چرخاندن انگشتر
برخی از مردم هنگام قنوت، انگشترشان را به طرف خود می چرخانند، از خودشان هم که علت را می پرسی دقیقاً نمیدانند و میگویند: لابد مستحب است.
در حالی که این کار «نه مستحب است و نه واجب؛ بلکه وجاهت چنین عملى شرعاً ثابت نیست.
اجوبة الاستفتائات خامنه ای، استفتائات جدید مسائل متفرقه نماز
🌱
@adinehalhadinaj3302
سلام و درود در ادامه بحث تفسیر سوره اسراء 3 به شکور بودن حضرت نوح علیه السلام رسیدیم و شکور صیغه مبالغه از بسیار شکر گزار بودن است. شکر کلمهای است که در قرآن، زیاد با آن برخورد داریم. معنی آن این است که انسان، در مقابل فردی که از او خیری دیده، قدردانی کند و بگوید: متشکرم.
حقیقت و ظاهر شکر
اما آیا شکر خدای متعال به همین جا ختم میشود؟
شکر یک حقیقت دارد و یک ظاهر، حقیقت شکر، قدر و اندازهشناسی نعمت است؛ و ظاهر شکر، گفتن (الحمدلله) در حال سجده یا غیر آن است. در قرآن همانطور که شکر را به بندگان نسبت داده، خداوند را نیز شکور معرفی کرده است؛ از این میفهمیم که شکر باید معنایی وسیعتر از آنچه در ذهن ماست، داشته باشد، تا شامل خداوند متعال هم بشود.
اقسام شکرگزاری بندگان
تشکر خداوند از بندگان، فضل او و ضایع ننمودن اجر عمل بندگان است؛ اما شکرگزاری بندگان نسبت به خداوند سه قسم است:
۱. شکر قلبی و آن تصور نعمت و شناخت منعم است؛ ۲. شکر زبانی و آن ثنای بر منعم است؛ ۳. شکر به سایر اعضا و آن مکافات نعمت است به قدر استحقاق آن.
شکر قلبی
از آنجا که راغب در مفردات شکر را تصور نعمت و اظهار آن میداند، شکر در مرحله قلب که مربوط به ادراک است، چیزی جز تصور کردن نعمتها نخواهد بود.
شکر زبانی
وقتی انسان به خود و پیرامون خود با نگاه دقیق نظر کند، نعمتهای زیادی را میبیند که خداوند به او عنایت فرموده است؛ مانند:
۱. بدن سالم؛
۲. عقل و هوش سالم؛
۳. چیزهای لازم برای رفع احتیاجات زندگی؛
۴. داشتن محبت و ولایت پیامبر و امامان (علیهمالسلام).
پس ناخودآگاه زبان به تشکر از صاحب این نعمتها باز میکند و میگوید: (الحمدلله). همانطور که در نحوه شکر زبانی از خداوند، در حدیثی از امام صادق (علیهالسلام) آمده که فرمود: شکر هر نعمت، اگرچه بزرگ باشد، حمد خداوند کردن بر آن نعمت است.
در اینجا بیان دو نکته لازم است:
۱. نباید فراموش کرد که فقط به دست آوردن آنچه مطلوب ماست، نعمت نیست؛ بلکه گاهی به دست نیاوردن بعضی چیزها نیز نعمت است.
۲. افزون بر تشکر از خداوند، باید از کسانی که وسیله آن موهبت بودهاند نیز تشکر کرد. در حدیثی آمده که شکرگزارترین شما برای خدا، آنهایی هستند که از همه بیشتر شکر مردم را به جا میآورند.
شکر عملی
در تعریف شکر عملی آمده: به کار بردن شیء، در راهی که به خاطر آن آفریده شده است. هر نعمتی که داریم، اگر از مسیر خودش منحرف نشود و در مسیر دیگری استفاده نگردد، شکر عملی آن به جا آورده شده است. مسیر انحرافی استفاده از آنها، به کارگیری این نعمتها در راه گناه و غیر رضایت خداوند است.
19.10.99-Segment 1.amr
609K
خطبه اول نماز جمعه سادات شهر دمق - بخش سردرود
19 دیماه 1399
حجت الاسلام المسلمین میرزایی
@adinehAlhadiNAJ3302
19.10.99-Segment 1(1).amr
836K
خطبه دوم نماز جمعه سادات شهر دمق - بخش سردرود
19 دیماه 1399
حجت الاسلام و المسلمین میرزایی
@adinehAlhadiNAJ3302
جلسه امام جمعه محترم با سرگروه های حلقه صالحین شهدای گمنام در مسجد جامع شاطربالی
@adinehalhadinaj3302
💠 حدیث روز 💠
💎 محبوبترین شخص نزد خدا
🔻امام صادق عليهالسلام:
سُئِلَ رَسُولُ اللّهِ صلي الله عليه و آله عَنْ اَحَبِ النّاسِ اِلَى اللّهِ؟ قالَ: اَنْفَعُ النّاسِ للِنّاسِ
❇️ از رسول خدا سؤال شد، محبوبترين مردم در پيشگاه خدا كيست؟
پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود:
كسى كه بيشترين سود و خدمت را به مردم عرضه نمايد.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۳، ص ۳۳۹
@adinehAlhadiNAJ3302
بسم الله الرحمن الرحیم
در ادامه تفسیر سوره مبارکه اسراء به آیه چهارم می رسیم که چنین می فرماید: (وَ قَضَيْنا إِلى بَنِي إِسْرائِيلَ فِي الْكِتابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيراً).
" ما در كتاب تورات به بنى اسرائيل اعلام كرديم كه شما در زمين، دو بار فساد خواهيد كرد، و راه طغيان بزرگى را در پيش خواهيد گرفت"
" قضاء" گر چه داراى معانى مختلفى است اما در اينجا به معنى" اعلام" است.
منظور از كلمه" الارض" به قرينه آيات بعد سرزمين مقدس فلسطين است كه" مسجد الاقصى" در آن واقع شده است.
در آيات بعد به شرح اين دو فساد بزرگ و حوادثى كه بعد از آن به عنوان مجازات الهى واقع شد پرداخته چنين مىگويد.
" هنگامى كه نخستين وعده فرا رسد و شما دست به فساد و خونريزى و ظلم و جنايت بزنيد، ما گروهى از بندگان رزمنده و جنگجوى خود را به سراغ شما مىفرستيم" تا به كيفر اعمالتان شما را درهم بكوبد (فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ).
اين قوم جنگجو آن چنان بر شما هجوم مىبرند كه حتى براى يافتن نفراتتان" هر خانه و ديارى را جستجو مىكنند" (فَجاسُوا خِلالَ الدِّيارِ).
" و اين يك وعده قطعى و تخلف ناپذير خواهد بود" (وَ كانَ وَعْداً مَفْعُولًا).
سپس الطاف الهى بار ديگر به سراغ شما آمد و شما را بر آن قوم مهاجم پيروز كرديم" (ثُمَّ رَدَدْنا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَيْهِمْ).
" و شما را بوسيله اموال و ثروت سرشار و فرزندان و نفرات بسيار تقويت نموديم" (وَ أَمْدَدْناكُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنِينَ).
آن چنان كه نفرات شما بر نفرات دشمن فزونى گرفت" (وَ جَعَلْناكُمْ أَكْثَرَ نَفِيراً).
اين گونه الطاف الهى شامل حال شما مىشود شايد به خود آئيد و به اصلاح خويشتن بپردازيد دست از زشتيها برداريد و به نيكىها رو آريد، چرا كه:
" اگر نيكى كنيد به خود نيكى كردهايد و اگر بدى كنيد به خود بدى كردهايد" (إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها).
اين يك سنت هميشگى است نيكىها و بديها سرانجام به خود انسان باز مىگردد، هر ضربهاى كه انسان مىزند بر پيكر خويشتن زده است، و هر خدمتى به ديگرى مىكند در حقيقت به خود خدمت كرده است، ولى مع الاسف نه آن مجازات شما را بيدار مىكند و نه اين نعمت و رحمت مجدد الهى باز هم به طغيان مىپردازيد و راه ظلم و ستم و تعدى و تجاوز را پيش مىگيريد و فساد كبير در زمين ايجاد مىكنيد و برترى جويى را از حد مىگذرانيد.
سپس وعده دوم الهى فرا مىرسد:" هنگامى كه اين وعده دوم فرا مىرسد باز گروهى جنگجو و پيكارگر بر شما چيره مىشوند، آن چنان بلائى به سرتان مىآورند كه آثار غم و اندوه از صورتهاى شما مىبارد (فَإِذا جاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوؤُا وُجُوهَكُمْ).
آنها حتى بزرگ معبدتان بيت المقدس را از دست شما مىگيرند" و در آن داخل مىشوند همانگونه كه بار اول داخل شدند" (وَ لِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ).
آنها به اين هم قناعت نمىكنند،" تمام بلاد و سرزمينهايى را كه اشغال كردهاند درهم مىكوبند و ويران مىكنند" (وَ لِيُتَبِّرُوا ما عَلَوْا تَتْبِيراً).
با اين حال باز درهاى توبه و بازگشت شما به سوى خدا بسته نيست باز هم" ممكن است خداوند به شما رحم كند" (عَسى رَبُّكُمْ أَنْ يَرْحَمَكُمْ).
" و اگر به سوى ما بازگرديد ما هم لطف و رحمت خود را به شما باز مىگردانيم، و اگر به فساد و برترىجويى گرائيد باز هم شما را به كيفر شديد گرفتار خواهيم ساخت" (وَ إِنْ عُدْتُمْ عُدْنا).
و تازه اين مجازات دنيا است" و ما جهنم را براى كافران زندان سختى قرار دادهايم" (وَ جَعَلْنا جَهَنَّمَ لِلْكافِرِينَ حَصِيراً) .
@adinehAlhadiNAJ3302