eitaa logo
سید محمدجواد موسوی‌فرد
798 دنبال‌کننده
555 عکس
179 ویدیو
7 فایل
طلبه حوزه علمیه قم، روضه خوان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام شاید اینجا برای اندکی عمیق‌تر شدن در اعتقادات و مسائل اجتماعی مناسب باشد ارتباط با بنده: https://eitaa.com/Mousavifard
مشاهده در ایتا
دانلود
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفاوت عُجْب و تکبر در چیست؟
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
پادکست شماره ۱۰ 💢"شرح مجموعه گل" مروری بر خطبه ۱۹۳ نهج البلاغه، خطبه متقین: ◽️ معنویت و نورانیتی که از ظلمت و تیرگی گناه بدتر است! شرح عبارت: "مَشْیُهُم التَّواضُعُ" ⭕️ با عرض پوزش، به دلیل فراهم نبودن شرایط ضبط در استودیو کیفیت این قسمت پایین است. سه‌شنبه‌ها ساعت ۲۰ @Mousavi_Fard
بیشتر وقتها آدمها حتی بدکاران و جانی‌ها ساده لوح تر و صاف و ساده‌تر از آنچه هستند که ما تصور می‌کنیم!
▫️ فایده‌ای ندارد! من به خیلی از مردم حق می‌دهم در انتخابات شرکت نکنند!! چون شنیدن وعده‌های رنگارنگ و عملی نشدن آنها انسان را بی حس می‌کند، از طرف دیگر وقتی هیچ راه اعتراضی از جانب حاکمیت باز گذاشته نشده بخش زیادی هم این راه را برای اعلام اعتراض انتخاب می‌کنند. لذا فکر می‌کنم مردم یا لطف می‌کنند در انتخابات شرکت می‌کنند، یا دید بسیار وسیع و نافذی دارند که از زندگی تک بعدی (فردی) فاصله گرفته و ابعاد اجتماعی حضور در انتخابات را هم می‌بینند. مردم فرانسه سال گذشته در اعتراض به افزایش سن بازنشستگی مدت زیادی کف خیابان بودند. اما در انتخابات مجلس حضور چشم‌گیر داشتند، چیزی در حدود ۸۴ درصد!! این به سبب دیرینه بودن شکل دموکراسی و انتخابات در این کشور است. به مروز زمان فهمیده‌اند انتخابات فقط یک نتیجه ندارد که نماینده یا رئیس جمهور همه خواسته‌های من را برآورده کند یا دیگر هیچ گاه رای نخواهم داد! بلکه این تنها "یکی" از خاصیت‌های انتخابات است. انتخابات چه خوب چه بد مشق دموکراسی و تمرین مردم سالاری است. تمرینی که هر بار اشتباهات و اشکالاتش معلوم شده و تجربه تاریخی یک ملت می‌شود. امیدوارم به عنایت خداوند ملت ایران راه کم‌هزینه‌تر را انتخاب کند.
▫️ چه هزینه‌هایی؟! (تذکر لازم: این نوشته بر اساس مسلمات جماعت مردد نوشته شده است) شاید بپرسید شرکت نکردن در انتخابات چه هزینه هایی دارد؟ پاسخ این است که: ۱) منجر به دیکتاتورتر شدن نظام می‌شود! این که فکر کنید نظام سیاسی با شرکت نکردن ساقط می‌شود خیال خام است. نمونه‌اش در خیلی از کشورهای غربی و شرقی است، از همه نوعش! دیکتاتوری و شاهنشاهی مثل بحرین یا دموکراتیک مثل سوئیس. چیزی که نتیجه عدم شرکت یا نرخ پایین مشارکت است استبدادی‌تر شدن یک نظام سیاسی است. هر قدر مردم میزان تاثیر خود در تصمیم‌گیری‌ها را کاهش دهند نتیجه‌ای جز استبداد شدیدتر نخواهد داشت. ۲) افزایش احتمال حمله نظامی زمانی که آمریکا به افغانستان حمله کرد گزینه بعدی ایران و عراق بود. آن زمان نتانیاهو به آمریکا رفت و در یک سخنرانی در کنگره گفت که بغداد آدرس غلط و تهران آدرس درست است. اما آن زمان یک انتخاباتی برگزار شد که حدود ۷۲ درصد در انتخابات مشارکت داشتند و همین باعث شد آمریکا از حمله به ایران صرف نظر کند. البته من شخصا آرزوی جنگ با اسرائیل را دارم ولی اگر کسی ویرانی‌های جنگ و ناامنی و تبعات سنگین‌ش را نمی‌خواهد بایست علایم حیاتی خود را پای صندوق‌های رای نشان دهد. تذکر این مطلب لازم است که ورود اسرائیل به جنگ بدون ورود آمریکا نخواهد ماند و این مساله هر چند باعث شکست ایران نخواهد شد باذن الله اما ویرانی‌های گسترده‌ای را در پی خواهد داشت. ۳) گسترش بیش از پیش فساد آنچه مانع فساد سیاستمداران است حاضر و ناظر بودن در برابر رای مردم است. سیاستمدار باید چشم‌ امیدش به رای مردم باشد. طبیعتا هر اندازه پاک دست و پاک نیت باشد اقبال عمومی بیشتری به او خواهد شد. عدم حضور مردم می‌تواند منجر به فاسدتر شدن سیستم بینجامد. من به احدی التماس نمی‌کنم که بیا رای بده! ما به رای خودمان محتاج‌تریم تا نظام اسلامی.
از ابتدای فعالیت علمی‌اش نماد رفتارهای هیجانی و غیرعقلانی در حوزه بود. هیچ یک از علما و فضلا هم حرفهای تند و غیر مودبانه او درباره علوم اسلامی و علمای دین را نمی‌پسندیدند‌. در همین انتقادات نَشُسته به انقلاب و رهبری هم مشهود است که بسیار هیجان زده و نامعقول صحبت می‌کند. ای کاش از مکتب امام صادق علم و ادب یاد بگیریم!
با عرض پوزش! تیم رادیو سایه بان این هفته در حال آماده شدن برای برنامه‌های نیمه شعبان بود و توفیق آماده سازی از بنده سلب شد. ان شاءالله هفته آینده
هر مقدار مردم را در اعتقادات و ارزش‌های دینی تقویت کنیم نتیجه‌اش را پای صندوق‌های رای خواهیم دید. تمرکز بیش از حد بر مباحث سیاسی هم بی نتیجه و کلافه کننده است و هم نشانه‌های تعصب در آن آشکار است و دافعه را بیشتر می‌کند. اما با تقویت مبانی اعتقادی و اخلاقی مردم خودشان خواهند فهمید نظام جمهوری اسلامی محافظ اعتقادات و اخلاق دینی آنهاست.
استفاده از فیلتر شکن تا کنون غیر قانونی نبود. با مصوبه شورای فخیمه فضای مجازی ممنوع شد. به به! عجب مصوبه‌ای! جانم به این دوستانی که فقط خیر ما را می‌خواهند، به فکرمان هستند که خدای ناکرده منحرف نشویم!! احساس نمی‌کنید یک مشت پیر و پاتال دارند فکر می‌کنند و تصمیم می‌گیرند؟! الان این مصوبه را چه کسی عمل می‌کند؟ غیر از همین جماعت انقلابی کف میدان چه کسی به شما اعتنا می‌کند؟ اگر تا کنون همین‌ها در فضای مجازی مشغول جهاد تبیین و ... بودند با این مصوبه جلوی کار اینها گرفته نمی‌شود؟! این قدر عصبانی‌ام که بهتر است ادامه ندهم...
تا دو سال پیش فکر می‌کردم تحریم‌های آیسا باعث کهنگی زیرساخت‌های کشور شده، دو سال پیش متوجه شدم نرم افزارهای اداره کشور هم کهنه و فرسوده است. گویا همان شیوه‌های ناصرالدین شاهی و رضا قلدر هنوز در اداره کشور حاکم است.
من با اکراه و بی میلی در اینستاگرام حضور داشتم مخصوصا بعد از شهادت حاجی که اینستاگرام وحشی عکس‌های مقدس ایشون رو پاک می‌کرد حالا که ما را منع می‌کنند خودشان هم بروند و بچه‌های مردم رو از دست شیاطین نجات دهند.
یکی از راه‌های خوب جذب مشارکت، تشویق به شرکت در انتخابات است. تشویق این طیف به دلیل هیجانِ رای اول هم موثرتر است و هم باعث تحریک سایر اعضای خانواده برای رای دادن می‌شود. تشویق رای اولی‌ها هم آداب و رسوم خودش را دارد، ادبیات متناسب با خودش را می‌طلبد، با شعارهای پیرمرد پسند نمی‌شود جوان‌های دهه هشتادی را به رای دادن دعوت کرد.
جوان‌های دهه هشتادی عاشق انسان‌های قوی و مقتدر هستند، ترس را عمیقا در کلمات گوینده حس می‌کنند، البته از دیکتاتوری و زورگویی متنفرند اما اگر احساس کنند سیاست‌مدار محکم و استوار است و از موانع نمی‌ترسد برای‌شان جذاب خواهد بود.
خواستم دست به قلم شوم و اظهارات سبک و سطحی را پاسخ دهم ولی دیدم بیان منشا مشکل این شخص مهم‌تر است. باور کنید منشا مشکل گاهی وقت‌ها آن قدر پیچیده نیست، مشکل اکبر نژاد، مهدی نصیری، زیباکلام و امثال این‌ها که مثلا جزء نخبگان جامعه‌اند این است که در گروه‌های واتساپی و تلگرامی پیام‌های سیاه و ناامید کننده را می‌بینند. پیام‌هایی که معمولا مشخص نیست از کجا تولید شده و نویسنده‌اش چه کسی است‌. از کجا این را می‌گویم؟ کافی است سری به همین کانال‌ها و گروه‌های زاویه دار و معاند بزنید، عین کلمات اکبر نژاد را آنجا می‌بینید. گاهی مو به مو همان کلمات است. مثلا: آقای خامنه‌ای ای کاش من هم کودکی در غزه بودم!! یا: مسئول وضعیت امروز سیاست‌های تنش زای آقای خامنه‌ای است! و هکذا... اکبر نژاد، نصیری، زیباکلام و مثل این آدم‌ها در یک نقطه مشترک‌اند: این که در فضای تلگرامی و واتساپی مصرف کننده و اسیر محتواهای حساب شده گشته‌اند. رهبر معظم انقلاب امسال چنین فرمودند: "من به شما عرض بکنم که امروز جبهه‌ی دشمن برای خواص برنامه‌ی خاص دارد؛ برای خواص در کشور خود ما و در خیلی از جاهای دیگر برنامه دارند که اینها را دچار تردید کنند، دچار تأمّل کنند، دچار تعلّل کنند، احیاناً چرب و شیرین دنیا را به اینها بچشانند، اینها را جذب کنند برای اینکه در بزنگاه‌ها، در نقاط حسّاس، در آنجایی که لازم است یک اقدامی انجام بدهند، انجام ندهند و آن شتاب‌دهندگی‌ای که از خواص متوقّع است، صورت نگیرد؛ برای این کار برنامه دارند".
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ملاقات مرد نیشابوری با امام زمان عج در زمان کودکی حضرت 📚 🔻اگه بنظرت برای دیگران هم مفیده، براشون بفرست🔻 رادیو سایه‌بان در شبکه‌های اجتماعی @radiosayeban
نمی‌دانم سنگین‌ترین روایتی که درباره علت تاخیر ظهور شنیده‌اید چه بوده است! برای من این روایت سنگین و بسیار هشدار دهنده است، وقتی روایت را می‌خوانم با خودم می‌گویم کدام کار را امام و‌ مولای من از من انتظار نداشته و سبب ناراحتی ایشان شده است؟ توقیع (نامه امضا شده) امام زمان علیه السلام به شیخ مفید اعلی الله مقامه: 👈  اگر شیعیان ما که خداوند توفیق طاعتشان دهد در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، هم‌دل می‌شدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تاخیر نمی‌افتاد و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان می‌گشت. 🔺 علّت مخفی شدن ما از آنان چیزی نیست جز آن چه از کردار آنان به ما می‌رسد و ما توقع انجام این کارها را از آنان نداریم.🔻
دقیقا به همین دلیل کهنگی افکار و سیاست‌ها که بعضا به پوسیدگی بعضی از آنها منجر شده یکی از مولفه‌های قطعی بنده برای رای دادن، اشخاصی است که تا کنون نماینده مجلس نبودند و سخنان نو و فهم دنیای نو (به جمع سالم) از ایشان استشمام می‌شود.
حضرت ماه سلمه الله تعالی من الآفات و البلیات
به حسب تجربه‌ای که دارم عرض می‌کنم خیلی خیلی بعید است که بازداشت اکبر نژاد صرفا به دلیل اظهارات سبک و سطحی اخیرش باشد. اولا پیش‌تر از اینها هم از این نوع صحبت‌ها داشت، ثانیا نصیری حرفهایی تندتر از این‌ میزد و بازداشت نشد [البته احتمال توجیه شدن توسط برداران بالا را منتفی نمی‌دانم((:] به احتمال خیلی زیاد موضوع دیگری در میان است.
▫️ اربعینِ ایران چند روزی که در موکب حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها مشغول بودیم دیدنی‌های جالبی را صید کردم که حیفم آمد در میان نگذارم: 1⃣ اولین نکته قابل توجه، جمعیت عظیم مردم رو به سوی جمکران بود. جمعیتی که دوستان توان انعکاسش را ندارند و دشمنان از غیظ و غضب آن را سانسور می‌کنند. خدا می‌داند چقدر این صحنه‌ها در دنیا نادر است و چقدر ما قدر این اجتماع‌ها را نمی‌دانیم. حوزه علمیه لازم نیست برای تبلیغ دین در اربعین به کربلای معلی برود، همین که در شهر خودش هوای زائران و مجاوران را داشته باشد و برای ایشان فرهنگ دین را تبلیغ کند کافی است، اما افسوس... 2⃣ نکته جالب دیگر فرهنگ موکب‌داری عراقی بود که به برکت امام حسین علیه السلام به سرعت سرایت کرده و عاشقان ایرانی را نیز مبتلا ساخته است. البته تفاوت پذیرایی در عراق و قم کاملا مشهود است و قبل‌ترها تفاوت ما و عراقی‌ها در پذیرایی از زوار را عرض کرده‌ام. 3⃣ نکته خیلی جالب و عجیب دیگری که چندین بار مشاهده کردم ارادت قلبی بسیاری از مردم با ظواهر مختلف به سرود سلام فرمانده بود. ارادتی در این حد که بعضی به محض شنیدن سرود از موکب ما، در مسیر می ایستادند و دست بر سینه شروع به زمزمه می‌کردند. 4⃣ سالها پیش خیابان چهارمردان قم مرکز جشن نیمه شعبان بود اما چند سالی است که بلوار پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله جای آن را گرفته است. 👈 این مرکزیت معنادارتر و بسیار با معنویت‌تر است. قبلا کارهایی انجام می‌شد که گاهی خیلی مناسب نبود اما مسیر پیاده‌روی هم یادآور اربعین است و هم در نفس پیاده‌روی برکاتی وجود دارد و هم رفتن به سوی مهدی استعارتی بس دلربا دارد. ان شاءالله مسیر حرم حضرت معصومه سلام الله علیها تا مسجد مقدس جمکران به "اربعین ایران" تبدیل شود و تا یک هفته ما قمی‌ها پذیرای منتظران باشیم و همگی در این بیابان‌ها برای آمدنش دعا کنیم. خداوند روز به روز بر برکات این مسیر بیفزاید.
وقتی لیست‌ها و شعارهای انتخاباتی را می‌بینم یاد همان دعای قدیمی می‌افتم: خدایا به اصولگراها عقل و به اصلاح‌طلب‌ها دین عنایت کن و مردم ایران را از بازی‌های هر دو طرف مصون بدار!😄