانی است که آثاری درباره این موضوع و بخصوص تحریفزدائی از حرکت سیدالشهداء نوشته است.
📙 ۱ـ ترجمه مقتل صدوق که برگرفته از دو مجلس کتاب امالی شیخ صدوق است.
📒 ۲ـ تحریفشناسی عاشورا و تاریخ امام حسین(ع) که 100 تحریف را شناسایی و بررسی میکند.
📕 ۳ـ در کتاب «گزیدهای از عاشورا پژوهی» به نقد کتابهای نامعتبر مانند روضة الشهدا، منتخب طریحی، اسرار الشهاده، الدمعة الساکبه، ناسخ التواریخ و معالی السبطین پرداخته است.
📘 ۴ـ کتاب جدیدتر وی «پدری به نام حسین(ع)» است که به زندگی خانوادگی و شرححال فرزندان آنحضرت میپردازد.
#آثار_عاشورائی
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#نقد_کژیها
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
⛔️ بستن آب در کربلا
مصیبتی دیگر
7️⃣ روز هفتم محرم ابنزیاد دستور داد آب را بر روی حسین(ع) و یارانش ببندند. با رسیدن نامه به کربلا، عُمر بن سعد 500 نفر را به فرماندهی عَمرو بن حَجّاج زُبیدی بر سر آبراه گماشت. تبلیغات دروغین ابنزیاد آن بود که نوشت «چون آب را بر عثمان بستند ما چنین میکنیم»؛ در حالی که اتفاقاً امیرمؤمنان در جریان محاصره عثمان (25 سال قبل از عاشورا) با بستن آب بر عثمان مخالف بود و حتی خود، مَشک آبی برای او در محاصره فرستاده بود.
📌 این از یک سو؛ امّا:
چند روز به محرم که کاروان حسینی با لشکر حُرّ برخورد کرد سیدالشهداء به محض دیدن آنان فرمود آنها را سیراب کنید. اسبانشان را هم آب دهید.
💧 یکی از لشکران حرّ به نام علی بن طعّان میگوید من نتوانستم دهانه مشک را درست بگیرم؛ خود حسین(ع) آب به دهان من گذاشت!
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#گزیده_مطالب
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
🏴 ذکر مصیبت علی بن الحسین الشهید
2️⃣ مورخان و نسبشناسان درباره اینکه از میان دو علی بن الحسین(ع) کدام یک بزرگتر بودهاند اختلاف دارند. با توجه به حضور امام باقر(ع) و برخی شواهد دیگر نظر امثال شیخ مفید ترجیح مییابد که امام چهارم بزرگتر بوده است.
⚔️ تا یاران فداکار امام حسین(ع) زنده بودند اجازه مبارزه به اهلبیت ندادند. علی بن الحسین(ع) نخستین هاشمی است که مقابل دشمن آمد و این رجز را خواند:
انا علىّ بن حسينُ بن على
نحنُ و رب البيتِ اولى بالنبي
تاللهِ لا يَحكُمُ فينا ابن الدّعي
↩️ مرّة بن مُنقذ تهدید کرد که اگر عبور این جوان به من بیفتد او را خواهم کشت. علی در مسیر مبارزه از مقابل آن ملعون گذشت و مُره ضربتی بر او زد. علی افتاد و مردم دور او را گرفتند و با شمشیرهای خود بر او حمله بردند... (فقطعوه بأسيافهم). 🏴
🖊 ابومخنف پس از این خبر، از حمید بن مسلم شاهد و خبرنگار واقعه کربلا روایت میکند که گفت: با گوشهای خود شنیدم که حسین(ع) میگفت: قَتَلَ اللَّهُ قَوْماً قَتَلُوكَ يَا بُنَيَّ! مَا أَجْرَأَهُمْ عَلَى الرَّحْمَنِ وَ عَلَى انْتِهَاكِ حُرْمَةِ الرَّسُولِ! عَلَى الدُّنْيَا بَعْدَكَ الْعَفَاء. خدا بکشد کسانی که تو را کشتند. چقدر بر خدا و بر هتک حرمت پیامبر جرأت دارند. پس از تو خاک بر سر دنیا باد.
🔖 آنگاه دیدم زنی با عجله بیرون آمد و صدا میزد وای برادرم! وای پسر برادرم. پرسیدم این زن کیست؟ گفتند زینب دختر فاطمه دختر پیامبر است.
⛺️ آن زن آمد و خود را بر روی علی انداخت. حسین(ع) آمد و خواهر را گرفت و به سوی خیمه برگرداند. پس از آن جوانان آمدند. امام به آنان فرمود برادرتان را بردارید و ببرید (احملوا اخاکم). آنان پیکر علی را برداشتند و به خیمهای بردند که مقابل آن میجنگیدند.
صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین
صلی الله علیک یا علی بن الحسین
#شهیدان_کربلا
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
روز منسوب به علی اکبر شهید جوان کربلا فرصتی است که یاد کنیم از همه جوانان و شهیدانی که به او اقتدا کردند و جان خود را بر کف نهاده از دین خدا و مرز و بوم خود دفاع کردند. همه شهدای منسوب به جمع همراه و تصویر پروفایل.
خداوند همه را میهمان شهدای کربلا فرماید.
اللهم صل علی محمد و آل محمد
🚩 حسین(ع) رهرو راستین علی(ع)
سیدالشهداء در برابر بدگویی امویان نسبت به پدر بزرگوارش امیرمؤمنان ایستادگی و مقابله میکرد و یک بار با مروان فرماندار مدینه بخاطر اهانت به پدر برخورد سختی داشت.
📣 بنا به نقل مرحوم کلینی وقتی علی بن الحسین(ع) برای گرفتن مقرری نزد مروان رفت و او متوجه شد نام دو برادر علی است به این نامگذاری تکراری خرده گرفت. وقتی خبر به امام حسین(ع) رسید فرمود: اگر خدا صد فرزند به من دهد دوست دارم نامشان را علی بگذارم.
برگرفته از مقاله (مدخل) حسین بن علی(ع) به قلم این نویسنده در دانشنامه سیره نبوی (ج۳)
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
📣 سقای طفلان حسین: اباالفضل
✍️ مورخان گویند از روز هفتم محرم که آب بر اردوی حسینی بسته شد و حضرت ابوالفضل العباس سلاماللهعلیه به دستور امام خود برای تهیه آب رفت، به سقا شهرت یافت. احتمالاً این اقدام از سوی آن برادر وفادار و پرچمدار کربلا تکرار شده است هر چند از جزئیات و زمان آنها اطلاعی نداریم.
🚩 اوج مقام و منزلت عباس(ع) را باید تعبیر بلند امام زمان در عصر روز نهم دانست که به او فرمود: بنفسی انت (جانم به فدایت) برو و از دشمن برای امشب مهلت بگیر.
🌷نمونه دیگر از عظمت شخصیت این فرزند امیرمؤمنان در سخنانی بود که هنگام برداشته شدن بیعت از سوی امام، اعلام وفاداری کرد و عرضه داشت کجا برویم؟ زندگی پس از تو ارزشی ندارد (نقل به مضمون).
🏳️ و سرانجام در روز عاشورا که سِمَت پرچمداری یافت. بنا به نقل شیخ مفید همراه برادرش به منظور تهیه آب سوی فرات رفتند. دشمن جلو آنها را گرفت و تیری به امام زد و میان دو برادر جدایی انداخت. عباس به تنهایی مبارزه کرد و پس از جراحتهای بسیار به شهادت رسید.
🌴 بنا به روایت ابنشهرآشوب یکی از دشمنان پشت نخلی کمین کرد و دست راستش را جدا کرد. شمشیر به دست چپ داد و رجز خواند که اگر دست راستم را بریدید همچنان از دینم دفاع میکنم. بار دیگر حکیم بن طفیل کمین کرد و دست چپش را جدا کرد و سپس عمودی از آهن بر سرش زد.
🖊 خوارزمی مینویسد: امام فرمود: اکنون کمرم شکست و ابنطاووس میگوید امام در فقدان برادرش به شدت گریست.
لذا شاعر گفته است:
أَحَقُّ النَّاسِ أَنْ يُبْكَى عَلَيْهِ
فَتًى أَبْكَى الْحُسَيْنَ بِكَرْبَلَاء
سزاوارترین مردم برای گریستن بر او؛ جوانمردی است که حسین(ع) در کربلا بر او گریست.
🏴 و سَيَعْلَمُ الَّذينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُون.
#شهیدان_کربلا
#ذکر_مصائب
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
❌ تحریفات عباسیه!
السَّلَامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِيعُ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَ لِلْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ علیهمالسلام.
📌 جایگاه و منزلت حضرت ابوالفضل العباس(ع) در میان شهدا، مقامی بلند است؛ اما متأسفانه آگاهیهای زیادی از زندگی او پیش از واقعه کربلا در دست نیست. همانند بسیاری از شهدای کربلا که بخاطر اخلاص خود و فداکاری در کنار امام معصوم جاودانه شدند و اطلاعی از زندگی آنان نداریم.
🔍 پیشگوییها و مطالبی که درباره تولد آنحضرت گفته میشود، نبرد در صفین (حدود ۱۰ سالگی)، خطبه بر بام کعبه، روضه مشهور میدان رفتن که از زمان صفویه در کتابها آمده است، روضه موهن کوچک بودن قبر بخاطر پیکر آنچنانی و بسیاری از آنچه برای اشک گرفتن گفته میشود، معتبر نیست (رجوع شود به مقتل جامع، ص۸۴۴).
📣 اما این در منابع معتبر هست که:
ـ عباس(ع) مورد اعتماد امام و نماینده حجت خدا برای گفتگو با دشمن بود،
ـ در عصر نهم از سوی برادر به جمله «فدایت شوم» مفتخر شد،
ـ در شب عاشورا نخستین کسی بود که اعلام وفاداری کرد و سخنانی بسیار زیبا فرمود،
ـ امان دشمن و راحتطلبی را نپذیرفت،
ـ در روز عاشورا پرچمدار سپاه کوچک توحید بود و سخت در کنار برادر ایستادگی و از امام خود دفاع کرد،
ـ شجاعتی بینظیر داشت و چند نفر را از محاصره لشکر دشمن نجات داد،
ـ سقای تشنگان صحنه کربلا بود،
ـ چهارمین شهید از یک خانواده بود که با غم از دست دادن سه برادر به میدان رفت،
ـ امام صادق(ع) فرمود عمویم بصیرت و بینشی عمیق داشت و امتحان خوبی داد
ـ و امام سجاد(ع) فرمود در قیامت مقامی دارد که شهدا بر او غبطه میخورند.
✅ اینها همه مقامات و مصائب صحیح ابوالفضل العباس است و اندوه کمی نیست؛ امّا کتابها را مشحون از داستانها و مطالب دیگری کردهایم که...
#گزیده_مطالب
#شهیدان_کربلا
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#نقد_کژیها
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
9️⃣ عصر نهم محرم
🗞 ابومخنف گوید: عصر روز نهم محرم دستور تند و صریح ابنزیاد به عمر بن سعد رسید که تسلیم شدن را بر حسین[ع] و یارانش عرضه کن. اگر پذیرفت آنان را به سوی من بفرست و اگر نپذیرفت آنان را بکش، مُثله کن و بعد از کشتنش، اسب بر بدن او بتاز.
⛺️ امام در کنار خیمهها سر بر زانو نهاده و چشمانش گرم خواب شده بود که سر و صدای لشکر بلند شد و زینب(س) به برادر گفت صدای آنها را نمیشنوی؟! فرمود در خواب بودم که رسولالله را دیدم و به من گفت سمت ما میآیی. زینب از این خبر سیلی به صورت زد و اظهار ناراحتی کرد. امام به او دلداری داد و به برادرش فرمود ببین اینها چه میخواهند. عباس رفت و برگشت و پیام جنگطلبی آنان را آورد. سیدالشهدا فرمود اگر میتوانی امشب آنها را از ما دور کن و مهلت بگیر تا نماز بخوانیم و خدا را مناجات کنیم. خدا میداند که من نماز و تلاوت قرآن و دعا و استغفار را دوست دارم. حضرت ابوالفضل با دشمن سخن گفت و مهلت گرفت.
📌امام سجاد(ع) نقل میکند که پدرم یارانش را جمع کرد و پس از حمد و ثنای الهی و قدردانی از اصحاب و بستگان همراهش فرمود گمانم فردا روز [آخر] ما با این دشمن است. بیعتم را از شما برداشتم؛ همه از این تاریکی شب استفاده کنید و بروید. کسی نرفت و همه اعلام وفاداری کرده و هر یک سخنانی گفتند.
🏴 پس از آن شنیدم پدرم شعر یا دهرُ افٍّ لکَ مِن خلیلٍ... را خواند و من فهمیدم که بلاء نازل شده است. بغض گلویم را گرفت ولی خودم را کنترل کردم. اما عمهام از ناراحتی سوی برادرش دوید و سخنانی گفت و بیهوش شد. امام به صورت خواهرش آب پاشید و او را دلداری داد و فرمود «همه اهل زمین و آسمان میمیرند. پدر و مادر و برادرم از من بهتر بودند و رفتند.» آنگاه عمهام را پیش من نشاند و به سراغ اصحابش رفت تا آرایش خیمهها را اصلاح کنند.
#گزیده_مطالب
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
https://eitaa.com/Mostabin/113
#مستبین
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/E3MGP4A6vvr8THW1GjH3NO
🌙 مکن ای صبح طلوع!
📖 از این شعر طولانی، این بیت شهرت دارد که مصیبتی بزرگ از سیدالشهداء را بیان میکند و برای ذکر مصیبت آن حضرت کافی است:
امشبی را شه دین در حرمش مهمان است
عصر فردا بدنش زیر سم اسبان است
📝شاعر را پدر آیتالله بهجت گفتهاند. توضیح بیشتر و اشعار کامل را در ویکی شیعه و متن شماره ۵ مستبین ببینید.
🏴 روضه حسین(ع) برای خود!
📌 ضحّاک مشرقی یکی از دهها بازمانده کربلا برای راوی ابومخنف تعریف کرده که در روز عاشورا امام حسین(ع) سخنانی فرمود که صدای گریه از سوی زنان بلند شد.
📣 آن حضرت خطاب به لشکر مخالف فرمود: گوش کنید، ببینید برای چه به اینجا آمدهام، عجله نکنید. اگر حرفم درست بود انصاف دهید [و رهایم کنید] ولی اگر عذرم پذیرفته نبود فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ وَ شُرَكاءَكُمْ ثُمَّ لا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوا إِلَيَّ وَ لا تُنْظِرُونِ.
این آیاتِ قرآن که امام تلاوت کرد سخنان حضرت نوح با قوم خود است. مضمون آیه این است که [اگر سخنم درست نبود] نیروهای خود را جمع کنید و شرکای خود را هم فراخوانید و به من مهلت ندهید و مرا بکشید!
↩️ با این سخنان صدای زن و بچه به گریه بلند شد. امام برادرش عباس و پسرش علی را فرستاد تا زنان را ساکت کند و فرمود گریه زیادی در پیش دارند.
وقتی زنان آرام شدند؛ امام چنین ادامه داد: ببینید من که هستم؟ نسبم را بررسی کنید. آیا من فرزند پیامبر شما نیستم؟ آیا فرزند پسر عمو و وصی او و اولین ایمانآورنده نیستم؟ آیا پیامبر درباره من و برادرم نفرمود که اینها سید جوانان بهشتند؟
⚠️ به خدا دروغ نمیگویم. اگر باور ندارید از جابر بن عبدالله و ابوسعید خُدری و سهل بن سعد و انس بن مالک بپرسید. اینها باعث نمیشود که از ریختن خونم دست بردارید؟ آیا من کسی را کشتهام که میخواهید قصاصم کنید؟
▪️صلی الله علیک یا مظلوم یا اباعبدالله
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#گزیده_مطالب
#مستبین
https://eitaa.com/Mostabin
https://t.me/AlMostabin
انا لله و انا الیه راجعون
لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم
یوم علی آل الرسول عظیم
لا یوم کیومک یا اباعبدالله
🏴 شاید این ساعتها بود که جاهلان متنسّک، حجت خدا را کشتند و سر مقدسش را.... و پیکر مطهرش را...
☑️ فقط یک صحنه غمبار را به تصویر میکشم که به نظرم بسیار سوزناک است:
🚩 وقتی شمر دستور حمله داد و حسین(ع) را تیرباران کردند، زینب سلاماللهعلیها از خیمه بیرون آمد و فرمود: کاش آسمان بر زمین میآمد. آنگاه رو به عمر سعد کرد و گفت: ای عمر! آیا اباعبدالله را میکشند و تو تماشا میکنی؟ عمر جوابی نداد. زینب صدا بلند کرد: آیا مسلمانی در میان شما نیست؟ و کسی جواب او را نداد.
آه از آن ساعتی که با تنِ چاک چاک؛
نهادی ای تشنه لب، صورت خود روی خاک؛
آمده از خیمهگه خواهر غم دیدهات؛
دید که شمر از جفا نشسته بر سینهات؛
(صدای مرحوم کوثری) 👇👇
#تاریخ_امام_حسین(ع)
#ذکر_مصائب
#مستبین
https://eitaa.com/Mostabin
https://t.me/AlMostabin