🔰اعمال شب و روز عید فطر
🔹شب اوّل از جمله لیالی شریفه است و در فضیلت و ثواب عبادت و احیای آن احادیث بسیار وارد شده؛ و روایت شده است که آن شب کمتر از شب قدر نیست و از برای آن چند عمل است:
اوّل: غسل است در وقتی که آفتاب غروب کرد.
دوّم: احیاء آن شب به نماز و دعا و استغفار و سؤال از حقّ تعالی و بَیْتُوته در مسجد
سوّم: آنکه بخواند در عقب نماز مغرب و عشاء و نماز صبح و عقب نماز عید
اَللّهُ اَکْبَرُ، اَللّهُ اَکْبَرُ، لا اِلهَ اِلاّ اللّهُ، وَاللّهُ اَکْبَرُ، اَللّهُ اَکْبَرُ، وَلِلّهِ الْحَمْدُ، اَلْحَمْدُ لِلّهِ عَلی ما هَدینا، وَلَهُ الشُّکْرُ علی ما اَوْلینا
چهارم: زیارت کند امام حسین علیه السلام را که فضیلت بسیار دارد.
پنجم: ده مرتبه بگوید ذکر
يَا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِيَّةِ يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالْعَطِيَّةِ يَا صَاحِبَ الْمَوَاهِبِ السَّنِيَّةِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ خَيْرِ الْوَرَى سَجِيَّةً وَ اغْفِرْ لَنَا يَا ذَا الْعُلَى فِي هَذِهِ الْعَشِيَّةِ
ششم: بجا آورد دو رکعت نماز در رکعت اوّل بعد از حمد هزار مرتبه توحید و در رکعت دوّم یک مرتبه بخواند و بعد از سلام سر به سجده بگذارد و صدمرتبه بگوید: اَتُوبُ اِلَی اللّهِ
پس بگوید: یا ذَالْمَنِّ وَالْجُودِ یا ذَاالْمَنِّ وَ الطَّوْلِ یا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ وَافْعَلْ بی کَذا وَ کَذا و بجای آن حاجات خود را بطلبد.
هفتم: چهارده رکعت نماز بخواند در هر رکعتی حمد و آیة الکرسی و سه مرتبه قل هُوَ اللّه اَحَدٌ را بخواند تا برای او باشد به هر رکعتی ثواب عبادت چهل سال و عبادت هر که روزه گرفته و نماز خوانده در آن ماه
🔹اعمال روز عید فطر:
اوّل: پس از نماز صبح و نماز عید، «تکبیراتی که در شب عید» پس از نماز فریضه میخواندی، بخوان.
دوم: پس از نماز صبح دعایی را که سید روایت کرده: «اللّٰهُمَّ إِنِّی تَوَجَّهْتُ إِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ أَمامِی ... إلى آخره» بخوان و شیخ خواندن این دعا را پس از نماز عید ذکر کرده.
سوم: کنار گذاشتن زکات فطر پیش از نماز عید، به شرحی که در کتابهای فقهی آمده.
چهارم: غسل است. و وقت آن پس از طلوع فجر است تا زمان بجا آوردن نماز عید
و چون خواستی غسل کنی بگو:
اللّٰهُمَّ إِيماناً بِكَ وَتَصْدِيقاً بِكِتابِكَ وَاتِّباعَ سُنَّةِ نَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ
آنگاه «بسم اللّٰه» بگو و غسل را بجای آر و هنگامیکه از غسل فارغ شدی بگو:
اللّٰهُمَّ اجْعَلْهُ كَفَّارَةً لِذُنُوبِي وَ طَهِّرْ دِينِي ، اللّٰهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّي الدَّنَسَ
پنجم: پوشیدن جامه نیکو و بکار بردن بوی خوش، رفتن به صحرا برای بجا آوردن نماز عید در زیر آسمان در غیر شهر مکه
ششم: خواندن نماز عید است.
@mahdaviat_gamdovom
14.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞#فایل_تصویری
🔺شرح دعای روز سیام ماه مبارک #رمضان
🔹حجت الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی
🗓 ماه رمضان ۹۹
@mahdaviat_gamdovom
roz 30.MP3
3.12M
🔈#فایل_صوتی
🔺شرح دعای روز سیام ماه مبارک #رمضان
🔹حجت الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی
🗓 ماه رمضان ۹۹
@mahdaviat_gamdovom
🌙 نظر رهبر انقلاب درباره اختلاف نظرات فقهی درباره رویت هلال
🔸در قضیهی این عید فطر هم که فرمودند، به نظر من اینی که ما بگوئیم باید جوری بشود که همه، در یک روز عقیدهی به عید پیدا کنند، این نشدنی است؛ یعنی طبق مبانی فقهی ما نشدنی است؛ همهی فقها بر یک فتوا متفق بشوند؛ خوب، نمیشود. بالاخره یک فقیهی ممکن است پیدا بشود که نظرش چیز دیگری باشد؛ بنابراین اختلاف به وجود خواهد آمد. ما این اختلاف را خیلی بزرگ نکنیم؛ چه اهمیتی دارد؟ چه اشکالی دارد؟ یک نفری است، فتوائی دارد یا مقلدینی هم دارد، یا ندارد و طبق فتوای خودش عمل میکند...
🔸بنده خیلی از آقایان محترم و بزرگی که فتوایشان هم غیر از آن چیزی بود که مبنای حکم ما بود، متشکرم، اما در عین حال، به مخالفت تظاهری نکردند؛ این خیلی چیز مهمی است. دشمن البته ممکن است یک کلمه حرف بزند و این را بزرگ کنند و جنجال کنند و هیاهو کنند؛ ما تابع نغمهی دشمن که نیستیم.
▪️بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان
🗓 ۲ مهر ۱۳۸۸
🔸امروز مردم عزیز ما عید گرفتهاند. بسیاری از برادران و خواهران مسلمان کشورهای اسلامی هم دیروز را عید دانستند. در داخل کشور ما هم برای بعضیها در برخی از شهرها دیروز ثابت شد که عید است؛ برای بعضی از مراجع معظّم تقلید هم دیروز ثابت شد که روز عید فطر است و برطبق آنچه برای آنها احراز شده بود ،عمل کردند. برای بعضی هم ثابت نشد و برطبق حکم شرعی، امروز برای آنها عید محسوب شده و امروز را عید گرفتند. هر دو گروه به وظیفه خود عمل کردند. قبلاً پیشبینی متخصّصان و کارشناسان مسائل نجومی در کشور ما و مراکز علمی دنیا همین بود که امسال ماه رمضان سی روزه خواهد بود؛ ولی اگر برای کسی بعد از بیستونهم ماه رمضان- شب سیام یا روز سیام- ثابت شد که ماه شوّال طلوع کرده است، وظیفه او این است که طبق تکلیف شرعی، آن روز را ابتدای ماه شوّال بداند. این چیزها در شریعت اسلامی مایه اختلاف نیست. کسانی که دیروز را روز اوّل شوّال دانستهاند، بر اساس تکلیف و طبق جزم خود عمل کردهاند و پیش خدای متعال مُثابند. بقیه مردم هم که به تبع جمعی از مراجع عظام در قم و نجف، برای آنها احراز نشد که دیروز اوّل شوّال باشد- که برای ما هم این معنا احراز و ثابت نشد -پیش خدای متعال مأجورند. وظیفه ما این بود، وظیفه آنها هم آن بود. آنچه مهم است، عمل به تکلیف و از دست ندادن ذخیره ماه رمضان است.
▪️بیانات در خطبههای نماز عید فطر
🗓 ۵ آذر ۱۳۸۲
@mahdaviat_gamdovom
🔰پیام رهبر انقلاب به مناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
بسم الله الرّحمن الرّحیم
والحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین.
امروز به هدایت و توفیق الهی یازدهمین دورهی مجلس شورای اسلامی آغاز میشود و پیشانیِ باشکوه و درخشان مردمسالاری اسلامی بار دیگر در برابر چشم جهانیان رخ مینماید. خداوند حکیم و قدیر را بر کمک به ملّت ایران در حرکت بیوقفهی تشکیل مجلس قانونگذاری سپاس میگویم و از همّت و انگیزهی ملّت عزیز تشکّر میکنم و به منتخبان ملّت که توانستهاند امید و اعتماد رأیدهندگان را جلب کنند تبریک میگویم.
امام راحل عظیمالشّأن، مجلس را در رأس امور دانستند؛ این را میتوان جامعترین تعبیری دانست که شأن مجلس و نیز وظیفهی آن را در یک جملهی کوتاه اعلام میکند. اگر قانون را راه و مسیر کشور به سمت قلّهها و مقصدهایی بدانیم که در قانون اساسی معیّن شده است، مجلس، متعهّد این ریلگذاری و رهگشاییِ حیاتی است. همهی دستگاههای حکومتی و مردمی و همهی آحاد، وظیفه دارند از این مسیر حرکت کنند. ضمانت اجرای این وظیفه نیز -علاوه بر قوّهی قضائیّه که مسئولیّتش تضمین اجرای قانون است- در خود مجلس پیشبینی شده است که حقّ تحقیق و تفحّص، حقّ ردّ و قبول مدیران ارشد قوّهی مجریّه، حقّ تذکّر و سؤال و استیضاح، از آن جمله است. پس اگر قانون، درست و بسنده و قابل اجرا باشد و از ضمانتهای اجرای آن بدرستی استفاده شود، کشور به هدفهای والای خود دست مییابد. این است شأن والای مجلس و این است تکلیف حیاتی و مهمّ آن.
آن که میتواند مجلس را در این جایگاه شایسته بنشاند، شما نمایندگان محترمید. آنگاه که نمایندگان مجلس با شناخت درست از شرایط و اولویّتهای کشور، و با کارشناسی، و با حضور فعّال و منظّم، و با پاکدستی و امانتداری، وظیفهی قانونگذاری و دیگر وظایف خود را انجام دهند، مجلس، نقطهی امید مردم و نقطهی اتّکاء مجریان، و به معنی حقیقی، در رأس امور کشور خواهد بود و چنین مجلسی در رساندن کشور به هدفهای والا، سهم بسزا خواهد داشت. آفت عمده، سرگرم شدن نماینده به حواشی زیانبار، یا وارد کردن انگیزههای ناسالم شخصی و جناحی، یا سهلانگاری در کار، یا دستهبندیهای احیاناً ناسالم قومی و منطقهای و قبیلهای و امثال آن است.
در حال حاضر، اقتصاد و فرهنگ در صدر فهرست اولویّتهای کشور است. در باب اقتصاد، علاوه بر مشکلات عمدهی مشهود، باید اذعان کنیم که در دههی پیشرفت و عدالت، نمرهی مطلوبی درباب عدالت به دست نیاوردهایم. این واقعیّتِ ناخواسته باید همه را به تلاش فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف، به مثابهی اولویت، وادار سازد. توصیهی صاحبنظران به ما میگوید که راه درست برای این مقصود اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملّی یعنی: اشتغال، تولید، ارزش پول ملی، تورم، اسراف و امثال آن است.
سیاستهای کلّی اقتصاد مقاومتی در این زمینه، راهنمای معتبری است. توجّه به تنظیم برنامهی هفتم که در شمار وظایف نزدیک مجلس یازدهم است و نیز توجّه به کاهش نقش تعیینکنندهی نفت خام در منابع مالی دولت که خود فرصت مغتنمی برای ترسیم خطّ اقتصادی کشور است، توصیهی دیگر اینجانب به شما عزیزان است.
در اقدام به وظیفهی نظارتی، تأکید اینجانب بر رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حبّ و بغضهای شخصی و جناحی است. نه حقّی از مدیر و مجری خدوم و زحمتکش ضایع شود و نه اغماض و اهمالِ بیمورد صورت گیرد.
همکاری نمایندگان با یکدیگر، درهمتنیدگی تجربهی مجرّبان با شور و حرارت جوانان و تازهواردان، مسابقه در عمل پاکیزه و نیکو و عدم مسابقه در احراز این یا آن جایگاه، موضعگیریهای انقلابی در حوادث مهمّ جهانی و داخلی، اهتمام به مرکز پژوهشها و دیوان محاسبات، صدور آرامش و اطمینان به افکار عمومی کشور در نطقها، تعامل برادرانه با قوای مجریّه و قضائیّه، نسخ قوانین زائد و مزاحم، و اجتناب از تکثّر و تراکم قوانین، توصیههای دیگر اینجانب به شما نمایندگان ملّت است. مطمئنّم که رعایت این سرفصلها به ملّت ایران ثابت خواهد کرد که انتخاب آنان درست بوده است، و میل به حضور در انتخابات را در آنان افزایش خواهد داد. تقوا و توکّل و اعتماد به خدا را سرمایهی بیپایان خود بدانید و با قدرت و جدّیّت حرکت کنید. خدا یارتان باد.
لازم میدانم از نمایندگان محترم دورهی پیش بویژه از رئیس پُرانگیزه و پُرتلاش آن جناب آقای دکتر لاریجانی قدردانی کنم و اجر و ثواب الهی را برای هر عمل صالح آنان مسألت نمایم. سلام و صلوات خدا بر حضرت بقیّةالله اعظم (روحی فداه) و رحمت و مغفرت الهی نثار ارواح طیّبهی شهیدان و امام و پیشوای آنان حضرت امام خمینی.
والسّلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنهای
۷ خرداد ۱۳۹۹
@mahdaviat_gamdovom
السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَئِمَّةَ الْهُدىٰ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ التَّقْوىٰ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَيُّهَا الْحُجَجُ عَلىٰ أَهْلِ الدُّنْيا، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَيُّهَا الْقُوَّامُ فِي الْبَرِيَّةِ بِالْقِسْطِ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الصَّفْوَةِ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ آلَ رَسُولِ اللّٰه
▪️سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام تسلیت باد.
#بقیع
#هشتم_شوال
@mahdaviat_gamdovom
🔰باز نشر پیام حضرت آیت الله علوی گرگانی به مناسبت گرامیداشت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع (ع) بدست وهابیون افراطی که آن را تلخترین و دردناکترین حادثه در جهان اسلام دانستند.
بسمه تعالی
هشتم شوال یادآور تلخترین و دردناکترین حادثه در جهان اسلام است. حادثهای که قلب نازنین حضرت بقیه الله (عج) و تمامی مسلمانان و علاقهمندان به اهل بیت عصمت و طهارت صلوات الله علیهم اجمعین را جریحهدار نمود و این خسارت توسط وهابیت انجام و به حرم ائمه بقیع تعرض و آن حرم ملائک پاسبان را با خاک یکسان نمودند.
و لذا این واقعه را به ساحت مقدس و معنوی مهدی فاطمه علیهم السلام و تمامی مراجع عظام تقلید و رهبری معظم انقلاب و مردم ولایت مدار تسلیت میگویم.
والسلام و رحمهالله و برکاته
🌐https://eitaa.com/alavigorgani
@mahdaviat_gamdovom
تخریب بقیع.pdf
699.8K
🔰 کتاب «تخریب بقیع؛ ضربهای بر تاریخ اسلام» تالیف آیت الله صافی گلپایگانی
🔹این کتاب مجموعهای از اشعار، پیام ها، یادداشت ها و نامه های آیت الله صافی گلپایگانی درباره قبرستان بقیع و حادثه جانسوز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام میباشد.
#بقیع
#هشتم_شوال
@mahdaviat_gamdovom
🍂🍃🍂🍃🍂🌹🍂🍃🍂🍃🍂
🔰بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام تسلیت باد.
🔹با کمک و بذل محبت مؤمنین و مؤمنات در پویش مائده مهدوی امام حسنیها، در آستانه ماه مبارک رمضان و در نیمه آن، دو مرحله کار با مشارکت و هدایت برادرانم در واحد فرهنگی و بسیج مسجد جامع امام حسن مجتبی علیه السلام به انجام رسید.
(گزارش آن بصورت عکس و فیلم و متن در همین کانال توسط دست اندرکاران خدمت شما ارائه گردید.)
🔹در ادامه، قصد اینجانب بر آن است که با شناسایی افراد و خانواده های هدف، عمدهی حرکت بر رفع نیازهای مالی از قبیل اجاره مسکن، پرداخت وام، هزینه درمان و تحصیل و امثال اینها باشد.
🔹لذا با اعلام توقف پویش بصورت موقت در حوزه پخش ارزاق بصورت متمرکز، عمدهی اهتمام خویش را بر موارد مذکور فوق قرار خواهیم داد.
🔹از همه شما عزیزان دعوت مینمایم تا علاوه بر استمرار همراهی، ما رادر معرفی خانوادههایی با مشخصات نیازهای مذکور یاری نمایید.
❇️ در این مرحله، عزیزان علاوه بر مشارکت های نقدی خود، میتوانند با پرداخت خمس، زکات، کفارات، فطریات، نذورات و صدقات خود، (با توجه به اجازات اینجانب از مراجع معظم تقلید حفظهم الله و جدانمودن حد مجاز مصرف)، ما را در این هدف یاری نمایند.
🔘 لذا همه عزیزان در این مرحله نیز با دادن اختیار عمل به دست اندرکاران پویش در تشخیص موارد مصرف، مسیر خدمت رسانی را تسهیل فرمایند.
☑️ همچنین به جهت تشخیص موارد پرداختی و دقت در مصرف، همه عزیزان بعد از پرداخت،نام مبارک خود و مرجع معظم خویش، مبلغ و نوع مبلغ را به اینجانب (۰۹۱۹۴۹۸۹۰۵۵ بصورت پیامکی) اعلام نمایید.
▪️جهت پرداخت وجوهات شرعی (خمس و زکات):
۱۹۱۰_۴۶۵۱_۹۹۱۱_۶۳۹۵ بانک قوامین
▪️جهت پرداخت زکات فطره عام:
۶۱۷۶_۷۳۲۰_۹۹۷۴_۶۰۳۷ بانک ملی
▪️جهت پرداخت زکات فطره سادات:
۴۲۳۹_۷۳۲۰_۹۹۷۴_۶۰۳۷ بانک ملی
▪️جهت پرداخت کفارات؛
۵۳۲۷_۷۳۲۰_۹۹۷۴_۶۰۳۷ بانک ملی
▪️جهت پرداخت صدقات و نذورات:
۸۵۵۱_۷۷۹۸_۶۹۷۴_۶۰۳۷ بانک صادرات
به نام محمد علی منصوریان
▪️جهت پرداخت مبالغ هدیه:
۰۴۵۸_۰۲۹۸_۳۳۷۶_۶۱۰۴ بانک ملت
به نام جناب آقای رضا روغنی ممقانی اقدام فرمایید.
🔸محمد علی منصوریان دامغانی
استاد حوزه و دانشگاه
@mahdaviat_gamdovom
🍂🍃🍂🍃🍂🌹🍂🍃🍂🍃🍂
«مُجَدِّدُ المَذهَب»
در حدیث نبوی آمده است:
إنَّ اللَّهَ تَعالی يَبعَثُ لِهذِه الأمَّةِ على رأسِ كلِّ مائةِ سَنةٍ من يُجدِّدُ لَها دينَها
خداوند متعال برای این امت (اسلام) در آغاز هر صد سال فردی را بر میانگیزد تا دینشان را تجدید (احیاء) نماید.
شیخ الفقهاء و المجتهدین، مرحوم آیة الله العظمی اراکی فرموده بودند (قریب به مضمون):
به اعتقاد من مجدد المذهب که در روایت نبوی از آن یاد شده، در قرن پانزدهم قمری، حضرت امام خمینی است.
چرا که ایشان در دین خود متعصب هستند و با دین خود بازی و مسامحه نمیکنند.
#سرباز_روح_الله
🆔https://t.me/mahdaviat_gamdovom
🆔https://ble.ir/mahdaviat_gamdovom
🆔https://eitaa.com/mahdaviat_gamdovom
🆔http://instagram.com/m.a.mansourian
🔰امام، روحاً، هم یک انسان تحوّلخواه بود، هم تحوّلآفرین بود. در مورد ایجاد تحوّل، نقش او صرفاً نقش یک معلّم و استاد و مدرّس نبود؛ نقش یک فرمانده داخل در عملیّات و نقش یک رهبر به معنای واقعی بود.
🔺سخنرانی رهبر انقلاب در سی و یکمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی رحمهالله
🔹امروز مراسم بزرگداشت امام بزرگوارمان به شکلی متفاوت از شکل معمول این مراسم اجرا میشود. چگونگی برگزاری مراسم مهم نیست؛ اصل قضیّه و مهم، گفتگو از امام بزرگوار است که ما [برای] امروزِ کشورمان و فردای کشورمان به این احتیاج داریم.
🔹️امروز بنده میخواهم دربارهی یک خصوصیّت مهمّی از خصوصیّات امام بزرگوار بحث کنم. البتّه ایشان یک انسان ذوابعاد و دارای خصوصیّات برجستهی متعدّدی بودند. این خصوصیّتی که امروز بحث میکنیم، جزو مهمترین و برجستهترین خصوصیّات امام بزرگوار است و آن عبارت است از روحیهی تحوّلخواهی و تحوّلانگیزی امام بزرگوار. امام، روحاً، هم یک انسان تحوّلخواه بود، هم تحوّلآفرین بود. در مورد ایجاد تحوّل، نقش او صرفاً نقش یک معلّم و استاد و مدرّس نبود؛ نقش یک فرمانده داخل در عملیّات و نقش یک رهبر به معنای واقعی بود.
🔹️ اولاً روحیهی تحوّلخواهی از دیرزمان در این بزرگوار وجود داشته است، ایشان یک انسان تحوّلخواه بودند. نشانهی آن عبارت است از همان یادداشتی و نوشتهای که ایشان تقریباً در دوران جوانی، در دههی سی از عمرشان، در دفتر مرحوم وزیریِ یزدی نوشتند که عین آن نوشته و دستخط را مرحوم وزیری به من نشان دادند، من دیدم بعد هم چاپ شده در اختیار خیلیها قرار گرفته. در آن نوشته، ایشان با آیهی شریفهی «قل انّما اعظکم بواحدة ان تقوموا للّه مثنی و فردی» دعوت میکنند عموم را به قیام للّه. یک چنین روحیهای در ایشان وجود داشت.
مِیدانی وارد مسئلهی تحوّل شدند، نه فقط گفتاری و دستوری؛ از تحوّلآفرینیِ روحی در یک مجموعهای از طلّاب جوان در قم، تا تحوّلآفرینیِ وسیع در عموم ملّت ایران.
🔹تحوّل دیگری که امام ایجاد کرد، تحوّل در نگاه مردم به خودشان و به جامعهشان بود. ملّت ایران نسبت به خود یک نگاه حقارتپندارانه داشت؛ یعنی اینکه این ملّت بتواند بر ارادهی قدرتها و ابرقدرتها فائق بیاید، مطلقاً به ذهن احدی خطور نمیکرد؛ نه فقط ارادهی قدرتهای جهانی، حتّی ارادهی قدرتهای داخلی، ارادهی فلان مسئولِ یک ادارهی امنیّتی یا انتظامی.
مردم احساس حقارت میکردند، احساس توانایی نمیکردند؛ امام این را تبدیل کرد به احساس عزّت، احساس اعتماد به نفْس.
🔹یک تحوّل دیگری که امام به وجود آورد، تحوّل در نگاه به دین بود. مردم دین را فقط وسیلهای برای مسائل شخصی، مسائل عبادی یا حدّاکثر احوال شخصی میدانستند؛ فقط همین مسئله یا نماز و روزه و وظایف مالی و ازدواج و طلاق؛ در همین حدود؛ وظیفهی دین و مسئولیّت دین و رسالت دین را محدود به این چیزها میدانستند. امام برای دین رسالتِ نظامسازی و تمدّنسازی و جامعهسازی و انسانسازی و مانند اینها را تعریف کرد، نگاه مردم به دین بکلّی متحوّل شد.
🔹یک تحوّلِ دیگر تحوّل در نگاه به آینده بود. در آن دورانی که نهضت شروع شد و امام وارد میدان شدند، با همهی شعارهایی که بعضی از احزاب و گروهها و گروهکها و مانند اینها میدادند که خیلی هم محدود و کوچک بودند، در نگاه مردم آیندهای دیده نمیشد؛ یعنی مردم یک افق آیندهای در مقابل چشم نداشتند. این تبدیل شد به ایجاد تمدّن نوین اسلامی؛ یعنی شما امروز به ملّت ایران که نگاه کنید، این دست مبارک امام است که این حالت را به وجود آورده است؛ مردم دنبال این هستند که تمدّن نوین اسلامی را تشکیل بدهند و به وجود بیاورند، اتّحاد عظیم اسلامی را به وجود بیاورند، امّت اسلامی را تشکیل بدهند.
🔹تحوّل مهمّ دیگری که امام به وجود آورد ــ که شاید از بعضی از این تحوّلات مهمتر بود ــ عبارت است از تحوّل در نگاه به قدرتهای جهانی و ابرقدرتها. هیچ وقت تصوّر نمیشد که بشود روی ارادهی آمریکا و روی حرف آمریکا حرفی زد، بر خلاف ارادهی آمریکا بشود حرکتی انجام داد. امام کاری کرد که خود رؤسای جمهور آمریکا گفتند این ما را تحقیر کرد. واقعاً هم همین بود. امام و کارگزاران امام و جوانهایی که با اشارهی دست امام حرکت میکردند، اینها به معنای واقعی کلمه تحقیر کردند ابرقدرتها را. امام نشان داد که ابرقدرتها ضربهپذیرند، شکستپذیرند، که آینده هم این را نشان داد؛ دیدید سرنوشت شوروی سابق را که آن جور شد، این هم آمریکای امروز است که این قضایای آمریکا را ملاحظه میکنید. امام این را از آن روز در دل مردم قرار داد که بدانند اینها شکستپذیر و ضربهپذیرند.
همهی این تحوّلات را امام بزرگوار به وجود آورد، که به معنای واقعی کلمه «امامِ تحوّل» بود.
▪️متن کامل بیانات:
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45814
@mahdaviat_gamdovom
هدایت شده از KHAMENEI.IR
990314_سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی .mp3
17.41M
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله). ۹۹/۳/۱۴
💻 @Khamenei_ir